felsökning vw 112i

Felsökning en Apple iPod Nano

February 14

Felsökning en Apple iPod Nano


Medan grundläggande felsökning för iPod nano ingår starta det att frigöra enhetens hårddisk hangups, Du kan också korrigera vanliga problem med enheten genom att uppdatera nano firmware via iTunes och slutligen återställa den till originalinställningarna. Medan uppdateringen inte påverkar din nano innehåll, raderar en restaurering dina data. Enligt Apple, återställa iPod nano bort alla dina användaruppgifter och media från enheten och kräver att synkronisera din information tillbaka till iPod nano.

Instruktioner

Återställ och uppdatera Nano

1 Håll "Meny" och "center" knappar tills nano skärm stängs av och startas om. Anslut dockningskontakten kabeln till iPod nano och till USB-porten på datorn.

2 Öppna iTunes. Välj iPod nano fliken i sidorutan programmets och klicka på "Sammanfattning" -fliken. Klicka på "Leta efter uppdatering" i version delen av iPod nano preferenser.

3 Klicka på "Update" och lämna iPod nano ansluten till datorn tills uppdateringen är klar.

4 Klicka på "Kontroller" på iTunes "-menyn och" Mata iPod. "

återställa Nano

5 Anslut dockningskontakten kabeln till iPod nano och till USB-porten på datorn.

6 Öppna iTunes. Välj iPod nano fliken i sidorutan programmets och klicka på "Sammanfattning" -fliken. Klicka på "Restore" och lämna iPod nano ansluten till datorn tills iTunes har åter din iPod nano till fabriksinställningarna.

7 Klicka på "Eject" -knappen på iPod nano fliken i sidomenyn iTunes.

DIY Auto Felsökning

February 15

DIY Auto Felsökning


De flesta auto problem kan troubleshooted baserat på tidiga varningstecken. Att lära sig att identifiera de tecken är ett kritiskt steg mot att hitta och fastställande enkla problem. Lär känna din bil när det är i skick, och du kommer att kunna upptäcka förändringar i fordonets prestanda.

Instruktioner

auto Felsökning

1 Kontrollera kabelanslutningarna för batteriet för att säkerställa att de inte är löst om bilen är kört. Lösa kabelanslutningar kan orsaka vibrationer när bilen kör. Detta kan leda till ett elsystem uppsving, vilket gör att bilen att stanna. Rengör batteripolen, och dra åt eventuella lösa kabelanslutningar med en skiftnyckel.

2 Bestämma nivån på kylvätskan i bilen, om din bil är överhettad. Kylvätskenivån måste vara tillräcklig för att överföra värme från motorn till kylaren. Tillsätt mer kylvätska till oljebehållaren. Nivån av kylmedel bör vara mellan den varma och kalla märke.

3 Om du startar motorn och lampor och radio plötsligt avstängd, leta efter korrosion runt batterianslutningarna. Ren, och fäst alla anslutningar ordentligt. Leta efter tecken på utbuktning i batteriet. Om detta händer, ta bilen till en mekaniker butik, så att de kan ta isär batteriet.

4 Kontrollera drivremmarna för sprickor eller andra typer av skador. Byt remmarna om det behövs. Leta efter kompressorkopplingsingrepp genom att vrida på luftkonditioneringen till den kallaste inställningen. Starta bilen och låt den gå på tomgång under några minuter. Kontrollera om kopplingen roterar. Om det cykler av och på med en tickande ljud, är det låg köldmedium och bör fyllas.

5 Om det finns en kvittrande ljud under körning, titta på Serpentine belt för ett blankt utseende eller sprickor i bältesodlingar. Byt ut remmen för att stoppa kvitter ljud.

Tips

  • Av säkerhetsskäl, kontrollera kylvätskenivån när motorn är avstängd och sval.

Felsökning en Ford Explorer XLT

February 16

Felsökning en Ford Explorer XLT


Ford Explorer XLT är en fyrdörrars, fyrhjulsdrift sport fordon. Explorer finns i flera olika stilar, inklusive XLT och Eddie Bauer begränsad upplaga som båda erbjuder extra funktioner som fönsterhissar, makt speglar och lädersäten. Den XLT har också en fyra-liters V-6 motor. Felsökning fordonet kräver grundläggande mekaniska kunskaper och förmågan att göra detaljerade observationer.

Instruktioner

1 Vrid nyckeln och försöka starta bilen. Testa innerbelysningen och elektronik om motorn är död. Om fordonet inte har makt, fästa startkablar till batteriet och en kör fordon. Låt batteriet laddas i flera minuter och starta bilen. Om batteriet inte håller laddningen, ersätta den med en ny.

2 Använd en voltmeter för att testa generatorn om batteri avlopp på regelbunden basis. Om generatorn fortsätter drain-laddningscykler på batteriet, kommer det så småningom förstöra batteriet. Ersätta en defekt generator så snart som möjligt.

3 Öppna huven och försök att starta fordonet. Om motorn inte vev och det gör ett klickande ljud, måste start bytas ut. Hit the starter med en hammare för att låsa upp tänderna och ersätta startmotorn så snart som möjligt.

4 Kör fordonet på en jämn yta och känsla för överspänning. Om motorn inte alltid svarar på trycket på gaspedalen, är bränslepumpen svag och kan behöva bytas ut. Om fordonet är svår att styra, kan styrservopumpen också kräva ersättning.

5 Kör med variabla hastigheter för att testa överföringen. Om sändningen tvekar eller stötar medan flytta, kräver service. Transmissionen kan vara låg på vätskor eller begära mindre reparationer. Sluta köra Explorer tills problemet är löst.

Tips

  • Bibehålla vätskenivåer och övervaka fordon för förändringar. Göra reparationer så snart problemet blir uppenbar.
  • Låt aldrig vätskor körs tom på fordonet. Underlåtenhet att upprätthålla vätskenivåer kommer att orsaka omfattande skador på motor och transmission.

Felsökning Släpfordon Ledningar i en Nissan

February 18

Felsökning Släpfordon Ledningar i en Nissan


Din Nissan är utrustad med släpvagn ledningar som en del av dragpaketet. Den amerikanska Institutionen för Transporter kräver att alla vagnar måste vara utrustade med ett bassystem broms, markör och signalljus. Dessa drivs genom det fyrpoliga anslutning till fordonet. De fyra trådar som utgör detta sammanhang är färgkodade. Den vita kabeln är jordledningen; den gröna ledningen är rätt blinkers; den gula ledningen är vänstersväng signal; och den bruna kabeln är för positionsljus. Felsökning kräver minska ner problemet och sedan spåra tillbaka till källan.

Instruktioner

1 Förvandla din Nissans tändningsnyckeln till "ON" och slå på positionsljus.

2 Fäst krokodilklämman på 12-volts testlampa till den vita ledningen på fyra-polig kontakt. Detta kommer att vara den enda manliga stift på kontakten.

3 Sondera kvinnliga anslutning för den bruna ledningen på fyra-polig kontakt med sonden ledningen på testlampa. Om testlampa inte tänds, betyder det att det finns ett problem med strömkabeln för positionsljus. Upprepa denna procedur för att testa vänster och höger signalledningar.

4 Spåra tråden tillbaka till dess källa om problemet är lokaliserad till en tråd. Börja där tråden möter sele och följa den längs dess bana, titta närmare för eventuella skador på isoleringen. Om du upptäcker en skadad tråd, göra reparationer som behövs.

5 Testa anslutningen där problemet tråden möter bilens elsystem, med hjälp av 12-volts testlampa och samma metod som du använde för att testa kontakten. Om du upptäcker att det finns ström på fordonssidan av anslutningen, ta bort den befintliga Scotchlok kontakten genom att bända öppna sin spärr med händerna. Ersätt med en ny Scotchlok kontakt, vända den metod du använde för att ta bort den.

6 Kontrollera fordonets säkringspanel för en trasig säkring på problemet kretsen. Se din Nissan bruksanvisningen för den exakta platsen för gruppcentralen och för vägledning som smälter driver aktuella området. Öppna gruppcentralen genom att ta bort locket med händerna och leta reda på säkringsnumret på panelen. Ta bort att säkringen och titta på tunn tråd inuti; Om kabeln är trasig, byt ut säkringen mot en ny säkring med samma amperetal.

Felsökning en RCA DTA800B1

February 20

RCA: s DTA800B1 digital omvandlare omvandlar TV-signaler till digitala signaler, så att du kan titta på digital-tv utan att behöva satellit eller kabel (om du är fortfarande begränsad till over-the-air kanaler). Det är dock möjligt att du kan uppleva några problem när du använder en. Vissa svårigheter inkluderar omvandlaren inte slå på, ingen video produceras och dålig (eller ingen) ljud. Det finns några åtgärder för felsökning du kan vidta för att försöka lösa dessa problem.

Instruktioner

1 Kontrollera huvudströmkabeln om omvandlaren inte slås på. Om det är löst eller urkopplad, säkert koppla in den till ett eluttag. Försök att koppla ur den och ansluta den till en annan socket. Om detta fungerar är det tidigare uttag du använde felaktig. Du kan också koppla ur huvudsladden, vänta några sekunder, sedan koppla in den igen.

2 Kontrollera videokablar om du inte ser bilder på TV: n. Om de är lösa eller frånkopplad, säkert koppla dem igen. Kontrollera ingången på TV genom att trycka på "Input" knappen på TV: ns fjärrkontroll tills du ser bilder. Försök att vända sig till olika kanaler för att se om att en viss kanal har tekniska svårigheter och att det inte är ett problem med omvandlaren.

3 Kontrollera ljudkablarna om det inte finns något ljud eller ljudkvaliteten är dålig. Om de är lösa eller frånkopplad, säkert återansluta dem. Prova att byta kanal för att se om problemet är med denna specifika kanal och inte omvandlaren. Försök att justera volymen på TV för att se om volymen var helt enkelt för låg.

Tips

  • Håll omvandlaren ansluten till ett överspänningsskydd för att förhindra skador från ett strömavbrott.

Felsökning en Philips universalfjärrkontroll

February 21

Philips är ett företag som tillverkar olika universella fjärrkontroller, som gör att du kan styra många elektroniska apparater med bara en enhet. Detta kan lindra förvirring och röran om du har många olika elektroniska apparater, alla med sin egen fjärrkontroll. Om din Philips universalfjärrkontroll inte fungerar som det är tänkt, kan du prova några felsöknings strategier för att försöka lösa problemet.

Instruktioner

1 Byt ut batterierna om Philips fjärrkontrollen inte är korrekt styra någon av dina elektroniska apparater. Ta bort batterihållaren på baksidan av fjärrkontrollen och placera två färska AAA-batterier i fjärrkontrollen.

2 Tryck på nyckelanordningen på toppen av fjärrkontrollen för att se till att du har valt rätt apparatknapp. Till exempel, om du försöker att styra TV: n och "DVD" apparatknappen väljs, kommer du inte att kunna styra TV: n.

3 Rikta fjärrkontrollen direkt på den enhet som du försöker att styra. Närma sig enheten om det behövs och försök att använda Philips fjärrkontrollen igen. Om det fungerar, är batterierna antagligen bär ut och bör bytas ut.

4 Programmera fjärrkontrollen för den enhet som du försöker att styra. Denna process kan skilja sig något beroende på ålder av Philips fjärrkontroll. I allmänhet, att programmera Philips måste du hålla ned nyckelanordningen på fjärrkontrollen tills enhetens nyckel blinkar. Ange enhetskoden från din manual och apparatknappen ska blinka igen. Vid det här laget har du programmeras fjärrkontrollen. Se "resurser" för en länk till enhetskoder.

5 Återställa fjärrkontrollen till fabriksinställningarna. Detta kan endast göras på nyare Philips universalfjärrkontroller. Håll ned "1" och "6" tangenterna tills nycklarna att blinka två gånger. Tryck sedan på "9", "8" och sedan "1" Fjärrkontrollen är återställd och din kan försöka att omprogrammera fjärrkontrollen.

LG Optimus M Felsökning

February 23

LG Optimus M smartphone kan uppleva tillfälliga problem som kräver felsökning. Soft-återställa telefonen kan lösa en frysning när du har öppna program. Om du får ett felmeddelande när åtkomst till Internet eller andra program, kan du behöva göra en programuppdatering. Om du fortsätter att uppleva felmeddelanden eller konstant frysning, utför en hård återställning för att radera alla data på din telefon och återställa det till fabriksinställningarna.

Instruktioner

mjuk återställning

1 Håll din LG Optimus M med båda händerna. Dra av telefonens luckan med utskärning i toppen av enheten.

2 Ta ut batteriet ur telefonen.

3 Byt ut batteriet och batteriluckan. Batteriluckan klickar när det är på plats.

Programuppdatering

4 Ladda ner LG Mobile Support Tool program till datorn från lg.com (se Resurser). Installera programmet genom att följa anvisningarna.

5 Klicka på "Install USB Driver" och välj LG Optimus M från listan över kompatibla enheter. Vänta på bekräftelse på att drivrutinerna installerades.

6 Anslut telefonen till datorn med en USB-kabel och en ledig USB-port på datorn.

7 Klicka på "Starta Uppdatering." Ett bekräftelsemeddelande visas när telefonen uppdateras.

Fabriksåterställning

8 Tryck på "Meny" knappen på LG Optimus M medan du tittar på startskärmen.

9 Tryck på "Inställningar" och sedan på "Privacy".

10 Tryck på "Fabriks Data Reset" och läsa varningen om att återställa telefonen.

11 Tryck på "Reset Phone" och sedan på "Radera allt."

Felsökning lyssna på musik med Bluetooth på en Motorola CLIQ

February 24

Motorola CLIQ är en robust enhet som stöder direktuppspelning av musik till ett par Bluetooth-hörlurar. Det är praktiskt när du är på resande fot eller på gymmet, gör det möjligt för användare att njuta av deras musik utan oroande sladdar. Tyvärr, som med alla andra elektronik, störningar så småningom manifestera som stör din njutning, vilket nödvändiggör behovet av vissa åtgärder för felsökning som kan återställa funktionaliteten.

Instruktioner

1 Förvandla din Motorola CLIQ och Bluetooth headsetet och sedan tillbaka på. Låt enheter av i 30 sekunder innan återinitialisera dem. Detta kan lösa eventuella ljudproblem som har vuxit upp utan förvarning.

2 Radera ihopkopplingen association mellan CLIQ och headsetet. Tryck på "Meny" knappen på CLIQ, och välj "Inställningar"> "Trådlösa kontroller"> "Bluetooth-inställningar." Tryck och håll headsetet namnet tills en popup-fönster visas. Välj "Ta bort parkoppling."

3 Placera Bluetooth-headset i hopparningsläge. Detta sker vanligtvis genom att hålla i multifunktionsknappen tills lampan börjar blinka stadigt. Eftersom denna process varierar från headsetet till headset, hänvisar till bruksanvisningen för alternativa åtgärder om det behövs.

4 Återupprätta Bluetooth-anslutningen på CLIQ. Från startskärmen, tryck på "Meny"> "Inställningar"> "Trådlösa kontroller"> "Bluetooth-inställningar." Välj "Sök efter enheter", och när ditt headset visas trycker sitt namn på skärmen. De två enheterna kommer sedan binda ihop och ett bekräftelsemeddelande visas på skärmen.

5 Testa om problem med att lyssna på musik via Bluetooth har lösts. Om problemet kvarstår, kan det bero på ett hårdvaruproblem som bara kan lösas genom reparation eller utbyte genom att ringa tillverkaren.

Tips

  • Ju närmare ditt headset och lur är till varandra, kommer tydligare anslutningen vara. Dessutom kommer driva dina enheter utanför ett par gånger per vecka hjälper till att hålla dem igång optimalt.
  • Exponera din Bluetooth-headset eller CLIQ till långa perioder av svåra temperaturer (t.ex. lämnar dem i bilen) kan skada interna komponenter som påverkar ljudkvaliteten.

Felsökning en ABS Sensor

February 27

Felsökning en ABS Sensor


Det låsningsfria bromssystemet är ett elektriskt system som förhindrar dina bromsar från att låsa sig under inbromsning. Låsningsfria bromssystem (ABS) förhindrar pilflykten och andra oväntade faror vid körning i dåligt väder. När ABS-sensorn kommer på i bilen, kan du ha ett problem med ABS-systemet. Att veta hur man felsöka ABS sensor problemet kan förhindra en otäck olycka från en felaktig ABS-systemet. Du kan även hitta att ABS-sensorn är att avfyra utan en ordentlig fråga bakom den.

Instruktioner

1 Kontrollera bromsvätskenivån i bilen genom att lyfta ut bromsvätskan mätstickan och kontroll av nivån på stickan. Fyll bromsvätske om det behövs.

2 Lyssna för slipning ljud från bromsarna. Detta indikerar ett problem med bromscylindrar eller kuddar och inte ett problem med ABS. Ökat tryck behövs på bromspedalen för regelbunden bromsning visar också ett problem.

3 Vrid tändningsnyckeln "On" och "Off" för att slå på bilens elsystem för att se om ABS ljusåterställs. Om inte, det behövs ytterligare felsökning.

4 Kontrollera säkringen för ABS-enhet. Säkringen är inne i gruppcentralen i bilen. Kontrollera motstånd på säkringen och gruppcentralen med hjälp av en voltmeter. Ställ in voltmeter till motståndsinställning anges i bilens instruktionsbok och kontrollera säkringen porten genom att föra in sonderna från voltmetern till porten. Kontrollera motståndsvärde mot värdet i din manual.

5 Koppla huvudsele för ABS-systemet controller, och koppla in den igen för att återställa systemet. Om varningslampan fortfarande tänds, ta bilen till en professionell mekaniker.

6 Har mekanikern köra en ABS controller diagnos. Detta kostar mindre än $ 100, och berättar var du ska leta genom att ge dig en felkod som anger orsaken till problemet.

Hur man stänger av USB-felsökning

March 2

Enheter som drivs av operativsystemet Android, såsom olika smarta telefoner, kom med en "USB Debugging" ansökan lätt aktiveras eller inaktiveras. Standardinställningen för det här programmet är i "aktiverat" läge. Detta hjälper människor att utveckla Android-enhet relaterad hårdvara och mjukvara i spåra och eliminera fel. När du kopplar din Android smartphone via Universal Serial Bus till andra enheter såsom datorer, kan "USB Debugger" förhindra en korrekt anslutning eller orsaka en irriterande pop-up-skärmen. Stäng av "USB Debugging" program för att förebygga dessa problem.

Instruktioner

1 Slå på Android-baserade smartphone.

2 Tryck på telefonens knappen "Meny".

3 Rulla över till "Program" och tryck din "Enter". Om du har en pekskärm, tryck på ikonen "Program" med fingret.

4 Rulla över till "Development." Klicka på din "Enter" eller trycker på "utveckling" ikonen.

5 Rulla ned till "USB Debugging." Ta bort markeringen från rutan bredvid det att inaktivera USB-felsökning på din Android smartphone.

Tips

  • Den exakta placeringen av "USB Debugging" ansökan kan variera något beroende på telefonmodell. Hitta dina telefoner "Applications" inställningar för att lokalisera programmet.