fixa keihin harley förgasare

Harley Förgasare Grunderna

January 27

Harley Förgasare Grunderna


Harley-Davidson använt en rad olika förgasare på motorcyklar byggda före 2007, när den bytte till bränsleinsprutningen för att möta allt strängare normer federala utsläpp. De viktigaste förgasaren producenter för Harley under de senaste 30 åren är Keihin, Mikuni och Bendix, som gav mekanisk, sido förslag förgasare. Harley gick till konstant hastighet förgasare 1988 på Sportster modeller och 1990 om Big-Twin modeller, och använde dem tills bränsleinsprutning blev nödvändigt.

Hur Harley Förgasare Arbete

Förgasare styra mängden luft tillåts komma in i förbränningskammaren i motorn. A kontroller vridspjällsventil luftflöde. Ventilen öppnas och stängs genom ett system av kablar och fjädrar manövreras av gashandtaget position. En exakt uppmätt mängd bränsle, som levereras och finfördelas i insugningsluftströmmen, ger en lämplig luftbränsleförhållandet för optimal motorprestanda vid varje gaspådrag eller motorvarvtal. En serie av öppningar, så kallade jets, meter bränslet och styr mängden bränsle får strömma genom varje krets i förgasaren.

mekaniska Förgasare

Harley äldre mekaniska förgasare har två plattor ventil inom venturi - eller hals - i förgasaren. Gasspjället, placerad i mitten av venturirör, styr mängden luft som går in i motorn. När gasspjället öppnas, avslöjar det i mitten och höghastighetsstrålar i venturiröret. Den ökade vakuum inuti venturiröret drar bränsle genom de större jetplan, vilket ökar bränsleutgången för att matcha den ökade volymen av luft som tas in. En andra platta i munnen på förgasaren, som kallas chokeplattan, bistår kallstart. Denna platta begränsar den mängd luft som sugs in och samtidigt öka vakuumet i venturirör, vilket drar in mer bränsle än vad som normalt skulle användas. Detta orsakar en "rik" luft-bränsleförhållandet för att hjälpa till att starta motorn.

Konstant hastighet förgasare

Homokinetiska förgasare använda en strypbricka i munnen på förgasaren för att styra mängden av insugsluft till motorn. Som trottelplattan öppnas, driver vakuum ökning av venturiröret ett membran i toppen av förgasaren, som drar upp på ett skjutreglage i centrum av venturiröret. Detta skjutreglage ökar den inre diametern hos venturi för att hålla hastigheten hos insugningsströmmen vid en konstant hastighet. Medan reglaget flyttas uppåt, drar den en avsmalnande nålventil ut från huvud strålröret i botten av förgasaren, att öka mängden av bränsle som levereras till inloppsluftströmmen. I stället för en chokeplattan för att underlätta kallstarter, CV förgasare använder en berikande krets som fungerar som en andra, mindre förgasaren. När den är aktiverad, öppnar berikande kretsen en sekundär luftintag och bränslestrålen och levererar denna rika blandningen i venturiröret bakom gasspjället och reglage.

Andra detaljer

Båda typerna av Harley förgasare är utrustade med en acceleratorpump. När gasspjället öppnas snabbt, betyder förgasaren vakuum inte reagera tillräckligt snabbt för att möta de bränsle kraven från motorn. För att förhindra en temporär "lean" tillstånd, till acceleratorpumps sprutar en kort, atomiserad explosion av bränsle direkt i insugningsluftströmmen hjälper till att bibehålla luft-bränsleförhållandet tills förgasaren övergångar till det nya varvtals. Dessutom, båda typerna av förgasare använda ett flöte och nålventil för att upprätthålla en viss bränslenivå i bränsleskålen under förgasaren.

carb Störningar

Skador på nålventilen eller flottör kan orsaka skålen för att överfyllas, vilket leder till en fortsatt rikt-rinnande tillstånd och fouled pluggar. Ta bort, rengör eller byt munstycken i flyt skål som behövs. Men inte ändra strålarna med dem i en annan storlek, om det inte är en del av ett kit för att öka luftintaget volym och prestanda, eller cykeln inte längre uppfyller de nödvändiga utsläppsnormer för modellåret. Idle blandning skruvar in på fabriken. Justering av tomgångsblandningsskruvarna skulle förstöra utgång utsläppen profil för årsmodell.

Vad var det sista året av Harley förgasare?

February 12

Vad var det sista året av Harley förgasare?


Harley-Davidson inte längre producerar några modeller med förgasare. Medan innovation sällan träffade universell godkännande - kedje- till remdrift är ett utmärkt exempel - de som var skeptiska till infasningen av elektronisk bränsleinsprutning, eller EFI, hade åtminstone ett sunt förnuft för ogillande: Felaktiga förgasare kan ofta diagnostiseras och repareras på den sida av vägen, medan smalbands O2 sensorer och en förseglad "svart låda" hjärna kan inte.

Standard Harley Kolhydrater

Motorcycling lore har det att den första maskinen som produceras av William Harley och Arthur Davidson använde en modifierad tomat burk för en förgasare. Detta följdes av producerade enheter, i tur och ordning, av Schebler, Linkert, Tillotson, Zenith-Bendix och Keihin. Naturligtvis har många eftermarknaden företag producerade otaliga förgasare att passa Harley-Davidson motorcyklar sedan racing och personalisering började. Den Keihin CV CVK 40 anpassades till Sports från 1988 och de stora tvillingarna från 1990. Med tanke på utfasningen av förgasare, då är CVK 40 förmodligen den sista förgasaren som någonsin kommer att monteras på en produktion Harley.

De sista åren av Harley-Davidson förgasare

Genom åren, Harley-Davidson parade en förgasare med varje motor företaget producerade, som sträcker sig från den äldre knucklehead, panhead och Shovelhead motorer till de nyare Evolution och Twin Cam motorer. Dock bränsleinsprutning erbjuds som ett alternativ för Harley-Davidson populära FL-serie Touring motorcyklar börjar med årsmodell 1996, men under 2007 blev standardutrustning på alla Twin Cam motormodeller, som nu ingår alla Touring, Dyna och Softail-modeller. Endast Sport serien förblev gamla skolan och behöll förgasare Evolution motorn. För 2008 års modell, den serien också förlorat förgasare till förmån för Harley-Davidson elektroniska sekventiell portinsprutningssystemet. En tid präglad av förgasaren var slut.

Vikten av korrekt information

Många purister, anpassade byggare och amatörer angelägna om nostalgi eller emulera carb drivna race cyklar efterhand förgasare till motorer avsedda att köras på EFI. För att detta ska vara praktisk, är det viktigt att veta vilken modell och år av motorn gick med traditionell aspiration, så att den ombyggda carb kan bearbetas på ett korrekt sätt. Till exempel, någon avsikt att omvandla en 2008 FXST att carb skulle behöva manuell betjäning och delar manuellt under det senaste året att Softails gjordes före EFI blev standard; i det fallet, skulle det vara årsmodell 2007.

Förgasare kontra bränsleinsprutning

Harley-Davidson, liksom de människor som rider företagets produkter är resistenta mot förändring. Som sagt, det finns fördelar och nackdelar med varje sida av carb vs. EFI debatt. Nya generationer av Harley köparna är per definition yngre, vilket gör dem mer tekniskt kunniga och mindre förbittrad av förändring. Medan förgasning är ett enklare system och det finns inga elektronik paket att kräva expert mekanisk uppmärksamhet, sofistikerade, väl kalibrerade EFI system genererar mer toppeffekt genom bättre hantering bränsle. Utfasningen av förgasare var, åtminstone delvis, på grund av påtryckningar på fabriken av Environmental Protection Agency. Bränsle-luftblandningen mycket hårt kontrollerad av bränsleinsprutning, vilket resulterar i minskade utsläpp. Baserat på denna faktor ensam, är EFI här för att stanna.

Hur man identifierar Vad CDK Keihin Carb Jag har

September 23

Keihin CDK förgasare är avsedda för användning i racing motorbåtar och motorcyklar och varumärken som Harley-Davidson, Kawasaki och Yamaha alla har använt denna förgasare. De Keihin CDK förgasare har upphört, men företaget erbjuder fortfarande reservdelar och reparationssatser. Avgöra vilken särskild förgasare har du är lätt gjort, som du antingen kan kontrollera din mot bilder från deras hemsida eller be en distributör om ditt serienummer för en exakt identifiering.

Instruktioner

Identifiera genom Utseende

1 Gå till webbplatsen för Keihin Fuel Systems, Inc: keihin-us.com.

2 Klicka på menyn "produkter" för att se bilder av alla sina tillgängliga förgasare.

3 Klicka på "CDKII förgasare" för att se hela utbudet av just den typ av förgasare. Jämför din förgasare till bilderna i det här avsnittet för att bestämma den exakta typ av förgasare.

Identifiera med serienummer

4 Ta din förgasare och placera den på en plan yta. Titta på regulatorkammaren, där du kommer att kunna se Keihin varumärke logotyp, för att se till att du arbetar med rätt varumärke.

5 Hitta serienumret nära botten av CDK förgasaren. Skriv numret ner.

6 Ring en av distributörerna som anges på keihin-us.com webbplats och ge dem ditt serienummer. Distributörer hålla koll på serienummer och kommer att kunna identifiera just din förgasare.

Hur man justerar Idle i en 2002 Harley Fat Boy

April 20

Hur man justerar Idle i en 2002 Harley Fat Boy


Den 2002 Harley-Division Fat Boy använder en Keihin CV förgasare, en av de sista motorcyklar för att ha en carbureted motor. Motorcyklar byggda efter 2002 utnyttjar bränsleinsprutning. Detta innebär att du kan justera tomgång på Fat Boy manuellt genom att justera tomgångsskruven. Detta ger dig möjlighet att skräddarsy tomgång till din miljö. Du bör justera tomgång under varma dagar under våren och sommaren, och under kalla dagar under hösten och vintern.

Instruktioner

1 Leta reda på tomgångsskruven direkt under den stora runda hålet som din luftrenare är säkrad. Ta inte bort luftrenaren medan du justerar tomgång, eftersom detta kommer att negativt påverka resultatet.

2 Slå cykeln på och rida tills cykeln når normal arbetstemperatur. En 10-minuters cykeltur räcker.

3 Vrid tomgångsskruven medurs med en skruvmejsel om cykeln tomgång för hög. Du kommer att höra motorn bromsa. Fortsätt att vrida skruven tills varvräknare går ner till 900 rpm.

4 Vrid tomgångsskruven moturs med en skruvmejsel om cykeln tomgång för låg och man vill stanna ute. Du kommer att höra motorvarvtalet upp. Fortsätt att vrida skruven tills varvräknare går upp till 900 varv per minut.

Hur man bygger en Harley-Davidson XR 750 Dirt Track Engine

February 14

Hur man bygger en Harley-Davidson XR 750 Dirt Track Engine


Harley-Davidson XR 750 motorcyklar förblir en av de mest populära cyklar i racinghistoria. Den tvåcylindriga, 748 cc motorer utvecklar vitknotig moment som ständigt visat sig vara framgångsrika på ovala grusvägar. Mekanik gynnade fabriks motorer eftersom den nedre änden är relativt skott och sällan behövs ombyggnad. Detta minskade racing kostnader genom att begränsa en utbyggnad till den övre änden. Att bygga en Harley-Davidson XR 750 grusväg motor kräver precision maskinarbete, en full uppsättning av motorverktyg och mekanisk expertis.

Instruktioner

Demontering och maskinarbete

1 Tappa ur motoroljan. Följ instruktionerna i XR 750 verkstadshandbok och ta bort motorn från motorcykeln. Placera motorn på en arbetsbänk och ta bort båda förgasare. Kasta packningar intaget. Ta bort och kassera båda tändstift.

2 Ta bort de främre och bakre vippkontaktskydden och kassera packningarna. Ta bort cylinderhuvuden med ventilerna intakta och kassera packning huvudet. Lyft stötstängerna av varje cylinder.

3 Bända de främre och bakre cylindrarna utanför vevhuset och kassera vevhuset packningen. Ta bort handleds stift klipp från båda kolvarna. Tryck på handleden stiften ut och ta kolvarna av varje vevstake. Kasta kolvarna, handled stift och clips.

4 Lossa och ta bort kopplingskåpan bultar på det primära fallet och ta bort locket. Spara locket och bultar. Ta bort och kasta kopplingstryckplatta, fjädrar, kopplingsskivorna och kopplingskorgen.

5 Stäng av motorn runt. Ta ut och spara transmissionskåpan bultar och locket. Koppla ur och kassera stator och antändningspunkter.

6 Skicka två cylindrar och cylinderhuvuden till en racing butik. Har cylindrarna finslipat. Har huvudena portade och polerad. Har butiken installera racing ventiler, ventilstyrningar, ventilfjädrar och djurhållare. Be butiken för att ge den nya kolvar, ringar, handled stift och handled stift klipp.

Montering

7 Fäst nya kolvar till vevstakar med hjälp av nya handleds stift och clips. Sätt nya ringar på varje kolv. Placera nya packningar cylinder från racing satsen ovanpå vevhuset.

8 Montera kolvarna i cylinderfoder med ring kompressor verktyg. Vridmoment cylindrarna till de specificerade foot-pounds som anges i verkstadshandboken. Drop nya stötstänger i lyftan-portar på varje cylinder.

9 Placera packningar huvudet från tävlings satsen ovanpå varje cylinder. Installera de nya servade topplock ovanpå varje cylinder och dra åt bultarna i en korsvis. Placera nya rocker-cover packningar ovanpå varje huvud. Montera skydden på huvudet och dra åt skruvarna i en korsvis.

10 Följ instruktionerna i verkstadshandboken och installera racing tänd komponenter. Installera racing kopplingskomponenter. Sätt tillbaka sparade transmissionskåpan och kopplingskåpa med de ursprungliga bultarna.

11 Position nya intags packningar på de främre och bakre insugsportarna på motsvarande cylinderhuvuden. Fäst en 40 mm Keihin racing förgasare till varje insugningsporten och dra åt muttrarna till angivet moment. Installera nya tändstift på varje huvud. Installera motorn i motorcykeln. Fyll vevhuset med olja.

Tips

  • Inkludera en hög volym bränslepump och hög effekt tändspolen att komplettera racing komponenter.
  • Ställa in tändinställningen med ett stroboskop.
  • Byt ut ledningar, slangar, bultar och klämmor som verkar vara lägre än standard.
  • Rengör alla verktyg och arbetsområdet innan montering av motorn.

1980 CB650 Förgasare Specifikationer

May 20

1980 CB 650 var en kryssare-typ motorcykel designad av Honda och producerade från slutet av 1970-talet till mitten av 1980-talet. CB 650 Nighthawk producerades också under några år i mitten av 1980-talet. CB 650 presenterade Honda klassiska strömlinjeformad och förenklad konstruktion. Efter CB 650 slutade produceras i mitten av 1980-talet, Honda fortsatte att producera en liknande 700 och 750 cc motorcykel.

carburetor Specifikationer

1980 modell som används fyra, 26 mm, kolvventil Keihin PD50A eller PD50B mekaniska förgasare. Venturiröret diameter mätt 1,02 inches och huvudmunstycket var nr 92. float nivå mätt 0,49 inches och gashandtaget fritt spelrum mätt 1/8 till 1/4 tum. Piloten skruv öppning sattes till 1,5 varv utåt. Den normala tomgångsvarvtal uppmätt 1050 + - 100 rpm och snabb tomgång mätt 2000 + - 700 rpm. Chokespjället hade ett vridmoment på 5 till 11 tum-pounds.

Förgasare Problem och felsökning

Om motorn vevar men vägrar att starta, kan förgasaren inte ta emot bränsle. Om en hård start eller en snabb stall efter start sker, kan förgasaren vara fel, liksom det skulle kunna ha smittats bränsle eller en insugningsluftläcka. En allvarlig motorbackfire kan också orsakas av en defekt eller inte fungerar förgasaren. Om bränsleblandningen går alltför mager, igensatta bränslestrålar, fast öppna kolvar, en felaktig flottörventil, låg flytnivå, inloppsluftläckage eller begränsas bränsleledningen kan vara fel. Om blandningen motorn går alltför rika, luftstrålarna kan igensatt, kan flottörventilen vara felaktig, flytnivån kan vara för hög, choken kan fastnat i öppet läge eller luftrenaren kan vara smutsig.

Carburetor Verktyg och Maintenence

Om problem med flytnivå inträffar, kan användas en flottör mätare. Honda anger en flottör nivå, del nr 07.401 till 0.010.000. En förgasare gaspådrag nyckel kan också användas med Keihin PD51A förgasare, del nr 07.908 till 4.220.100. Honda rekommenderar också att använda en förgasare pilot skruvnyckel, modell nr 07.908 till 4.220.200.

När man arbetar på Keihin PD51A förgasaren, notera att bränsle skålar har dräneringspluggar som tillåter överskottsbränsle dräneras bort. Under förgasaren demontering, markera placeringen av O-ringarna och se till att bytas ut under monteringen.

KEIHIN specifikation

June 12

KEIHIN specifikation


Förgasare är en viktig komponent i bensindrivna motorer, blanda bränsleångor och luft för att skapa en effektiv förbränning, som konverterar till mekanisk energi. Motorcykel förgasare kommer i en mängd olika alternativ, som utformats för gata, off-road, avslappnad rida och tävla. Keihin erbjuder fem rader av förgasare för varje motorcykel motormodell och typ. Keihin förgasare täcker hela spektrat, från billiga bolt-on design, förbättrar handtag och prestanda motortvär smuts cyklar, till fullt gaspådrag superladdade förgasare, som används för högpresterande super cykel racing.

FCR:

Keihin FCR förgasare modeller 33mm, 35mm, 37mm, 39mm och 41mm är alla konstruerade med en varaktig och pålitlig platt ventil, luftbroms acceleration luftpump. Den platta ventil och skjut är hårdbelagda och konstruerade för att köra rent på rullar för en mjuk körning. Detta är den perfekta förbättring eller reservdel för alla fyrtaktsmotorer.

PWK:

Keihin PWK förgasare modeller 28mm och 29mm är 83 mm x 147.4 mm i storlek. Den 33mm och 35mm enheter mäter 91 mm med 164,3 mm. De större PWK modellerna är 36 mm, 38MM, och 39mm. Dessa är utformade med en bredd på 91 mm gånger 171,6 mm i höjd. De PWK förgasare är utformade med en halvelliptisk sektionsventil, som ger ryttare med förbättrad luftflöde. Den PWK är en mer kraftfull förgasare än FCR ger ryttare med fler snabba motorvarvtal på toppen, utan att låta motorn gå platt.

PE:

Keihin PE förgasare modeller 20mm 28mm är 83 mm i bredd, som sträcker sig från 136 mm till 150,9 mm i höjd. Keihin PE modeller 30mm genom 38MM vardera 95 mm i bredd, från 157.8 mm till 182,5 mm i höjd. Dessa PE förgasare är utformade med en förkromad runt slidventil för tvåtaktsmotorer. de är en billig bolt-on förgasare som syftar till att öka prestanda och rida på mini-cross cyklar smuts och skotrar.

PWM:

Keihin PWM förgasare är Keihin presterande. PWM finns i tre modeller: 38MM, 39mm och 40MM. Varje åtgärder 75 mm i bredd av 154,5 mm i höjd. Denna högpresterande förgasare har utformats med en kortare längd, vilket ger gaspådrag en enastående respons på övre änden cykler. Den större flyt skål och quad ventilationssystemet tillåter tvåtaktsmotorer stor luftflöde, så att de kan köras i de värsta förhållanden. Keihin PWM förgasare är idealiska för snabb och rasande motor-cross och gaturacercyklar.

FCR Street:

Keihin FCR Street förgasare, finns i 32MM, 33mm, 35mm, 39mm och 41mm modeller, alla finns i ett brett utbud av horisontella och utsugs stilar och alternativ för två, tre och fyra-cylindriga motorer. Keihin FCR gatu förgasare används av super-cykel racing team runt om i världen. Dessa högpresterande förgasare finns för applicering på någon väg tävlingscykel.

1997 Honda Sabel 1100 Förgasare Specifikation

July 1

År 1997 producerade Honda VT1100T Shadow ACE, VT1100C2 Shadow ACE och VT1100C Shadow Spirit. Anden linje gav vika för Shadow Sabre, en fortsättning av V-Twin linje; som ett resultat, är 1997 och andra Honda skuggor som ibland betecknas felaktigt som "Honda Sabre 1100-talet." Hondas VT linje Shadows varje använd dubbla 36 mm Keihin förgasare.

Honda Sabre

Sabre är lätt förväxlas med andra Honda motorcyklar. Honda gjorde inte en 1997 Sabre 1100; Det fanns tre modeller av 1100 Shadows. Den enda officiella Sabre Honda gjorde var en V4 från 1982 till 1985. Honda produceras Sabres i olika förskjutningar, inklusive en 1100-cc cykel. Hondas senare V-twin "Shadow Sabre" var inte en ättling av Sabre härstamning; det var en del av Shadow linje. Eftersom tillverkning av "Shadow sabel", alla 1100 skuggor är ibland förbigående hänvisas till som "Sabres".

Keihin Twin Förgasare

Keihin är en av de främsta motorcykel förgasare tillverkarna i världen. Medan Keihins används ofta som uppgraderingar prestanda för entusiaster, de är fabriken förgasaren valt för Honda. Alla tre av de 1997 VT 1100-talet använder dubbla 36-mm Keihin talet. Eftersom VTS är 45-graders tvillingar och förgasarna båda ligger mellan "V," en av de sida vid sida Keihins ansikten framåt, mata den främre cylindern, och de övriga ytorna bakåt, mata den bakre cylindern.

Konstant hastighet 36 mm Venturi

Honda utrustat VT 1100-talet med konstant hastighet kolhydrater, var och en med 36-mm venturirör. KEIHIN s CV kolhydrater är en typ av variabel venturi förgasare där gasreglaget är ansluten direkt till en fjärilsventil som justerar luftströmmen genom venturin. Venturiröret är ett rör eller en öppning i spjällhuset genom vilken luft strömmar. Diametern hos venturi är hur förgasare mäts. När trotteln är helt öppen, matar en fri 36-mm rör luft, finfördelas med bränsle till cylindern; varje carb matar en cylinder på VT.

bränsle Circuits

Liksom de flesta moderna motorcykel förgasare, Keihin 36 mm CV har flera bränslekretsar. Varje krets eller bränsleledning motsvarar motorcykelns gasreglageläget. De viktigaste systemen är pilotsystemet, nålen systemet och huvudsystemet. Varje system har en stråle eller fint bearbetad munstycke som doserar mängden bränsle som släpps ut i luftströmmen innan cylindern. Pilotsystemet påverkar bränsle-luftblandningen från tomgång upp till en åttondel gas. I tillägg till en nål jet, har systemet en luftskruv som finjusterar tomgång. En chokekrets är också ansluten till pilotsystemet. Choke, när den aktiveras, lutar den bränsle / luftblandningen, vilket gör det enklare att starta och värma upp. Nålen systemet har en nål säte och en avsmalnande nål som arbetar tillsammans för att dosera bränsle-luftblandningen från ett åttondels gasreglaget till tre fjärdedelar gas. Den Keihin huvud system övertar vid tre fjärdedelar till full gas, där förgasaren matas i första hand från huvudmunstycket.

Specifikationer för en Keihin PC20

January 19

Keihin PC20 är en förgasare kit för normala cylinderhuvuden. Den tillverkas av Keihin Nordamerika, Inc. Företaget är en ledande tillverkare av bilar, bränslehantering och elektroniska styrsystem.

Innehåll

Keihin PC20 förgasare säljs ofta i kit som innehåller en bränsleslang, hårdvara och packningar, komplett med instruktioner som säkerställer maximal användarupplevelse. En S-stadium förgasaren Kitet kan också innehålla ett luftfilter.

Mekanik

Den Keihin PC20 är ett rör som främjar rätt mängd luftflöde med bensin för att göra en körning. Tratten för PC20 främjar också maximal gasrespons genom en inandningsmotstånd drag runt den luft som strömmar genom carb.

överväganden

Alla Keihin förgasare, inklusive PC20, är ​​pre-bubbel för bolt-on drift med motorcyklar samt vattenskotrar. För dem som använder PC20s i andra typer av fordon som kräver högre kompressionskolven, är det bäst att rådgöra med en professionell.

Förgasare Vakuum Verktyg

May 2

Förgasare Vakuum Verktyg


Förgasaren blandar luft och bränsle för motorn i en bil eller motorcykel. De två typerna av förgasare vakuum drivs och fast venturirör. I vakuum drivs förgasare, öppnandet vilket bränslet passerar genom regleras av en vakuumdrivna kolven. Kolven är förbunden med en nål som glider inne i bränslestrålen.

Förgasare Synchronizer, Digital Vacuum Test

Förgasaren Synchronizer, Digital Vacuum Test är ett digitalt visas synkroniserings för att balansera förgasare. Den har en LCD-skärm som gör det möjligt att synkronisera förgasarna till den högsta nivån av noggrannhet.

Pop-off Gauge

En pop av mätare används för att kalibrera förgasare pop-off tryck. Den kan läsa 1/2 psi steg upp till 30 psi tryck.

Förgasare Läcksökare

En förgasare läckagedetektor används för att kontrollera att nålen och sätestryck med en mätare. Du kan också använda den för att kontrollera impuls membran.

Motion Pro Carb Justera Tool

Motion Pro Carb Justera Tool är utformad för att justera Mikuni och Keihin vakuumdrivna förgasare och flera enheter. Det är 11 inches lång och tillverkad av legerat stål.

FCR Carb Tool

FCR Carb Tool är utformad längre än en vanlig carb verktyg för att nå in i försänkta hål för att justera Keihin förgasare. Den innehåller en lång räckvidd rakt spår för pilotstrålar, en sex millimeter hex för huvudstrålar och en tre millimeter insexnyckel för att ta bort float skålar.

Förgasare Vakuum Synchronizer

En förgasare vakuum synkroniserings används för att balansera ut förgasare. Mekaniker och tekniker kan visuellt se saldot för en hög grad av noggrannhet. Synkroniserings kan användas på flera förgasare.

Mini-T förgasare Tool

En mini-T förgasaren verktyg är ett handverktyg utformad för snabba jet förändringar. Den innehåller en nr 2 Phillips bit, en nr 1 rak slot bit och en sex millimeter sexkantshål.

Blåspistol

En blåspistol blåser smuts och damm med en slang och luftintaget. Du kan använda gummispets för att rensa ut din förgasare jet.