förbättra högtalarljudet

Hur man kan förbättra högtalarljudet

September 18

Att förbättra högtalarljudet är en favorit driva audiofiler. Även de bästa högtalarna kommer att drabbas av dålig ljudkvalitet om de två grundläggande reglerna för effektivitet högtalare ignoreras - korrekt högtalarplacering och tillräcklig trådtjocklek. Säkerställa komponent kompatibilitet, fasta ingångar och korrekt som kontroller är också lika viktigt. Även fynd från högtalarna, men kommer att gynnas av en korrekt installation och korrekt ledningar. Standard koppar-core, oskärmad, två ledare elektrisk tråd, korrekt ansluten och tillräcklig mätare, kommer att fungera som ett effektivt sätt så dyrt boutique högtalarkabel. Använda otillräcklig gauge tråd, särskilt för långa längder med högtalare rankade lägre än 8 ohm, resulterar i volym och frekvens förlust.

Instruktioner

Högtalarplacering

1 Placera subwoofern, om de ingår i högtalarsystemet, på golvet. Den idealiska platsen för en subwoofer är i mitten av lyssningsområdet, framför lyssnaren. Bredbandshögtalare kapslingar med en integrerad subwoofer bör placeras med subwoofern längst ned på högtalarpanelen.

2 Montera de återstående surroundhögtalarna på väggen, på hyllor eller på högtalarstativ. Högtalar höjd bör vara ungefär i öronhöjd när man sitter eller står, beroende på vilket som inträffar oftast under en lyssningssession. Integrerade högtalarlådor bör höjas så att den övre högtalaren är på öronhöjd.

3 Mät avståndet från varje högtalare till det centrala lyssningsområdet med ett snöre eller måttband. Alla högtalare bör vara så lika långt som möjligt.

Högtalarkabel

4 Slå upp ohm betyg på högtalarna och förstärkare.

5 Mäta avståndet av de längsta högtalaren viraloppet med ett måttband.

6 Följ allmänna rekommendationer för att bestämma den rätta trådmätare, enligt den längsta viraloppet. För standard 4- till 8-ohm högtalare bärighets använder 16-gauge tråd för körningar upp till 80 fot, 14 gauge för 80 till 200 fot och 12 gauge för körningar längre än 200 fot. Med hjälp av en tråd med större diameter än vad som behövs kommer inte att påverka ljudkvaliteten eller drift.

Tips

  • Följ tillverkarens specifikationer och rekommendationer kompatibilitet för högtalare och förstärkare ohm och wattal specifikationer.
  • Följ tillverkarens rekommendationer för korrekt kabelkonfiguration, speciellt när man använder mer än två högtalare. Felaktig kabeldragning kan leda till skador på förstärkaren på grund av låga ohm rating laster (vanligtvis lägre än 4 ohm).

Hur får man bättre högtalarljudet

April 19

Oavsett hur mycket pengar du hälla i din stereo eller hem-nöjescentrum, har det aldrig kommer att låta bättre än de högtalare du har anslutit till den. Om högtalarna inte låter bra, inte nödvändigtvis att det du behöver dyrare. Du kanske kan locka bättre ljud bara genom att flytta dem runt.

Instruktioner

1 Bestäm var i rummet du kommer att göra det mesta av ditt lyssnande. För ett hem-nöjescentrum, skulle det förmodligen vara din favorit fåtölj. Denna position bör vara ungefär halvvägs mellan högtalarna och den bakre väggen.

2 Om du bara har två högtalare eller ett par diskanthögtalare (de mindre, högfrekventa högtalare), placera var och en på öronhöjd och så nära samma avstånd från lyssnarens position som möjligt. Sikta dem på vilstol.

3 Placera högtalarna så att avståndet mellan dem är inte något större än avståndet mellan högtalarna och din huvudsakliga lyssningsposition. Dessutom, placera dem symmetriskt så att de var och en har samma förhållande till omgivande väggar.

4 Placera subwoofern (oftast en stor tung låda) på golvet på en plats där det inte kommer att vara på samma avstånd från olika väggar. Eftersom väggarna tenderar att betona vissa basfrekvenser, du vill undvika att ha flera väggar med betoning på samma frekvens. Eftersom vi inte kan avgöra från vilket håll lågfrekventa ljud kommer, är det inte nödvändigt att centrera subwoofern till huvudlyssningspositionen.

5 Använd dina öron, den mest sofistikerade ljud utvärdering utrustning som finns, för att göra din slutliga domen. Välj ett musikstycke som du känner för att utvärdera effektiviteten av dina högtalare "positionering. En inspelning av solopianomusik fungerar bra helt enkelt eftersom de flesta människor har hört vad en riktigt piano låter.

6 Medan du lyssnar på test musik, experimentera med små förändringar i högtalarpositioneringen tills du är nöjd att du hör det mest naturliga ljudet.

7 Glöm inte dina högtalarkablar. Även om du inte nödvändigtvis måste köpa audiofil kablar för dina högtalare, är en tyngre mätare tråd en god investering eftersom det har mindre motstånd och därmed en renare signal. Och om ändarna av högtalarkabeln oxideras (korroderade), trimma dem och band dem att avslöja tillräckligt färsk tråd för att återansluta dem minst en gång om året.

Tips

  • Du kan köpa olika satser för att förbättra högtalarljudet, men se till att du inte gör något för att dina högtalare som du inte kan ångra om du hittar någon förbättring - eller om satsen gör saken värre.

Hur man kan förbättra TV-antenn mottagning

January 12

Hur man kan förbättra TV-antenn mottagning


En TV-antenn system har tre huvuddelar: själva antennen, kabeln som går från antennen till TV: n, och eventuella splitters som kan används för att ansluta flera TV-apparater till en antenn. Med tiden utomhus element kan försämra anslutningar eller utrustning, vilket gör att signalstyrkan att minska. Dessutom kan hinder blockerar signalerna från att nå din antenn. Att ta itu med var och en av dessa faktorer kommer att förbättra den övergripande mottagandet av din antenn.

Instruktioner

1 Kontrollera splitter för rost eller korrosion där antennkabeln skruvas in i splitter. Skruva loss kabelanslutningen från delaren med hjälp av tång. Med hjälp av stålborste, borsta bort någon oxidation eller rost som kan ha byggts upp på hankontakten på kabeln och honkontakten på splitter. När rengöras, skruva den manliga kabel tillbaka på plats till honkontakten på splitter. Upprepa detta steg för eventuella ytterligare kablar som är anslutna till den splitter.

2 Kontrollera anslutningen av kabeln till balunen på TV-antennen. Skruva loss kabelkontakten och använda stålborste för att borsta sätt någon korrosion på de två kontakterna och skruva ihop dem igen när de är rena.

3 Kontrollera kabeln som går mellan antennen och splitter för tecken på skador. Om kabeln är skadad, byt ut hela körningen av kabel från antennen till splitter.

4 Applicera RTV tydlig tätningsmedel anslutning av kabeln till balun och smeta runt beslagen för att hålla fukt kommer in kontakterna.

5 Kontrollera antenn för några böjda eller vikta delar och räta dem efter behov. Antennelementen är konstruerat för att dra i sändningssignaler.

6 Trimma alla häckar eller trädgrenar som kan hindrar den främre delen av antennen från att ta emot sändningssignaler.

Tips

  • Var försiktig när trimning några träd lemmar, eftersom de kan orsaka allvarliga skador om de tillåts falla på någon.

Hur man kan förbättra 1996 Nissan Sentra MPG

February 17

Hur man kan förbättra 1996 Nissan Sentra MPG


1996 Nissan Sentra är en sedanmodell som producerades med antingen en fyrcylindrig, 1,6-liters motor eller en fyrcylindrig 2,0-litersmotor. Det var också finns i antingen en manuell eller växellåda. Beroende på bilens motor och transmission alternativ, kan du räkna med att få mellan 21 och 26 miles per gallon i staden körning och 28 till 36 miles per gallon i landsvägskörning, enligt Environmental Protection Agency (EPA) betyg. Om du är ute efter att förbättra bränsleeffektiviteten i din Sentra, det finns många olika sätt att göra det.

Instruktioner

1 Förvandla din bil av i stället för att låta den gå på tomgång överdrivet. Detta känns bäst när du väntar på ett långt tåg att passera eller väntar på att plocka upp någon. Eftersom motorn är igång men inte resa någonstans, tomgång betydligt skär ner på dina miles per gallon siffror.

2 Minska överdriven vikt du egentligen inte behöver bära runt genom att ta bort några tunga föremål ofta lagras i baksätet eller bålen. Varje extra 100 pounds minskar din Sentra bränsleeffektivitet med 1 till 2 procent.

3 Håll din Sentra däck ordentligt uppblåsta. Enligt Department of Energy, kan upprätthålla god däck förbättra bränsleeffektiviteten med 3,3 procent. Rekommenderat däcktryck kommer att variera beroende på de specifika däck du har på din Sentra. Kontrollera sidovägg däcken på bilen för att få den exakta tryck det ska pumpas till.

4 Kör hastighetsbegränsningen på motorvägen. För varje 5 mph du går över 65 km / h, är bränsleeffektivitet minskat med 7 procent, enligt Department of Energy.

5 Följ din Sentra rutinmässiga underhållsschema. Ett smutsigt luftfilter eller tändstift fouled med oförbränt bränsle eller kolavlagringar förhindrar bränsle från korrekt förbränning och därmed minska bränsleeffektiviteten. Den Sentra luftfilter och tändstift ska bytas var 30.000 miles.

Hur man kan förbättra mottagning på en Nextel

February 18

Hur man kan förbättra mottagning på en Nextel


Att förlora mottagning på din Nextel telefonen kan uppstå när du är på ett viktigt samtal eller när du försöker att skicka ett viktigt mail eller SMS. En förlust av mottagning är spårbar till flera möjliga orsaker, som att ha ett utgånget föredragen roaminglista (PRL) eller i närheten av höga byggnader och träd. Oavsett anledning, det finns potentiella lösningar för att förbättra mottagningen på din Nextel telefonen.

Instruktioner

1 Tryck på "Meny" -knappen på din Nextel telefonen. Välj "Inställningar" följt av "Phone Info" eller "General". Välj alternativet för att uppdatera "PRL." Vänta tills telefonen att starta om.

2 Ladda batteriet på din Nextel telefonen. Om batteriet dör, kan det orsaka din signal att blekna.

3 Placera telefonen borta från träd och byggnader. Om du kan, stå eller gå i närheten av ett fönster eller ett område som har en direkt öppning mot himlen.

4 Köp en antenn adapter för din Nextel telefonen genom att besöka rätt sida på Sprint / Nextel webbplats (se Resurser för en länk). Följ stegen för att köpa enheten.

5 Köp en Nextel signalförstärkare eller repeater från din lokala elektronikaffär. Installera enheten i ett område där du får den bästa signalen. Anslut din Nextel telefonen till enheten när du behöver för att förbättra mottagningen på din telefon.

Tips

  • Uppdatering av PRL på din Nextel telefonen kan leda till att du ströva på ett annat nätverk, vilket kan medföra en roamingavgift.

Hur man kan förbättra Netflix Streaming HD-filmer

February 20

Netflix levererar filmer till sina 25 miljoner plus medlemmar i en mängd olika sätt, inklusive direktuppspelning av HD-video till kompatibla enheter. Netflix kan användas på Xbox 360, Nintendo Wii, PS3, vissa Blu-ray-betalare, webb-aktiverade TV-apparater, DVR system, hemmabiosystem, iPhone och Google TV. Enligt Netflix, över 200 enheter som strömma sina filmer finns i USA i augusti 2011. Även om kvaliteten på HD-filmer kan vara bra, det finns några enkla steg som du kan vidta för att förbättra din tittarupplevelse.

Instruktioner

1 Kontakta din Internetleverantör för att verifiera att din anslutningshastighet uppfyller Netflix rekommenderade minimi. Från och med augusti 2011 rekommenderar Netflix 700 Kbps eller 2,4 Mbps för DVD-kvalitet video. Netflix tjänsten väljer en videokvalitet baserad på vad som finns på din Internet-anslutning, och kommer att välja snabbast möjliga anslutning. När snabbare anslutningar finns, kommer detta att översätta till en överlägsen bildkvalitet.

2 Flytta Netflix streaming enhet så nära den trådlösa routern som möjligt om du använder en trådlös signal. Detta kommer att bidra till att förbättra signalstyrkan och kommer därför att förbättra din Netflix enhets förmåga att visa kvalitet HD streaming.

3 Stäng alla andra spel, program eller andra nedladdningar som är öppna på din Netflix streaming enhet. Kör dessa ytterligare objekt kan minska enhetens hastighet.

4 Rensa cookies och cache på din dator eller annan Netflix streaming enhet på en regelbunden basis om enheten tillåter detta. Detta kommer att möjliggöra ytterligare utrymme på hårddisken, och detta lättade belastning på hårddisken kan tillåta enheten att leverera en bättre kvalitet på HD strömmande filmer.

Hur man kan förbättra mobiltäckning på en Razr

February 21

Hur man kan förbättra mobiltäckning på en Razr


Om du får avbrutna samtal eller har anslutningsproblem på Razr telefonen, då du kan uppleva dålig mobiltäckning. Både CDMA och GSM nätoperatörer erbjuder Motorolas Razr, så du kan behöva prova flera metoder för att förbättra mobiltäckning på telefonen - tills du hittar vad som fungerar bäst för enheten.

Instruktioner

CDMA Razr

1 Ladda din mobiltelefon batteri. Slå "* 228" från enheten.

2 Vänta för automatisk programmeringsmenyn för att spela. Välj alternativet för att uppdatera PRL (Preferred Roaming List). Uppdatering av PRL kommer att uppdatera mobiltelefonmaster i ditt område, som gör att du kan ansluta till tornet med den bästa signalstyrkan.

3 Vänta tills systemet att meddela dig att PRL på enheten har uppdaterats. Avsluta samtalet och starta om Motorola Razr att tillåta att ändringarna ska träda i kraft.

GSM och CDMA Razr

4 Ladda din mobiltelefon batteri. En minskande mobiltelefon batteri kan hindra dig från att få en stark signal mobiltelefon.

5 Köp en mobiltelefon signal booster klistermärke. Följ instruktionerna som medföljer dekalen att fästa enheten till telefonen.

6 Flytta bort från höga byggnader och träd. Om du kan sitta nära ett fönster för att förbättra mottagningen på Razr telefonen.

Tips

  • Uppdatering av PRL på Razr kan orsaka att ströva omkring på ett annat nätverk, vilket kan leda till att du drabbas av kostsamma översatsning avgifter.

Hur kan man förbättra gas körsträcka i en Scion Xb

March 5

Scion Xb är känd för sin utmärkta stad och motorväg bränsleekonomi. Men det finns åtgärder du kan vidta för att se till att du uppnå största möjliga miles per gallon. När du letar efter sätt att förbättra gas körsträcka, är det viktigt att komma ihåg att små saker lägga upp; därför överväga hur din körstil och underhållsmönster påverkar din gas körsträcka.

Instruktioner

1 Kör hastighetsgränsen. Ju snabbare du går, desto mer bränsle per gallon din Scion Xb kommer att konsumera. Körning på hastighetsgränsen kommer att se till att du får högsta möjliga bränsleekonomi. För att ytterligare förbättra gas körsträcka, använder farthållaren när det är möjligt.

2 Undvika rask acceleration. Do not pass i onödan eller göra en vana att mosa gaspedalen; accelerera smidigt. Mjuk acceleration kommer att förbättra din gas körsträcka avsevärt.

3 Kontrollera däcktrycket regelbundet. Körning på under pumpade däck kan minska bränsleförbrukningen med så mycket som 10 procent.

4 Har din Scion Xb service vid rekommenderade intervall. Hålla din Scion trimmad och oljebyte och filter regelbundet kommer att se till att motorn arbetar på det största möjliga effektivitet. Detta kommer att leda till kraftigt förbättrad bränsleekonomi.

5 Undvika att bära onödig vikt. I en bil med en liten motor som Scion Xb, är det bäst att hålla övervikt till ett minimum. Även om enskilda artiklar kan bara ha en liten total effekt, kan den sammanlagda vikten av en massa onödiga objekt sänka bränsleekonomi.

Tips

  • När det gäller bränsleekonomi, kommer att uppmärksamma de små sakerna lägga till upp till en enorm förbättring.

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Saab 9-3 Aero

March 12

Förbättra gas körsträcka på en Saab 9-3 Aero kan hjälpa dig att spara tid och pengar vid pumpen. 9-3 Aero har en kraftfull V6, men ofta utnyttjar alla hästkrafter kan resultera i lägre bränsleförbrukning. Trots prestanda karaktär 9-3 Aero, finns det några praktiska tips som du kan använda för att förbättra bränsleekonomin under alla körförhållanden. Oavsett om du har en manuell växellåda eller en av Saabs automatik med manuellt läge, kan du använda dessa tips för att förbättra bränsleekonomin.

Instruktioner

1 Börja i en lägre växel. Genom att starta 9-3 Aero i en lägre växel, kan du spara bränsle genom att undvika ettans växel, som är den minst bränsleeffektiva. Om du har en manuell växellåda eller den skift automatisk, helt enkelt börja på tvåans växel. Detta tar lite övning, men så prova det på en parkeringsplats innan du använder detta tips på en trafikerad väg.

2 Använda premium bränsle. När du använder en högoktanig premium bränsle är inte bra på alla bilar, är det rekommenderat att köra 9-3 Aero på premium bränsle för maximal prestanda och bränsleekonomi. Även om detta kan kosta dig mer pengar vid pumpen, är det bättre bränsleekonomi och prestanda värt det för de flesta förare.

3 Håll 9-3 Aero stämde upp. Helt enkelt byta tändstift och justera tomgångsvarvtalet av en motor kan förbättra bränsleekonomin betydligt. Som Fueleconomy.gov påstår, fastställande ett stort problem som en besvärande syresensor kan minska bränsleförbrukningen med upp till 40 procent.

4 Inflate däck till rekommenderat tryck. När temperaturen sjunker, däcktryck släppa också. Inte bara kan detta leda till för tidig däckslitage, det kan också leda till lägre bränsleförbrukning, som alltför mycket av för lågt däck gör kontakt med vägen. Du hittar rekommenderat däcktryck för din bil eller lastbil i instruktionsboken eller i förardörren jamb.

5 Undvik tomgång. Även hålla 9-3 Aero körs som du väntar på en vän eller kollega verkar trivialt, det faktiskt kan minska bränsleekonomin upp till 19 procent, beroende på hur länge du tomgång och vilka tillbehör du använder.

6 Accelerera långsammare. Även använda alla hästkrafter som erbjuds av din 9-3 Aero V6-motor är spännande, det använda mer bränsle. Beroende på dina körförhållanden, accelererar långsammare och flytta tidigare kan förbättra din ekonomi. Även om du har en automatisk växellåda, kommer lättare acceleration resultera i automatisk växellåda växling tidigare, som inte bara kommer att spara gas men också bära på din sändning.

Hur man kan förbättra Visning av W200i

April 3

Sony Ericsson W200i telefonen levereras med en inbyggd Walkman. Telefonen kommer också med en kamera så att du kan ta och lagra bilder. Ibland kanske du märker problem med telefonens display. Det kan antingen visa fel språk eller du kanske vill anpassa den med din egen bild. Om telefonens display är svag eller telefonen startar inte, kan batteriet behöva laddas. Detta kan göras genom att ansluta den till laddaren under minst två och en halv timme. Kontrollera att telefonen är påslagen innan du ändrar några av skärmens inställningar.

Instruktioner

Ändra språk

1 Tryck på "Meny" -knappen och välj sedan "Inställningar" alternativet.

2 Välj "Allmänt" alternativet följt av "Språk" alternativet.

3 Välj "Telefonspråk" och sedan välja antingen engelska, spanska eller något annat språkalternativ, med hjälp av navigeringsknapparna.

4 Tryck på "OK" -knappen för att ställa in språket. När du återvänder till huvudmenyn, kommer du att se förändringen språk.

Anpassa Bakgrund

5 Tryck på "Meny" -knappen, och sedan på "Camera" för att få tillgång till kamerafunktionen.

6 Rikta kameran att ta en bild, och sedan trycka på "Capture" -knappen för att ta en bild. Du kan zooma in och ut med navigeringsknapparna. För att förbättra bildkvaliteten, inte rikta kameran mot en stark ljuskälla som solen eller lampa eftersom detta kan göra att bilden ser svart eller förvrängd.

7 Stäng alternativ kameran genom att trycka på knappen "Rensa", och tryck sedan på "Meny" -knappen för att få tillgång till album.

8 Välj "File Manage", följt av "Pictures". Bläddra igenom bilderna lagrade i ditt album genom att trycka på navigeringsknappen.

9 Markera den bild du vill använda som bakgrund, och sedan trycka på "More" alternativet, följt av "Använd som" och välj sedan "Bakgrund." När du gör ditt val, kommer bilden att visas som telefonens bakgrundsbild.

Tips

  • Om ett menyalternativ visas grått och kan inte öppnas, är tjänsten inte är aktiverad eller din samtalsplan kräver ett abonnemang. Om du vill aktivera tjänsten, bör du kontakta din trådlösa leverantör. Du kan hitta telefonnumret för kundservice på din senaste kontoutdrag.