ford aod olja

Hur man identifierar en Ford Aode Transmission

January 13

Hur man identifierar en Ford Aode Transmission


Ford AOD automatiska överväxel fyrväxlad växellåda, som infördes 1980, användes med de flesta Ford-motorer av dagen. Ford senare introducerade Aode, en datorstyrd version av AOD. Den Aode användes 1992-1995, när det förbättrades med bredare utväxling att bli 4R70W. Den Aode och 4R70W skiljer sig från äldre AOD av en ansluten kabel, vilket gör att datorstyrning. AOD överföring identifieras visuellt, först för att identifiera AOD, sedan att differentiera mellan Aode och 4R70W överföring.

Instruktioner

1 Skjut under fordonet för att se sändningen pannan. Transmissionen är under fordonets centrum, omedelbart bakom motorn. Pannan är belägen på undersidan av överföringssystemet och fäst med 14 bultar. AOD, Aode och 4R70W överföringar har alla samma panna form, illustrerad på Fordification.com s AOD avsnittet om Automatisk växellåda Identification sidan.

2 Leta efter elektronikkabel och stickkontakt. Aode och 4R70W transmissioner har en plugg på förarsidan bakre delen av transmissionshuset. Det är där den elektroniska kontrollkabeln ansluts till enheten och är det som skiljer den äldre AOD överföring från Aode och 4R70W enheter.

3 Identifiera skillnader mellan Aode och 4R70W. Även i huvudsak samma överföring, Thunderbird och Cougar Club of America identifierar deras olikheter som olika utväxlingar och 4R70W har en större ytterdiameter slip ok på drivaxeln, som kräver en annan anknytning bostäder. En annan identifieringsverktyg, som finns på Ranger Station, identifierar 4R70W sändning kod som "U", som ligger på säkerhets överensstämmelse certifiering etikett på insidan förarsidan dörrposten.

Tips

  • Baumann elektroniska kontroller identifierar utväxlingar enligt följande: För 4R70W: 1st = 2.84 2nd = 1,55 3: e = 1 4th = 0,70. För Aode: 1 = 2,40, 2 = 1,47, 3 = 1, 4 = 0,667. AOD och Aode har samma nyckeltal.
  • Den Aode, producerade mellan 1992 och 1995, var endast i 1992-1994 Lincoln Town Car, Ford Crown Victorias, Mercury Grand Marquis och 1994 till 1995 Mustangs, medan 4R70W infördes 1993.

Hur man installerar en Ford AOD Transmission

April 30

Den 4R70W är ett klassiskt exempel på en fyra hastighet, overdrive överföring tillverkad av Ford Motor Company. Installationen av en Ford AOD transmission är en ganska djupgående process som vanligtvis tar mellan tre och fyra timmar att slutföra. Även om det inte är nödvändigt, tidigare erfarenhet inom mekanik rekommenderas, särskilt eftersom felaktig installation av transmissionen kan leda till katastrofala fordon fel.

Instruktioner

1 Lyft fordonet från golvet med hjälp av en hydraulisk domkraft och en ton pallbockar.

2 Manövrera överföring på plats mot baksidan av motorblocket och rikta in klockan bostäder bulthål. Vevaxeln utgående axeln måste samtidigt in i momentomvandlarens ingång. Installera och dra åt klockhuset till motorblocket bultar till 41 foot pounds.

3 Montera bränsleledningen fästet och tätt fästbulten. Installera avgas Y-rör. Positionera transmissionstvärbalken mot undersidan av transmissionen. Montera och dra den tvärgående delen bultar till 32 foot pounds.

4 Installera en ny O-ring på den nedre änden av transmissionspåfyllningsröret. För in röret i transmissionshuset och säkra röret till den högra cylinderhuvudet via den kvarhållande bulten.

5 Fäst magnet kropp kontakt. Anslut OSS, TR, och VSS kablage. Ansluta oljekylaren linjer till höger sida av transmissionen med hjälp av en flänsmutter skiftnyckel. Anslut växellådans växlingslänksystemet. Installera åtkomstgummipluggen på höger sida av transmissionen.

6 Installera startmotorn. Montera drivaxeln ok inuti transmissionsförlängningshuset. Anslut drivaxeln till drivaxeln oket.

7 Sänk fordonet och lägga transmissionsolja vid behov.

Hur man identifierar en Ford AOD

May 29

Hur man identifierar en Ford AOD


Ford AOD (automatisk överväxel) växellåda användes i många Ford bilar och lastbilar från 1981 till 1993. AOD överföring kan hittas i sådana Ford-modeller som Mustang, Thunderbird, Lincoln Grand, Bronco, och både F100 och F150. AOD modellen inte att förväxla med Aode, transmissionen som Ford antogs 1993, eller C4, som AOD mest liknar.

Instruktioner

1 Mäta transmissionstråget. Ford AOD överförings pannor är 10 inches med 9 inches. Kontrollera att det finns en bula på passagerar hörnet.

2 Notera antalet bultar och deras form på överförings pannan. Ford AOD transmissions kastruller har 14 bultar, medan C4 transmissioner har 11 bultar.

3 Bestämma om hörnen på transmissionstråget är lätt vinklad - en egenskap hos AOD överföring.

När du ändrar transmissionsolja i en Ford AOD?

May 18

Redan 1980, när den infördes, har många Ford-modeller utrustade med automatväxel (AOD) sändning. Bland dessa modeller var Ford Ltd, Bronco, Lincoln Town Car och Continental, Mercury Cougar och Mustang. Den första AOD ersattes i början av 1990-talet med en förbättrad enhet med elektroniska kontroller. Ford rekommenderar att byta transmissionsolja på AOD var 30.000 miles eller 3 år, baserat på 10.000 driv miles per år.

Tömning av olja

Planera i förväg så att du är redo att ersätta AOD växellådsolja med motor och växellåda i arbetstemperatur, vilket är efter 15 till 20 minuter körning. Park på en plan yta, vrid växelväljaren genom varje skift och tillbaka till Park (P). Sedan stänga av motorn och höja den främre delen av bilen.

Ta bort transmissionsoljetråget genom att lossa sida och främre monteringsbultarna först. Detta gör det möjligt mesta av oljan rinna. Sedan avsluta ta bort samma skruvar. Fortsätt att lossa de bakre pan monteringsbultar och låt oljan avloppet. Nu kan du hålla pannan med en butik trasa som du har tagit bort de bakre skruvarna. Luta pannan för att dränera resten av oljan och ta bort pannan från fordonet.

Innan du installerar pannan, rengör packnings anliggningsytorna för överföring och pannan för att bli av med fett, smuts och olja. Detta kommer att säkerställa den nya packningen tätningar perfekt.

Lägga till nya Oil

Montera oljetråget och ny packning på plats och starta bultar för hand. Använd en korsvis när du drar åt skruvarna. Men inte över åt skruvarna, som kan skada den nya packningen eller tryck pannan ur form och orsaka en läcka.

När du är klar, tillsätt tre liter transmissionsolja som rekommenderas i bilen bruksanvisning. Sänk sedan fordonet. Start och tomgång motorn och växla transmissionen genom varje växel och tillbaka till parken. Låt räckvidden driftstemperatur motor och transmission.

Med motorn igång och transmissionen i driftstemperaturen, dra transmissionsstickan och torka av oljan med en ren, luddfri trasa. Sätt stickan tillbaka i röret och dra ut den igen. Den här gången, kontrollera oljenivån på stickan. Oljan bör uppgå till mellan Lägg till och full pott. Om du behöver lägga till olja, hålla motorn på tomgång och tillsätt små mängder olja med hjälp av en tratt och kontrollera nivån. När oljan når rätt nivå, stäng av motorn.

98 Ford Explorer olja i Radiator Problem

May 20

Ford Explorer kanske inte ha varit världens första SUV, och det kan tekniskt inte har följt den ursprungliga definitionen av en SUV, men en hel generation amerikaner, definierade Fords omedelbar klassiker genren. Explorer var också en av de sista att bära i sin mäktiga viken annan klassiker i sin genre: 5,0-liters Windsor motor. Även basmodellen s 4,0-liters hade en bra bit av härkomst, som går hela vägen tillbaka till den 2,0-litersversion som används i 1964 Ford Taunus. Med alla att historien bakom denna Explorer chassi och motorer, kan du satsa du inte den första från Ford lägret för att hitta någon olja i kylaren av en av ovanstående.

grundläggande problemet

Det är självklart att vätskor inte blanda - men de kommer nära i en mängd platser. När du hittar olja i kylaren eller kylmedel i olja, den första frågan du måste ställa dig är där olja och vatten komma nära möte. Den andra frågan som du måste ställa är om du tittar på motorolja. Till skillnad från samma år Expedition med den modulära motor, som var ökänd för läckage vid oljeadapterpackning, 5,0-liters och Köln V-6 motorer hade inga regelbundna vätske crossover problem på denna punkt i sin livscykel.

Olja Testning och Radiator

Du har två typer av potentiella oljeläckage på bordet här: motorolja och transmissionsolja, som kan se nästan identiska när emulgeras i smutsigt radiatorvatten. Till testet, låta din lastbil för att sitta i några timmar, sedan sakta dra en mängd kylmedel med en kalkon baster. Sprutar det in i en klar, glasburk och låt det sitta i ytterligare en timme vid minst. Oljan kommer att flyta till toppen, då du kan lysa ett ljus genom kanten av oljeskiktet och titta på färgen. Om röd eller rödbrun, det är transmissionsolja. Om så är fallet, har du en läcka i överföring svalare inne i kylaren, och behöver byta ut kylaren. Om någon annan färg, är det troligt motorolja.

sannolikt Problem

Den goda nyheten här är att eftersom båda motorerna hade varit i produktion under årtionden, Ford länge sedan arbetade sina största fel och att de inte har många möjligheter för vätskekorsningar. På dessa motorer kan du kylmedel i oljan efter blåser en intag packning, men olja i kylmediet är mycket ovanligt. Och det är de dåliga nyheterna, eftersom trasiga bultar och blåst topplockspackningar är inte särskilt ovanligt på motorer i denna ålder 5,0-liters. Topplockspackning misslyckanden är inte exakt oerhörd på 4,0-liter, antingen; ett motorblock som ursprungligen utformad för att rymma 2,0 liter lämnar inte mycket packningsyta att skona efter en fördubbling av förskjutningen.

Testning och fastställande

Head packningar kan misslyckas på många sätt, och uppvisar många olika symtom. Klassiska symptom är grov drift, misständningar, förlust av kompression, avgaspuff från vevhuset genom oljepåfyllningsöppningen, och kylmedel i motoroljan. Din kan inte ha misslyckats på ett sätt som skulle uppvisa dessa symptom, men; det är möjligt att du kan ha en mindre punktering som är att skicka olja under tryck i kylvätskan. Om så är fallet, kan du överväga att använda ett "block tätning" tillsats i kylvätska innan riva motorn isär och ersätta packningen. Några av de bättre tillsatser kan permanent försegla en mindre topplockspackning misslyckande, i synnerhet om det är ett fel längs en kylmedelspassage. Det är värt ett försök innan du riva motorn isär.

Specifikationer för Ford AOD Transmissioner

March 14

Ford producerade AOD fyrväxlad automatlåda för sina 1980 och 1990 produktionsbilar, inklusive Lincoln, Mercury och F-serien pick-up lastbilar. År 1993 automaker kom ut med AOD-E med elektronisk överväxel.

fordon

AOD automatisk presenterades i V-6 och V-8-utrustad full storlek 1980 till 1992 Fords och Mercurys, 1984 till 1993 Mustangs och Mercury Cougar och Capris, Broncos med 5-liters V-8, 1981-1993 F- serie pickuper och E-seriens skåpbilar och 1980 till 1993 Lincolns, enligt Hemmings.

grundläggande specifikationer

Standarden AOD fyrväxlad automat hade en 2,40-till-ett första utväxlingsförhållande 1,47 till en andra, 1,00 till 1 för tredje och 0,67 till 1 för fjärde eller överväxel. Utväxlingsförhållandena är nära 2,46-till-ett-förhållande på C-4 och C-6 tre-växlade som Ford ersättas med AOD 1986. AOD fyrväxlad bred förhållande version hade utväxlingar av 2,84 till -1, 1,55-till1, 1,00 till 1 och 0,67 till 1. Ford använde bred förhållandet AOD på prestanda Mustang och några lastbilar.

egenskaper

AOD automatiska har en 14-bultmönster och en neutral säkerhetsbrytare monterad på förarsidan av fallet ovanför ventilkroppen. Dess hastighetsmätare drivkabel krokar på förarsidan till hastighetssensorn. AOD vägde ca 40 pounds mer än C-4 och C-6 versioner på 150 pounds.

Hur man byter olja i en 2006 Ford Freestar

January 11

Hur man byter olja i en 2006 Ford Freestar


Ändra en Ford Free olja tar mindre än en timme och sparar kostnader för en kommersiell oljebyte. Med biltillverkare rekommendera ett oljebyte var 3000 miles för att hålla motorn i trim, de besparingar snabbt lägga upp för någon gör en måttlig mängd körning. Besparingar växa ännu snabbare för förare av tunga. Arbetet kräver verktyg som ägs av de flesta gör-det-självare och om du dokumentera dina oljebyten, kan du visa potentiella köpare, om du skulle sälja, att du tog väl hand om fordonet.

Instruktioner

1 Kör på ramperna. Stäng av motorn. Om du använder pallbockar, jack upp fordonets front, placera pallbockar under lyftpunkterna på varje sida, och sänka bilen på läktaren.

2 Lyft huven och ta bort oljepåfyllningslocket.

3 Skjut oljebehållaren tråget under Free motor oljetråget. Ta bort oljeavtappningspluggen genom att vrida den motsols med sockeln. Tömma smutsig olja i pannan.

4 Torka området runt avtappningshålet. Byt ut oljeavtappningspluggen med den nya packningen. Dra ur kontakten genom att använda uttaget. Dra inte åt pluggen.

5 Skjut dräneringstråget under oljefiltret. Ta bort filtret och packningen med oljefilternyckel. Filtret kommer att vara full av olja. Försiktigt invertera den i tråget. Gnid en tunn oljefilm på gummipackningen av det nya filtret och installera och dra åt filtret med handen. När packningen uppfyller motorn, vrid 3/4 varv mer. För hård åtdragning kan orsaka gummipackningen för att dela upp.

6 Kontrollera bruksanvisningen för betyget och mängden olja som krävs för Windstar. Häll den nya oljan i motorn och ersätta oljepåfyllningslocket; kontrollera oljenivån med mätstickan. Räkna med en läsning över hela tills en kvart in i filtret. Sänk fordonet till marken.

7 Starta motorn och låta den gå på tomgång under en minut. Stäng av motorn, och kontrollera igen oljenivån. Dokumentera oljebyte och körsträcka i underhålls journal. Ta den gamla oljan till en Biltema, reparationsverkstad eller servicestation för omhändertagande.

Tips

  • Oljebytes kastruller som kommer att hålla den gamla oljan för transport finns på bildelar butiker.
  • Motorn ska vara varm (så den gamla oljan flödar fritt) men inte tillräckligt varm för att bränna dig.

Ford Motor överföringstyper

April 6

Ford Motor överföringstyper


Ford är inte bara en av de mest produktiva tillverkare genom tiderna, är företaget en legend när det gäller att bygga bilar och lastbilar som är allt för alla människor. Över dess skiftande historia, har Ford producerat allt från radiella flygplansmotorer och turbodiesellastbilsmotorer, att verkligen massiv 600 kubiktum stor blockera V-8s och små gräsklipparmotorer. Överföringsteknik är nästan så olika och fyller varje nisch företaget har bedrivit.

Flathead Four

En av Fords första motorerna var flathead, järn blocket fyrcylindrig används i företagets banbrytande modell T. Denna kraftpaket förskjutna 177 cubic inches (2.9L) och producerade drygt 20 hästkrafter. Det var i stånd att trycka lätt modell T till 45 km / h, vilket är förmodligen ungefär lika snabbt som du vill gå i en bil med trähjul.

SHO V6-motor

Ford inledde sitt givande relation med japanska tillverkare Yamaha 1984, och helt i aluminium, dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) SHO V6 var en av sina största framgångar. Denna lätta kraftverk ursprungligen avsedda för tävlingsbruk men avvecklas som standard motor för Fords hetaste kompakt bil, Taurus SHO. Den 3.2L version av denna motor producerade en silkeslen 200 hästkrafter vid 6200 rpm, och dess förenlighet med Ford AOD (Automatic Over-enhet) och T-5 manuell växellåda gör det till ett populärt swap kandidat för bakhjulsdrivna applikationer.

Windsor V8

Windsor V8 är en legend som har varit i kontinuerlig produktion från 1962 till nutid, längre än Chevrolet small block. Förgasare versioner har erbjudits i förskjutningar som sträcker sig från 221 cubic inches till 351, och hästkrafter kör från 145 hästkrafter till 310 för Boss 302. "Boss" Windsor motorer använde en Windsor V8 block och en uppsättning lutande-ventiler per cylinder från större Cleveland serie motorer för ultimat top-end hästkrafter.

Nuvarande fyra cylindrar

De flesta av Fords nuvarande fyrcylindriga motorer kommer från Duratec familjen "globala" motorer. Dessa inkluderar 130 hästkrafter 2.0L delvis nollutsläpp motor, 160 hästkrafter 2.3L och en 2.5L med 171 hästkrafter. 2.5L används vanligen i lätta lastbilar och är förspänd mot att göra vridmoment över hästkrafter.

Nuvarande sex cylindrar

Nuvarande sex cylindrar inkluderar Duratec V6-serien som sträcker sig i förskjutning från 3.0L till 3.5L. Cyclone serie V6: or inkluderar 305 hästkrafter 3.7L används i Mustangs och twin-turbo EcoBoost motor som ger 365 hästkrafter i 2010 Taurus SHO.

Treväxlad automation

Ford tre-växlad automatisk växellåda inkludera det ursprungliga C4 (används bakom små-block V8 och sex cylindrar), 1982 genom 1986 C5 (en uppgraderad C4 med en lock-up momentomvandlare) och tunga C6.

Automatisk Överdriv Transmission

De fyra-växlad automatÖver kraftöverföring infördes 1980 och baserades på den äldre C4-härledda FMX transmission. Varianter av den ursprungliga AOD är fortfarande i produktion idag, har modifierats för framhjulsdrivna V6 applikationer.

Aktuell manuell växellåda

Den enda manuella växellådan för närvarande används av Ford är Tremec TR-6060 sexväxlad finns i Shelby GT-500. Spara för sina Mustang-specifika utväxlingsförhållanden, är denna transmission identiska med de som används i 2010 Chevrolet Camaro SS och 2009 Dodge Challenger.

Hur man kan förbättra gas körsträcka för Ford Ranger Lastbilar

July 1

Hur man kan förbättra gas körsträcka för Ford Ranger Lastbilar


Nyare Ford Rangers får cirka 24 miles per gallon på motorvägen. Även om detta nummer är relativt imponerande - särskilt för en lastbil och för alla fordon med en sådan imponerande prestanda - det finns fortfarande utrymme för förbättringar. Gas körsträcka kan lätt ökas med några ändringar som du kan göra själv. Ägare av äldre modeller, som inte får bra gas körsträcka, kommer särskilt att njuta av den ökade bränsleekonomin. Andra fördelar med bättre gas körsträcka inkluderar mindre påverkan på miljön och, i vissa fall, bättre prestanda och mer kraft från bilen.

Instruktioner

1 Se till att luftflödessensorn är ren. Särskilt i Ford Rangers, olja från filtret tenderar att hamna på sensorn. När sensorn är smutsig, skickar datorn för mycket bränsle till motorn, slösa gas.

2 Rengör eller byt luftfiltret för att säkerställa att tillräckligt ren luft att komma till din motor.

3 Uppgradera din ljuddämpare för att öka hastigheten med vilken avgas strömmar ut ur motorn. Detta kommer att hjälpa till att hålla motorn svalna, vilket gör det möjligt att arbeta med lätthet och använda mindre gas.

4 Installera en kall luft insugningssystem för att hålla motorn svalna och öka sin makt, som kommer att låta din bil arbeta med mindre gas.

5 Installera mindre däck på din bil, vilket kommer att minska friktionen och öka bränsleeffektiviteten.

6 Ta bort onödiga mängder utrustning från Ford Ranger. Håll din lastbil säng tom om du transporterar utrustning någonstans. Extra vikt kommer att orsaka din Ford Ranger att arbeta hårdare, att använda mer bränsle.

7 Köra i högsta möjliga växel. Lägre växlar använder mer gas och bör användas endast när det är absolut nödvändigt.

8 Kör hastighetsgränsen. Körning vid hastigheter över 60 miles per timme avfall gas snabbt.

Ford 871 Specifikation

August 19

Ford 871 Specifikation


Ford 871 är ett jordbruk och jordbrukstraktor. I produktion mellan 1958 och 1962, var dessa traktorer byggs i Fords fabrik i Highland Park, Michigan. Den 871 var en del av Fords 801 Powermaster-serien, och specifikationerna för traktorn, medan liknande, varierar något beroende på vilket år den särskilda modellen släpptes.

motor Specifikationer

Ford använt tre olika motorer i 871 över traktorns år i produktion. Alla tre funktion vätskekylning, 172 ci förskjutning, och 3,90 inches av hålet med 3,60 inches av stroke. Den första är en fyrcylindrig, vertikal I-head motor. Detta bensinmotor har en 15-qt. vätskekylsystem, 7,5-till-1-komprimering och ett 6-volts starter. Den andra, en gasmotor LP, har en 8,65-till-1-komprimering och en 6-volts starter. Slutligen vissa modeller använder en dieselmotor med 16,8-till-en förskjutning och en 12-volts starter.

Överföring, Hydraulik och Bränslekapacitet

Alla modeller har en Ford Select-o-speed power shift växellåda. Överföringen sker Ford M2C41 olja och har 10 framåt och två växlar bakåt. Ford 871 har ett öppet hydraulsystem med en 2-liters vätskekapacitet. Medan de olika motorer som används i 871 tog olika typer av bensin, alla 871 bränsletankar var 17 liter.

diverse Specifikationer

Den 871-serien har en 4-by-2 2WD chassi. När det kommer till makten, den 871 har en påstådd kraftuttag av 46,2 hästkrafter vid 540 varv per minut. Ford 871 har också en typ I trepunkt.