gula fläckar billack

Hur man tar bort gula fläckar från Chrome fälgar

August 29

Hur man tar bort gula fläckar från Chrome fälgar


Chrome fälgar lägga visuella intryck till bilar, motorcyklar och lastbilar. För att bibehålla den skimrande glans av chrome fälgar, behövs vaksamhet. Eftersom hjulen på ett fordon är i ständig kontakt med marken, fälgar blir smutsiga. Ibland gula fläckar visas på krom som början stadier av rost. Lyckligtvis kan dessa fläckar tas bort med lite arbete.

Instruktioner

1 Ta flaska krom hjul renare och pressa ut en del av vätskan på krom kanten. Var säker på att du täcker hela drabbade området som du kommer att arbeta på. Gnugga området med en trasa trasa i en cirkulär rörelse. Upprepa på eventuella ytterligare drabbade områdena.

2 Använd en liten bit av fina stålull för mer envisa fläckar som inte går bort med en trasa. För de riktigt envisa eller lång set fläckar, låta krom kant att sitta i två till tre minuter efter sprutning. Låt inte renare torka på chrome fälgar.

3 Blöt en något slipande svamp med vatten från en slang eller hink. Applicera poler tvål till den våta svampen i ett cirkulärt sätt och bygga en bra lödder.

4 Applicera tvål svamp till de områden som behandlades med krom renare. Gnugga chrome fälgar med samma cirkelrörelse som användes tillämpning av renare. Börja på det område som var rengöras först. Arbeta dig till andra områden i den ordning som används för rengöring.

5 Använd en torr trasa eller pappershandduk för att avlägsna tvållösning som är kvar. Rinnande vatten från en slang skulle också kunna användas för denna uppgift. Om du använder vatten, torka krom kant helt med en handduk eller trasa.

6 Applicera lite babyolja på en mjuk trasa och gnugga över hela kanten. Detta kommer att ge krom kanten en vacker showroom glans.

Hur man fixar en gula fläck på en Sony KDF-55WF655

March 11

Gula fläckar på en 55 "Sony KDF-55WF655 3LCD platt-TV kan tas bort genom att köpa en TriState Module 9-913-000-90 Sony Blue polarisator och installera den på din TV. Denna modul fixerar felaktig blockering av blått ljus som orsakar dessa gula fläckar på den här typen av Sony TV. ett annat alternativ är att ringa Sony och få dem reparera den till en kostnad.

Instruktioner

Demontera Set

1 Uplug TV, försiktigt bort alla skruvar som har en pil som pekar på dem och dra ut den bakre luckan. På denna specifika modellen finns exakt 9 skruvar runt omkretsen och 4 skruvar i chassit TC.

2 Koppla de två kablarna från kontakten på den stora metallplattan i mitten mellan huvudenheten och kylfläkten, ta bort de 5 skruvarna som håller plattan på plats och dra sedan plattan bort från TV.

3 Avlägsna ensamstående skruven längst ner i fläkten, försiktigt dra ut hela blocket, följa ledningarna från baksidan av fläkten till kontakten, dra ut kontakten, ta bort fläkttrådarna och kontakten från plånbok lås och dra ut hela aggregatet blocket.

4 Skruva loss skruven placerad på toppen av metallstödbalken till vänster om huvudenheten, lyft TV fallet ovan balken och dra ut anordningen. Ta bort de två skruvarna som håller den optiska blocket till den återstående huset med hjälp av en lång-skaft stjärnskruvmejsel. Ta bort alla trådbuntar från plånbok lås och sedan glida ut den optiska blocket.

Isär den optiska Block

5 Ta den första uppsättningen av silverfärgade skruvarna och dra ut centrifugal lampan kylfläkten. Ta nästa uppsättning silverfärgade skruvarna och dra ut den svarta plast fan monteringsplatta. Avlägsna kvarvarande hex skruven och dra ut projektionslampan.

6 Lyft upp ett av de beige-färgade handtag på kretskortet, och dra ut kopparfärgade band. Ta bort de fyra silverfärgade och fyra svarta skruvar från sidan av den optiska blocket och dra ut panelen / prisma / linssystemet.

7 Unattach kretskortet från metallskyddande på toppen av blocket genom att skruva loss de 3 silverfärgade skruvar. Ta bort de 6 silverfärgade skruvarna och lyft bort den svarta plastplattan. Slutligen, skruva den blå väg filtret. Notera att detta filter visas orange till dina ögon.

8 Skruva i TriState Module 9-913-000-90 Sony Blue polarisator och följ dessa instruktioner bakåt för att sätta ihop din enhet.

Hur man tar bort gula Highway Striping Paint

April 4

Om du gör misstaget att köra över färsk gul motorväg måla är det lätt att sluta med gula fläckar och hamnar på din bil. Tyvärr kan du inte märker skadan förrän långt efter det att färgen har torkat. Ta bort torkad färg är alltid ett besvär men om du följer enkla rutiner, kommer du att framgångsrikt kunna ta bort gula fläckar och fläckar från bilen. De primära verktyg som krävs är en bil detailing lera bar och massor av armbåge fett.

Instruktioner

1 Tvätta bilen med tvål och vatten. Vatten och tvål kommer inte att ta bort den torkade färgen, men rengöring av bilen kommer att göra de gula fläckar och stänker mer synliga. Torka bilen med en luddfri handduk.

2 Inspektera ytan på bilen för gul färg. Parkera bilen i ett väl upplyst område eller lysa en kraftfull ljus på bilen. Det kan vara lättare att koncentrera sig på ett område av bilen i taget.

3 Spraya de gula fläckar med en vattenflaska.

4 Torka de gula fläckar med lera detaljer bar. Till en början kommer du att känna ett lätt motstånd. Fortsätt att torka den gula med baren. Det är viktigt att spraya bilen ytan med vatten för att hålla den fuktig. Så småningom detaljer bar glider över ytan på bilen. Fortsätt att torka av ytan med stången tills alla gula prickar tas bort.

5 Torka området med en luddfri handduk. Flytta till en annan del av bilen och fortsätta med proceduren tills all gul färg försvinner.

Hur man byter spegelglas i en 2001 Honda Accord

March 19

Hur man byter spegelglas i en 2001 Honda Accord


Med tiden kan den reflekterande färg som används på backspegeln för 2001 Honda Accord börja försämras. Detta orsakar gula fläckar visas på spegeln, vilket hindrar dig från att se allt som händer bakom dig. En liten mängd av "gulnande" får inte orsaka ett problem men eftersom frågan fortskrider kan du inte kontroll. Honda återförsäljare kan ge dig en ersättnings spegel men det tar bara några minuter att installera det. För att undvika att betala återförsäljare att installera spegeln, slutföra jobbet på egen hand.

Instruktioner

1 Ta bort set-skruven från botten av backspegeln. Uppsättningen skruv håller spegeln på monteringsfliken. Använd ett nummer åtta Torx föraren att ta bort skruven.

2 Sida backspegeln uppåt från monterings fliken limmas på vindrutan i Accord.

3 Skjut ersättnings spegeln på monterings flik.

4 Fästa spegeln vid monterings flik med ställskruv.

DIY: Hur man reparerar en strålkastarglas

May 30

DIY: Hur man reparerar en strålkastarglas


Om din bil är ett par år gammal, kan det ha en gulfärgning och urkärnade strålkastare som gör det svårt att se på natten. Byte av strålkastare är ett dyrt alternativ, och har det professionellt rengöras och poleras är dyrt också. Som ett alternativ, kan du göra jobbet själv. Mer sparsam auto experter kommer att säga att inte spendera pengar på dyra rengöringsmedel eller kit; (Se referens 2) vad du redan har i din verktygslåda kommer förmodligen att fungera bra.

Instruktioner

1 Rengör strålkastare lins med en handduk och tvål, vinäger eller någon annan rengöringslösning du har.

2 Placera målartejp runt strålkastare linsen för att skydda din lack från slip du ska göra.

3 Använd en tung-slippapper (400-600 grader) för att ta bort gula fläckar och försämring av en kraftigt skadad strålkastare. Spraya strålkastarglas och sandpapper med lite vatten och sand för hand under sex till åtta minuter, eller tills alla gul missfärgning är borta. Torka linsen ren med en handduk.

4 Använd en medel sandpapper (800 till 1000 grader) till sand strålkastare objektiv för två till fyra minuter, var noga med att spraya sandpapper och linsen. Detta bör ta bort ytterligare ett lager av grumlighet. När du är klar med det här steget, torka strålkastaren ren med en handduk.

5 Använd en lättare slippapper (1500 till 3000 grade) tillsammans med en spray av vatten för att avlägsna de finare repor från strålkastare linsen. Detta steg bör ta tre till fyra minuter. Torka med en handduk när du är klar.

6 Polera strålkastare lins med en ren pappershandduk och någon polska du har på handen. Plast polish är bäst, men metall eller färg polish fungerar också.

Tips

  • Vissa auto experter kommer att säga till sand i bara en riktning med en klass och sedan till sand i en annan riktning med nästa papperskvalitet, så att du vet när du har slipat bort alla repor från föregående steg.
  • Du kan också använda en cirkulär slipverktyg för slip delar men se till att inte repa bilens färg.

Hur man rensar gulnat Kameraobjektiv

January 29

Hur man rensar gulnat Kameraobjektiv


En gulnade kameralinsen orsakar missfärgade bilder. För att få linsen tillbaka till väl fungerande ordning så att den producerar verkliga färgbilder, de gula behov tas bort. Gulnade linser orsakas av allt från solen till exponering för kemikalier i luften. Oavsett orsaken, följa en standardobjektiv rengöringsprocedur för att ta bort missfärgningar och hålla integriteten hos linsen intakt.

Instruktioner

1 Blås bort eventuellt damm eller smuts på linsen med hjälp av en mikro-fläkt eller en burk med tryckluft.

2 Torka av linsen, väl, med hjälp av en dammfri sämskskinn. Använd engångskläder och aldrig använda samma två gånger på linsen.

3 Doppa en ny duk i linsrengöringsvätska och torka av utsidan av gulnade kameralinsen, och se till att koncentrera sig på den gula missfärgning. Torka av vätskan med en ny duk.

4 Upprepa steg 3 så många gånger som behövs tills den gula fläcken tas bort.

5 Applicera lins pennan till några tuffa gula fläckar som du inte kan ta bort med trasan och vätske kombination. Tryck spetsen på fläcken, gnugga den och sedan använda en torr sämskskinn för att avlägsna pennan vätskan från linsen.

Hur man byter optisk Block i en KDF-60Xs955

August 21

Hur man byter optisk Block i en KDF-60Xs955


Den optiska blocket, även känd som en "lätt motor" i Sony projektions tv ger levande färger. Tyvärr har många av dessa tv-apparater har plågats av för tidig nedbrytning av värme / ljuskänsliga delar i den optiska blocket. De missfärgningar orsakade av denna defekt inkluderar sådana effekter som blå klumpar, blå stjärnmönster, gröna blobbar, grön nyans, lila / magenta färgton, gula fläckar och lila eller rosa fläckar som liknar fingeravtryck. De missfärgningar tenderar att förvärras med tiden, och den enda lösningen är att ersätta den optiska blocket. Sony KDF-60Xs955 är en 60-tums tv som påverkas av den defekta optiska blocket.

Instruktioner

Tillgång till Optisk Block

1 Koppla ur TV: n och flytta det för att få tillgång till den bakre panelen. Ta bort den bakre panelen genom att ta ut alla skruvar i den bakre panelen som har pilar pekar på dem, inklusive de fyra skruvarna i anslutningsområdet audio / video. Skjut den bakre panelen på baksidan av tv-apparaten.

2 Ta bort metallplattan mellan anslutnings audio / video-enhet och kylfläkt kallas mittstolpen. Koppla de två jordkablar och ta bort de fem skruvarna med pilar som pekar på dem. Lyft något på mittstolpen och dra ut på baksidan av tv-apparaten.

3 Skruva loss enda skruv vid botten av fläkthuset. Lossa kablarna som kommer från toppen av fläkthuset vid de två kontakterna. Haka ledningarna från de vita trådhållare och skjut försiktigt fläkthuset ut på baksidan av tv-apparaten.

4 Leta upp den optiska blocket (stor enhet mellan audio / video anslutningsenhet till vänster och högtalaren till höger). Ta bort den svarta sensorkabeln från klippet genom att fläkten i det övre högra av den optiska blocket.

5 Ta bort skruven i toppen av stödbalken till vänster om audio / video anslutningsenhet och skjut stödbalken ut på baksidan av tv-apparaten. Du kommer att behöva lyfta något på plasthölje att glida stödbalken ut. Sakta glider anslutningsenheten audio / video delvis ut på baksidan av TV: n är försiktig av trådarna som fortfarande är anslutna.

Borttagning och byte

6 Ta bort de två skruvarna som håller den optiska blocket till TV huset. Den första skruven är synlig när du tar bort anslutningsenheten audio / video, längst upp till vänster av den optiska blocket. Den längst till höger skruv är åtkomlig genom halvcirkeln platsen strax under bordet där de tre trådanslutningar bifogas.

7 Skjut ledningarna ur den vita handväska spärrarna på toppen av den optiska blocket och skjut försiktigt den optiska blocket och audio / video-anslutning enheten ur TV. Haka de fyra trådanslutningsdon förenade den optiska enheten till högtalaren och fläkthuset.

8 Bryt strömmen blocket och projektorlampan bifogad till den nya optiska blocket. Ångra blå plasttrådhållare för att frigöra trådknippen på nätaggregatet blocket. Separera vita tråd anslutningar placerade på vänster sida av nätaggregatet.

9 Koppla den svarta kabeln kontakten som leder från den optiska blocket fläkten anslutningsenheten audio / video. Dra försiktigt de tre trådanslutningsdon från toppen av kretskortet till höger om den optiska blocket.

10 Ta bort skruven på övre vänstra av den optiska blocket att haka den blå bandkabeln från den optiska blocket kretskortet.

11 Ta lampan och huset genom att lossa sexkantskruven kopplar den till den optiska blocket. Dra höljet utåt från metallklämmorna. Ta bort de fyra skruvarna som styrelsen att den optiska blocket och de två skruvarna som lampkontakten att lossa strömförsörjningsblocket.

12 Anslut strömförsörjningen blocket och projektorlampan till den nya optiska blocket (Sony del # A1084668A). Omvänd dessa steg för att installera den nya optiska blocket.

Tips

  • Se till att följa varje steg i omvänd ordning till slut att installera den nya delen på rätt sätt.
  • Håll alla delar och skruvar organiserade som du isär.
  • Var noga med att inte dra på ledningar eller sträcka några kontakter när separera för att inte böja eller bryta några kablar, vilket leder till fler problem.

Vad är skillnaden mellan "Angry Birds Lite" & "Regelbundna Angry Birds"?

November 8

Vad är skillnaden mellan "Angry Birds Lite" & "Regelbundna Angry Birds"?


Rovio bästsäljande spel för iOS och Android kommer i två versioner: "Angry Birds" och "Angry Birds Lite." "Angry Birds Lite", släpptes ursprungligen för Android-plattformen, senare portas till iOS. "Angry Birds Lite" är en gratis förhandsvisning av den fullständiga versionen av spelet.

Begränsad Spelets

Två betydande förändringar i spelet skilja "Angry Birds Lite" och "Angry Birds". Den första är det minskade antalet nivåer - alla 12 nivåer av "Angry Birds Lite" dras från "Angry Birds", men de är inte samma sak som de första 12 nivåerna av "Angry Birds". För det andra, "Angry Birds" omfattar fem fågel typer medan "Angry Birds Lite" erbjuder bara fyra.

Spelets Beskrivning

I båda versionerna av spelet, är kärnan mekanism för att dra tillbaka slangbella innehåller fågel ditt val genom att dra fingret på pekskärmen, plocka den vinkel som du vill starta och låta det gå. Vissa fåglar kräva ytterligare dra med fingret för att aktivera sina speciella förmågor, som den gula bunkerknäckare fågel.

In-Game Advertising

Medan "Angry Birds" måste köpas, är "Angry Birds Lite" stöds av in-game reklam; logotyper för produkter visas i bakgrunden på skärmen och röra vid dem kommer att aktivera länkar till webbplatser. Detta är den mest märkbara visuella skillnaden mellan de två versionerna.

Äldre hårdvara som stöds

Det ursprungliga syftet med "Angry Birds Lite" var att stödja äldre Android hårdvara och äldre versioner av operativsystemet Android. Vid den hastighet med vilken mobiltelefon hårdvara ökar, är detta ett mindre problem nu. Framgången för reklam modell som stöds uppmanas Rovio till port "Angry Birds Lite" tillbaka till iOS och öka antalet spelbara nivåer från sex till 12. "Lite" version av spelet är fortfarande rekommenderas för gamla Android-telefoner.

Hur man läser ett tändstift

February 13

Friska tändstift är en integrerad del av resultatet för din motor. Du får bättre gas körsträcka och lägga mindre slitage på omgivande komponenter i motorn. Du bör känna till hur man läser tändstift att avgöra när de behöver bytas ut.

Instruktioner

1 Leta efter torr och våt nedsmutsning av tändstiften. En tändstift ska ha en ljusgrå eller ljusbrun nyans till det och måste vara torra för att vara i gott skick. Kimrök uppbyggnad eller våt olja på kontakten indikerar en dålig plugg.

2 Kontrollera för överhettning av tändstiftet. Om tändstiftet har blivit för varm, kommer spetsen ser glaserad. Tändstiftet är dålig och du behöver byta ut den. Kontrollera också om luftbränsleblandningen är alltför mager som en möjlig orsak. Du måste korrigera detta för att undvika samma problem i framtiden.

3 Inspektera för benvita eller vita avlagringar skorpbildning runt tändstiftet huvudet. Byt dem omedelbart. Undersök för oljeläckage från oljeringar och ventiler och kontrollera fel oljeviskositeten i motorn som en möjlig orsak.

4 Tänk på bly insättningar om du hittar bruna och gula fläckar på huvudet av dina tändstift. Detta innebär vanligtvis att blyhalten är alltför hög. Undersök bensin du lägger i din motor.

5 Ta reda på om tändstiften har helt enkelt köra sin naturliga. Om färgen är bra, men gapet mellan spetsen och pluggen har ökat, då tändstiften kommer att vara mindre effektiv. Det är dags att byta ut tändstift.

6 Se om tändstiften har smält. Om så är fallet, kommer spetsen av pluggen till synes blivit ett med chefen för enheten. Detta beror på att temperaturer som är för höga i förbränningskammaren. Ändra tändstift och korrigera förbränningskammaren.

Tips

  • Försök aldrig att ta bort tändstift medan motorn är igång. Se till att den är avstängd och motorn har svalnat.

Hur man tar bort kalcium fläckar på billack

March 5

Om du bor i ett område som blir årligen snö, är det troligt att du kommer att sluta med en del kalcium fläckar och uppbyggd på din bil i slutet av vintern. Medan de flesta kalcium fläckar i hushållen är ett resultat av hårt vatten, är kalcium fläckar på bilar oftast orsakas av salt (kalciumklorid) som sätts på vägen för att hindra ytan från isbildning. Du kan ta bort dessa fläckar ganska enkelt och utan att skada din färg med en mjuk rengöringsmedel som du gör själv.

Instruktioner

1 Häll vinäger i sprayflaska. Detta kommer att göra det lättare att tillämpa på inlåning. Det finns inget behov att späda ut ättika.

2 Behandla insättningar med vinäger. Spraya dem tungt med vinäger, sedan täcka hela området med cellofan i 15 minuter. Ättika kommer att mjukna kalcium och göra det lättare att ta bort.

3 Skrubba kalkavlagringar med en fuktig rengöring trasa. Trasan bör vara våt, men inte torrt. Använd hård press och fast, cirkulära rörelser. Eftersom kalcium börjar komma upp, se till att skölja ut din trasa regelbundet så att du inte skrapa upp din bil med bitar av kalcium. Du kan också lägga till mer vinäger varje gång du skölja ur trasan. När det inte går att få någon mer kalcium från billack, kan du dra dig tillbaka med vinäger och försök igen.

4 Torka bilen med en ren, fuktig trasa. Detta tar bort eventuellt kvarvarande kalciumrester och ättika. Nu är din bil är redo för en bra rengöring och polera efter sin långa vintern.

Tips

  • Du kan lägga citronsaft till mixen om din kalcium fläckar vara envis.
  • Använd inte slipmedel för att få kalcium av. Du kan dock skrubba med salt, som skulle smälta i stället repa lacken.
  • Testa alla rengöringsmetoder på en liten, osynlig plats på din bil innan du använder dem i stor skala.