hemmagjord metalldetektor

Hur man gör hemmagjord metalldetektor

October 10

Hur man gör hemmagjord metalldetektor


Tycker du att leta efter försvunna skatter? Om så är fallet, kommer en metalldetektor göra! Men inte bryta din plånbok genom att köpa en high end metalldetektor. Lär dig hur du nu kan göra din egen hemlagad metalldetektor!

Instruktioner

1 Det första steget i att göra din metalldetektor är att få en CD-fodral och ta bort den svarta insatsen som håller CD på plats. Ställ den åt sidan för senare användning.

2 Ta din AM / FM-radio och mät och kapa kardborrband som kommer att gå på baksidan mittregionen av radion. Sticka en sida av kardborrband på baksidan av radion. Därefter hålla en annan bit av kardborrband på insidan, vänster mitten av CD-fodralet. Nu kan du montera radion.

3 Ta räknaren och göra samma sak genom att montera den med kardborrband centrerad på räknaren. Montera den på den högra delen av insidan av CD-fodralet. Se till att både räknaren och AM / FM-radio är riktad uppåt.

4 Se till att radion är inställd på AM-bandet och ställ in den på högsta frekvensen. Om det råkar vara en station på den högsta frekvensen, behöver du bara få det så nära som möjligt. Du bör endast hör brus.

5 Därefter sätter på räknaren. Försök sedan att stänga CD-fodralet tills du börjar höra ett högt ljud från radion. Detta ljud är den elektromagnetiska frekvens som radion att plocka upp från räknaren. Öppna långsamt upp CD-fodralet tills du kan knappt höra högljudda tonen.

6 Nu är du klar! Börja röra dina nya, hemlagad metalldetektorer nära metall och du ska börja höra höga ljud som betyder att en del av metallen är närvarande någonstans nära!

Hur man gör en hemmagjord radioantenn

March 13

Hur man gör en hemmagjord radioantenn


Alla som någonsin har älskat en student radiostation har haft samma problem: hur man får bättre mottagning av en dålig överföring. Att bygga en hemmagjord radioantenn är faktiskt en mycket enkel procedur, som kräver bara några billiga material och lite tålamod.

Instruktioner

AM-antenn

1 Bygg din ram från två bitar av skrot timmer, tillskurna till samma längd, och göra dem åtminstone två fot lång. Spik eller skruv dessa till ramen i en "X" mönster, och sedan antingen lägga stabiliserande stavar eller binda med garn för stabilitet.

2 Lim, spik eller skruv skrot trä barer på ändarna av din X-formade ramens armar.

3 Wrap tråd runt staplarna på utsidan av ramen, säkra den främre änden av tråden med en stapelvara. Du kan häfta ner kabeln med jämna mellanrum för ökad säkerhet, men det är inte nödvändigt. Du kommer att behöva linda tråden runt antennen minst 100 gånger för att bygga en riktig hemlagad antenn.

4 Skala av änden av antennkabeln av isolering och sedan skala av änden av en radioledningstråd av isolering. Skarva och löda, och sedan täcka upp med isoleringstejp.

5 Anslut antennledningen till radion.

FM-antenn

6 Hur man gör en hemmagjord radioantenn

Bestäm längden av tråd du behöver. En antenn som denna kommer att öka mottagning för alla kanaler, men får en kanal med perfekt tydlighet. Som regel gäller att ju högre FM-kanal, ska mindre din tråd vara, med en kanal i den 87 intervallet behöver vara cirka tre meter lång.

7 Klipp denna tråd på mitten och skala av isoleringen från båda ändarna av varje längd.

8 Gör en enkel ram för trådarna. Hur du monterar detta beror helt på dina behov: inomhus eller utomhus, tak eller markbaserad. Den enda fasta aspekt är att huvudarmen måste vara tillräckligt lång för att stödja din antenntrådar.

9 Köra trådarna längs ramens stödarmen för att bilda en slinga, och skarva och löda dem tillsammans vid ändarna av stödarmen. Täcka de sammanfogade ändarna med isoleringsband. De två trådarna bör nu vara förenade på ändarna av armen, men fortfarande öppna vid botten av slingan.

10 Ta en bit radio bly ledningar. Klipp och skala av isoleringen från ena änden, och skarva och löda detta till de öppna trådarna i din antenn. Täcka detta med isoleringstejp.

11 Anslut antennledningen till radion.

Hur man gör en hemmagjord lyssna Mic

April 7

Hur man gör en hemmagjord lyssna Mic


När du hör ljudet av ben knastrande träffar i fotboll, är en lyssnande mic en källa av magi. Paraboliska mikrofoner är också kända som lyssnar mikrofoner, eftersom de fångar ljud på avstånd. De fokuserar ljudvågor som kommer in i mikrofonen på en brännpunkt. Du behöver inte vara en spion eller spendera stora pengar för att köpa en lyssnande mikrofon --- allt material för att göra en finns på din lokala järnaffär. Börja spela in ljud från din dotters fotbollsmatch eller din nästa utomhusaktivitet på avstånd med en hemmagjord lyssnande mikrofon.

Instruktioner

1 Ta bort hatten bandet från insidan av paraplyhatt med hjälp metallsax.

2 Klipp upp på toppen av den paraply som håller den på plats. Använd en dremel borr och skära av den rundade toppen av pjäsen. Fil insidan av pjäsen att jämna ut ojämna kanter, med en fil. Du bör kunna se genom snittet hålet.

3 Avlägsna de expanderbara bitar av metall från en roller. Dra bitarna av plastfästena för att avlägsna. Ta bort plast parentes i slutet av rullen med en tång; bara handtaget och metallstaven bör förbli.

4 Skär en 2-tums bit tejp med saxen. Skära sidorna för att matcha toppen av ett paraply panel. Lägg tejpen upp i mitten på paraplyet. Peta en slits i bandet genom paraply tyget, med hjälp av en mattkniv. Trådarna kommer att placeras genom hålet.

5 Sätt i metallstången i öppningen vid toppen av paraplyet. Säkra metallstaven genom att placera en plastbandet på utsidan och insidan av paraplyet. Plast tie stramar kring metallstången och låser den på plats.

6 Fäst en clip-on mikrofon på metallstaven inuti paraply. Placera mikrofonen på metallstången. Placera plast band runt mikrofonen och metallstaven. Dra slutet av plast band för att fästa mikrofonen på plats.

7 Skjut mikrofon ledningarna genom hål i silvertejp. Sätt utsignalen från mikrofonen till ingången på din befintliga MP3-spelare för att spela in.

8 Slå på MP3-spelare och clip-on mikrofon. Håll i handtaget på lyssnings mic och peka insidan av paraply mot det ljud du vill spela in. Din hemgjorda lyssnande mic är klar.

Tips

 • Paraply hattar och färgrullar finns på din lokala dollar eller rabatt butik. En clip-on mikrofon finns på din lokala elektronikaffär.

Hur man använder en hemmagjord BIQUAD Antenn

July 18

En biquad antenn är utformad för att ta emot mikrovågor sändningar som kan bära video- och datasignaler. För att korrekt använda en hemmagjord BIQUAD antenn, anpassa sina erhåller stavar med mikrovågskällan från vilken den kommer att få en signal. Verktyg som används för att konstruera BIQUAD antennen kommer att behövas för anpassning, men ingen speciell utrustning är nödvändig.

Instruktioner

1 Visa mikrovågsugn sändare som den BIQUAD antenn du har gjort kommer att få en signal från. Anteckna om diamantliknande form av sändarens stavar är placerade horisontellt eller vertikalt.

2 Lossa skruvarna runt kragen på fästet på toppen av din hemgjorda BIQUAD antenn pol med en stjärnskruvmejsel eller en insexnyckel, beroende på vilken typ av skruvar. Ta bort stolpen som biquad s stavarna är fästa inifrån kragen.

3 Ta bort skruvarna från baksidan av BIQUAD stav enhet, med en stjärnskruvmejsel eller en insexnyckel, beroende på vilken typ av skruvar. Ta bort enheten från stolpen.

4 Håll stången så att biquad s stavar är inriktade på samma sätt som för sändaren (antingen horisontellt eller vertikalt). Placera enheten tillbaka mot stolpen och sätt tillbaka skruvarna.

5 Placera stången tillbaka in i kragen. Vrid stolpen så att biquad s stavar står inför riktning mot sändaren. Åter och dra åt skruvarna.

6 Lossa fästet längst ner på fästet, med hjälp av lämpligt verktyg. Vinkel röret så att biquad s stavarna är riktade mot sändaren. Dra åt skruvarna.

Tips

 • Siktlinje är en nödvändighet när du tar emot en mikrovågsugn transmission.

Hur man bygger en hemmagjord TV-antenn

January 17

Hur man bygger en hemmagjord TV-antenn


En HD-TV (HDTV) är inte annorlunda än någon TV-apparat för att de behöver en antenn för att plocka upp en TV-signal. Du kan se gratis HD-TV genom att bygga en hemmagjord digital TV-antenn för din HDTV. Du behöver några leveranser som kan hittas runt huset eller köpt från en elektronik eller hobby butik samt några vanliga hårdvara. Tillvägagångssättet är enkelt och kräver inga speciella mekaniska eller elektroniska färdigheter. Du vann & # 039; t skada HDTV på något sätt genom att använda hemlagad digital-TV-antenn.

Instruktioner

1 Placera ett ark av tidningen på ett bord. Stå tom kaffeburk på tidningen med den öppna änden uppåt.

2 Skär av en ände av koaxialkabeln med avbitare. Göra en slits i den yttre manteln med bladet av brukskniv. Dra ytterhöljet bort från inner ledningar med fingrarna. Gör en skåra i den inre skärm med bladet av skalpell. Dra inre höljet bort från den inre tråden med fingrarna.

3 Mäta längden på den tomma kaffe burken med linjalen. Gör en punkt vid halvvägs med pennan. Mäta en tum ner från pricken. Hammare spiken genom sidan av den tomma kaffe kan vid en tum position.

4 Sluta hamra spik när ungefär två tredjedelar av det är inne i tom kaffeburk.

5 Linda inre tråden i slutet av koaxialkabeln runt huvudet på spiken. Hammer spiken hela vägen in i sidan av den tomma kaffe burken.

6 Placera en remsa av eltejp över nageln. Jämna ut eltejp ned med fingrarna.

7 Placera hemlagad digital-TV-antenn du har gjort bredvid HDTV. Skruva den fria änden av koaxialkabeln till HDTV och rsquo; s antennanslutning.

Tips

 • Du kan ersätta alla medelstora metallburk när du gör den digitala TV-antennen.
 • En alltför kort längd koaxialkabel försämrar mottagning av TV-signalen.

Hur man gör en hemmagjord film skärm

May 25

Hur man gör en hemmagjord film skärm


Att sätta ihop en hemmabio kan vara ett dyrt projekt. Men lyxen att bjuda in dina vänner över att screena några av dina favoritfilmer gör det till en givande projekt. Du kan spara pengar genom att ge projektet en gör-det-själv smak och skapa tomma filmduk själv. Gör din egen hemmagjord film skärm innebär antingen måla en panel på väggen, eller häftning upp en bit av bakgrundsdokument.

Instruktioner

målade Screen

1 Sand bort eventuella bubblor eller brister på den önskade projektionsvägg med en bit sandpapper. Små fläckar som är knappast tydligt i svag belysning kommer att verka enorm när projektorn är inriktad direkt på dem. Den vanligaste grad av sandpapper, är "P klass," adekvat för denna uppgift.

2 Måla väggen med en vit eller ljus grå färg. Vid val av färg för skärmen, måste du fatta ett beslut om den övergripande kvaliteten på teatern. En billig färg kommer att innebära en låg bildkvalitet. Växer för en skärmfärg, såsom ProjectX, Mighty Brighty, Digital Theater Paint, eller ScreenGoo, kommer att ge bilden bra kontrast och färgmättnad (se Resurser för länkar). Storleken på skärmen bör vara anpassad till rummets dimensioner. Till exempel är en 26-tums skärm lämpligt om synavstånd är mellan 3,3 fot och 6,5 fot. Använd länken till nätet under Resurser att räkna ut rätt skärmstorlek.

3 Måla en mörk ram runt vit skärm. Gränsen bör passa yttermått på skärmen. Alternativt kan du tack bitar av svart gjutning runt den målade skärmen. Denna icke-reflekterande gränsen kommer att bidra med färgkontrast och ge form åt bilden.

Icke-Målad Screen

4 Köp supervit, sömlös bakgrundspapper på en fotoaffär, om du väljer att inte måla dina väggar. Detta är också en trevlig reserv, om sprickor eller fläckar på din vägg påverkar kvaliteten på bilden. En skärm gjord av bakgrundsdokument är ett bra alternativ för hyresgäster och kan också vara portabel.

5 Köp en träram och fäst bakgrundsdokument till ramen.

6 Häng inramade bakgrundsdokument med tunga vägghängare.

Hur man gör en hemmagjord RF-detektor Spy

August 24

Soja enheter kan hittas överallt en person går, och det är nästan omöjligt att veta om man spelar in vad du gör. Dessa dolda videokameror fungerar trådlöst. Göra en hemmagjord radiofrekvens (RF) detektor låter dig upptäcka radiofrekvenser som används av dolda spion kameror. Viss kunskap av elektronik är nödvändig, liksom delar från en elektronisk leverans hus, i syfte att göra en hemmagjord RF-detektor för att hitta spionanordningar.

Instruktioner

1 Sätt tidningspapper ner på en arbetsyta. Skär av en liten bit av den runda tandpetare med hjälp av skalpell.

2 Skala ändarna på båda sidor om 41-AWG emaljerad koppartråd med hjälp av Avisoleringstänger.

3 Vind ena änden av 41-AWG emaljerad koppartråd runt slutet av tandpetare, där snittet gjordes. Sluta att linda tråden efter 19 varv har gjorts.

4 Köra den andra änden av den 41-AWG emaljerad koppartråd genom mässingsröret 0,090-tums diameter. Klipp tråden med en avbitartång, så att om en 5-tums segment lämnar röret.

5 Fäst en av de två ledningarna från 41-AWG emaljerad koppartråd till den positiva kontakten på BNC-kontakten. Löda förbindelsen. Anslut den andra ledningen från 41-AWG emaljerad koppartråd till den negativa kontakten på BNC-kontakten. Löda förbindelsen.

6 Placera BNC mot mässingsröret 0,090-tums diameter, med ledningarna allt inuti. Epoxi BNC-kontakten till mässingsröret 0,090-tums diameter.

7 Applicera bindning lim till en bomullspinne. Gnida pinnen mot en sida av koppartråden lindas runt tandpetare.

8 Skjut tandpetare in i änden av mässingsröret 0,090 tum-diameter, så att lite av ledningarna kan ses som lämnar röret. Driva ledningar lindas runt tandpetare som har fått binda lim på den mot väggen i mässingsröret 0,090-tums diameter. Låt limmet uppsättningen.

9 Skruva fast BNC hankontakten på mässingsröret 0,090-tums diameter på BNC honkontakten av RF-voltmeter. Slå på RF voltmeter och flytta runt.

10 Titta på numret på displayen av RF-voltmeter ökningen som hemlagad RF-detektor du har gjort upptäcker RF-frekvenser som används av spionanordningar.

Hur man gör en hemmagjord antenn för en iPod Touch

September 7

Apples iPod touch har en inbyggd antenn för att skicka och ta emot trådlösa signaler. För att förbättra mottagningskapacitet antennen, kan du lägga till en hemmagjord extern antenn till fallet. Förfarandet kommer inte garantin ogiltig eftersom det inte finns någon demontering eller växlingen mellan iPod elektroniska komponenter.

Instruktioner

1 Riva av en 3-tums remsa av aluminiumfolie från valsen och placera remsan horisontellt på ett bord. Vik den vänstra änden över till höger och jämna vecket nedåt. Upprepa detta en andra gång. Vik toppen av remsan över till botten och släta vecket nedåt. Upprepa hela proceduren ytterligare två gånger för att göra tre remsor av folie i alla.

2 Riva av en sex-tums remsa av aluminiumfolie från valsen och placera remsan horisontellt på bordet. Vik den vänstra änden över till höger och släta ner den. Vik den övre över till botten och släta ner den.

3 Håll en av remsorna vertikalt. Placera den övre änden av remsan på den vänstra sidan av den horisontella folie. Tejpa änden av remsan till folien med en bit tejp. Upprepa denna procedur med en annan remsa och den högra sidan av den horisontella folie.

4 Håll den sista remsan vertikala. Placera den övre änden på mitten av den horisontella remsan. Tejpa änden av remsan till folien med en bit tejp.

5 Vända folien ett kvarts varv medurs så remsorna nu vänd mot vänster. Placera folien mot baksidan av iPod touch. Tejpa toppen och botten av folien till iPod med bitar av cellofantejp.

Tips

 • Gör en andra antenn så att du har en reserv att använda om en ansluten till iPod skadas.
 • Använd inte tejp på din hemgjorda antenn som dess sammansättning försämrar radiosignaler.

Hur avskräcka en metalldetektor från att upptäcka en mobiltelefon

September 23

Hur avskräcka en metalldetektor från att upptäcka en mobiltelefon


Mobiltelefoner, en gång en sällsynt och dyrbar handelsvara, är nu en nödvändighet för många människor. Barn och tonåringar tar mobiltelefoner till skolan, och vuxna använder sina telefoner för att bedriva verksamhet utanför kontoret. Vissa platser, såsom skolor, ser mobiltelefoner som en distraktion. Många skolor förbjuda mobiltelefon användning, och de övervakar studenter som kommer in i byggnaden med en metalldetektor. Säkerhetskontroller på flygplatser använder också metalldetektorer för att hjälpa tjänstemän att hitta potentiellt farliga föremål, såsom knivar eller pepparspray. Om du inte vill att en metalldetektor för att hitta din mobiltelefon, är det möjligt att skydda enheten med handen.

Instruktioner

1 Cup handen runt mobiltelefon. Se till att din hand täcker alla delar av mobiltelefon. Metalldetektorn kommer att hitta några otäckta delar.

2 Trycka handen stadigt mot endera sidan av kroppen för att bilda en sköld runt telefonen.

3 Gå igenom metalldetektor portalen så fort som möjligt. När man går igenom, hålla mobiltelefonen borta från sidan av metalldetektor.

Tips

 • En demonteras mobiltelefon med batteri skild från kroppen, kan också göra det genom en metalldetektor.
 • På vissa ställen, såsom flygplatser eller domstolar, tjänstemän ber dig att placera din mobiltelefon i ett fack för skanning innan du passerar genom metalldetektorn. Detta scan inte skada telefonen, så det finns inget behov av att smyga telefonen genom metalldetektorn.
 • Försök inte att smyga en mobiltelefon genom en flygplatsens säkerhetskontroll metalldetektor. Om det upptäcks, kan väktare klappa dig ner eller söka dig.

Hur man gör en hemmagjord Dip Meter

September 29

Hur man gör en hemmagjord Dip Meter


Ett dopp mätare är en oscillerande anordning som kan användas för en mängd olika tester på en radio och radioantenn. Denna del av radio testutrustning är inte en precisionsenhet men kan ersätta flera delar av laboratorieutrustning. Amatör Ham operatörer använder dip mätaren så att de inte behöver gå till bekostnad av att köpa mer avancerade testanordningar som krävs för att underhålla och felsöka deras sändningsutrustning. Du måste veta en hel del om elektronik för att bygga en hemmagjord dopp meter, men det är värt tiden om du kan bygga en.

Instruktioner

1 Sätt detektorns kretskort på en plan yta. Montera tre dioderna på kretskortet och löd på plats, enligt elektronikkretsschema. Varje diod anslutning kommer att vara färgkodade på kretskortet och diagram. Skär bort eventuella överskjutande kabellängder när du har lött kablar dioderna på kretskortet.

2 Sätt fem av motstånden på sina anslutningspunkter på detektor kretskortet och löd på plats. Skär bort eventuella överskott ledningarna efter att du har fastlödda dem på plats. Sätt en mer motstånd på detektorn kretskortet, men i ett vertikalt läge, i hörnet av de fem tidigare installerade motstånd. Löda den vertikala motståndet på plats. Matcha varje motstånd position med elektroniska kretsschema och färgkoder.

3 Snip isoleringen bort i slutet av varje ben av fem kondensatorer så att isolering är även med den cirkulära kroppen. Löda en kondensator bredvid varje resistor. Skär bort eventuella överskott ledningarna efter lod och tryck kondensatorn över mot närmaste motståndet. Löda en transistor på detektorn kretskortet.

4 Trycka på tryckknappsbrytare på de förskurna hålen på detektor kretskortet. Löda switchens klackarna till kretskortet. Montera på kanalkapaciteten till den andra änden hos detektor kretskortet. För in skruvarna genom botten av kretskortet och in i botten av den avstämningskondensator. Se till att du installerar brickor mellan kretskortet och botten av avstämningskondensator.

5 Ställ den oscillerande kretskortet på en plan yta. Linda kablar en kondensator runt ledningarna ett motstånd. Löda ledarna tillsammans. Gör ytterligare två motstånd kondensatorer som liknar den första. Installera motståndskondensatorerna på den oscillerande kretskortet och fäst på plats med lod. Löda tre flera motstånd på kretskortet precis som du installerat dem på detektorn kretskortet. Löd en transistor till den oscillerande kretskortet och ytterligare två kondensatorer. Ta bort den blå isolerade telefontråd och band ändarna, vilket bare tråd. Löd ena änden av den blå kabeln till folien på den oscillerande kretskortet. Lämna den andra änden fri.

6 Löda andra telefonledningar till detektorn och pendlande kretskort som beskrivs i dip mätaren kopplingsschema. Löda de fyra delarna av metallplåt tillsammans gör en liten elektronisk chassi eller låda med öppna ändar. Montera telefonjacket på chassit genom att borra små hål och skruva domkraften på plats. Anslut vardera änden av telefonkabeln till telefonjacket kabelanslutningarna som per färgkodning på Jacks tråd fästen.

7 Löda mer telefontråd till varje plats på detektorn och oscillerande kretskort där de första ledningarna är kopplade. Köra en tråd för att var och en av de andra elektriska komponenter, såsom spolen, batterikontakten och runda dial rattar. Testa varje samband med kretstestaren så att du inte har några avbrott i kretsarna.

8 Sätta hela elektronisk enhet inne i metallåda. Markera positionerna för varje monteringshål och placeringen av tryckknapp. Ta bort elektronikenheten och borra hål där du har markerat det. Montera elektronikenheten i plåtlåda. Placera skummet under varje kretskort och elektroniska komponenten mellan komponenterna och metallådan. Se till att du trycker på omkopplaren genom hålet så att du kan slå på dip mätaren från utsidan av lådan.

9 Installera 9-volts batteri i batterikontakten. Kalibrera dip mätaren till en känd frekvens. Gör eventuella justeringar som behövs och börja använda din hemgjorda dopp meter.

Tips

 • Se till att alla komponenter är säkert på plats på varje kretskort.
 • Håll slutet eller efter lödning pistolen ren för bästa lödkvalitet.
 • Var försiktig när du använder en lödning pistol; lodet och dricks av pistolen är tillräckligt varm för att bränna huden.