historien om Ford Thunderbird

Specifikationer för 1991 Ford Thunderbird Motor

February 14

Den 1991 Thunderbird är en tvådörrars "personlig lyxbil" (starkt stiliserade lyx fordon) från Ford Motor Company. Erbjuds under fordonets tionde och näst senaste generationen av produktionen (1989-1998), kom det med två motoralternativ.

Motortyp

Motorn monteras på 1991 Ford Thunderbird, som kallas Ford Essex V-6, är en V-formad sexcylindrig design som presenterar overhead ventilkonfiguration och aluminium huvuden. Den har en 3,8-liters kapacitet.

motor Utgång

1991 Ford Thunderbird kom med en av två versioner av Ford Essex motor. Bas- och LX trim har en som ger 140 hästkrafter och 210 lbs.-ft. av vridmoment. Den översta nivån Super Coupe trim har emellertid en överladdad version som genererar 210 hästkrafter och 315 lbs.-ft. av vridmoment.

Andra Motorspecifikationer

De två val motor av 1991 Ford Thunderbird delade samma 3802-kubikcentimeter förskjutning och en 3,81-by-3,39-tums borrning och stroke. Men medan basen / LX motorn har ett kompressionsförhållande på 9-1 och sekventiell elektronisk bränsleinsprutning, har Super Coupe 8,2-till-1 kompressionsförhållande och en multibränsleinsprutningssystem.

1956 Ford Thunderbird färger

July 22

1956 Ford Thunderbird färger


Fords ursprungliga Thunderbird är en erkänd symbol för amerikanska motor. Den ursprungliga utvecklingsteam skapade en ny marknadsnisch för den personliga lyxbil. Följaktligen designers tog en hel del tid och omsorg i sina val av finish för T-Bird kropp och interiör. De flesta tidiga Thunderbird ägare föredrar dessa ursprungliga färger för sina bilar. För många är det inte bara för att de är periodens rätt. Det är också därför en hel del människor tror konstruktörerna gjort bästa möjliga val i första hand.

Thunder Plumage guide

1956 Ford Thunderbird broschyr listar 13 färgkombinationer. Den motordrivna mjuk-top konvertibla tak fanns i antingen svart rayon eller vit vinyl. Färg kombinationer bestod av huvudfärg i sju färgval och samma sju färgval för flytt glasfiber hardtop cabriolet tak. Dessa sju färger kan matchas eller kontrasteras:

Raven Black
Buckskin Tan
fiesta Röd
koloniala Vit
Peacock Blue
Thunder Gray
Thunder Grön

För att hitta rätt färg, kan dessa namn kontrolleras mot databaser som sköts av bilindustrin färgtillverkare att hitta rätt produkter. Stora delar kedjor, plåtslagare och återförsäljare serviceavdelningar kan söka färgtillverkaren databas direkt. I de flesta fall kommer det att finnas flera prisklasser att välja mellan. Det finns också oftast flera grundläggande val av färgtyp.

PaintRef.com har en korsreferenser index för färgtillverkare under dessa namn som listar produkten blanda koder för varje tillverkare. Thunder Gray visas som Navajo Gray av vissa färgtillverkare.

Specs på 1987 Ford Thunderbird Sport Coupe

September 11

Den 1987 Ford Thunderbird Sport coupe var trim modell mid-level från Fords våningar personliga lyxbil linje. Med betydligt mer ström än basmodellen, var Sport överträffas endast av TurboCoupe i prestanda och hantering. Thunderbird vann den eftertraktade Motor Trend Car of the Year för 1987.

Motor

Ford valde sin trångvinkel Windsor V-8 för användning i Thunderbird Sport, samma grundläggande kraftverket finns i Mustang GT vid den tidpunkten. Faktureras som "5,0", Windsor deplacement var faktiskt närmare 4,9 liter. I motsats till tidigare Windsor V-8s, Sport motor används nu multi-port bränsleinsprutning. Uteffekt mätt 150 hästkrafter vid 3400 rpm och en jättestor 270 foot-pounds vridmoment vid 2000 rpm.

Drivlina och Chassi

Den nionde generationen Thunderbird red på en front-motor, bakhjulsdrift plattform. Även om TurboCoupe erbjuds en manuell växellåda, var Sport köpare begränsade till en fyra-växlad automatlåda. Ganska stor för en två-dörr, bilen mätt 202.1 inches lång, 71,1 inches bred och 53,4 inches tall, ridande på en 104,2-tums hjulbas. Sport vägde in på 3,346 pounds.

Prestanda

Automobile Catalog erbjuder prestanda simuleringar baserade på specifikationer såsom kraft, vikt och utväxling. Specifikationen databas rapporterade siffror på 9,6 sekunder från noll till 60 mph och toppfart på 124 km / h.

Specifikationer för 1974 Ford Thunderbird

November 1

Den legendariska Ford Thunderbird introducerades på marknaden 1954. Enligt Edmunds, var Thunderbird föddes ur Fords konkurrens med Chevrolet. Chevys Corvette debuterade 1953. korvetterna framgång inspirerade ingenjörer på Ford att omedelbart börja arbeta på ett lämpligt och konkurrenskraftigt svar. I sin första produktionsåret sålde Thunder över 16.000 modeller. Genom 1974, Thunderbird var i sin 6: e generationen.

Kropp

Genom 1974, hade Thunderbird vuxit till en stor bil. Det var 224,8 inches lång och 79,8 inches bred. Den hade en hjulbas 120,5 inches. Thunderbirden var 53 inches tall och hade en markfrigång på 5,2 inches. Den vägde 5071 lb. det fanns bara som en tvådörrars coupe. Det har skivframbromsar och servotrum bakbromsarna.

Motor

Thunderbirden hade en 460-kubik-tums V-8. Det har toppventiler med två ventiler per cylinder och ett kompressionsförhållande på 8,0 till 1. Den hade 220 hästkrafter vid 4400 rpm och 338 foot-pounds vridmoment vid 2800 rpm. Den hade en borrning och slaglängd av 4,36 inches med 3,85 inches och använde en Carter fyra-FAT förgasare.

Andra

Den främre hjulupphängningen på 1974 Thunderbird används oberoende spiralfjädrar. Bakvagnen var en levande axel med spiralfjädrar. Det var bakhjulsdrift och hade en tre-växlad automatlåda. Thunderbird bränsletank hade en maximal kapacitet på 31,2 liter.

Hur man byter chocker på en 1997 Ford Thunderbird

December 17

De bakre chocker på 1997 Ford Thunderbird fungerar som rebound stannar för upphängning, så att stötar kan inte tas bort med hjulen från marken. Den bästa metoden för att stödja fordonet i luften är att använda drivnings på bil ramper. Stötarna ansluter till chock tornet i golvskivan av bålen och vid den undre upphängningsarmen på varje sida av fordonet.

Instruktioner

avlägsnande

1 Ställ bilen ramper bakom bakhjulen. Starta fordonet och långsamt backa uppför ramperna tills däcken sitta i däck spåren på ramperna. Placera fordonet i parken och dra åt parkeringsbromsen.

2 Öppna bagageluckan och dra ner det inre mattan på båda sidor av de trunkväggarna för att avslöja den övre stötmonteringsområdet.

3 Ta bort den övre stötfästmutter på varje stöt i bagageutrymmet. Ta bort brickan och isolatorn från varje stöt.

4 Ligg ner under fordonet. Lossa den nedre fästbulten och muttern med skiftnyckel för att stabilisera muttern samtidigt lossa bulten med sockeln och spärr. Håll chocken med tryck uppåt mot chock tornet och ta bort den nedre monterings skruv och mutter. Ta chocken från fordonet.

Installation

5 Placera brickan över den övre änden av chock, följt av isolatorn. Ställ chocken i chock övre monterings torn och hålla den på plats.

6 Komprimera chocken för hand och skjut bulten genom den undre upphängningsarmen och ögat hålet för lägre chock mount. Montera den nedre fästmutter. Dra åt nedre monteringsmuttern och bulten till 95 till 125 foot-pounds med hjälp av en skiftnyckel för att hålla muttern och momentnyckeln på bulten.

7 Installera isolatorn över varje övre chock montering stud, följt av monteringsbricka, som arbetar inne i bagageutrymmet. Montera övre stötfästmutter och dra med sockeln och spärr.

8 Placera mattan tillbaka till sitt ursprungliga läge på vardera sidan av stammen och låser stammen. Starta fordonet, lossa parkeringsbromsen och långsamt köra ner bilen ramper.

Tips

  • Försök inte chock bort med fordonets hjul från marken; skador på fordonet och personskador kan uppstå.

Specifikationer för en 1955 Ford Thunderbird

January 7

Infördes 1955 för att konkurrera med Corvette, är Ford Thunder en ikonisk sportbil, med europeisk stil med amerikanska konstruerade komfort och prestanda. Bilen främjades av Ford som en personlig lyx fordonet.

Motor

1955 Ford Thunderbird erbjöds med en 291,9 kubiktum, Mercury Y-blocket, 90 graders V8-motor med gjutjärnsblock och huvuden. Hålet och stroke är 3,6 inches med 3,3 inches med ett kompressionsförhållande på 8,5: 1. 16 ventilmotor används en enda Holley fyra-FAT förgasare.

Prestanda

1955 T-bird ger 195 hästkrafter vid 4400 rpm med 285 foot-pounds av vridmoment vid 2500 rpm. Dess makt viktförhållande är 0,13 hästkrafter per kg. Bilen har en toppfart på 115 km / h.

Chassi

1955 Thunderbird har en stål unibody design på en stege-typ ram med en tre-växlad manuell växellåda. Önskan-ben och spiralfjäder framvagn använder teleskop spjäll och en krängningshämmare. Den bakre levande axelfjädring har bladfjädrar och teleskopchocker. Trumbromsar presenteras hela vägen runt.

Mått

Bilen väger 3,240.8 pund. och är 175.2 inches lång, 70,1 inches bred och 55,9 inches tall. Dess axelavstånd är 102 inches med en främre och bakre spårvidd 55,9 inches.

Så här ändrar Ford Thunderbird Bromsar

March 11

De främre skivbromsbeläggen på en Ford Thunderbird har en metallisk blad som är böjd att kontakta rotorn när dynan slits till den grad att den behöver bytas ut. Den skrikande hörs när bromsarna används är denna sensor indikerar att dynorna är farligt låg. När du köper bromsbelägg, alltid ersätta dem med samma typ av pad som lossnade. Kuddar kommer att erbjudas som standard, semi metalliska och metalliskt. Graden av metalliskt i de ursprungliga dynor, om några, har utformats för att avlägsna det värme från rotorn för att förhindra skevhet. Rotorer komma enda platta och dubbel platta med lameller i mellan plattorna för att avleda värme. Rotorerna "design och förmåga att avleda värme predikat vilken typ av kudde krävs.

Instruktioner

1 Höj och stödja bilen på pallbockar. Ta bort hjulen. Öppna luftningsskruven på toppen av bromsoket. Sätt i vanlig skruvmejsel i mellan dynorna och bänd dem att komprimera kolven tillbaka in i bromsoket. När kolven är helt komprimerad, stäng avluftningsskruven och dra åt.

2 Ta bort skruvarna som håller bromsoket på dess fäste. Avlägsna tjocklek och lägga det på den nedre styrarmen, så att det inte hänger med slangen. Ta bort bromsbelägg från bromsoket fästet.

3 Ta bort de nya bromsbelägg från sin box och lägg dem pad sidan nedåt med baksidan uppåt. Installera förening som kom i rutan på baksidan av dynorna. Denna förening är en semi-torkande bindemedel som används för att förhindra bromsbeläggen från att röra sig i sina slitsar och orsakar en skrika. Låt 10 minuter för föreningen att börja ställa.

4 Montera nya bromsbelägg i hållaren, varifrån de kom. Installera tjocklek över bromsbelägg och installera bultarna och dra åt. Sätt hjulen igen och sänka bilen.

5 Kontrollera bromsvätskenivån och korrigera vid behov. Starta bilen och sakta pumpa bromsarna på golvet och låta dem komma tillbaka flera gånger tills de främre bromsoken justeras och bromspedalen är så hög som den borde vara.

Historien om Ford FE Motor

May 28

Historien om Ford FE Motor


Tillbaka på 1980-talet och 90-talet, gick Fords FE-serien motorn genom en lull i popularitet. Detta hade mindre att göra med sin design än det faktum att efterfrågan hade väl överstigit tillgången, utlåning motorn serien föga smickrande epitetet "Freakin dyrt." Emellertid har ståndaktiga gamla FE haft ett uppsving under de senaste åren, främst på grund av det faktum att flera eftermarknaden tillverkare producerar helt nya FE huvuden och block.

Introduktion

Det har sagts att tragedin föder ibland triumf, och så är det med FE. "FE" står för "Ford Edsel", som bör vara den första tips av att detta utmärkta motorn särskilt avsedda att bebo 1958 Edsel (allmänt anses vara den fulaste bilen någonsin producerats). FE gick igenom flera iterationer under sin 18-åriga produktionskörning, som kulminerade i vad som skulle bli kanske mest älskade Ford-motorer genom tiderna: 428 Cobra Jet och 427 enkel överliggande kamaxel (SOHC) Sido Oiler race motor.

förskjutningar

Stiftelser kom i två versioner, Generation I och Generation II under 1966 års modell. Det är ingen större skillnad mellan de två, bortsett från Gen II: s större hål och förskjutningar. Gen Jag kom i kubiktum förskjutningar (CID) av 332, 352, 361 (Edsel endast), 360 (lastbil endast) och 390. Gen II kraftverk kom i några av de mest välkända smaker någonsin känt. De omfattar 406 CID, 410 CID, 427 CID (i både standard och SOHC konfigurationer) och 428 CID (en längre slaglängd / mindre hål variant av 427, uppskattad främst för sin högre vridmoment) i Cobra Jet och Super Cobra Jet formulär.

Gen I Ansökningar

332 CID stiftelser har använts i Edsels, Pacers och Villagers. 352 CID motorer såg plikt i Mercury Meteors och Montereys liksom Ford Thunderbirds och jaktplan. Från 1968 till 1976 använde Ford 360 CID variant (kallas "FT") specifikt för sina F-serien lastbilar. 390s har använts i praktiskt taget varje V-8 bil och lastbil Ford mellan 1956 och 1963.

Gen II Tillämpningar

Precis som sin storebror 427 Cammer, 406 var en hängiven tävlings endast motor och Ford sålde bara tillräckligt många av dem för allmänheten att möta homologe krav. 410 använde en 390-block och 428 vevaxel och var faktiskt en produktionsstandard för några 1966 och 1967 Mercurys. Även om 428 (och dess Cobra Jet variant) var en stor gata motor när den är installerad i vissa galaxer, polisen jaktplan och Mustangs, hade det också mycket snäva toleranser och kostar mer att tillverka än det någonsin gjorts för Ford Motor Company.

427 Cammer Motorer

År 1964 var NASCAR domineras av Chrysler all-krossning 426 Race Hemi. När Ford beslutat att två skulle kunna spela på Hemi spelet, de en-höjt Chrysler genom att bevilja deras stora hålet 427 båda halvsfäriska förbränningskammare och en uppsättning överliggande kamaxlar. Dessutom, Ford gjorde en särskild ras gjutning av 427 block med en stor, yttre oljepassagen kastas i blocket. Dessa "sido oilers" var vida överlägsen till att ge konsekvent oljetryck till stången och huvudlagren; en avgörande faktor vid konstant höga varvtal.

Hur man byter bränsleledningen i en 2005 Ford Thunderbird

June 15

Ford Thunderbird infördes 1955 och under de följande åren, gick denna populära bil genom elva generationer. 2005 Thunderbird är en tvåsitsig cabriolet drivs av en V-8 motor med en effekt på 280 hästkrafter och 286 foot-pounds av vridmoment. Motorn är ihopkopplad med en fem-växlad automatlåda. Bränsleledningarna på denna bil är benägna att utveckla läckor om linjerna skaver mot eventuella metalldelar under bilen. När det händer, bränsleledningar behöver bytas ut.

Instruktioner

1 Se till Thunderbird är i neutralläge och lyft den på en lyftanordning. Frigöra bränslesystemtrycket genom att öppna tanklocket. Koppla jordkabeln från batteriet med en skiftnyckel. Demontera vänster framhjul med hjälp av momentnyckel och ta bort stänkskyddet med hjälp av en spårskruvmejsel.

2 Koppla bort bränsleslangen säkerhetsklämman och fjäderlås koppling med hjälp av en spårskruvmejsel. Koppla de två ånga rör och sedan snabbkopplings beslag från avdunstningskapsel avluftningsventil. Ta bort bränsleröret monteringsbult med rätt storlek uttaget. När du installerar denna bult, vridmoment till 71 tum-pounds.

3 Koppla loss bränsle röret snabbkopplingsbeslag från båda sidor av bränslefiltret. Demontera bränslefiltret fäste monteringsbult med hjälp av en socket. Ta bort bränslefilterhållaren och bränslefilter genom att vrida den moturs. Vid återmontering, dra åt till 62 tum-pounds med lämpligt uttag. Ta bort bränsleröret skyddar fästbult med momentnyckel. När du installerar, dra åt till 44 tum-pounds. Ta bort de tre bränslerören, skärmmonteringsfästelement och bränsleröret sköld med en skruvmejsel. Vid återmontering, dra åt till 44 tum-pounds.

4 Koppla bort bränsleröret quick release montering från bränsletanken tillförselröret. Koppla ångan röret quick release montering från bränsleångor kontrollröret montering ventil. Ta bort de fyra bränslerören, monteringsbultar och bränsleröret enheten med sockeln. Vid återmontering, dra åt dessa bultar till 62 tum-pounds med hjälp av uttaget. Passa in de nya bränslerören. Vid åter följa stegen ovan i omvänd ordning.

Tips

  • Se till att du köper och installerar OEM bränsleledningar.

Hur du ändrar en vattenpump i en 1994 Ford Thunderbird V6

June 19Det finns två förberedande steg som måste slutföras innan du byter vattenpumpen på en 1994 Ford Thunderbird med en V6-motor. Det första steget är att tappa ur kylvätskan från motorn, och efter vattenpumpen ersättning, måste du fylla kylsystemet, företrädesvis med hjälp av ny frostskyddsmedel och rent vatten. Det andra steget är att ta bort några andra motordelar för att tillåta åtkomst till vattenpumpen. Dessa komponenter inkluderar luftrenaren, kylfläkt och svepning, drivrem och tomgångsskivan, och kylvätskeslangarna.

Instruktioner

Förberedelse

1 Öppna huven och ta bort batterikabeln från minuspolen med hjälp av en tång.

2 Ta bort kylarlocket och ta sedan bort ventilationspluggen med händerna. Placera en stor behållare under kylaren avloppet. Bifoga en 3/8-tums diameter slang till avloppet montering, och placera den andra änden i behållaren. Öppna avloppet montering med hjälp av tång. Flytta behållare bort från fordonet när kylmediet stannar flytande, och ta bort slangen. Stäng avtappnings montering.

3 Ta bort luftrenaren genom att lossa klämmorna luftkanalen med en stor platt skruvmejsel och koppla PCV slang med händerna. Dra luftrenaren från fordonet, och placera den åt sidan.

4 Avlägsna köld fläkt och fläkt svepning. Använd en liten platt skruvmejsel för att lyfta fliken låset, sedan koppla den elektriska kontakten. Ta bort de elektriska ledningarna från fästklämmor på höljet. Ta kylvätskan overflow röret från höljet. Unbolt fläkthållaren och höljet med en hylsnyckel, sedan flytta fläkten ur motorutrymmet.

5 Ta bort drivremmen genom att hålla ner remspännaren med handen och lyft av drivremmen från remskivorna. Lossa styrrullen fästet från motorn med en hylsnyckel. Observera att löphjulet är man inte vrida några tillbehör motor.

Ersättning

6 Ta bort remskivan på vattenpumpen med en hylsnyckel. Ta bort de två kylvätskeslangarna från vattenpumpen genom att lossa klämmorna med en stor platt skruvmejsel och dra slangarna bort med händerna.

7 Skriv ner ett diagram över vattenpump monteringsbult platser. Avlägsna vattenpumpen genom unbolting den från motorn med hjälp av en hylsnyckel. Mark eller tagg varje bult i enlighet med dess läge i diagrammet.

8 Ta bort packningen eller delar av den på motorn. Rengöra packningen anliggningsytorna på motorn. Sätt RTV tätningsmedel - en tunn film - på den nya vattenpumpen packning. Sätta packningen på plats på motorn.

9 Wrap teflontejp på gängorna på bulten som var vid klockan åtta position på vattenpumpen. Använd motorolja att tillämpa ett tunt lager olja på gängorna för de återstående bultarna. Bolt vattenpumpen till motorn, och dra åt skruvarna till 15 till 22 foot-pounds av vridmoment.

10 Installera om alla delar som avlägsnades i omvänd ordningsföljd. Fyll kylaren med en 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel och installera kylarlocket och ventilationspluggen. Sätt tillbaka batterikabeln till den negativa polen, och stäng huven. Kör motorn; efter det värms upp, pressa en kylarslang för att känna om vattenpumpen ger kylvätskeflöde.

Tips

  • Låt motorn svalna helt innan arbetet påbörjas.
  • Ventilationspluggen har instruktioner för borttagning och utbyte tryckt på den.
  • Begagnade kylvätska och frostskyddsmedel är farliga vätskor och måste kasseras i enlighet med lokala föreskrifter.
  • Undvik antingen huden eller fordons ytor som kommer i kontakt med frostskyddsmedel.
  • Var försiktig med att inte skada fläktbladen när du tar bort och installera om kylning fläkten.