högtalare bmw z3

Hur man ändra ett lösenord för BMW Assist

February 25

BMW Assist är en ombord telematiktjänst inbyggd i de flesta BMW produceras i 2005 och efter. Systemet slås på automatiskt när din BMW är inblandad i en olycka, eller så kan du aktivera systemet manuellt från en knapp placerad nära innerbelysningen. Med bilens inbyggda mikrofon och högtalare, BMW Assist operatörerna kommer att kontakta och interagera med dig när du anger lösenordet som verifierar din identitet. Ändra detta lösenord är en enkel process som kommer att kräva att du kan skicka en kopia av din registrering för att bevisa ägande, eftersom telematiksystem är knutet till varje BMW: s chassinummer.

Instruktioner

1 Ring BMW Assist på 1-888-333-6118 (i november 2010). Vänta med att tala med en representant.

2 Förklara för företrädaren som du vill ändra din BMW Assist lösenord.

3 Ge det nya lösenordet till ombudet.

4 Faxa en kopia av bilens registreringsnummer till det faxnummer som BMW Assist representant kommer att ge.

5 Aktivera BMW Assist i din BMW och ge företrädaren det nya lösenordet för att bekräfta lösenordet förändring.

Hur man installerar Bakre högtalare på en BMW Z3

October 12

Coupe stora BMW Z3 var ett populärt komplement till BMW lineup när det dök upp i slutet av 1990-talet. Medan BMW Z3 är utrustad med stereo och högtalare, ljudentusiaster som vill uppgradera ljudet av fordonet ofta ersätta fabriks högtalare med högre prestanda eftermarknadsmodeller.

Instruktioner

1 Leta upp högtalargaller för de bakre högtalarna på de bakre sidopanelerna av interiören. Den runda högtalargallret är monterat i en större trapetsformade plastbit. Bänd denna panel med panelen verktyg för att exponera högtalaren.

2 Skruva loss de fyra skruvarna som håller högtalaren på plats. Ta tag i högtalaren i kanten och dra ut den.

3 Koppla bort ledningarna som är ansluten till högtalaren. Anslut ledningarna till den nya talaren och montera högtalaren i öppningen med skruvarna. Snäppa tillbaka panelen på plats över högtalaren.

Hur man installerar en stereo i en BMW 325i 1994

June 8

BMW först lanserade 3-serien lineup på den europeiska marknaden 1974. Efter en lyckad körning där, BMW levereras 320i till USA 1977. Under 1992 släppte BMW den tredje generationen av 3-serien, döpt till E36 generationen, som varade till 1998. 1994 325i kom standard med en AM-FM kassettbandspelare med 10 högtalare i hela kabinen. Finns även var "business" radiopaket, som var bara en AM-FM-radio, ingen kassett. Vid byte antingen måste du låsa upp sin stöldskyddsfunktion vid installation.

Instruktioner

Standard Radio Removal

1 Vägleda de raka ändarna av de två demonterings radio verktyg i de fyra positioneringshålen på båda sidor om radio ansikte.

2 Bända sidofältet trim bitar - 1/4-tums-bred plastbitar på båda sidor av radions ansikte, om sådan finns - med en liten skruvmejsel. Detta exponerar lokaliserings hål för borttagning radio verktyg.

3 Tryck och håll flytt radio verktyg inåt omkring en tum. Tryck på de krökta ändarna av borttagning radio verktyg bort från varandra för att trycka de interna radio låsflikarna inåt. Dra flytt radio verktyg mot den bakre delen av BMW att glida radion från dess instrumentpanel chassit.

4 Dra radion ut precis tillräckligt långt för att komma åt ledningarna på baksidan. Dra nedåt på låsspärren på botten av kabelnätet för att låsa upp den, sedan dra kablaget. Koppla antennkabeln.

5 Ta radion.

Standard Radio Installation

6 Anslut ledningsnätet i uttaget på baksidan av radion. Tryck uppåt på låsspärren på botten av kabelnätet tills den klickar på plats för att låsa selen.

7 Anslut antennkabeln i dess uttag på baksidan av radion.

8 Skjut radion i sitt chassi i instrumentbrädan och tryck på radio inåt tills dess låsflikarna snäpper på plats.

Affärs Radio Removal

9 Bänd frontplattan från radion med en liten skruvmejsel, utsätta de två radiofästskruvar.

10 Ta bort de två radiofästskruvarna med en insexnyckel.

11 Följ steg 4 och 5 under "Standard Radio Removal" för att ta bort radion.

Affärs Radio Installation

12 Anslut radions ledningar genom att följa steg 1 och 2 under "Standard Radio Installation."

13 Skjut radion i instrumentpanelen, anpassa sin skruvhålen med de i radion instrumentbräda chassi. Dra åt de två radiofästskruvarna med en insexnyckel.

14 Linje utskärningar i fronten med radions knappar och tryck fronten på radion tills den snäpper på plats.

Upplåsning stöldskyddssystem

15 Vrid tändningen till "Kör" eller "Acc" och slå på radion.

16 Observera som radio visar "Kod" på dess skärm.

17 Ange den femsiffriga koden på kortet som medföljde utbytes radio med hjälp av radiosnabbvalsnummer. Om radion inte kom med kortet eller om du tappat bort den, se en BMW återförsäljare för att få koden.

18 Se när radion börjar fungera som vanligt.

Detaljer, Specifikationer och funktioner i en 2003 BMW M5

June 19

2003 års modell var det sista året av den tredje generationens E39 arbetsföra BMW M5. M-serien av BMW-bilar utgör höjdpunkten av märket ingenjörs förmåga, och i fall som detta, där det tillämpas på en sportsedan, erbjuder sportbilsliknande prestanda i en "sovande" verkställande klass sedan. Det sista året av E39 M5 presenterade en helt ny DVD-baserade navigationssystem och en trunk monterade cd-växlare.

Motor

Den tredje generationens BMW M5 använde samma motor under sin fem år produktionskörning. BMW tog 540i: s 4,4-liters V-8 motor och uttråkad ut från 3,62 till 3,70 inches och även ökade slaglängden från 3,50 till 3,70 inches. Detta justeringar ökade förskjutningen till 5,0 liter i M5. BMW ökade också 540i kompressionsförhållande från 10 till 1 till 11 till 1. M5: s 5,0-liters V-8 motor som produceras 394 hästkrafter vid 6600 rpm och 369 foot-pounds vridmoment vid 3800 rpm, en ökning med 104 hästkrafter och 45 foot-pounds av vridmoment över fotgängare 540i: s 4,4-liters motor.

Hjul och bromsar

BMW M5 ökade makt krävde större fälgar för styrprecision och ökad väg-känsla och bredare däck för grepp. M5 rullade på ett par 245 / 40ZR18 däck på framsidan och en uppsättning av 275 / 35ZR18 däck på de bakre drivhjulen. Dessa låg profil, Z-klassade däck erbjuds styrprecision att 540I är 225 / 55R16 däck inte kunde parallellt. M5 18-tums fälgar höljd en uppsättning ventilerade skivbromsar med ABS.

Standardfunktioner

2003 M5 var en välutrustade lyxbil, som man skulle förvänta sig av den tyska märket fordon som importeras till USA. Standardfunktioner som ingår Xenon-strålkastare, läder, 16-vägs makt justerbar förar- och passagerarsäten, power moonroof, 10-högtalare ljudsystem, dubbla zon klimatkontroll och en tilt-teleskopisk ratt. Köpare kan ha sina modeller utrustade med ett urval av traditionella trä-korn trim eller en sportigare borstad aluminium accent tema. En sex-växlad manuell var den enda överföring erbjuds på M5.

valfria funktioner

BMW erbjöd en valfri premie ljudsystem som lagt till två subwoofers till bilens standard 10-högtalarinställning. Bilen kom också med valfri parkeringsdistanskontroll, fällbara baksäten och parasoller. Även om listan tillvalsutrustning var ganska kort på detta fordon, var det på grund av BMW som de flesta av de stora bekvämligheter som standardutrustning på detta lyxiga sportsedan.

Prestanda

BMW M5: s aspire naturligt 5,0-liters V-8 flyttade bilen 0-60 mph i 4,9 sekunder, 0-100 km / h på 11,5 sekunder och 0-150 km / h på 29,2 sekunder. M5 kunde köra genom kvartalet mil på bara 13,4 sekunder med en hastighet på 106 km / h. Top-växel acceleration från 30 till 50 km / h tog 8,5 sekunder, medan 50 till 70 km / h kom på bara 6,7 ​​sekunder. M5 bromsar saktade bilen till ett stopp från 70 km / h på 164 fot.

Byta Armstöd Omslag för en BMW E46

February 17

Byta Armstöd Omslag för en BMW E46


E46 är BMW: s interna beteckningen för den fjärde generationen 3-serien. E46 3-serie har visat sig vara en av de mest populära iterationer av 3-serien, med imponerande prestanda över hela sortimentet. Även BMW generellt anses hög kvalitet, hållbara bilar, precis som alla fordon blir de slitna med tiden. Ett område som ser mycket användning är armstödet höljet, som vid någon tidpunkt kan behöva bytas ut för att se sitt bästa.

Instruktioner

1 Ta bort plast, triangelformat stycke trim ligger på insidan av backspegeln. Dra upp på det rakt ut med fingrarna. När stiftet frigörs, dra pjäsen rakt upp och ut.

2 Ta bort luckan genom att ta bort stjärnformade skruvarna som håller den på. Det finns tre i dörrhandtaget, som helt enkelt kan skruvas. De andra två är dolda, en av vilka är bakom en liten cirkulär lock som är beläget bakom dörrhandtaget. Tryck på kanten av locket till vänster en kant och dra ut den. Den andra ligger bakom pjäsen som säger "AIRBAG". Bänd detta stycke med en liten platt skruvmejsel.

3 Dra luckan utanför dörren, med början i hörnet där plasten triangulära bit togs bort. Dra den övre kanten av, då den nedre kanten. Dra panelen upp över dörrlås knopp och koppla bort högtalar kablage och kabeln som går till dörrpanelen. Koppla styrenheten för backspegeln på förarsidan.

4 Ta bort de sex Torx skruvarna som håller armstödet till dörrpanelen. Observera skruvarna som har vit färg på dem. Om du har momentnyckel, bestämma hur mycket kraft som krävs för att ta bort dem och dra dem till samma inställning under ominstallation. Om du inte har en momentnyckel, linje färgen markerar upp under ominstallation.

5 Avlägsna läder pad ovanpå dörrhandtaget genom att dra upp från framsidan av den. Det bör lyftas upp från framsidan på grund av den lilla fliken ligger på baksidan. Arbeta dig till baksidan av armstödet och ta bort de sex stift som håller den på när du går. Skjut den framåt för att frigöra fliken när alla stift är ute, för att ta bort armstödet.

6 Installera den nya konstläder pad på armstödet genom att överföra klipp för stiften som ligger på den gamla trim på den nya konstläder dynan. Skruva armstödet tillbaka på dörrpanelen med Torx-skruvar.

7 Anslut alla högtalarkablarna, styrenheten för dörrhandtaget och dörrhandtaget kabeln. Snap dörrpanelen tillbaka på dörren. Skruva de fem torxskruvarna igen, och byt ut trim som säger "airbag" och den runda plastkåpan som döljer skruvarna.

BMW 325Ci Vs. 330Ci

June 16

BMW 325Ci och 330Ci, två av BMW: s mest prisvärda och bäst säljande fordon, är båda medlemmar i 3-serien linje. Medan båda modellerna har liknande interiör och exteriör funktioner, finns det några viktiga skillnader som skiljer från varandra.

325Ci

BMW 325Ci levereras som standard med en sexcylindrig, 215-hästkrafter som kan accelerera från 0 till 60 km / h på 6,1 sekunder. Fordonet levereras som standard med en sexväxlad manuell växellåda, 10-högtalare ljudsystem med två bashögtalare, främre och bakre krockkuddar, automatiska regn avkänning vindrutetorkare, dubbel klimatkontroll och automatiska strålkastare. Den 325Ci erbjuder en EPA-uppskattningsvis 20 miles per gallon bränsleekonomi i staden och 30 miles per gallon på motorvägen.

330Ci

Den 330Ci levereras som standard med en 255-hästkrafter, sexcylindriga, 3,0 liters motor med sexväxlad manuell växellåda och tillgänglig aktiv styrning. Den 330Ci erbjuder standard 17-tumshjul, ett iDrive system som möjliggör enkel navigering av i bilen kontroller och en tryckknapp motorsystem. Den 330Ci modellen är prissatt om $ 3000 mer än 325Ci modell och levererar en EPA-uppskattningsvis 18 miles per gallon bränsleekonomi i staden och 26 miles per gallon på motorvägen.

Jämförelse

Även om varje fordon uppvisar nästan samma estetik (med undantag av de större hjulen på 330Ci), de verkliga skillnaderna finns i standardfunktioner. Den 330Ci levereras som standard med alla samma saker som 325Ci, men lägger till ytterligare 40 hästkrafter, en iDrive-systemet och en tryckknapp motorsystem för att lägga till en mer lyxig känsla till fordonet. Den 325Ci ger överlägsen bränsleekonomi och lägre pris.

Lösning

Med endast en $ 3000 skillnad i pris och en massa extra funktioner, verkar det 330Ci ger mer värde än basmodellen. Medan 325Ci har bättre bränsleekonomi, skillnaderna är små och skulle inte ha någon större inverkan på den årliga bränslekostnader. Den 330Ci ger överlägset värde för dem som vill köpa en BMW 3-serien och erbjuder en lyxig, högpresterande fordon till ett överkomligt pris tag för klassen.

överväganden

Informationen i denna artikel är baserad på beskrivningar som ges av tillverkaren och bygger inte på förstahands körupplevelse av fordonen.

Provkör varje fordon för att bättre förstå alla funktioner innan beslut fattas. Ring din BMW återförsäljare för att schemalägga en provkörning.

Hur man tar bort dörrpanelen från en BMW 530I

July 24

Hur man tar bort dörrpanelen från en BMW 530I


Det finns flera servas av användaren poster som kan behandlas genom att ta bort dörrpanelen på BMW 530i. Du kan byta ut de fabriks högtalare, ersätta en trasig fönsterhissmotorn eller sätta ett fönster på rätt spår igen. Borttagning av dörrpanelen för att komma åt insidan av dörren är det första steget, naturligtvis - men med några grundläggande verktyg du & # 039; ll finner att detta isn & # 039; t ett oöverstigligt hinder.

Instruktioner

1 Sätt spetsen av en liten skruvmejsel försiktigt under kanten av den runda plastskruvlocket ligger bakom dörren släpp handtaget. Bända av locket. Lossa och ta bort Torx T20 skruv bakom luckan.

2 Bända runt kanterna hos panelen strömbrytare placerad på armstödet, med hjälp av spetsen på skruvmejseln. Dra panelen när det & # 039; s löst och dra lednings kontakterna på baksidan.

3 Lossa och ta bort krysskruven ligger i dörrluftgallret. Luftventilen är rund och belägen i den nedre främre kanten av dörren.

4 Bända runt den nedre kanten och sidorna av dörrpanelen med en panel verktyg för att lossa klämmorna som håller panelen på dörren.

5 Dra panelen ut från dörren en aning och dra trådanslutningar anslutna till dörrpanelen.

6 Lyft upp panelen och utanför dörren.

Telefoner som är kompatibla med BMW X3

July 24

Telefoner som är kompatibla med BMW X3


BMW har infört Bluetooth integration i sina bilar som gör det möjligt för förarna att göra handsfree-samtal. BMW använder Bluetooth för att koppla förarens mobiltelefon till BMW X3 inbyggda mikrofon och stereohögtalare. BMW har genomfört ett antal tester på några av de mer populära smarta telefoner på marknaden idag och genererat en lista över enheter som stöds.

Kompatibla AT & T Devices

Enheter från mobiloperatören AT & T som är kompatibla med BMW X3 Bluetooth integration inkluderar: Apple iPhone 3GS, iPhone 4, Palm Treo Pro, och Sony Ericsson modeller W350i, W518a och W760a. Dessutom, Blackberry modeller 8820, 8900, 8320, Pearl och Bold är kompatibla.

Kompatibla Sprint Devices

Sprints kompatibla enheter omfattar ett antal HTC, Palm och Samsung-enheter. Som med AT & T, Blackberry Pearl från Sprint är kompatibel. HTC-telefoner som arbetar med X3 Bluetooth-system inkluderar hjälten, Snap, Touch Pro 2 och Touch Pro. Kompatibla Sprint Palm-enheter inkluderar Pre, Treo och Centro. Samsung-enheter inkluderar Instinct HD och Intrepid.

Kompatibla T-Mobile Devices

T-Mobile G1 och Google Nexus One är de enda två Android-telefoner på T-Mobile som kommer att arbeta med X3 Bluetooth-system. Blackberry 8900, Pearl och Pearl Flip från T-Mobile är också listade bland de kompatibla telefoner.

Kompatibla Verizon Phones

Alla Blackberry-modeller som erbjuds av Verizon är förenliga med X3: s handsfree-samtal systemet, inklusive Storm. Dessutom, LG enheter som Touch, Accolade och Voyager är kompatibla. Verizons flaggskepp smartphone, Motorola Droid, är den enda Android-enhet från Verizon som BMW listar som kompatibel.

2006 BMW X5 Information

August 1

Under 2006, BMW fortsatte att erbjuda X5 fyradörrars Sport Utility fordon som företaget först tillverkas i 2000 Granskare på CNET berömde förbättrad prestanda av 2006 års modeller motorer men kritiseras BMW för sin besvärliga underhållning och navigation konsol. Företaget sålde X5 i tre olika utföranden: 3.0i, 4.4I och 4.8is, som ursprungligen detaljhandeln för $ 42.500, 53.600 $ och 71.000 $, respektive. Från och med 2013, skulle 2006 X5 säljer från $ 16.550 till $ 20.800 på en återförsäljare, beroende på trim nivå och alternativ.

drivlina

En annorlunda motor drivs var och en av de tre utföranden av 2006 X5, med förskjutningen av motor till den trimbeteckningen. Den 3.0i kom med en bränsleinsprutning 3,0-liters rak sexcylindrig, medan 4.4I och 4.8i drog ström från bränsleinsprutning 4,4-liters och 4,8-liters V-8s, respektive. Alla tre utföranden använde en sexväxlad automatisk växellåda med överväxel och presenterade BMW: s "Xdrive" heltid, all-wheel drive system. Varje modell gjorde det också möjligt för föraren att växla genom växlarna manuellt.

Prestanda

3,0 radmotor producerade 225 hästkrafter och 214 foot-pounds av vridmoment. 4,4-liters V-8 genererade 315 hästkrafter och 324 foot-pounds av vridmoment, medan 4,8-liters V-8 levererade 355 hästkrafter och 369 foot-pounds av vridmoment. Varje fordon hade en 24,3 gallon bränsletank; 3,0-liters tjänade 15 mpg i staden och 21 mpg på motorvägen och 4,4 och 4,8-liters V-8s betyget 16 mpg stad och 22 mpg highway och 16 mpg stad och 21 mpg highway, respektive. En 2006 X5 hade en drag betyget 6,000lbs. X5 med 3,0-litersmotor accelererade 0-60 i 8,8 sekunder med en kvarts mil tid på 16,7 sekunder. En X5 4.4I accelererade 0-60 i 7,2 sekunder och hade en fjärdedel mil tid på 15,8 sekunder medan X5 med 4,8-litersmotor gick 0-60 på 6,2 sekunder med en kvarts mil tid på 14,8 sekunder.

Säkerhet

BMW utrustat alla tre utföranden av 2006 X5 med låsningsfria bromsar. Andra vanliga säkerhetsfunktioner ingår dubbla främre krockkuddar, sidomonterade krockkuddar för de främre passagerare och en gardin krockkudde för att skydda baksätespassagerarna. Företaget erbjudas rörlig åkhöjd som ett alternativ; denna tryckknapp funktion gav ytterligare markfrigång för tung snö eller ojämn terräng. Varje modell erbjuds också en antistöldsystem och fjärr keyless inresa. Den 2006 X5 tjänade de högsta krasch betyg från National Highway Traffic Safety Administration i två kategorier: fem stjärnor för främre förarpåverkan och fem stjärnor för sido påkörning bakifrån, och fyra av fem stjärnor i förarsidans kollisioner sidokollision .

Egenskaper och tillbehör

BMW packade sin 2006 X5 med standardfunktioner som ingår trä-accent trim, uppvärmda lädersäten, läderklädd justerbar ratt, en 10-högtalare stereo med CD-spelare, fjärr keyless inresa, och främre och bakre luftkonditionering. X5 kom också standard med många praktiska funktioner såsom kraft dörrar och fönster, en effekt trunk release, makt månen tak, tonade tonade rutor och flervägsström förar- och passagerarsätet. Den mittkonsolen presenterade ett navigationssystem, och ratten innehöll kontroller för stereo och farthållare. Uppgraderingar gav köparna möjlighet att byta till 18-tums lättmetallfälgar, en sport-fjädring, sportstolar och ratt - en del av "Sportpaket" - medan "Premium Package" uppgraderat X5 med funktioner som en större månen tak, Bluetooth, en bakre elsäte, Avbländning, autodimfunktion speglar och vägassistans. Några av dessa uppgraderingar, såsom Avbländning, autodimfunktion speglar, kom standard på 4.8i trim.

Interna mått

Den 2006 X5 hade 98 kubikfot passagerarutrymmet, med 23,8 kubikfot av lastutrymme, eller så mycket som 54,4 kubikfot av lastutrymmet med baksätet nedfällt. Fram skålade säten erbjuds 39,3 inches av benutrymme, 39,9 inches av utrymme och 58 inches av axel rummet. Baksäte säten tillhandahålls 35,4 inches av benutrymme, 38,5 inches av utrymme och 57,2 inches i axel rummet.

Specifikationerna för BMW K1200LT

August 8

BMW K1200LT touring cykel har mer creature comforts än vissa hem. Föraren kan lyssna på en AM / FM / CD in-dash-spelare med fyra högtalare och sex förinställda stationer, rida på uppvärmda säten och passagerar ryggstöd, använda dubbla dosor för små apparater, skydda cykeln med ett stöldlarm , utnyttja höj- och sänkbara strålkastare och känner sig trygga med servo hjälpa bromsar med ABS.

Det grundläggande

BMW K1200LT väger 779.3 pounds, sträcker 98,5 inches från framsida till baksida, har en 64,1-tums hjulbas och en sitthöjd på 30,3 inches. Bränsletanken rymmer 6,34 liter. Totalt Motorcykel Magazine kallade det "en av de jämnaste, mest bekväma rider tänkbara."

Motorn

K1200LTEN använder en vattenkyld, rak fyrcylindrig motor med två kamaxlar och fyra ventiler per cylinder som förskjuter 1,172 kubikcentimeter. Borrningen och stroke är 70,5 millimeter och 75 millimeter. Motorn ger 116 hästkrafter vid 8000 rpm och 86 foot-pounds vridmoment vid 5250 rpm. Komprimeringsgraden är 10,8 till 1 och bränsle / luft-blandningen avges genom elektronisk insugningsrör injektion. Avgasrening använder en 3-vägskatalysator. Cykeln får 41 miles per gallon. Motorn kräver blyfri bensin.

Koppling och Transmission

Den hydrauliska kopplingen levereras med en enda torr platta och ansluter till bakhjulet med en drivaxel i stället för en kedja. Växellådan har en konstant ingrepp femväxlad som innehåller en överväxel. Den har även en back stöd.

Fjädring, däck och bromsar

K1200LTEN använder Telelever fjädring fram och bak med enda skiva främre och bakre bromsarna. De främre bromsarna är 320 millimeter bred medan den bakre skivan är 285 millimeter bred. Framhjulen är storleken 120/70 - ZR17 och bakdäcken är 160/70 - ZR17. Däcken rida på gjutna aluminiumfälgar som är 3,5 inches med 17 inches framför och 5,0 inches med 17 inches i ryggen.