högtalare corvette c4

Hur gör jag fast en bakre högtalare på en Corvette C4?

February 2

Chevrolet Corvette C4 kaross producerades från 1984 till 1996. Dessa modeller presenterade två par högtalare - ett par ligger i dörrarna och det andra paret i de bakre sidopanelerna. Om du behöver ersätta en defekt bakre högtalare kan du utföra jobbet med några grundläggande handverktyg och en blygsam investering av din tid.

Instruktioner

1 Lossa och ta bort sex skruvar på omkretsen eller högtalargallret med en stjärnskruvmejsel. Ta bort gallret och ställ den åt sidan.

2 Ta tre Phillips skruvar från plast trim ligger längs kanten av mattan, som täcker panelen gallret monterades på.

3 Dra tillbaka mattan, exponera kanten av högtalaren. Ta bort sex skruvar på omkretsen av högtalaren och dra högtalaren ur sidopanelen. Koppla högtalarkabeln kontakten på baksidan av högtalaren.

4 Anslut högtalarkabeln kontakten till den nya högtalaren. Placera högtalaren i sidopanelen och omvänt föregående steg för att ersätta mattan och galler.

Installation av en eftermarknaden C5 Corvette dörrhögtalare

February 4

Chevrolet introducerade Corvette C5 kropp stil i 1997 och producerade den genom 2001. C5s hade högtalare monterade i både på förar och passagerarsidodörrar, liksom i mitten av bakre sidopaneler. Installera eftermarknads högtalare i dörren kräver avlägsnande av dörrpanelen och de gamla högtalarna. Du kan utföra jobbet med några grundläggande handverktyg.

Instruktioner

1 Bänd ut en avlång skruvlocket ligger bakom dörren draghandtag på insidan dörrpanelen hjälp av spetsen på en liten skruvmejsel. Ta bort två stjärn T27 skruvar bakifrån locket med en starT27 förare.

2 Bända runt kanterna på trim omger dörrfrigör med en panel verktyg, och kräng av beklädningsdetalj.

3 Bända runt de nedre kanterna av dörrpanelen med en panel verktyg. När luckan lossnar, lyft upp och bort från dörren.

4 Ta bort 1/4-tums skruvarna som håller högtalarna med en 1/4-tums hex skruvmejsel. Ta bort högtalarna från dörren, och dra ur kablarna som leder till ryggen.

5 Koppla in nya högtalare, och provdrift. Placera högtalarna i dörren, och fäst dem med 1/4-tums skruvar. Sätt tillbaka dörrpanelen. Byt den andra dörren högtalare med samma metod.

Tips

  • Köp panel verktyg vid Bildelsaffärer.

Hur man installerar C4 Corvette Bakre högtalare

April 15

Hur man installerar C4 Corvette Bakre högtalare


Korvetter har gett entusiaster med kraft, prestanda och lyx. En vanlig lyxvara i Corvettes är en stor klingande stereo. Olika modeller av radioapparater har installerats i Corvettes under åren, med Bose-system en gemensam alternativ på C4 Corvette. Högtalare kräver ofta utbyte beroende på ålder, skada eller fel. Symtom som kan tyda på att det är nödvändigt att byta ut inkluderar en försämring av ljudkvaliteten, sprakande och intermittenta ljudavbrott. Byte av fabriks högtalare med en lika eller bättre eftermarknad enhet kommer att föryngra ljudet av din stereo.

Instruktioner

1 Ta bort den negativa batteripolen med hjälp av batteripolen nyckel.

2 Ta bort de fyra skruvarna som håller fast högtalarpanelen med en stjärnskruvmejsel.

3 Ta bort de tre krysskruvarna som håller högtalaren till högtalarhuset med en stjärnskruvmejsel.

4 Dra den positiva och negativa tråd terminaler loss från högtalaren. Detta bör inte innebära några verktyg.

5 Anslut den positiva kabeln terminalen till den positiva högtalarterminalen på ersättnings högtalaren. Fäst den negativa högtalarkabeln terminal till den negativa högtalarterminal.

6 Sätt i högtalaren i högtalarhöljet och rikta in hålen på högtalaren med hålen i inneslutningen. Dra åt de tre skruvarna som håller fast högtalaren ned med stjärnskruvmejsel.

7 Placera högtalarkåpan på plats och dra åt de fyra skruvarna med stjärnskruvmejsel.

8 Anslut minuspolen till batteriet med hjälp av batteripolen nyckel.

Tips

  • Använd ersättnings högtalare med rätt specifikationer eller elektroniska komponenter kan skadas.

Eftermarknad dörrhögtalare Installation för en 2002 Corvette

September 9

Om du tycker om att köra din 2002 Chevrolet Corvette, men hitta ljudsystem saknar prestanda, är ett bra sätt att öka ljudet att installera nya dörrhögtalare. Eftermarknads högtalare skryta högpresterande produktion och specifikationer och kommer att göra en hel del för att förbättra toppar, mellanregister, dalar och stereobilden hörs när du är i din Vette. Du måste ta bort dörrpanelerna för att komma åt högtalar platser, men det är ett jobb den särskilda gör-det-själv-ljud entusiast kan hantera med enkla verktyg.

Instruktioner

1 Bända bort en rectagular plastskruvlocket från bakom dörren draghandtag med en liten skruvmejsel. Ta bort två Torx T27 skruvar bakifrån locket med en Torx T27 drivrutin.

2 Bända loss trimstycket kring dörröppningshandtaget med en panel verktyg.

3 Bända runt botten och sidorna av dörrpanelen med en panel verktyg för att lossa klämmorna som håller den på plats. Lyfta panelen off av dörren.

4 Ta bort de fyra halv-tums skruvar från omkretsen av varje högtalare med en 1/4-tums skruvmejsel. Dra ut högtalaren och koppla ledningarna.

5 Anslut ledningarna i den nya talare och placera högtalaren i dörren. Provdrift, då ersätta dörrpanelen.

Tips

  • Panel verktyg kan köpas på bildelar butiker.

Hur installerar jag Bakre högtalare i en 1989 Corvette?

April 8

Chevrolet Corvette från 1989 års modell är utrustade med 6-by-9-tums högtalare i de bakre högtalarna platser, bakom sätena. Du kan ersätta dessa högtalare med antingen högpresterande eftermarknaden högtalare eller ersättning fabriks stil modeller. Avlägsnande högtalarna innebär att ta bort gallret, men arbetet kan göras på en relativt kort tidsperiod med enkla verktyg.

Instruktioner

1 Ta bort fyra skruvarna från hörnen på var och en av de bakre högtalargaller med en stjärnskruvmejsel. Ta bort gallret.

2 Ta bort fyra 7 mm-skruvarna från hörn varje högtalare med en 7 mm hex skruvmejsel. Dra högtalarna ur öppningarna de är monterade i och dra ur kontakterna på baksidan av varje högtalare.

3 Anslut högtalarkabeln kontakterna i din nya högtalare och testa driften av högtalarna.

4 Placera nya högtalare i öppningarna och fäst dem med 7 mm skruvar du tidigare borttagna. Byt ut gallren och skruva fast dem på plats med Phillips skruvar.

Hur man byter en radiohögtalare i en 1976 Corvette

May 4

Hur man byter en radiohögtalare i en 1976 Corvette


1976 Chevrolet Corvette var den sista modellen marknadsförs som en "Stingray." De ursprungliga högtalarna är ofta spruckna och försämrats på dessa äldre bilar. Ersätter de ursprungliga högtalarna i den övre instrumentpanelen är svårt och kräver avlägsnande av många inrednings stycken inklusive den övre streck pad. Många ägare väljer att lägga till nya högtalare i fästpaneler snarare än att ersätta originalen. Välj rätt ersättnings talare från en ansedd Corvette leverantör om du ansluter till fabriken radio.

Instruktioner

1 Bestäm högtalare som behöver bytas ut genom att ändra balanskontrollen från vänster till höger på radioreglaget.

2 Öppna batterifacket bakom förarsätet och koppla den negativa batterikabeln med ett uttag eller fast nyckel. Förhindra skador på mittkonsolen genom att täcka den med en trasa.

3 Ta solskydd med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Ta bort skruvarna som håller vindrutan-header gjutning på plats och ta bort den från bilen.

4 Lokalisera de två vindrutan pelaren lister vid varje sida av vindruteramen precis ovanför den övre instrumentpanelen. Ta bort de två skruvarna som håller dem på ramen och ta bort dem från bilen.

5 Lokalisera torkar-omkopplingsenheten. Ta bort skruvarna som håller enheten till den övre instrumentbrädan och mittkonsolens modul (det finns fyra skruvarna på luftkonditionerade modeller och tre icke-luftkonditionerade ettor). Koppla ur ledningsnätet och ta bort enheten från bilen.

6 Ta bort höger nedre instrumentbrädan genom att ta bort de tre skruvarna på toppen av panelen, två skruvar på den högra ramen, och två skruvarna som håller panelen till mittmätaren klustret. Dra försiktigt panelen mot dig och ta ur bilen.

7 Ta bort de tre skruvarna som håller förarsidan instrumentpanelen till det övre strecket. Ta bort de två skruvarna som håller fast mittmätaren klustret till vänster instrumentbrädan. Ta bort de två skruvarna som håller den vänstra sidan av instrumentpanelen till ramverket. Dra försiktigt panelen mot dig för att skilja den från den övre instrumentpanelen, men inte ta bort panelen.

8 Leta reda på högtalar kablage på höger och vänster sida av den övre instrumentbrädan och dra dem från högtalarna.

9 Sitt i passagerarsätet och dra uppåt på mitten instrumentbrädan. Bow det uppåt tillräckligt för sidorna för att rensa vindrutan inlägg. Dra försiktigt den mot dig för att frigöra den främre klämmorna, ta bort den från bilen, och placera den på en plan yta.

10 Ta bort metall högtalarfästen som håller högtalarna till instrumentbrädan med en stjärnskruvmejsel. Ta bort högtalarna med en mutterdragare eller mindre öppen nyckel. Installera ny 4-tums av 6-tums matchande högtalare. Det är alltid bäst att ersätta högtalare i par.

11 Vända processen att installera streck enheterna och resterande trim bitar.

Tips

  • Var mycket försiktig när du tar bort streck paneler. De blir skör från ålder och kan spricka lätt.

Hur man reparerar en Corvette Radio högtalare

August 7

Hur man reparerar en Corvette Radio högtalare


Bilstereon i slutet av modell Corvettes är ett Bose-system, även om reparationsprocessen är densamma oavsett vilket år "Vette är. Tyvärr har inte mycket kan göras för att reparera trasiga högtalare. En sprucken eller trasig högtalare bör ersättas för optimal prestanda; Men, kan patch jobb fyllas i för att återställa funktionaliteten. Ersättnings högtalare finns från Chevrolet (GM) eller Bose; eftermarknaden tredjeparts delar leverantörer kan erbjuda dem till lägre priser.

Instruktioner

1 Slå på stereon och lyssna till högtalarna. Lyssna efter vilken högtalare upplever problemet och vilken typ av buller talaren gör. Är det en hiss, gnälla, sprakande, dunkande eller skramla?

2 Fixa en väsning. Väsande kan orsakas av dåligt isolerade högtalarkabeln eller den variabla uteffekt från generatorn. Installera en 12-voltsregulator mellan strömkabeln i bilen och batteriet kan bidra till att eliminera brus.

3 Undersök högtalarna. Titta på grillen på högtalarna; en lös grill kan få den att vibrera vilket resulterar i ett rasslande ljud. Dra åt skruvarna som håller fast gallret att minska buller.

4 Titta på högtalarkablarna. Undersöka anslutningen till högtalaren själv. Är förbindelsen fast eller tråden sliten? En svag tråd eller lös anslutning kan lätt orsaka störningar i talarens kvalitet.

5 Titta på kon. Könen är den koniska-formade delen av högtalar självt. Leta efter några brott eller sprickor; Om någon hittas de kan lagas med hjälp av pappershanddukar eller tyg. Klipp ut en bit hushållspapper eller tunt tyg precis tillräckligt stor för att täcka sprickan. Blötlägg eller belägga plåstret på lim (kontakt cement eller spraylim) och applicera plåstret på sprucken delen av högtalaren. Lägga flera skikt av plåstret tills plåstret är samma tjocklek som resten av högtalaren. Detta kommer att fungera, men är inte den idealiska lösningen för en sprucken högtalare; den bästa lösningen för att ersätta högtalaren helt.

Information om en 1984 Corvette

August 30

Information om en 1984 Corvette


1984 Chevrolet Corvette var debut modell av den fjärde generationen av Corvetter. Denna modell omarbetades från grunden som Chevy inträde i den moderna högpresterande sportbil eran. Tredje generationens Corvetter var tekniskt sportbilar, men bleknade i jämförelse med sina konkurrenter i prestanda och tillförlitlighet.

Kropp

En elegant ny kropp skapades för 1984 modell som fanns i en två-dörrars coupé. Taket på bilen kan tas bort för att omvandla den till en targa top bil genom att ta bort fyra bultar och lagra toppen i det bakre utrymmet. Bakrutan är en enkelglashöljet som öppnas för tillgång till den bakre bagageutrymmet. Strålkastarna indragning och använde en enda kvadrat ljus på varje sida av bilen. Fyra runda bakljus är en signatur del av utseendet.

drivlina

En bränsleinsprutning, var 350-kubik-tums motor omgjorda för 1984 års modell och märkt "L98". Bränsleinsprutningen för denna modell kallades Cross Fire Spjällhus Injection och hjälpte Chevy affär med regler nya utsläpps. Två transmissions val var tillgängliga: de fyra plus tre overdrive manuell och automatisk. Drivlinan har konstruerats och produceras som en främre motor och bakhjulsdrift. Power levereras till bakhjulen från differential med hjälp av en halvaxel på vardera sidan av bilen.

Suspension

Målet med C4 Corvette var att uppnå en världsledande hanterings sportbil. För att uppnå detta mål, var en enda aluminiumchassi skapas. Individuell bakhjulsupphängning genomfördes med en tvärgående bladfjäder och bakre chocker. Den främre hjulupphängningen används A armar och stötar för att ge en positiv styrkänsla. Breda fälgar och mjuka däck på varje hörn av bilen ge ett starkt kurvtagning potential.

Prestanda

1984 Corvette prestanda statistik är nu föråldrad, men för tiden, de var enastående. Den övre hastigheten hos den första C4 var i överskott av 140 miles per timme. Accelerationen var sub sju sekunder till sextio miles per timme från en stående start. De nya aluminium bromsok stoppade bilen i 173 fot från sjuttio miles per timme. En 0,90 g kraft var standard för C4, lever upp till målet att bygga en världsklass hanterings sportbil.

Interiör

En ny omgjorda interiör kom standard med en digital streck. Strecket under förutsättning system information till föraren, inklusive hastighet, motorvarv, vätsketemperaturer och systemstatus. Posten och urstigning är svårt på grund av den djupa och låg inställning av säten. En stereo fanns som drev två fronthögtalare i fotutrymmet och bakre högtalare i bagageutrymmet. En motorantenn för stereo tillbaka in i kroppen när den inte används eller när bilen var avstängd.

1998 Corvette Production Specifikation

April 2

1998 Corvette Production Specifikation


General Motors tillverkade totalt 31,084 1998 Chevrolet Corvette, inklusive export, till dess Bowling Green, Ky., Corvette växt. Det året Corvette coupe hade ett grundpris på $ 37.995 medan konvertibelns grundpris var $ 44.425. Två Indy Pace Car repliker erbjöds, ett med en automatisk växellåda och en med en sexväxlad manuell växellåda. Bilen kom i 12 exteriöra färgval och fyra inre färgalternativ. Suffletter kom i val av vitt, svart eller ljus ek.

1998 Corvette motor och chassi

1998 Corvette Production Specifikation

1998 Corvette drevs av en 345-hästkrafter legering V8.

1998 Corvette motor var en 5,7-liters legering V8 med flerpunkts bränsleinsprutning. Den stora små block kan vev ut 345 hästkrafter vid 5600 rpm. 1998 Corvette kom med skivbromsar, en differentialbroms och elektroniska antispinnsystem. Bladfjädern främre och bakre hjulupphängningarna hade stabilisator barer.

1998 Corvette Exteriör

1998 Corvette Production Specifikation

1998 Corvette hade ett dussin yttre färgalternativ.

Tre av de 12 Corvette färger var begränsade. The Fairway Metallic Green, säljs på 223 bilar, upphörde i november 1997; aztekiska Gold avbröts efter att appliceras på endast 15 bilar. Endast 14 bilar tillverkades i försöks marinblått. Den mest populära färgen var Torch Red, sälja på 8,767 bilar. Den svarta exteriören var på 6,597 enheter, och Bright Metallic Silver var på 4637. Andra färger ingår tenn, vit, lila, blå, ametist och en annan röd. Corvette stötfångare var kropp-färgad. 1998 Corvette hade uppvärmd backspeglar, mekaniska fällbara speglar och värmereflekterande glas. Den '98 Corvette hade en 104,5-tums hjulbas och var 73,6 inches bred, inklusive sidospeglar. Dess totala höjd var 47,7 inches och total längd var 179,7 inches.

1998 Corvette Interiör

1998 Corvette Production Specifikation

Corvetten innehöll en Bose ljudsystem.

Utöver de funktioner som förväntas i en lyxig sportbil, kom 1998 Corvette med en Bose ljudsystem med fyra högtalare och stöldskydd. Bilen hade digitala avläsningar av datorgenererade bränsletyp och bränsleförbrukningen.

1998 Indy Package

1998 Corvette Production Specifikation

Indy Pace Car Replica sålde 1163 Radar Blue enheter.

1998 Corvette ingår en Z4Z-Indy Pace Car Replica. Det kom med Radar blå färg och en svart topp, gula hjul, hantering ett särskilt paket och svart gula säten. Även speciellt att kopian var en svart läderklädd ratt och lädertransmissionskåpan boot sydd i neongul som matchade växelspaksknoppen. Sammanlagt var 1,163 Indy Pace Car repliker säljs.

1998 samlare Treasure

1998 Corvette Production Specifikation

Den aztekiska Gold 1998 Corvette är mycket eftertraktade av samlare.

Samlare är intresserade av 15 1998 Corvetter målade i Aztec guld. Tydligen ett problem med färg formel gjorde fortsättning av färgen omöjligt, så det avbröts. Enligt officiella C5 Corvette registrets webbplats ades Aztec Gold bilar monteras i partier av fem varje gång prova en raffinerad färg formel. I slutändan ingen Aztec Gold Corvette ser ut precis som en annan, och därför de alla har blivit hett samlarobjekt.

1998 Chevy Corvette Automatiska Specifikationer

June 19

1998 Chevy Corvette Automatiska Specifikationer


Introducerades på amerikanska marknaden 1953, Chevrolet Corvette var den första bilen tillverkades med en glasfiber kropp. Medan bilen har utvecklats genom decennierna, har behållit sitt rykte som en av USA: s ikoniska sport kupéer. 1998 Corvette fortsatte Chevy strävan efter teknik perfektion och snygg design.

Kropp

1998 Corvette kom i tre modeller, cabriolet, coupe och kombi, men den enda stora skillnaden mellan dessa versioner avser tak och bål design. Det konvertibla har en avtagbar topp, har kombi en halvkombi stam och coupe har regelbunden bagageutrymme och en fast tak. Alla versioner av Corvette är 179 inches lång och 48 inches bred med en hjulbas på 104 inches.The '98 Corvette har fällbara sidospeglar, varselljus och dolda halogen dubbla glödlampa strålkastare. De flesta modeller levereras med tonade, värme reflexiv glas.

Motor

1998 Corvette har en 5,7-liters V8-motor med en cylindervolym på 5670 cc. Motorn ger 345 hästkrafter vid 5600 rpm och 350 ft-lbs vridmoment vid 4400 rpm. Hålet är 3,90 inches, stroke 3,62 inches och kompressionsförhållandet är 10,1: 1. Corvette bränsletank kapacitet är 19 liter. Det blir uppskattningsvis 17 mpg i staden och 25 mpg på motorvägen. Den har en flerpunktsbränsleinsprutningssystem och levereras som standard med en fyrväxlad automatlåda. De flesta modeller har en lättmetallblock och cylinderhuvuden.

Andra funktioner

Den maximala sittplatser i 1998 Corvette är två och 48 inches av benutrymme ges till förare och passagerare. Alla 1998 'modeller levereras som standard med skinnklädsel, makt lås, elektriska fönsterhissar och en fjärrstyrd förarsidan säte. Andra vanliga funktioner inkluderar en stereo med kassettspelare och fyra högtalare, upplysta fåfänga speglar, en cigarettändare och två mugghållare. För säkerhets skull finns både förar- och passagerarsidan krockkuddar.