höjdmätare klocka för fallskärmshoppare

höjdmätare Typer

December 9

höjdmätare Typer


Höjdmätare används för att bestämma höjden på något i förhållande till ett fast plan yta. Redan 1643, var italienska forskare med hjälp av barometertryckmätningar för att bestämma höjden av olika områden. Detta var den tidigaste formen av höjdmätaren. Idag är höjdmätare som används i flygplan och fallskärmshoppare. Det finns olika typer av höjdmätare, som alla hitta den höjd på olika sätt.

barometrisk höjdmätare

Barometriska höjdmätare använder lufttryck för att bestämma höjden. De mäter barometertrycket runt dem och sedan beräkna höjden genom att jämföra det till barometertrycket vid havsytan eller markplan, beroende på inställning. En av nackdelarna med denna typ av höjdmätare är det kan ske genom yttre väderförhållanden, vilket kan göra sina avläsningar opålitliga.

Typer av Barometrisk höjdmätare

Det finns två typer av barometerhöjdmätare: räknaren pekaren höjdmätare och räkneverk, trumma pekaren höjdmätare. Räknaren pekare har ett tvåsiffrigt räknare display som visar höjden i steg om 1000 fot. Pekaren räknar bort hundratals fot mellan varje 1000 fot. Denna typ av höjdmätare kan vara svårt att läsa, eftersom räknaren växlar över till 1000 fot medan pekaren är fortfarande mellan 900 och 1000 fot. Det är därför räknaren trumman pekaren höjdmätare infördes. Trumman intill räknaren håller reda på mätningarna hundra fot som en backup till pekaren.

radio~~POS=TRUNC höjd~~POS=TRUNC

En radiohöjdmätare använder radar för att bestämma höjd. Den sänder ut radiovågor till en fast punkt på marken och sedan bestämmer den höjd med den tid det tar för vågen att studsa tillbaka. Moderna system använder ändringen av fasen mellan den sända och reflekterade signalen för att bestämma höjd. Till skillnad från den barometriska höjdmätaren, kommer en radiohöjdmätare inte påverkas av vädret. Emellertid är en radiohöjdmätare vanligtvis endast används när planet ned under 2500 fot.

GPS Höjdmätare

Ett globalt positioneringssystem (GPS) använder satelliter för att bestämma positionen var som helst på jordklotet. GPS kan också använda satelliter för att bestämma ett objekts höjd. GPS-höjdmätare arbetar på ungefär samma sätt som radiohöjdmätare, i det att de använder radiovågor för att bestämma positionen. Men dessa radiovågor sänds från GPS-enheten till satelliter, som sedan skicka dem till fasta punkter på marken.

Vilka är de funktioner en höjdmätare?

March 10

Vilka är de funktioner en höjdmätare?


En höjdmätare är ett instrument som bygger på atmosfäriska värden för att bestämma höjd, eller måttet på avståndet mellan ett objekt och en terräng, som är i allmänhet menar havet, känd som MSL. Detta kan göras på tre olika sätt: att mäta lufttryck med en barometer, studsande radiovågor från ett mål och beräkna hur snabbt de reflekteras eller triangulera signaler från tre satelliter med hjälp av GPS eller Global Positioning System.

Flyg

En tryckhöjdmätare, eller barometerhöjdmätare, används av piloter för att mäta sin höjd. Lufttrycket minskar när höjd klättrar, med en hastighet av 1 tum kvicksilver (den amerikanska standarden måttenheter) per 1000 fot. För att bestämma sanna lufttryck, kan piloter anpassa sin höjdmätare för att återspegla 0 fot höjd. Lufttemperatur, används för att beräkna atmosfär avläsningar fluktuerar under flygning. Därför, om du flyger i 18.000 fot, måste du kalibrera din höjdmätare ungefär var 100 miles, enligt mätningar som sänds från närliggande flygplatser. Annars kan du tror att din höjd är högre än det egentligen är, skapar komplikationer under nedstigningen, vilket kan orsaka att du kan flyga till högre terräng. Liksom piloter, sky dykare också beroende av dessa atmosfäriska värden under deras hopp.

Flygledning

För närmare höjd avläsningar vid högre höjder, bör piloter använda en radarhöjdmätare, som mäter höjd genom att pinga radiovågor från ett föremål eller terräng och se hur lång tid det tar att reflektera tillbaka. Data visar en plan lager och höjd är kritisk för flygledare, som förlitar sig på dessa data för att skapa färdplaner för sina flygplan för att undvika Midair kraschar. Som högre höjder tenderar att störa höjdmätningar, piloter och flygtrafikkontroll bör ge sig själva en felmarginal.

Navigering

Med hjälp av en kontur karta och höjdmätare, bergsklättrare och andra utomhus män kan bestämma sin plats. Genom att först stannar vid en viss punkt på en konturlinje och ställa in höjdmätaren kan du senare bestämma din placering genom att läsa din höjd på höjdmätaren och referera tillbaka till din kontur karta. Väderomslag har bäring på dessa värden, så en höjdmätare måste ställas in på olika ställen i hela resan. Idag är många klättrare och vandrare använder bärbara och elektroniska höjdmätare, ofta inneslutna i en klocka.

kartläggning

Laserhöjdmätare monterade på ett plan, som en avger en kort skur av infraröd laserstrålning och mäta den tid det tar för att reflektera tillbaka (ungefär som en radiovåg), kan användas för att hitta ett plan eller satellitens höjd. Däremot kan laserhöjdmätare också generera en topografisk bild av terrängen nedan, så att forskare och inspektörer för att skapa exakta 3D-kartor över jordens yta.

Lägga till en höjdmätare till en TomTom

October 9

Lägga till en höjdmätare till en TomTom


TomTom är en av de mest populära bilnavigation, och produceras av det nederländska företaget med samma namn. Medan TomTom GPS har ett antal användbara funktioner förutom navigation, till exempel trafik och bränslepriser, inte naturligt har en höjdmätare eller höjdindikatorer. För detta drag, måste man hämta och installera homebrewed ansökningar från fans av TomTom GPS.

Instruktioner

1 Gå till joghurts GPS-Site (se Resurser).

2 Klicka på "Projekt".

3 Klicka på "Höjd".

4 Download "height_17.zip."

5 Packa "height_17.zip." genom att dubbelklicka på filen. Om du har en dekompression program på datorn, kommer det automatiskt att packa upp filen för dig. Om du inte har en dekompression program, kan du ladda ner Winzip, Winrar eller Microsoft Windows zip-program för gratis (se Resurser). Någon av dessa tre program kommer att kunna packa upp det här programmet för dig.

6 Anslut din TomTom till datorns USB-port med enhetens USB-sladd.

7 Öppna din TomTom rotkatalog. I Windows, gå till min dator och dubbelklicka på ikonen märkt "extern enhet." I Mac OS X klickar Finder och välj ikonen märkt "INRE."

8 Sätt CAB-fil och de två kataloger du extraherade från "height_17.zip" i TomToms rotkatalog. Detta bör lägga till höjdmätaren din TomTom på navigationsskärmen.

9 Koppla din TomTom från datorn.

Konfiguration

10 Förvandla din TomTom på.

11 Gå till navigationsskärmen. Det ska visas som den gör normalt med tillägg av höjdmätaren. Om det inte visas på detta sätt, kommer det att visa ett antal ett till fem siffror utan att identifiera enheten. Detta är skärmen identifikationsnummer.

12 Skriv identifikationsnumret ner.

13 Växla läge på TomTom. Om det är i dagläget, byta till natten, eller vice versa. Ett annat nummer visas.

14 Skriv det nya numret ner.

15 Kom ihåg vilket nummer du fick under "Dag" -läge och som du fick under "Night".

16 Anslut din TomTom till datorn.

17 Öppna din TomTom rotkatalog. I Windows, gå till min dator och dubbelklicka på ikonen märkt "extern enhet." I Mac OS X klickar Finder och välj ikonen märkt "INRE."

18 Öppna "Höjd" katalogen.

19 Dubbelklick height.cfg. I Windows det öppnas i Anteckningar. I Mac OS X det öppnas i Textredigerare.

20 Ändra numret bakom "d" till identifikationsnumret du fick i "Dag" -läge.

21 Ändra numret bakom "n" till identifikationsnumret du fick i "Night" -läge.

22 Spara ändringarna och stäng programmet.

23 Koppla din TomTom från datorn.

24 Förvandla din TomTom på. Det bör nu arbeta med en höjdmätare.

Tips

  • Som alla höjdmätare som du lägger till din TomTom är en tredje part program, kommer det alltid att finnas en risk för att det kan frysa din TomTom eller få den att ha oväntade buggar. Om detta inträffar, helt enkelt öppna din rotkatalogen igen och ta bort filer som du har lagt till.

Hur Jämför Höjd klockor

March 30

Bergsklättring, klättring och fallskärmshoppning är sport där en höjdmätare klocka kan vara till nytta. Om du är benägna att hög höjdsjuka, då det kan vara livräddande för dig att övervaka din kroppar reaktion när du får höjd. Vissa höjdmätare klockor kan också användas för att mäta förändringar i barometertrycket, vilket kan användas för att förutsäga kommande väderomslag, upp till en dag i förväg.

Instruktioner

1 Gör en lista över funktioner som är viktiga för din höjdmätare klocka för att ha. Några exempel kan omfatta höjd intervall, kronograf, vattentäthet, barometer, lagrade minnet, pulsmätare, GPS, termometer eller kompass. Du kanske också vill inkludera en prioriteringslista, såsom pris, vikt, funktioner, analog kontra digital, storleken på klockan och används mot nya. Detta bidrar till att ge ett lager när du jämföra och kontrastera olika klockor. Du kanske vill sortera listan över prioriteringar och funktioner i en checklista format för varje klocka som du anser för inköp.

2 Använd en dator med tillgång till Internet för att forska i företag och granskar av specifika höjd klockor. Utomhus utrustning ofta genomgå en hel del dramatiska miljöförhållanden och kan lätt misslyckas eller gå sönder. Se till att företaget som du köper din klocka från är seriösa och har en bra politik för återvändande. Läs recensioner, både från andra friluftsentusiaster samt professionella (se referenser) om varje klocka som du funderar på.

3 Testa varje höjd titta på om du har tillgång till en utomhussportaffär. Testa komforten av klockan och lätthet av knapptryckningar. Om du planerar att bära handskar när du använder din klocka, ta handskarna för att se hur trycka på knapparna och använda olika funktioner i klockan arbetet med handskarna. Du kanske också vill testa natten glöd funktion av klockan för att se om det är tillräckligt ljust och läsbar. Varje klocka kan ha en annan komfort faktor, liksom hur den bildar på handleden. Om du har små, smala handleder, då kan du behöva prova på flera klockor innan du hittar en som passar dig bäst.

4 Köp din höjdmätare klocka och prova det. Bär det runt staden kommer att hjälpa dig att få en bättre känsla för komfort och funktioner klockan, så att du kan räkna ut med större precision vad du gillar eller inte tycker om det. Innan du använder klockan på en hög äventyr expedition tillbaka det för en annan höjdmätare titta på om du tycker att den första är inte att passa dig.

Typer av fallskärm Aircraft

July 6

Typer av fallskärm Aircraft


Fallskärmen flygplan är en typ av flygplan som är godkänd för att flyga på en höjd som lämpar sig för fallskärmshoppning. Valet av fallskärm flygplan eller ett hopp plan skulle bero på de behov och preferenser både fallskärmshoppare och piloten. Federal Aviation Administration rådgivande cirkulär 105-2C har en lista av olika hopp flygplan, men att veta några från listan gör fallskärmshoppning entusiaster att välja det bästa för en bra fallskärmshoppning erfarenhet.

Cessna Grand Caravan (C208)

Cessna Grand Caravan serie av flygplan är en av de mest populära hopp flygplan för fallskärmshoppning. Den har mycket god kapacitet, eftersom det kan flyga upp till 17 skydivers åt gången. Den har en hög-wing design som förbättrar stabiliteten och främjar god sikt. Vingar av detta plan är också utrustade med ett avisningssystem för ökad säkerhet. Enligt Cessna webbplats, Grand Caravan gjord av tålig aluminium, vilket gör underhåll och reparation lätt. Den har en räckvidd av 1,188 nautiska miles. Kugghjulen stål med grovfält däck tillåter Grand Caravan att landa på ens svår terräng. Dess lyftkraften motsvarar ungefär fyra till sex Cessna 182s.

Cessna 182

Cessna 182 eller Skylane är en annan populär fallskärm flygplan eller hoppa plan. Det har beskrivits som den ursprungliga och mest populära liten fallskärmshoppning flygplan i världen. Till skillnad från Grand Caravan är 182 konstruerad för att bära endast två eller tre passagerare och en pilot. Precis som Grand Caravan, är den gjord av aluminium och har en liknande hög-wing design för ökad stabilitet, synlighet och den allmänna säkerheten.

De Havilland DHC-6 Twin Otter

De Havilland DHC-6 Twin Otter är en plan som konkurrerar med Cessna Grand Caravan. Liksom Grand Caravan, är det en stor kapacitet fallskärm flygplan som kan bära upp till 23 passagerare. Detta gör DHC-6 en mycket bra plan för stora grupper av människor som kommer att hoppa fallskärm samtidigt. Liksom Cessna modeller, har de Havilland DHC-6 Twin Otter också en hög-wing design. Det skiljer sig från populära Cessna modeller genom att den har två motorer. DHC-6 har utformats för att vara lätt och snabb, vilket tilltalar fallskärmshoppare.

Pacific Aerospace P-750 XSTOL

The Pacific Aerospace P-750 XSTOL har beskrivits som ett "globalt erkända ultimata skydiving plattform." Förkortningen XSTOL i P-750 står för sin huvudsakliga funktion: extremt kort start och landning. P-750 kan ta fart på mindre än 800 fot, vilket är mindre än hälften av startavstånd från Cessna Grand Caravan (2,055 fot). Det har liknande passagerarkapacitet jämfört med Grand Caravan, eftersom det kan ta 15 passagerare. Den mycket korta startförmåga låter P-750 gör fler resor att göra fallskärmshoppare inom en viss tid.

höjd~~POS=TRUNC instrument

July 19

höjd~~POS=TRUNC instrument


En höjdmätare är ett instrument som används för att mäta höjden av ett givet objekt över en fast nivå. Detta instrument har många användningsområden i flygplan, rymdfarkoster, som en del av sprängkapslarna i bomber och missiler och även i armbandsur som används av bergsklättrare och vandrare. Det finns två typer av höjdmätare: tryckhöjdmätare och radiohöjdmätare. Trycket eller aneroid höjdmätare mäter den vikt eller trycket hos luften där det ligger och använder en vetenskaplig formel för förhållandet mellan tryck till höjd. Radio eller radarhöjdmätare studsar radiovågor från jordytan och mäter hur länge vågorna vidta för att studsa tillbaka för att bestämma höjd.

Flyg

De flesta flygplan är utrustade med en tryckhöjdmätare som bestämmer höjden baserad på mätning av atmosfärstryck. I grund och botten, desto större höjd, desto lägre tryckavläsningen. En luftfartshöjdmätare eller ANEROIDBAROMETER ligger utanför flygplanet och mäter det atmosfäriska trycket. Denna typ av höjdmätare kalibreras av en inställningsratten för att visa trycket som en höjd över havsytan. Att användas i flyg är den lokala lufttrycket vid havsytan kallas inställningen QNH eller höjdmätare och varje flygfält har sin egen QFE eller höjd över marken inställning.

Dessutom är både kommersiella och militära flygplan utrustade med radar höjdmätare som mäter höjd över marken under inflygning och landning. Dessa instrument är också en del av ett varningssystem som råder piloter om flygplanet flyger för låg på marken. Denna teknik används av stridsflygplan med hjälp av terrängen följande radar, vilket gör att flygplanet att flyga på en mycket låg höjd.

sport användningar

Fallskärmshoppare använder handledsmonterade versioner av tryckhöjdmätare för att bestämma höjd så att de vet när de ska dra sina ripcords på sina fallskärmar. Vandrare och bergsklättrare använder samma handleden instrument tillsammans med andra navigeringsverktyg, bland annat kartor, en GPS-mottagare eller en magnetisk kompass. Användningen av en höjdmätare kan hjälpa vandrare kontrollera sin plats. Eftersom barometertryckförändringar med väderförhållanden, vandrare och klättrare måste kalibrera sina instrument när de når en känd höjd såsom en topp eller spår korsning markerade på en karta eller vandringsled tecken.

andra användningsområden

Andra användningsområden för höjdmätare inkluderar mätning, utrymme mätning och navigationshjälpmedel för terrängkörning. Vissa terrängfordon erbjuder höjdmätaren som ett frivilligt instrument, men du kan också köpa en bärbar modell som kan monteras på instrumentbrädan i ett fordon. Diesel ubåtar har höjdmätare för att övervaka vakuum dras in för att se till att luftnivåerna förblir säkra. Vissa satelliter använder dual-band radio eller radarhöjdmätare för att mäta höjden från en rymdfarkost. Höjdmätare används också av inspektörer för att bestämma höjdskillnader så små som 1 fot medan lantmäteri mark. Enligt Honeywell, som tillverkar flygradarhöjdmätare, är dessa instrument tillverkas för missil och rymdtillämpningar samt.

Tips på Garmin eTrex Vista HCx

August 3

Garmins eTrex Vista HCx handhållen GPS-enheten har alla de avancerade funktioner som behövs för de svåraste utomhus resor. Förutom den inbyggda högkänsliga WAAS GPS-mottagare, den HCx har en barometrisk höjdmätare och en elektronisk kompass för att ge otroligt exakt plats och lager avläsningar. Följande tips hjälper dig att använda enhetens avancerade funktioner för din nästa resa.

uppdatera kartor

Den inbyggda microSD-kortplats kan du uppdatera kartor på din HCx utan att någonsin att ansluta den till datorn. Garmin erbjuder kartor från sin webbutik som kan tillfredsställa alla navigerings behov. Du kan beställa dessa kartor på ett microSD-kort som kan sättas in direkt i öppningen inuti GPS vattentäta batterifacket. Enheten kommer automatiskt att känna igen och använda dessa kartor. Du kan också ladda ner kartor från Garmins webbplats och överföra dem till enheten med en USB-kabel och Garmins MapSource programvara. Hålla dina kartor upp-to-date är viktigt för att säkerställa att de är korrekta.

Energihantering

Den HCx använder två AA-batterier i stället för en ombord uppladdningsbart batteri. Detta gör det möjligt att enkelt byta förbrukade batterier samtidigt på din resa så länge du har reservbatterier. Ändå är det alltid viktigt att spara energi, särskilt om GPS-enheten är din primära navigeringsverktyg. Det finns ett antal sätt att se till att enheten varar så länge som möjligt på en uppsättning batterier. Garmin rekommenderar att du använder alkaliska, NiMH eller litiumbatterier för optimal prestanda. Du kan ställa in batterityp i menyn "Systeminställningar" för att säkerställa att HCx visar den rätta mängden kvarvarande kraft. Du kan också ställa in bakgrundsbelysningen genom att trycka på strömbrytaren och sedan trycka ner den rocker för att minska mängden ström som används.

avancerade verktyg

Utöver sin routing och lokaliseringsfunktioner, Vista HCx har högt specialiserad programvara som kan hittas på huvudmenyn. Hopp är en fallskärmshoppning hopp dator avsedd för erfarna fallskärmshoppare. Det hjälper dykare att beräkna hoppa parametrar som är nödvändiga för att nå en viss landningszonen. Vista HCx spårar faser av solen och månen automatiskt. Den använder samma sol och måne förutsägelser att göra uppskattningar om jakt- och fiskeplatser. Den kan använda sol och lunar beräkningar att prognostisera jakt- och fiskeförhållanden för en given plats. Den HCx har också en grundläggande kalender, miniräknare och stoppur.

Hur till låsa upp en Origo Traverse Peak

April 17

Bland andra funktioner, klockor i Origo Traverse Peak-serien är utrustade med höjdmätare läsning funktionalitet, barometer läsning funktionalitet och funktionalitet digital kompass läsning. En del av klockans funktioner kan låsas, såsom lagret och höjdmätare. Släppa ett lås på en Origo Traverse Peak klocka vanligtvis innebär att upprepa proceduren som aktiveras låset i första hand.

Instruktioner

Låsa upp tangenterna

1 Tryck och håll nere "Start / Stop" knappen högst upp till höger på klockan.

2 Håll den här knappen intryckt.

3 Tryck på "Reset" -knappen, som ligger på det nedre högra hörnet av klockan, inom en halv sekund av det första steget. Enligt Traverse Peak bruksanvisningen, är nyckeln låsfunktionen används för att undvika att utlösa andra, hög energiförbrukning funktioner av misstag. För att placera knapplåset igen, upprepa denna procedur.

Lås upp Bearing Lock

4 Kontinuerligt tryck på knappen "Mode" tills du anger "kompass" -läge.

5 Tryck och håll "Justera" knappen som du hittar längst upp till vänster på klockan, under minst två sekunder för att placera klockan i "Med tracking" delfunktion.

6 Kontinuerligt tryck på knappen "Start / Stop" ligger i det övre högra av klockan för att välja "Off".

7 Tryck på knappen "Mode" som finns längst ner till vänster på klockan för att bekräfta. Lagerlåset är nu avaktiverad. Enligt Traverse Peak bruksanvisningen, kan lagerlåset användas för spårning. Det gör att du kan låsa i en särskild betydelse samtidigt titta på själva ström lagret. För att placera lager låset igen, upprepa proceduren men välj "On" i steg 2.

Lås upp höjd Lock

8 Kontinuerligt tryck på knappen "Mode" som finns längst ner till vänster på klockan för att växla mellan de lägen. Stanna när du kommer till "Altimeter" -läge.

9 Tryck och håll nere "Start / Stop" knappen högst upp till höger på klockan. Håll den här knappen intryckt.

10 Tryck på knappen "Mode" som finns längst ner till vänster på klockan. Höjdmätaren Låset är nu avaktiverad. Enligt "Traverse Peak" bruksanvisningen, är höjdmätaren låsfunktionen används för att behålla en höjdmätare utan flera kalibreringar. För att placera höjd låset igen, upprepa denna procedur.

ASTAR Helikopter Specifikationer

May 12

ASTAR helikopter vanligen kallad "Ekorren" och är en enmotorig helikopter. Den 14 maj 2005 AStar landade på toppen av Mount Everest på 8.848 meter. ASTAR helikopter är också en vanligt förekommande helikopter i Hollywood-filmer.

extern Dimensioner

ASTAR helikopter är 42,4 fot lång, 35,1 fot bred med blad upp, och väger 4,960 pounds, enligt American Eurocopter. Bredden av helikoptern minskar till 8,3 fot när bladen fälls ned.

Stuga

Durken är gjord av lättmetall plåt och har flera tie-down ringar. Pilot och co-pilot justerbara sätena är avtagbara och har axel selar och säkerhetsbälten. Varje hyttdörr har ett lås, och det finns också ett lås på tanklocket. Stugan har kvar glidande bakdörren och en gångjärns höger bakdörr. Pilot och co-pilot platser vardera har sina jettisonable dörrar med skjutbara fönster. Kabinen är uppvärmd och har en brandsläckare, en flyghandbok, pilot dokumenthållare, bagge luftventilationskanal och två övre fönsterrutor.

instrument

ASTAR helikopter har en fartmätare, höjdmätare, indikator vertikal hastighet, rotorvarvräknare indikator, klocka, varningspanel, magnetkompass, uppvärmd pilot huvud, indikator extern slip och styrenhet för elproduktion. LCD Dubbel skärm fordon och motormultifunktionsdisplay ger information som avgastemperaturen, motoroljetemperatur, oljetryck, bränslemängd, bränsleflöde, beräknad återstående flygtid, utomhustemperatur och batteritemperatur, enligt American Eurocopter.

luftburen Kit

Den luftburna kit har en pilotkåpan, två statiska hamn proppar, en motor luftintag blindlock, en svans-rörplugg, två mark boggier, en GHW modifiering kit, en lyftring, två övre förtöjningsringar, tre huvud -blade strumpor, en svans-rotor låsanordning, ett dokument hållare och en luftburen kit förvaringsväska.

Kapacitet

ASTAR helikopter kan hålla en pilot och sex passagerare, enligt American Eurocopter. Kabinen Volymen är 105.94 kubikfot och bagageutrymmet är 35,3 kubikfot. Bränsletanken rymmer 143 liter bränsle.

Prestanda

ASTAR helikopter har en snabb marschfart på 133 knop och en maximal hastighet på 155 knop, enligt American Eurocopter. Denna helikopter har en klättring hastighet av 1,675fpm och 732shp av start makt. Helikoptern kan resa för 4,4 timmar utan att tanka, och den maximala startvikten är 5,512 pounds.

iPod 5.5 Spel

June 9

iPod 5.5 Spel


Även om den första generationens iPod hade ett spel på den, var funktionen dold. Det var inte förrän den femte generationens iPod som spel blev standard på den ikoniska multimediaenhet. Den femte generationen hade fyra förinstallerade spel; Men från och med 2006 med lanseringen av iTunes 7, en femte generationens iPod användare kunde ladda ner en rad spel från iTunes mot en avgift. Tredjepartsspel blev också tillgänglig för femte generationens iPod.

Music Quiz

Music Quiz är ett spel som finns med på femte generationens iPod. Music Quiz testar dina kunskaper om de låtar som finns på din iPod. Ett ljudklipp spelas och du måste välja det korrekta namnet på låten bland fem alternativ. Tid är din fiende, eftersom du förlorar poäng för varje sekund klippet spelas tills du klickar på rätt låttitel.

Patiens

Solitaire för femte generationens iPod är baserad på Klondyke-versionen av spelet. Klondike Solitaire är det mest populära versionen av spelet för elektroniska spel. Syftet med patiens är att rada upp alla kort i stigande rang av färg. Ess är låga och kungar är höga.

Tegel

Brick är det ursprungliga spelet för iPod. Målet med Brick liknar den Atari arkadspel, "breakout". Du måste rensa alla tegelstenar genom att flytta paddeln från sida till sida för att lansera en boll som kommer att gå in i tegel. Men om du inte fånga bollen på din paddel du förlorar en chans.

Fallskärm

Fallskärm är en shoot-em-up spel för femte generationens iPod. Genom att använda klickhjulet du styra riktningen på din pistol, och genom att trycka på mittknappen kan du skjuta ammunition på dina mål. Dina mål är flygande helikoptrar och fallskärmshoppare som faller när en helikopter träffas.

andra spel

Andra spel för femte generationens iPod fanns tillgängliga för nedladdning, men de är nu anses föråldrad eftersom den femte generationens iPod har ersatts. "Bejeweled", "PAC-MAN", "Tetris" och andra välkända spel fanns tillgängliga för nedladdning på en gång för femte generationens iPod. Inofficiella spel var också tillgängliga med hjälp av den inbyggda programvaran som Rockbox.