hur beräknar lux

Hur man beräknar Lux

January 8

Hur man beräknar Lux


Lux, det latinska ordet för "ljus" är SI-enheten för belysning. En lux är lika med 1 lumen per kvadratmeter. Lumen är SI-enheten för ljusflöde, vilket är den kraft det mänskliga ögat uppfattar som ljus. Lux är lika med den totala ljus dividerat med området. Beräkna den totala ljusflödet genom att multiplicera antalet fixturer av lumen per armatur. Kontrollera tillverkaren att hitta lumen per armatur. En standard 100W glödlampa motsvarar ca 1400 lumen.

Instruktioner

1 Räkna antalet armaturer i det område som du vill beräkna lux nivå. Till exempel, finns det fyra matcher i rummet.

2 Kontrollera tillverkningen s information för att få en exakt avläsning av lumen som varje fixtur eller ljuskälleutgångar. Lägg värdena för att få helt eller, om de har samma värde, multipel värdet med antalet fixturer. Till exempel producerar en 100W glödlampa 1400 lumen. Om du har fyra sådana lampor, är den totala produktionen för rummet 4 * 1400, eller 5600 lumen.

3 Dela upp den totala ljusflödet från steg 2 med ett område av rummet i kvadratmeter för att beräkna lux nivå. I det här exemplet är 20 kvadratmeter, så 5600/20 = 280 lux rummet.

Tips

  • Om du mäter ditt rum i fot, kan du dela upp den totala lumen av ytor i rummet för att mäta ljuset i mul-ljus. En fot-ljus är lika med 10,76 lux.

Hur beräknar jag skatt, titel och licens på en bil?

October 20

Hur beräknar jag skatt, titel och licens på en bil?


Innan du går att registrera din bil, är det bra att veta vilken typ av avgifter kommer att förväntas av dig vid institutionen för motorfordon. Dessa avgifter varierar från land till land och baseras ofta på hur mycket fordonet du registrerar kostnad när du köpte den. Det finns inget sätt att minska kostnaden för din skatt, titel och licens, så du bör faktor dem i kostnaden för att köpa en bil när du bestämma din budget.

Instruktioner

1 Gå till webbplatsen för din statens Department of Motor Vehicles. Sök på webbplatsen för "avgifter."

2 Använd avgiftstabeller som visas i sökandet för att beräkna hur mycket den totala kostnaden kommer att bli. Använd år på din bil för att fastställa registreringsavgiften och dess inköpspris för att bestämma skattekostnaden. Din bil licensavgift blir densamma oavsett vad din bil är eller hur mycket det är värt.

3 Gå till Institutionen för motorfordon personligen med din bil titel. Be dem att beräkna avgifterna för dig om du inte kan slutföra processen på nätet.

4 Använd online-kalkylator på CarMax att bestämma skatten, titel och licensavgifter för bilen baseras på inköpspriset och tillstånd för registrering. Vissa stater, som Kalifornien, erbjuder även fordonsregistreringsavgift räknare på deras Department of Motor Vehicles webbplats (se Resurser).

Hur beräknar jag en HP Utombordare?

April 10

Hur beräknar jag en HP Utombordare?


Beräkning av hästkrafter på en utombordsmotor har många variabler, om du tänker att hitta hästkrafter av din nuvarande motor och båt installation eller om du vill byta ut motorer för förbättrad prestanda. Den fullastad eller bruttovikt, av farkosten måste beaktas. Användningen av fartyget, om fiske, cruising eller skidåkning spelar en roll i att bestämma hästkrafter. Skrovets utformning påverkar hur en båt rider i vattnet, eftersom när den når planet och marschfart beror på planhet eller skärpa skrovets köl området.

Instruktioner

1 Rådgör med din båt bruksanvisning för motor och skrov specifikationer som har fastställda för din båt. Leta reda på identifikationsmotorplåten på utombordsmotorn. Leta efter den antingen på framsidan, sidan eller baksidan plattan och skriver ner tillverkningsdatum, serienummer och modellnummer. Leta skrovet specifikation plattan, vanligtvis fastnitad till akterplattan. Skriv ner datum, serienummer, torrvikt, modell och tillverkning varumärke.

2 Bestäm om skrovet och motorn typskylt informationen stämmer överens med siffrorna i båten bruksanvisning. Om de gör det kommer de siffror som anges i bruksanvisningen speglar den verkliga motorstyrka för din båt. Denna originalutrustning installation ger optimal prestanda för din båt skrov och motor kombination, eftersom det tar hänsyn till WOP (helt öppet gasspjäll), propellerstigningen och diameter, marschfart och varvtal.

3 Leta efter eventuella markeringar på motorn, om du inte kan identifiera den målade eller klistermärken hästkrafter. Om du hittar någon, hitta identifieringsmotorplåten på motorn och registrera varumärket, datum för tillverkare, serienummer och modellnummer. Om du har tillgång till en dator, gå online och skriv in varumärket eller göra och leta efter tillverkning broschyr. Broschyren kommer att identifiera din information och avslöja hästkrafter rating motorn. Du kan också besöka din lokala marina leverans butik och få en broschyr där.

4 Beräkna förhållandet 25-till-1, om du måste bestämma rätt storlek motorn för din båt samtidigt som en motor swap. Allmänt, för en semi-V-skrov, en hk måste användas för varje 25 pounds av farkosten vikt. Du måste inkludera vikten av passagerare och redskap, och du kan använda en badrumsvåg att väga varje objekt, sedan bestämma och lägga till den ungefärliga sammanlagda vikten av passagerarna.

5 Tillsätt passagerare och växel totalt båtens tom (torr) vikt. Till exempel kommer en båt som väger 1400 pounds brutto kräver åtminstone en 55 hk motor. Tänk på att en 10-procentig ökning av hästkrafter avser en ökning med 4 mph. Dessutom kommer lägga till en större motor lägga mer vikt, så du måste faktor i den extra vikten av större motor.

6 Ta båten ut på vattnet och bestämma hastigheten i miles per timme det tar att nå plan. Detta antal bör vara ungefär 12 till 17 km / h. Du bör nå plan och kryssning på cirka 25 km / h. Om du inte når dessa siffror, kan du säkert välja en högre hästkrafter. För allmänna utvecklingen, en utombordare som når 4000 rpm vid 3/4 gaspådrag ger bästa motorns livslängd och bränsleekonomi.

Tips

  • Tänk på att diametern och tonhöjden på din propeller indirekt kan bestämma effektiviteten av din hästkrafter utgång. Propellern på båten mycket matchar hästkrafter och varvtal rating av motorn för optimal prestanda. Bruksanvisningen kommer att ha ett diagram kurva som visar denna information. Handboken och hålla din motor köp inom dessa riktlinjer.

Hur beräknar jag hur mycket för en skatt, titel och licens?

September 21

Hur beräknar jag hur mycket för en skatt, titel och licens?


Auto långivare ofta inte räkna i skatt, titel och licensavgifter när visar du din bil betalning. Detta är ett viktigt steg eftersom det kommer att undvika betalning chock när du får din första billån uttalande. När du har alla nödvändiga siffror, kan du beräkna dessa värden själv.

Instruktioner

1 Granska inköp och finansieringsavtal som din långivare gav dig. Du behöver inköpspris, kostnaden för eventuella tillägg (extra funktioner som inte ingår i priset) och destinationsavgift.

2 Identifiera försäljningen skattesatsen för ditt tillstånd. Du behöver den här informationen innan du gör dina beräkningar.

3 Beräkna för skatter. Lägg inköpspriset på bilen, priserna på tilläggsfunktioner och destinationsavgift. Konvertera moms procent till en decimal (t.ex. 8 procent är 0,08). Multiplicera summan av de tre värdena av skattesatsen. Till exempel, om försäljningspriset är $ 15.000, add-ons lika $ 1000 och destinationsavgift är $ 500, din beräkning skulle se ut så här: $ 16.500 x 0,08 = $ 1320. Detta är din moms.

4 Ta reda på hur mycket din State Department of motorfordon avgifter för textning avgifter. Enligt Edmunds.com, de flesta statliga DMVs ut mellan 1,0 procent och 1,5 procent för att titeln ett fordon. Att ta reda på hur mycket det kommer att kosta dig, måste du multiplicera summan av inköpspriset, de tillägg och destinationsavgift ($ 16.500 i exemplet ovan) med decimalform av denna DMV takt. Till exempel, om din DMV hastigheten är 1,3 procent, ser din beräkning ut så här: $ 16.500 x 0,013 = $ 214,50. Dessa är avgifterna för titel och licens.

5 Beräkna den faktiska betalningar för billån. Lägg ihop inköpspriset, add-ons, destinationsavgift, skatter och titel och licensavgifter. I det här exemplet, ser detta ut så här: $ 15.000 + $ 1.000 + $ 500 + $ 1.320 + $ 214,50 = $ 18,034.50. Använd en bil betalning kalkylator för att hitta din faktiska bil betalning. Använd hastighet och sikt i låneavtalet.

Hur beräknar jag min bil körsträcka till en destination?

May 2

Hur beräknar jag min bil körsträcka till en destination?


Du kan beräkna bilens körsträcka från en destination till nästa om du känner viss information. Denna information kan användas för att bestämma hur lång tid en resa tar i framtiden. Du kan göra andra beräkningar, till exempel hur många miles per gallon eller mpg, blir din bil när du tar en viss resa. Om gas körsträcka minskar över tiden, vet du att din bil inte fungerar så effektivt som det borde.

Instruktioner

1 Skriv ner din mätarställning innan du startar resan. Till exempel om du har 45,750 miles på din bil innan resan, kommer detta att vara start siffra. Var noga med bilens bensintank är fullt innan avgår.

2 Kör till din destination. När du kommer till din destination, skriva ner den nya behandlingen på vägmätaren så att den kan jämföras med körsträcka innan du började. Om din körsträcka efter resan läser 46.200 på vägmätaren, kan du räkna ut din körsträcka.

3 Subtrahera början mätarställningen från den avslutande siffra. Den totala mängden miles drivs till din destination var 450, som 46.200 minus 45.750 lika 450.

4 Fyll din bensintank med bränsle. Skriv ner det totala antalet liter av gas som krävs, till exempel 14 liter.

5 Dividera det totala antalet miles driven, 450 i detta fall, med antalet liter gas pumpas, 14. Denna siffra, 32,14, representerar miles per gallon bilen uppnår.

Hur beräknar jag Princip och intresse en bil lån?

August 27

Hur beräknar jag Princip och intresse en bil lån?


Du kan lätt bryta ner den månatliga utbetalningen av ett billån i den del går mot ränta och den del går mot huvudman. Allt du behöver är en miniräknare med en exponent nyckel.

Instruktioner

1 Bestämma den periodiska räntan ( "I") från den nominella (anges) ränta genom att dividera med 12. Till exempel, om den nominella räntan är 6 procent, då den periodiska räntan är 0,005.

2 Beteckna den månatliga betalningen med bokstaven "m". Inkluderar inte betalning för skatter, försäkringar och andra avgifter i detta belopp. Betecknar antalet kvarvarande framtida betalningarna kvar med bokstaven "n." Inkludera betalning för närvarande betalas, som du vill huvudsakliga intresse uppdelning den.

3 Beräkna värdet (1 + i) ^ n och beteckna den med bokstaven "x". Här indikerar cirkumflex exponentiering.

4 Hitta aktuellt saldo ( "b") med följande formel: M {1+ (1 + 1 / X) / i}. I detta belopp ingår den betalning som är närvarande på grund.

5 Hitta intresse del av betalningen strömmen på grund av genom att multiplicera "b" med "jag". Detta betalar för upplupen ränta på beloppet "b" över föregående månad.

6 Subtrahera resultatet av steg 5 från "m" för att få del av den för tillfället på grund av betalning som går mot huvudman. Med andra ord, beräkna M - Bi.

Tips

  • Du kan bekräfta ditt arbete i MS Excel med RBETALNING och AMORT funktion.

Hur beräknar jag miles per gallon av gas?

November 6

Hur beräknar jag miles per gallon av gas?


Beräkning miles per gallon ger föraren en uppfattning om sina bilar effektivitet och hur långt de kan köra på mängden bensin de sätter i sina fordon. Även om det är svårt att förutsäga exakt miles per gallon din bil kommer att få, är det relativt lätt att uppskatta ett fordons miles per gallon med hjälp av grundläggande algebra.

Instruktioner

1 Skriv ner både körsträcka på vägmätaren när du fyller bilen med gas och antalet liter gas du sätter i bensintanken.

2 Kör bilen och när bensintanken blir låg, fylla tanken med gas och skriva ner mätarställningen. Skriv ner antalet liter gas du sätter i bensintanken.

3 Upprepa denna process fyra eller fem gånger.

4 Lägg det totala antalet miles drivs sedan den första gången du skrev ner miles driven. Lägg det totala antalet liter gas du sätter i bilen sedan den första gången du skrev ner miles driven.

5 Dela upp den totala miles du körde med det totala antalet liter som används för att fylla bensintanken. Resultatet är din miles per gallon gas.

Hur beräknar jag Förskjutning av Kuggringspumpar?

May 1

Hur beräknar jag Förskjutning av Kuggringspumpar?


En kappsäck av orden "genererade rotor," en gerotor är en förträngningspump som använder en inre och yttre redskap för att flytta vätska. Det inre kugghjulet har ett färre tänder än den ringformade yttre kugghjulet; volymen hos den inre rotorn s "saknad tand" multiplicerat med antalet faktiska tänder på mittkugghjuls bestämmer pumpens teoretiska deplacement per varv. Men du måste fortfarande ta hänsyn till effektivitetsförluster med rpm för att bestämma pumpens faktiska produktionen.

Instruktioner

1 Ta bort gerotor centrum växel från axeln; Det ska bara dra av axeln. Mäta centrumhjul bas cirkel med en uppsättning uppringnings bromsok. Bascirkeln är det kortaste avståndet mellan de närmaste punkterna på centrumhjul, vilket typiskt kommer att vara i botten av fördjupningarna mellan tänderna. Mäta diametern av centrumaxelhålet, och mäta tjockleken på kugghjulet. Exempel: vår kuggrotorelementet har en bas cirkel av 100-mm, en centrumaxel hål av 10-mm och är 20 mm tjock.

2 Beräkna volymen av mitt växelns bascirkel genom att multiplicera diametern med pi (3,14) och sedan av redskapets tjocklek. I vårt exempel, fungerar detta för 6280 kubik mm (100 x 3,14 x 20 = 6280). Bestäm mittaxelhålet volymen med samma metod: diameter x pi x tjocklek. Detta kommer ut till 628 kubik-mm. Subtrahera axelhålet volymen från bascirkeln volymen, och dividera med 1000 för att omvandla den till kubikcentimeter. I vårt exempel, kommer detta för 5652 kubik mm (6280 - 626 = 5652), vilket motsvarar 5,652-cc för bascirkeln minus axelhålet.

3 Släppa några droppar diskmedel i din vattenbehållaren. Den diskmedel bryts vattnets ytspänning, gör det möjligt att bosätta sig i bägaren och ger en mer korrekt mätning. Du behöver inte mycket; tre eller fyra droppar tvättmedel per liter vatten räcker. Rör om blandningen.

4 Häll lite av blandningen av tvålvatten i bägaren till ungefär dubbelt din bascirkeln mätning; det exakta beloppet är inte viktigt, så länge det är tillräckligt för att helt dränka växeln. Anteckna mätningen. I vårt exempel kommer vi att fylla bägaren till exakt 14 cc.

5 Försiktigt sänka växel i bägaren. Låt växeln och bubblor tid att lösa och registrera den nya mätningen vattennivån. Subtrahera den nya vattennivån från den gamla vattennivån att bestämma den absoluta volymen av redskap, sedan subtrahera mätningen bas-cirkel-minus-axel-hål från att för att bestämma volymen av tänderna. I vårt exempel, steg med 13,5-cc vattennivån; att 13,5 minus bas-cirkel-minus-axel-hål volym 5,652 ger oss en tand volym av 7,848-cc. Detta är den mängd vätska din gerotorpump kommer teoretiskt förskjuta per varv.

Tips

  • Ingen gerotor faktiskt pumpa dess exakta förskjutning per varv, sedan internt läckage minskar effektiviteten. Den gerotor kommer att fungera mest effektivt vid låga resultattrycknivåer och kommer att förlora effektivitet och flöde när trycket går upp. Du måste konsultera din pump tillverkarens uppgifter för att fastställa exakta förlustnivåer, men de flesta pumpar kommer att förlora effektivitet linjärt från noll rpm (där det är effektivt 100 procent) till cirka 80 procent vid högsta varvtal.

Hur beräknar jag Helicoil Pull Out Styrka?

June 26

Hur beräknar jag Helicoil Pull Out Styrka?


Helicoil skär ger en frälsande nåd för mekaniker och ingenjörer som av misstag förstör en bearbetad skruv hålighet i metall. När hålrums trådarna blir avskalade, kan ingen ny skruv eller bult föras in och dras åt tills kaviteten är reparerad. Skär rädda dagen. En mekaniker kan mata in nya Helicoil insatsen, vrid på plats och sätta in en ny skruv eller bult. Arbets inslag i Helicoil innebär sin styrka för att stanna på plats när den nya skruven dras åt. Denna styrka beror på den metall, in i vilken den är införd, vilken typ av nya bulten sätta i Helicoil, och hur mycket vridmoment anbringas för att dra åt bulten.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ och storlek av Helicoil insats som har använts eller kommer att användas. Identifiera vilken typ av metall i vilken insatsen kommer att gå - kol metaller tenderar att vara starkare än mjuka metaller såsom aluminium. Referens bulten vridmoment som kommer att tillämpas vid åtdragning genom att titta på motsvarande reparationshandbok för programmet.

2 Borra ett hål i en provbit av metall som matchar samma metall som din ansökan på vilken Helicoil slutligen kommer att användas. Använda en borrmaskin och metallborrbitar för att göra hålrummet.

3 Skaffa en Helicoil insats kit med en tang verktyg ingår i en järnaffär. Köpa kit som matchar hålrummet du behöver för att testa - de finns i olika storlekar. Sätt matchande Helicoil insatsen per produktens instruktioner i kitet. Bryt av Helicoil tang med tången verktyget när Helicoil är helt införd i test metall.

4 Sätt i en ny bult som passar inuti Helicoil sätter nu i test metall. Dra åt skruven tills den tätt i Helicoil insatsen med hjälp av en hylsnyckel eller skiftnyckel. Ändra ut hylsnyckeln eller skiftnyckel med en momentnyckel för nästa steg.

5 Ställ in momentnyckeln ratten för halva tryckhållfasthet som ska bulten dras i den givna metall. Till exempel, om värdet bör vara en åtdragning tryck av 50 Ibs per kvadrattum, börja med 25 pounds per kvadrattum först. Referens din reparationshandbok för specifika inställningar nödvändiga vridmoment. Ändra inställningen vridmoment när du har skärpt bulten till 50 procent av momentvärdet och du hör ett klick från momentnyckeln verktyget. Använd en kalkylator för att räkna ut procentvärdet.

6 Försök 75 procent tryck nästa utföra samma åtgärd i steg 4. Försök en 100 procent vridmomentvärde i det efterföljande testet. Testa Helicoil infoga 125 procent och därefter vid 150 procent, går vidare i steg tills Helicoil infoga slutligen glider i sitt hål. Använd den senaste lyckade tight värde som styrkan i Helicoil infoga innan det går sönder.

Tips

  • Testa alltid en Helicoil program på en provmetallstycke först. Detta kommer att rädda dig från att behöva borra själva stycket behöver repareras igen efter att ha gjort det värre med en dålig insats jobb.
  • Se till att bära handskar och skyddsglasögon när provdragning en Helicoil insats. Avbrottet eller slip kan vara plötslig när den inträffar, riskera skador eller gnistor hand.

Hur beräknar jag strömkabeln storlek för en fler Amp System?

September 20

Hur beräknar jag strömkabeln storlek för en fler Amp System?


Alla förstärkare i ett mobilt ljudsystem dra en viss mängd ström. Vid ledningsdragning flera förstärkare, måste den ackumulerade strömstyrkan för dessa enheter övervägas. Även om det är sällsynt att en mindre tråd för att skapa en verklig brand eller problem med hjälp av felaktiga ström- och jordledningar hindrar förstärkarna från att nå sin fulla potential. Beräkning av effekt och jordkabel för en multi-amp installation är nödvändig för att få ut mesta möjliga av ditt system.

Instruktioner

1 Inspektera strömstyrka för varje förstärkare. Om detta inte finns, tillsätt säkringsvärdena på båda förstärkarna och sedan lägga till dessa siffror tillsammans.

2 Konsultera kabelkapaciteten diagram för att bestämma strömstyrkan kapacitet för en given strömkabeln. Skriv ut det här eller krafsa värden ned för framtida referens.

3 Välj mått på kraft och jordledningen med tillräcklig kapacitet för att hantera den totala strömstyrkan av de installerade förstärkare. Till exempel, om den totala strömstyrkan är 100, åtta gauge kraft och jordledning krävs.

Tips

  • Kontrollera säkringen du installerar under huven matchar den totala strömstyrka. Du får överstiga detta med 10 procent för att ta hänsyn till små spänningssvängningar.
  • Se alltid till marken och strömkablarna är samma spårvidd. Det är acceptabelt att ha en större jordledning i de flesta fall.
  • Wattal är irrelevant eftersom det avser effektuttaget. Bara uppmärksamma watt när räkna högtalarkabeln mätare.
  • Installera aldrig en större säkring om du håller blåser dem av det rätta värdet. Inspektera ledningar för nypor, skärsår och lösa anslutningar istället.