hur fungerar en Synthesizer

Hur fungerar en bil Backup Sensor Arbete?

March 22

Hur fungerar en bil Backup Sensor Arbete?


Tekniken har fått mänskligheten till en punkt där även back olyckor kommer att bli ett minne blott. Omvända sensorer kan varna om föraren närmar sig ett hinder för nära.

Vad är en sensor?

Sensorer mäter en fysikalisk storhet, såsom avstånd, och omvandla den till en elektrisk signal för en mottagare att tolka. I en omvänd sensor, är den fysikaliska storheten avståndet mellan den bakre stänkskärmen och hindret. Detta omvandlas till en elektronisk signal och sänds till en mottagare, som kommer att ge ett varningsljud eller ljus. Andra bilar faktiskt kommer att ge det fysiska avståndet. Vissa bilar har en kamera och en skärm på instrumentbrädan för visning.

Hur fungerar det?

Bil sensorer avger radiovågor. Sensorn mäter den tid det tar för radiovågen att träffa föremålet och tillbaka. Som sensorn närmar sig objektet tiden minskas. Sensorn omvandlar denna till en elektrisk signal och skickar den till mottagaren, vilket omvandlar den till en avläsning eller alarm.

Pris

Bil sensorer varierar i pris, på grund av kvaliteten och formen av utläsning. En enkel rött ljus kan vara billigare än en digital display som visar avståndet i fot eller de med en kamera. Från och med 2010, är ​​prisintervallet $ 20 till $ 150.

Hur fungerar en RV Luftkonditionering Unit Arbete?

April 22

Vad är en RV Luftkonditionering Unit?

En RV luftkonditioneringsenhet är en anordning för kylning av insidan av ett fritidsfordon. De är oftast belägna på taket, men äldre-modell husvagnar har dem på baksidan av fordonet ovanför stötfångaren eller i sidan bredvid en av de bakre hjulhusen. De är mindre kraftfull än de fullstora central-luft enheter som finns i hemmen, men på grund av det lilla utrymme de svalna, är fortfarande ganska effektiv.

Strukturera

Den exakta strukturen för RV luftkonditioneringsaggregat varierar från en modell till nästa, men de har alla några instrumentala komponenter gemensamt. Det finns två fläktar, en som syftar att blåsa luft ut ur RV, till den andra blåsa luft in i RV. Framför fläkten påpeka av RV är en serie av kondensorbatterier som de hittade i radiatorn på en bil. Framför den inre fläkten är en serie av förångare spolar. De två uppsättningarna spolar är anslutna till varandra genom rörledningar för att skapa en kontinuerlig krets. Mellan de två spolarna är en motor för att driva fläktarna, till en kompressor driva material genom spolarna och en expansionsventil ligger i pipeline av de två spiral set.

Hur fungerar en RV Luftkonditionering Unit Arbete?

Freon gas är innesluten i kompressorn. Det komprimerar gasen, vilket gör att bli varm under högt tryck. Gasen passerar genom kondensorslingorna, avleda värmen och förvandlas till en vätska under det höga trycket. Värmen från kondensorslingorna blåses bort från RV genom den utåt syftar fläkt. Freon vätskan passerar genom expansionsventilen, där trycket minskar. Det gör det möjligt för Freon att vända tillbaka till en gas. Denna process av avdunstning är en exoterm process, eftersom den kräver värmeenergi att inträffa, kylning av området kring förångarens spolarna. Spolarna avger kall luft, som blåses in i RV av den andra fläkten. Freon passerar därefter till kompressorn där processen kan upprepa sig.

Hur fungerar en låscylinder Arbetet med en Suzuki Gas Cap?

May 25

Hur fungerar en låscylinder Arbetet med en Suzuki Gas Cap?

Hur fungerar en låscylinder Arbetet med en Suzuki Gas Cap?

Låscylindern på en Suzuki gas cap innehåller en rad tillhållare som rör sig upp och ner på förutbestämda avstånd för att matcha spåren skurna i nyckeln. Tillhållarna är fästa vid en fjäderbelastad spärrhake som upprätthåller trycket på varje tillhållare så att de glider tillbaka in låst läge när nyckeln avlägsnas.

Låsa upp tanklocket på en Suzuki

När nyckeln sätts och vände i en låsning tanklocket på en Suzuki, griper den uppsättning av fyra tillhållare inuti låscylindern. Varje tillhållare lifts i rätt position för att koppla ur en fjäderbelastad bult som tillåter gängorna på låset cap att vridas moturs för borttagning. När nyckeln tas ut från låset, återgår kolven till dess låsta position. Det är därför mest låsnings gasskärmar måste ha nyckeln införas för att ersätta och låsa locket på tanken.

Dra tillbaka låsbulten och byte av tanklocket

Med nyckeln inkopplad låsbulten på tanklocket dras inuti låscylindern. Detta frigör vridknappen genom att låta en urtagen stålring på den låsande tanklocket för att rotera oberoende av stål ring runt öppningen i bränsletanken. Metall läppen av den gas cap passar in i en utskärning på bränsleöppningen. När linje på detta sätt, som liknar en uppsättning av häckande skålar (den mindre skålen passar inuti nästa större storlek), kan tanklocket vridas medsols för att stänga. Detta ingriper den fjäderbelastade låskolven, som snäpper på plats precis under fria ringen på bränsleöppning, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att avlägsna låshuven utan nyckel.

Hur fungerar en Phone System Work?

July 10

Hur fungerar en Phone System Work?

Telefonsystemet

Hur fungerar en Phone System Work?


Telefonen är en anmärkningsvärd del av utrustningen. Att prata med någon i hela landet, behöver du bara ringa en liten mängd siffror och personens röst kommer genom högtalaren. Omedelbar anslutning till en annan part är tillgänglig via användning av telefonsystemet. För många år sedan, tog det ett antal veckor att få ett meddelande från en person till en annan.

Välja rätt företag och Phone System

Hur fungerar en Phone System Work?


Det finns många företag som erbjuder telefontjänst, och välja rätt telefonsystemet och service för ditt hushåll kan vara en mardröm för vissa - särskilt om du inte förstår tekniska termer. Men många telekommunikationsföretag inser att de flesta konsumenter inte förstår telefonsystem och är villiga att hjälpa sina kunder att förstå det hela liksom upplysa dem om de olika valmöjligheterna.
Varje företag har många liknande samt olika produkter och tjänster som erbjuds konsumenter. Därför är det mycket viktigt att jämföra de olika tjänsterna och pris paket som erbjuds innan ett slutligt beslut om telefonsystemet företag du vill använda.

Telefon Systems: hur fungerar de?

Hur fungerar en Phone System Work?


En telefon fungerar med hjälp av publika telefonnätet (PSTN). Dessa är nätverk som består av kretsbrytare och en samling av små förpackningar av växlar med ett flöde av överföring som länkar fiberoptisk kabel och koppartråd. Ett rösttelefonsystemet består av en analog signal och mikrofon som omvandlas till en digital indikator till det ursprungliga meddelandet vägen. Den digitala indikator eller signal kan också strömma kontinuerligt. De små paket eller paket, därför, sammansatt och slutfördes på änden av den andra telefonen som intensifierar den signal, vilket orsakar att signalen som skall spelas med högtalare assistans. Detta används med trådbundna telefonsystem samt trådlösa telefonsystem.
En klassisk två personer telefonsamtal består av digitaliserat ljud som färdas i en samplingsfrekvens på 8 kHz via en 8-bitars rytm kod böjningsformer. Telefonsamtalet vidarebefordras från en väg till en annan väg via telefon interaktioner. Samtalet utbytt av en indikator kod åtgärder (SS7) mellan telefon interaktioner.

Hur fungerar en sufflett Arbete?

April 18

Hur fungerar en sufflett Arbete?

Vad är en sufflett?

Hur fungerar en sufflett Arbete?


Suffletter är en typ av fordon topp som veck, eller dras in. De är oftast mjuk, men på senare tid har vissa fordon tillverkats med hårda toppar som fälls ner och kan döljas. Emellertid är dessa hårda toppar inte känd som cabrioleter. Istället kallas de infällbara hardtop eftersom deras ramar är oftast gjorda av stål. En suffletten är oftast tillverkad av canvas eller vinyl och passar över en stål, styv plast eller aluminium. När cabrioleter först tillverkades, de ursprungligen gjordes med bara två dörrar. Detta gäller i dag. Produktionen av konvertibler spetsade mellan 1950 och 1970-talet och brukade vara tillgängliga med bara en plast bakrutan. Dessa dagar, toppar är mer hållbara, och en uppvärmd glasfönster har ersatt plastfönster i många konvertibla modeller. Men en hel del konvertibler fortfarande komma med plast bakrutan.

Hur fungerar det?

Den vikbar design av suffletten ram kan variera och kan vara genomarbetade. Vissa fordon är utrustade med elektriska suffletter, medan andra är utrustade med manuella suffletter. De elektriska toppar har en indragningsmekanism som är utformad för att vika och vika ram, som ofta kallas kraft toppen. Föraren måste helt enkelt trycka på en knapp, och toppen drar eller går upp. Manuella toppar kräver att föraren lossa topp s spärrarna från vindrutan innan han kan driva toppen manuellt ned. För att få toppen upp, skulle han behöva dra upp manuellt och sätta tillbaka spärrarna på vindrutan.

Problem med och underhåll av suffletter

Ett av de stora problem som elektriska suffletter har är fel frågor. Elmotorn som styr att toppen ibland kan misslyckas och leda till antingen toppen inte går upp eller toppen inte att kunna gå ner. Dessutom suffletter är benägna att riva. De måste kondition regelbundet för att undvika skador. Dessutom toppen bör handtvättas med tvål och varmt vatten. Det finns en speciell vinyl renare tillgänglig som kommer att rengöra toppen samt. Du kan också använda Scotch Guard för att skydda toppen och mjuka upp den med hjälp av en flytande sköljmedel. Försök aldrig att upptäcka rena en topp eftersom det kan lämna ringar eller fläckar. Använd aldrig slipande rengöringsmedel eller trasor på toppen, eftersom de kan skada den. Dessutom, om du dra toppen medan det är vått, se till att ni tar upp det för att undvika mögel från att växa på den.

Hur fungerar en tryckkokare fungerar?

April 20

Hur fungerar en tryckkokare fungerar?

Vad som är en tryckkokare

En tryckkokare är en anordning som används för att tillaga livsmedel snabbare än någon annan metod, med undantag av en mikrovågsugn. En tryckkokare verkar vara lite mer än en tung kruka med en förstärkt lock. Numera har tryckmätare och regulatorer, redundanta säkerhetstätningar, låspinnar och ånga ventiler. Allt detta är nödvändigt eftersom en tryckkokare kockar livsmedel snabbare genom att innehålla överhettad ånga i en tryckkammare tillsammans med maten. Hela spisen ska utformas och byggas för att säkert innehålla mycket höga tryck, därav den stora vikt och tjock metall.

Vilka är farorna med att använda en tryckkokare

Förr i tiden, när tryckkokare var relativt nytt, det fanns ett stort antal olyckor. Detta berodde delvis på oaktsamhet och felaktig användning av tryckkokare av oerfarna ägare. Ofta de skulle överfyllas eller för mycket vatten skulle tillsättas, vilket skapar ett inre tryck som var utöver kapaciteten av spisen för att innehålla. Även många av de tidiga tryckkokare saknade säkerhetsfunktioner som gällande normer kräver. Denna olyckliga sammanflödet av förhållanden har resulterat i tryckkokare exploderar. Flygande metallbitar har skadats, lamslagit, och även dödat någon i närheten av explosionen. Överhettad ånga har permanent vanställd och förblindade människor. Inga sådana olyckor har rapporterats under de senaste 25 åren som ett resultat av mer krävande standarder av regeringen, men potentialen för dem finns fortfarande och bör övervägas när du använder en tryckkokare.

Hur fungerar en tryckkokare fungerar?

En tryckkokare fungerar enligt principen att vatten är ett mer effektivt sätt att överföra värme än luft är, det vill säga en kastrull med kokande vatten vid 212 grader kan göra jobbet av en varmluftsugn vid 400 grader. Det finns inget annat sätt under normala miljöförhållanden för att värma vatten än 212 grader för att öka hastigheten på matlagning. En tryckkokare är lösningen på detta problem. Maten göras placeras i tryckkokaren, tillsammans med en viss mängd vatten. Locket är ordentligt fastsatt på plats, vanligen med hjälp av ett flertal spärrar eller flänsar. Kärlet placeras sedan på en värmekälla. När vattnet når kokpunkten vid atmosfärstryck den börjar koka, men eftersom den producerade ångan i tryckkokaren kan inte fly trycket stiger följaktligen höja den inre kokpunkt. När trycket ökar till utformat nivå över lufttrycket en avlastningsventil öppnar och frigör ånga och förhindra trycket från att stiga ytterligare. Efter en kort tid, du tar bort spisen från värmekällan och tryck på ventil. Detta ventilerar säkert all ånga så att du kan öppna spisen och ta ut maten.

Hur fungerar en Ford Taurus Stöldskydds systemet att fungera?

July 20

Hur fungerar en Ford Taurus Stöldskydds systemet att fungera?
Hur fungerar en Ford Taurus Stöldskydds systemet att fungera?

Vad är en stöldskyddssystem?

En stöldskyddssystem för en Ford Taurus är, som man skulle kunna tro, ett elektroniskt system installeras i fordonet för att förhindra att fordonet stjäls. Som sagt, det finns många typer av stöld avskräckande och system för förebyggande för bilar, men en stöldskyddssystemet är en av de vanligaste. I huvudsak fordonet avger ett högt skrikande eller elektronisk larmsignal när den aktiveras. Detta görs i hopp om att dra uppmärksamhet till bilen av förbipasserande eller göra potentiell tjuv nervös och ovilliga att fortsätta med stöld. Det enda problemet med detta system är att det är så vanligt att höra folk av misstag kvittning sina egna eller andras billarm som de flesta förbipasserande ignorera buller, vilket gör effekten av detta larmsystem diskutabelt.

Delar av systemet

Det finns många delar till en Ford Taurus stöldskydd larmsystem. Först är det datorstyrenheten, som ligger djupt inne i bilens instrumentbräda, som alla de andra komponenterna ansluter. Det finns sensorer på dörrar, liksom inomhusluften tryckgivare och inrednings mikrofoner. Det finns en kvicksilverlutningssensor belägen nära datorstyrenheten, samt en radiomottagare. Ansluten till allt detta är ett sekundärbatteri för att säkerställa att larmsystemet inte avaktiveras bör en tjuv helt enkelt koppla bort huvudbatteriet. Slutligen finns det en siren, som sitter bredvid datorn ledningscentral.

Hur fungerar en Ford Taurus Stöldskydds systemet att fungera?

När den aktiveras av ägaren, sänder datorstyrenheten signaler jämna mellanrum för att alla sensorer. Lutningssensorn aktiveras om bilen skjuts eller knuffad. Den dörrsensor aktiveras om dörrarna öppnas. Mikrofonen aktiveras om det plockar upp varje ljud som kommer inifrån bilen. Likaså lufttryckssensorn aktiveras om lufttrycket inuti förändringar bilen, till exempel om en av dörrarna öppnas eller fönster trasiga. Om någon av dessa sensorer är aktiverade, skickar de en signal till datorstyrenheten, vilket aktiverar sirenen. Systemet är endast avaktiveras av radiosignalen sänds ut av ägarens nyckelbrickan.

Hur fungerar Cadillac direktinsprutad motor Arbete?

August 15

Hur fungerar Cadillac direktinsprutad motor Arbete?

Översikt

Hur fungerar Cadillac direktinsprutad motor Arbete?

Hur fungerar Cadillac direktinsprutad motor Arbete?

Direkt bränsleinsprutning

Traditionella bränsleinsprutningssystem förblandning bensin och luft för att orsaka en explosion som driver motorns kolvar. Denna process sker när gasen och luftblandningen anger cylindrar från bränsleinsprutarna och insugningsröret. Den direkt bränsleinsprutning processen inte förblanda bensin och luft innan den antänds. Istället kommer gasen direkt in i cylindern från bränsleinsprutarna medan endast luft sugs genom insugningsröret.

Cadillac Direkt bränsleinsprutning

Under 2008 GM började använda direkt bränsleinsprutning på 3.6L V-6 CTS. Systemet, enligt återförsäljare har ökat motoreffekt från 255 hk till cirka 300 hk. Bränsleeffektivitet, på grund av direkt bränsleinsprutning, har sett ökningar av 3-5 procent. Cadillac modeller med direkt bränsleinsprutning system också köra på 87 oktan bränsle, medan traditionellt var premium bränsle som behövs för optimal prestanda.

New Cadillac Bränslesystem Construction

Cadillac direkt injicerade system byggs med en nykonstruerad rostfritt stål bränsleledningen som strömmar till bränslefördelningsröret. Detta rymmer de höga tryck som är involverade i direktinsprutning. Enligt Cadillac, har det också uppgraderat bränslepumpar på motorer med direktinsprutning att pumpa mer än 1700 psi tryck för att slutföra insprutningsprocessen. Pumpen är också att arbeta vid lägre tryck vid tomgång (se Resurser).

Hur fungerar en GPS Tracking System Work?

September 3

Vad är Global Positioning System?

Global Positioning System är världens enda fungerande satellitbaserat navigationssystem. Den består av ett nätverk av 2-3 dussin satelliter. Medan ryssarna, EU, Indien och Kina är alla som arbetar på konkurrerande system, ingen är funktionella.

Hur fungerar det?

En GPS-mottagare övervakar mikrovågssignaler från de kretsande satelliterna. Dessa signaler innehåller tiden för överföring och satellitens position. Mottagaren analyserar dessa signaler genom att använda restiden av signalerna och positionerna för de sändande satelliter för att trilaterate sin position. Minst fyra signaler är nödvändiga för en bra position lås med GPS-systemet.

problem

Eftersom GPS-signalerna är relativt svaga, kan många former av elektromagnetisk interferens stör en eller flera av de nödvändiga mikrovågskomponenter transmissioner. I naturen kan solstormar och andra magnetiska händelser störa signalerna. Metalldelar i bilar, såsom karm plus trådarna i en defroster, kan kombineras för att bilda en Faraday-Bur som avskärmar signalerna. Slutligen finns det konstgjorda störsändare.

Hur fungerar en bil Vattenpump fungerar?

September 6

Hur fungerar en bil Vattenpump fungerar?

Vad är en bil vattenpump?

En vattenpump är en remdriven anordning i någon bil som överför vatten från kylaren till motorn, vilket bidrar till att hålla det kallt. Den utåtriktade utformningen av vattenpumpen kan byta från en bil till en annan, men det finns vissa grundläggande likheter som ett resultat av deras identiska funktion. Vattenpumpen kan hittas i närheten av bilens front eller sida, bakom fläktremmen. Det kommer att se ut lite som en bläckfisk, med en framstående ihålig skivform i centrum och flera armar som strålar utåt. En arm bör fästas kylaren; annan ska fästas på motorn. Dessa är ihåliga rör i verkligheten, där de andra armarna är helt enkelt för extra stöd för att hålla vattenpumpen på plats. Rising från skivan bör vara en axel, över vilken är antingen fläktrem eller ett sekundärt intilliggande bälte.

Hur fungerar en bil Vattenpump fungerar?

När bilen motorn går, vänder fläktremmen, vrida axeln vid centrum av vattenpumpen. Pumpen fungerar på centrifugalkraften. I centrum ihåliga av pumpen är axeln på insidan av pumpen, som är ansluten till en serie skövlar, som förvandlas tillsammans med axeln. Denna vridrörelse skapar sug, dra vatten från kylaren. Vattnet når pumpen och kastas mot de ytor av pumpen genom kraften av bladen som genererar centrifugalkraften. Som vatten cirklar mot ytterväggen, pressar ner ett avlopp, som sänder vatten i motorblocket. Därifrån den passerar in i cylinderhuvudena, och rinner tillbaka in i kylaren för processen att upprepa sig.

Hur berätta om din Vattenpump är på väg att misslyckas.

Varje vattenpump har något som kallas en skvallerhål. Hålet är bara några millimeter i diameter och bör vara placerad på sidan av pumpen eller vänd mot marken. Normalt läckhål är tätad med en packning, men eftersom vattnet pumpen börjar att bära, kommer packningen erodera. Som ett resultat kylmedel kommer att börja droppa ut ur hålet. Detta är mycket allvarligt och indikativ att vattenpumpen är inte längre kan göra sitt jobb. Om kylvätska skulle läcka ut ur detta hål medan motorn går på tomgång, du bästa tillvägagångssättet är att gå till närmaste mekaniker omedelbart. Du riskerar överhettning din motor och gör irreparabel skada på det annars.