hur fungerar ett termostat till bil

Hur fungerar en Owen Magnetic Bil Work?

June 4

Vad är en Owen Magnetic bil?

En Owen Magnetisk bil är en av de tidigaste exemplen på en hybrid-drivna bil. Den har producerats av Baker bilföretaget från 1915 till 1921. I stället för att ha en traditionell koppling överföring utnyttjar Owen Magnetic Bil en patenterad Magnetic Transmission, som gör det möjligt för tyst, ryckfri körning utan växling. Dessa bilar kom med en sexcylindrig motor kan producera 75 hästkrafter. Owen Magnetic var mycket dyrt för sin tid och kräver frekvent underhåll för att säkerställa Magnetic Transmission förblev funktionella. Endast fyra är kända för att existera i dag.

Strukturera

Owen Magnetic Bil har en traditionell motor, men i stället för ett svänghjul ansluter till en transmission, den har en elektrisk generator som är ansluten till en hästskoformad magnet, vars ändar fastnar rakt fram. Beläget mellan stiften i magneten är en stål armatur anslutning till en elektriskt driven motor. Denna motor är ansluten till en vevaxel och drivaxeln.

Hur fungerar en Owen Magnetic Bil Work?

Ström kommer från motorn producerar el och orsakar magneten att snurra. Den elektriskt laddade spinning magnet ger denna energi till den elektriska motorns ankare, vilket gör att snurra via magnetisk obalans. Detta är i huvudsak samma process som sker i alla moderna dagars elektrisk motor: en magnet snurrar runt en metallarmatur för att skapa rörelse. Motorn får vevaxeln att vända, förmedla detta vrida energi till drivaxeln, vilket gör att bilens hjul att vända. Hastighet styrs via en spak som ligger bredvid ratten. Detta förändrar den mängd elektricitet som strömmar från motorns generator för att den elektriska motorn, ändra den hastighet med vilken den orsakar bilens hjul att vända.

Hur ringa ett samtal till Mexiko

April 9

Medan de flesta människor vet hur man gör ett telefonsamtal, inte alla vet hur man gör ett internationellt samtal. För att ringa ett samtal till Mexiko du behöver veta mer än bara det nummer du vill nå. Varje land har sin egen landskod. En landskod består vanligen av två tal. För att ringa ett samtal till Mexiko du behöver veta landskod, riktnummer (även känd som ett riktnummer) och telefonnummer.

Instruktioner

1 Slå 011 på din telefon. Detta är prefixet för att göra ett utlandssamtal.

2 Slå 52 på telefonen. Varje land har sin egen kod; 52 är Mexikos.

3 Slå riktnumret för telefonnumret. Inte alla riktnummer är tre siffror. Vissa är bara två.

4 Slå telefonnumret. Du kommer nu att ringa Mexiko.

Hur Slå ett samtal till Kina

March 28

Hur Slå ett samtal till Kina


Om du behöver göra ett telefonsamtal till Kina, slappna av. Oavsett hur brådskande telefonsamtal, kan det göras snabbt och enkelt. Så länge du har sex till åtta siffror telefonnummer som du vill nå, är resten av den information du behöver för att ringa till hands. Du kommer att tala med någon från Kina innan du vet det. Ta din telefon och gör dig redo att ringa.

Instruktioner

1 Slå 011 på telefonen. Detta är den landskoden för alla internationella samtal från USA eller Kanada.

2 Slå 86 på telefonen. Detta är Kinas landskod.

3 Slå 03:58 siffriga riktnummer. Du kan hitta särskilda nummer för området i Kina du vill ringa på nätet eller i din lokala Vita Sidorna katalog.

4 Ange 6-8 siffrigt telefonnummer till personen du vill nå i Kina.

5 Bo på linjen och vänta på att personen i Kina för att plocka upp telefonen.

Hur fungerar ett internationellt samtal Get Omdirigerad?

April 3

Hur gör internationella samtal får dirigeras?

När ett samtal görs från ett land till ett annat, telefonbolagen har att dirigera telefonsamtal över internationella telekom rutter. Företag i olika länder använder en mängd olika vägar. Vissa är lagliga vägar, som annars är känd som "vita" rutter. Dessa lagliga vägar innebär ett byte av minuter mellan företag i olika länder. Generellt, om det finns olika volymer av samtal som går från ett land till ett annat, kommer ett företag att betala en viss hastighet för att kompensera skillnaden. Vissa företag också göra en enkel utbyte minuter vid ett förhållande som återspeglar de olika kostnaderna för att ringa från ett land till ett annat.

Andra metoder för routing

Det finns andra sätt ett internationellt samtal kan få dirigeras. Dessa kallas ofta "grå linjer." Ett sätt att en "grå" route kan användas är av ett företag som gör det ser ut som den person som kallas är bosatt i samma land, vilket gör att den verkar vara en inhemsk samtal - som är mycket billigare. Andra gånger om ett land skickar ett samtal till en annan, det kan dirigera samtalet genom ett tredje land för att dra fördel av billigare valutakurser. En liknande knep används för att dölja där landet ringer från, vilket gör det verkar vara från ett land med mycket billigare växelkurser.

VoIP-samtal

En senare utveckling i internationella samtal är VoIP, även känd som voice-over-IP eller voice-over-Internet. Med VoIP-samtal, får en bärare ett telefonsamtal och bryter röstmeddelandet i bitar av information som benämns IP-paket. Dessa paket skickas sedan via Internet till en bärare i destinationslandet. Denna andra bärare slår samman sedan IP-paketen i röstmeddelandet som sänds och vidarebefordrar den till den person som tar emot samtalet. En fördel med VoIP är att kostnaden för bäraren är bara att använda en inhemsk samtal. Dock kan en hel del Internet bandbredd vara nödvändigt att skicka information och ofta bärare kommer att komprimera data som skickas över Internet - och detta kan försämra ljudkvaliteten.

Hur Port ett hemtelefonnummer till ett mobilt

June 2

Hur Port ett hemtelefonnummer till ett mobilt


Om du byter din fasta telefon till en mobiltelefon, skulle det vara lämpligt att hålla din gamla telefonnummer så att du inte behöver informera vänner, släktingar och företag om ditt nya nummer. År 2002 kom Federal Communications Commission Wireless Local nummerportabilitet (LNP) agera i kraft. Lagen innebär att om du byter bärare, kan du ändå behålla samma nummer. Även om handlingen gäller trådlösa siffror, i många fall kommer du också att kunna port ditt hemnummer.

Instruktioner

1 Välj ett mobiltelefonföretag för din mobiltelefon service.

2 Ring det nya bolaget och berätta om du vill portera ditt nummer. Du måste ge identifierande information för din fasta telefon konto, inklusive 10-siffrigt nummer, namn, kontonummer och säkerhetskod om tillämpligt.

3 Vänta tills porteringsprocessen för att avsluta. Det kan ta flera dagar beroende på hur komplex porten processen är. Under denna tid kan du ha ett avtal till både din fasta telefon och din mobiltelefon.

4 Ring din fasta telefon leverantör och se till att tjänsten avslutas.

Tips

  • Inte alla mobiloperatörer kommer port en vanlig telefon nummer till trådlöst. Om du ringer en bärare och de säger att de inte kan portera ditt nummer, ringa runt för en annan transportör för att försöka hitta en som kan.
  • Under porteringsprocessen, kommer du att kunna ringa 911 men operatören kanske inte kan återvända samtalet. Om du måste ringa 911 under porteringsprocessen, se till att du ge operatören ett alternativt nummer för att nå dig.

Hur fungerar ett bränslefilter fungerar?

June 23

Filtrerar bort skräp och / eller föroreningar

Den huvudsakliga funktionen för ett bränslefilter är att filtrera bort, eller fälla, skräppartiklar och / eller föroreningar från att flöda bränsle. Bränslefilter är ett vanligt tillägg till bilmotorer, där de är placerade i olika lägen mellan bilens bränsletank och förgasare eller insprutningssystem. Bränslefilter att bensin in i en bilens motor är så ren och ren som möjligt.

Bränslefilter Designs

Bränslefilter finns i en mängd olika former och storlekar. De flesta bränslefilter består av speciellt värmebeständigt papper mesh inkapslad av en metall eller plasthölje. En standard bränslefilter kommer att ha två öppningar för att rymma bränsleledningen själv - både inkommande slits och en utgående slits. En mutter eller bricka används för att säkra bränsleledningen till bränslefiltret öppningar.

Smutsigt eller igensatt Bränslefilter

En smutsig eller igensatt bränslefilter kan orsaka dålig fordonets prestanda eller förhindra ett fordon från att startas. Om skräppartiklarna täpper till bränslefiltret är tillräckligt stora eller många nog, kan flödet av bensin stoppas, vilket kommer att förhindra en bil från att starta.

Bränslefilter Underhåll

Fortlöpande byte av bränslefilter är obligatoriska för att säkerställa korrekt fordonets prestanda. De flesta biltillverkare kommer att specificera riktlinjer för korrekt bränslefilter bytesintervaller. Regelbunden service av ett fordons bränslefilter bör vara en del av grundläggande, rutinunderhåll fordon.

Hur Kopiera ett textmeddelande till e-post

August 5

Hur Kopiera ett textmeddelande till e-post


Kopiera ett textmeddelande som ska skickas till ett e-postmeddelande är lätt att åstadkomma med en Internet kapabel mobiltelefon. Med utvecklingen av smartphones, har sms och skicka e-post blivit norm. Många väljer att text i stället för att ringa någon eftersom det är diskret kontra hålla en konversation via telefon, i ett trångt rum. I vissa fall kanske du vill vidarebefordra din SMS-konversation till din e-post. Om så är fallet, då förstå hur man kopiera textmeddelanden till din e-post kommer väl till hands.

Instruktioner

1 Leta upp din "Meddelanden" mapp eller applikation på telefonens startskärm.

2 Öppna meddelande konversation som du vill skicka e-post.

3 Tryck på "Meny" knappen finns på din telefon för att dra upp menyn "Options". Bläddra genom menyn tills du når "Select". Välj det alternativet.

4 Markera texten som du vill kopiera genom att markera den med hjälp av piltangenterna eller styrkula på telefonen.

5 Tryck på "Meny" -knappen och bläddra igenom menyn "Options" tills du når "Kopiera." Välj detta val.

6 Återgå till startskärmen och välj "Mail", följt av "Skriv e-post." Beroende på modell av telefonen kan formuleringen vara annorlunda.

7 Ange mottagare epostadress i fälten. Tryck på "Meny" -knappen för att dra upp "Alternativ" menyn. Bläddra genom menyn tills du når "Klistra in." Välj det alternativet. Klistra in samtalet i meddelandekroppen av e-post.

8 Klicka på "Skicka" för att sända e-post.

Hur Hook ett headset till din TV

July 14

Hur Hook ett headset till din TV


Många människor krok headset till sina TV-apparater eftersom de vill lyssna på TV: n på en volym som är inte riktigt acceptabelt i det utrymme de är i vid den tidpunkten. Detta kan bero på att det är för sent eller natten eller för att det finns människor i närheten att sova. Oavsett orsak kan vara, genom att haka ett headset till en TV, kan betraktaren titta och lyssna på TV på volymnivån de vill utan att behöva oroa sig irriterande människorna omkring dem.

Instruktioner

1 Kontrollera framsidan, baksidan och sidorna av tv: n för att se vilka butiker du har tillgängliga att koppla headsetet till. Du kommer att se olika anslutningar, men vill att avgöra om du har en 1/8-tums adapter, eller bara RCA-uttag. Du kommer att kunna tala om för RCA-anslutningar, eftersom de kommer att vara färgkodade rött och vitt. Om du har en äldre TV och ser inte någon av dessa uttag, måste du ansluta hörlurarna via en gammal stereo mottagare som kan anslutas till TV: n.

2 Välj ett headset som du vill ansluta till TV: n. Bestäm om du vill ha en fast eller trådlös typ. Om du väljer att få en headset, se till att sladden är tillräckligt lång för att passa utrymmet mellan TV: n och din plats. Du vill inte ha för att få en förlängningssladd för headsetet som kommer att ge en mindre ljudupplevelse.

3 Köp en "Y" adapter om din TV har bara RCA-anslutningar. Adaptern har RCA (röd och vit) koppla på ena sidan och den andra sidan bör vara en kvinnlig sockel 1/8-tums diameter. Kabeln kan köpas på de flesta elektronikaffärer och kan också kallas en RCA-till-hona-mini-kabel.

4 Anslut headsetet i lämpliga anslutningar på TV: n. Om du har ett headset jack på TV: n eller 1/8 tum utlopp ansluter headsetet direkt in i det utlopp. Men om du bara har RCA utlopp, först ansluta headsetet till adaptern och anslut sedan den andra änden av adaptern till "RCA out" kontakterna på TV: n.

5 Slå på TV: n och justera volymen till din komfort nivå. Du bör nu ha headsetet ansluten till TV: n och ljudet skall komma igenom den.

Tips

  • Det är viktigt att se till att du väljer ett headset som är rätt för dig. Se till att det är bekvämt på öronen och bär frekvensnivåer som du vill.

Hur fungerar ett oljebyte Öka gas körsträcka?

July 1

Olja

Olja har en mycket specifikt syfte i motorn, och det är att ge smörjning. Metalldelar en motor ständigt pressar mot varandra och skapa friktion. Utan olja för att åstadkomma en buffrande skikt däremellan säg, en motorns kolvar och kamrarna de rör sig genom, skulle motorn gripa upp och sedan säkring så att det skulle vara något annat än en bit av värdelös stål. Det är dock inte alla oljor skapade lika, och de längre olje rör sig genom en motor, desto mer föroreningar det plockar upp och den mindre viskösa blir över tiden och miles reste.

Byte av olja

Ändra ut gammal olja för ny olja förbättrar gas körsträcka med några cent per gallon i genomsnitt. Anledningen till detta är ganska enkel om man tittar på fysiken. Ny olja är mycket trögflytande, slick, och det gör det möjligt för motorn att praktiskt glida med minimal friktion. Den äldre oljan blir, desto mindre viskösa och gummier blir det. Det ger fortfarande den nödvändiga bufferten, men det finns mer friktion i motorn. Ju mer friktion som finns, desto mer motorn har att arbeta för att övervinna denna friktion. Ju hårdare motorn måste arbeta, desto mer bränsle det brinner. Eftersom ny olja kräver minst mängd arbete är motorn brinner något mindre bränsle.

syntetisk olja

Fysik friktion är också det som gör att syntetisk motorolja för att ge bättre gas körsträcka än traditionella motorolja. Konstruerad för en högre viskositet, skapar syntetisk motorolja en slicker yta på motorn än traditionella motorolja gör, och därmed det sparar ännu mer energi. Dock är nödvändigt på syntetisk olja ett ord till vise. Om du inte använder det för livet på din motor, kan du inte sluta få den typ av besparingar du vill. Syntetisk motorolja är dyrare än traditionella motorolja, och även om det ger en bränsle- och underhållskostnader, måste det användas under en längre tid för dessa besparingar skall förverkligas fullt ut.

Hur fungerar Klarlack Skydda en bil avslut?

August 16

Bindningar till billack och stöter bort solljus

Klarlack appliceras på en bils färgytan skyddar färgen genom bindning med färgmolekylerna och bildning av en skyddande mantel. Detta bidrar till att avvärja solljus och ultraviolett strålning, två av de främsta orsakerna till färg oxidation och färg blekning. Tydligast cloat applikationer containt teflon eller polyuretan-typ tillsatser som lätt binder till måla molekyler och ger tydliga skydd till bil avslut.

Gör billack Starkare

Billack i sin grundform är faktiskt ganska skör och mycket lätt repas eller flisas. Klarlack appliceras på bilens färg faktiskt ökar styrkan i färg och gör det mer motståndskraftig och mindre benägna att repas eller flisas. Klarlack gör varje färg molekyl obligation tillsammans närmare, vilket ökar färgens strukturella integritet och hållbarhet.

Hämmar smuts och sot Hålla sig till billack

Liksom många bra bil vaxer, klarlack appliceras på bilens lack gör färgytan mycket mer hala, vilket hämmar vägkanten smuts och partiklar, såsom tjära, smuts och sot, från att fästa till och bli inbäddade i bilens färg yta . Smuts, sot och tjära som fastnar på bilens färg yta kan lämna permanenta fläckar och märken på bilens färg, och det kan leda till att färgen blir tunnare och svagare i de drabbade platserna. En klarlack ansökan till bilens färgytan förhindrar mycket av detta.