hur kopplar man in en equalizer

Hur tar man bort Radiator Slangklämmor

February 17

Det finns några olika typer av radiator klämmor. Den vanligaste är den bandklämman, som använder en skruv för att dra åt eller lossa den slitsade klämman. Många biltillverkare använder en krusning-stil klämma, som kräver att ta bort kylarslangen för att ta bort. En annan typ av klämma som vanligen används på importen trådcrimp klämmor, som använder en variation av bandet och crimp klämman och kräver också att ta bort slangen. Ta bort ett element eller en kylarslang kräver borttagande eller ompositionering av klämmorna kylarslangen, och veta hur man gör det kommer att hjälpa dig att flytta uppgiften tillsammans.

Instruktioner

Hur tar man bort Radiator Slangklämmor

1 Placera frostskyddsmedel dränerings hink under petcock av kylaren och öppna petcock moturs. dränera alltid kylaren ordentligt innan du tar bort kylarslangar. Dra åt petcock efter kylaren runnit.

2 Lossa skruven på klämman genom att vrida den moturs med en spårskruvmejsel eller en mutterdragare för en bandklämma stil kylarslangklämma. Dessa typer av klämmor kan du lossa bandklämman via skruven hela vägen och låter dig ta bort klämman utan att behöva ta bort kylarslangen. Om du bara byta ut klämman, kan du installera en ny klämma på samma sätt och dra åt genom att vrida skruven medurs tills åtdragna. Band klämma stil radiator slangklämmor kan lätt bli över åtdragna, vilket kommer att orsaka spåren i bandklämman att skära in i kylarslangen och äventyra dess hållbarhet.

3 Pressa de två vertikala flikar med ett par kanal lås eller tång på crimp stil radiator slangklämmor. Placeringen av flikarna inte alltid placerade i en remover vänlig plats, dock. När flikarna pressas, cirkeln av klämman som sveper runt slang sprider sig och låter dig flytta klämman ner lägre på slangen bort från kylarslangen till radiator hals korsningen. Bända slangen bort från korsningen och sedan pressa flikarna igen för att ta bort klämman från slangen.

4 Lossa spännskruven på tråden press stil klämma med en stjärnskruvmejsel. Denna typ av klämma kan du lossa klämman, men bara till en viss punkt. Du kan sedan flytta klämman och bänd slangen från korsningen för att ta bort klämman från slangen.

Hur hittar man den bästa priser på din begagnade bil auto lån

December 21

Att hitta de bästa priserna på din begagnade bil auto lån kan ta lite tid, men det kommer att spara hundratals om inte tusentals dollar under hela löptiden för lånet. Det kan till och med resultera i lägre månatliga betalningar. Denna artikel kommer att visa dig hur du får de bästa priserna med lite krångel på boet begagnad bil lån.

Instruktioner

Hur hittar man den bästa priser på din begagnade bil auto lån

1 Få en kopia av din kredit rapport och värdering. Dessutom har VIN eller märke, modell och år av bilen du kommer att handla (om någon) och VIN och göra modell och år för bil din vill köpa.

2 Sök på nätet för begagnade bilar auto lån och föra ett register över de citat och villkor du får. Skriv ner banken räntan de citerade dig, efter att ha gett dem din information, och lånets löptid. Normalt termer är 60 eller 72 månader.

3 När du har sammanställt en prislista sin tid att jämföra dem. Välj finansieringsgrad som passar dig bäst. Inte bara välja lägsta betalning, anser längden på lånet och den ränta du kommer att sluta betala under loppet av lånet. Dessutom, vad är banken erbjuder dig. Finns det GAP försäkring, kan du missar en betalning? Sedan överväga betalningsbeloppet och ränta.

4 Om du inte är nöjd med dessa priser, är det dags att prata med några självständiga banker och kreditinstitut. Ring dem direkt eller söka efter dem på nätet med hjälp av termerna "kreditföretag", "lokala banker" eller något liknande.

5 Kontakta dessa banker direkt och tala med någon som kan diskutera sina priser och villkor. Var säker på att du har åtminstone märke och modell av bilen, samt en kopia av din kredit rapport. Förhandla så gott du kan med lånet officer.

6 Om du fortfarande är missnöjd med dina lånevillkor, bestrida alla utestående objekt på din kredit rapport, eller ännu bättre, betala dem. Vänta sedan en månad tills dessa bolag rapporterar igen, och ansöka om din begagnade bil lån på nytt. Med en bättre kredit värdering, bör du få en bättre hastighet.

Tips

 • Bankerna kommer typiskt kräva en högre ränta på begagnade bilar, så om din kurs är hög, kan det ha att göra med ålder och skick ditt fordon. För en bättre bil låneräntan, kan du vara bättre med en nyare bil. Priset på bilen kommer också att påverka dina villkor och i vissa fall din låneräntan. Var säker på att du inte mycket för en bil, kan det vara fallet om du inte kan hitta ett lån.
 • Begagnad bil lån kan bli dyrt eftersom banken låna pengar på en bil som bara kommer att falla i värde.
 • Många begagnade lån bilföretag kommer inte att bevilja lån till personer med låg kredit värderingar, så att din kredit värdering är i 550 till 600-serien om du förväntar dig att få en bra hastighet.

Hur kan man få en bil med en Jack

April 7

Hur kan man få en bil med en Jack


Punkteringar är bland de vanligaste bil relaterade populärare förare står inför. För att ändra ett däck måste du veta hur man skall höja bilen med en domkraft först. Varje jack är annorlunda, men principerna är desamma. När du lär dig att lyfta bilen med en domkraft du kommer att vara ett steg närmare att kunna ändra din egen däck.

Instruktioner

Hur kan man få en bil med en Jack

1 Placera domkraften i rätt läge bredvid det punkterade däcket. Om punktering är ett bakdäck, placera domkraften framför den. Om punktering är en framdäcket, placera domkraften bakom det.

2 Följ instruktionerna på hur man lyfter domkraften. Det finns många typer av domkrafter, från elektriska till golv uttag till Handdrivna versioner. Instruktioner ska skrivas på domkraften själv. För handmanövrerade domkrafter, vrida handtaget medurs för att höja domkraften.

3 Lyft bilen med domkraften tills hjulet är tillräckligt från marken för dig att ta bort däcket.

4 Sänk domkraften när du är klar med din reparationsarbete (när du har lagt ett nytt däck på). För att sänka handmanövrerade domkrafter, vrida handtaget moturs. För alla andra uttagen, följ instruktionerna.

Tips

 • Vid byte en punktering se till att lossa muttrarna innan du lyfter bilen med en domkraft, eftersom det kommer att bli mycket svårare när hjulet är från marken och kan snurra.
 • Var mycket försiktig när du klättrar under en bil som är upp med en domkraft, som bilen kan falla på toppen av dig om felaktigt upp.

Hur kan man kontrollera en bil för bärgning Skador

August 21

En bärgas fordon är en som har skadats till den grad att det inte är ekonomiskt värt att reparera. Detta kan vara resultatet av en olycka, översvämning eller nedmontering. Även om en bärgades fordon kan verka som ett fynd, vissa räddar inte repareras eller testats och kan vara osäkra. När du köper ett fordon med en bärgas titel, är det viktigt att kontrollera om befintliga skador och för att verifiera att alla reparationer har slutförts korrekt.

Instruktioner

Hur kan man kontrollera en bil för bärgning Skador

1 Be att få se bilens titel och kontrollera att bilen har en bärgas eller återupplivade bärgades titel. En återupplivade bärgning titel innebär att bilen har reparerats och omregistreras.

2 Boka tid för att ta bilen till en lokal avdelning av motorfordon filial eller i Kalifornien, till en California Highway Patrol station för en bärgas-besiktning. Experter på bärgade bilar på dessa platser kan kontrollera fordon för att verifiera att alla nödvändiga reparationer har gjorts med hjälp av rätt delar.

3 Begär en oberoende fordon historia rapport såsom en Carfax rapport. Dessa rapporter kommer inte bara att tala om när och varför en titel bärgades, men kommer att ge specifika detaljer om hur och vilka skador uppkommit. Detta kan göra det lättare att peka ut och undersöka särskilda reparationer utförda till bilen.

4 Gör en kontroll av fordonet själv och leta efter tecken på följande: tecken på reparation på inre fendrar, mögel eller rost under lastbilen mattan, ett original Vehicle Identification Number (VIN), arbetsbelysning och Gages, förseglade krockkudden täcker, och lämpligt National Highway Traffic Safety Administration etiketter på dörrar och i huvan. Utseendet-eller i fallet med VIN och etiketter, brist på-dessa objekt kan innebära att ett fordon inte har varit helt eller repareras.

5 Ta bilen till din egen mekaniker för en privat, oberoende inspektion. Att ge ett fordon historia rapport gör det möjligt för mekanikern att kontrollera att tidigare skador har reparerats korrekt.

Tips

 • California Department of Motor Vehicles säger att över 150.000 bärgade fordon tillbaka till vägen varje år utan säkerhetsinspektioner. Kontrollera att en bärgad bil har repareras och har ingen befintlig skada är avgörande för din säkerhet och säkerheten för dina passagerare och andra förare. Felaktiga reparationer eller bristande reparationer kan leda till onödiga olyckor och skador.

Hur kan man kontrollera automatiska växellådan Fluid på en Chevrolet Lumina

June 22

För mycket eller för lite vätska i den automatiska växellådan i din 1996 Chevrolet Lumina Sedan kan skada din bil. Det är en bra idé att kontrollera nivån på automatiska växellådan vätska varje gång oljebyte.

Instruktioner

Hur kan man kontrollera automatiska växellådan Fluid på en 1996 Chevrolet Lumina Sedan

1 Kontrollera yttertemperaturen. Starta fordonet. Kör i normal takt i 15 minuter om utomhustemperaturen är över 50 grader. Om utomhustemperaturen är lägre än 50 grader, köra ett tillägg 10 minuter.

2 Parkera fordonet på en säker plats på ett plant underlag. Placera växelväljaren i parkeringsläget. Dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn igång.

3 Sätt foten på bromspedalen och utöva påtryckningar. Flytta växelspaken genom varje växel paus 3-4 sekunder på varje plats. Returväxelspaken till parkeringsläget.

4 Låt motorn gå på tomgång i 3-5 minuter. Med motorn fortfarande körs, dra tillbaka huven frigöringsspaken placerad under instrumentpanelen till vänster om förarsidan. Lyfta huven till dess helt öppna läge.

5 Lokalisera automatiska växellådan vätska mätstickan nära baksidan av motorn. Det kommer att ha en röd loophandtag. Ta tag i röda loophandtag och dra ut oljestickan rakt ut.

6 Torka av mätstickan med trasa eller pappershandduk. Sätt i oljestickan tillbaka in i reservoaren. Vänta 3-5 sekunder. Dra ut oljestickan rakt ut.

7 Observera båda sidor av oljestickan. Läs sidan med den lägre nivån av vätska på mätstickan. Om fluiden är i det streckade området nivån är acceptabel. Sätt tillbaka mätstickan in i reservoaren och stäng huven. Om nivån är lägre än streckade området, bör mer vätska tillsättas till den automatiska växellådan.

Tips

 • Chevrolet rekommenderar byte av automatiska växellådan vätskan och filtrera varje 50.000 miles om du använder Lumina i kuperad eller bergig terräng, i tät stadstrafik där temperaturen når regelbundet 90 (F) grader, om du ofta dra en släpvagn, eller om du använder fordon i taxi, polis eller leveransservice. Annars vätskan och filtret inte ska behöva förändras.
 • Fyller på automatiska växellådan kan resultera i vätskeläckage på heta delar av avgassystemet delar som kan orsaka en brand.
 • Var mycket försiktig när du checkar automatiska växellådan vätskenivån. Motorn kommer att köras och vissa delar kan vara mycket varma.

Hur man ansluta en Equalizer på en komponent stereo

April 21

Hur man ansluta en Equalizer på en komponent stereo


Oavsett hur bra stereo är, kan den akustiska samspelet mellan högtalarna och rummet låter bättre med en equalizer. De flesta förförstärkare eller integrerade förstärkare har någon form av omkopplings slinga i signalvägen. Slingan har att ha en konstant signalförstärkningen, inte variabel med volymkontroll. Detta är vanligtvis bandet monitorslingan. När du ansluter en equalizer i denna slinga har equalizern en ersättare band monitor loop där du kan koppla kassettdäcket.

Instruktioner

1 Hur man ansluta en Equalizer på en komponent stereo

Vita kontakterna är vänster kanal, rött är rätt kanal.

På baksidan av förförstärkare eller integrerad förstärkare, lokalisera ett kluster av RCA-kontakter märkta "TAPE IN / UT" eller "TAPE MONITOR." Anslut en RCA-stereokabel röda kontakten i "TAPE OUT" röda (höger kanal) jack. Anslut den vita eller svarta kontakten i "TAPE OUT" vita (vänster kanal) kontakten. Om en bandspelare är ansluten till detta kluster, dra alla anslutningar från preamp innan du börjar detta steg.

2 På baksidan av equalizer, leta reda på "INGÅNG" eller "I" vita och röda uttagen. Anslut den andra änden av Steg 1-kabeln till ingångens matchande färg uttagen.

3 Anslut en annan RCA stereokabel i "TAPE IN" vänster och höger uttag på förförstärkaren, återigen matchande rött till rött, vitt till vitt eller svart. Anslut kontakterna på den andra änden av kabeln till "UTGÅNG" eller "OUT" vänster och höger uttag på utjämnaren.

4 Leta upp bandmonitoringång / utgångar på baksidan av equalizern. Anslut kassettdäckets utgång RCA par till equalizer s "TAPE IN" uttagen, återigen matchande färger. Anslut kassettdäckets ingångs RCA paret till equalizer s "tape out" uttagen.

5 Tryck bandet monitor knappen på framsidan av förförstärkaren. Slå på alla komponenter och spela musik. Flytta skjutkontrollerna frekvens på equalizern ska nu ändra ljudet från högtalarna. Om du vill spela ett band, trycka bandet monitor knappen på framsidan av equalizer för att ansluta kassettdäck.

Tips

 • Om du har två bandöglor, men du kommer inte längre att använda den andra en: du kommer att använda tejpen monitorn (s) på equalizer, i stället.
 • När man överväger en mottagare, integrerad förstärkare eller förförstärkare med ett öga mot att använda en equalizer med det, köpa det endast om den har ett band eller inkopplingsbar processor slinga.
 • Kontrollera equalizern inte är inställd på bypass.
 • Vissa mottagare har "tillbehör" loopar. Dessa fungerar på samma sätt som bandöglor.

Hur man ansluta en equalizer i en bilstereo

May 19

Vill du få den absolut bästa möjliga ljud i bilen? Sedan överväga att lägga en kvitteringsboll till systemet. En equalizer är inte rätt för varje system. Du måste skicka utsignalen från en kvitteringsboll till utombords förstärkare, så det är inte ett objekt som du kan lägga till ett fabrikssystem. Men under de rätta omständigheterna, kommer en equalizer kan du justera specifika frekvensband exakt, så att du kan ringa in exakt vad du vill höra kommer genom högtalarna.

Instruktioner

1 Hur man ansluta en equalizer i en bilstereo

Anslut en RCA patch-kabel mellan utgången av bilens stereo mottagare och grafisk equalizer för RCA-ingångar. Använd stereokablar med manliga RCA-kontakter.

2 Anslut equalizer utgångar till RCA-ingångar dina förstärkare. Hur många kablar du behöver beror på antalet ampere i systemet. I de flesta fall behöver du två till tre för att ansluta en kvitteringsboll till ingångarna på din förstärkare.

3 Anslut en kvitteringsboll till 12-volts. Använd samma strömanslutningar du använde för att ansluta förstärkare och mottagare. Utjämnaren gula tråd ska anslutas till en konstant strömkälla, en som inte är avstängd med tändningen, och den röda tråden (inte alltid närvarande) till ett switchat 12-voltskällan.

4 Skarva trådarna genom strippning isoleringen bort i slutet av varje tråd och sedan lödning eller krympning dem tillsammans.

5 Anslut equalizer blå "turn-on" leda till mottagarens blå tråd. Detta slår equalizern när mottagaren slås på.

Hur man justera ljudet Equalizer på en Zune

December 30

Lyssna på musik med en ojämn balans kan vara mycket störande för ditt lyssnande och de flesta lösa detta genom att balansera equalizer så ljudet är av bättre kvalitet. Om du är ny till Zune eller har aldrig använt equalizer innan, kanske du behöver lite hjälp när man försöker att justera ljud equalizer på en Zune.

Instruktioner

1 Slå på Zune. När du har drivs upp, börjar spela musik eller en video.

2 Justera volymen. För att göra detta, medan spåret eller videon spelas håller styrplattan uppåt eller nedåt för att justera volymen till en god lyssningsnivå. Om ett spår eller video inte spelas sedan helt enkelt stänga av ljud uppåt eller nedåt.

3 Ställ in volymen låg. Vid justering av equalizer, kan du få höga blaster av ljud på ett ögonblick. Håll volymen lägre medan du justerar detta så att du inte skadar hörseln.

4 Gå till huvudmenyn. När du är här, välj Inställningar. Detta kommer att ge dig många alternativ att välja mellan för att justera olika inställningar för din Zune.

5 Välj musik. När du har valt Musik, välj Equalizer. När du har valt Equalizer, kommer det att gå igenom de olika equalizerinställningar.

6 Gör ditt val. När du har hört varje equalizer-inställning, väljer du den du vill lyssna igenom och spara den inställningen.

Tips

 • Sealed eller brusreducerande hörlurar kan användas för att minska alla yttre buller kan uppstå så att dina öron inte kommer att skadas av en kombination av yttre buller och hög volym på hörlurarna.

Hur man använder Equalizer på en iPod

May 4

Du använder equalizer på en iPod att ändra ljudet som hörs från hörlurarna. Equalizern ökar volymen av smala bandbredder av musik, som gör det möjligt för stram kontroll över ljud bild som framträder ur hörlurarna. Equalizerinställningarna på en iPod är nästan identiska med de förinställningar tillgängliga via iTunes, så om du kan använda iTunes, kan du använda en equalizer på en iPod.

Instruktioner

1 Dra upp huvudmenyn på iPod. Gör detta antingen genom att trycka på mittknappen två gånger eller genom att vrida på iPod på.

2 Välj "Inställningar" från menyn. Detta ger dig en lista med alternativ som ger dig möjlighet att ändra och ändra hur din iPod presterar.

3 Använd klickhjulet och mittknappen för att välja "EQ". Om du gör det kommer att dra upp en meny med EQ förinställningar, från "Acoustic" till "Rock". Varje preset förändrar ljudet på ett visst sätt.

4 Prova ett par olika förinställningar för att få ljudet precis som du vill. Den "Acoustic" förinställning till exempel inte skär någon av de frekvensområden, men det ger en mild uppsving för de låga och övre mellanregistret.

5 Jämföra ljudet med hjälp av samma låt med en annan förinställning. Till exempel, spelade samma låt med "Pop" skulle ha mer mellanregister punch, medan den höga och låga slutet skulle rullas tillbaka. Denna EQ förinställning är bra för att betona en sånginsats.

Tips

 • Olika förinställningar är bra för att framhäva olika aspekter av en musikalisk prestanda. En EQ förinställning som ger en mellanregister boost tenderar att ta ut en Song sång delar och tona trummorna. Ett förinställt med mer av en bass boost, såsom hip-hop, betonar basen och trumlinje.
 • Installera de senaste versionerna av iTunes på datorn och se till operativprogrammet är uppdaterad på din iPod för att få bästa möjliga ljud från din iPod.
 • Om du har skapat en anpassad utjämnings förinställd i iTunes, måste du stänga EQ ut på din iPod för att kunna använda iTunes EQ förinställningen.
 • Använda EQ förinställningar dränerar mer ström från batteriet i din iPod.

Hur man installerar en Equalizer Sound Board

October 27

Hur man installerar en Equalizer Sound Board


Kvittera för en högtalarresonansbotten kan du justera ljudet över ett frekvensområde för att skapa en behagligare ljud. Om det är för mycket bas klippning högtalarna, du helt enkelt justera kontrollerna för de låga frekvenserna för att balansera produktionen av ljudet. Equalizer ljudkort ansluter i minuter med hjälp av vanliga ljudkablar med XLR-kontakter. Varje kabelkontakten innehåller tre metallstift som passar uttagen på PA komponenter.

Instruktioner

1 Stäng av strömmen till all utrustning innan du installerar equalizer ljudkortet.

2 Anslut en XLR-kabel från huvudutgången på equalizer ljudkortet till ingången på förstärkaren.

3 Anslut mikrofoner och musikinstrument i enskilda ingångar på equalizer ljudkort XLR och RCA-kablar. Mikrofoner använder XLR-kontakter. Instrument såsom elektriska gitarrer använder RCA-typ ljud pluggar.

4 Anslut en RCA-kabel från varje högtalare ingång till en utgång på förstärkaren. Till exempel ansluta den vänstra förstärkarutgången till ingången vänster högtalare och höger amp utgång till den andra högtalaren för en grundläggande stereo setup.

5 Anslut strömkablarna för equalizer locket, förstärkare och annan utrustning till ett överspänningsskydd, som sedan kan anslutas till ett eluttag.