hur man instalerar vindruta ford focus

Hur man installerar en Ford Focus O2 Sensor

January 4

O2, eller syre, sensorer på en Ford Focus övervaka blandningen av syreförhållande till förbränt bränsle i avgassystemet. De överför dessa data till drivlinestyrmodulen, eller PCM, som sedan justerar den mängd bränsle för att följa data. Efter tiden, kan O2 sensorn i fokus bryta ner och utlösa "kontrollera motorn" ljus på instrumentpanelen. Byte av sensorn själv kan spara pengar på arbetskostnader, och Bildelsaffärer kan läsa felkoden och bestämma vilken sensor i avgassystemet av Ford Focus har gått dåligt.

Instruktioner

Hur man installerar en Ford Focus O2 Sensor

1 Kör Ford Focus upp på bilen ramper på ett plant underlag och aktivera parkeringsbromsen.

2 Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken.

3 Sätt på skyddsglasögon, samla alla verktyg och nya O2-sensor, och krypa under framsidan av Focus.

4 Leta reda på O2-sensor du ersätter genom att följa avgassystemet till sensorn delar butik berättade var dåligt. Sensor skruvarna i ventiler i avgasrören framför katalysatorn. Det finns en nära grenröret i det främre röret, och en annan en nära den katalytiska omvandlaren.

5 Följ tråden i O2-sensor till kontakten och dra ut den. Använd skruvmejsel för att trycka in klippet låset och separera kontakten.

6 Placera syresensorns stickkontakten på spärr och avlägsna O2-sensor från avgasröret. Om det är envist rusted eller fastnat, tända gasolbrännare och värma upp området av rör runt O2 sensorn för att expandera röret. Ta O2 sensorn när röret expanderar tillräckligt för att släppa det, men låt gott om tid för röret att svalna.

7 Skruva den nya O2-sensor i porthålet i avgasröret och dra med harskramla och ingångar. Var noga med att inte åt för hårt. Anslut kabeln tillbaka in i kontakten, samla verktyg och krypa ut från undersidan av Focus.

8 Ta bort hjulet chock, släpper parkeringsbromsen och kör Focus ner från av bilen ramper.

Tips

  • Du kan koppla den negativa batteripolen i fem minuter eller så för att återställa datorn i Ford Focus. Var medveten om att underliggande problem kan äga rum i driften av Focus som kan orsaka O2 sensorn för att misslyckas och genom att helt enkelt byta ut sensorn, kan du bara vara tillfälligt lösa problemet och oundvikligen skada den nya sensorn också. En intern frostskyddsmedel läcka, oljeförbrukningen, eller en rik bränsleblandning kan kompromissa och skada O2 sensorer och om de inte hanteras, kan och kommer att skada ersättningsgivare. Se till att delar butik som skannar din Focus har en kvalificerad person som hjälper dig att ta reda på varför sensorn misslyckades till att börja med.

Hur man hyra en Ford Focus

March 2

En Ford Focus är en ekonomi bil som finns i två dörrar och fyra-dörrars modeller. Enligt Edmunds, är Ford Focus en av Fords mest populära bilar i världen. En Ford Focus kan finansieras eller leasas. Ett leasingavtal på en Ford Focus kan vara ett bra val för konsumenter som gillar att byta fordon eller vill ha ett alternativ i slutet av arrendekontraktet att återgå eller köpa Focus. En Ford Focus leasing kan endast utföras på en Ford bilhandlare.

Instruktioner

1 Bestäm hur du vill ansöka om en Ford Focus Lease. Det kan göras på nätet eller personligen hos en återförsäljare, men varje metod kräver en resa till en lokal återförsäljare.

2 Slutföra nätet Ford Credit programmet genom att klicka på "Mer om att tillämpa Online" längst ned på hur man skall finansiera eller leasa en Focus webbsida (se Resurser). Personuppgifter, inklusive personnummer, krävs. Skriv ut resultaten när du är klar.

3 Leta reda på närmaste Ford-återförsäljare för dig. Ford webbplats (se Resurser) har ett avsnitt "Hitta en återförsäljare" som kan ge närmaste återförsäljare till en adress eller postnummer.

4 Besök Ford återförsäljare som du har identifierat nära dig. Presentera online applikations resultat om du har använt nätet, annars berättar säljaren att du är intresserad av att hyra Ford Focus. Ge ditt körkort, socialförsäkringsnummer, födelsedatum och andra personuppgifter för en kreditansökan.

5 Titta igenom sitt lager av Ford Focus fordon. Välj Ford Focus bil som du är intresserad av leasing, coupe eller sedan.

6 Fråga om eventuella specialerbjudanden för att hyra en Ford Focus. Ibland återförsäljare har specialpriser, villkor eller lågt belopp betalnings.

7 Lägg ner det begärda beloppet för att starta hyresavtalet, som kan variera beroende på kredit, och välj en leasingperioden. Underteckna pappersarbete för Ford Focus hyra för att slutföra processen.

Tips

  • Endast en ny Ford Focus kan hyras. Ju bättre din kredit värdering, leasing mer fördelaktiga villkor för din Ford Focus.
  • Var noga med att förstå alla leasing krav och begränsningar Ford Focus, som typiskt inkluderar körsträcka begränsningar.

Hur man byter en Ford Focus Ignition Switch

March 17

Tändningen i en Ford Focus använder en enkel tändningslås och omkopplingsmekanism som är fäst vid rattstången. Omkopplaren använder ett chip som är kodad inuti nyckeln, vilket gör det möjligt för tändningen för att låsas upp, så att man kan starta fordonet. Tyvärr har Ford Focus en känd felaktig konstruktion som misslyckas ofta på grund av böjda hållare inuti cylinderlåset. När det händer, kommer du inte att kunna vända den för att ta bort tändningslåset. Lyckligtvis finns det ett sätt att ersätta växeln, även om du inte kan få tändningsnyckeln i cylindern eller stänga låset.

Instruktioner

1 Dra ett "X" på cylindern med en markör för att lokalisera och markera mitten av cylinderlåset.

2 Borra ett 3/8-tums hål i mitten av "X" borra ner i tändningslåset om en tum.

3 Använd en pick verktyg för att fiska ut låsstången från tändningslåset som förhindrar tändning vrids.

4 Vrid tändningsnyckeln till "Kör" eller "II" -läge med en platt skruvmejsel. Med låset bar bort, kommer tändnings nu gå. Du måste hålla knappen rätt upp bredvid tändningen på grund av den kodade PATS chip systemet i nyckeln. Detta chip kan bilen startas och tändningslåset från urkoppling helt.

5 Driva stansen stiftet i hålet direkt under tändningslåset på undersidan av rattstången.

6 Dra i tändningslåset ut av styrkolonnen.

7 Sätt tändningsnyckeln i den nya tändningslåset och vrid nyckeln till läge "II".

8 Skjut tändningslåset och cylinder i rattstången där du tog bort den gamla brytaren.

9 Vrid nyckeln till "Off" och ta ur nyckeln.

Hur man byter en Ford Focus Zetec Starter

February 27

Avlägsnande av starter på en Ford Focus kompliceras genom att först åtkomst till starter och sedan få ut den ur fordonet när den är frånkopplad. Det här jobbet är lättast om du har tillgång till en hiss, men kan också göras på marken genom att stödja den främre änden på pallbockar. Hursomhelst, räkna med att tillbringa flera timmar på denna reparation.

Instruktioner

1 Sätt dina skyddsglasögon på. Dra åt parkeringsbromsen och öppna huven. Använd batteriterminalen nyckel för att koppla den negativa batterikabeln. Chocka den högra sidan bakhjulet.

2 Lossa den högra främre muttrarna med rörtång.

3 Skjut domkraft under den främre änden och lyft Focus upp, placera pallbockar under ramen. Sänk fokus på pallbockar. Ta bort resten av muttrarna och dra hjulet av för hand.

4 Klättra under tills du kan se starter, som är synlig genom den bakre delen av det högra framhjulet väl. Använd uttaget inställd på att koppla kablaget går till startmotorn. Då unbolt starter från motorn.

5 Använd båda händerna för att dra i start ut genom hjulhuset. Du kan behöva vända det här sättet och att hitta rätt vinkel som gör att du kan dra ut.

6 Flytta nya starter på plats, i baksidan av hur du tog bort den gamla.

7 Bolt ny start till motorn och anslut kabelnätet med hjälp uttaget set.

8 Sätt tillbaka höger framhjul och dra åt muttrarna.

9 Jack fokus från domkraften och sedan sänka den till marken. Väl nere, dra åt muttrarna till 85 fot / lbs med momentnyckel. Anslut den negativa batterikabeln.

Tips

  • Innan tackla en engagerad jobb som detta, är det bäst att se över förfarandet i en servicemanualen, såsom Haynes Manual, så att du vet vad som väntar i förväg. Håll den nära till hands under förfarandet i fall du stöter på det oväntade.
  • Vissa modeller möjliggöra bättre tillgång till kabelnätet och starter bultar om du tar bort luftrenarlådan och komma åt bultarna från toppen. Undersök din fokus för att avgöra vilken väg kommer att ge dig en enklare tid att ta bort dessa bultar.
  • De flesta förrätter komma med en kärna avgift, som återbetalas när du kommer tillbaka det gamla starter till butiken där du köpte den nya. Så håll förpackningen och gamla starter och få din kärna avgift återbetalas så snart som möjligt.

Hur man byter 2007 Ford Focus bromsbelägg

May 1

Arbeta bromsar är viktigt att på ett säkert sätt att köra din 2007 Ford Focus. Focus har skivbromsar fram som använder bromsbelägg. Bromsbelägg stänger på rotorn, vilket fordonet att stanna. Slip ljud eller en högfrekvent skrikande ljud som kommer från din front när du kommer till ett stopp finns indikationer på att dina bromsbelägg har slitna och behöver bytas ut. Ändra dina dynor tar ungefär 30 till 45 minuter.

Instruktioner

1 Parkera din Ford Focus och öppna huven. Ta bort bromsvätskebehållarens lock genom att vrida motsols. bromsvätskebehållaren är placerad på förarsidan av motorblocket.

2 Lossa de främre muttrarna på framdäcken och sedan jack upp bilen. Position jack står under den främre änden och sänka fokus på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra framdäcken.

3 Ta bort de två monteringsbultarna på insidan av bromsoket med socket set. Bultarna på 2007 Ford Focus kan tas bort med en 17 mm hylsa.

4 Dra bromsok stiften från framsidan av bromsoket med hjälp av nål-tång. Bromsok stiften ska dra rakt ut med tång.

5 Ta bort de gamla bromsbackarna. Skjut de nya bromsbackar på plats med samma orientering som de gamla som du just bort. Riktningspilar kan tryckas på dynorna som anger vilken väg de ska installeras.

6 Slip bromsok stiftet på plats.

7 Montera bromsoket tillbaka på toppen av rotorn. Sätt bromsok fästbultar för hand. Dra åt dem med socket set. Sätt tillbaka locket på bromsvätskebehållaren som du tog bort i steg 1 och vrid medurs för att dra åt locket.

8 Jack bilen upp något så att du kan ta bort domkraften och sedan sänka fordonet till marken.

9 Kliv in Focus och pumpa bromsarna flera gånger. Bromsarna ska känna fast. Öppna locket på bromsvätskebehållaren och kontrollera vätskenivån inuti. Om vätskenivån är låg, tillsätt lite bromsvätska så att nivån upp till "Fill" linje. Sätt tillbaka locket på bromsvätskebehållaren och vrid medurs för att täta.

Hur man programmerar en Ford Focus Key

July 15

Hur man programmerar en Ford Focus Key


Ford Focus använder två uppsättningar av instruktioner för programmering av bilens dator att lyda fjärrkontroller "signaler, beroende på bilens årsmodell. Om du inte känner till årsmodell av din fokus, titta på den tionde siffran i fordonets identifieringsnummer (VIN) i det nedre högra hörnet av vindrutan. Om det är en Y, då årsmodell är 2000. Om det är 1 till 9, är årsmodell 2001 till 2009, respektive. Bokstaven A betyder 2010 års modell, och de följande åren kommer att präglas av B, C, D och så vidare.

Instruktioner

2000 till 2006

1 Vrid tändningen från "Off" till "Kör" fyra gånger på sex sekunder.

2 Vrid tändnings till "Off". Bilen kommer att klämta för att bekräfta att du har gjort allt korrekt så här långt.

3 Tryck på valfri knapp på den första fjärr du programmera. Utför detta inom 20 sekunder i steg 2. Bilen kommer chime för att bekräfta programmeringen.

4 Upprepa steg 3 för varje ytterligare fjärrkontroll.

2007 Genom 2010

5 Vrid tändningen från "Off" till "Run" åtta gånger i 10 sekunder. Låsen kommer cykel för att bekräfta att du har angett programmeringsläge.

6 Tryck på valfri knapp på den första fjärr du programmera. Utför detta inom 20 sekunder i steg 1. dörrlås kommer cykel för att bekräfta programmeringen.

7 Upprepa steg 2 med varje ytterligare fjärrkontroll, inom 20 sekunder från det tidigare programmering. Låsen växlar efter varje lyckad programmering.

8 Vrid nyckeln till läge "Av" för att avsluta programmeringsläget.

Tips

  • Inmatning av programmeringsläget raderar Focus datorns minne av alla tidigare godkännanden. Därför måste du programmera alla fjärrkontroller som du vill arbeta i samma session, även om vissa redan arbetar.

Hur man diagnostisera en Ford Focus motorproblem

July 17

Hur man diagnostisera en Ford Focus motorproblem


Det finns många saker som kan gå fel med din Ford Focus motor. Många vanliga problem utlöser också en "kontrollera motorn" lätt att komma på. Kontrollera motorn ljus kan varna dig om olika problem med motorns sensorer. Dock kan vissa problem diagnostiseras utan att behöva bry sig läsa felkoder. Även reservdelar kan köpas från de flesta auto-delar butiker, är det en bra idé att ta reda på vad som är fel med din motor först.

Instruktioner

1 Starta motorn och öppna huven. Om det finns någon vit ånga kommer ut runt de passande ytorna hos motorn, finns det en huvudpackning läcka. Huvudet packningen kommer att behöva bytas ut. Om det finns svart rök kommer ut ur avgasröret, särskilt när du accelererar, då din motorns luft-bränsleförhållande är avstängd. Du bränner för mycket bränsle. Detta kan också utlösa en check engine ljus varning avseende syresensorer på din Focus.

2 Leta reda på omborddiagnostik (OBD) accessport till vänster om gruppcentralen i förarsidan fotutrymmet.

3 Anslut OBD Scan Tool i åtkomstporten. Detta är en 16-stiftskontakt och kan endast vara orienterade på ett sätt.

4 Slå på Scan Tool och vrid start till "On" läge.

5 Tryck på "Start" på Scan Tool. Detta kommer att hämta de koder motor. När displayen visar "OK" koppla ur Scan Tool och stänga av tändningen. Använd din Focus servicehandboken att översätta felkoder (eller se Resurser).

Hur man byter 2005 Ford Focus tändstift

January 15

Hur man byter 2005 Ford Focus tändstift


Tändstift arbetar med motorns tändspolar för att hjälpa brand och starta bilen. Du bör byta tändstift på din Ford Focus bil var 30.000 miles, särskilt om de är korroderade eller elektroderna är böjda på sin plats. Till skillnad från äldre bilar, inte 2005 Focus inte använda enskilda tändkablarna med sina tändstift; i stället, är de individuella tändspolar monterad över tändstiften.

Instruktioner

avlägsnande

1 Koppla bort bilens negativa batterikabeln.

2 Ta bort enskilda tändspolen att få tillgång till dess tändstift - koppla spolen elektriska kontaktdon och demontera spolens fästbulten med en skiftnyckel och lyft sedan spolen ut.

3 Blås bort all smuts och skräp från tändstiftet har hål med tryckluft.

4 Sätt din nyckel med en tändstiftshylsa i hålet och vrid den moturs för att ta bort tändstiftet från motorn.

Installation

5 Coat trådarna i ersättnings tändstift med en antikärvningsmedel med en liten, tunn pensel, noga med att inte få någon av föreningen på kontaktens porslinsytan eller elektroder.

6 Trä tändstiftet i hålet för hand, dra åt det med hjälp av skiftnyckel och tändstiftshylsor, vrida den medurs.

7 Montera tändspolen tillbaka på plats med sin monteringsbult och anslut den elektriska kontakten.

8 Upprepa alla ovanstående steg för fler tändstift som behöver förändras.

9 Anslut batterikabeln när du har ersatt alla pluggar du behöver.

Tips

  • Platinum tändstift kan pågå i upp till 60.000 miles.
  • Inte kors tråd tändstiften eller du skada spolen. Om du placerar en liten gummislang över tändstiftet och använda den för att installera plugin i hålet, kommer slangen börjar halka om kontakten är korsgängning.

Hur man fixar en Ford Focus Front Turn Ljus

February 10

Hur man fixar en Ford Focus Front Turn Ljus


Den vanligaste orsaken till blinkers misslyckande är en enkel utbränd glödlampa. Men att ersätta dålig lampa på en Ford Focus är allt annat än enkel. Blinkerslampa på Focus måste nås genom motorrummet. Var försiktig och tålamod när du utför denna ersättning, som många en person har lämnat bakom hud och blod när du byter en av dessa lampor. Förfarandet bör ta mellan fem och tio minuter.

Instruktioner

1 Lyft huven och titta ner i motorn väl bakom blinkerslampa enhet där dålig lampa är bosatt.

2 Nå din hand i noggrant och greppa baksidan av lampsockeln, som skjuter ut från baksidan av belysningsarmaturen. Detta kan kräva att flytta runt lite för att få rätt vinkel som fungerar för din arm och hand.

3 Vrid sockeln moturs försiktigt tills du kan dra uttaget ur lampenheten. Det bör röra sig ungefär 90 grader.

4 Lyft uttaget tills du kan komma åt den med båda händerna. Var noga med att inte fånga ledningsnätet på något medan du gör detta.

5 Tryck glödlampan inåt en aning och vrid moturs tills den lossnar från sockeln. Sätt den nya lampan på motsatt sätt.

6 Testa lampan innan du installerar det genom att aktivera blinkers. Stäng av blinkersen när du har kontrollerat att lampan blinkar.

7 Sätt tillbaka sockeln genom att vända den procedur genom vilken du tog bort den.

Tips

  • Det är en bra idé att bära två eller flera extra lampor i handskfacket i fall en bränner ut när du är på språng. Om under ersättning, märker du någon brännmärken eller smält plast eller ledningar i eller runt blinkers, då systemet har en kort och ska kontrolleras av en utbildad tekniker.

Hur man öppnar en Ford Focus

February 2

Hur man öppnar en Ford Focus


Infördes 1999 i Europa och 2000 i USA har Ford Focus sortimentet blivit en populär linje av kombi bil. Tillgång till bilen styrs via en nyckel och en fjärrkontroll eller en fjärrstyrning på nyare modeller. Bilen måste låsas upp innan du försöker öppna den. De delar av Focus som kan öppnas omfattar dörrar, motorhuven och bakluckan.

Instruktioner

1 Öppna luckorna. Låsa upp bilen med fjärrkontrollen eller nyckel för den specifika Focus-modellen. Dra i handtaget på sidan av dörren mot dig. Dörrlåset kommer att släppas. Håll i handtaget och dra luckan mot dig för att öppna den. Upprepa denna process för att öppna dörren från insidan, men driva dörren snarare än att dra den efter att ha släppt spärren.

2 Öppna huven. Nå under förarsidan av instrumentbrädan. Dra huvan spaken ligger i foten brunnar. Huven kommer att dyka upp om en tum. Flytta på framsidan av bilen. Lyft huven tills det inte kan röra sig. Med den andra handen når under mitten av den främre delen av huven och dra spaken till fullo släppa huven. Dra huvan för att öppna den och få tillgång till motorn.

3 Öppna stammen. Tryck på stammen öppna knappen på fjärrkontrollen. Stammen kommer att dyka öppna. Dra upp luckan för att komma åt bagageutrymmet. På äldre modeller utan fjärrkontroller sätter nyckeln i låset på stammen. Vrid den för att öppna den och dra upp på stammen dörren.