hur rengör jag volvofälgar

Hur rengör jag bilar med 24 till 28 tums fälgar?

May 6

Större fälgar på bilar har speciella rengöringsbehov. Oavsett om du har krom, legering, talade eller målade fälgar, behöver du tålamod och rätt verktyg för att eliminera smuts, smuts och damm som kan samlas när du kör. Om den lämnas obevakad, kan fett och smuts äta bort på slutdatumet för dina hjul. Efter att ha tillbringat så mycket pengar på fälgarna, du vill behålla dem i toppform. Dessa steg kommer att säkerställa lång livslängd och maximal glans för dina fälgar.

Instruktioner

1 Sätt vatten i stor hink. Se till att borsten och renare är praktiskt.

2 Enligt renare riktningar, tillämpas på en kant. Detta kommer att hjälpa till att bryta upp fett och gunk. Använd borsten för att lossa några svåra att ta bort skräp.

3 Skölj hjulet ordentligt med varmt vatten. Om någon skräp kvar på hjulet, upprepa steg två. Använd en våt microfiber handduk för att avlägsna eventuella kvarvarande smuts.

4 Använd en torr handduk att torka hjulet. Vatten drar till sig smuts.

5 Upprepa steg två till fyra på de återstående tre hjul. Använd däck och skivskärpnings enligt anvisningar från tillverkaren.

Tips

 • Flera företag göra produkter speciellt för rengöring fälgar och däck, även Meguiars, mödrar, EagleOne, Dupont, Black Magic och Turtle Wax. Fälgar är en stor monetär investering för din bil vid större storlekar, så det extra omsorg är värt den tid investerat för en ordentlig glans.
 • Vissa produkter fungerar bättre på andra ytbehandlingar. Till exempel en renare avsedd för aluminiumfälgar kanske inte fungerar lika bra på krom ekrar. Se till att välja rätt rengöringsmedel för dina hjul "finish.

Hur rengör jag bygga upp på min Chrome fälgar?

April 4

Hur rengör jag bygga upp på min Chrome fälgar?


Chrome fälgar 'glänsande, spegelliknande utseende kommer från ett tunt skikt av förkromat över en annan metall, såsom aluminium. Chrome fälgar kan bygga upp smuts, bromsdamm, och vägsalt som dämpar finish. Tvätta krom fälgar regelbundet med mild tvål och använda krom polska för att avlägsna eventuella uppbyggd.

Instruktioner

1 Spraya fälgar med slang för att skölja bort lös smuts.

2 Fyll en hink med vatten och en liten mängd diskmedel. Torka fälgarna med en tvål svamp, skölja ut i hinken vid behov. Använd en mjuk tandborste för att nå några små områden.

3 Skölj fälgar noga med slangen. Torka dem väl med en handduk.

4 Applicera en liten mängd krom polska till fälgarna med sämskskinn. Låt det sitta i en minut eller två tills den blir grumlig. Gnugga fälgar i små, cirkulära rörelser tills krom lyser. Applicera ett andra skikt av polish om det finns en stor mängd uppbyggd.

Tips

 • Använd krom polska gjord speciellt för höga temperaturer. Friktion orsakar fälgar för att värma upp, vilket kan göra regelbundna polish eller vaxer visas grumlig.

Hur rengör jag en luftflödesmätare i en 1996 2,4 Toyota Tacoma?

March 14

Den 2.4l motorn finns i vissa 1996 Toyota Tacomas använder en massa meter luftflöde monterad inline mellan luftfiltret och spjällhuset på motorn. Denna mätare (även kallad massflödessensor luft) talar om för Tacoma dator hur mycket luft som kommer in i motorn. Om sensorn blir smutsig, då det inte kommer att kunna läsa luftflödet korrekt, och motorn kan inte köras. För att fixa det, du behöver rengöra luftflödesmätare som kan göras på cirka 15 minuter.

Instruktioner

1 Pop huven. Lokalisera luftflödesmätare på insugsslangen, som identifierats av en kabelstam som kör in i den.

2 Koppla selen till mätaren. Skruva loss slangklämmor på båda sidor av mätaren med en platt skruvmejsel och dra mätaren ur motorrummet.

3 Spraya sensor med massluftflödessensorn rengöringsspray. Låt sensorn lufttorka.

4 Sätt tillbaka sensorn i insugningsslangen med platt skruvmejsel. Anslut ledningarna tillbaka till givaren.

Hur rengör jag brännmärken från en Chrome motorcykel avgassystem?

October 12

Hur rengör jag brännmärken från en Chrome motorcykel avgassystem?


Motorcykel avgassystem värms upp snabbt när motorcykeln används. Ryttare bör vara noga med att undvika att röra vid avgas medan ridning. Ofta en ryttare stövlar kommer att beröra avgaserna, skapar brännmärken på avgaserna. Dessutom kommer en cykel utveckla svarta brännmärken på avgas över tiden. Regelbunden rengöring av motorcykeln avgassystemet kan hålla brännmärken till ett minimum.

Instruktioner

1 Blanda en liten mängd av fordons tvål med varmt vatten. Tvätta motorcykeln avgaser med denna lösning och en ren trasa. Beroende på hur illa brännmärken är, kan du behöva använda mjuk borste. Ta bort så mycket av smuts, sot och bränna märket som möjligt.

2 Låt avgas torka helt. Om du ser några fläckar på avgas, kan det inte ha varit tillräckligt svalt innan rengöring.

3 Gnid en liten mängd krom avgasrenare i brännmärken med en ren trasa. Använd mjuk borste för att ta bort eventuella återstående brännmärken. Upprepa processen tills du har tagit bort brännmärken.

4 Skölj krom renare av motorcykeln avgaser med varmt vatten. Torka med en ren trasa.

Tips

 • Rengör alltid din motorcykel avgaser efter avgasrören har svalnat.
 • Köp bil renare och krom avgasrenare från din lokala bil butik eller motorcykel butik.
 • Använd krom renare regelbundet för att undvika uppbyggnad av brännmärken, smuts, sot och fett. Tidsramen kommer att variera beroende på hur du använder din cykel.

Hur rengör jag Insprutare i en Camaro V6?

June 2

Hur rengör jag Insprutare i en Camaro V6?


Bränsleinsprutningssystem har varit i bruk på bensindrivna fordon sedan mitten av 50-talet. Denna typ av bränslesystemet ger ökad bränsleeffektivitet över frö förgasare, eftersom det insprutade bränslet finfördelas mer fullständigt som det injiceras in i den inkommande luftströmmen. De flesta V6 Camaros har sekventiell bränsleinsprutning. Det finns en enda injektor per cylinder, och en elektronisk krets styr när och hur mycket bränsle sprutas in i cylindern. Att hålla bränslesystemet rent är det enkelt och billigt sätt att säkerställa maximal bränsleekonomi och hästkrafter. För att rengöra bränslesystemet ordentligt, kontakta din bruksanvisning och bestämma mängden gas din tank kommer att hålla.

Instruktioner

1 Häll bränslesystemet / bränsleinsprutnings renare du valt i din nästan tom bensintank för att säkerställa att bränslet och renare blanda mer fullständigt och för att säkerställa att utspädningsförhållandet är korrekt.

2 Hur rengör jag Insprutare i en Camaro V6?

Fyll upp till rena.

Fyll din bensintank med kvalitet varumärken 89/90 oktan bränsle, mid-grade bränsle på de flesta bensinstationer.

3 Kör din bil för att blanda bränslet och bränslesystemet renare och pumpa in bilens bränslekanalens varifrån den kommer att skickas till varje insprutare.

Tips

 • Eftersom injektorn beordras att öppna, kommer bränslet och renare som passerar genom den avlägsna lack, kol och andra avlagringar från injektorn öppningen. Kol och lack tas också bort från ventilytorna som bränslet kommer in i förbränningskammaren genom öppning av insugningsventilen.
 • När du rengör bränsleinsprutningssystem, det är också rekommenderat att du ändrar din luftfilter. Ett rent luftfilter ger den maximala mängden ren luft i ditt intag för förbränning.
 • Spill inte bränslesystemet renare på din färg. Om någon renare skulle bli på färgen, rengör den omedelbart eller det kan skada din färg.

Hur rengör jag KMC Wheels?

January 7

Hur rengör jag KMC Wheels?


KMC fälgar och hjul representerar några av de mest eftertraktade eftermarknadsprodukter på marknaden idag. Eftersom de är en stor investering, ägare som tar skryter i utseendet på sina KMC hjul behöver veta vad skadliga kemikalier förstöra olika utföranden på hans KMC fälgar och hjul. Använder fel rengöringsprodukter kan skada känsliga ytor. KMC fälgar kan skadas permanent och kräver målning eller fullständig lackering. Några steg och tips kommer att förhindra skada eller missfärgning och hålla KMC fälgar ser nya året.

Instruktioner

Rengöring och underhåll av KMC fälgar

1 Hur rengör jag KMC Wheels?

En mild diskmedel fungerar bäst på anpassade fälgar.

Parkera bilen utanför i skuggan. Du måste vänta på hjulen för att kyla ner, särskilt efter en lång enhet. Värme eller direkt solljus torkar tvålrester snabbt på metallfälgar och vissa KMC hjul har komplicerade eker mönster som kräver extra städning tid.

2 Blanda en uppmätt andel mild diskmedel i en 5-liters hink eller större behållare. Läs tillbaka etiketten och undvika diskmedel som innehåller lut eller eller någon syra ingredienser. Se till insidan av skopan innehåller ingen sand, kemiska rester eller andra föroreningar. Rengör den med mild flytande diskmedel om du måste. Rör innehållet.

3 Hur rengör jag KMC Wheels?

Veckostädning försäkrar en ljus och ren yta.

Välj ett hjul att börja med. Blöt hjulet och däcket med rent vatten från en slang. Blötlägg det för en eller två minuter; inte bara splash det. Detta kommer att hjälpa till att försäkra det svalnat tillräckligt

4 Mätta en ren handduk i tvålblandningen och torka jämnt över kanten. Använd lätta drag - detta första steg förhållanden RIM genom att lossa upp smuts och smuts. När du har en beläggning, applicera medelhögt tryck till alla delar av fälgen. Om utrustad med ekrar, använda två fingrar för att torka inne i svåråtkomliga områden. Glöm inte att rengöra alla sidor av muttrarna. Skölj helt och torr buff all fukt med en ren, mjuk handduk. Upprepa processen för varje separat hjul.

Rengöring Frekvens och skick fälgar

5 Hur rengör jag KMC Wheels?

Stående pölar innehåller olja och vägsalt återstod.

Inspektera fälgar varje dag. Leta efter främmande föroreningar som djurs urin, vägsalt och oljerester som har sparkade upp från stående pölar. Rengör dem omedelbart, eftersom dessa ämnen kan börja försämras fälgen polerade yta snabbare än andra mildare föroreningar. Om fläckar verkar svår, blöt fälgarna längre med rent vatten och tillsätt mer diskmedel till blandningen.

6 Hur rengör jag KMC Wheels?

Stålull skadar finish på anpassade KMC fälgar.

Inspektera fälgar i veckan. De kommer att ha samlat mindre mängder av oxidation, smuts, lera och bromsdamm. Den veckovisa rengöring förhindrar mindre skadliga ämnen ansamlas och etsning i fälgen. Låt inte fälgarna gå utan rengöring för över en vecka.

7 Hur rengör jag KMC Wheels?

Även mjukaste borstarna kan skrapa på ytan av KMC fälgar.

Applicera ett tunt lager av flytande metall vax till kanterna efter en veckostädning. Använd inte klistra vaxer, eftersom de ofta innehåller små slipmedel och rengöringskemikalier. Du måste använda en icke-slipande, organisk typ av vax som inte skadar ytan kant eller finish.

Tips

 • Använda mer tvål minskar risken för repor.
 • Använd inte skurborstar eller kuddar, stålull, stålborstar eller används svampar på KMC fälgytor.
 • Använd inte tunga industriella rengöringsmedel för att rengöra fälgarna. De innehåller ofta syror, lut och blekmedel som är skadliga för polerade ytor.

Hur rengör jag Cykel förgasare?

May 5

Hur rengör jag Cykel förgasare?


Motorcykel förgasare är känsliga delar av utrustning som lätt påverkas av skräp, föroreningar och inaktuella bränsle. Om de tillåts i förgasaren, dessa föroreningar börja bygga upp inom förgasaren är små bränslepassager och strålmunstycken och så småningom skapa en träsko som förhindrar motorcykeln körs på rätt sätt, om alls. Regelbundna förgasare rengöring kan förhindra träskor inträffar, men kräver en kunskap om hur man tar bort förgasarna från din motorcykel.

Instruktioner

1 Ta förgasarna från din motorcykel. Se till en fabrik servicemanualen är specifika för din motorcykel för detaljerade borttagning instruktioner. Ställ förgasare på en ren arbetsplats.

2 Leta reda på avtappningsskruvarna på flottören skålar längst ned förgasarna. Ta bort skruven med en skruvmejsel och tillåta bensinresterna rinna ut i en behållare. Ta bort skruvarna från omkretsen av flyt skålar med en stjärnskruvmejsel och dra float skålar och deras packningar bort från förgasaren kroppar. Rengör flottören skålar noggrant med en förgasare rengöringsspray och en mässingsborste. Skruva avtappningsskruvarna tillbaka på float skålar med en skruvmejsel.

3 Avlägsna de mässings strålmunstycken från botten av de förgasaren organ, med hjälp av en liten platt skruvmejsel. Grupp varje uppsättning strålar samman när du tar bort dem från förgasare. Rengör varje stråle noga med en förgasare rengöringsspray. Blås tryckluft genom munstycket eller använda en tunn tråd för att avlägsna instängd skräp. Placera varje grupp av strålar i separata plastpåsar för att förhindra förlusten av delar.

4 Ta bort mässings flyter från botten av förgasare. Använd en liten punch att skjuta flyta stiften ur förgasarna och dra flottörerna bort från sina fästen. Ta bort flottören nålar och ventiler från förgasaren kroppar med hjälp av en hylsnyckel. Rengör flottar, flyta nålar och ventiler med en förgasare rengöringsspray. Placera varje enskild flytenhet i separata plastpåsar.

5 Ta bort toppkåpor från förgasare, med en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fast locken till förgasaren organ. Placera skruvarna och mössor i en plastpåse.

6 Dra membranen eller diabilder ut ur toppen av förgasaren organ. Tryck jet nålar ur membranen eller diabilder. Rengör jet nålar och membran eller diabilder noggrant med en förgasare rengöringsspray. Sätt jet nålar i membranen eller glasen och placera varje enhet i separata plastpåsar.

7 Ta bort tomgångsluftskruvar och fjädrar från sidorna av förgasaren kroppar med en liten platt skruvmejsel. Rengör avsmalnande ändar skruvarna med förgasare rengöringsspray. Placera tomgångsluftskruvar och fjädrar i en plastpåse.

8 Spraya det inre av förgasarna med förgasare rengöringsspray, mättbränslepassagerna på undersidan av förgasarna. Blåsa tryckluft genom ventilerna bränsle att rensa bort eventuellt infångat skräp.

9 Sätt ihop förgasarna i omvänd ordning. Byt ut trasiga eller skadade flyta skål packningar med nya packningar. Sätt tillbaka förgasare på din motorcykel.

Tips

 • Blötlägg förgasare, float skålar och jet i en blandning av kokt citronsaft och vatten för att avlägsna alltför träskor och föroreningar.
 • Förgasarmunstycken och flyter är ömtåliga. Var försiktig när du tar bort dessa delar för att förhindra permanenta skador på strålarna, flöten och förgasaren organ.

Hur rengör jag Foggy Strålkastare?

March 19

Hur rengör jag Foggy Strålkastare?


Med tiden kommer plastskydd på bilens strålkastare dis över från en kombination av smuts, repor, och exponering för fukt och väder. Det finns många företag som kommer att reparera dessa luckor. Men det är relativt billigt och lätt att göra reparationerna själv, antingen genom att köpa ett kit, eller köpa poster separat vid en automatisk leverans butik.

Instruktioner

1 Tvätta bilen för att avlägsna all smuts. Låt det torka.

2 Skydda bilen runt strålkastarna genom att tillämpa målartejp, se till att inte lämna någon yta avslöjats som kan skadas av polermedel eller sandpapper när du arbetar.

3 Applicera en liten mängd av polermedel till en trasa och gnugga på strålkastarna, ett lätt tryck i en cirkelrörelse. Du kommer förmodligen göra detta för ca 10 minuter per lins; om locket är lätt skadad, bör denna process visar resultat snabbt. Om det finns en hel del repor och gropar, måste du göra ytterligare polering.

4 Blötlägg 1000-grit sandpapper i en hink med vatten i minst 10 minuter. Väta ytan av strålkastaren, och sand den lätt i raka linjer, fram och tillbaka i endast en riktning. Fortsätt slipa tills groparna i plast, liksom missfärgning, är borta. Du kan behöva regelbundet tvätta och torka ytan av strålkastaren innan du fortsätter slipning. Tvätta bort grus innan vi går vidare.

5 Upprepa processen med 1500-slippapper, nu rör sig i rät vinkel mot dina tidigare stroke.

6 Fortsätt att slipa linsen med ökande kornvikter. Hålla linsen våt och alltid stroke linsen i rät vinkel från de tidigare sandpapper slag, tills linsen är tillfredsställande klar.

7 Avsluta jobbet med ytterligare en tillämpning av polermedel på en trasa och sedan tvätta linsen med ett milt rengöringsmedel, och ta bort målartejp.

Tips

 • Du kan vaxa bilen innan du börjar arbeta på strålkastarna för att ge ytterligare skydd mot stänk av några produkter.
 • Sandpapper korn siffror visar hur många slipartiklar finns det per kvadrattum av papper. Ju högre siffra, desto mjukare och mindre slip sandpapper.
 • Från och med februari 2010 kit är ungefär $ 10- $ 15, men materialen i sig kan kosta mindre.
 • Matlagning spray - som Pam - kan användas som en snabb lösning, som det rockar och rengör skrapat ytan av en lins.

Hur rengör jag plastlinsen på framsidan av min bil?

June 7

Plastlinser som täcker auto strålkastarna kom på modet på high-end bilar över 20 år sedan. Trenden spridning, och nu har de flesta strålkastare är bakom en plastlins. Fördelar inkluderar att skydda själva ljuset från väg skräp, och låta fler designalternativ. Den stora nackdelen är att plast är föremål för grumling upp och gulnar.

Orsak

Orsaken till grumling är ultraviolett ljus (UVL), samma höga energiljusvågor som ansvarar för garvning av huden i solen. Effekten av UVL på plast beror i hög grad på vilken typ av plast. Även de mest resistenta plaster är föremål för en viss grad av skador på grund av minut produktionsrelaterade föroreningar. Förutom synlig grumlighet och färgförändring över tiden obehandlad UVL skada kan leda till strukturella förändringar som försvagar plasten.

UVL effekter är typiskt ytliga, och en solskadad linsen kan återställas till nästan nya utseende. Processen innebär polering bort missfärgade topp några millimeter av plast. Du kan också använda en skyddande beläggning som fungerar som solbränna skydd för plast.

Varför Rengör Lens?

Det viktigaste skälet för att rengöra och refinish missfärgade strålkastare täcker är säkerheten. Beroende på hur grumligt omslaget är, kan dess effekt på mörkerseende sträcker sig från knappt märkbara till rent ut sagt farligt. En sekundär faktor är effekten på bilens utseende.

Processen

Återställa en solskadad strålkastare täcka är en process i tre steg. Det är mycket viktigt att du börjar med grundlig rengöring plasten. Detta tar bort vägsmuts och, ännu viktigare, grus som kan skada linsen.

Det andra steget innebär polering plasten så att dystra skiktet, tillsammans med mindre repor och hack, tas bort. Innan du börjar, maskera av området runt linsen för att undvika skada omgivande färg eller krom. Planerar att tillbringa lite tid och ansträngning, särskilt om du gör jobbet utan en strömpoler.

Avsluta jobbet genom att ta bort överskott polska och tillämpa en slutlig finish som blockerar UVL så mycket som möjligt utan alltför påverkar öppenheten. Detta kommer att minska UVL skador och hålla bilens linser ser bra under en lång tid.

Var kan man få material

Populära kit erbjuds av 3M, Diamondite, Meguiars, Permatex, Turtle Wax och andra. De finns på auto leverans butiker och på nätet. Dyrare kit inkluderar stödrondeller för användning med en borrmaskin eller poler, samt specialiserade kemikalier för målet steg. Andra är mer grundläggande.

Hur rengör jag insidan av en digital SLR-kamera?

May 18

Hur rengör jag insidan av en digital SLR-kamera?


Digitala systemkameror (enda lens reflex) kameror skiljer sig från point-and-shoot kameror som SLR-kameror har utbytbara objektiv. Detta innebär att linsen på kameran kan tas bort och ersättas med en annan lins. Även om detta ger fotografen mycket större flexibilitet exponerar den också insidan av kameran för damm och smuts. Som ett resultat, bör SLR-kameror rengöras regelbundet för att ta bort damm eller smuts som kan ha etablerat sig på kamerans digital sensor.

Instruktioner

1 Ta bort lins eller kamerahuslock för närvarande ansluten till kamerahuset. Rengör insidan av kameran i en dammfri rum, såsom en utan mattor. Matsalar är vanligtvis bra val.

2 Placera munstycket på din fläkt lampa nära ytan av sensorn utan att röra den, och pressa lampan. Detta kommer att frigöra en puff av luft som kommer att ta bort eventuella lösa, stora partiklar av damm från ytan av sensorn.

3 Ta en ren sensorrengöring pinne ur förpackningen. Beroende på ditt val kommer pinnen antingen vara torr och behöver ett par droppar rengöringsvätska, eller kommer att förfuktas. Ta inte bort pinnen från påsen tills du är redo att använda den, och inte ställa pinnen ned eller det kan attrahera damm.

4 Torka provpinnen över ytan av sensorn i en komplett rörelse. Pinnen ska nå slutet av sensorn innan du plocka upp den. Arbeta i en riktning över sensorn, och överlappar dina sveper något för att säkerställa att du rengör hela ytan.

Tips

 • Sensorrengöring kompresser kan hittas på de flesta kamera återförsäljare och på nätet. Det finns inget varumärke som är att föredra framför en annan. Använd alltid en rengöringslösning speciellt framtagen för digitala kamerasensorer, och aldrig använda ett glas eller allmänt ändamål renare; dessa har kemikalier som kan skada sensorn.
 • När du tar bort objektivet när du fotograferar, placera kameran så att linsen pekar nedåt. Detta kommer att minimera mängden damm som är tillåtet att falla in i den öppna kroppen. Förvara aldrig kameran utan en lins eller kamerahuslock fäst.
 • Blås inte in i kameran för att ta bort damm. Fukt och kondens från din andedräkt skadar de inre komponenterna i kameran. Dessutom, aldrig använda en burk med tryckluft med ett flytande drivmedel. Kemikalierna i dessa burkar kommer också skada kamerakomponenter.