identitetsnummer sony ericsson

Hur till låsa upp en Sony Ericsson W300i gratis

December 2

Sony Ericsson mobiltelefoner som W300i kommer ofta nätverks låst när du köper dem från en cellulär nätverksoperatör. Under hela avtalstiden, förblir telefonen låst endast till nätverket du köpte telefonen från. Men om det finns särskilda omständigheter, till exempel när du måste resa utomlands i affärer eller semester, och måste använda en lokal nätoperatör SIM-kort, kan du be din nätoperatör för att ge dig koden för gratis. Du kommer dock måste förklara anledningen till att låsa upp den.

Instruktioner

1 Ring kundtjänst avdelningen för mobilnätverksleverantören.

2 Berätta företagets företrädare som du vill låsa upp din Sony Ericsson W300i. Berätta för henne ditt kontonummer och telefonens IMEI-nummer, som du kan ta reda på genom att slå "* # 06 #" på telefonens knappsats. Ett IMEI-nummer är en telefonens identitetsnummer som används för att generera en upplåsningskod.

3 Vänta koden som ska levereras till dig av din operatör via e-post. Vanligtvis tar några arbetsdagar för dem att få dig koden.

4 Slå på telefonen och se till att du har infogat ett "accepterad" SIM-kort i den. En accepterad SIM-kortet är den till vilken telefonen är låst.

5 Tryck på vänsterpilen.

6 Tryck på "*" (asterisk) två gånger.

7 Tryck på vänsterpilen igen.

8 Vänta i fyra sekunder, tills du ser "Nätverk" på telefonens skärm med en bild av en sluten hänglås.

9 Tryck på "Välj". Telefonens skärm kommer nu att läsa "Lås (Net) 5" och "NCK."

10 Skriv in koden som tillhandahålls av nätoperatör. Telefonens skärm visar då "Network olåst" och "Insert SIM". Telefonen kommer då att låsas upp.

Sony Ericsson W810 Tips

January 11

W810 är den tredje Walkman Sony Ericsson har erbjudit i USA. Den levereras i svart och erbjuder multimedia, Bluetooth och internetfunktioner. Dess mest populärt inslag är dock möjligheten att ta din musik och ljudböcker med dig överallt.

Gör batteriet att räcka längre

En av de största frustrationer en mobiltelefon användaren står inför är att glömma att ladda telefonen efter att han lämnar huset. Talar i telefon kan tömma batteriet snabbt. På Sony Ericsson W810, förblir bakgrundsbelysningen under samtalet som standard. Detta är en onödig belastning på batteriet. När du är på ett samtal genom att trycka på nedåtpilen för att ange din adressbok. Paus ett par sekunder, och sedan fortsätta konversationen. Efter några sekunders stå vid, kommer telefonens bakgrundsbelysning stänga och batteriet räcker längre.

Enligt Sony Ericssons officiella supportsajt, kan du också förlänga batteritiden på din telefon genom att stänga av funktioner som du inte använder. Vänd ner ljusstyrkan och stänga av Bluetooth när du inte använder den för att göra din batteriet att räcka längre.

Uppdatera telefonens programvara

Om din W810 inte fungerar, kan problemet enkelt fästas med Sony Ericssons uppdateringstjänst. Istället för att ringa tillverkaren och få den ersatt tillåter uppdateringstjänsten för att kontrollera om uppdaterade versioner av programvaran i telefonen. Detta kommer ofta att lösa problemet och förbättra prestanda.

Överför musikfiler till telefonen

Att använda Walkman funktioner, måste du överföra musikfiler från datorn till telefonen. Du kan göra detta via Bluetooth, infraröd teknik eller en USB-kabel. Ladda ner Sony Ericssons PC Suite gratis. En gång installerat, kommer mjukvaran automatiskt känna igen telefonen när du ansluter den till en USB-kabel som är ansluten till datorn.

Telefonen har också en masslagringsläge. I det här läget är telefonen behandlas som en flyttbar enhet på datorn. Detta gör det möjligt att underlätta för att använda Windows Explorer för att lägga till musikfiler enkelt till din Walkmantelefon.

Åtkomst musikspelaren

När musikfiler har överförts till datorn, öppna Walkman-funktionen genom att trycka på Meny> Walkman. En lista över dina tillgängliga spellistor visas.

FM-radio

Din W810 erbjuder också bekvämligheten med en FM-radio överallt. För att det ska fungera, men måste du ansluta en handsfree-set eller högtalare i telefonen. När den är ansluten, öppna radion genom att gå till huvudmenyn och välja "Radio". När radiofunktionen har öppnats, använd vänster och höger riktningsknapparna för att välja en station. Tryck på "Sök" för att hitta nästa frekvens automatiskt.

Hur man fixar en Sony Ericsson Walkman

February 12

Hur man fixar en Sony Ericsson Walkman


Sony Ericsson Walkman är en trådlös telefon som har en inbyggd MP3-spelare. Detta gör att du kan bära bara en bärbar enhet i stället för fyllning fickorna med två. Men när du använder Sony Ericsson Walkman du kan stöta på en funktion fråga då och då. Du kan korrigera dessa frågor utan stora svårigheter och genom att prova några felsökningssteg.

Instruktioner

1 Kontrollera kabelanslutningen går från Sony Ericsson Walkman till antingen datorn eller eluttaget. Om kabeln inte är isatt telefonen inte kommer att debitera.

2 Förvara telefonen ur extrem värme och kyla (under 41 och över 95 Fahrenheit). Telefonen kan bli skadad och inte fungerar när alltför varmt eller för kallt.

3 Välj frekvens manuellt på Walkman-mottagare för att välja en radiostation. Ibland sparar en station i telefonens programmering kan leda till att telefonen inte helt emot sändningen.

4 Tryck på knappen "Volym" på Sony Ericsson att öka volymen på telefonen. Om volymen det satt till noll du inte kommer att höra något ljud.

5 Kontrollera hörlursanslutning på Sony Ericsson Walkman. Om kabeln inte är helt insatt i hörlursuttaget du kommer att förlora ljudvolym och kvalitet.

6 Använd en liten nål för att trycka på knappen "Reset" om du fortfarande har problem. Var medveten om att återställa Walkman kan radera alla filer och inställningar på enheten.

Hur man uppgraderar ljudet på en Sony Ericsson K750

February 17

Sony Ericsson K750i är en mobiltelefon som används på flera stora nätverk i USA. Ibland behöver enheten en uppgradering att hålla dig ajour med ljudformatet världen. För att du har den senaste program, uppgradera ljudet på Sony Ericsson K750i. Detta kräver endast två nedladdningar och några minuter av din tid.

Instruktioner

1 Öppna din webbläsare och navigera till Sony Ericssons webbplats. Välj "Support" och välj sedan "K750i" som den enhet du behöver uppdateringar för.

2 Välj "Synkronisering" och sedan klicka på länken för önskad synkroniseringsprogram. När programmet har hämtats, dubbelklicka på ikonen för att ladda installationsguiden. Följ anvisningarna i guiden för att helt installera programvaran på datorn.

3 Återgå till nedladdningssidan och välj "programuppdateringar." Välj ljuduppdaterings möjlighet att ladda ner den nya ljudinformation.

4 Anslut den ena änden av USB-kabeln till strömporten på Sony Ericsson K750i och den andra änden till en USB-port på datorn. Öppna den nyinstallerade synkroniseringsprogram, klicka och dra den nedladdade ljud uppdatering i fönstret. Klicka på "Sync" för att installera ljud uppgradering på Sony Ericsosn K750i

Hur till låsa upp en Sony Ericsson T616

February 25

Hur till låsa upp en Sony Ericsson T616


Tjänsteleverantörer programmera SIM begränsning i sina mobiltelefoner för att förhindra användning av andra nätverk. Detta låser effektivt din Sony Ericsson T616. Det enklaste sättet att återta kontrollen över din Sony Ericsson T616 är helt enkelt att låsa upp den med en kod.

Instruktioner

1 Hitta IMEI-koden. Detta är också känd som International Mobile Equipment Identifier. Det är serienumret och hur tjänsteleverantörer identifiera en telefon. Få koden genom att knappa in "* # 06 #" utan citattecken. Du kommer att få en 15-siffrigt nummer. Skriv ner det.

2 Hitta en webbplats som har upplåsningskoder för en Sony Ericsson T616 (se Resurser nedan). Även om vissa webbplatser erbjuder koder för gratis, de flesta tar ut en avgift.

3 Ange "Sony Ericsson" för märke av telefonen följt av "T616" för modellen. Sätt IMEI-numret i och välj din operatör och det land som du bor i från rullgardinsmenyn.

4 Sätt din e-postadress och betalningsinformation om det behövs.

5 Vänta ett par dagar och kolla din e-post. Du kommer att få en upplåsningskod. Skriv ner det.

6 Förvandla din mobiltelefon och ta bort abonnentidentitetsmodulen (SIM) kort genom att skjuta bort locket på baksidan och ta ut batteriet. SIM-kortet är den lilla vita kortet ligger under batteriet.

7 Byt ut SIM-kortet med en från ett annat nätverk. Byt ut batteriet och slår på telefonen igen.

8 När telefonen kommer tillbaka, kommer det att säga att du är på ett felaktigt nätverk och det kommer att be om en kod. Skriv in numret som du fick precis som du ser det. Vänta några sekunder och telefonen startas om. När den gör det kommer logotypen av det nya nätet vara på skärmen. Du har nu olåst Sony Ericsson T616.

Hur till låsa upp Sony Ericsson Z550a

March 1

Sony Ericsson Z550a är en kompakt flip-telefon som fungerar på GSM bolagens nät. För att skydda din Z550a från obehörig användning, det finns flera nivåer av säkerhetsalternativ du kan använda för att låsa enheten. SIM-låsfunktion skyddar SIM-kortet, även om den är placerad i en annan enhet. Du måste ange en PIN-kod för att låsa upp Z550a när funktionen är aktiverad. Telefonlåset skyddar telefonen, även om ett annat SIM sätts in. Du måste ange din låskod för att inaktivera telefonlåset funktionen.

Instruktioner

Telefonlås

1 Tryck på "Power" -knappen (längst ner till höger på tangentbordet) för att slå på telefonen. När telefonlåset är inställt, "Enter Code" visas.

2 Använd telefonens knappsats för att ange dina fyra till åtta siffror låskod. Om du är osäker på koden eller har inte förändrat koden anger standardkoden "0000"

3 Tryck på "OK". Om rätt kod anges, "olåst" visas. Om du inte känner till koden, måste du lämna in telefonen till en Sony Ericsson-återförsäljare eller din leverantör. (Låskoder kan inte återställas på distans.)

SIM-lås

4 Tryck på "Power" -knappen (längst ner till höger på tangentbordet) för att slå på telefonen. När telefonlåset är inställt, "Ange PIN" visas.

5 Skriv in dina fyra till åtta siffror PIN-kod. Om du inte har ändrat PIN-koden anger i standardkoden som fastställts av trådlösa leverantör. (AT & T Wireless använder "1111" och T-Mobile använder "1234." Din operatör kan förse dig med standard PIN-kod.)

6 Tryck på "OK". Om rätt kod anges, kommer telefonen låsa upp. Annars kommer en "Fel PIN" fel visa; fortsätt till steg 4 för att återställa din PIN-kod.

7 Fortsätt att mata in standard PIN tills "PIN blockerad" visas. Du bör se detta efter tre felaktiga inmatningar.

8 Kontakta din trådlösa operatör. (Hitta kundsupportnumret på en ny faktura eller på bolagets hemsida.) Begär PUK (Personal Unblocking Key) för din telefon. Denna kod gör att du kan återställa PIN-kod.

9 Skriv in PUK och tryck på "OK". "Ange ny PIN" visas.

10 Skriv in ett fyra- till åtta siffror som du väljer. Tryck på "OK".

11 Ange PIN igen när du ombeds att bekräfta och tryck på "OK". Telefonen är nu upplåst.

Tips

  • Stäng av telefonen och SIM-lås från "Protection" i telefonens "Säkerhet" inställningar.

Hur man tar bort luckan på Sony Ericsson P910i

March 5

Sony Ericsson P910i är en avvecklad mobiltelefon med en nedfällbar knappsats. Ena sidan av knappsatsen (syns när luckan är stängd) lagrar den traditionella knappsatsen, medan den andra sidan visar ett komplett tangentbord. P910i kör Symbian mobila operativsystem. Att förställa din P910i, måste du ta bort telefonens lucka. Du kan också behöva ta bort luckan för att ersätta den med en ny.

Instruktioner

1 Förvandla din P910i av och föra den till en tabell. Stänga luckan och visa den nedre kanten av telefonen. Du ser en liten panel mellan laddningsuttag och luckan. Bända kanten av panelen uppåt med ett brytverktyg eller precision skruvmejsel.

2 Dra luckan nedåt för att öppna den. Ta tag i övre kanten av den lilla panelen och dra den uppåt för att ta bort den från telefonen. Du ser de två skruvarna som håller luckan på plats.

3 Ta bort de två små skruvarna med en precision skruvmejsel. Ta tag i luckan och lyft bort den från telefonen. Det kommer automatiskt att koppla från anslutningsporten.

Hur till Flash en Sony Ericsson Mobile

March 6

Hur till Flash en Sony Ericsson Mobile


När du flash Sony Ericsson Mobile telefon, ger du det en uppdaterad version av sitt operativsystem. Blinkande kan också användas för att lägga till program och göra andra ändringar i din mobiltelefon. Processen tar bara ca 20 minuter att fylla i och du kommer att behöva en programvara och en USB-kabel. På så sätt kan du se till att hålla din mobiltelefon uppdaterad med alla de senaste buggfixar och förbättringar.

Instruktioner

1 Sök på nätet för blinkande program som är speciellt utformad för Sony Ericssons mobiltelefoner. En av de vanligaste programmen är Sony Ericssons uppdateringstjänst eller Seus. Seus kan laddas ner gratis (se avsnittet Resurser för länkar). När du har hämtat programvaran till datorn, dubbelklicka på filen och vänta på att installera.

2 Hämta en USB-drivrutin till din dator som är kompatibel med din telefon. Detta gör det möjligt för din blinkande programvara och datorn för att upptäcka anslutningen mellan telefonen och datorn. Du kan gå online och söka efter Sony Ericsson USB-drivrutiner som vanligen finns gratis (se Resurser).

3 Installera drivrutinen genom att klicka på filen och följa instruktionerna på på skärmen. Efteråt, koppla telefonen till datorn med USB-kabel som medföljde Sony Ericsson luren. Du kommer att få ett meddelande "Ny maskinvara" på datorn och det kommer att söka efter drivrutinerna. Vänta för datorn att hitta dem.

4 Se till att telefonen är fulladdad och minneskortet tas bort. Håll telefonens knappen "Call". Vänta en minut och blinkande program som du har installerat tidigare kommer att upptäcka din telefon.

5 Välj "Flash" från programmets rullgardinsmenyn. Välj den firmware som du vill installera på enheten från andra rullgardinsmenyn.

6 Klicka på knappen "Go" eller "OK" och vänta på den blinkande processen ska börja. Koppla inte ur USB-kontakten från antingen telefonen eller datorn och se till att din bärbara elektriska kontakten är i, eftersom inga avbrott inträffar under blinkande processen. Annars kan du riskera skador på telefonen.

Hur man lägger Audible-filer på en Sony Ericsson-telefon

March 11

Hur man lägger Audible-filer på en Sony Ericsson-telefon


Sony Ericsson mobiltelefoner kan hålla en mängd olika ljudfiler, inklusive MP3 och MID-filer. Användare kan spela musik, anpassa ringsignaler och även skräddarsy text varningsljud på vissa modeller. Överföra ljudfiler till Sony Ericsson-telefoner kan variera med den exakta modellen, men den allmänna processen är densamma. Allt du behöver är en lämplig datakabel med en USB-änden, och tillgång till den dator som innehåller filerna.

Instruktioner

1 Anslut datakabeln till telefonens dataport eller laddare port och anslut USB-änden till USB-porten på datorn.

2 Stäng alla "Ny maskinvara" guider som dyker upp.

3 Välj "File Transfer" från dialogrutan som öppnas på telefonen.

4 Dubbelklicka på telefonikonen på datorn. Välj "Ljud" fil.

5 Öppna filen på din dator som innehåller de ljud du vill sätta på telefonen. Markera alla ljudfiler och dra och släppa dem i "Ljud" fil mapp på telefonen. Vänta tills överföringen är klar.

6 Dra telefonikonen till papperskorgen och koppla bort USB-kabeln från datorn.

Specs på en Sony Ericsson Xperia X1

March 11

Specs på en Sony Ericsson Xperia X1


Xperia X1 är en Windows-smartphone som Sony Ericsson släpptes 2008. Den har en väl avrundad uppsättning funktioner, men i USA är det bara var tillgängliga vid det olåsta pris på $ 799,99, som begränsad försäljning. Det är fortfarande ett bra val för en smartphone även om den saknar den nyare Windows Phone 7 operativsystem.

Fysiska egenskaper och Battery

Telefonen mäter 4,4 inches tall, 2,1 inches bred och 0,7 inches tjock, och den väger 5,6 uns. Den finns i "solid svart" eller "stål silver" färger. Den har ett utdragbart, fullt QWERTY-tangentbord och en optisk joystick för navigering. Batteriet stöder en taltid på upp till 10 timmar på en GSM- eller EDGE-nät och upp till 6 timmar på en UMTS eller HSPA-nät. För videosamtal, stöder upp till 3 timmars samtalstid.

Display och kamera

Displayen är en 3-tums LCD-pekskärm, och dess upplösning är 800 x 480 bildpunkter. Det kan visa 65536 färger. Telefonen har faktiskt två kameror, en på framsidan och en på baksidan. Den bakre kameran är huvudalternativet för att ta bilder och videoklipp, och det är en 3,2-megapixelkamera med 3x digital zoom. Den främre kameran är för videosamtal, finns på UMTS och HSPA-nät.

Anslutningar och kapacitet

Telefonen är kompatibel med 802.11b Wi-Fi, och det har Bluetooth för trådlösa anslutningar med andra enheter. Den har också en Universal Serial Bus (USB) sladd för anslutning till en dator och synkronisera data med ActiveSync. Telefonen har upp till 400 megabyte internminne; exakt tillgängliga minnet baseras på alltid förkonfigurering. Den har också en microSD-kortplats, kompatibel med både microSD och microSDHC-kort upp till 16 gigabyte.

Diverse

Xperia X1 levereras med Windows Mobile 6.1, och det har Windows Media Player Mobile Internet Explorer Mobile och Microsoft Office Mobile. Telefonen har även applikationer standard för moderna telefoner, som en kalender, väckarklocka, miniräknare och uppgift arrangör. Den stödjer också MMS (Multimedia Messaging Service), och det kan synkronisera med Microsoft Exchange-servrar med Microsoft Outlook Mobile. Den har också en FM-radio, en högtalartelefon och en 3,5-millimeters hörlursuttag.