ingångskänslighet gitarrförstärkare

Vad är ingångskänslighet på Ljudförstärkare?

April 23

Vad är ingångskänslighet på Ljudförstärkare?


Om du vill få ut det mesta av din ljudförstärknings inställning, justera ingångskänslighet är av största vikt. Oavsett om du arbetar med ett hem, bil eller musikinstrument ljudförstärkare, utför ingångskänslighetsnivån samma funktion: att fylla din förstärkare med så mycket distorsionsfritt ljud som är utrustad för att hantera. Eftersom förstärkare har olika gränser, är det bästa sättet att döma av vad låter bra för dig.

Definition

Ingångskänslighet, även känd som "vinst" är en vredet eller fader på din förstärkare. Den styr ljudnivån som din förstärkare arbetar vid sin maximala effekt. När du ansluter mottagaren till din förstärkare, ge dig själv två lager av kontroll över hur ljudet låter som det kommer ut ur din förstärkare. Enligt ljud experter på Crutchfield, korrekt justera förstärkarens ingångskänslighet gör det möjligt att få den största ljudet med bredast dynamiska omfång - och minimal distorsion.

Distorsion och brus

Distorsion kan uppstå när ljudnivån som skickas via en förstärkare är bortom förstärkarens kapacitet. Buller kan uppstå när en ljudkälla är utgångsnivå inte har justerats till fullo ockupera förstärkarens maximala effektnivå. Om du någonsin lyssna noga på ljudkassetter visade upp mycket högt, du ibland höra väsande förutom musiken. Även om det är mekaniskt induceras av fysisk förflyttning av bandet över spela heads, det är ett bra exempel på förstärkt brus.

Undvika snedvridning och buller

För att undvika både distorsion och brus, det måste du justera ingångskänsligheten på din förstärkare. Du kan göra detta utan att använda någon speciell utrustning -andra än öronen och din odelade uppmärksamhet. Anslut mottagaren till din förstärkare och spela lite inspelad musik, t ex en MP3 eller CD. Vrid ingångskänslighetsnivån hela vägen ner, sedan vända mottagarens volym tills du börjar höra en liten mängd av ljud från din förstärkare. Fortsätt att justera mottagarens volym tills du börjar höra distorsion. Slå tillbaka till den punkt strax före distorsions sparkar i Nu kan du justera förstärkarens ingångskänslighet tills volymen är så högt som du vill ha den -. Med minimal distorsion och brus.

överväganden

Inte lyssna på radion för att ställa ingångskänslighetsnivåer; ibland radiosignaler kan vara lerigt eller förvrängd på egen hand, som inte kommer att hjälpa dig att ställa en korrekt ingångskänslighetsnivå med din förstärkare. Om du använder flera ljudkällor, såsom både en CD och en MP3-spelare, kan du behöva ställa in olika ingångskänslighetsnivåer när du byter ljudkällor. Du kan hålla ett anteckningsblock från din stereo setup, eller helt enkelt markera rätt inställningar på din förstärkare med bitar av färgat band eller etiketter.

Hur man tråd en gitarrförstärkare ingång

April 6

Hur man tråd en gitarrförstärkare ingång


Att lära sig att koppla en ingång på din gitarrförstärkare kan spara kostnaden för att fråga en tekniker att reda ut. Gitarrförstärkare "ingångar är den primära anslutningspunkt mellan gitarr och förstärkare; om en anslutning lossnar, kommer förstärkaren inte att kunna ta emot signalen från din gitarr. Förstärkare ledningar kan verka som en svår uppgift, men med tydliga instruktioner det är en färdighet som nästan vem som helst med tillräckligt förtroende kan lära sig. Du kan komma åt ingången på baksidan av förstärkaren.

Instruktioner

1 Ta bort ingångsjacket från chassit genom att skruva loss muttern på utsidan och dra domkraften igenom. Observera att ingången har fyra terminaler. Orientera ingång så att ingångshålet pekar bort från dig. Det nedre högra terminalen Terminal 1 och de andra är numrerade sekventiellt, arbetar medurs från det. Anslut motståndet till terminal 1 och 4, så att kroppen är mellan de två terminalerna. Böja trådarna runt så att motståndet håller sig på plats men är inte lödas. Låt lång motståndstråd peta genom hålet i Terminal 4.

2 Böj motståndet långa tråd runt så att efter att ha gått igenom Terminal 4 det avslutas vid terminal 2. Böj slutet runt lite att rota motståndet på plats. Remsor i slutet av en av trådarna inuti den skärmade kabeln för att exponera den frilagda skärmen. Tvinna de olika metalliska strängar tillsammans för att bilda en enda metalltråd. De två trådarna fortfarande isolerade från varandra.

3 Löda fortfarande isolerade inre kabeln till Terminal 1 på ingång. Detta bör sitta i samma terminal som den kortare armen av motståndet. Löd den exponerade inre kabeln till terminal 4 på ingång.

4 Leta upp "C1" och avsnitt "R3" av revolverkortet (se referenser för diagram). Revolverkortet har en rad av motstånd som löper längs den övre kanten och två motstånd i det övre högra hörnet. Vänd din styrelse så att du tittar på det här sättet. Hitta motståndet och kondensatorn i det nedre vänstra hörnet av brädet och lokalisera kabeln som kommer från dem.

5 Skala slutet av denna tråd med hjälp av avbitartång. Anslut denna exponerade änden till Terminal 2 på ingång. Löd alla av trådarna på plats för att fullborda kretsen.

Hur Anslut en iPod till en gitarrförstärkare

October 30

Hur Anslut en iPod till en gitarrförstärkare


iPods och andra MP3-spelare kan anslutas till någon gitarr eller instrumentförstärkare för att spela tillsammans med favoritlåtar eller tillhandahålla hög volym lyssnar utan hörlurar. En vanlig omvandlingskabel för anslutning av iPod Stereo 1/8-tums hörlursuttaget till standard mono 1/4-tums gitarr plugg är allt som behövs, och inga skador på någon av enheterna kommer att ske på grund av den låga spänningen som avges av iPod .

Instruktioner

1 Köp en kabel med en stereo hane 1/8 tums plugg i ena änden och en mono 1/4-tums hankontakt på den andra. Eftersom iPod spelar musik i stereo och standardgitarringångar är mono, kommer denna konfiguration att vänster och höger stereosignal är ordentligt samman.

2 Stäng av strömmen på både iPod och förstärkaren och se till att förstärkarens volym är som lägst inställningen.

3 Anslut kabelns 1/8-tums stereokontakt till iPod hörlursutgång och 1/4-tums monokontakten i gitarrförstärkare ingången.

4 Stäng av iPod strömmen och justera volymen till den lägsta inställningen.

5 Vrid förstärkaren strömmen och vrid upp volymen 3 till 4 skårorna.

6 Vrid iPod volymen tills du börjar höra ljud och justera förstärkarens volym och tonkontroller för att uppnå den önskade ljudnivån och ljudkvaliteten.

Tips

 • Experiment med volymkontroller på både iPod och förstärkare för att minska eventuell distorsion. I allmänhet kommer att hålla Pod vid en lägre inställning än förstärkaren förhindra denna händelse.
 • Vissa förstärkare har en extra "line-in" jack som är reserverad för anslutning av iPod och andra externa enheter musik. Om du använder linjeingång använder iPod volymen för att kontrollera ljudnivån, som förstärkarens volymkontroll har ingen effekt på ingångsenheter.
 • Anslut inte 1/4-tums kabeln till en linjeutgång eller högtalarutgång som skador på iPod kan leda till. Använd alltid en gitarr ingång eller line-in.

Hur man gör gitarrförstärkare

November 5

Hur man gör gitarrförstärkare


En gitarrförstärkare kan öka försörjningen och energin av din musik. Men förstärkare är ofta kostsamma och kan konkurrera med kostnaden för själva gitarr enheten. Gör din egen förstärkare hemma kan hjälpa till att minimera kostnaderna samtidigt ger dig ett ljud du fortfarande önskar. Du kan göra din egen förstärkare hemma med hjälp av en uppsättning bärbara högtalare och elektriska komponenter som lätt kan hittas.

Instruktioner

1 Skaffa en uppsättning bärbara högtalare. Välj högtalare som passar din budget, men som också kan avge ett ljud som du önskar. Om du gör en miniatyr förstärkare kommer små MP3-högtalare vara lämpliga och kan hittas på många butiker.

2 Få rätt adaptrar för högtalarna. Vissa talare kan komma med adaptrar, så söker kommer inte vara ett problem. Du kommer antingen har en 1/8-tums hona ingång eller 1/8-tums hane anslutning som kommer att fungera som ingångsadapter. Kontrollera att utgångsadaptern kan fästas med rätt ingång.

3 Anslut gitarrkabeln till motsvarande uttag på högtalaren. Den andra änden av kabeln kommer att passa in din gitarr. Slå på högtalarna genom att sätta in batterier (för en liten enhet) eller ansluta dem till ett eluttag om det behövs. Ställ in volymen på högtalarna på en låg nivå för att börja.

4 Vrid gitarr volym upp till sin maximala nivå. Lyssna på högtalarna och öka volymen tills du når önskad nivå. Justera vreden på gitarren efter den perfekta tonen inställning som följer den valda volymen. Se till gitarr och högtalare får inte stänga för att undvika statisk.

Tips

 • Lägg några effekter på din förstärkare, såsom en distpedal, genom att helt enkelt fästa den mellan gitarr och högtalare.
 • Gitarren kabel och adaptrar kan skapa dra den 1/8-tums jack. Förstärka detta genom kanal tejpa alla anslutningar tillsammans.

Lägga till Input Jacks till en gitarrförstärkare

March 30

Lägga till Input Jacks till en gitarrförstärkare


Lägga ingångar till en gitarrförstärkare är enkel, och gör så kan tjäna många användbara och kreativa funktioner. Skicka flera signaler genom en förstärkare med liknande impedans kan skapa mycket unika och läckra toner. En ytterligare jack möjliggör en vän att spela med eller använda en annan elektrisk pickup baserade instrument medan en gitarr är fortfarande förstärks. I vissa fall kan en extra ingång användas för att kedjekoppling till en annan förstärkare eller förförstärkare systemet.

Instruktioner

1 Hitta ett allmänt område där ingången kommer att kunna passa, och försöka hålla sin nya plats så nära den ursprungliga ingången som möjligt. Använd måttband för att hitta mitten av det område som skall borras, och markera mötesplats använder Sharpie markör.

2 Ta chassit från inneslutningen av förstärkaren genom att koppla kablar som är anslutna till chassit och ta bort skruvarna som håller den på plats. Var noga med att kontrollera om och lossa några kablar band inne i inneslutningen runt högtalaren.

3 Kontrollera att märket där chassit kommer att genomföras är fri från elektronik på insidan av chassit, och peka på märket centrum med kranen metall och avsluta hammare. Bifoga en metallborr till borren. Borra ett hål i öppningspunkten för den nya ingången.

4 Montera den nya 1/4-tums-ingång med hjälp av bricka och mutter den kom med och hylsnyckeln set. Förbered 24AWG tråd genom att använda tråd Clippers att klippa remsor tillräckligt länge för att nå från den ursprungliga ingången till den nya ingången, och band båda ändarna av varje remsa ca 1/8-tums.

5 Anslut framställd tråd från den ursprungliga ingångsjack och nya ett på samma sätt som ledningarna som går till den ursprungliga tråden från kretsen. Löda mekaniska anslutningar med lödkolven. Tryck på den mekaniska fogen med spetsen av lödkolven, och sedan applicera lod, att se till att frigöra spetsen på järn så snart som lod börjar flyta.

6 Byt chassit i höljet och installera respektive skruvar och remmar med hjälp av stjärnskruvmejsel.

Tips

 • Använd samma färg tråd att enkelt ansluta en ingång till nästa.
 • Se till att förstärkaren är avstängd och helt bort från strömkällan. Förstärkare kan bära dödliga spänningar och orsaka personskador eller dödsfall från elektriska stötar. Detta är särskilt sant när det i fråga om rörförstärkare. Konsultera en professionell tekniker om du är osäker på kapacitet.

Hur Custom Design och reparation en gitarrförstärkare

November 23

Hur Custom Design och reparation en gitarrförstärkare


En gitarrförstärkare är ett elektroniskt instrument som är utformat för att maximera volymen av en elektrisk eller akustisk gitarr, så att det kommer att producera ljud genom en högtalare. Förstärkare kan skräddarsys för hand, men var försiktig när du väljer en designer. Utforska dina alternativ. Underhåll kan vara hårdare delen av två, vilket resulterar i dyrbara reparationer om den inte hålls upp.

Instruktioner

Reparera

1 Stäng av och koppla förstärkaren.

2 Ta bort den bakre panelen. Beroende på märke och modell, är detta vanligtvis ett enkelt fall av skruva tillbaka träpanel från förstärkaren huset.

3 Kontrollera förstärkarens strömförsörjning och säkring om din förstärkare inte fungerar helt eller strömmen. Kraften kontroll kommer att kräva dig att identifiera de likströmsspänningar.

4 Sök efter transformatorn. Detta är vanligtvis belägen omedelbart efter det att strömmen säkringen på din kretskort. Testa utspänningar med din spänningsprovare. Utspänningarna ligger generellt i intervallen 12-0-12 V / 0-12 V och 42-0-42 / 0-80 V.

5 Flytta från punkt 4 till 6 på spänningsprovare om strömkontrollen ger ingen spänning ,.

6 Titta på de stora kondensatorerna - finns det några tecken på en "burn-out?" Detta är ibland möjligt med förstärkare. Avsnittet kan också ha en bränd lukt till den. En expert är brukar kunna lukta ut den förstörda delen.

7 Kontrollera transformatorn med hjälp av ett enkelt kontinuitetstest av de primära och sekundära spolarna. Applicera huvudströmmen och testspänning över de sekundära spolarna. Om ingen huvudtillförsel mottages i sekundärspolen, har transformatorn bytas ut.

8 Ta reda på om likriktaren är dis-funktionell. Likriktare vanligtvis serveras antingen i enskilda dioder eller likriktare förpackningar. Applicera matningsspänningen till ingången och mäta utspänning.

9 Kontrollera kontinuiteten i högtalaren med multimetern.

10 Använd en testare att exakt peka på nollpunkten. Nollpunkten är den punkt som matar din gitarr signal. Denna punkt hålles vid 0 V. Den positiva delen av din inspänning matas genom en effekttransistor och den negativa delen genom sina par.

11 Testa Zero Point för "jord buller", som låter mer-så som en mjuk gnälla. Om buller inte är hörbar, måste du testa varje transistor på detta avsnitt för en övergående egenskap kontroll.

12 Bestäm kärnan i förförstärkaren transistor. Använder multimeter för att bestämma den övergående egenskap hos dess halvledare och passiva komponenter. Kontrollera också kretskortet för sprickor och raster.

Specialdesignad

13 Undersök din förstärkare. Välj vilken typ av skåp du vill ha gjort. Många alternativ är tillgängliga som skåp sträcker sig från olika typer av material, såsom lövträ, täckt, modern eller vintage.

14 Ta en titt på en anpassad design företag för prover av de typer av material som de erbjuder för att bygga förstärkare. Välj ett hus som du tror kan passa din förstärkare.

15 Ta din egen design till en lokal musikaffär som gör reparationer. De kan bygga din egen förstärkare för dig. Ta inte din förstärkare till en detaljist, såsom Guitar Center. De erbjuder inte denna typ av tjänster. Du kanske också vill forskning online alternativ. Många anpassade design företag kan du skicka din förstärkare till deras lager för processen.

Hur Koppla en mikrofon I en gitarrförstärkare

April 30

Hur Koppla en mikrofon I en gitarrförstärkare


Professionell ljudutrustning kan vara mycket dyrt. Även billiga alar (PA) system tenderar att kosta minst $ 200. Ibland spendera dessa pengar bara inte är praktiskt, särskilt när du startar upp ett nytt band eller helt enkelt leverera ett tal vid en relativt liten sammankomst. I stället kan du skapa en provisorisk PA genom att ansluta en mikrofon till en gitarrförstärkare. Handlingen att ansluta mikrofonen till din förstärkare kommer att bero på vilken typ av plugg i slutet av mikrofonen.

Instruktioner

1 Undersök kontakten i slutet av mikrofonen. Om det ser ut kontakten i slutet av din gitarr ackord (1/4 tum jack) kan du koppla in den direkt till din förstärkare. Om den har en större plugg med tre synliga metall stift på insidan är det en XLR-kontakt. Du kommer att behöva köpa en XLR till en fjärdedel tum jack omvandlare för att ansluta den till din gitarrförstärkare.

2 Köpa en omvandlare bit om det behövs. XLR till 1/4 tums jack kan köpas på de flesta musik och elektroniska affärer. I de sällsynta fall som mikrofonen har en 1/8 tums jack, måste du köpa en 1/8 tum till 1/4 tum omvandlare.

3 Fäst eventuella omvandlare bitar nödvändiga och anslut sedan 1/4 tums jack i ingången på din gitarrförstärkare. Kontrollera att mikrofonen är avstängd innan du sätter på förstärkaren.

Tips

 • Använd alltid rena kanal när man kör en mikrofon via en gitarrförstärkare. Den förvrängda kanalen har en tendens att återkoppling fruktansvärt när en mikrofon körs genom den.
 • En mikrofon gå igenom en gitarrförstärkare kommer att fungera, men det kommer inte låter mycket bra eller få mycket högt. Om du befinner dig med hjälp av din gitarrförstärkare till ofta förstärka sång, kan det vara en bra idé att investera i ett PA-system.

Hur du ansluter en MP3-spelare till en gitarrförstärkare

May 4

Hur du ansluter en MP3-spelare till en gitarrförstärkare


Du kan bli riktigt stort ljud från din lilla MP3-spelare med lapp den till en gitarrförstärkare. Det enda hindret till detta är att MP3-spelare använder 3,5 mm eller en "mini" plugg för sin ljudutgång, medan gitarrförstärkare använder 1/4-tums "telefon" pluggar för sin ljudingång. Men korrigerar en praktisk adapter detta problem snabbt.

Instruktioner

1 Vrid både MP3-spelare och gitarr förstärkaren.

2 Anslut den ena änden av den manliga-to-hane-kabel till hörlursutgången på MP3-spelaren.

3 Anslut den andra änden av den manliga-to-hane-kabel till den kvinnliga slutet av adapter.

4 Anslut den manliga änden av adapter till ingången på förstärkaren.

5 Slå på förstärkaren och ställ in den på medelhög volym.

6 Slå på MP3-spelare och öka volymen tills den sammanlagda volymen från förstärkaren är på den nivå du vill.

Tips

 • Om ljudet börjar snedvrida som du höjer volymen på MP3-spelare, tillbaka från volymen på MP3-spelaren tills ljudet är snedvriden, och sedan höja volymen på förstärkaren.
 • Om ljudet på förstärkaren är bullriga, försöka ersätta den manliga till hane kabel med en skärmad kabel.
 • Se alltid till MP3-spelaren och förstärkaren är avstängd när du ansluter dem, och att förstärkaren är satt till högst medelvolymen innan du slår på MP3-spelaren. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka en plötslig högt explosion av buller som kan skada förstärkaren högtalare.
 • Beroende på signalnivån för din MP3-spelare, kan det inte vara möjligt att få tillräcklig volym på förstärkaren utan förförstärkare.

Att montera en hörlursutgång till en gitarrförstärkare

August 28

Att montera en hörlursutgång till en gitarrförstärkare


Ibland när du vill öva din gitarriff, det finns människor i närheten som kan störas av ljudet som kommer ut av en standard eller portabel gitarrförstärkare. När du konfigurerar din rigg, kanske du vill överväga andra människors lugn och ro genom att koppla in hörlurar till reservutgången på förstärkaren. Tyvärr har de flesta hörlurar komma med en 1/8-tums plugg, medan förstärkaren har vanligtvis en 1/4-tums ingång.

Instruktioner

1 Ta din 1/8 tum till 1/4-tums adapter och anslut hörlurarna till "kvinnlig" sidan av domkraften. Denna sida har en öppning i det som passar 1/8-tums plugg. Tryck in den ordentligt.

2 Sätt den manliga änden av adaptern i förstärkarens uttag.

3 Tryck adaptern inne så mycket som möjligt så att den inte lossnar.

4 Slå på gitarrförstärkare, ställa in riggen, och börja spela gitarr med hörlurarna på. Sänk volymen för att inte skada dina öron, eftersom utgångarna har ett litet avstånd från örat öppningar.

Hur man gör en skivspelare Arbeta med en gitarrförstärkare

October 18

Hur man gör en skivspelare Arbeta med en gitarrförstärkare


Många skivspelare inte har inbyggda högtalare och även de som gör kan vara svag eller blåsa ut när det spelas för högt. Lyckligtvis kan du ansluta din skivspelare till en gitarrförstärkare för att öka det totala ljudet och kvalitet.

Instruktioner

1 Leta reda på "Audio Out" eller "Headphone" uttag på sidan av skivspelare och infoga en fjärdedel eller 1/8 sladden i ingången. Om du inte har rätt storlek kabel, kan adaptrar för antingen storlek köpas billigt på alla elektroniska butik.

2 Anslut den andra änden av sladden till gitarrförstärkare. Anslut förstärkaren och skivspelaren i vägguttag och slå dem båda på. Se till att sladden är ordentligt ansluten i båda ändarna, med ingen statisk eller surrande.

3 Placera en skiva på spelaren och låt den spela. Minimera mängden förvrängning och fördröjning genom att vrida lämpliga rattar på förstärkaren. Justera volymen genom att vrida vreden på antingen skivspelaren eller förstärkaren.

Tips

 • Undvik att blåsa högtalarna ut genom att hålla volym och equalizer inställningar på en måttlig nivå.