justera förgasare briggs stratton

Hur man rengör en förgasare av en Briggs & Stratton 500 Series Engine

June 9

Hur man rengör en förgasare av en Briggs & Stratton 500 Series Engine


Förgasaren på Briggs & Stratton 500-serien måste rengöras då och då. Du måste städa förgasaren på 500-serien, som på varje motor, på ett visst sätt så att du inte skadar renare eller förgasaren.

Instruktioner

1 Demontera förgasaren helt. Ta bort alla gummi- och plastdetaljer. Detta innefattar strypventiler och pickup rör.

2 Blötmetalldelar i en förgasare renare. Blötlägg alla metalldelar under en timme i förgasarrengöring, som du kan få på din lokala bil butik.

3 Ta renare från förgasaren. Tvätta förgasarrengöring bort av förgasaren med med fotogen. Låt förgasaren torka innan det sätts tillbaka tillsammans.

Tips

 • Förgasarrengöringsmedel är starka kemikalier som kan lösa färg, rost och mänsklig hud. Undvik att andas in ångorna och skydda dina händer genom att bära gummihandskar.

Hur man justerar blandningen på en Briggs & Stratton

July 30

Hur man justerar blandningen på en Briggs & Stratton


Många Briggs & Stratton små motorer kan hittas på vattenpumpar, gräsklippare, små traktorer och jordfräsar. Enkel design och funktion, motorerna har små förgasare som lagrar och mätare bränsle för att förbränningen. Nästan alla Briggs & Stratton-motorer har ett villkor att justera tomgångs blandningen, som styr mängden av rå bränsle och luft som strömmar ner genom förgasaren halsen in i förbränningskammaren. En rik rinnande motor som gör att alltför mycket bränsle kommer att köra grov. En motor som har för mycket luft kommer att köra mager och stall, blir alltför varmt. Några enkla justeringar kan få din Briggs & Stratton motor körs perfekt.

Instruktioner

1 Fylla bensintanken för motorn till åtminstone 50 procent kapacitet med färsk gas. Använd en skruvmejsel eller uttag, beroende på modell, för att lossa luftfilterhuset överst. Demontera luftfilterinsatsen och dra den i en hink med tvål och vatten, sedan ringa ut och torka den med en ren handduk. Om motorn har en pappersluftfilterinsatsen, byt ut den eller rengör den noggrant med tryckluft.

2 Sätt tillbaka luftrenarelementet och huset; dra huset med en skruvmejsel eller uttag. Se din reparationshandbok för placeringen av din lediga blandningen och hastighets skruvar. Tomgångsvarvtalet kommer att sitta direkt under gasspjällslänkarmen, och blandningen skruven kommer att skruva in i sidan av förgasaren bas. Huvud blandning skruv kommer att skruva in i botten av förgasaren tarmen eller i närheten av den.

3 Använd en skruvmejsel för att vrida blandningen medurs tills det lätt plats. Använd skruvmejseln för att slå av huvud blandning medurs tills det lätt plats. Vrid båda skruvar ut - moturs - 1 1/2 varv för en inledande justering. Kör motorn på halvgas under fem minuter tills den värms upp. Vänd tomgångs blandning skruven medurs tills motorn börjar sakta. Vrid den i motsatt riktning tills motorn börjar sakta.

4 Vänd tomgångs blandning skruven ungefär halvvägs mellan de båda punkter där det bromsat motorn. Detta kommer att vara optimal inställning. Utför samma procedur på den huvudsakliga tomgångsjusteringsskruven - skruva in den tills motorn saktar, och ut tills motorn saktar. Vrid huvudtomgångsjusteringsskruven i halvvägs mellan de båda låga varvtal. Stäng av motorn.

5 Anslut en varvräknare leder till kabeln, och jorda den andra leder till en ren metall källa. Se bruksanvisningen för korrekt anslutningsproceduren, beroende på ett batteri eller magneto-konfiguration. Använd en skruvmejsel för att justera tomgångsvarvtalet inom specifikationerna. På aluminiummotorer, körs tomgång 1750 rpm, medan den äldre, gjutjärn motorer tomgångsvarvtalet körs vid 1200 rpm.

Tips

 • Om någon av dina lediga blandning skruvar inte justera, måste du ta bort dem båda med en skruvmejsel och rengör nålen tips mycket försiktigt med några lösningsmedel och en trasa. Skruva fast dem tillbaka in i förgasaren tills de sittplats, sedan slå dem båda ut 1 1/2 varv. Slutföra justeringen därifrån.

Briggs & Stratton 446777 Tekniska specifikationer

January 12

Briggs & Stratton 446777 Tekniska specifikationer


Den 446.777, även känd som 446.777 Extended Life-serien är en V-twin motor professionell serien tillverkas av Briggs & Stratton Company. Finns i tre modeller - 0025, 0126 och 0127 - det bästa i klassen vertikal axel motor används främst i Craftsman åkgräsklippare och erbjuder en overhead-ventil design med funktioner som ger optimal effekt men minimerar slitage längre livslängd på kommersiell användning fordon.

Funktioner

Den 446777 ELS motorn är konstruerad med en Dura-Bore gjutjärn cylinderhylsan och en flottör-feed-typ förgasare med en integrerad bränslepump för tillsats av separat monterade bränsletankar. Den innehåller en premie luftrenare som ger upp till tre gånger mer rengöringsförmåga samt platina tändstift och OHV-design för förlängd komponentlivslängden.

Motor

Den 446.777 V-twin motor innefattar en förskjutning av 44.20 cubic inches med 3,12-tums borrning och en 2,89-tums stroke. Den producerar 26 hästkrafter med högst 3600 rpm och cirka 33 foot-pounds vridmoment vid 2600 rpm. Det finns också en full-trycksmörjningssystem, en magne 12-volts elektriska startsystem med en 16 amp generator och en oljekapacitet på upp till 64 fluid-uns med en premie oljefilter.

Mått

Den 446.777 ELS motorn ger en vikt på 80 pounds med en fraktvikt av 96 pounds. Dess dimensioner inkluderar en längd av 19,1 inches, en bredd av 18,2 inches och en höjd på 14,3 inches. Vevaxeln längd och bredd varierar beroende på modell och innefattar en längd av 4 5/16 inches med en bredd av 1 tum för 0025-modellen, en längd av 4 5/16 inches och en bredd av 1 1/8 tum för 0026 modell . Den 0027-modellen har en bredd av 1 tum med en längd av 3 5/32 inches.

Hur man tar bort oljetråget Från en Briggs & Stratton motor

March 22

Hur man tar bort oljetråget Från en Briggs & Stratton motor


De flesta Briggs & Stratton ägare ändra sin olja på ett regelbundet schema, men en sak som får förbises mycket är oljetråget. Precis som en bil, samlar en Briggs & Stratton motor slam, metallfragment och andra biprodukter från förbränning och oljenedbrytningsprocess. Ta bort dessa ämnen kräver att ta bort oljetråget, som kräver att du tar bort motorn.

Instruktioner

1 Koppla loss tändstiftet och dränera olja och gas.

2 Ta bladet eller kraftuttags remskivor. Hur du gör detta beror på vilken typ av utrustning som du arbetar med. För en push gräsklippare, de viktigaste punkterna är anslutna till motoraxeln innefattar bladet och bladhållaren. För en åkgräsklippare, de viktigaste punkterna omfattar kraftuttaget remskivor. En avdragare används för att avlägsna remskivor från motoraxeln.

3 Skruva isär motorn från utrustningsramen.

4 Stäng av motorn upp och ner och använda en hylsnyckel för att ta bort de sex till åtta skruvar som håller oljetråget på plats.

5 Ta bort oljetråget och rengör den med tvål och vatten eller annan motor renare.

6 Torka oljetråget och ta bort någon av den gamla packningen som kan finnas på motorn eller pannan.

7 Installera den nya packningen på motorn och installera oljetråget. Dra oljetråget skruvarna till ca 15 ft.lbs. Du kommer att behöva dra åt dem så jämnt som möjligt.

8 Montera motorn, installera kraftuttaget remskivor och bladen. Tillsätt olja och gas. Anslut tändstiftet och starta motorn. Kolla efter läckage kring packningen.

Briggs & Stratton 22 HP Twin Specifikationer

June 2

Briggs & Stratton grundades av Stephen Briggs & Stratton Harold 1908. Företaget började i bil tillverkande företag, och sakta började fokusera på motorer. På 1960-talet, Briggs och Stratton började att koncentrera sig på att producera små motorer och utomhus gräsmatta och hemsjukvård utrustning. 22-HP Tvåcylindrig Intek motorn är konstruerad av Briggs och Startton för användning för en mängd olika friluftsutrustning, och det levereras som standard på många produkter.

motor Specifikationer

Briggs & Stratton 22 hästkrafter är 721 cc och har två cylindrar. De två cylindrarna i denna motor är inneslutna i en gjutjärnshylsa som ger skydd och hållbarhet. Denna motor cylinderhålet har en diameter på 3,1 inches och dess slag kolven är 2,9 inches lång. Denna motor ventil tåg är en överliggande kamaxel som styr två ventiler per cylinder.

fler Specifikationer

Briggs & Stratton 22-hästkrafter motor har Intek teknik och säljs utan en bränsletank. Denna motor använder en luft-kylsystem, och smörjsystemet är full-tryck och har ett oljefilter. Denna motor avgasgrenrör är förkromad, som ger hållbarhet och förhindrar motorn från överhettning. Bränslefilter av denna motor är konstruerad för att hålla och oljepåfyllningsröret är avsedd att vara lätt att använda även för en nybörjare.

överväganden

Briggs & Stratton 22 hästkrafter Intek motor är gjord för att användas med en tryck gräsklippare, en ridning gräsklippare, en elgenerator, en högtryckstvätt, en snöslunga och annan utrustning som används utomhus. Även denna motor inte säljs med en bränsletank, fungerar den på 87-oktanig bensin. Denna motor bör installeras professionellt, och bruksanvisningen bör läsas och förstås innan den tas i bruk.

Hur man kör en skoter generatorn av en Briggs & Stratton

June 6

Briggs & Stratton Motors har varit motorerna val i årtionden när det gäller hemmabyggda go-kart och motorcyklar. Med gör det själv attityd ökar i popularitet, dessa geniala garage ingenjörer ser ofta för att förbättra sina maskiner med alternativa användningsområden för tekniken finns på andra fordon. Utrusta motorn med en småskalig generator, såsom de som finns på skotrar, kan effektivt producera en avgift stark nog att driva en grundläggande elsystem för en go-kart eller minimoto. Detta projekt är avsedd för dem med grundläggande tillverkning och elektriska färdigheter, så fortsätt med försiktighet.

Instruktioner

1 Mäta diametern på motorns utgående axel.

2 Välj en generator. En generator är sammansatt av ett svänghjul och en stator, en ringformad serie av elektromagneter. Svänghjulet innerdiameter måste passa över den utgående axeln. Statorn kommer att behöva en något större diameter för att passa runt den utgående axeln utan att röra den direkt.

3 Fabricera en monteringsbygel som statorn av plåt eller aluminium. Statorn kommer att placeras runt den utgående axeln och kommer att behöva vara fäst så att den inte kommer att kontakta axeln eller svänghjulet.

4 Skjut statorns ledningsnätet genom fästet och säkra statorn med bultar till konsolen. Skjut svänghjulet på motorns utgående axel och dra den medföljande låsmuttern.

5 Anslut spänningsregulator och likriktare i kontakten i slutet av statorns ledningsnätet. Likriktaren bör ha ett par trådar som slutar i en anslutningsklämma. Skär av kontakten med elektriska avbitare och fäst en gaffel-typ till varje tråd med ett pressverktyg.

6 Anslut likriktarens ledningar till en 12-volts motorcykel eller automatisk batteri.

7 Starta motorn och testa batteriet med en multimeter. Om generatorn fungerar korrekt, bör en stadig avläsning mellan 13,5 till 14,5 volt visas. Detta är rätt spänning som krävs för att ladda batteriet.

Tips

 • Var noga med att ge en väg för statorns ledningsnätet att passera genom fästet, skydda ledningarna från alla rörliga delar.
 • Att helt enkelt systemet källan din generator, likriktare och spänningsregulator från samma märke och modell skoter. Blanda och matcha delar kommer att kräva tidsödande skarvning och kan inte arbeta säkert eller korrekt.
 • Processen som visas är ett enkelt exempel på hur en skoter Generatorn kan manövreras från en Briggs & Stratton motor. Andra modifieringar kan krävas för att fullständigt driva ett fordon med samma motor.
 • Försök inte detta projekt om du inte har en grundläggande förståelse för metallbearbetning eller elektriska färdigheter.
 • Var försiktig när du arbetar med generatorn och andra komponenter för att minska risken för elektriska stötar.
 • Var försiktig med rörliga delar som kan orsaka skador.

8 HP Briggs & Stratton specifikation

January 21

8 HP Briggs & Stratton specifikation


Briggs & Stratton är en tillverkare av små motorer för kommersiell och bostäder i utomhuskraftutrustning såsom gräsklippare, traktorer, käckt fragmentering och vedklyvar. Briggs & Stratton Corporation har producerat ett antal olika serier av motorer i en mängd av hästkrafter storlekar och axelkonfigurationer. En av deras senaste modeller, som av 2010, är ​​Intek serie av motorer, som finns i en mängd olika hästkrafter. Den Intek serien finns i horisontella och vertikala axelmotorer - vertikala schakt används vanligtvis för trädgårdstraktorer, medan horisontella axel motorer används ofta för snöslungor eller flis fragmentering och andra typer av utrustning.

Hästkraft

Den maximala märkeffekt av Briggs och Stratton 8 hästkrafter är åtta hästkrafter; dock rekommenderade maximala hästkrafter av denna motor är bara ca 6,5 ​​hästkrafter. Detta utgör en skillnad mellan hur liten motoreffekt har fått betyget utan last kontra rating under driftsförhållanden och under belastning. Briggs & Stratton Intek 8 hästkrafter har en högsta reglerade topp varv per minut rating 3600, så att motorn inte kan vara över revved eller överskridande av operatören eftersom det är mekaniskt styrd.

Bore Strokes och mekaniska specifikationer

Briggs och Stratton 8 hästkrafter är en encylindrig, L-head stil motor med en gjutjärns Ärmfoder aluminiumcylinderlopp för maximal motorlivslängd. Motorn har en borrning av 3,12 inches och en stroke, eller maximal rörelse hos kolven, av 2,43 inches. Förskjutningen av denna motor är 18,6 cubic inches, eller 305 kubikcentimeter. Den har ett internt oljetråg som rymmer 28 uns av motorolja. Utöver dessa specifikationer den Intek 8 hästkrafter har en overhead ventilsystem för kallare drift och minskade utsläpp, liksom en två års kommersiell garanti på alla mekaniska delar i motorn.

Horisontell eller vertikal axel

Briggs och Stratton 8 hk motor finns med antingen en horisontell eller vertikal axel, och med standardmonteringsbult platser kastas i botten av motorn så att den kan monteras på en mängd olika kraftutrustning som utnyttjar vanliga monteringshål. Kroppen hos motorn är gjuten aluminium, vilket gör det lätt, men eftersom cylindern är fodrad med gjutjärn, den har en lång livslängd.

Felsökning en Briggs & Stratton Electrical Engine

April 13

Felsökning en Briggs & Stratton Electrical Engine


Briggs & Stratton har producerat små motorer för allmänheten för mer än 100 år. De flesta Briggs & Stratton-motorer är beroende av förbränningsteknik för att driva generatorer, utombordsmotorer, snöslungor och gräsklippare. Men företaget bygger nu en Etek Elektrisk motor som kommer inrymt i en löstagbar sötvatten utombordsmotor. Motorn är konstruerad speciellt för ponton och däck båtar. Även denna motor är mer miljövänliga än de som bränner fossila bränslen, kan det utveckla köra frågor eftersom det är i nära kontakt med vatten.

Instruktioner

Felsökning en Briggs & Stratton Electrical Engine

1 Ta bort de sex skruvarna som håller fast serviceluckan på toppen av motorn, med hjälp av en spärr. Ta bort serviceluckan och lokalisera motorns 12-voltsbatteri. Kontrollera de två ledningarna som är anslutna till batteriets terminaler. Se till att ledningarna är fria från korrosion och ordentligt ansluten till batteriet. Handskar och skyddsglasögon, trycker de positiva och negativa kablar din ohmmeter till motsvarande kontakter på batteriet. Om ledningarna verkar vara i god form, men utan kostnad är närvarande, måste batteriet laddas eller bytas ut.

2 Skruva motorns leder från batteriet och lyft ut batteriet ur sin skyddande vaggan för att exponera det inre arbetet i motorn. Kontrollera att strömbrytaren är i avstängt läge och ingen ström flyter till motorn. Känner drivaxeln som leder från undersidan av motorn och kommer ut ur utombord bostäder vid basen av motorns propeller. Det är normalt att en fin film av oljebaserat smörjmedel för att belägga drivaxeln. Om det inte finns någon närvarande, måste hela utombordaren tas till en licensierad försäljare eller reparationsverkstad för service. Smörjmedel måste tillämpas inom motorns bostäder samt inom den yttre bostäder.

3 Inspektera smörjmedel för droppar vatten. Denna motor är konstruerad för att tätas från elementen och om vatten tränger in i motorn, kan skada uppstå. Om du hittar vatten i motorn och det inte fungerar, kan motorn kräver professionell reparation eller utbyte.

4 Vrid utombordaren propeller för hand. Om det inte blir, har statorn i motorn i beslag och måste professionellt repareras. Om det blir, om än långsamt, intermittent, eller med ett högt skrapande ljud, kopplingen mellan propellern och drivaxeln har penetrerats av vattenburna partiklar, sand, smuts eller andra sediment.

5 Ta bort skruvarna som håller den nedre halvan av den yttre höljet från den övre halvan, med hjälp av en spärr. Den nedre halvan av höljet kommer att innehålla en universalled som ansluter till drivaxeln. Denna kardanknut kommer att lyfta bort, så att propellern som skall skruvas av från en omvänd gängad central skruv.

6 Skrubba kardanknut, centrumskruven och propeller med avfettningsmedel i en ren miljö. Varje fläck av smuts och knaprig uppbyggnaden måste avlägsnas. Låt avfettningsmedel torka, sedan skrubba bort det med vatten. Låta vattnet torka, sedan spraya alla komponenter med hög kvalitet smörjmedel före återsamlande den nedre halvan av det yttre höljet och ansluta den till den övre halvan av höljet. Återgå batteriet till sin vagga, skruva leads ordentligt på plats, bult tillbaka på plats serviceluckan, och försök att starta motorn.

Tips

 • Se till att läsa villkoren för motorns två års garanti innan du försöker göra reparationer själv. Skulle du av misstag öppna motorns huset för att exponera statorn, rotorn och andra vitala komponenter, kan detta göra garantin ogiltig.
 • Var försiktig när du arbetar runt batteriet, drivaxel och propeller. Elektriska stötar och allvarlig fysisk skada kan uppstå om strömmen flyter genom utombordsmotorn vid felsökning.

Briggs & Stratton 5 HP Motorspecifikationer

February 8

Briggs & Stratton 5 HP Motorspecifikationer


Briggs & Stratton har producerat högkvalitativa motorer för gräsklippare, snöslungor och anpassade racing sedan 1908 och är för närvarande den största producenten av små bensinmotorer i världen. Briggs & Stratton har erbjudit 5 hästkrafter motorer sedan införandet av Raptor, som var den främsta motorn i företagets racinglinjen tills den togs bort från produktionen 1999 att uppfylla nya miljöbestämmelser. Briggs & Stratton fortsätter traditionen av Raptor 5 hästkrafter modell med sina djur, 206 och Word Formel tävlingsmotorer.

motor Storlek

Briggs & Stratton Raptor motorn har ett hål mellan 2.56125 och 2.5625 inches och en stroke 2.438 inches. Detta motsvarar en total cylindervolym av 12,48 cubic inches per motorcykel.

Mer moderna Briggs & Stratton 5 hästkrafter motorer har samma 12,48 cubic inches av cylindervolym, men uppnå den volym av förskjutning med hjälp av en bredare borrning och en kortare slaglängd. Den aktuella producerade djur, 206 och världs Formel motorer har ett hål mellan 2.6875 och 2.6885 inches och en stroke på 2,2 inches.

Kompressionsförhållande

Den ursprungliga Raptor-serien motorer presenterade ett kompressionsförhållande - förhållandet mellan slaglängden längden av förbränningskammaren - 6,5 till 1. Trots deras kortare slag, moderna Briggs & Stratton-motorer har även kortare förbränningsrum och därmed högre kompressionsförhållande. World Formula har en kompressionsförhållande på 9,5 till 1, 206 har ett kompressionsförhållande på 9-1, och djuret har ett kompressionsförhållande på 8,5-1.

tändnings Timing

Fabriken specificerade optimala tändinställningen för Raptor motorn är 22 grader innan toppen av dödläget (BTDC). Djuret, 206 och World Formel motorer är fabriks utformade tändnings tidpunkten för 29 grader BTDC.

eftermarknads Modifieringar

Många användare ändra sina Briggs & Stratton tävlingsmotorer att förbättra, eller tänja på gränserna för, motorns prestanda. Om du köper en begagnad Briggs & Stratton motor, be säljaren om eventuella ändringar som har utförts och hur de kan påverka motorns prestanda.

Hur man byter olja i en Briggs & Stratton 4,5 Engine

March 30

Hur man byter olja i en Briggs & Stratton 4,5 Engine


Liten motor tillverkare Briggs & Stratton har ett rykte om att bygga tillförlitliga, långvariga utrustning. Nyckeln till att göra motorn sist är oljebyte en gång per år eller efter 50 timmars användning, eftersom företaget rekommenderar i instruktionsboken för 4,5 motor finns på många gräsklippare. Ändra ut oljan bör ta mindre än en halvtimme, med hjälp av gemensamma hushållet verktyg. Var noga med att ha rätt ersättningsolja att fylla motorn innan du använder den igen.

Instruktioner

1 Kör motorn under 2 minuter för att värma upp oljan och göra det lättare att dränera.

2 Koppla bort tändkabeln för att förhindra att motorn startar oavsiktligt.

3 Ta bort oljepåfyllningslocket på motorns sidoluckan nära kopplingen, som är en fjäderbelastad spak. Påfyllningslocket har en mätsticka bifogas. Ställ oljelocket på torr trasa där den inte kommer att bli belagda med smuts och skräp.

4 Undersök framsidan av motorblocket för att lokalisera en fyrkantig avtappningspluggen. Ta bort pluggen med en 3/8-tums öppen nyckel för att vrida motsols.

5 Luta motorn på sidan så att tändstiftet är vänd uppåt.

6 Placera ett uppsamlingskärl eller gammal plast mjölkbehållaren under motorn för att fånga den gamla oljan.

7 Byt oljefiltret om motorn är försedd med en eller rengöra en återanvändbar filter. Vissa motorer har en återanvändbar filter som består av en svampartad substans inuti ett metallhölje säkras med en enda skruv.

8 Rengör en återanvändbar filter genom att klämma ut den gamla oljan och blötläggning svamp i varmt tvålvatten.

9 Pressa ut överflödigt vatten och tillsätt en liten mängd ny olja till svampfilter, inte mer än en matsked olja.

10 Sätt tillbaka det rengjorda filtret.

11 Vrid motorn åt rätt håll igen och ersätta avtappningspluggen.

12 Fyll motorn med den mängd ny olja rekommenderas i Briggs & Stratton bruksanvisningen; typiskt ca 14 uns av SAE 30W Oil.

13 Byt ut oljestickan och oljelocket.

14 Kontrollera oljenivån.

15 Anslut tändkabeln till tändstiftet.

Tips

 • Låt motorn gå ytterligare några minuter på tomgång efter att ha ändrat oljan cirkulera smörjmedlet över alla interna delar.
 • Koppla bort tändkabeln från tändstiftet innan du utför något underhåll.