justera førgasare gy6

Felsökning en GY6 Engine

May 21

Den GY6 är en 4-takts motor som används med en gasdriven skoter. Som med de flesta typer av motorer, kan det utveckla problem som kräver en viss grad av reparation. När motorn inte är igång eller tomgång smidigt, kan du också göra några enkla justeringar för att rätta till problemet. Justeringar innebär kontroll av rätt lucka på motorventilerna och justera förgasaren tomgång.

Instruktioner

justera Valve

1 Leta reda på de fyra skruvarna som används för att fästa ventilkåpan för motorn. Ta bort skruvarna med rätt storlek skiftnyckel.

2 Lyft ventilkåpan av och ställ den åt sidan.

3 Vrid kylfläkten på kamaxeln. Rikta in markeringen på svänghjulet med märket på vevhuset.

4 Montera skiftnyckel över låsmuttern och veva motsols för att lossa. Rotera justeringsmuttern för att justera gapet ventilen. Gapet för ventiler motor måste ställas in på 0,05 mm eller 0,00197 tum. Dra åt låsmuttern och ställ in ventilkåpan på plats igen. Dra åt skruvarna med nyckel.

Justera förgasare Tomgång

5 Ta bort de fyra skruvarna som håller ventilkåpan. Ta bort locket och ställ den åt sidan.

6 Starta motorn och låt den värmas upp.

7 Leta förgasaren justerskruven. Vrid skruven 1/4 varv åt vänster eller höger för att justera tomgångsvarvtalet. Vrid skruven med platt skruvmejsel tills tomgångsvarvtalet är konstant.

8 Stäng av motorn och sätt tillbaka ventilkåpan.

Tips

  • Märket på svänghjulet är en "T."
  • Den lägsta tomgång för motorn är 1900 RPM till 2100 RPM.

Hur Synkronisera Jets och förgasare i en 1982 Yamaha 650

March 28

Regelbunden förgasaren synkronisering är en ofta bortglömd del av att hålla din 1982 Yamaha XS650 trafiksäkra. Det är en viktig metod som kommer att säkerställa att motorn tar emot en lika stor mängd luft och bränsle från sina dubbla förgasare. Synkronisering testas genom att kontrollera vakuumnivåerna i båda förgasare med en kvicksilverfylld manometer före justeringar kan göras. En obalans mellan vakuumnivåer är ett tecken på att förgasarna "strypventiler inte öppnas jämnt. Jobbet är inte så svårt som det låter och kan normalt slutföras inom 15 minuter.

Instruktioner

1 Placera motorcykeln på centralstödet och börja sin motor. Låt din motorcykel värma upp genom att låta den gå på tomgång på plats i tre till fem minuter. Stanna motorn när den har värmts, låt den svalna något i ytterligare fem minuter.

2 Lås upp din motorcykel sätet med hjälp av tändningsnyckeln, lyft sedan i ett helt öppet läge. Skruva loss gastank s monteringsbult, som är belägen under den främre delen av sätet, med hjälp av en hylsnyckel och en 12-mm hylsa. Vrid petcock ventilerna enligt båda sidor av bensintanken till "Off", dra sedan bränsleledningarna bort från ventilerna. Lyft den bakre delen av gastank upp och dra bort den från din motorcykel ram.

3 Dra av vakuum caps utanför båda förgasare "inloppsrör, som ligger mellan förgasare och motorns topplock. Sätt din manometer för vakuumledningar på insugningsrör "vakuumhullingar.

4 Starta motorn och låt den gå på tomgång i 30 sekunder för att låta vakuumet i din manometer att utjämna. Ta del av kvicksilvernivåerna i båda manometer s mätare. Helst bör kvicksilverhalterna vara jämnt centreras inom mätarna. Om kvicksilverhalterna är ännu, stoppa motorn och ta bort manometer.

5 Justera förgasare "synkronisering med hjälp av en platt skruvmejsel. Sätt din skruvmejsel genom toppen av din motorcykel ram tills den når synkroniseringsskruven placerad mellan de båda förgasare, placerad på sidan av den högra förgasaren. Vrid synkroniseringsskruven med en skruvmejsel från sida till sida tills kvicksilverhalterna i din manometer är jämnt centrerad mellan mätarna.

6 Stanna motorn och koppla bort manometer för vakuumledningar från förgasaren är insugningsrören. Anslut vakuumlock på plats på insugningsrör "vakuumhullingar. Skjut bränsletanken över motorcykelns ram och på dess monteringsstationer i närheten styret. Sänk tanken på ramen och skruva monteringsbult på plats med 10-mm-uttag och hylsnyckel. Sänk sitsen och tryck ner tills sätes lås snäpper fast.

Vespa sparkcykel Problem

January 9

Vespa är en italiensk skoter tillverkare som har varit i branschen sedan 1943. Piaggio Corporation äger Vespa varumärket. På grund av detta, är identiska skoter modeller ibland marknadsförs under både Vespa varumärket och Piaggio varumärke, beroende på i vilket land skotern säljs. Även om mycket tillförlitlig och mycket hög kvalitet, Vespas, liksom alla andra fordon, kan ha vissa gemensamma problem.

Historia

Vespa skotrar infördes 1943. Tidiga scooter modeller var 2-taktsmodeller som används en magneto att ge ström till tändstiftet och för strålkastare och blinkers. Senare modeller lagt moderna funktioner såsom ett batteri, elstart och kontinuerligt variabel (CV) överföring att göra sig av med behovet av en koppling och växellåda.

2-Cycle frågor

Tvåtaktsmotorer använda olja blandas med bränslet för motorns smörjning. Mycket tidiga Vespas krävs ryttaren för att blanda motorolja med bensinen före tillsats av bränsle till skoter. Senare modeller, som var fortfarande ganska tidigt, används en oljeinsprutningssystemet. Om din scooter har en oljeinsprutningssystem, i vissa fall detta system kan misslyckas. Om så är fallet, kan du fortfarande blanda din gas manuellt. Det är dock inte lika bekväma som att helt enkelt lägga gas och olja separat när de tar slut.

Startproblem i Vintage Scooters

Äldre Vespa skotrar kan vara svårt att starta vid kallt väder. Vespas använda en manuell choke system för att hjälpa till med start vid kall väderlek. När Vespa fräser till liv, kommer det att fungera bra. Däremot kan få det började bli en utmaning. I själva verket varje skoter, choke och förgasaren är lite annorlunda, så vad som fungerar på en skoter kanske inte fungerar på en annan. När du startar din Vespa i kallt väder, börja med choken 1/4 av vägen ut och öka den var fyra eller fem sparkar på start.

Äldre Vespa skotrar som inte kommer att starta även i varmt väder kan ha ett antal problem. Förgasaren kan behöva byggas på en skoter som inte har gått i många år. Men om din scooter har varit igång och nu startar inte problemet kan mycket väl vara skotern spole, magneto eller döda switch. Många äldre modeller har ingen nyckel, och när kill switch misslyckas, kan det hindra gnista från att nå tändstiftet.

Moderna startproblem

Moderna vespor är lika komplexa som alla andra moderna skoter. Detta är en fördel när de fungerar bra. Moderna vespor är lätt att starta. De har automatiska drosslar och automatiska växellådor. Vanligtvis är att starta din moderna Vespa så enkelt som att vrida om nyckeln, klämma bromsen och trycka på startknappen. Men vissa moderna Vespor haft problem med felaktiga kill switchar. Kill switch är konstruerad för att stänga av all ström till motorn i en nödsituation eller andra situationer där du behöver för att stänga av motorn, men kan inte nå nyckeln. Om din moderna Vespa inte startar, och du vet att batteriet är bra, försöka ersätta den döda omkopplaren.

belysnings problem

Moderna vespor är mycket tillförlitliga. Eftersom de har ett batteri, det finns mycket få problem med ljus och signaler. Men många tappning Vespas inte har ett batteri och får endast ha en 6-volts belysningssystem. Dessa lampor är inte särskilt ljusa. Om din Vespa är tillräckligt gammal för att inte ha ett batteri, kommer ljuset dämpa när motorn går på tomgång. Som ni rev motorn, kommer den att producera mer makt och ert ljus blir ljusare. Vänd signaler på äldre vespor utan batterier kan sluta blinka om motorn faller under en viss hastighet. För att förhindra detta, justera förgasare är tomgångsvarvtal tills motorn producerar tillräckligt med ström för blinkers att blinka när motorn går på tomgång.

Hur man Justera Solex Förgasare av en Land Rover

May 8

Det blir svårt att hitta delar till en Solex förgasare. De mest populära ersättare som har riklig tillgång på reservdelar och är mer mångsidig är Zenith, Rochester och Weber 1V förgasare. Byte av Solex med någon av dessa förgasare kräver bestyckningen att förhindra motorskador på grund av en mager blandning. Den Solex använder en # 125 i allmänt bruk och # 110,5 för ekonomisk bränsleförbrukning i staden. Ibland Solex behöver bara justeras och behöver inte delar.

Instruktioner

1 Starta motorn och låt den för att uppnå normal arbetstemperatur.

2 Justera tomgångs blandning skruven. Det finns två skruvar på förarsidan av Solex förgasaren. Den lilla skruven närmast manuell choke kabelhållare är blandningen skruven och skruven närmast brandväggen är tomgångsskruven. Vrid blandning skruven medurs tills motorns varvtal börjar sjunka. Vrida skruven moturs kommer att höja varvtalet. Vrid skruven tills varvtalet inte längre ökar. När maximalt varvtal uppnås genom att vrida skruven medurs igen bara tills varvtalet börjar sjunka. Nu vrid skruven motsols ett halvt varv och lämna den där.

3 Justera tomgångsskruven genom att vrida det till höjning rpm och vrida den ut att minska varvtalet. Ställ skruven på tomgång motorn på 700.

Walbro Förgasare Justera Verktyg

October 17

Walbro Förgasare Justera Verktyg


Förgasare kombinera bränsle och luft för förbränningsmotorer. Walbro förgasare används i allmänhet för handhållna enheter såsom line-trimmers, motorsågar och lövblåsare. De verktyg som används för att justera Walbro förgasare är inte tillgängliga för allmänheten från Walbro eller Walbro lagerdistributionscentraler på grund av de senaste EPA och California Air Resources Board avgasbestämmelser. Förgasarna att dessa verktyg används för att justera är utsläppsreglerade förgasare, och justeringar av dem skall utföras av licensierade proffs per en överenskommelse mellan Walbro och EPA.

D-formad justeringsverktyg

Detta förgasarjustering verktyg används för att justera nålar på många Walbro förgasare. "D" -form hänvisar till slutet av skruven, som en Phillips huvud eller en skruvmejsel inte passar. Endast licensierade proffs har tillgång till denna typ av skruvmejsel, som gör det möjligt för finjustering av förgasaren medan den är igång. När en förgasare justeras eller repareras, är D-formade skruvar löst åtdragna när motorn inte är igång. För att slutföra justeringen är motorn startas och skruvarna justeras baserat på ljudet motorn producerar. Walbro förgasare installeras i motorer tvåcylindriga, men om blandningen av gas och olja som produceras av förgasaren är alltför rik, kommer tändstiftet intermittent misständer, gör ett ljud som en fyrcylindrig motor. Det D-formiga verktyget justering skärper skruvar eller nålar, tills motorljud är slät och jämn.

# 500-20 Limiter cap borttagningsverktyg

Detta verktyg används för att ta bort plast limiter locket på vissa modeller av Walbro förgasare. Begränsnings lock är en del av det manipuleringsskyddade system som införts av Walbro att följa EPA förordningar. Begränsnings lock täcker skruvarna som justera olje- och gasblandningen. Dessa lock är gjorda av plast, och borttagningsverktyget liknar en metallkrok, som drar av locket och lämnar skruvarna öppna för justering.

# 500-508 Limiter cap borttagningsverktyg

Liksom # 500-20 begränsar cap borttagningsverktyg, den # 500-508 används för att exponera skruvarna för justering. Skillnaden mellan de två är storleken på locket och mängden tillgängligt utrymme för att infoga kroken för borttagning.

Hur man justera bilens förgasare

July 28

De flesta förgasare har två justerskruvar nära basen av förgasaren. Skruven till vänster är en tomgångsskruven och en på höger sida finns en ledig blandning skruv. Båda måste justeras på rätt sätt för att motorn ska fungera väl. Förgasaren kan justeras utan alltför mycket besvär på bara några minuter med en skruvmejsel och vakuummätare. Du kan spara tid och pengar genom att göra själv justeringarna.

Instruktioner

1 Lossa vingmuttern på ovansidan av luftrenaren för hand och lyft renare från toppen av förgasaren. Lokalisera de två justerskruvarna i framsidan av förgasaren, nära basen av pipan.

2 Starta motorn på bilen och vrid på justerskruven till vänster moturs med en skruvmejsel tills det är helt öppet. Var försiktig så att du inte låter det falla ut ur förgasaren.

3 Vrid justerskruven på höger medurs med en skruvmejsel tills den är helt stängd. Var noga med att inte dra åt skruven. Bara slå det tills du känner ett lätt motstånd.

4 Justera blandningen skruvarna genom att vrida skruven på vänster fem halv roterar medurs med en skruvmejsel, och vrida skruven på höger fem halv varv moturs. Ta bort gummivakuumslang från metallport vid basen av förgasaren och fäst slangen av en vakuummätare till hamnen.

5 Alternate vrida justeringsskruvarna ett halvt varv i taget med en skruvmejsel tills båda läser mellan 1500 och 1600 varv per minut på vakuummätaren. Ta mätaren från metallport och sätt tillbaka gummivakuumslang till metallport.

6 Placera luftrenaren på toppen av förgasaren och säkra den med vingmuttern. Stäng av fordonets motor.

Tips

  • Låt fordonets motor svalna innan du försöker justera förgasaren för att förhindra brännskador.

Vad är det korrekta sättet att justera en förgasare?

June 8

Vad är det korrekta sättet att justera en förgasare?


Förgasare är enkla blandningsmaskiner. De skapar den rätta blandningen av bränsle och luft för att låta motorn gå på topprestanda. Från tid till annan kommer de att behöva justeras baserat på temperatur, bränsletyp och körförhållanden.

När du justerar förgasaren

Du kanske märker att fordonet eller maskinen körs i en mer hackig sätt än normalt, att en starkare bensin lukt än normalt förekommer i avgaserna, att det inte kommer att starta utan en backfire eller några bås, eller att tomgångs är antingen för hög eller för låg. Alla dessa indikatorer pekar på behovet av en förgasare justering.

Justering av bränsle / luftblandningen

Med motorn avstängd och choken urkopplad, ta bort luftfiltret från toppen av förgasaren vilket ger dig en klar bild i kammaren. Lokalisera bränsleblandningen skruv, som inte är fäst vid en fjäderbelastad mekanism. Vrid skruven hela vägen till höger tills den är stram, sedan starta motorn och vrida skruven långsamt tills motorn går på sin jämn. När vrida skruven gör ingen förändring, har du gått för långt och bör dra till den grad att topprestanda.

Justera Idle

Med motorn på och på tomgång, vrid tomgångsskruven, som kommer att knytas till en fjädermekanism, till den snäva läge och sakta lossna. Fortsätt att justera tills motorn går på tomgång smidigt men så långsamt som möjligt utan att nypa.

Felsökning en GY6 Carb

October 26

Felsökning en GY6 Carb


Den GY6 är en fyrtaktsmotor, vanligast i skotrar. Liksom de flesta fordonsmotorer, har den en förgasare fäst blanda luften och bränslet tillsammans och skapa förbränning. Det vanligaste problemet med förgasaren i en GY6 motor är enheten inte att blanda luft och bränsle tillsammans tillräckligt för att få de varvtal på motorn körs på en acceptabel hastighet. Naturligtvis, om det finns några katastrofala problem med din förgasare, bör du ta det till en expert. Du kan göra en justering själv för att ge mer makt till huvudmaskinen.

Instruktioner

1 Hitta de fyra bultar som används för att fästa ventilkåpan för motorn på din modell av skoter. Använd lämplig nyckel för att ta bort bultarna och få tillgång till förgasaren.

2 Starta motorn och låt den värmas upp. Inte accelerera eller använda skoter; helt enkelt låta den gå på tomgång. Ta reda på om din motor går på tomgång under den ideala hastigheten på 1900 rpm.

3 Leta efter en justerbar skruv på ytan av förgasaren. Vrid skruven ett kvarts varv åt vänster eller höger för att justera tomgångsvarvtalet med hjälp av en skruvmejsel. Justera förgasaren skruven tills rpm hastighet kommer in i korridoren mellan 1900 och 2100 varv per minut.

4 Stäng av motorn och byt ventilkåpan, inklusive de fyra fästskruvarna.

Tips

  • Den justerbara skruven på förgasaren yta är känd som "förgasare-justerskruven."

Hur man justerar förgasare luftskruvar

February 20

Förgasare luftskruvar används för att finjustera förgasare. Luftskruven är en liten 5-mm spår mässing justeringsskruv. Den är belägen på inlopps eller luftfilter sidan av förgasaren. Positionen av skruven tillåter en viss mängd luft in i förgasaren när motorn startar, under tomgång, och under den initiala kraftleverans under körning. Förgasare luftskruvar behöva justeras när en maskin inte tomgång korrekt. Denna finjustering av en motor är en enkel process som alla kan göra.

Instruktioner

1 Slå på din bil. Låt den värmas upp till rätt driftstemperatur. Vrid skruven att vrida tomgång upp till 500 RPM högre än normalt.

2 Dra åt luftskruven hela vägen.

3 Börja med att lossa skruven. Gör 1/4 varv och vänta 15 sekunder för motorns tomgång för att anpassa sig till förändringen. Fortsätta att göra 1/4 varv och pausa i 15 sekunder tills motorn startar på tomgång vid högsta varvtal per minut. Detta åstadkoms vanligen inom en till två fulla varv på justerskruven.

Hur man kan anpassa en förgasare i en 1983 Buick

March 27

Hur man kan anpassa en förgasare i en 1983 Buick


Äldre Buick modell år, inklusive 1983 Buick, innehåller förgasare istället för bränsleinsprutningssystem som i nyare bilar. Dessa enheter styra luft och bränsleflödet i motorn. Därför är det viktigt att justera dessa skruvar, så att de är jämna. Detta kommer att ge dig den bästa bränsle körsträcka för äldre Buick. Anpassningsprocessen är något som kan göras genom att nästan alla Buick ägare. Det kommer också att spara tid och pengar för att göra jobbet själv snarare än att hyra en professionell. Processen att justera en 1983 Buick förgasare är likt någon bil år eller modell.

Instruktioner

1 Ta bort luftrenaren från Buick s förgasaren. Lossa och ta bort skruvarna som håller luftrenaren på förgasaren genom att vrida skruvarna motsols med en skruvmejsel.

2 Leta upp luft- och justerings bränsle skruvar nära chokestången och fat förgasaren.

3 Vrid luftjusteringsskruven moturs ett och ett halvt varv med en skruvmejsel.

4 Vrid justeringsbränsleskruvarna två och en halv varv moturs så att de alla är helt stängd.

5 Dra loss gummivakuumslang från botten av förgasaren med handen.

6 Skjut vakuum gage över anslutningen på förgasaren som du bara bort sugslangen.

7 Börja 1983 Buick motor genom att sätta in nyckeln i tändningslåset och vrida den åt "på" läge. Låt motorn värmas upp i 5-10 minuter.

8 Vrid justeringsbränsleskruvarna medurs ett kvarts varv åt gången med en skruvmejsel tills alla skruvar läser 850 RPM på vakuummätaren.

9 Vrid luftjusteringsskruven medurs med en skruvmejsel tills det står 850 RPM på vakuummätaren.

10 Stäng av Buick motor. Vrid tändningsnyckeln till "off" -läge. Ta ur nyckeln ur tändningslåset.

11 Dra vakuummätaren från anslutningen på förgasaren med handen.

12 Ersätta vakuumslangen på förgasaren anslutning från vilken den tidigare avlägsnats.