justera handbroms ford explorer

Hur man Justera strålkastare på en 1998 Ford Explorer

November 15

Hur man Justera strålkastare på en 1998 Ford Explorer


Ford Explorer, en medelstora SUV tillverkad av Ford Motor Company sedan 1990, är ​​ett populärt val av bil bland konsumenter som söker efter nyttan av en lastbil och passagerarkapaciteten av en stor sedan. Många människor uppskattar SUV för känslan av säkerhet de ger, men de misslyckas med att inse att den minsta av säkerhetsfunktioner, om de lämnas därhän, kan leda till olyckor. Strålkastare, till exempel, kan bli feljusterad för någon av flera skäl. Lyckligtvis korrigera en sned strålkastare på ett Explorer är ganska enkel. Explorer strålkastare 1998 justeras på samma sätt som alla andra generationen (1995-2001) Explorer strålkastare justeras.

Instruktioner

1 Parkera din Ford Explorer på en plan och jämn yta om en fot från en vägg eller en garageport. Du kommer att behöva stödja de Explorer 25 fot att kontrollera justeringen strålkastare, så se till att arbeta i ett område där du kan göra det.

2 Packa Explorer med samma saker som du normalt skulle bära så lastvikten kommer att vara korrekt. Ladda bålen, fylla tanken till hälften med gas och be en partner att sitta i förarsätet. Mängden vikt i lastbilen kommer att påverka vinkeln för strålkastare

3 Vrid Explorer lampor på och markera en linje på väggen med maskeringstejp. Linjen ska gå horisontellt från mittpunkten på förarsidan ljus till mitten av passagerarens sidoljus. Sedan tar två 6-tums bitar av tejp och markera vertikala mitten av varje strålkastare. detta kommer att skapa för passerar framför varje ljus.

4 Mät 25 fot från baksidan av Explorer. Säkerhetskopiera så den bakre delen av Explorer är vid den punkt du mätte. Håll strålkastarna på. Notera hur ljusstrålarna träffar väggen för att bestämma vilka justeringar behöver göras. I mitten av förarsidans strålkastarljuset skulle falla 2 inches under den horisontella linjen och 2 inches till höger om den vertikala märket. Detta gör det möjligt för god belysning av vägen utan att blända mötande trafik. Passagerarsidan strålkastarljuset skulle falla 2 inches under den horisontella linjen och direkt på den vertikala märket.

5 Leta reda på justerskruvarna under huven på strålkastare församling. Den horisontella skruven kommer att vara på topp och den vertikala på sidan. Använd en vanlig skruvmejsel för att justera varje strålkastare tills den träffar den optimala positionen. Var noga med att göra detta med ljuset på så att du inte över justera. En mycket liten rörelse på skruven kommer att göra en betydande skillnad i balken mål.

Hur man justerar bromspedal Höjd i en Ford Explorer

May 11

Standardmodellen Ford Explorer, först tillverkas i 1994 har genomgått flera generationsskiften, men har typiskt är utrustade med ett sofistikerat antiblockeringssystem. Men du kanske upptäcker att du behöver för att justera höjden på bromspedalen vid något tillfälle. Detta är en ganska enkel procedur och kan göras för att rätta till eventuella onödiga fritt spelrum i bromsarna.

Instruktioner

1 Bestäm hur mycket fritt spel du faktiskt har i bromspedalen. Ett vanligt klagomål av Ford Explorer är att bromspedalen är mosig eller svampig. Vad du letar efter är avståndet bromspedalen resor när man trampar på den, innan bromsarna griper in. Tryck på pedalen med fingrarna för att se hur mycket fria resor finns.

2 Titta på den högra, bakre sidan av bromspedalen, nära toppen. Du bör se en justerbar stång som ansluter till toppen av bromspedalen spaken.

3 Använda antingen en 14mm- eller en justerbar halvmånenyckeln för att lossa låsmuttern närmast bromspedalen. Vrid medurs mot kopplingspedalen.

4 Justera bromspedalen höjden genom att vrida booster stav med en tång. Medan alltför mycket fria spel kommer att resultera i en svarar bromspedalen, kommer för lite orsaka dra på bromsarna. Detta är något av en fara i topptyngda Ford Explorer. Vrida stången medsols höjer pedalen och minska fri lek, samtidigt som du vrider moturs kommer att ge en lägre, mushier bromspedalen.

5 Dra åt låsmuttern.

6 Provkör din Explorer över en kort sträcka. Se till att dina bromsljus är fortfarande fungerar.

7 Om du stöter på några problem med ditt bromssystem, konsultera en Ford mekaniker.

Hur man byter Nedre Kulleder på en 1997 Ford Explorer

April 29

Hur man byter Nedre Kulleder på en 1997 Ford Explorer


Byte av kullederna på en 1997 Ford Explorer är inte för alla gör-det-själv mekaniker, men kan spara pengar genom att inte behöva anlita en professionell. De verktyg du behöver är vanliga fordonsunderhållsverktyg som du kanske redan äger - med undantag av en kulled pressverktyg, som du kan köpa eller hyra på många auto-delar butiker. Se bruksanvisningen för ytterligare information och varningar vid arbete på fordonet.

Instruktioner

1 Dra åt parkeringsbromsen och lyft bilen med en domkraft. Ställ pallbockar för att säkert hålla fordonet förhöjda om ett fel jack uppstår. Ta bort handtaget från jacket men lämna domkraften på plats och använda pallbockar som säkerhetskopiering.

2 Ta hjulet genom att ta bort muttrarna med rörtång och dra hjulet mot dig. Ställ hjulet åt sidan och ut ur arbetsområdet.

3 Ta bort bromsoken utan att koppla bromsledningarna. Skjut bromsok utanför rotorn. Knyt bromsoken upp med hjälp av ståltråd för att hålla trycket på de bifogade bromsledningar.

4 Ta bort låsringen från nuvarande kulleden med en tång för att sprida ringen för att möjliggöra borttagning. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att bända upp ringen av kulleden.

5 Fäst kulleden press med användning av en cylinder som passar just innanför diametern hos kulleden. Rotera press handtaget för att skjuta kulleden tills det är löst och faller ut.

6 Installera den nya kulleden genom att skjuta den i spåret. Använd bollen gemensamma press om det behövs. Den nya kulleden kan vara svårt att trycka in för att en tät passning behövs.

7 Fäst bromsoken och dra åt skruvarna.

8 Montera hjulet och lug nötter med hjälp av rörtång och ta bort domkraften.

9 Sänk domkraften tills fordonet är säkert på marken och ta bort domkraften.

10 Se till att alla muttrarna är säkra innan du använder fordonet.

Tips

  • Om bilen är fyrhjulsdriven, kan du behöva ta bort ytterligare komponenter för att få tillgång till den nedre kulleden.
  • alltid hålla säkerhet i åtanke när man arbetar under ett förhöjt bil. Använd alltid pallbockar som en försiktighetsåtgärd.

Hur man ändra tiden på Radio i en 1999 Ford Explorer

May 19

Din 1999 Ford Explorer kan ha en kassettbandspelare, en enda skiva CD-spelare eller en multi-skivors CD-spelare. Trots dessa potentiella skillnader mellan fabriks utrustade radioapparater, är processen att ställa in Explorer klocka densamma i alla modeller. Du kan ändra tiden på Explorers radio med lätthet. Du kan behöva ändra tiden på grund av ett drag (ändra tidszoner), sommartid eller om Explorers batteri häktas för mer än ett par minuter.

Instruktioner

1 Tryck och håll på knappen "CLK" på radion huvudenheten. Motorn måste vara igång när du gör detta.

2 Tryck på "Sök" framåt eller bakåt medan du håller "CLK" för att ställa in timme. Släpp knapparna när önskad timme visas.

3 Tryck och håll "CLK" knappen igen; Tryck sedan på "Tune" framåt eller bakåt för att justera minut displayen.

Ford Explorer Takkonsol Programmeringsanvisningar

June 26

Tillverkad av Ford Motor Company, är Ford Explorer en full storlek, crossover sports utility vehicle (SUV) som har varit i produktion i Nordamerika sedan 1990. Nyare modeller Ford Explorer ofta är utrustade med en Homelink overhead konsol som kan programmeras till manövrera automatisk garageportöppnare från bilen. Programmera Homelink konsolen och garage dörröppnare för att interagera med varandra är en enkel process som tar bara några minuter att slutföra.

Instruktioner

1 Sätt in nyckeln i tändnings av din Ford Explorer och vrid den till "Acc" -läge. Lämna nyckeln i "Acc" tills du är klar med programmeringen takkonsolen.

2 Leta reda på de tre Homelink knapparna på takkonsolen av din Ford Explorer. Håll ned två utanför Homelinkknapparna tills den intilliggande indikatorlampan börjar blinka.

3 Sikta din garageportöppnare fjärrkontrollen mot Homelink takkonsolen. Håll fjärrkontrollen ungefär tre till fem inches från Homelink knapparna. Tryck och håll den stora knappen på fjärrkontrollen samtidigt som du trycker och håller någon av de tre Homelink knapparna. Titta på den intilliggande indikatorlampan; Släpp knapparna när lampan blinkar snabbt, lyser sedan kontinuerligt.

4 Avsluta Ford Explorer och lokalisera kontrollpanelen på baksidan av garage dörröppnare makt huvudenhet. Leta efter en liten knapp märkt "Lär", "Train" eller "Program." Tryck på den här knappen.

5 Få tillbaka i din Ford Explorer och snabbt trycka på samma Homelink knapp som du höll i steg 3. Håll i två sekunder och släpp sedan knappen. Tryck och släpp samma Homelink knapp två gånger för att slutföra programmeringen takkonsolen.

Tips

  • Vissa Ford Explorer overhead konsoler inkluderar extra temperaturkontroller som tillåter fram passagerare att justera temperatur och luftflöde riktning. Använd "Temperature Control" ratten till höger för att justera temperaturen enligt önskemål. Justera "Fan Control" ratten till vänster för att ställa in fläkthastigheten. Tryck på den lilla "Mode Selector" mellan de två rattarna för att rikta luft mot golvet eller overhead register.
  • Steg 5 måste utföras inom 30 sekunder efter steg 4. Om mer än 30 sekunder passerar efter steg 4 har avslutats, upprepa igen från steg 3.

Hur man använder kontrollerna i en 2005 Ford Explorer 4X4

June 28

2005 Ford Explorer har ett antal styrsystem som kan användas av föraren för att styra och köra bilen. Dessa består av kontrollerna förare, underhållning kontroller och komfortkontroller. Alla är inom räckhåll för förarsätet för enkel användning när man är i bilen. Kontrollerna är alla säkra och enkla mekanismer som gör det möjligt för föraren att driva dem med lite svårigheter.

Instruktioner

1 Rotera änden av den multifunktionsspaken på den vänstra sidan av styrstången för att styra vindrutetorkarna. Vänd bort från dig för att öka hastigheten; vrid den mot dig för att minska hastigheten och byta vindrutetorkare av. Skjut slutet av stjälken för att aktivera spolar. Tryck stjälken upp för att aktivera höger blinkers och ner för att aktivera vänster blinkers. Dra stjälken mot dig att blinka strålkastarna till helljus, eller skjuta ifrån dig att ställa in strålkastarna på helljus. Strålkastarna aktiveras genom att vrida strålkastaren styrspaken på instrumentpanelen.

2 Vrid fläktstyrning switch placerad ovanför radion att justera fläkthastigheten. Använd fläktriktningsknapp för att ställa in där fansen kommer att riktas. Vrid temperaturvredet för att reglera temperaturen på luftflödet.

3 Arbetet fönsterhissarna med hjälp av omkopplarna placerade på förarsidan. Se till att fönstren är fria från hinder innan du stänger dem. Ställ in speglarna genom att använda joypad ligger i förarsidans dörr, välja höger eller vänster spegel på strömbrytaren ovanför joypad. Ställ in farthållaren med hjälp av "set accel" omkopplaren på ratten på bilen. Tryck på bromspedalen för att stänga av farthållaren.

4 Tryck på "on / off" switch ligger på översta vänstra hörnet av radion. Vrid för att justera volymen. Välj ljudkällan genom att trycka på "AM", "FM" eller "CD" knapparna. Använd "söker" och "Tune" för att justera radion, driver i den riktning du vill söka. Ställ en radiostation genom att hålla ned sifferknappen på panelen medan du lyssnar till lämplig station. Justera radioljud och riktning med hjälp av "bas", "diskant", "bal" och "fade" -knapparna.

Felsökning luftkonditioneringen i en Ford Explorer

July 27

Problem med luftkonditionering kan vara ganska vanligt i många fordon. Spara mycket pengar genom att undvika en resa till återförsäljarna att ha detta problem utcheckad genom att ta några enkla steg för att försöka felsöka problem luftkonditionerings i själv din Ford Explorer.

Instruktioner

1 Starta bilen och slå på luftkonditioneringen. Låt motorn gå några minuter så att luften kan svalna. Kontrollera att du har rätt knappar som valts. Denna enkla steg kan avslöja roten av problemet.

2 Justera kontrollerna luft på instrumentpanelen för att se hur de fungerar. Om kontrollerna flyttar som de ska med rätt mängd motstånd och stoppa på rätt ställen, men har inverkan på luften, då problemet kan så enkelt som en säkring. Om kontrollerna inte fungerar alls, då problemet är i kontrollpanelen.

3 Kom till säkringsdosan i en Ford Explorer genom att ta bort instrumentpanelen till vänster och strax under ratten. Det finns en säkring remover tillhandahålls i säkringsdosan. En trasig säkring kommer att ha en trasig tråd i det. I en Ford Explorer, är denna säkring röd nummer 10.

4 Hitta kontrollpanelen genom att bända loss den övre instrumentpanelen runt temperaturkontroll luftkonditioneringen. Skruva loss fyra skruvar, en i varje hörn, och ta bort temperaturregleringspanelen. Koppla fyra elektriska kontakter och en vakuumslang till kontrollpanelen.

5 Lyssna efter fläktmotorn att bli ordentligt arbeta medan motorn är igång och luftkonditionering kontroller vrids till hög. Justera dem från låg till hög för att se till att fläktmotorljud ökar och minskar därefter.

Så här byter bränslefilter på en 1993 Ford Explorer

August 1

Så här byter bränslefilter på en 1993 Ford Explorer


Byte av bränslefilter på 1993 Ford Explorer är en viktig del av bilens underhåll. Bränslefiltret är fäst vid bränsleledningen av fordonet. Som bränsle strömmar från bränsletanken till motorn, är det ansträngda genom filtret. Filtret tar bort smuts och orenheter från bränslet för att skydda motorn. Ford rekommenderar att du byter bränslefiltret var 25.000 miles eller så, beroende på körförhållanden.

Instruktioner

1 Parkera din Ford Explorer på en väl ventilerad plats på plan mark. För din egen säkerhet, i parkeringsbromsen eller tillämpa däck stannar till hjulen på fordonet. Skruva av gas påfyllningslocket från bränsletanken. Öppna huven och koppla bort minuskabeln från batteriet.

2 Krypa under Explorer från förarens sida av fordonet. Lokalisera bränslefiltret nära den bakre delen av motorn just nedanför förarens sittgrupp. Du bör kunna identifiera bränslefiltret som en grå eller svart cylinder monterad på fordonsramen.

3 Inspektera bränslefiltret, som är ansluten till bränsleledningen i båda ändarna av en uppsättning snäpplåsen. Koppla båda uppsättningarna klämmorna, med händerna. Bända klipp isär tills de lossnar. Om klämmorna verkar envis, använd en platt skruvmejsel för att bända klämmorna isär. Ta bort bränsleledningen från bränslefiltret genom att knyta de tryckkopplingsbeslag belägna där bränsleledningen möter bränslefiltret. När du utövar tryckkopplingsbeslag, dra bränsleledningen från bränslefiltret försiktigt men bestämt.

4 Lossa bränslefiltret fästklämman nog så att du kan glida ut filtret ur fästet. Ta bort filtret och kassera den.

5 Skjut en ny bränslefiltret i fästet och säkra den genom att dra åt fästklämman över filtret. Rikta bränsleledningen med bränslefiltret inloppsslangar. Skjut bränsleledningen till bränslefiltret tills du hör ett klickljud. Snäpp klämmorna över det område där bränsleledningen möter bränslefiltret.

6 Krypa från undersidan av fordonet. Dra åt gasen tanklocket till bränsletanken. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Vända bilen och låt den gå på tomgång några minuter för att trycksätta bränslesystemet.

Tips

  • För en 1993 Ford Explorer, prova att använda en Az varumärke bränslefilter med artikelnumret FF745.
  • Använd alltid skyddsglasögon och handskar vid byte av bränslefiltret.
  • Håll öppen eld och tände tobak bort vid byte av bränslefiltret.

Hur man justerar torsionsstavar på en Ford Explorer

November 17

Den främre hjulupphängningen på en Ford Explorer är lite annorlunda än de flesta på grund istället för att använda en traditionell spole eller våren för att styra höjden, använder den en torsionsstav, som fungerar som fjädern genom vridning. De behöver justering tillfälligt, eftersom de lastbils bottnar till en eller annan riktning. Att justera torsionsstavar, tar de rätta verktygen plus en timme eller så din tid.

Instruktioner

1 Mät avståndet från marken till toppen av varje framskärm brunn med måttbandet; registrera dessa siffror.

2 Lyft upp den främre delen av fordonet med domkraften och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar.

3 Krypa under bilen och leta reda på torsionsstången tvärbalk. Torsionsstavarna är långa stänger som löper längden av fordonet och ansluter till den nedre styrarmen samt en tvärbalk i mitten av fordonet. På denna tvärbalk är ett par justeringsbultar som håller i slutet av torsionsstaven på plats. Genom att dra åt dessa skruvar, kan du lyfter främre hjulupphängningen, och genom att lossa dem, kan du sänka främre hjulupphängningen.

4 Placera 1/2-tums Ratchet och uttag på torsionsstången justeringsbulten. Om du behöver höja suspensionen, dra åt skruven. Om du behöver för att sänka den, lossa skruven. vrid bara skruven ett par varv i taget, vill du inte att helt ta bort skruven.

5 Lyft fordonet bort av domkraften och mäta avståndet mellan marken och framskärm brunnar med hjälp av måttband och jämföra dessa siffror med dina tidigare nummer som spelats in på papperet. Om du behöver justera höjden ytterligare, upprepa steg 2-4 och justera.

Specifikationer för en Ford Explorer XLT 2004

December 28

Specifikationer för en Ford Explorer XLT 2004


Explorer SUV har varit en av Fords mest populära bilar sedan introduktionen 1991. Explorer, ursprungligen finns i både 2-dörrars och 4-dörrars karossutformningar, visade sig vara robust, rymlig och kan hantera kraven från arbete och familj liv. Ford underhålls Explorer framgång genom att kontinuerligt uppgradera och revidera SUV, och den tredje generationens Explorer infördes 2002. Långsam försäljning orsakade Ford att avbryta 2-dörrars Explorer 2003, med företag som säljer endast 4-dörrars från 2004 om . Ford fortsatte att Erbjudandet kan varianter av Explorer i 2004, inklusive XLT.

Kropp

Fords Explorer är en sann lastbilsbaserade SUV. Till skillnad från moderna personbilar, som utnyttjar enhetskarosskonstruktion (där ramen är en del av fordonskroppen), lastbilar som Explorer använder äldre Rambygge konstruktion, där fordonsramen och fordonskroppen är helt separata komponenter. Varje del är bultad till fordonsramen, inklusive motor, transmission, fjädring och själva kroppen. Rambygge fordon, men betraktas som en "low tech" byggnadsteknik, har flera fördelar jämfört med enhetsarbetsföra fordon, bland annat ökad belastning och bogsering kapacitet - två mycket viktiga egenskaper för en lastbil.

Motor

Två motorer finns tillgängliga för 2004 Ford Explorer: en 4,0-liters V6 och en 4,6-liters V8. Effekt för bas V6 är respektabel: 210 hästkrafter och 254 pund-fot av vridmoment. Trappar upp till den större V8 ger en ökning av produktionen: hästkrafter har en effekt på 239 och moment siffran kommer in på 282 pund-fot. Ford arbetat för att säkerställa motorns tillförlitlighet och hävdade att V8 kan gå 100.000 miles innan den behöver sin första tune-up.

Överföring

Ford erbjöd både bakhjulsdrift och 4-hjulsdrivna versioner av Explorer, som båda kom utrustade med en 5-växlad automatlåda. Fords AdvanceTrak stabiliseringssystem blir tillgängliga på V6 drivna lastbilar under 2004.

Suspension

Fords tredje generationens (2002-2005) Explorer var den första Explorer för att presentera en helt individuell bakhjulsupphängning. Ford förbättrat Explorer på väg komfort, väg hantering förmågor och fordonsstabilitet genom att byta från en gammaldags levande axel till individuell bakhjulsupphängning. Det är också misstänkt att Ford gjorde övergången till en individuell bakhjulsupphängning för att eliminera eventuella framtida rollover incidenter, som tidigare generationens Explorers var föremål för dålig press på grund av en handfull av oavsiktliga överrullningar.

XLT Trim

"XLT" betecknar en specifik trim nivå i Explorer linje. Funktioner från lägre nivå XLS och XLS Sport ingår, och XLT lägger till funktioner som en monokrom yttre, läderklädda ratten, en sex-vägs makt justera förarsätet, overhead konsol och en kromade grillen.