justera lyswn på santa fe

Hur man gör Parkering Broms Justeringar i en Hyundai Santa Fe

March 23

Du kan justera parkeringsbromsen i din Hyundai Santa Fe lätt som kommer att spara tid och pengar. Justera parkeringsbromsen när Hyundai Santa Fe börjar glida nedför backen i parkeringsläge. Använd dessa instruktioner för din 2005 Hyundai Santa Fe.

Instruktioner

1 Höj din Hyundai Santa Fe bakhjulen i luften med hjälp av din jack och stödja båda bakhjulen med dina pallbockar.

2 Flytta parkeringsbromsen ett klick eller hack. Leta reda på parkeringsbromsen på insidan av din Hyundai Santa Fe mellan förarna dropp och det främre passagerarsätet.

3 Ta bort mittkonsolen runt parkeringsbromsen. Använd din skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fast konsolen nedåt.

4 Dra åt reglermuttern finns i slutet av parkeringsbromskabelstång. Flytta bakhjulen och kontrollera bakhjulen har en lätt motstånd efter justeringen.

5 Släpp parkeringsbromsen helt till golvet i Hyundai Santa Fe och kontrollera bakhjulen kan rotera fritt runt.

6 Dra upp på parkeringsbromsen till upprätt läge och kontrollera bakhjulen rör sig inte.

7 Sätt tillbaka mittkonsolens locket med skruvmejsel. Sänk din Hyundai Santa Fe med domkraften och ta bort domkraften från bakhjulen.

Tips

 • Denna guide är baserad på information för 2005 Hyundai Santa Fe. Läs bruks dokumentation för din specifika årsmodell för rätt verktyg, metoder och delar till din Hyundai Santa Fe.

Hur man tillbaka O2-sensor på Hyundai Santa Fe

March 20

O2-sensor på en Hyundai Santa Fe mäter luftbränsleförhållande för att säkerställa att fordonet inte bränna för mycket bensin (kör "rika"), eller för att förhindra att motorn från att brinna för lite (kör "lean"). O2 sensor förmedlar information till fordonets dator gör det möjligt att justera mixen som behövs bränsle. Detta görs för att se till att Santa Fe får den bästa bränsleekonomin, medan samtidigt minska utsläppen och optimera effekten.

Instruktioner

1 Låt Santa Fe svalna. Om du bara har kört motorn, bör hela systemet svalna i flera timmar innan du försöker att arbeta på avgassystemet där O2-sensorer är belägna.

2 Placera domkraft under Santa Fe och jack upp på framsidan jack punkten ligger bakom kylaren.

3 Placera jack ställning under varje av de främre nypa svetsar ligger direkt under förar- och passagerarsidodörrarna på undersidan av fordonet.

4 Leta reda på O2-sensorer. Det finns fyra syresensorer på Santa Fe (oftast). Det finns 2 sensorer "uppströms" (på grenröret) och 2 "nedströms" (en på varje omvandlare för grenröret).

5 Koppla elektriska ledningar som ansluts till O2 sensorer. Dessa är plug-stil kontakter. Pressa på frigöringsspaken och dra bort dem från sensorn.

6 Unbolt O2 sensorn på samma sätt som annan bult, men använder en O2-sensor verktyg. Vrid O2 sensorn moturs för att ta bort den.

7 Placera en liten prick av antikärvningsmedel på de nya O2-sensorer och installera dem. Installationen är baksidan av borttagning.

Hur man ändrar bromsklossar bak på en Hyundai Santa Fe

February 9

Bromsbelägg är en viktig del av Hyundai Santa Fe bromssystem. De är utbytbara friktions kuddar som nypa bromsskivan när bromsarna används. Du bör byta ut bromsbeläggen innan de bär mer än ett kvarts tum eller risk att skada din Santa Fe bromsskivor.

Instruktioner

Ta bort de gamla bromsbelägg

1 Parkera bilen på ett plant underlag. Om du har en pinne skift bil, se till att bilen är i växel. Placera block framför framdäcken så bilen inte rör sig när du arbetar på det.

2 Öppna huven på din bil. Lokalisera huvudcylindern och bromsvätskebehållaren. Om det behövs, ta bort bromsvätska tills nivån i behållaren är mindre än halvfullt. En kalkon baster är ett bra verktyg för detta. Sätt bromsvätskenivån i plastbehållaren och kassera det på det sätt du gör dig av motorolja.

3 Lyft den bakre änden av bilen med domkraft. Ta bort den bakre däcket eller hjulaggregatet.

4 Använd hylsnyckel för att ta bort den nedre bromsok bolt från baksidan av bromsoket. Vrid bromsok upp.

5 Ta bort bromsbelägg från bromsoket.

Montera nya bromsbelägg

6 Sätt kuddar i tjocklek.

7 Placera en stor C-klämma på kroppen av bromsok och långsamt dra klämman jämnt. Komprimera kolven tills den är i jämnhöjd med bromsoket.

8 Sänk tjocklek och använda hylsnyckel för att fästa den nedre bromsok bolt. Dra åt bulten till 16 till 24 fot pund. (22-32 Nm).

9 Byta däcket hjulaggregatet. Sänk bilen till marken. Pumpa på bromspedalen några gånger som sittplats bromsbelägg.

10 Tillsätt vätska till huvudcylindern behållaren för att ersätta någon du tog bort innan du tog bort de gamla bromsbeläggen.

11 Säsong bromsbeläggen genom att göra endast milda stopp när du kör under den första veckan efter installation av nya bromsbelägg. Försök att inte göra några hårda stopp när du krydda bromsarna.

Tips

 • Huvudcylinderns är en metallcylinder placerad framför ratten på metall brandvägg som skiljer motorn från kroppen av bilen. På toppen av cylindern finns det en plastbehållare som håller bromsvätska för systemet. När du arbetar på bromsarna du justera vätskenivån så att behållaren är mindre än halvfullt.
 • Tjockleken är den bågformade, gjutjärn stycke fäst vid bromsrotorn. Det är oftast i det övre bakre delen av bromsrotorn. Bromsok bultar ligger på baksidan av bromsoket. Bromsok kolv är den stora, runda kolv som pressar på den invändiga bromsbelägget, som är dynan närmast insidan av bilen.
 • Var försiktig med bromsvätska. Det är en ögonirriterande och är farligt vid förtäring. Tvätta alltid händerna noggrant efter att du har att hantera bromsvätska. Om bromsvätskan inte komma i ögonen, använd omedelbart klart, rinnande vatten för att skölja ögonen i 15 minuter. Om dina ögon är fortfarande irriterad när du skölja dem eller om du sväljer någon bromsvätska, få medicinsk hjälp omedelbart.
 • Var försiktig när du hanterar använda bromsdelar. Damm och smuts på bromsdelar kan innehålla asbestfibrer som kan vara skadliga för hälsan om de inandas.
 • När du rena bromsdelar, använd alltid en fuktig trasa, inte tryckluft, stålborstar, skursvampar, eller något annat som kan flytta damm- och smutspartiklar runt. Kasta bort eventuella rengöringsdukar som du använder och sopade upp smuts och damm i en förseglad, ogenomtränglig behållare. För mer information, besök biblioteket eller gå online för att se Environmental Protection Agency (EPA) och Occupational Safety and Health Administration (OSHA) riktlinjer och rutiner för att hantera eller kasta bort allt som kan innehålla asbestfibrer.

Hur man justerar strålkastarna i en Hyundai Santa Fe

March 2

Strålkastarna på din Hyundai Santa Fe inte bara belysa vägen framför dig, men de också se till att du inte blinda mötande förare, vilket är varför de flesta stater har regler om vinkeln på din strålkastare. För optimal säkerhet, kontrollera mål och justera strålkastarna var 12 månader eller någon gång du byter en glödlampa eller arbeta på den främre änden.

Instruktioner

1 Förbered dig på att justera strålkastarna genom att imitera din normala körförhållanden så nära som möjligt. Om du bär extra last i din Hyundai Santa Fe, inte ta bort den. Fyll din bensintank till halvfullt eller lägga till 6 1/2 pund. vikt för varje saknas gallon.

2 Parkera på framsidan av din SUV på en plan yta med dina strålkastare inför en vägg minst 6 fot hög och 12 fot bred. Framsidan av SUV bör också vara 25 fot från väggen.

3 Mät avståndet från mitten av varje strålkastare till marken. Överföra mätningarna till väggen, med hjälp av maskeringstejp att de märkningar som synliga på ett avstånd.

4 Leta upp din justerskruvar. Du bör hitta dessa på strålkastare enheten. På vissa modeller, måste du komma åt skruvarna genom hålen.

5 Förvandla din låga ljusen på och kontrollera målet mot märken på väggen.

6 Använd en Philips eller Torx skruvmejsel för att vrida skruvarna. Justera varje strålkastare tills strålarna slår märken på väggen. Helst vill du den högsta intensiteten zon av ljus för att vara något lägre och till höger om markeringarna.

7 Kontrollera syftet med dina helljus ljus. Återigen se balkarna pekar något nedåt och åt höger.

Hur man byter Säkringar i en Hyundai Santa Fe

March 21

Infördes 2001 och omgjorda nyligen i 2007 Hyundai Santa Fe är en populär SUV. När du äger en av dessa, oavsett år, kan du uppleva en säkring vid någon tidpunkt. Om detta händer, är det lätt att byta ut säkringen på egen hand på bara några minuter.

Instruktioner

1 Stäng av Santa Fe för att arbeta med säkringarna. Hitta ditt säkringsdosan på förarsidan under rattstången.

2 Öppna säkringsdosan och titta på insidan notering. Här ser du läget för varje säkring i just rutan. Som ett exempel, är säkringen för farthållaren finns i spåret 4.

3 Ta ut säkringen och titta på tråden inuti för att kontrollera det är blåst, representeras av en smält eller delad tråd.

4 Skjut en ny säkring med samma klassning i den öppna platsen. I exemplet som anges i Steg 2 farthållaren har en 10 amp säkringen.

5 Stäng säkringslådans lock och starta om Hyundai Santa Fe. Kontrollera den nya säkringen att verifiera att det fungerar.

Tips

 • Håll extra säkringar till hands för elektriska apparater du behöver för att köra.

Hur man byter olja i en 3.3L 2007 Hyundai Santa Fe

April 11

2007 Hyundai Santa Fe med 3,3 liters motorn är en pålitlig, ekonomisk och peppy V-6 Sport Utility Vehicle. Precis som alla bil, kräver ägaren att utföra olje- och filterbyte med jämna mellanrum för att hålla motorn igång ren och med maximal effektivitet. Den 3,3 liters motorn i Santa Fe gör jobbet lite lättare än andra fordon, som oljefiltret ligger i ett lättillgängligt läge.

Instruktioner

1 Lyft bilen och sätter ner på pallbockar. Höja huven och vänta tills motorn svalna

2 Placera drain pan under avtappningspluggen, skruva avtappningspluggen. Ta bort krossa brickan från avtappningspluggen.

3 Ta bort motorkåpan och lokalisera oljefilterhuset. Det är nära toppen av motorn, på förarsidan. Ta bort locket på filterhuset. Det är fäst med två skruvar och sexkantsskruvar. Demontera oljefiltret inuti.

4 Montera nytt oljefilter, och se till att också ersätta de två O-ringarna med de nya som medföljer filtret. Montera oljefiltrets lock.

5 När oljan är klar dränering, sätta en ny krossa bricka på avtappningspluggen och installera avtappningspluggen. Städa upp eventuella olje droppar runt pannan med en butik trasa. Sätt tillbaka motorkåpan och stäng huven.

6 Ta bort oljepåfyllningslocket, häll sedan i ny olja. Den angivna kapaciteten är 5,5 liter, men gå långsamt som du nära denna kapacitet. Du vill inte överfylla. Byt oljepåfyllningslocket och torka upp eventuella olje droppar.

Tips

 • Den vanligaste vikten av olja för denna motor är 5w20 dock dubbelkolla rekommenderad olja vikt för just ditt fordon. Den är skriven på oljepåfyllningslocket.
 • Använd alltid pallbockar när du arbetar under bilen om det är förhöjd. Kryp aldrig under ett fordon som stöds av endast domkraften.

Hur man byter en bränslefilter i en Hyundai Santa Fe

October 21

Hyundai Santa Fe är en medelstor SUV som erbjuder stil, funktionalitet och bränsleekonomi. Bränsleinsprutning är en del av Hyundais positiva egenskaper. Elektronisk bränsleinsprutning möjliggör högre gas körsträcka med mindre utsläpp. Med bränsleinsprutning, skjuter motorn rätt mängd gas in i bränslekammaren, brännande mindre gas. Ett rent bränslefiltret är kritisk när det bara finns en uppmätt mängd gas utmatas.

Instruktioner

1 Läs bruksanvisningen. Santa Fe bränslefilter är i bensintanken. Du måste ta bort ledningarna från tanken för att byta ut bränslefiltret.

2 Hitta bränslepumpen säkringen i säkringsdosan i Santa Fe. Du måste lätta på trycket i bränslesystemet så gasen inte sprutar hela när du kopplar slangarna.

3 Få två öppna ändar nycklar som passar bränsletankens beslag. Man måste koppla bort matningsledningen, ventilationsledningen och bränsleledningen från tanken.

4 Vrid klämskruven runt det gamla filtret för att frigöra det och sätta en ny bränslefilter i dess ställe.

5 Justera beslagen med nya brickor på båda sidor om bränslefiltret. Dra åt klämman runt det nya filtret, sätt tillbaka de tre slangar / ledningar till bränsletanken och sätt i bränslepumpen säkringen innan du startar bilen.

6 Åtgärda eventuella problem med bränsletanken innan du sätta tillbaka den till Santa Fe. Kontrollera om rost och sprickor på remmar, klämmor och linjer.

7 Installera en ny bränslefilter regelbundet. Bruksanvisningen kommer att berätta hur ofta att ändra det för optimal prestanda i Santa Fe. Nu startar bilen.

Tips

 • Nyckeln till att förändra bränslefiltret gör att du drar säkringen att avlasta trycket i gasledningarna.
 • Bensin bränner huden och är en mycket allvarlig irriterande för ögonen, det är viktigt att bära skyddsutrustning.

Hur man justerar timing i en Hyundai Santa Fe

February 9

Justera timing på en Hyundai Santa Fe är inte en del av en melodi upp som drivlina kontrollmodul eller PCM håller timing justeras automatiskt. Lägga eftermarknaden prestanda delar kräver omprogrammering PCM att ta hänsyn till förändringar timing och maximera hästkrafter och vridmoment. Ändra timingen på en Hyundai Santa Fe kräver en dator, särskild programvara och en expert förståelse av motor mekanik.

Instruktioner

1 Ladda programvara som tillhandahålls av delar tillverkare på datorn. Ansluta datorn till ett gränssnitt programmerare verktyg och sedan in i OBD II-kontakten under ratten. Kontrollera att batteriet är fulladdat eller ansluten till en pålitlig batteriladdare.

2 Vrid Hyundai Santa Fe tändning till på utan att starta bilen och stänga eventuella tillbehör såsom radio, ljus eller klimatkontroll. Vrid programmerare verktyget på och ange korrekt information för din bil i PC-programmet. Markera uppdateringsversionen att använda och svara på ytterligare frågor.

3 Börja dataöverföringen genom att följa instruktionerna för den programvara som används. Kontrollera att förloppsindikator visas på bildskärmen och vänta på meddelande som bekräftar en framgångsrik dataöverföring. Dataöverföringen kan ta så länge som 30 minuter beroende på storleken på filuppladdning.

4 Stäng av tändningen och ta bort gränssnittsprogrammerare verktyg. Det är normalt att motorn att köra eller tomgång grov under de första timmarna körning som ECU lär sig nya luft och bränsleblandning.

Tips

 • Att misslyckas med att helt ladda den nya versionen lämnar fordonet inaktiveras och kan kräva hjälp av en professionell.
 • Att tvinga en motor för att köra ut ur dess tillverkade specificerade kan orsaka allvarliga och permanenta skador på motorn.

Felsökning styrsystemet i en Hyundai Santa Fe

October 7

Hyundai introducerade Sante Fe 2001 för att tjäna som en kompakt crossover SUV baserat på dess Sonata plattform. Modellen blev Hyundais bästa säljare, delvis på grund av dess tillförlitlighet. Håll styrsystemet tillförlitlig genom att följa några grundläggande felsöknings pekare.

Instruktioner

1 Gör hjul och däckens skick prioritet nummer ett på listan. Balans och rotera däcken regelbundet hålla däcktrycket jämn och dina däck i toppform. Om du gör erfarenhet vibrationer eller styrning drar kontrollera däckens skick först och sedan se till att hjulen är korrekt justerade.

2 Håll styrservo rena och i gott skick. Använd PSF 3 styrservo och se till att det inte finns någon luft i systemet. När du kontrollerar dina däck, bör du kontrollera vätskenivåer, leta efter läckor och testa styrservobandet bör du stöter på problem.

3 Kontrollera kopplingen om dina däck och vätska är i gott skick. Du bör se till att komponenterna är korrekt smorda och visar inga tecken på stort slitage. För att få ut det mesta genom inspektion, följ länksystem från rattstången att knyta stavar medan någon vänder annan ratten. Inspektera kopplingen till den främre änden upp och återigen med den främre änden nedåt.

4 Flytta till servostyrväxeln och styrväxeln om du inte har löst problemet. Kontrollera vätsketrycket och spelet i rackmonteringar. Du kan behöva byta ut en eller båda.

5 Avsluta inspektion genom att kontrollera perifera komponenter. Bromsarna kan behöva reparera, fjädrar och stötdämpare kan bäras eller du kan behöva justera hjullager och kulleder.

Hur man justera parkeringsbromsen på en 2002 Tahoe

February 20

Hur man justera parkeringsbromsen på en 2002 Tahoe


De flesta General Motors lätta lastbilar och stadsjeepar från 2000 till 2006 årsmodeller använda en fyrhjulsdriven skivbromssystem för ökad bromskraft. Parkeringsbromsen för dessa lastbilar är ett helt oberoende system för bromsbackar ligger innanför den bakre skivbromsrotorn. Justering av parkeringsbromsen på en 2002 Tahoe, eller någon liknande GMC fordon, kräver särskild omsorg.

Instruktioner

1 Palla upp den bakre delen av fordonet och stödja den med pallbockar. Ta bort båda bakre hjul- och däckaggregaten. Gör en markering över bromsen rotorn och navet, så att du kan installera det igen i samma position. Placera en C-klämma över bromsoket, mellan den bakre delen av bromsoket kroppen och den yttre bromsklossen. Dra åt klämman gradvis komprimera skivbromskolven.

2 Ta bort C-klämman från bromsoket. Ta bort muttern och bulten från kvartalet axelskyddet på bromsok och ta bort skyddet. Ta bort de två bromsok bultar och dra bromsoket från rotorn. Häng bromsoket med ett bungee rep. Ta rotorn genom att vrida den långsamt samtidigt som du drar bort från navet. Du kan behöva slå i slutet av navet eller rotorn med en hammare för att separera rotorn och låt det lossna.

3 Rengör all rost från navet-monteringsytan, liksom på bromsrotor flänsen, där den möter navet. Detta kommer att hålla rotorerna sant och undvika pulsation. Rengör med en stålborste. Använd en ren trasa för att avlägsna smuts och skräp på parkeringsbromsen skor.

4 Använda J21177A verktyg för att mäta den yttre ytan av bromsrotorn "hatt", eller det område som skorna trycka mot. Lås mätaren på plats och sätta den andra sidan av mätaren över parkeringsbromsbackar på sin bredaste stället. Vrid justeringsmuttern tills parkeringsbromsen skor kontakta mätaren. Detta ger rätt sko till trum clearance. Upprepa för den andra sidan.

5 Montera bromstrummor på näven, rada upp markeringarna så att du installerar dem i samma position. Montera bromsok och kvartal axeltätning. Montera hjul- och däckaggregaten. Kontrollera att equalizer muttern på parkeringsbromsvajern är tät. Ansätta och lossa parkeringsbromsen pedalen tre gånger.

Tips

 • Om du inte har den speciella bromstrumman fria rummet, justera parkeringsbromsen skor tills bromstrummor bara glida på över skorna. Detta är mycket nära det fria utrymmet. Du kan behöva försöka justera skorna flera gånger för att få ordning på detta.
 • Clearance från skor till trumman är 0,026 inches.