justerbara fotpinnar

Installationsinstruktioner Kuryakyn Justerbar Passagerar Pegs

May 13

Justerbara fotpinnar tillåter motorcykel passagerare rad vila positioner för sina fötter medan ridning. Kuryakyn justerbar passagerar pinnar sträcker sig bort från föraren att göra det möjligt utrymme för att sträcka sina ben. Pinnarna roterar också framåt och bakåt för att ge ett extra utbud av ridning alternativ. Dessa eleganta och robusta fotstöd är ett enkelt men mångsidigt komplement till alla motorcykel. Fullt justerbara pinnar som dessa är en särskilt praktisk funktion för längre turer.

Instruktioner

1 Ta bort skruvarna som håller de två halvorna av de nya fotpinnen heter tillsammans och ställa in skruvarna åt sidan. Bestäm vänstra och högra sidoaggregaten genom att placera spåren på baksidan av varje.

2 Välj en sida att börja. Placera gummi rastplats, som ingår i tappen monteringssats i den nedre halvan av enheten. Placera fliken på stopp i skåran på enheten.

3 Placera toppen och botten av tappen enheten på lager passagerarkortet stödarm, som ligger på motorcykeln.

4 Installera skruvarna som tidigare avsatts med en sexkantsnyckel för att koppla ihop de två halvorna av peg aggregatet. Se till att pinnarna är även innan du drar åt helt.

5 Justera peg till positionen för att passa passageraren. För att göra justeringen flytta ratten på armen till olåst läge och välj en lämplig position för passageraren. Låsa armen för att hålla tappen på plats.

6 Upprepa ovanstående steg för den motsatta sidan.

Tips

  • Kontrollera att de justerbara fotpinnar inte stör förarens driften av motorcykeln.
  • Se till att motorcykeln avgaser har helt svalnat, eftersom installationen innebär att arbeta nära dessa rör.

Suzuki GSX-R600 Specifikationer

February 22

GSX-R600 är en sport cykel tillverkad av Suzuki. I december 2010, är ​​Suzukis senaste GSX-R600 årets upplaga 2010. Med en tillverkares föreslagna priset, MSRP av $ 13.299, är denna cykel utformad för att ge en blandning av snabb effekt och bekväm kontroll återspeglas i de tekniska specifikationerna.

Motor

2010 Suzuki GSX-R600 har en 599-cc, fyrtakts, vätskekyld motor med en DOHC och våt sumpssmörjning. Motorn har 67 mm, eller 2.638 inches, av borrningen av 42,5 mm, eller 1.673 inches, av stroke. 2010 GSX-R600 har en 12,8 till ett kompressionsförhållande och en elektronisk starter och transistoriserade elektronisk tändning.

Bromsar Bränsle, Transmission och hjul

2010 Suzuki GSX-R600 har dubbla främre skivbromsar samt en bakre skivbroms. Cykeln har en 17-liters eller 4,5-liters, bränsletank och har en kedja slutväxel. Den främre hjulupphängningen utnyttjar en olje dämpas, inverterad och teleskopspiralfjäder medan de bakre utnyttjar en olje fuktad, link-typ spiralfjäder. 2010 Suzuki GSX-R600 har en sexväxlad konstant ingrepp växellåda. Framhjulet använder ett slanglöst 120 / 70ZR17M / C 58W däcket medan den bakre utnyttjar ett slanglöst 180 / 55ZR17M / C 73W däcket.

fysiska specifikationer

Suzukis 2010 GSX-R600 levereras med en av två möjliga färgscheman. Den första är blå och vit, medan den andra är blå och silver, båda med svart liksom. 2010 GSX-R600 har en 1400 mm, eller 55,1-tums hjulbas och en tjänstevikt på 196 kg eller 432 pund. Med en 130-mm eller 5,1 tum, markfrigång, står GSX-R600 säte 810 mm, eller 31,9 inches, från marken. Cykeln är 2,040 mm eller 80,3 inches lång och 715 mm eller 28,1 inches bred.

Funktioner

2010 GSX-R600 kommer med 12 månaders garanti med obegränsad körsträcka. Cykeln har en avancerad S-DMS motorstyrsystem som tillåter föraren att välja mellan tre inställningar som ändrar motorns prestanda för att matcha de aktuella körförhållanden. 2010 modellen har Suzuki Advanced avgassystem och justerbara fotpinnar med tre olika ridning positioner för att öka komforten. 2010 GSX-R600 instrumentpanel har en steg-motor styrd analog varvräknare, en digital hastighetsmätare med LCD-display, två tripometers, en klocka, bränslemätare och växelindikator.

2003 Kawasaki 650 Prairie Specifikation

September 16

2003 Kawasaki 650 Prairie Specifikation


2003 Kawasaki Prairie 650 4x4 ATV anses bland entusiaster att vara en av de bäst konstruerade terrängfordon som sedan Prairie serien infördes 1983. Prairie 650 var den första V-Twin powered ATV och marknadsförs speciellt för jägare och bönder , enligt ATVSource.com. Sedan 1997 med debuten av en automatisk växellåda har Prairie serien varit så populär att motorcykeln tillverkare började också producera 360, 400 och 700 modeller.

Motor

2003 Kawasaki Prairie 640 ATV drivs av en vätskekyld, tvåcylindrig V-Twin motor förskjuter 633 kubikcentimeter. Motorn har en 9,9: 1 kompressionsförhållande med bränsle levereras via två Keihin CVKR-D32 förgasare från en 4,5-liters tank. Kolhydrater sitta högt på ramen och dra luft från en snorkel insugningssystem för att göra det möjligt för Prairie 650 för att navigera ström korsningar. Tändsystemet är elektriskt med en manuell drag start som backup. Motorns borrningen är 3,14 inches, och slaget mäter 2,48 inches. En dubbel-range automatisk steglös transmission (CVT) överför kraften från motorn till hjulen. En CVT använder ett oändligt antal utväxlingsförhållanden för att automatiskt anpassa sig till alla hastigheter under några körförhållanden för att ge bästa bränsleeffektivitet och makt.

Storlek

2003 Prairie 650 är 84,4 inches lång, 46,1 inches bred och ramen sitter på en 51-tums hjulbas. Sitsen är 33.7 inches från marken, med en markfrigång på 9,5 inches i mitten av chassit. Den ATV har en torrvikt på 604 lbs. och kan bogsera 1.250 pund. Det kan bära 264 pund. på dess baksida.

Ram och Suspension

Kawasaki konstruerade ramen för stålrör med justerbara fotpinnar placeras på brädorna och halogenstrålkastare. Framvagn har MacPherson fjäderben möjliggör 6,7 inches av resor. Bakfjädringen är en enda stöt med en aluminium svängarm som erbjuder 7,2 inches av resor. Framhjulen är AT25X8-12 och bakdäcken är AT25X10-12. Däcken rida på aluminiumfälgar. De främre bromsarna har dubbla kolv skivor, och de bakre bromsarna flera skivor. Fordonet är även utrustad med en elektroniskt styrd bromssystem som automatiskt bromsar Prairie 650 på brant nedåt lutningar.

Instrumentation

Prärien 650 har en full digital kombiinstrument, inklusive en hastighetsmätare, dubbla tripmätare, timmätare, vägmätare, klocka, bränslemätare, omvänd indikatorlampa, drivrem varningslampa, låg bränslenivå och låg lampor olja varning, neutral växel indikatorlampa och en indikatorlampan för att visa om ATV är i 2x4 eller 4x4-läge.

Färger och prissättning

2003-modellen kom i tre färgscheman: kamouflage, Aztec Red med brons accenter och Hunter Green. Fordonet i 2003 såldes för ca $ 7000. Övrig standardutrustning nytt för 2003 ingår en dragkrok och aluminium hasplåt.

Hur man monterar Fotpinnar på en Harley-Davidson motorcykel

February 28

Lägga till en uppsättning framåt fotpinnar på din Harley Davidson är ett bra sätt att minska ben trötthet och öka förarkomfort på långa drag. Fotpinnar finns i en mängd olika mönster, färger och utföranden och de montera på vakterna motor för enkel installation. Läs vidare för att lära hur man monterar fotpinnar på en Harley-Davidson motorcykel.

Instruktioner

1 Bestäm diameter din motorskyddet slang. Om du inte känner till diameter, kan du använda en mätklocka eller, om man inte är praktiskt, en bit styvt kartong med nedskärningar i kanten i intervall om en åttondel av en tum. Helt enkelt vika flikarna ned på kartongen tills du hittar en lucka som passar runt slangen.

2 Hitta en uppsättning fotpinnar som passar diametern på din motorskyddet. Dessa är lätt tillgängliga från Harley Davidson återförsäljare och många nätbutiker. Kuryakyn och JP Cycles är utmärkta online-återförsäljare och har ett brett utbud av fotpinnar.

3 Bestäm var du ska montera din fotpinnar. Den vanligaste placeringen är precis ovanför den nedre böj på utsidan av motorskyddet, men längden på benen i slutändan kommer avgöra var du vill placera dem.

4 Skruva bulten i gångjärnsklämman. Öppna klämman och placera den runt motorskyddet slangen. Fotpinnen bör vara vinkelrätt mot motorskyddet nu.

5 Byt ut bulten genom klämman och dra åt den. Ta en plats och se hur det känns. Om det känns besvärligt, prova några andra positioner tills du hittar en som känns naturligt.

Tips

  • Det finns andra alternativ för modeller utan motorskydd, men processen är extremt brett, inklusive avlägsnande av broms- och vajrarna.
  • Var noga med att inte över dra åt skruven. Om det är för hårt, kommer du runda huvudet när man försöker ta bort den.

Hur man installerar Motorcykel fotpinnar

June 15

Hur man installerar Motorcykel fotpinnar


Fotpinnar ger dig en plats att vila fötterna medan ridning en motorcykel. Fotpinnar är fastskruvade i botten av motorcykelns ram och är i närheten av växelspaken och bromspedalen. Fotpinnarna flesta gatu cyklar vadderade för komfort och isolering mot vibrationer, men fotpinnar på smuts cyklar är gjorda av metall med en tandad övre kant för att hålla förarens fötter från att glida av. Fotpinnarna kan uppgraderas för ryttare komfort eller till förmån för stil.

Instruktioner

1 Ta bort muttern från den befintliga fotpinnen vid fotpinnen stöd på motorcykelns ram med en skiftnyckel i en moturs riktning. Upprepa denna åtgärd för båda fotpinnarna. Ställ muttrarna åt sidan för installation av nya fotpinnar.

2 Skjut bulten för hand som håller fotpinnen till fotpinnen stöd. Avlägsna fotpinnen och fjäderbrickan. Upprepa denna åtgärd för båda fotpinnarna. Ställ in bultarna och fjäderbrickor åt sidan för installation av nya fotpinnar.

3 Placera monteringsänden av den nya fotpinnen i skåran av fotpinnen stöd. Sätt i fjäderbrickan med den raka kanten av brickan vänd mot insidan av fotpinnen stöd. Upprepa denna åtgärd för båda fotpinnarna.

4 Driva en fästbult genom monteringshålet i fotpinnen stöd så att den passerar genom fjäderbricka och fotpinnen. Se till den gängade änden av bulten sticker ut genom den andra sidan av fotpinnen stöd. Upprepa denna åtgärd för båda fotpinnarna.

5 Tråd en fästmutter på den gängade änden av monteringsbulten i en medurs riktning och dra åt med en skiftnyckel. Upprepa denna åtgärd för båda fotpinnarna.

Tips

  • Se till att fotpinnen monteringsmuttrar är tillräckligt stram för att motstå lossnar från vibrationer. Använd en momentnyckel och dra åt fotpinnen monteringsmuttrarna till det vridmoment som anges i fotpinnen installationsanvisningarna.

Justerbar Andel Ventil Installation

February 9

Justerbar Andel Ventil Installation


En bilens bromssystem är en viktig del av kontroll och säkerhet när du kör på vägen. Många komponenter ingår inom detta system, inklusive bromsen justerbara fördelningsventilen.

Identifiering

Justerbara fördelningsventilerna fungerar genom att minska mängden hydrauliskt vätsketryck skickas till de bakre bromsarna under hård inbromsning. Detta säkerställer att de bakre hjulen inte låser upp när de flesta av viktbelastning och bromskraften absorberas av framhjulen och bromsar.

installations instruktioner

Den justerbara bromsfördelningsventilen ska installeras nära huvudcylindern. Efter det är på plats, se till att blöda ut luften ur det hydrauliska systemet för integriteten i bromssystemets prestanda. Börja justera ventilen med det visade helt moturs. Därefter börja långsamt hastighet bromsning och justera ventilen tills den önskade bromstrycket uppnås.

Betydelse

När en bromsfördelningsventilen är korrekt installerad och i linje, stoppa fordonet kan göras snabbt och med lite avstånd som krävs. Tänk på att ventilen ska kontrolleras med jämna mellanrum för att se till att den håller sig inom de inställda parametrarna.

Hur man installerar fotpinnar

March 7

Hur man installerar fotpinnar


Motorcykel och ATV fotpinnar ger en bekväm plattform för förarens fötter. Förutom att fungera som en vilopunkt för fötterna, fotpinnar bära ryttarens hela vikt om han delvis står eller böjer sig för att absorbera tunga väg chock. Fotpinnarna kan ha gripande tänder formade av stål, som vanligen ses på cyklar smuts och ATV, eller de kan vara fjäder aktiveras med en fasad distans och innehålla halkfri gummikuddar. En cykel ägare kan installera sina egna fotpinnar, med hjälp av några grundläggande verktyg.

Instruktioner

1 Ställ cykeln på dess användbarhet cykelställ, om sådan finns, eller luta ramen mot en mittstolpe om det har ingen cykelställ, som kan vara fallet med en smuts cykel. Undersök konfigurationen av nuvarande cykelställ design. Om du ser en fotpinnen stift och sprinten med en fjäder runt det, kom ihåg den exakta inriktningen av våren och där fjäderändarna klämman på fotpinnen fästet. Använd ett par spetsskruvstäd grepp för att dra sprinten ur fotpinnen pin.

2 Tryck på nålen ur fotpinnen Fäste med en skruvmejsel. Dra fotpinnen bort. Placera fjädern tillbaka till den nya fotpinnen montera och för in stiftet genom att hålla den stilla. Använda ett par spetsskruvstäd grepp för att klämma fast änden av fjädern till ytterkanten av fotpinnen. Ta bort stiftet. Placera fotpinnen på fotpinnen stöd, positionering den andra änden av fjädern i spåret på cykelramen.

3 Infoga fotpinnen stiftet tillbaka in i fotpinnen monteringshål genom att lyfta upp på tappen mot fjädertrycket. Rikta in stift hålet med monteringshålet med en skruvmejsel, sedan skjuta pinnen hela vägen in. Placera en bricka på änden av tapphuvudet och hålla fast en ny saxpinne genom tappände hålet och blossa ändarna av den med skruvstäd greppar. Utför samma procedur på den andra fotpinnen.

4 Luta fotpinnen i upprätt läge om du har vinkeljärnet typ peg, typiskt på Harleys och andra stora motorcyklar. Om gummi matta sitter insida tappen ramen, leta efter en bult eller skruvhuvudet på undersidan av tappen och komma ihåg dess plats.

5 Placera ett uttag på fotpinnen ramen skruv och en fast nyckel på muttern på den andra änden av bulten. Vrid muttern moturs med gaffelnyckel och ta bort den. Dra försiktigt bulten ut och fånga avfasade fjäderdistans.

6 Rikta in den nya fotpinnen över stödramen monteringshålen. Skjut avfasade fjäderdistansorganet in i slitsen mellan tappen änden och stödänden, men se den fyrkantiga kanten av distansorganet vänd mot insidan av stödramen. Tryck på distans inne med slutet av en skruvmejsel; det kommer att bli en tight passform.

7 Placera bulten tillbaka genom monteringshålen och skruva fast låsmuttern på bulten för hand. Dra åt muttern medurs med en nyckel samtidigt som du håller bulten fortfarande med en socket. Kom ihåg bulten på undersidan av tappen. Skruva bulten med ett uttag eller skruvmejsel. Dra gummidynan ut ur tappen ramen. Kila den ut med en skruvmejsel vid behov.

8 Undersöka justerskruven på änden av tappen axeln. Använd en skruvmejsel för att justera axeln antingen ut eller in, beroende på tappen längd du vill. När du är klar, knäppa gummi matta tillbaka till tappen ram med händerna. Använd bara en liten bit av vaselin för att hjälpa kila den i spåren. Skruva bulten tillbaka in i undersidan av tappen med en skruvmejsel eller uttag. Utför samma procedur på motsatt fotpinnen.

Hur man tar bort Fotpinnar

April 8

Hur man tar bort Fotpinnar


Ju mer du engagera sig i rida din motorcykel, oavsett om glädje eller som en sport, desto mer kommer du att inse att ersätta lager delar med eftermarknaden som kan bidra till att öka din prestation. Något så enkelt som att ändra fotpinnar på din cykel kan öka din magert gräns och bidra till att göra cykeln snabbare på banan.

Instruktioner

1 Se till att din cykel är på en plan yta med cykelställ ner och framdäcket förvandlats till mager på cykeln. Detta kommer att hjälpa till att hålla cykeln stabil nog för dig att ta bort fotpinnarna.

2 Leta upp bulten som håller den befintliga fotpinnen till cykeln. Om det är en vanlig skruv och mutter fäste, fortsätter du till steg 3. Om OEM fotpinnen är fäst med en nit, sätta en fintandad metallblad i en liten bågfil och kapa nit huvudet av bulten. Demontera skruven och dra fotpinnen från ramen.

3 Välj ett uttag som passar och sätta uttaget på antingen bulten eller muttern, se till att den sitter tätt och du har utrymme att arbeta hylsnyckel. Fäst en liten skiftnyckel till den andra änden. Håll månskäran att förhindra detta ändamål från att röra sig och använda uttag för att skruva skruven. Demontera skruven och dra fotpinnen från ramen.

Tips

  • Om du har svårt att skjuta skruven från ramen, eller om din cykel är äldre och muttern är rostiga på bulten, spraya lite WD-40 på skruven och låt det sitta i 10 minuter innan du försöker ta bort skruven igen. Detta kommer att ge smörjmedlet tillräckligt med tid att arbeta sig in i gängorna och axeln.
  • Var försiktig när du bryter bulten gratis. För mycket press på hylsnyckeln eller en skarp, stötar rörelse kan leda till att cykeln för att falla över på dig. Om skruven inte går lätt sönder, har en hjälpare stadig ram genom att hålla i styret medan du bryta bulten.

Justerbar bakre inställnings Arms Installation

June 20

En bil entusiast kan överväga att sänka sitt fordon för att ge det utseendemässigt av en racerbil; emellertid sänka fordonet påverkar inriktningen av de bakre länkarmarna och bidrar till däckslitaget. Installera justerbara bakre styrarmar minskar denna förskjutning.

Fungera

Justerbara bakre styrarmar reglerar hjulets lutning i förhållande till hjulhuset. Med rätt inställning, hjulen visas rakt och även på marken. En felaktig justering leder till toppen av hjul mete inåt - mot hjulhuset. En extrem lutning ger ojämnt slitage på däcken.

Installation

Efter att ha säkrat fordonets bakre på en bil pallbock, skruva isär de inre och yttre monteringsbultar på armen. Installera den nya justerbara armen med två skruvar. Upprepa demontering och montering på den andra bakhjulet. Ta bort fordonet från domkraften och dra armarna. Dra åt och lossa låsmuttrarna och centrum bit för att justera lutningen av armarna; hjulet måste sitta rakt i hjulhuset.

överväganden

Ta bilen på en provkörning efter de sista justeringarna. Det kan vara nödvändigt att justera armarna efter att ha kört bilen.

Hur man installerar en justerbar linje styrsystemet

June 21

För att installera en extern effektförstärkare till en bilstereo huvudenhet, måste du använda en linjenivå eller låg nivå signalomvandlare om huvudenheten inte har en linjenivåutgång. En linjenivåutgång är de två ljudanslutningar, vanligtvis med en färgad röd och den andra färgade vita, att du ansluter ljudkablar till att överföra ljudsignalen från en del av utrustningen till en annan. Om din huvudenhet bara använder högtalarutgångar, måste du använda en justerbar linjenivåomvandlare för att ansluta förstärkare.

Instruktioner

1 Ta bort huvudenheten. Det finns flera olika huvudenheter och fabriks däck på marknaden, så kontakta din däck ägare handbok för korrekt borttagning instruktioner.

2 Lokalisera kabelstammen kommer från baksidan av däck. Konsultera däck ägare manuella att hitta högtalarkablarna för vänster och höger fram och ta bort ungefär en tum av jackan på båda trådarna med din tråd strippor.

3 Anslut änden av den högra kanalen tråd från linjen styrsystemet till den nakna tråden du bara exponeras på kablaget. Linda metalltråd från omvandlaren runt den exponerade tråden från selen och fäst sedan de två kablarna ihop med eltejp. Upprepa processen för vänster kanal trådar.

4 Anslut RCA-kabeln till linjenivåstyrenhetens ljudutgång. Sätt den röda kontakten i den högra kanalutgången på omvandlaren och den vita kontakten till vänster kanals utgång.

5 Anslut den andra änden av RCA-kabeln till din förstärkarens ingång.