Justering handbroms Chevrole aveo

Hur man kan anpassa en Handbroms

November 30

Hur man kan anpassa en Handbroms


Ett fordon handbroms eller nödbroms stannar bakhjulen från att vända sig till stoppa bilen. När parkering av ett standardöverförings fordon på en sluttning, ställa in handbromsen håller bilen från att rulla. Bilägare kan använda handbromsen för att hålla bilen på plats på en kulle vid rött ljus eller stoppskylt och släpp den samtidigt trycka på kopplingen och gas för rörelse framåt. När bromsarna plötsligt misslyckas på en bil, kommer handbromsen stanna bilen och förebygga olyckor. Justera parkeringsbromsar för att stoppa bilar fullständigt vid den fjärde skåran på spaken.

Instruktioner

1 Parkera bilen på plan mark. Placera den bakre delen av bilen på en domkraft så att båda bakhjulen är från marken.

2 Gå in i bilen. Ta tag i gummistövel på handbromsspaken och dra bort över handbroms slut.

3 Placera en skruvmejsel i skåran på kabeln. Placera en skiftnyckel på handbromsen under muttern. Placera den andra skiftnyckel på muttern och vrid undre muttern medurs för att lossa den. Upprepa denna process för att lossa den nedre muttern på den andra bromsvajern.

4 Dra åt handbromsen upp tre hack. Det kommer att finnas ett klickljud för varje hack.

5 Dra åt varje bottenmutter två varv. Gå till baksidan av bilen och vrid varje bakhjulet framåt för hand. Det bör finnas motstånd så att varje hjul är svår att vända med samma mängd tryck på varje.

6 Dra åt handbromsen upp ett mer hack. Försök att vrida bakhjulen framåt. Hjulen bör inte vända.

7 Tryck på knappen på handbromsen och sänk den för att frigöra bromsen. Snurra bakhjulen och observera spinning rörelse så att varje snurrar fritt. Har en andra person dra handbromsen upp fyra skåror och observera hjulen så att de stannar vid samma tidpunkt.

8 Dra den övre muttern på handbromsen med en skiftnyckel medan du håller den nedre muttern på plats. Denna åtgärd låser justering av broms på plats.

9 Skjut gummidamasken över handbromsen.

10 Sänka domkraften stödjer den bakre änden av fordonet.

Tips

  • Två handbromsvajrarna styra varje bakhjul individuellt.
  • Varje bakhjul ska stanna på samma gång så att fordonet inte sladda i en riktning vid applicering av handbromsen.

Hur man fixar Justering på en Sony Projection TV

March 7

En Sony projektions-TV använder tre färg rör för att visa bilden. Bilden från varje rör överlappar för att bilda den slutliga bilden. Om något av rören är ur läge, saknar bilden fokusera. Om inriktningen är långt borta, kan TV-skärmen dubbla bilder. Du kan justera bildröret anpassning automatiskt med hjälp av TV Flash Focus-funktionen.

Instruktioner

1 Slå på din Sony projektions-TV och låt den gå i minst 30 minuter.

2 Ändra bildkällan till en antenn eller kabel-tv-station.

3 Tryck på "Flash Focus" -knappen på framsidan av projektions-TV. Ett hårkors mönster visas på skärmen. TV: n använder korset för att justera bildröret inriktning.

4 Vänta tills hårkorset att vända vitt. justering Inriktningen kommer att slutföra efter cirka 20 sekunder.

Tips

  • Försök inte att utföra några andra åtgärder medan Flash Focus hårkorset visas på skärmen. Verksamheten kommer att avbryta och du måste trycka på knappen igen.

Hur man gör en broms jobb på en Chevrolet Aveo

June 9

Hur man gör en broms jobb på en Chevrolet Aveo


En komplett broms jobb på en Chevrolet Aveo är inte svårt att göra. Det är lite tidskrävande, så du bör avsätta en dag för att göra det så att du inte tycker du rusar. Den tid som du spenderar på projektet kan innebära besparingar över arbetskostnader. Båda uppsättningarna av bromsar använder sig av friktion för att bromsa och stoppa din Chevy. Den största skillnaden är att den främre använder skivbromsar, som är mycket lättare att ersätta än de bakre trumbromsar.

Instruktioner

Bakre Trumbromsar

1 Parkera din Chevy Aveo på en nivå, stenlagd yta. Placera stoppklossar framför framdäcken. Öppna motorrummet. Sifon två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern i ett uppsamlingskärl. Höja den bakre delen av Aveo med en bil jack. Placera jack ställning under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Sänk domkraften så att bilen vilar på stödfoten. Dra domkraften från under bilen och flytta den till andra sidan. Lyft bilen på den sidan och placera en domkraft stå under den nära fästpunkten. Sänk domkraften nog att bilen nu vilar på båda pallbockar.

2 Lossa sedan bort muttrarna från hjulen med en rörtång sedan dra hjulen från bilen. Lossa parkeringsbromsen kabeln på hjulet. Ta bort navmuttern med en skiftnyckel. Dra bromstrumman av hjulaggregatet.

3 Ta bort låsfjädern från ledningen bromsskon. Använd en tång för att trycka in brickan och vrid den 1/4 varv tills det lossnar. Koppla den övre förbindelselänken våren för att minska trycket på den övre returfjädern med tången. Ta bort den övre returfjädern och bromsjusterings med tången. Koppla den bakre sko returfjädern med tången.

4 Ta bort låsfjädern från den bakre skon. Använd tång för att trycka in brickan och vrid den 1/4 varv tills det lossnar. Koppla den nedre returfjäder. Rengör fjädrarna med broms rengöring lösningsmedel. Vrid bromsjusterings så att den är stängd. Fäst parkeringsbromsen till skon spaken.

5 Installera den nya bakre skon och skjut låsfjädern och brickan samtidigt som du vickar 1/4 varv tills den låses på plats. Haka fast lägre avkastning våren till den bakre sko med tången. Installera den nya ledande bromsskon och säkra den med låsfjädern och brickan. Tryck in brickan med tången samtidigt som du vickar 1/4 varv tills den låses på plats. Installera justeranordningen mellan bromsbackarna. Fäst den övre länken våren för att sätta spänning på returfjädern. Montera övre returfjädern med tången. Sätt bromstrumman tillbaka på hjulet och dra åt navmuttern med nyckeln. Byt hjulen på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Lyft bilen på ena sidan med bilen jack så att du kan dra jack sticker ut från under Aveo. Sänk bilen till marken. Höj den andra sidan av bilen och dra den pallbock från under den. Sänk bilen till marken.

Främre Skivbromsar

6 Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Höj Chevy Aveo med bil uttaget. Placera jack ställning under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Sänk domkraften så att Chevy vilar på stödfoten. Höj den andra sidan av bilen med bilen jack. Placera jack ställning under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Sänk domkraften nog att bilen nu vilar på pallbockar.

7 Ta bort muttrarna från hjulen med rörtång och dra hjulen från Chevy. Lossa bromsoket med en hylsa och spärr och dra den från fästet. Ta bort bromsbeläggen genom att dra dem ut ur bromsoket. Skjut tillbaka in i huset bromsok kolv. Sätt i de nya bromsbelägg och sätta bromsok tillbaka på monteringskonsolen. Dra åt skruvarna med sockeln och spärr.

8 Sätt hjulen tillbaka på Aveo och dra åt muttrarna med rörtång. Lyft bilen tillräckligt hög med bilen domkraften så att du kan dra jack sticker ut på den sidan. Sänk Chevy till marken och sedan höja den andra sidan tillräckligt hög för att dra det jack sticker ut. Sänk bilen till marken.

9 Pumpa bromsarna flera gånger, efter att ha installerat de nya bromsbackar och kuddar, tills pedalen känns fast. Detta kommer sits skor och kuddar mot trummor och rotorer. Fyll på bromsvätska till huvudcylindern om det behövs.

Tips

  • Skyddsglasögon, när du arbetar på din Chevy Aveo, för att förhindra ögonskador.
  • Som bromsbelägg och skor slitage, de skapar damm. Detta damm kan innehålla asbestfibrer. Aldrig sand eller grind bromsbelägg och tvätta händerna noggrant efter att ha avslutat reparationen.

Hur man ändrar tändstift på en 2008 Chevrolet Aveo

February 18

Chevy introducerade subcompact Aveo under modellåret 2004. Under 2008 Aveo kom i två varianter: en fyradörrars sedan och en femdörrars halvkombi. Aveo s 1,6-liters motor hade en grundläggande fördelar tändsystem, som innehöll en tändspole, fyra tändkablarna och fyra Iridium tändstift. Detta grundläggande system gör för en enkel tändstiftsersättningsprocessen. Chevrolet rekommenderar att du byter tändstift i denna motor var 60.000 miles som en del av regelbundet underhåll.

Instruktioner

1 Kontrollera gapet mellan centrum och jordelektroden på alla fyra nya NGK IFR6E11 (eller motsvarande) tändstift. Den korrekta gapet intervallet för 2008 Aveo är 0,039 till 0,043 inches. Om några pluggar är inte inom det angivna intervallet, byta dem mot nya pluggar. Försök inte att justera pluggar, som iridium pluggar är inte justerbar.

2 Ta bort de fyra skruvarna som håller fast plastmotorhuven till motorn, med hjälp av en spärr och uttag. Dra motorhuven från Aveo motor.

3 Ta en tändkabeln boot - den tjocka, gummi sluta gå in i motorn - och dra den uppåt med en liten vridrörelse för att ta bort den från tändstiftet.

4 Inspektera tändkabeln för eventuella synfel, såsom: delning, sprickbildning, svår åldrande eller sprödhet. Om några defekter, byt tändkablarna som en uppsättning.

5 Ta bort tändstiftet från motorn, med hjälp av en spärr, 6-tums förlängning och ett tändstift uttag.

6 Dra den gamla tändstift från tändstiftet uttaget och sätt in en ny NGK IFR6E11 (eller motsvarande) tändstift i uttaget. Känn för tändstiftet för att låsa på plats i tändstiftsuttaget.

7 Dra åt tändstiftet i motorn, med hjälp av ett tändstift uttag och en 6-tums förlängning. Bifoga en momentnyckel till förlängningen och dra åt tändstiftet till 18 foot-pounds.

8 Installera tändkabeln ovanpå tändstiftet och tryck nedåt tills du känner att det "klickar" på plats.

9 Byt ut alla fyra tändstift, efter steg 3 till 8.

10 Ställ plastmotorhuven tillbaka på motorn och dra åt de fyra fästbultar till 2 till 3 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och uttag.

Chevrolet Aveo Specifikationer

February 24

Aveo, Chevrolet nybörjar subcompact sedan, infördes 2004 och omgjorda 2007. Det ritades av Italdesign studios i Turin, Italien. 2011-modellen ger en luftfiltreringssystem i kabinen och erbjuder tre utföranden att välja mellan: den 1LT, 2LT och LS.

motor Specifikationer

Alla tre 2011 trimmar använder en 1,6-liters, inline fyra-cylindrig motor med 108 hästkrafter, 105 pund-fot av vridmoment, fyra ventiler per cylinder, dubbla överliggande kamaxlar, 3,11-tums borrning och 3,20-tums stroke och en 10,8: 1 kompressionsförhållande. En fem-växlad manuell overdrive växellåda är standard på 2011 Aveo, och en fyra-växlad automatväxel är en valfri funktion på LT trim.

Bränsleekonomi

Aveo bränsletank rymmer upp till 12 liter bensin. Den fyrväxlad automatväxel växellåda får 25 miles per gallon i staden och 34 mpg på motorvägen. De fem-växlad manuell växellåda version får 27 mpg i staden och 35 mpg på motorvägen.

Mått

2011 Chevrolet Aveo har fyra dörrar och är 169.70 inches lång, 67,30 inches bred och 59,30 inches tall. Den har en 97,60-tums hjulbas och väger 2.579 pounds.

passagerar Room

2011 Aveo rymmer fem passagerare. Främre passagerar har 39,30 inches av utrymme, 41.30 inches av benutrymme, 53,60 inches av skuldra rum och 51,60 inches av hip rum. Baksätespassagerarna får 37,40 inches av utrymme, 35,40 inches av benutrymme, 52,80 inches av skuldra rum och 52,80 inches av hip rum.

säkerhets~~POS=TRUNC

2011 Aveo erbjuder standard barnsäkerhet dörrlås. Den 2LT erbjuder också makt lås. Ingen av modellerna erbjuder låsningsfria bromsar, men alla har vanliga förarsidan och passagerarsidokrockkuddar. En stam anti-fälla enhet finns med på alla tre trim.

Vilka är konsekvenserna av att inte göra en justering?

March 7

Hjulinställning är viktigt eftersom det håller bilen rakt och förhindrar ojämn däckslitaget. Anpassningar kan utföras vid varje fordonsunderhållsverkstad eftersom det finns specialiserade verktyg som säkerställer hjulen är raka. Det finns konsekvenser om du har en felaktig inriktning.

Ojämn Däckslitage

Ojämnt däckslitage uppstår när hjulet inte gör ordentlig kontakt med vägen. Däcken kommer att bära på insidan eller utsidan i motsats till centrum av hjulet. Detta kan leda till för tidig däckslitage samt. En felaktig camber justering kommer att orsaka att däcken slits ojämnt och orsaka att fordonet kusten till sidan i stället för raka. Detta kan också vara en börda för föraren när han måste fortsätta att korrigera riktningen.

Tire Scrub

En tå inriktnings hänvisar till hjulen är parallella med varandra. När hjulen inte är korrekt inriktade, kommer detta att orsaka att hjulen för att skrubba längs sidoväggarna orsakar skador på däcken och i slutändan orsakar däcket att löpa ut i god tid före dess avsedda tiden.

Inte kör rakt

En felaktigt inriktade fordon kommer att orsaka fordonet att glida åt ena eller andra sidan, vilket gör fordonet svåra att hantera. De flesta vägar är utformade med en liten nedgång mot vägkanten så det är viktigt att ta det i kraft som bilen kan lätt glida mot nedgången.

komponentskada

Felaktig inriktning kan också orsaka styrkomponenter att bära ner i förtid liksom. När styrkomponenter är över gränsen, kommer det att orsaka en sida att arbeta hårdare än den andra och slits ut bussningar eller andra komponenter. Felaktiga inpassningar också orsaka fordonet att skaka vid högre hastigheter och göra fordonet svårt att fungera.

Hur man byter en Bakljus i en Chevy Aveo

March 30

Med gaspriserna på uppgång under 2000-talet, var en del General Motors kunder dras till den kompakta och sparsam Chevy Aveo, som lanserades 2004 för att ersätta den avvecklade Chevy Metro. Inte bara var Aveo små och bränslesnåla, men grundläggande reparationer, som att byta bakljuset på 2011 års modell, var ofta enkel nog för ägarna att göra själva.

Instruktioner

Outer Bakljus: Alla modeller

1 Öppna bagageluckan eller luckan och hitta de två skruvarna på den inre kanten av bakljus enheten. Ta bort de två skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Dra bakljus aggregatet bort från den bakre delen av Aveo precis tillräckligt för att komma åt lamporna på dess baksida.

2 Vrid bakljus uttaget moturs för att låsa upp den och dra bakljus uttaget och glödlampan från bakljus enheten. Tryck på bakljus lampan i sockeln försiktigt samtidigt som du vrider den moturs för att låsa upp den. Dra lampan från bakljus uttaget.

3 Håll en ny nr 1157 bakljus lampa med en ren, luddfri trasa - hantering glaset på lampan med händerna kan leda till för tidig LAMPFEL - och anpassa sina flikar med skårorna i bakljus uttaget. Sätt lampan i sockeln och tryck lampan nedåt samtidigt vrida den medurs för att låsa den på plats.

4 Guide bakljus lampan och sockeln i bakljus montering och vrid sockeln medurs för att låsa den på plats. Rikta in bakljus aggregatet med sin säng på baksidan av Aveo guide den på plats på fordonet. Tillbaka och dra åt bakljus-monteringsskruvar.

Center, högt monterade Bakljus: Kombi

5 Öppna den bakre luckan. Håll kanterna på mitt bakljus fästet och dra enheten bort från luckan för att ta bort den. Bänd linsskyddet från enheten, med hjälp av små, platt skruvmejsel. Dra utbränd.

6 Håll en ny nr 2825 lampa med en ren, luddfri trasa och tryck in sockeln. Rikta objektivet med montering och tryck den på plats.

7 Rada upp aggregatet med dess fäste på den bakre luckan och tryck på fästet. Stäng luckan.

Center, högt monterade bakljus: Sedan

8 Öppna bagageluckan och hitta de två skruvarna som håller centrum högt monterade bakljus montering - den stora, plast montering på baksidan paketet facket. Ta bort skruvarna med en spärr och uttag. Koppla ledningsnätet från enheten och ta bort den från den bakre paketet facket.

9 Ta bort de fem skruvarna som håller fast reflektorn enheten som vetter mot bakrutan, med en stjärnskruvmejsel och ta bort reflektorn enheten. Dra utbränd glödlampan från sockeln.

10 Håll en ny nr 2825 lampa med en ren, luddfri trasa och tryck in sockeln. Guide reflektorn i bakljus montering och säkra sina fem fästskruvarna.

11 Guide monteringen på plats på baksidan paketet facket och säkra sina två skruvar. Anslut ledningsnätet i aggregatet och stäng bakluckan.

Hur konvertera en Mov Handbroms till en iPhone

April 7

Hur konvertera en Mov Handbroms till en iPhone


Handbroms är en videoapplikation för Mac och PC som är i stånd att konvertera DVD och andra medier källor till digitala filformat, inklusive MOV format. Men när du försöker spela upp en MOV från Handbrake på din iPhone, kan du få ett felmeddelande som säger videofilen är kompatibel med din enhet. För att komma runt problemet, måste du använda iTunes för att konvertera MOV-fil från Handbrake till ett format som fungerar med iOS operativsystem.

Instruktioner

1 Öppna iTunes på din Mac eller PC.

2 Gå till "Arkiv" i den övre menyraden och välj "Lägg till i biblioteket" alternativet.

3 Välj MOV-fil som du skapade i Handbrake och vill spela på din iPhone. Tryck sedan på knappen "Välj" för att lägga den till ditt iTunes-bibliotek.

4 Navigera till "Film" -fliken till vänster i fönstret under "Library" rubrik.

5 Klicka på miniatyrbilden eller namnet på MOV-fil du just importerade för att markera det.

6 Öppna menyn "Avancerat" och välj "Skapa iPod eller iPhone version." ITunes-programmet kommer nu att konvertera MOV-fil till ett format kompatibelt med iPhone.

7 Synkronisera din iPhone med din dator för att överföra den nya versionen av Handbrake filen till din enhet.

Hur man installerar en glödlampan på en 2005 Chevrolet Aveo

April 10

Körning med en utbränd strålkastare i 2005 Chevrolet Aveo minskar din synlighet på natten och gör det svårare för andra att se din bil på vägen. Du bör hålla strålkastarna fungerar korrekt hela tiden. Du behöver inte besöka ett servicecenter att reparera strålkastarnas lampor. 2005 Aveo använder en 9003 glödlampan finns på bildelar återförsäljare. Ändra lamporna hemma för att spara lite pengar.

Instruktioner

1 Höj huven på din Aveo. Ta bort de två monteringsbultarna från toppen av strålkastare montering med en socket och ratchet.

2 Tryck låsclipset om den elektriska anslutningen och dra isär kontakterna. Dra strålkastare församling framåt och ut ur bilen.

3 Vrida av skyddslocket från den bakre delen av glödlampan aggregatet. Koppla bort kablaget från glödlampan genom att dra den rakt bakåt. Dra behålla tråd från den bakre delen av lampan och dra ut glödlampan ur strålkastare montering.

4 Sätt den nya lampan i aggregatet och byt ut fäst tråd runt basen av glödlampan. Tryck på ledningsnätet i kontakten på glödlampan.

5 Vrid skyddslocket på plats tills det är säkert. Byt strålkastare montering och driva de elektriska kontakterna ihop tills de klickar. Byt ut skruvarna för strålkastare montering och dra åt dem med en socket och ratchet.

6 Upprepa processen på andra strålkastare om det behövs. Stäng huven och testa glödlampor att säkerställa att de fungerar.

Hur Lufta bromsar på en 2004 Chevrolet Aveo

May 4

Behovet av att blöda bromsarna på en 2004 Chevy Aveo orsakas av antingen utbyte av delar eller en läcka i systemet. Luft i bromssystemet resulterar i en svampig bromspedalen; en som kräver mer resor än normalt att stoppa. Frysta bromsok skjutbultar kommer också att visa samma symptom. Om tjockleken är oförmögen att glida på glidbultar på grund av korrosion, kommer det att krävas mycket mer tryck på bromspedalen för att stoppa.

Instruktioner

1 Öppna huven och ta bort locket på huvudcylindern. Kontrollera och fyll behållaren med bromsvätska som behövs för att sätta upp en lämplig nivå. Sätt tillbaka locket. Lyft bilen med domkraft och placera pallbockar under sidolyftpunkterna. Sänk bilen så att den vilar på läktarna.

2 Be en medhjälpare för att pumpa bromspedalen tre gånger och lämna pedalen upp på tredje gången. När du öppnar avluftningsskruven på ett hjul, be hjälpare att driva bromspedalen i golvet och håll den där. Samtidigt stänger avluftningsskruven. När luftningsskruven är stängd, och endast då, be hjälpare att pumpa bromspedalen ytterligare tre gånger och, å tredje pump, lämnar pedal upp. Upprepa processen för att öppna luftningsskruven och har hjälpare driva pedalen i golvet igen, och så fortsätter det tills alla bromsar har blött. Anledningen till att hålla ner pedalen tills avluftningsskruven är stängd är att lyfta pedalen med avluftningsskruven öppna skulle suga luft tillbaka in i systemet.

3 Öppna luftningsskruven på den högra bakre bromscylindern med hjälp av en rad skiftnyckel. Bromsarna ska luftas i en viss ordning, den högra bakre, vänster fram, vänster bak och höger fram.

4 Tryck på bromspedalen i golvet. Stäng avluftningsskruven tätt med linjeskiftnyckel. Pumpa bromspedalen tre gånger och lämnar pedal upp. Fortsätt tills en stadig ström av bromsvätska kommer ut ur bromscylindern. Kontrollera alltid bromsvätskenivån innan du går vidare till nästa hjul.

5 Sänk bilen från domkraften. Kontrollera huvudcylindern en gång när blödningen är klar och fyll vid behov till rätt nivå. Sätt tillbaka locket.