kallluft intag kn

Harley Twin Cam intag Bolt Moment Specifikationer

March 7

Harley Twin Cam intag Bolt Moment Specifikationer


Gör din egen underhåll och reparationer på din motorcykel kan vara givande och spara pengar. Du måste dock ta tid att göra jobbet på rätt sätt. Medan vissa fästanordningar får inte kräva sådana exakta mätningar, måste du dra åt bultarna intag till fabriks specifikationer - för löst och du kommer att kompromissa prestanda, för hårt och du kan gängorna i cylinderhuvudet.

Felsökning

Att misslyckas med att dra åt insugningsröret till specifikationerna kan orsaka dålig tomgång, dålig acceleration, hård start, dålig prestanda på vägen och dåliga höghastighetsprestanda. Dessa problem är resultatet av en mager bränsle-till-luftblandningen, vilket innebär för mycket luft kommer in i förbränningskammaren.

Typer av inloppsrör

En Harley-Davidson twin-cam motor kan ha en av två typer av insugningsrören - en för en förgasare motorcykel och den andra, för en cykel med elektronisk bränsleinsprutning, som kallas en induktions modul. Harley-Davidson började erbjuda elektronisk bränsleinsprutning tändning som standard på sina dubbla kamaxlar 2007.

Förgasare Twin Cam Moment Specifikationer

Insugningsröret på Twin Cam motor med en förgasare kräver skärpning till ett moment på 15 till 17 foot-lbs. Installera fördelaren monteringsskruvar för hand i början, och inte vridmoment ner dem förrän du har installerat luftrenaren bakplatta.

Bränsleinsprutning Twin Cam Moment Specifikationer

Induktions modul på en sprutas bränslet twin-cam motor har samma vridmomentspecifikationer som insugningsröret på en förgasare motor: 15 till 17 foot-lbs. Som med förgasare modellen, inte dra de många monteringsskruvarna tills du har installerat luftrenaren bakplatta.

Hur man fixar en Stripped intag Bolt

April 22

Hur man fixar en Stripped intag Bolt


Ett insugningsrör måste alla skruvar dragna till en viss fot pund för att låta packningen för att skapa en korrekt tätning mellan de två samverkande ytorna. Avskalade gängor i bulthålet kommer att bringa bulten att rotera fritt, vilket hindrar bulten från att dras åt ordentligt, vilket kan leda till läckage kring det område av den hoppassande ytan.

Instruktioner

1 Bestäm bultstorlek, gängstorleken och gängstigning av inloppsbulten med hjälp av bultstorlekstabell. Mycket uppmärksamma på om bulten är fina eller grova tråd eftersom det är en del av ett korrekt reparation. Denna information avgör vilken storlek kran och heli-coil kommer att användas. (En fin tråd m10 med 2,5 skruv kommer att kräva en m10 med 2,5 kran och heli-coil).

2 Bestäm vilken storlek intag bult används för denna applikation. Installera motsvarande storlek borr i borrmaskinen. (A 5/16-tums bult kommer att kräva en 5/16-tums borr). Sätt på skyddsglasögon. Borra ut den skadade intaget bulten hål med borrmaskinen och bit skapar en jämn borrning. Använd tryckluft för att blåsa skräp ut ur hålet.

3 Placera rätt storlek utnyttja den nyligen borrade hålet. Vrid långsamt kranen i hålet med hjälp av rätt storlek skiftnyckel från Nyckelsats. Fortsätt att vrida tills kranen har bottnat ut i bulthålet. Sakta ut kranen från bulthålet med skiftnyckel set. Ta bort skräp från bulthålet med tryckluft.

4 Placera rätt storlek heli-spole på heli-coil applikator som medföljer heli-coil-kit. Installera heli spolen i bulthålet med applikatorn och sakta ut applikatorn, lämnar heli-coil installeras i nya ämnen som skars i bulthålet.

5 Montera insugningsbulten tillbaka i bulten hålet med hjälp av skiftnyckel set.

Tips

  • Bolt-dimensionering diagram kan hittas på många webbplatser.
  • En auto-delar butiken ska kunna berätta vad storlek bult du har samt ge dig med rätt borrkronan och heli-coil kit du behöver.
  • Heli-coil kit är dimensionerade med samma system som bultar och kan ofta hittas med rätt storlek borr, heli-spole, och applikator allt i samma paket.
  • Använd alltid skyddsglasögon när du utför denna process, eftersom skräp kan kastas av borr och tryckluft.
  • Kranen faktiskt skär trådar i bulthålet, så håll kranen rakt under tappningsprocessen.

Hur man installerar en AFE intag

June 29

Hur man installerar en AFE intag


En eftermarknaden intag kan förbättra motorns prestanda i ett antal olika sätt, bland annat bättre effekt och bränsleeffektivitet. Den exakta installationsmetod varierar något från ett fordon till nästa, men alla AFE intag installera med hjälp av en liknande process. Det befintliga luftsystem kommer helt tas bort för att ge plats för det nya intaget. Varje AFE intag är utformad med ett märke och modell av fordon i åtanke, så se till att intaget du köper är kompatibel med ditt fordon.

Instruktioner

1 Koppla luftflödet sensorn och VSV ventil. Beroende på ditt fordon, kommer dessa poster vara belägna antingen på toppen av luftlådan, eller på sidan av insugningsröret. Du kan hitta dem genom att följa de enda kablar som ansluter till insugningssystemet. Skruva loss var och en av dessa objekt med en skruvmejsel och dra dem ut ur intaget. Dra loss gummivakuumslang ansluten till botten av luftintagsröret.

2 Lossa klämman som håller luftröret till spjällhuset. Använd en skruvmejsel för att backa ut skruven på slangklämman tills röret är löst nog att dra bort. Lämna den andra änden av röret är ansluten till luftlådan.

3 Ta bort locket från luftlådan. Beroende på fordonsmodell, kan den hållas på med bultar eller skruvar. Använd en hylsnyckel eller skruvmejsel för att ta bort dem, dra locket sedan. Ta luftfiltret ut och ta bort bultarna vid botten av luftlådan. Ta bort luftboxen.

4 Placera AFE intaget kopplings runt spjällhuset. Vrid skruven medurs med en skruvmejsel. Dra åt det runt gasspjällskroppsöppning.

5 Montera luftflödessensorn och VSV ventil som togs bort från den gamla insugssystemet. Placera varje objekt i motsvarande fack ovanpå det nya intaget. De passar endast i en riktning, så om du stöter på motstånd, rotera objektet och försök igen. Med hjälp av en skruvmejsel, installera skruvarna som tidigare tagits bort. Skjut gummivakuumledningen över den utskjutande röret vid botten av intaget.

6 Infoga konen luftfilter över änden av AFE intag. Dra metallslangklämma med en skruvmejsel.

Hemlagad kall luft intag

February 13

Kallt luftintag är enkla uppgraderingar som kan netto betydande effektvinster och bättre bränsleekonomi. Däremot kan gå online och köpa dyr bitar av metallrör med en tratt i slutet bli lätt, men prislappen för många är alltför rejäl. Följande är hur man skapar en hemmagjord luftintaget utan att behöva lägga alltför mycket pengar i projektet.

Ta isär Airbox / Installera intag

Först kopplar upp i luftboxen från bilen. Många bilar airboxes är anslutna till ett långt rör som löper in i insug att förflytta luften och är anslutna med något annat än en koppling som kan dras av för att koppla bort två från varandra. Efter bortkoppling toppen av luftboxen med klämmorna förbinder de två delarna ihop och ta bort det, är du redan halvvägs gjort.

När luftburk är ute, kommer du att börja montera konen på. En kon är den porösa luftfiltret i slutet av normala kalla luftintag. Du hittar kon själv vid någon Biltema genom att helt enkelt be expediten. Rörledningen som går från intaget till luftburk är lös nog att du kan glida konen insidan av röret och mjuk nog att en stålkoppling kan cinch rören ned på konan så att det inte kommer att röra sig.

Testa Arbete

Efter anslutning av två med kopplingen, starta bilen och börja varva motorn med huven fortfarande öppen. Bilen kommer att ha en högre ljud till det helt enkelt på grund av att luft sugs in snabbare, och du kommer att få höra mer av ett avgassystem. Se till att kontrollera motorn ljuset tänds inte och, om så är fallet, innebär att kopplingen är inte på tillräckligt stram. Se också till att när varva motorn som konen inte faller ut som det också kommer iväg kontrollera motorn ljus.

Om det inte finns några problem eller kontrollera motorn ljus då du har framgångsrikt gjort själv en kall luftintaget utan att spendera hundratals dollar på ett namn som varumärke intag som kommer att åstadkomma samma sak.

Gör en eftermarknaden avgassystem, Chip och ett intag samarbeta?

February 25

En motor är ett system av delar som alla arbetar tillsammans. Eftermarknad prestanda delar vanligtvis kompletterar varandra för ökad motorprestanda.

eftermarknaden avgassystem

En eftermarknaden avgassystem är i allmänhet större i diameter än aktie avgaser och har en mer friflytande ljuddämpare. Syftet med en prestanda avgassystem (tillsammans med en bättre ljud) är att få tillbringat motorgaser ut ur bilen så effektivt som möjligt. Detta gör det möjligt för motorn att arbeta mer effektivt och göra mer makt.

eftermarknaden Chip

Enkelt uttryckt, remaps en eftermarknad datachip tändsystemet med olika bränsle- och luftinställningar för en effektförstärkning.

eftermarknaden Inlopps

Den sida av motorn där luft kommer in kallas inloppssidan av motorn. I lager form flesta luftintag är restriktiva. Genom att ersätta intaget med slang med större diameter och ett fritt flöde luftfilter, är mer luft som levereras till motorn för mer makt och oftast bättre gasrespons samt.

Hur de fungerar tillsammans

Dessa tre delar kommer i allmänhet att arbeta tillsammans i varierande grad. Den extra luft från intag matchas med den extra bränsle, gnista och timing från chipet. Avgas blir då motorns förbrukade gaser från motorn snabbare än en aktie avgaser. Resultatet är mer effekt och svar från motorn.

Så här ändrar en Ford intag

March 2

Intag ändringar är bland de enklaste och mest effektiva prestanda uppgraderingar för de flesta Ford-motorer. Modifiera din Ford fordonets lager luftintagssystemet kan ge din motor ett distinkt ljud, förbättra motorernas effektivitet och öka hästkrafter. Även ett stort antal eftermarknadsinsugningssystem är tillgängliga för de flesta Ford-modeller, kan modifiera beståndet intag erbjuder många av samma fördelar av ett eftermarknadssystem till en bråkdel av priset. Du har flera sätt att ändra aktieinsugningssystem av någon Ford, beroende på dina prestanda mål.

Instruktioner

1 Byt ut din Fords lager luft box filter med en eftermarknad enhet om ditt mål är att öka prestanda. Eftermarknadspanelfilter kommer att passa i stället för lager-filter utan någon modifiering av luftsystemet behövs. Räkna med en mild ökning av motoreffekt och bränsleeffektivitet med en drop-in eftermarknads luftfilter.

2 Byt ut hela lagret luft låda enhet med en eftermarknads konformad luftfilter om ditt mål är att öka motorljud. I allmänhet är lager luft lådor volumetriskt inställd för optimal prestanda på en specifik motor. Byta din Fords lager luftbox med en kon filter kan något minska topp hästkrafter. Dock kommer att installera en kon filter utan den isolerade lager luft box ger din Ford en högljudd, throaty motor not.

3 Täck lager luftlådan och / eller insugningsröret med reflekterande värmesköld wrap. Detta kommer att hjälpa avleda motorvärmen från insugningssystemet, vilket minskar temperaturer intag. Svalare temperaturer insugs låta motorn andas en tätare luftflöde, förbättra hästkrafter nummer.

DIY Acura TSX kall luft intag

March 9

DIY Acura TSX kall luft intag


TSX är en sportig sedan tillverkas av Acura och allmänt tillgängliga över hela världen. Även redan utrustad med mer än 200 hästkrafter, kan vissa ägare vill gå ännu längre för att maximera sin bils prestanda genom att lägga till en kall luftintaget, som ger kallare luft i motorn och brinner mer effektivt på grund av dess ökad densitet. Cold luftintag från namn märken som K & N kan sälja för hundratals dollar på återförsäljare, men tro det eller ej, kan du göra din egen med en resa till järnaffären till en bråkdel av kostnaden.

material

Eftersom du i huvudsak bara ersätter beståndet luftlådan i bilens motorrum med en mer direkt väg för luften att resa, måste du två rörsektioner, cirka 2,5 inches till 3 inches i diameter och cirka 2 fot långa. De kan vara tillverkade av ABS-plast, eller, mer föredraget, aluminium eller stål. Du behöver också två gummikopplingar, som är som gummihylsor, som också är 2,5 inches till 3 inches i diameter, som korrelerar med bredden på rören. Du behöver också fem slangklämmor eller slangklämmor eftersom de kan ibland avses, som kan dras åt med en platt skruvmejsel. Slutligen behöver du en konisk filter för att gå i slutet av ditt intag. Köpa dessa från antingen fordons del av en järnaffär eller bara en vanlig Biltema.

Konstruktion

Konstruera intaget är mycket enkel. Bara att ansluta de två bitar av röret med hjälp av gummikopplingar och dra åt anslutningen med två av slangklämmorna. Lämna ca 2 inches av utrymme, men i mellan rören så att du kan böja gummiavsnittet, som i slutet av intaget kommer att behöva doppa ner under bilens motorrum. Välj vilken ände av den nu längre, flexibla röret du vill ta i luften och hålla den koniska filtret på det, säkra den, liksom, med en slangklämma. Du har nu skapat ditt intag, och allt som återstår att göra är att installera det.

Installation

Först ta bort beståndet luftlådan. Detta kan normalt göras ganska lätt och är helt enkelt en fråga om unbolting den från sin plats i din motor. Se bilens manual om du har problem med det här steget. När lådan är låste bör det lyfter lätt, slang och allt ur bilen. Nu, med den andra gummikopplingen, anslut den fria änden av intaget du skapade i steg 2 till motorns spjällhuset, som är den stora runda öppningen under luftlådan du bort; det är där luft kommer in i motorn. Dra intaget till spjällhuset med hjälp av de sista två slangklämmor och sedan styra den andra änden av ditt intag, med filter, ner under din motorrummet så att filtret vilar på den inre läppen på din fender. Starta bilen och rev motorn; det bör ha en trevlig bruset och hästkrafter bör ökas med omkring 5 procent till 7 procent under normala omständigheter.

Hur man installerar min 1988 V-6 Chevy intag packningar

March 12

General Motors producerat en mängd olika V-6-motorer under åren. År 1988, flera typer av V-6 motorer fanns tillgängliga i bolagets uppställning. Till exempel, den 2.8L V-6 motor som producerade ca 112 hästkrafter och 135 foot-pounds vridmoment var standardutrustning på vissa modeller medan 3.1L V-6 motor med lång slaglängd installerades på andra. Oavsett vilken V-6 motor du har i din Chevrolet, som ersätter de mångfaldiga packningar intag kan stoppa eller förhindra läckage inträffar.

Instruktioner

avlägsnande

1 Öppna panelluckan förarsidan och ta bort bränslepumpen relä. Starta motorn och låt den gå tills den brist på bränsle får motorn att stanna. Öppna huven och skruva bulten som håller minuskabeln och anslutningen av batteriet tillsammans. Stoppa bränsle och elektriska flöde genom motorn skapar en säker och ren miljö för denna process.

2 Placera en tom behållare under kylaren avtappningspluggen. Ta bort kylarlocket, och sedan avtappningspluggen för att låta kylmediet tömmas helt och sätt tillbaka pluggen.

3 Märk alla slangar och elektriska ledningar som ansluter till den övre insugningsrör din motor. Ta bort dessa delar och alla sensorer. Dra bränsleledningarna från rälsen med tång. Koppla luftfilterslangen från spjällhuset och ställ åt sidan.

4 Unbolt övre insugningsröret från sin position och lyft av motorblocket. Bända övre grenrörspackning av motorn med en spårskruvmejsel och ta hand om det.

5 Koppla de återstående vakuumslangar som är kopplade till den nedre insugningsröret med en tång. Haka kylarslangen från den nedre grenröret. Skruva skruvarna som håller lägre insugningsröret till motorn och ta bort. Bända lägre insugningsröret packningen från sin plats och kasta den också.

6 Ta bort uppbyggnad eller smuts från motorns yta med en plastskrapa och fuktig trasa.

Installation

7 Belägga topp och botten av den nedre grenrörspackning med en packning tätningsmedel så att den del bindningar säkert med cylinderportarna. Rikta packningen så att hålen stämmer med cylinderportarna.

8 Bulta fast insugningsröret på toppen av den nyinstallerade tätningen så att denna del anpassar, liksom. Vridmoment bultar till 9,5 foot-pounds av trycket med en momentnyckel. Fäst vakuumslangar och kylarslangar till lägre insugningsröret. Tillsätt samma kemiska tätningsmedel till den övre grenrörspackning och position på plats. Bolt övre insugningsröret ovanpå denna packning.

9 Sätt tillbaka höljet enheten luftfiltret tillbaka till spjällhuset med fäst hårdvara. Anslut alla slangar och ledningar som lossnar för att ta bort rören.

10 Fyll kylaren utrymmet med motorkylmedel och byt ut tanklocket.

11 Sätt tillbaka kabeln till den negativa polen på batteriet och anslut bränslepumpens relä.

Tips

  • Bär arbetshandskar under denna procedur för att skydda händerna.

Hemlagad Jeep Wrangler kall luft intag

March 20

Hemlagad Jeep Wrangler kall luft intag


En kall luftintaget kan bidra till att förbättra din Jeep Wrangler bränsleekonomi och hästkrafter. En hemmagjord kall luft intag kan ha samma effekt som en eftermarknad version.

Cone

kottar kall luft intag suga in luft snabbare än inloppslåda fabriken att luftfiltret inte begränsas av en innesluten låda. Det finns många likheter mellan strukturen av en kall luft intag och fabriken luftboxen systemet - den enda skillnaden mellan de två delarna är att änden av rörledningen är annorlunda (dvs., har den kalla luftintaget könen medan fabriken har de luftburk). Med smärre justeringar, kan en kall luftintaget vara anpassade installeras på en Jeep Wrangler med hjälp av klämmor metall finns på en Biltema.

Installation

Koppla fabriken luftboxen från rörledningen och skruva att ta bort den från Jeep. Ta bort luftburken kommer att göra plats för den kon som kommer att ersätta det. Kontakten för könen är ungefär samma storlek som rörledningen, om inte lite större - det är därför de metallklämmorna används. Förlänga metallklämman så att den passar runt utsidan av intaget och placera den över rören av Jeep. Dra ner klämman tills könen är nära passform på rörledningen.

Instruktioner för att installera en kall luft intag på en 2008 Dodge Ram

March 31

Instruktioner för att installera en kall luft intag på en 2008 Dodge Ram


Installera en kall luft insugningssystem kommer att ge ökad prestanda och hästkrafter. Kall luftsystem insugs bort lager luftflödesrestriktioner från gas- och dieselmotorer. Eftersom kall luft är tätare den varma luften expanderar det vid upphettning, vilket leder till en mer kraftfull förbränning i cylindrarna. Detta resulterar i ökad effekt och bränsleeffektivitet. De flesta intag kit inkluderar en ny luft box, högt flöde insugningsrör, återanvändbara luftfilter och nödvändiga monteringsdetaljer.

Instruktioner

1 Öppna huven och koppla den negativa polen på batteriet.

2 Med hjälp av en platt skruvmejsel, lossa slangklämman förbinder lager insugningsslangen till luftlådan. Lossa flikarna på luftlådans lock och ta bort luftfiltret. Ta bort basen av luftlådan genom att ta bort de tre skruvarna som håller rutan till det inre hjulet väl och lyft ur lådan. Lossa klämman som håller lager luftintagsslangen från insugningsröret och ta bort den.

3 Fäst den nya insugningshuset till den nya högt flöde luftintag slangen och dra åt slangklämman med en skruvmejsel. Fäst den nya luftinsugningsslangen till insugningsröret genom att skjuta gummistövel över öppningen och dra åt klämman.

4 Fäst den nya high-flödesfilter till den nya luftintaget bostäder och dra åt klämman med en skruvmejsel. Undersök installationen och se till att det inte finns några luckor i någon av anslutningarna. Fäst insugningssystem till hjulhuset nära den gamla luftlåda plats med fästelement från insugningssatsen.

5 Kontrollera huva klartecken att säkerställa att den nya luftinsugningssystemet har gott om spel

6 Anslut den negativa batterikabeln och stäng huven.