kamaxel nock

Vad är en platt Nock Kamaxel?

February 25

Det finns två grundläggande kamaxel utföranden: platt ventillyftare (lyftaren) eller rullventillyftare. Som kan föreställa sig, har den platta ventillyftare en platt bas som följer kamaxeln lob, medan rullen lyftaren har ett hjul vid basen.

Fungera

Syftet med en lyftare är att översätta den roterande rörelsen av kamaxeln i den fram- och återgående rörelse --- upp och ner --- av valvetrain. Lyftaren förlänar sin rörelse till tryckstången, som i sin tur överför den åtgärden till den resten av ventilkomponenterna (vipparm och ventiler).

Design och prestanda

Utformningen av plana ventillyftare är faktiskt inte helt plana. Istället har de en mycket liten radie på undersidan som --- vid drift --- får dem att rotera i lyftaren hålet. Detta håller basen av lyftaren och loben av kammen smörjas. Platt-lyftar kammar har ersatts av mer effektiva rulllyftar kammar i produktionsmotorer, med början i mitten av 1980-talet.

Användning och tillämpningar

Även om ingen längre vanligt i moderna produktionsmotorer, schablonnock kammar är fortfarande populär i eftermarknads motor bygger på grund av sin enkelhet och låga kostnader. Att ändra oljekompositioner --- baserat på strängare utsläppsnormer --- har resulterat i en ökning av platt-nock cam och lyftare misslyckanden. Används med rätt oljetillsatser, kan de fortfarande erbjuda meningsfull prestanda och tillförlitlighet.

Platt Nock Kamaxel Underlåtenhet

August 8

Platta ventillyftare kamaxel misslyckanden har blivit allt vanligare av två skäl. Först, produktion bilmotorer använder nu rulllyftar kamaxlar av intresse för effektivitet och tillförlitlighet. Och gör rulllyftar kamaxlar (kammar) inte kräver oljetillsatser gång krävs av platta nock kammar.

konstruktions Skillnader

Moderna kamaxlar är utformade för att använda rullventillyftare - lyftare med hjul vid basen som följer kamaxeln lob ansiktet. Platta lyftarna (lyftar) har en platt bas som rider längs kammen lob. Rullventillyftare blev vanligt på 1980-talet och 1990-talet och har gjort den plana nock kamaxel föråldrade (med undantag för eftermarknaden prestanda ersättare / uppgraderingar).

Kamaxel Smörjning

Under 1990-talet började oljetillverkare att minska mängden tillsatser länge används för att hämma / förhindra platt tappet cam och lyftare slitage. Nyckeln tillsatsmedel som sänktes var zink dialkyl ditio fosfat (ZDDP). ZDDP bidrog smörj kamloben och lyftare ansikte. Det minskas på grund ZDDP skadade delar utsläpp (det vill säga, de katalysatorer i avgassystemet) av moderna fordon.

försiktighetsåtgärder

Eftersom många platta nock kammar är fortfarande i bruk i dag, speciella åtgärder måste vidtas för att säkerställa deras framgångsrika användning. Vid första start och bryta in, måste en ny platt nock cam drivas på 2000 till 2500 varv per minut (rpm) för 20 till 30 minuter. Lämplig olja måste användas (eller en olje tillsats som ökar zink och fosfor). Dessutom speciella tillverkningsprocesser såsom nitrering - spridning av kvävemolekyler i ytor cam lober - lägger till ytterligare hårdhet och lob skydd.

Hur man installerar en kamaxel

May 11

Installera eller byta en kamaxel är inte en enkel uppgift. Men med tid, tålamod och lite uppmärksamhet till kritiska instruktioner, kan det göras på en dag av de flesta entusiaster. Om att ersätta det på grund av en kam fel eller som en uppgradering för förbättrad prestanda, krävs betydande demontering av motorn. Om motorn är en "färsk re-build" och ännu inte installerat, är lite lättare processen. Även äldre stil "platt nock" kammar kräver en viktig procedur som måste följas genom, eller fel på den nya kammen är nästan säker.

Instruktioner

"I bilen" Demontering

1 Tappa ur kylvätska. Ta bort kylfläkten svepning och tillbehörsdrivremmar. När kylmediet är helt dränerad, lossa kylarslangar från vattenpumpen och ta bort kylaren.

2 Ta bort eventuella tillbehör konsoler är anslutna till vattenpumpen, såsom generatorn, servopumpen och A / C-systemet. Avlägsna de remskivor på både vevaxeln och vattenpumpen samt eventuella komponenter som fästs vid transmissionskåpan. Många motorer kräver att den harmoniska balanse tas bort för att ta bort transmissionskåpan. Använd en balansborttagningsverktyg för att ta bort balans och sedan ta bort transmissionskåpan.

3 Ta bort ventilkåpor och lossa vipparmarna eller axlar. Ta bort stötstängerna. Ta distributören, insugningsrör och förgasare. Ta bort kamaxel lyftare. Slå tillbaka till framsidan av motorn din uppmärksamhet, ta bort kamaxelns transmissionsdrevbultar sedan glida drevet och ta bort kamkedjan. Sätt tillbaka kammen drevet och skjut försiktigt kamaxeln framåt och ut ur motorblocket.

Nya Kamaxel Installation

4 Applicera en generös mängd av monterings glidmedel, som tillhandahålls av tillverkaren, till distributören redskap och varje kam lob och lagertappen. Försiktigt in kamaxeln tillbaka i motorblocket, stödja den med båda händerna. När kamaxeln är nästan hela vägen in, installera cam timing drevet på näsan av kammen och använda den för att stödja kammen medan styrs resten av vägen. Vrid kamaxeln så att dess tids märket på "klockan sex" och rotera vevaxeln så dess timing varumärket är vid "klockan 12". Ta bort kammen drevet och installera kamkedjan och se till att de tidstecken kvarstår på "6" och "12" positioner. Tillämpa montering lube till basen av de nya kamaxel lifters och installera dem i sina borrningar.

5 Installera / montera komponenter motorn i omvänd ordning, med nya packningar och tätningar i förekommande fall. Skrapa och rena gamla packningar från alla parning ytor och installera en ny front tätning i transmissionskåpan. Dra åt alla skruvar / fästelement till sina rekommenderade vridmoment specifikationer. När återmonteras, kan motorn vara testet startas.

6 Byt olja och se till att kylvätskenivån är full. Följ kammen tillverkarens anvisningar för att starta motorn. Detta är avgörande för motorer med platta nock kamaxlar. Motorn måste köras vid högre varvtal - typiskt 2000 eller mer - för 20 till 30 minuter för att bryta i kamaxeln. Låt inte motorn gå på tomgång även om den måste stängas av på grund av en läcka.

De bästa Motorolja för Högpresterande Flat Nock Motorer

January 20

Som med alla delar av en hot rod eller specialkonstruerad muskel bil, har den olja som används som livet blod av motorn för att vara skräddarsydd för att ge bästa prestanda. En speciell tillsats kallas zinkdialkylditiofosfat (ZDDP) används som en anti-wear agent och är en integrerad del av en väl fungerande dessa platta nock motorer. Det finns flera rekommenderade motoroljor med ZDDP tillsatser som bilälskare ska hålla utkik efter.

Amsoil 10W-40

Amsoil s 10W-40 blandning av höga zink- och fosfornivåerna är ett starkt rekommenderat motorolja för att maximera platt ventillyftare och kamaxel liv i högpresterande fordon, enligt Rancho Ström. De är speciellt framtagen för att användas i slutet av modellbilar och hot rods som behöver det extra omsorg och skydd. Enligt Rancho Power, är Amsoil olja också bra för nydesignade dieselmotorer på grund av sin förmåga att hantera de påfrestningar som är förknippade med hög sot och syra generation.

Castrol Syntec 20W-50

Precision Motor Tech bidrags Mike Mavrigian rekommenderar flera högpresterande motoroljor för användning i platta nock motorer, såsom Castrol Syntec 20W-50. Infördes 2009, är denna motorolja avsiktligt gjort med ökade zinknivåer som minskar slitage. Mavrigian ger endast en varning för denna olja; han anser att det är bra för dag-till-dag användning, men eftersom det är en syntetisk olja, inte bör användas för att bryta sig in en ny motor. Mavrigian uppger att syntetiska oljor rekommenderas inte för att bryta i ringen sätena och lyftare rotation av en plan ventillyftare motor.

Penn Grade SAE 30

Mavrigian påpekar också Brad Penn racing oljor som en idealisk motorolja för platta nock motorer. Dessa racing oljor, med American Refining Group är påstås aldrig ha en reducerad zinkhalten, vilket är i linje med de önskade ZDDP nivåer platta ägare tappet motor behöver. Enligt Mavrigian, Penn Grade 1 är en motorolja som American Refining Group utvecklats speciellt som ett inbrott i olja för platta nock motorer. Mavrigian anger att denna olja används för att säkerställa korrekt kolvringen lossnar under inbrott. Enligt Brad Penn Racing, är Penn Grade 1 känd som "grön olja" på grund av sin signatur grön färg.

Vad är en nitrerad Kamaxel?

April 3

Nitrering är en värmebehandling, hårdhet större process som utförs på kamaxlar, vevaxlar och andra high-spänningskomponenter - även utanför fordonsindustrin. Det förbättrar också smörj delar (gör dem mer "hala") och förlänger komponenternas livslängd.

nitrering

Nitreringsprocessen diffunderar kväve plasma i ytan låg-kol-komponenter (järn eller stål delar) vid en hög temperatur. Det är fullbordat i ett vakuum vid temperaturer så höga som 1000 grader Fahrenheit. Bildandet av nitrider i det nitrerade skiktet ger ökad hårdhet hos ytorna upp till ca 1/10 tum djup.

Förändringar i Kamaxel Design

Roller-ventillyftare kammar har varit standard kamaxel designen sedan mitten av 1980-talet på grund av deras ökade effektivitet och tillförlitlighet. En annan orsak till deras användning är de kräver motoroljor som har färre smörjbefrämjande tillsatser --- tillsatser som har blivit allt begränsas av federala normer föroreningar kontroll.

Platt-lyftar Kamaxlar

Platt-lyftar kamaxlar står att gynnas mest av denna process. De är fortfarande vanligt förekommande, men bristen på oljetillsatser har ökat sina misslyckanden också. Den direkta kontakten mellan den fasta ventillyftare på kamloben skapar mer friktion än en berg-och ventillyftare design och en hårdare yta på en platt-nock kamaxel lob --- tillsammans med riktiga break-förfaranden och oljekvalitet --- kan förhindra lob och lyftare misslyckande.

Hur fungerar en kamaxel fungerar?

September 16

Med undantag för rotaries motorer, alla fyrtaktsmotorer använda någon form av kamaxeln. De är allmänt ansett som "hjärnan" i en motor.

Fungera

En kamaxel huvuduppgift är att öppna och stänga ventiler motorn via lyftare och vipparmar, i tid för att kolvens läge i cylindern. Detta medför att motorn tar in luft, bränna bränsle och utvisa avgaser.

Drift

Kamaxeln snurrar dubbelt så rusade av vevaxeln. Kamaxeln är lober trycker på lyftar och stötstänger, som flyttar vipparmarna och öppna ventilerna.

typer

Kamaxlar finns i fyra varianter: platt-Nock, rull Nock, hydraulisk lyftare och sågade lyftare. De flesta motorer kommer från fabriken med hydrauliska lyftare, platt-lyftar kamaxlar.

Roller Cam Fördelar

Rull kamaxlarna är konstruerade för användning med speciella lyftare. Dessa lyftare har ett hjul på undersidan som hjälper dem följa kamaxeln profil närmare. Detta gör det möjligt för tillverkare att slipa kamaxeln så att den öppnar och stänger ventilerna snabbare och håller dem öppna längre.

lifter Typer

Lyftarna för de flesta kamaxlar använda motoroljetryck för att få dem att öppna kolven mer vid högre varv per minut (rpm). Fasta lyftare inte varierar med RPM.

350 Chevy Kamaxel Installation

October 5

350 Chevy Kamaxel Installation


Ändra kamaxeln på ett litet block Chevrolet 350 motor är ett projekt som kräver metodisk demontering, inspektion och montering av många delar på motorn. Eftersom kamaxeln och lyftarna är interna komponenter kommer flera yttre delar måste tas bort först för att slutföra denna uppgift. Dessutom måste noggrann uppmärksamhet ägnas, vid ominstallation av reservdelar, för att motorn ska kunna köras efter slutförandet av swap. En ren, organiserade arbetsytan är till hjälp i detta avseende.

Instruktioner

1 Säkra bilen hjul med block eller dra åt parkeringsbromsen så att den inte kommer att röra sig medan du arbetar med / under den. Tappa av oljan och kylvätska. Ta bort kylfläkten höljet från kylaren. Observera att på vissa fordon med litet spelrum mellan kylaren och den främre delen av motorblocket, kommer kylaren också behöver tas bort. Medge minst 24 inches av rummet så att kamaxeln kan skjutas framåt ur motorblocket. Ta bort alla remmar och tillbehör kopplade till framsidan av motorn så att transmissionskåpan kan tas bort. Detta kan inkludera fästen för servostyrning, elektriska och A / C-system. Ta vattenpumpen. Efter avlägsnande av harmoniska balanse bult, använd en harmonisk balanse avdragare för att dra balans bort från vevaxeln nos.

2 Koppla bort alla slangar och vakuum / elektriska ledningar så att distributören och insugningsröret / förgasaren kan tas bort. Avlägsna fördelarbulten och lyft distributör uppåt och ut ur motorn. Ta bort insugningsröret bultar och lyft insugningsröret / carb av motorn. Ta bort ventilkåpan bultar och omslag. Lossa alla vipparm pinnbultar och avlägsna stötstänger (det finns åtta per sida på 350 V-8 motor). Ta bort transmissionskåpan bultar. Ta bort flera av de mest framåtoljetrågs bultar och lossa de återstående bultarna, så att den främre delen av oljetråget kan sänkas för att göra det möjligt för transmissionskåpan som skall avlägsnas.

3 Ta bort kamaxeldrevet bultarna sedan bort drevet så att kamkedjan kan tas bort. Sätt tillbaka kamaxeldrevet. Ta bort kamaxel lyftarna från motorn (ovansidan, från lyften dalen). Skjut försiktigt kamaxeln framåt och ut ur motorblocket. Var säker på att balansera och bära upp vikten av kammen helt tills det är säkert ut ur motorn för att undvika skrapning / skada kamaxel bärlager.

4 Installera kamaxeldrevet på den nya kammen och smörj ersättnings cam. Följ tillverkarens installationssmörj rutiner för cam lober och lyftare för att undvika kamaxel skador på nytt starta motorn. Skjut försiktigt kamaxeln i motorn tills den är helt införd. Ta bort kammen drevet så att kamkedjan kan installeras, och se till att inställningsmärkena på både kam och vev kedjehjul anpassa vid sin närmaste punkt. Dra åt cam kedjekransar bultar till rätt moment värde. Sätt lyftarna i lyftan hålen. Sätt tillbaka tryckstängerna och pre-load av ventilglappet enligt kammen tillverkarens instruktioner.

5 Sätt tillbaka transmissionskåpan med nya packningar och sätt tillbaka oljetråget till den nedre delen av transmissionskåpan. Byt ut alla externa komponenter på framsidan och övre änden av motorn i omvänd ordning de togs bort. Byt ut alla vätskor motor till sina rätta nivåer. Vid omstart, vissa kamaxlarna (platta nock mönster) kräver att motorn köras i 20 till 30 minuter vid 2000 varv per minut eller mer för att bryta i kamaxeln. Re-starta motorn efter det att kammen tillverkarens instruktioner.

Hur man Välj en kamaxel

January 15

Kamaxel val kräver eftertanke och ärlig hänsyn till hur bilen kommer att användas efteråt. Eftersom kamaxel förändringar förbättras avsevärt med andra ändringar, bör det vara en del av ett paket med uppgraderingar så att hela kombinationen resulterar i den önskade prestanda hos bilen. Detta är en komponent där lättare kan bli för mycket. Detta påverkar körbarhet och tillförlitlighet, och kan även skada delar.

Instruktioner

Utvärdering och urval

1 Bestäm hur bilen är den konfigurerad. Det är viktigt att identifiera bilens vikt, bakaxelutväxling och överföring omvandlare stallhastigheten. Med avseende på motorn, beräkna eller fastställa kompressionsförhållandet, topplock och induktionssystem luftflöde, och hur restriktiv avgassystemet. Identifiera typen av operation motorn se under normal användning. Dessa faktorer räkna in exakt ventil händelsen timing för en viss kamaxel design och som kamaxlarna kommer att fungera bäst. Om bilen har redan andra prestanda ändringar som förbättrade insugs- och avgassystem eller eftermarknads topplock, kommer dessa att ändra kraven för kamaxeln. Om ändringar av dessa komponenter ska göras, ändra dem först. Detta kommer att begränsa val och ringa in en kam som kommer att vara mycket mer passande. Gör kamaxeln en av de sista överväganden tills bilen är inställd för sin avsedda funktion

2 Identifiera, lära och förstå kamaxel terminologi och tidshändelser och hur kammen agerande påverkar motorns prestanda. Om det behövs, hitta en pålitlig person som förstår den här informationen. Den viktigaste aspekten av kameraprestanda är varaktigheten, men den mest potentiellt skadliga faktorn är ventillyft. För mycket lyft kan orsaka störningar mellan kolven och ventilen. Andra viktiga termer är lob separation, även känd som LCA (avståndet i grader som skiljer insugs- och avgasnocken lober) och överlappning (den tid i grader när både insugs- och avgasventilen är öppen). Alla spelar en roll i hur och om motorn gör sin topp vridmoment och hästkrafter.

3 Bestämma vilken typ av kamföljare (ventillyftare) skall användas. Nuvarande kamaxlarna finns i två former, som vardera har två typer av lyftare. Lyften typerna är antingen platt-nock eller rullventillyftare. Var och en är tillgänglig med antingen en hydraulisk eller mekanisk (fast) frans design. Hydrauliska lyftare drivs med noll ventilspel; det vill säga, inget glapp mellan ventilspetsen och valvetrain. En hydraulisk kolv i lyften kompenserar automatiskt för denna tolerans. Fasta lyftare kräver regelbunden kontroll och underhåll och fungerar inte så tyst som hydrauliska lyftare.

4 Bestäm hur bilen kommer att köras. Till exempel, om din bil kommer att drivas på gatan och kryssning på motorvägen vid lägre varvtal, måste kammen att utformas för att ge maximalt vridmoment på den ungefärliga nivån. Rikta det varvtal som motorn kommer att drivas på nästan hela tiden och ändra hela kombinationen först så att det ger den bästa miljön för kammen att fungera. Om motorns roterande enheten och ventil tåg tillförlitligt begränsad till ett visst varvtal, bör kamaxeln har en effektklass som är begränsat till ungefär samma område.

5 Välj en kamaxel tillverkare som du känner dig säker kommer noggrant rekommendera och erbjuda en design som är idealisk för applikationen. De flesta kamaxel företag har utbildade tekniker tillgängliga för att svara på frågor och ge förslag på grundval av indata från bilägaren.

Så att välja rätt kamaxel

March 28

Kamaxeln är en av de enskilt viktigaste motorkomponenter som påverkar en motoreffekten och prestanda. Alla fyra slagtaktsmotorer är utrustade med kameror, och syftet med dem är att just "tid" (kontroll) öppnings- och avslutningsceremonier i insugnings- och avgas. Dess utformning måste matcha den typ av körning och andra komponenter i motorn / bilen, så att välja rätt kamaxeln för ansökan är nödvändig.

Instruktioner

Bestämma, forskning, Välj

1 Bestämma den huvudsakliga användningen för fordonet. Då fordonet kan uppfylla många behov, det är i allmänhet litet behov av fullskaligt, vidöppna gaspådrag prestanda i alla lägen. De flesta bilar och lastbilar används i situationer där det finns täta stopp-och-go-körning eller körning på motorväg hastigheter. Medan en effektiv kamutformningen kan förbättra kraft och ekonomi i dessa motorvarvtal intervall, en som är för stor kan ha skadliga effekter. På samma sätt, en kam som är alltför "små" kan också hindra prestanda. Vara helt ärlig om programmet när du väljer rätt kamaxeln.

2 Identifiera, lära och förstå kamaxel tids händelser och hur de påverkar ventilverkan och motorns prestanda. Om det behövs, hitta en pålitlig person som förstår den här informationen. Den mest betydande faktorn för kameraprestanda är "varaktighet."

Varaktighet är den mängd tid - i vevaxelgrader - en kam har ventilen öppnas. Varaktighet mäts på två sätt: med annonserade varaktighet och varaktighet på 0,050 tum lyftaren hiss. Det senare är en universell standard för att jämföra kamaxlar. Ju större varaktighet (hur länge en ventil är öppen), ju högre upp i varvtalsområdet kraftproduktionen av en motor sker. För mycket och motorn kommer att göra en besvikelse låga varvtal makt.

Andra viktiga begrepp ventillyft (den totala sträckan en ventil öppnas); lob separation eller lob centrum vinkel, även känd som LCA (avståndet i grader som skiljer insugs- och avgasnocken lober); och överlappning (den tid i grader där både inlopps- och utloppsventil samtidigt är öppna).

3 Bestämma vilken typ av kamföljare (ventillyftare) skall användas. Nuvarande kamaxlarna finns i två former, som vardera har två typer av lifters.The lifter typer är antingen platt-nock eller rullventillyftare. Var och en är tillgänglig med antingen en hydraulisk eller mekanisk (fast) frans design.

Hydrauliska lyftare drivs med noll ventilglappet - det vill säga, inget glapp mellan ventilspetsen och valvetrain. En hydraulisk kolv i lyften kompenserar automatiskt för denna tolerans. Fasta lyftare kräver regelbunden kontroll och underhåll och fungerar inte så tyst som hydrauliska lyftare ..

4 Kontakta en tillverkare eller återförsäljare för slutlig utvärdering och rekommendationer. De flesta kamaxel företag har utbildade tekniker tillgängliga för att svara på frågor och ge förslag på grundval av indata från bilägaren. Återigen, är den viktigaste punkten att vara uppriktig om bilens ansökan - hur det kommer att drivas för det mesta.

Tips

  • När ansiktet med ett urval av kammar som verkar för att ge liknande mål prestanda, välj "mindre" kamaxel.
  • Akta dig för en kamaxel med alltför mycket ventillyft, för mycket länge, och / eller för lite kärlek separation (LCA). Någon av dessa tre poster kan orsaka störningar mellan ventilerna och kolvarna. På vissa motorer kan interferens mellan ventilstyrningar och ventilfjäderhållare också vara ett problem med alltför mycket hiss.

Hur berätta om du har en dålig Lobe på din kamaxel

March 30

En dålig lob på en kamaxel är faktiskt ett ovanligt problem med äldre, platta nock kamaxlar och ganska sällsynta på kammar med rullventillyftare. Men, som oljebolagen minskade tillsatser som innehåller zink (ZDDP) i olja för att minska utsläppen och på grund av övergången från platta nock kammar av biltillverkare, upplevde många eftermarknads platt nock kamaxlar misslyckades kamaxel lober på grund av felaktig break i försök eller felaktig olja . Identifiera en misslyckad lob är inte lätt, men det är möjligt.

Instruktioner

1 Identifiera några ovanliga ljud motorn gör. Ta bort luftintagsfilterenheten genom att skruva eller knäppa loss locket för hand. Lyssna på motorn under acceleration. Om en avgasventil inte öppnar på grund av att en platt / sliten lob, kommer motorn att slå tillbaka (eller pop / snäpp) genom insugningsröret. Det kommer inte att bli en stor slå tillbaka-stället-en ljus, men det kommer att märkas. Lyssna på avgaserna från nära avgasröret. Om det finns en märkbar miss eller ojämn tomgång, tyder detta en insugningsventil inte att öppna. Förutsatt tändsystemet är bra, köra bilen med en konstant hastighet och notera om motorn är igång ungefär eller med obalanserade kraft.

2 Ta bort ventilen täcker från huvudet / s med en 7/16-tums socket och ratchet och ställ åt sidan. Gör en markering på toppen av varje tryckstång så att alla märken är på exakt samma sätt och position (dvs åt samma håll). Med tändningen avaktiveras (dvs spolkabeln / tändkälla kopplad), vrid runt motorn flera gånger med nyckel eller en fjärrstartkontakten. Ta del av stötstängerna eventuella vars varumärken är i samma läge och inte rotera. Stötstänger på en frisk kamlob kommer att rotera. Om osäkert, har en assistent engagera starter medan du identifiera eventuella vipparmar som inte flyttar eller verkar vara på väg mindre än andra. Ta del av stötstängerna. Återställ stötstänger till samma startreferensläget och upprepa proceduren för en längre tid, 30 till 40 sekunder. Om de fortfarande inte har vänt, är flikarna sannolikt skadat.

3 Leta upp en stabil punkt på topplocket och montera en mätklocka för att mäta hissen på vipparmen. Mät en känd cylinder agerande första, som börjar med ett intag till insugningsventil eller ventil jämförelse avgas till avgas som vissa kameror har olika lyft specifikationer från intag till avgassystem. Med de kända bra mätningar, ta en mätning av de misstänkta kamnäsor. Detta bör bekräfta en sliten lob.