kan en stereoförstärkare överhettas?

Hur du ansluter en stereoförstärkare

March 15

Hur du ansluter en stereoförstärkare


I hjärtat av ett hem ljudsystem är förstärkaren. Oavsett om du sätta ihop en surroundljud Blu-ray hemmabiosystem eller lyssnar på klassisk vinyl med en rörförstärkare, kan du inte lyssna utan förstärkning. I hjärtat av en ren och enkelt system du hittar en stereoförstärkare gör sitt arbete. Haka upp det är inte svårt, så att du kan sätta ihop ett nytt system och njuta av din musik snabbt och enkelt.

Instruktioner

1 Placera stereoförstärkare på en plats där den kommer att få tillräcklig ventilation. Om det är i skåpet, se till att du har åtminstone en till två inches utrymme runt utsidan av förstärkaren.

2 Anslut förstärkarens strömkabel till ett vägguttag eller grenuttag.

3 Anslut kablarna som leder till högtalarna till högtalarutgångsklämmor förstärkaren. Anslut ledningarna som leder från högtalaren på höger sida av lyssningsområdet till "rätt" terminaler och vänster till "vänster" terminaler. Se till att du ansluter den positiva högtalarkablarna till "+" terminaler, eller din ljudet kommer att äventyras.

4 Anslut patchkablar som leder till dina tillbehör enheter som cd-spelare i rätt ingångar på baksidan av förstärkaren. Som med högtalare, se till att kablarna är anslutna till en "+" utgång på tillbehöret ansluta till ett "+" ingången på förstärkaren.

Tips

  • Du kan skydda din investering genom att ansluta den till ett grenuttag med överbelastningsskydd.

Hur man ansluter en DVD stereoförstärkare till en HDTV Set

May 24

Hur man ansluter en DVD stereoförstärkare till en HDTV Set


En stereoförstärkare med inbyggd DVD-spelare kan anslutas till en HD-tv i en mängd olika sätt, beroende på kontakterna installeras på varje komponent. Den bästa anslutningen för bild- och ljudkvalitet är en HD-media Interface (HDMI) kabel med 19 stift för överföring av HD-video och upp till åtta kanaler med digitalt ljud. HDTV har en HDMI-kabel jack, men inte alla DVD stereoförstärkare, särskilt äldre modeller, kommer att ha detta sammanhang. För äldre utrustning, är den näst bästa videoanslutningen en uppsättning av komponentkablarna, följt av en S-videokabel.

Instruktioner

1 Kontrollera anslutningarna på baksidan av HDTV och DVD stereoförstärkare för att bestämma den bästa videokabel för att använda. Om båda komponenterna har en HDMI-uttag, använd en HDMI-kabel, följt av RGB (röd, grön, blå) komponent kablar och sedan en S-videokabel.

2 Sätt i kontakterna på vardera änden av HDMI-kabeln till sexsidiga HDMI ingången på TV: n och HDMI-uttaget på DVD stereoförstärkare. Pluggen sätter rakt in i uttaget med den breda änden vände uppåt.

3 Använd RGB videokablar när HDMI är tillgänglig. De färgkodade pluggar ansluter till rött, grönt och blått Video Out uttagen på DVD stereoförstärkare och Video In uttagen på HDTV.

4 Plugin en S-videokabel till S-Video Out på DVD stereoförstärkare och S-Video In på HDTV om RGB komponent och HDMI-uttag är tillgängliga. Den ovala S-videokontakten på änden av kabeln har tre hack runt kanten som måste vara i linje med motsvarande skårorna på uttaget. De fyra stålstift inne i S-videokontakten kvittas och måste ligga i linje med hålen inuti varje S-videouttag. S-video skär i en riktning, så att inte försöka tvinga in kontakten i uttaget.

Tips

  • HDMI-kablar ger den bästa bild och ljud, men är också den dyraste av alla AV-kablar, så shoppa. Den butik som sålde en HDTV till ett billigt pris kan göra upp skillnaden i kodade HDMI-kablar, så det kan vara ekonomiskt att shoppa.
  • Anslut högtalarna till DVD stereoförstärkare för överlägset ljud än vad som är möjligt med de flesta inbyggda TV-högtalare.
  • Koppla komponenter från elförsörjningen när upphakning AV-kablar.

Hur man ansluter en telefon till en stereoförstärkare

October 14

Hur man ansluter en telefon till en stereoförstärkare


Oavsett om du vill spränga din väns röst över stereon eller försöker att sända ett telefonsamtal för ett möte, som förbinder en telefon till en stereoförstärkare är snabb och enkel. Du behöver bara en speciell del av utrustningen: en manlig till hane ministereokabel som kommer att sända signalen från telefonen till stereon. Detta är samma typ av kabel som vanligtvis används för att ansluta mp3-spelare till högtalare eller bilstereo, och du kan hitta kablarna nästan överallt elektronik säljs.

Instruktioner

1 Hitta porten eller portarna på baksidan av förstärkaren som säger "ljud in." Om det finns en enda port, behöver du en enda hane-till-hane stereo sladd. Om det finns två portar, behöver du en mini-jack-till-RCA-kabel. Denna kabel liknar enda men har två kontakter på den ena änden och en enda kontakt i den andra.

2 Anslut den ena änden av den manliga-to-hane-kabel till förstärkaren, eller om din förstärkare har två portar, koppla båda de dubbla kontakter i.

3 Se till att alla andra anslutningar på baksidan av förstärkaren är säkra och inte lossas när du drog ut.

4 Leta reda på hörlursuttaget på din telefon. På de flesta telefoner kommer det att finnas en liten symbol i form av hörlurar, men på vissa telefoner kommer det att vara något annat än ett litet runt hål med samma storlek som i slutet av den manliga kabelanslutning.

5 Anslut kabeln till hörlursuttaget på telefonen.

6 Vänd förstärkaren och stereo på.

7 Slå på telefonen eller lyfta luren. Ljudet av telefonen ska färdas genom din stereo.

Tips

  • Lämna telefonen och stereo av medan du gör anslutningar så att du inte råkar skada någon av dem.
  • Stå inte för nära stereon med telefonen eller så är det troligt att få feedback.

Hur Anslut Högtalare till en stereoförstärkare

November 2

Hur Anslut Högtalare till en stereoförstärkare


Upphakning högtalare till en stereoförstärkare är inte svårt. Men det är extremt viktigt att du använder rätt spårvidd tråd för uteffekt högtalare och stereoförstärkare, eller riskerar du permanent skada högtalarna.

Instruktioner

Anslutning av högtalare

1 Räkna ut placeringen av högtalare och stereoförstärkare.

2 Mäta mängden tråd som behövs från varje högtalare tillbaka till stereoförstärkare. Tillsätt alltid några fötter till den slutliga uppskattningen bara för att vara säker.

3 Hur Anslut Högtalare till en stereoförstärkare

Alltid köpa lämplig högtalarkabel mätare.

Köpa en lämplig spårvidd tråd. För att bestämma lämplig spårvidd, kontrollera först max uteffekt för varje högtalare, som mäts i watt. Till exempel, kan talaren säga "250 watt topp." Fråga säljaren vid elektronikaffär som trådtjocklek är lämpligt.

4 Klipp tråden med hjälp av avbitartång eller sax enligt dina mätningar.

5 Strippa den skyddande plastbeläggningen på ändarna av trådarna. Använd en tråd strippa eller mycket noga med sax exponerar ungefär en halv tum av rå tråd.

6 Bestäm positiva och negativa trådterminaler. Rött är oftast positiv och svart är oftast negativt. Det spelar ingen roll vilken du väljer, bara komma ihåg vilket är positivt och negativt.

7 Anslut den positiva änden av kabeln till högtalarens positiva terminal. Anslut den negativa änden av kabeln till högtalaren minuspol.

8 Upprepa steg 7 med de andra högtalarna.

9 Anslut ledningarna till lämpliga terminaler i stereoförstärkare. Till exempel, om det finns två kanaler, anslut vänster kanal till den vänstra högtalaren. Se till de positiva och negativa ändarna av högtalarkabeln anslutas till motsvarande ändar på stereoförstärkare.

Hur man öka antalet RCA-ingångar på en stereoförstärkare

March 16

Hur man öka antalet RCA-ingångar på en stereoförstärkare


Vissa stereoförstärkare, särskilt äldre komponenter, kan förses med ett otillräckligt antal RCA-ingångar för anslutning av alla dina prylar. Förstärkare mer än 25 år gammal, till exempel, kan ha ingångar för en skivspelare, en radio, en kassettbandspelare och en extra uttag. Du kanske också vill ansluta en satellitradio, en extra bandspelare eller kanske en andra skivspelare för DJ arbete. Lösningen är en RCA-ingång nav, som finns i elektronikaffärer. Navet ansluter till en uppsättning av uttagen på förstärkaren och ger fyra eller flera ingångar som kontrolleras av switchar.

Instruktioner

1 Anslut de vita och röda kontakterna i ena änden av en stereokabel till vänster och höger extra uttag på baksidan av din förstärkare.

2 Anslut de andra ändarna av kabeln till utgångarna på RCA nav, som normalt är de två uttag på ena sidan av navet komponenten, med flera uttag på den andra sidan.

3 Ansluta ytterligare RCA-kablar till ingångarna på navet komponenten. Anslut de andra ändarna till den önskade stereoutrustning.

4 Ställ förstärkarens funktionsväljaren till "AUX".

5 Tryck på strömbrytaren på RCA nav som motsvarar den anslutna stereokomponent som du vill använda med förstärkaren.

Hur man reparerar en förvrängd stereoförstärkare Vänster kanal

July 17

Hur man reparerar en förvrängd stereoförstärkare Vänster kanal


Vid användning av flera stereoförstärkare, är du vanligtvis kommer att ha en vänster och höger kanal. Dessa kanaler är ansvarig för det ljud som tas som produceras på varje sida av stereoanslutning. Om av någon anledning, är den vänstra kanalen producerar förvrängda ljudsignaler, måste du felsöka utrustningen och bestämma exakt vad som orsakar problemet. Om du inte gör det kommer den förvrängda ljud fortsätta.

Instruktioner

1 Sänk volymen på din ljudanläggning. Om ljudet är för högt, kan du skada ampere, vilket kommer att resultera i permanent förvrängt ljud.

2 Titta över kabeln eller kabelanslutning som löper från vänster kanal förstärkare till ditt ljudsystem. Om kabeln / tråden inte sitter helt i både förstärkaren och surroundmottagaren, inte konkurrera ljudsignalen inte når den anslutna högtalaren, vilket resulterar i förvrängd ljud.

3 Justera "Pan" på surroundsystemet tills det är på "0" Om pannan vrids antingen till vänster eller till höger, blir den producerade ljud ojämn, vilket en av de anslutna upp högtalare för att producera mer ljud då den motsatta högtalaren.

4 Koppla den vänstra kanalen förstärkare och koppla in en annan högtalare. Om den andra högtalaren fungerar korrekt, kommer du känt dig bara har en skadad vänster amp kanal.

Vad är syftet med en Standby Slå på en stereoförstärkare?

August 20

Syftet med en standby-knappen på en stereoförstärkare är att upprätthålla en nivå av intern rörspänning under perioder av icke-användning. Utrustad på både mono- och stereoförstärkare med sugrör kretsar, standby omkopplare medger kortare uppvärmningscykler och kan bidra till att förlänga slangens livslängd.

Hur Rör Arbete

Rören är av liknande konstruktion som en glödlampa - en förseglad glas exteriör som innesluter en elektrisk glödtråd struktur i ett luftfri vakuummiljö. Rör fungera i tvåvägs sätt genom att inkommande AC väggspänning och omvandla den till likspänning för att ge ström till amplifiering kretsar. Detta sker genom elektron utsläpp från rörelementet efter att den har nått rätt arbetstemperatur.

Tube Warm-up

Rör ta en minut eller två för att nå ett operativt tillstånd, att belasta trådstrukturen i processen på grund av högspänningsramptoppar under uppvärmningen. När rampprocessen är slutförd, stabiliserar röret och kör på sin mål-spänning och temperatur. Varje gång förstärkaren är avstängd och är mer stress placeras på röret, vilket eventuellt försvagning och fel över tiden.

Standby Syfte

Eftersom rören fungerar mest effektivt vid konstant spänning och värmenivåer, kommer kunniga musiker och audiofiler lämna förstärkare som drivs upp genom hela spel eller lyssna session. Denna praxis kan förlänga slangens livslängd och bevara ljudkvaliteten, men är slösaktigt i termer av elanvändning under raster. Standby omkopplare används för att hålla rören vid driftstemperatur samtidigt minska eller minska effekt till icke-rörkomponenter, såsom transformatorer och andra kretsar.

Använda Standby Switch

Standby växlar arbete i samband med huvudströmbrytaren, som börjar med båda omkopplarna i "off" -läge. Vid första drivning av förstärkaren från en "kall" start, är huvudströmbrytaren slås på. Efter ca en minut, kommer rören nå sin driftstemperatur och standby-omkopplare kan slås på. Under en paus, bör beredskapsbrytaren vridas till standbyläge och slås på igen när användning förstärkare återupptas. När sessionen är klar, helt enkelt stänga av huvudströmbrytaren.

Bil stereoförstärkare Projekt

November 10

Bil stereoförstärkare Projekt


Det finns en mängd olika sätt att anpassa din bil, från att sänka suspensionen att ändra belysningen. Om du gillar att lyssna på musik medan du kör, kan du skapa din egen bil stereoförstärkare, vilket höjer volymen och basen av i bilen ljudsystem. Du kan använda en mängd olika förstärknings modeller, som använder en rad kraft watt.

18 Watt Bilstereo Förstärkare

Du kan konstruera en klass AB ljudeffekt bil stereoförstärkare som en helg gör-det-själv-projekt. Kretsen inrättas och delar som behövs är uppbyggd kring stil förstärkare, bil och strömkälla du använder. Till exempel kräver Hitachi HA13118 IC förstärkare modell en 8-18 V DC, vilket motsvarar en till två ampere. Detta är bäst i kombination med en reglerad eller batteridriven strömförsörjning för att minska ström hum. Andra delar innefattar två ½ watt resistorer och 12 kondensatorer, samt ett tryckt kretskort och kylfläns. I denna modell, är huvuddelen av de kretsar som är innesluten i förstärkaren modellen och det finns en botten och strömförsörjning fel skyddskrets, vilket gör att den är pålitlig och säker att använda. Detta system kan användas i alla hem eller bärbar förstärkare systemet.

4x22 Watt Bil Ljudförstärkare

Använda quad bryggförstärkaren TDA7384 som bas, kan du skapa en enkel förstärkare med 4x35W makt och fyra ingångs- och utgångskanaler. Du kan skapa denna modell genom att följa diagrammen i TDA7384 datablad, som kan hittas på nätet (se den andra länken Referenser nedan). Modellen eliminerar behovet av startbandkondensatorer med en AB effektförstärkare inneslutna i flexiwatt25, vilket gör järnväg till järnväg output swing. Du kan skapa din egen version av denna modell genom att lägga till en radiator för att förhindra överhettning, till exempel. För bästa resultat, placera termisk pasta mellan chipset och kylaren för att minska den termiska resistansen.

Bi-Amping

För att ge en extra twist till din DIY projekt du kan installera en bi-amping systemet till bilradion. I detta system, använder du samma talare men olika förstärkare för höga och låga frekvenser. Till exempel i en trevägs högtalare bashögtalaren drivs av en förstärkare och diskant och mitten av en annan, mindre kraftfulla, amp. Detta innebär att du har en högre kvalitet, mer kraftfulla amping systemet och mer kontroll över basljud. Bi-amping minskar också behovet av stora induktorer samt säkerhetskretsar för att åtgärda problem med olika känsligheter mellan förare. Om baksidan av högtalaren har fyra bindnings tjänster (två positiva terminaler och två negativa terminaler) det kan bi-amping.

Felsökning stereoförstärkare problem

November 12

Felsökning stereoförstärkare problem


En stereoförstärkare levererar muskeln att driva ljudkomponenter som är anslutna till ett ljudsystem, inklusive högtalare, CD-spelare, kassettdäck, skivspelare, MP3-spelare eller iPod, och annan utrustning. Om förstärkaren utvecklar ett problem, kommer stereo inte att fungera. Felsökning av vanliga förstärkare problem, såsom lösa kablar och dåliga högtalaranslutningar, tar bara några minuter och kan spara en resa till verkstaden.

Instruktioner

1 Tryck på strömsladden på förstärkaren helt i vägguttaget eller kontrollera överspänningsskydd om förstärkaren är ansluten till ett grenuttag för att kontrollera att el blir till systemet. Kontrollera även brytare för det rum där systemet är anslutet för att avgöra om en strömstöt utlöst brytaren.

2 Kontrollera ljudkabel och högtalarkabelanslutningarna från baksidan av förstärkaren till komponenter och högtalare. Dra åt lösa högtalarkablarna till terminalerna och tryck kontakterna på ljudkablarna ordentligt i uttagen på förstärkaren och andra komponenter.

3 Tryck på högtalarknapparna på förstärkaren för att verifiera att ett par högtalare aktiveras på förstärkaren. Om tryckknappar för högtalarsystem paren inte pressas i det låsta läget, kommer förstärkaren inte driva högtalarna. Kontrollera volymkontrollen för att bekräfta att det inte slås ned till noll. Om högtalarna är utrustade med överspänningsskydd genom att trycka på knappen på baksidan av varje högtalare för att återställa.

4 Justera balansen reglaget på förstärkaren. Om ljud kan höras i en högtalare, men inte en annan, kan balanskontroll vridas för att gynna bara en av talarna. På samma sätt, kontrollera blekna reglaget om de bakre högtalarna inte kan höras.

5 Slå vredet på förstärkaren till olika komponenter för att isolera problemet. Till exempel, om kassettdäcket fungerar normalt med förstärkaren inställd på kassettdäcket val, men CD-spelaren inte producerar ljud, kan problemet inte vara förstärkaren men CD-spelaren.

Tips

  • Koppla elektronisk utrustning när du ansluter eller kopplar kablar och högtalarkablarna för att förhindra en kortslutning i förstärkaren.

Hur man byter en Dash stereoförstärkare

December 7

Hur man byter en Dash stereoförstärkare


De flesta vanliga bilstereo system levereras med en stereo inbyggd direkt i streck, och det är det. High-end ljudsystem har en extra förstärkare, som används för att producera högre nivåer av ljud. Denna förstärkare är ansluten till din streck stereo och i allmänhet ligger antingen under förarsätet eller i bagageutrymmet. Om din nuvarande stereoförstärkare är skadad eller behöver bytas ut, kan du ta bort den aktuella enheten och sätt en ny stereoförstärkare.

Instruktioner

1 Leta upp din streck stereo förstärkare. Om förstärkaren kom fabriksmonterat, kommer det att ange denna information i bruksanvisningen. Om inte, kontrollera under framsätena och i bagageutrymmet. Vid kontroll av bålen, måste du titta under mattan paneler.

2 Koppla bort alla kablar som löper in i förstärkaren. Detta inkluderar strömanslutningen, stereo kroken upp och alla kablar som kör in i förstärkaren från högtalarna.

3 Ställ ersättnings amp i den ursprungliga läge, anslut sedan strömkabeln till den nya förstärkaren. När du har makt (inte vända bilen på) ansluter stereo trådarna i stereo porten på förstärkaren, följt av högtalarkablarna kör in i förstärkaren.

4 Slå på förstärkaren (det bör finnas en liten strömbrytare på enheten) och vrid på fordonet.