kevlar broms

Hur kan jag förbättra Front bromsar på en Suzuki M50?

May 26

Hur kan jag förbättra Front bromsar på en Suzuki M50?


Under årens lopp har en del Suzuki M50 Boulevard cruiser ryttare kritiserade M50: s enda skiva frambromsen för att inte vara upp till uppgiften att bromsa de 584 pund. maskin effektivt. Visserligen, titta på 300 mm bromsrotorn och dubbla bromsok fäst till höger gaffelbenet, är det lätt att vara kritisk när man jämför med resten av motorcykeln. Förbättra frambromsen prestanda kan emellertid åstadkommas med tillägg av några extra delar och regelbundet underhåll.

Instruktioner

1 Byt ut främre bromsbelägg med nya dynor gjorda av högpresterande organiska Kevlar broms föreningar för att förbättra bromsok s "grepp" på bromsskivan. Ta bort front bromsok, med hjälp av en hylsnyckel att skruva loss bromsok s bultar. Skruva bromsbeläggens stift med en stjärnskruvmejsel och dra ut bromsbeläggen och deras klämman. Placera nya bromsbelägg i klämman och infoga dem i bromsoket. Dra åt bromsbelägg stiften med Phillips skruvmejsel och installera bromsok med hylsnyckel.

2 Ersätta lager gummibromsledningen med en linje konstruerad av flätat rostfritt stål för att förbättra mängden av hydraulisk kraft överförs till bromsoket. Skruva av påfyllningslocket från huvudcylindern s reservoar på höger handtag. Använd en hylsnyckel för att ta bort nippelskruven som håller bromsledningen till bromsoket och placera den över en tom behållare. Pumpa bromsspaken flera gånger för att tömma bromsvätska i behållaren. Ta bort nippelskruven från huvudcylindern med en hylsnyckel och dra bromsledningen bort från motorcykeln. Installera den rostfria linje på bromsok och huvudcylindern, med hjälp av hylsnyckel för att dra åt banjobultar.

3 Blöda ut luften ur bromskretsen. Fylla huvudcylindern s reservoar med ny bromsvätska. Passa en klar plast röret över bromsoket s avluftningsventilen och placera den motsatta änden av röret in i behållaren. Dra i bromshandtaget och vrid avluftningsventilen ett halvt varv motsols med en skiftnyckel för att öppna ventilen. Stänga ventilen, vrida den ett halvt varv medsols med nyckeln. Släpp bromsspaken långsamt att dra ny bromsvätska i bromsledningen. Upprepa tills plaströr är fylld med klara, bubbelfria bromsvätska. Stäng avluftningsventilen ordentligt med skiftnyckel och ta bort slangen. Toppen på vätskebehållaren med bromsvätska och skruva på påfyllningslocket på plats.

Tips

 • Lufta frambromsen när bromsspaken känns mjuk eller kräver en extra arbetsinsats för att engagera bromsen.
 • Försök inte det här projektet om du är osäker på din förmåga att avsluta jobbet på ett säkert och korrekt sätt. Kontakta en kvalificerad Suzuki tekniker istället.
 • Låt inte bromsvätska i huvudcylindern reservoar tom. Detta kommer fälla luft i bromsledningen, tvingar dig att starta hela processen igen.
 • Torka upp utspilld bromsvätska omedelbart för att förhindra skada målade ytor.

Keramiska Vs. Kevlar bromsbelägg

December 7

I kampen för att eliminera bristerna i halvmetalliska bromsklossar, har två typer av teknik i bromsbelägg friktions föreningar uppstått - Kevlar och keramik - som nu används för att eliminera några av problemen med buller, slitage och damning förknippade med traditionella semimetalliska bromsbelägg. Var och en av dessa pad föreningar har visat sig vara en förbättring, men var och en har också några svaga områden.

Historia

Semi-metalliska bromsbelägg har utvecklats för att ta itu med den höga värme som alstras genom nedskärningar av skivbromssystem på 1980-talet. Som ett resultat, började vi att se ökade bromsrotorn slitage, bromsdamm, och skrikande (tillsammans med andra ljud). Köparna av dessa fordon hade allvarliga problem med detta, och tekniker kämpade dagligen med dessa problem, speciellt bromsljud.

Kevlar pad föreningar började anlända under 1990-talet för att ta itu med dessa problem. Består av kevlar och stål, är detta fortfarande anses vara en semi-metalliska pad, men den högre koncentration av Kevlar minskas avsevärt buller. Lägre dammnivåer uppnåddes också, men slitage är fortfarande ett problem.

Den senaste keramiska verkar ta itu med alla dessa problem. Damning, slitage, och buller alla verkar vara ett minne blott. Men nackdelen med keramiska kuddar händer vid kall väderlek. De första få stopp av en keramisk dyna-utrustat fordon visar en minskning av bromseffekten. När dynorna värms, går problemet borta.

värmetal

En jämförelse av värmetal visar både Kevlar och keramiska kuddar för att ha en högre tolerans för att värma sedan fabriks semi-metalliska dynor. Men medan den Kevlar dynan gör visar en förbättring i resistens mot broms fade som beror på den värme, det har inte motståndet mot extrem värme och som inte återhämta sig från att värme så snabbt som de keramiska kuddar.

Keramiska kuddar har kanten när det gäller förmågan att motstå och återhämta sig från värme, på grund av de keramiska kuddar överlägsna förmåga att absorbera och sedan snabbt avger värme. Detta förhindrar värmeuppbyggnad, och broms blekna. Nackdelen händer under kalla stopp. Keramikplattan visar en minskning av bromseffekten tills värmas upp, och de första stopp är märkbart svaga när det gäller att stoppa kraft.

Ljud

Brusegenskaper är där keramik lysa. Eftersom de keramiska pad föreningarna innehåller inga stålfibrer, är det buller som genereras av dessa kuddar utöver området för människans hörsel.

Kevlar kuddar innehåller fortfarande stålfibrer, även om långt mindre än traditionella semi-metalliska dynor. Detta resulterar i en minskning av buller, men inte den totala elimineringen ses med de keramiska kuddar.

Damm

Ingen bromskloss är utan damm. Damm oundvikligen orsakas av förslitning av dynorna och rotorerna. Kevlar kuddar har fortfarande damningsproblem, även om de reduceras genom de lägre nivåerna av stål. De keramiska kuddar har fortfarande damm samt men detta damm är ljus till färgen, och motstår att hålla sig till delar som hjul eftersom det inte är järnhaltig metall baserade och det finns mindre av det. När det gäller att eliminera bromsdamm, kanten i prestanda går till keramiska pad.

slutsatser

De Kevlar-baserade kuddar är ett konkret steg upp från vanliga semi-metalliska dynor, och har en fördel gentemot keramik såvitt kallt väder stopp är berörda. Dock har den keramiska pad en liten kant i nästan alla andra bekymmer.

De typer av broms Lines

October 3

Bromsledningar är en viktig del av bilens bromssystem. De överför hydraulisk kraft från bromspedalen och huvudcylindern till hjulcylindrarna som driver dina bromsbelägg eller skor mot skivan eller trumman för att stoppa bilen. Bromsledningarna består av styva rör och flexibla slangar som finns tillgängliga i olika typer av material.

styv Tubing

Bromssystem inkluderar stela metallrör som bär bromsvätska från huvudcylindern till en punkt nära hjulen där slangen ansluts till de flexibla ledningarna som går till varje hjul. Mest ursprungliga bromsslangen på bilar och lätta lastbilar är tillverkad av stål belagt med tenn eller zink för att fördröja rostande, enligt den InlineTube.com webbplats. Men trots beläggningarna, stålrör utsätts för extrema miljöförhållanden så småningom kommer att rosta igenom.

Inga-Rust Replacements

Bildelar leverantörer för år har erbjudit ersättningsbromsslangen gjord av rosttrögt rostfritt stål, enligt InlineTube. Nya på marknaden är broms rör tillverkat av en kopparnickellegering marknadsförs som rostfritt och enklare att installera än rostfria rör, enligt Copper.com webbplats Copper Development Association. Detta material används på vissa europeiska bilar.

flexibla slangar

Bromsledningar innefattar flexibla slangar som förbinder den styva bromsslangen på bilens kaross till hjulcylindrarna. Flexibla slangar krävs eftersom bil hjulen snurrar och rör sig upp och ner som bilen färdas enligt OffRoadWeb.com fordons webbplats. Fabriks lager flexibla gummi linjer är gjorda av gummiimpregnerad tyglager insvept i ett yttre hölje av gummi eller plast. Denna typ av linje har en lång historia av pålitlig service i vardagskörning.

Teflon Flätad

delar leverantörer Automotive erbjuda ett alternativ till gummi bromsslangar för extrema körförhållanden som racing och off-road användning. Dessa högpresterande flexibla ledningar är gjorda av en Teflon-baserad slang skyddas av inre mantlar av Kevlar och flätat rostfritt stålnät, som omfattas av en yttre plasthöljet, enligt OffRoadWeb.com. Teflon slang är bättre än gummi vid motstå extrema tryck och extrema temperaturer, men är skör mot nötning och punktering, därav skyddshöljen.

Hur man rengör broms damm

November 17

Bromsdamm orsakas oftast av bromsbelägg. Normal broms användning orsakar flingor av metall, Kevlar eller andra monofilament kolfibrer att samla runt bromskomponenter och en bil hjul. När denna damm möter fukt, kan det orsaka långvariga skador på bilen. Därför är det viktigt att rengöra bromsdamm med jämna mellanrum.

Instruktioner

1 Välj en rengöring kemikalie att rengöra bort bromsdamm. Även om det finns ett antal kemikalier som är säkra att använda, överväga att köpa en av de specialprodukter för användning på bromsdamm. Du hittar dessa produkter i en fordonsverkstad.

2 Spraya ett blygsamt belopp av rengörings kemikalie i en trasa. Använd en ren bomull eller microfibermaterial. Inte alla tyger är idealiska för rengöring av bromsdamm.

3 Skrubba insidan av varje däck och hjul. Ta din tid och uppmärksamma alla platser där du kan märka fyndigheter av samlas bromsdamm.

4 Spray rengöringsvätska direkt på de yttre väggarna i dina däck. Använd en borste för att avlägsna eventuella kvarvarande bromsdamm. Avstå från att använda en metallborste på dina känsliga gummidäck.

5 Skölj dina däck och hjul rent med vatten och en slang. Se till att spruta vatten längs undersidan av hjulen för att avlägsna alla spår av bromsdamm.

Tips

 • Hjälp till att skydda hjulen från bromsdamm med en vaxbeläggning på gummit. När bromsdamm blir varm, kan det orsaka skador på dina däck. En vax beläggning kan bidra till att göra det lättare att rengöra bromsdamm från dina däck.
 • Det är möjligt att köpa insatser för att blockera bromsdamm från att samla runt hjulen. Medan vissa verkstäder för att avråda från dessa insatser har de blivit allt vanligare under de åren. De flesta återförsäljare föra dessa insatser i sina underhålls garage.
 • Var noga med att skydda bilens hjul vid rengöring bromsdamm. Dessa delar är känslig. Som en tumregel bör du använda samma omsorg för att rengöra hjul och däck som du gör med bilens exteriör lack.
 • Blekmedel kan skada dina hjul. När du letar efter en rengöringsprodukt för användning på bromsdamm, se till att hitta ett utan blekmedel. Välj en av de specialrengöringsprodukter avsedda att användas på hjul och däck.
 • Leta efter små fuktdroppar samla runt hjulen. Även om dessa droppar kan likna väg tjära, kan de vara utsläpp från limmet på dina bromsbelägg. Detta kan vara ett särskilt kostsamt problem att rätta till.

Varför Broms Lines Break?

February 12

Varför Broms Lines Break?


En bilens bromsledningar för att transportera bromsvätska till bromsbeläggen vid bilens hjul. Bromsledningar kan gå sönder när de blir försvagad på grund av korrosion eller rost, eller från stötar, till exempel i en bilolycka.

broms~~POS=TRUNC

När du trycker ner på bilens bromspedalen, tvinga dig bromsvätska genom bromsledningarna till en bromsenhet på varje hjul. Vätskan orsakar bromsbelägg att trycka mot bromsskivan, vilket kan göra att bromsa. De främre och bakre hjulen har gummi bromsledningar, eftersom flexibilitet krävs; Annars är de gjorda av stål.

Orsaker till skada till gummi Broms Lines

Gummi bromsledningarna försämras naturligt med tiden, på grund av fukt och värme. De kan också korroderas av saltet som sprids på isiga vägar på vintern. Om vägarna där du bor är täckta av salt på vintern, är det en bra idé att tvätta bilens underrede regelbundet, för att skölja bort saltet och förhindra skador på bromsledningar.

Orsaker till skador på Steel Brake Lines

Stålbromsslangar i ett fordon kommer så småningom rosta och bryta. Vägsalt kan påskynda denna process. Vad bra, kan kraften av påverkan från en bilolycka orsaka stål bromsledningar att böja eller kollaps, vilket försvagar dem och gör dem mottagliga för brott. Om en stålbroms radbrytningar, är det bäst att byta ut hela linjen snarare än att försöka lappa den.

Hur man byter broms Slå på en Altima

February 24

Bromsljuskontakten på en Nissan Altima styr belysningen av bromsljusen. Utan växeln skulle lamporna inte gå vidare. Switchen har ingen livslängd, så när det går, det händer ofta plötsligt. Nya broms strömbrytare kan erhållas från Nissan eller från en Nissan återförsäljare.

Instruktioner

1 Ta bort saxsprinten från stiftbulten som håller bromspedalen till bromskraftförstärkaren med en tång. Det finns en liten saxsprint som löper genom bromspedalen till bromsbooster anslutning. Du måste dra denna sprinten ut för att ta bort större stift som håller bromspedalen till bromskraftförstärkare.

2 Skjut stiftet ur bromsbooster fästet.

3 Dra upp på bromspedalen för att dra ut den från bromsboostermonteringskonsolen.

4 Ta bort skruvarna som håller bromskontakten till brandväggen med hjälp av en hylsnyckel.

5 Ta bort den elektriska kontakten på bromsbrytaren genom att dra den rakt ut växeln.

6 Skjut avstängning brandväggen.

7 Installera den nya växeln. Installationen är baksidan av borttagning. Se till att du byter ut sprinten i bromskraftförstärkaren till bromspedalen anslutning. Saxsprinten förhindrar spärrstiftet i bromsboostermonteringskonsolen från att falla av.

Hur man sätter tillbaka broms rotorer på en 2001 Pontiac Grand Am GT

March 11

Pontiac introducerade den tredje generationen Grand Am 1999 och avslutade det i 2005 efter debuten av G6. Marknadsförs som ett ekonomiskt alternativ till den sportiga Grand Prix, tjänade Grand Am GT Pontiac s thriftier köpare samtidigt ge dem en pseudo sportbil utseende. 2001 Grand Am GT hade fyrhjuliga skivbromsar, ett måste för alla berörda med effektivt högtalarelement. Grand Am GT rygg broms rotorer bör pågå ungefär dubbelt så länge som fronterna, eftersom de främre bromsarna levererar huvuddelen av bromsverkan.

Instruktioner

1 Jam två stoppklossar mot slitbanan på den högra framhjulet, en chock på framsidan och en på baksidan av däcket. Lossa varje Grand Am bakre muttrarna med rörtång så att du kan ta bort dem för hand senare.

2 Lyft Grand Am bakre ände med domkraften. Placera jack ställning under den bakre ramen på båda sidor. Sänk Grand Am på pallbockar med domkraften.

3 Ta bort de bakre hjulmuttrarna och hjul för att exponera de bakre bromsarna. Placera en droppe pan under vänster bakre bromsaggregat. Tvätta bort bromsdamm och vägsmuts från bromsanordningen med bromsen renare spray.

4 Unbolt vänstra bakre bromsok med hylsnyckeln och en 13 mm-uttag. Lyft tjocklek från bromsrotorn. Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket och ställ in bromsoket i bakvagnen så att den inte hänger från bromsledningen.

5 Rengör insidan av bromsok med bromsrengöringsmedel för att avlägsna gammalt fett, bromsdamm och vägsmuts. Applicera ett tunt lager av vit litiumfett till bromsok diabilder.

6 Komprimera bromsok kolvarna med bromsok kolv verktyget. Sätt i de nya bromsbelägg, och se till att rikta in tapparna på utombordare pad med sina motsvarande hål i bromsoket.

7 Unbolt bromsok fästet med hylsnyckel och uttag. Ta bort bromsok fästet.

8 Slip vänster bakre rotorn från navet och ställ den åt sidan. Skjut nya tillbaka bromsrotorn på navet.

9 Bolt bromsok fästet igen med hylsnyckel och uttag. Sänk bromsok över rotorn och in bromsok fästet. Bolt tjocklek till bromsok fästet med hylsnyckeln och sockeln och dra sedan åt till 40 foot-pounds med momentnyckel.

10 Sätt tillbaka hjulet och muttrarna. Lyft Grand Am utanför pallbockar med domkraften. Ta bort jack står för hand innan du sänker Grand Am till marken.

11 Dra de bakre hjulmuttrarna till 85 foot-pounds med en momentnyckel. Ta bort stoppklossar innan du kör Grand Am.

Tips

 • Det är alltid en bra idé att ersätta kuddar samtidigt som rotorer. Om ytorna hos de gamla dynor är inte perfekta, minskad bromsprestanda och livslängd kommer att resultera.

Hur man ändrar broms rotorer på en 2003 GMC Savana 2500

March 23

Broms rotorer på din 2003 GMC Savana 2500 är konstruerade för att tåla överdriven värme från bromsbeläggen som tillämpas på sidorna av rotorerna. Rotorerna vänder när hjulen snurrar. När bromspedalen, bromsbeläggen komprimera till planskikten av broms rotorer. Detta är den process som stannar fordonet. När bromsbeläggen slits ner till slitageindikator stift, kan rotorerna skadas och räfflad. Byt ut broms rotorer omedelbart när det finns alltför spår på fasaden av rotorn.

Instruktioner

1 Parkera 2003 GMC Savana 2500 på ett plant underlag och aktivera parkeringsbromsen.

2 Lossa muttrarna från den främre föraren & # 039; s sida hjul med ett däck verktyg eller en rörtång.

3 Lossa muttrarna från passagerar & # 039; s sida hjul med däck verktyget.

4 Placera ett domkraften under framsidan av 2003 GMC Savana 2500. Se till att domkraften är under den främre tvärbalkshop på undersidan av motorn. Jack Savana upp i luften och säkra den med pallbockar. Sänk Savana på toppen av läktaren, lämnar domkraften på plats.

5 Ta bort muttrarna från den främre föraren & # 039; s sida hjul. Dra hjulet och placera den nära framsidan av bilen.

6 Lokalisera öppningen på toppen av bromsoket monterad på sidan av bromsrotorn. Skjut en kofot i öppningen och bänd yttre bromsklossen mot den bakre delen av bromsok att lossa bromsbelägget & # 039; s grepp om bromsrotorn. Detta kommer också att göra det möjligt för bromsoket för att passa till den nya bromsrotorn.

7 Leta upp bultar på baksidan av bromsoket. Bromsoket har två monteringsbultar, en på toppen av bromsoket och en på undersidan. Skruva loss de två skruvarna med en 1/2-tums enhet harskramla och en socket. Dra bultarna och placera dem på marken.

8 Dra tjocklek av av rotorn genom att plocka upp botten av bromsok tills toppen av det lossnar av rotorn. Sedan hänga bromsok på en närliggande styrkomponent med ett bungee rep.

9 Lokalisera de två skruvarna på framsidan av bromsrotorn. Ta bort de två skruvarna med en platt skruvmejsel. Knacka på baksidan av bromsrotorn tills det löser upp från hjulnavet. Dra bromsrotorn rakt ut av hjulnavet.

10 Skjut broms rotorn på hjulnavet. Rada upp de två skruvhålen och installera skruvarna med platt huvud skruvmejsel. Installera bromsoket och hjulet. Dra båda komponenterna ner tätt.

11 Utför steg 5 till 10 för att ersätta rotorerna på passagerar & # 039; s sida fram, passagerare & # 039; s sida bak och föraren & # 039; s sida baksidan av 2003 GMC Savana 2500.

12 Dra runt motorn och pumpa bromspedalen några gånger som sittplats bromsbeläggen till den nya bromsskivor. Stäng av motorn. Jack 2003 GMC Savana 2500 tillbaka upp och ta bort läktaren. Sänk Savana tillbaka till marken och dra domkraften ut från under bilen.

Tips

 • Om du har problem med att få bromsoket att glida på den nya bromsrotorn, använder en C-klämma för att komprimera bromsok cylindern helt inne i tjocklek.
 • Håll armar och ben ut från under 2003 GMC Savana 2500 när det är på toppen av domkraften.

Broms Dra Orsaker

March 25

Broms Dra Orsaker


Broms dra orsakas av ett antal problem som stör en väl fungerande ett fordons bromssystem. Broms dra resulterar i skeva rotorer, tidig Bromsbeläggsslitage- och bromsfel. Ett säkert tecken på broms dra: bilen börjar dra i en riktning.

Broms Sko Release

Bromsar kommer att dra om bromsbackarna släpper inte helt. Bromsbelägg förblir öppna runt rotorerna tills bromspedalen trycks ner. Därefter bromsok engagera bromsbelägg, stänga dem runt rotorn och stoppa fordonet. Broms dra uppstår när bromsbeläggen inte helt släppa, eller om de öppnar efter att bromspedalen trycks ner. Detta händer om bromsvätskan är låg. Kontrollera bromsvätskenivån för att avgöra om detta är orsaken. Den bromsvätskebehålla- är under huven, vanligtvis på förarsidan.

fastnat Calipers

Bromsok öppna och stänga bromsbackarna runt rotorerna. Bromsok blir fastnat i öppet läge på grund av snedställning eller korrosion. (Korrosions uppbyggd inträffar när skräp får "nålas" i bromsok. Detta skräp härrör från bromsslitage eller skräp samlas på undersidan av bilen. De bromsok får också snett när bromsbelägg byts ut. De bromsbelägg måste glida tillbaka över rotorerna i samma spår som bromsbelägg du ersätter.

Handbroms Sticks

Broms dra förekommer också när kabeln kör till parkeringsbromsen fastnar. Har en mekaniker titta på det här problemet. OBS: Denna kabel är svårt att komma åt, så har en mekaniker ta en titt för att avgöra om kabeln behöver bytas.

Hur man ändrar broms rotorer och block på en 1995 Oldsmobile

March 27

Hur man ändrar broms rotorer och block på en 1995 Oldsmobile


Bromsbeläggen i din Oldsmobile bil 1995 kommer att bära ner med tiden och kommer att behöva förändras. Broms rotorer kan också utveckla repor och spår. Du bör inspektera rotorer för dessa vid byte av kuddar och ersätta dem om det behövs. Ändra en Oldsmobile s kuddar och rotorer kommer att kräva kuddar och rotorer som utformats speciellt för din modell; du kan behöva hitta en specialaffär för dessa delar. Proceduren är mycket liknande den hos många andra medel.

Instruktioner

Förberedelse

1 Ta bort minst två tredjedelar av bromsvätska från huvudbromscylindern med hjälp av en aldrig använt sifon verktyg som en ren kalkon baster. Kassera fluiden.

2 Höj bilens front, stödja den på pallbockar och ta bort båda framhjulen med däck järn.

3 Tvätta bromsok montering med broms renare spray, med hjälp av en kastrull under monteringen för att fånga upp droppande återstod.

avlägsnande

4 Tryck på bromsok kolv tillbaka i hålet med hjälp av en C-klämma placerad under valven i tjocklek.

5 Ta bort bromsok bultar med en Torx skiftnyckel och ta bort bromsok från rotorn. Häng bromsoket med en oböjda klädhängare eller mekanisk tråd för att undvika sträckning av bromsslangen.

6 Snap inner bromsbelägg ur bromsok kolv för att ta bort den från bromsoket. Bända loss låsclipset för yttre dynan med hjälp av en skruvmejsel för att avlägsna den yttre dynan.

7 Slip bromsrotorn utanför hjulbultarna.

Installation

8 Skjut in det nya rotorn på hjulbultarna.

9 Coat stöd av de nya bromsbeläggen med anti-skrika förening.

10 Snäpp låsfjädern på ersättnings inre bromsklossen och installera det i bromsoket, sitt fjädern i bromsok kolv. Skjut den yttre dynan på plats med sin låsclipset.

11 Smörja de övre och nedre områden på styrspindeln där tjockleken kommer i kontakt med en fett hög temperatur.

12 Anslut bromsoket till bromsrotorn och styrspindeln och tillämpa bultar.

13 Anslut båda framhjulen efter service båda bromsenheterna och sänk bilen.

14 Fyll på huvudcylindern med ny bromsvätska.

Tips

 • Vet dina lokala föreskrifter för kassering av bromsvätska.