koaxialkabel

Kommer en telefonsvarare Arbeta med en koaxialkabel?

January 25

Kommer en telefonsvarare Arbeta med en koaxialkabel?


Att främja telefon teknik har öppnat upp kommunikation i hemmet, så att du inte längre behöver vända sig till den lokala telefonbolag för service. De nya formaten kan göra installationen av din fasta telefon och tillbehör förvirrande. En koaxialkabel är associerad med Internet och TV-system, men kan tillämpas på vissa telefoner tillbehör, liksom. Det viktiga är i anslutningsporten på enheten.

Kabel

Koaxialledningarna är anslutningsverktyg för de flesta Internet och kabel-tjänster. Detta är den linje som kommer ut ur väggen och fäster modemet eller TV. En koaxialkabel består av flera skikt av isolering. I centrum är en rörformad ledare av koppar som sänder signaler. För koaxial ska fungera måste det anslutas till rätt uttag klassen. Uttaget har en åtkomstpunkt för ledaren. Utan denna tillgång, kan en koaxialledning ingen radiofrekvenssignaler.

telefonlinjer

Hemtelefon system är oftast analog. Detta innebär att signaler överföring via en elektrisk puls. Den linje som förbinder standardtelefontjänst skiljer sig från en koaxialkabel. Den använder en fronter bit för att fästa telefonen till ett telefonjack. Den del som sitter i slutet av en telefonlinje är ett modulärt kontaktdon, inte den rörformiga en finns på en koaxialkabel. Dessa linjer kan vara antingen digital eller analog, men de är inte koaxiell eftersom de inte sänder radiofrekvenssignaler.

svarare

Anslutningarna på en telefonsvarare är liknande den hos en vanlig telefon. På baksidan av systemet har två uttag för modulära kontakter. Man håller telefonlinjen som går från vägguttaget och den andra ansluter enheten till telefonbasen. En telefonsvarare tar emot elektriska pulser precis som ett telefonsystem. För att det ska fungera via en koaxialkabel, skulle det ha den rätta uttag med en singulär åtkomstpunkt som innehar den rörformiga anslutningsorganet. Maskinen skulle också behöva kunna tolka radiosignalsändningar.

VoIP

Voice over Internet Protocol, eller VoIP, är telefonen erbjuds av många kabelbolag. Systemet är komplicerat, men i huvudsak tar det analoga signaler och omvandlar dem till radio för Internet transport. När sändningen når ditt hus, omvandlar systemet tillbaka till analog, så telefonen kan läsa det. Denna process kräver en specialiserad router eller nav för att fungera. På baksidan av routern har både modulära och röranslutningar. Detta gör det möjligt att ansluta en extern telefonsvarare. Koaxialkabeln ansluts till ett nav eller modem för att ge tillgång till Internet och sedan fästa telefonsvararen med vanlig telefonlinje.

Koaxialkabel Installationsverktyg

February 13

Koaxialkabel Installationsverktyg


Bortsett från specialiserade stripp och anslutande verktyg, är koaxialkabel installation likt elektrisk kabeldragning. En koaxialkabel Installatören måste skapa hål tillgång för kabeln, dra kabeln genom väggar och bakom innertak, säkra kabeln och skapa kontakter. Lyckligtvis de flesta praktiska husägare redan äger de allmänna ändamål verktyg som krävs för koaxialkabel installation. Med tillägg av några få specialiserade verktyg, den genomsnittliga gör-det-självaren kan köra koaxialkablar som proffsen.

Koaxial Avisoleringstänger

Koaxiella Avisoleringstänger avlägsna både de inre och yttre skikt av isoleringen från koaxialkabel. Koaxiella Avisoleringstänger har en sax-liknande design: de raka handtag ansluter till ett par skärhuvuden. Snarare än den raka skäreggen av sax, koaxialkabelskal har en exakt borrad skåra vid centrum av deras skärhuvuden. Kanterna på spåret skärps och skåran storlek motsvarar den exakta storleken på koaxialkabel. Om du vill använda koaxialkabel strippor, placera huvudena över koaxialkabel och komprimera verktygets handtag. De skärhuvuden skära igenom kabelns isolering, lämnar metalledaren intakt.

koaxial Crimper

Den koaxiella VECKARE säkrar koaxialkabel krimpning kragar och terminaler på änden av en strippad längd koaxialkabel. Kragar hålla isoleringen från skalar bort och fungera som en anslutningspunkt för terminaler. De crimperelement fungerar ungefär som koaxial kabelskalare: komprimering av verktygets ledade handtag orsakar verktygets huvuden att bita ner. Till skillnad från den koaxialkabel strippa, gör koaxial crimper inte skära igenom material, men plattar dem. Om du vill använda en koaxial VECKARE, placera en crimp krage och terminal över änden av en kabel. Placera crimperelement huvuden över kragen och komprimera verktygets handtag för att squash kragen mjuka metall. Den klämd metallen griper säkert utsidan av kabeln och den anslutna terminalen.

Diagonal avbitartänger

Diagonal avbitartänger är en generell elektrisk och ledningar verktyg. Diagonal avbitartänger grepp material som vanliga tänger och skär tjocka, metalltrådar. Använd diagonala skär tång för att skära längder av koaxialkabeln till storlek antingen före eller efter dragningen av kabeln. Diagonal avbitartänger har två gångjärns handtag och en uppsättning kilformade skärhuvuden. Ena sidan av diagonala skär tång huvuden är platt och den andra sidan är krökt. Den platta sidan skapar raka snitt genom kabel.

Hur du kör koaxialkabel från rum till rum

February 19

Hur du kör koaxialkabel från rum till rum


Installera en extra körning av koaxialkabel kan tillåta dig att njuta av TV i sovrummet, köket eller något annat rum. Running koaxialkabel från rum till rum är en enkel uppgift som du kan åstadkomma med en splitter enhet och verktyg.

Instruktioner

1 Uppskatta mängden koaxialkabel du behöver för varje rum. Använd ett måttband för att mäta avståndet mellan startpunkten för den ursprungliga satellit, kabel-TV eller over-the-air TV matningskabel och den önskade slutpunkten för kabel i varje rum. Låt några extra fötter kabel.

2 Köpa digitala tv-grade RG-6 koaxialkabel, en RG-6 koaxial fly-bly, och en splitter enhet från en hårdvara eller elektriska butik. Den splitter enheten måste ha enoughs utgångar för alla rum som du kör kabel. Till exempel, om du vill installera flöden till två extra rum kräver splitter tre utgångar - en för det ursprungliga rummet och två för extra rum.

3 Koppla den ursprungliga koaxialkabel foder från baksidan av TV: n eller dekoder. Sätt detta i "Input" eller "Antenna" uttaget på splitter enheten. Tryck ena änden av koaxial fly-bly i "Antenna" ingång på din TV eller dekoder och sätt den andra änden i en "Output" uttaget på splitter enheten.

4 Köra koaxialkabeln från platsen av uppdelningsanordningen till varje ytterligare rum. Använd den kortaste kabellängden möjligt för varje rum och undvika skarpa veck och böjar för att minimera signalförlust. Skapa passage hål i golv, väggar och tak med en borrmaskin. Fäst koaxialkabeln till vägg med buntband eller klämmor var tre fot.

5 Twist F-typ koaxialkabelanslutningar vidare till båda ändarna av varje kabel. Ryck kontakten så att du har fäst den ordentligt.

6 Sätt i slutet av varje kabelanslutning till de fria "output" uttagen på splitter enheten. Sätt kontakten på den andra änden av varje kabel till tv: n eller avkodare i varje rum.

Tips

  • TV-signalstyrkan sjunker varje gång du dela upp signalen, så överväga att använda en förstärkt splitter för att öka signalstyrkan, i synnerhet om du installerar kabel till flera rum.
  • Köpa en hög kvalitet splitter som balanserar signalen lika mellan alla utgångar.

Kännetecken för Koaxialkabel

February 23

Kännetecken för Koaxialkabel


Koaxialkabel är en allmänt använd typ av tråd som används för att bära ett stort antal sändningar från källan till enhet. Som exempel kan nämnas användning i kabel- och satellit-TV-program, kabel Internet, datanät och radiolinjer. Koaxialkabel kommer i olika typer, vanligtvis utses av en RG (för Radio Guide) innan ett nummer. Skillnaderna är oftast i kvaliteten på de material som används eller särskild tillverkare.

Kännetecken för Koaxialkabel

Koaxialkabel används för kabel-tv.

Identifiering

Koaxialkabel är vanligtvis svart eller grå på utsidan och kan variera i tjocklek. Under det yttre skiktet finns det oftast ett metalliskt skikt av aluminium. Inom ramen för detta skikt kan det finnas en skyddande plastliknande höljet och inuti denna mantel är den faktiska tråd vanligen gjord av koppar eller aluminium flätade ledningar.

Funktioner

Varje skikt i en koaxialkabel tjänar ett syfte. Den flätade koppar eller aluminium ledningar är det som bär den verkliga signalen, som är i en radiofrekvens-format. Manteln som täcker tråden är utformad för att förhindra inkommande radiosignal störningar samtidigt förhindrar signalläckage.

Det metalliska skiktet över denna mantel återfinns inte i alla typer, men ytterligare hjälper till att förhindra signalstörningar. Det slutliga yttre skiktet är tjockt och tåligt och utformat för att skydda kabeln från fukt och miljöförhållanden.

Betydelse

Flerskikts utformning av koaxialkabel gör den användbar för ett brett spektrum av applikationer. Inte bara är denna typ av kabel resistent mot miljöförhållanden, vilket gör den idealisk för underjordiska och utomhus körningar, kan det också köras i metallkanaler och nära andra metallföremål.

Signalöverföringen påverkas inte heller av svängar och bojar i kabeln på grund av kabel flexibilitet. Koaxialkabel kan köras längs sidorna av byggnader, underjordiska, och runt kurvor och hörn utan att gå av viran eller hindrar signalen.

typer

Vanliga typer av koaxialkabel innefattar RG-6, RG-8, RG-58, och RG-59. RG-6 är en av de vanligaste, som finns i hushåll och företag tillämpningar såsom kabel-tv-anslutningar. RG-59 anses vara föregångaren till RG-6. RG-8 kabel används främst för radiosändningar som radio medan RG-58 finns i Ethernet nätverksapplikationer.

överväganden

Koaxialkabel är resistent mot effekten av dämpning (signalförlust över långa avstånd) upp till en viss längd. Den genomsnittliga koaxialkabel kan köra 100 meter innan dämpning börjar bli märkbara.

Medan koaxialkabel är resistent mot miljöförhållanden, kör kabeln genom kabel rör och ledningar under jord är ett bra sätt att skydda kablarna från fukt och risken för att skära om grävning sker.

Koaxialkabel Vs. videokabel

February 27

När du arbetar med audio / video-utrustning, välja rätt typ av kablar för jobbet kan göra en stor skillnad i kvaliteten på bild och ljud. Koaxialkablar används ofta för TV-anslutningar och andra ändamål, men andra videokablar kan vara mer lämpligt, beroende på situationen.

Koaxialkabel

Koaxial, eller koaxial är kabel som vanligen används i kabel-TV-industrin samt av Internetleverantörer. Denna typ av kabel är sammansatt av en centrumtråd med isolering runt utsidan. På utsidan av detta är flätad tråd och ett annat skyddskåpa på utsidan av detta. Denna typ av kabel är effektiv eftersom den inte tillåter mycket störningar från utsidan för att påverka någon av data eller video som finns ombord.

videokabel

Videokablar finns i många olika former, och alla har vissa egenskaper som kan vara till nytta, beroende på användning. Koaxialkabel är i huvudsak en typ av videokabel. Ett annat exempel på en videokabel är S-Video. Vissa TV-apparater och audio / videoutrustning, som DVD-spelare, har uttag för S-videokablar. HDMI-kablar är en annan typ av videokabel som du kan använda när du ställer in ett hemmabiosystem.

Kvalitet

En av skillnaderna mellan dessa två typer av kablar är kvaliteten på videomatningen de tillhandahåller. Med koaxialkabel, är videosignalen av genomsnittliga kvalitet. Med en HDMI-kabel för att ansluta TV: n till videomatningen ger en tydligare bild på skärmen. S-videokablar tenderar att ge en skarpare bild jämfört med vanliga koaxialkablar vid anslutning till en videokälla. Även om koaxialkablar är tillförlitliga och minimerar störningar, är kvaliteten på den bild de ger inte lika bra som andra alternativ.

Flexibilitet

Även om koaxialkablar är inte det bästa när det gäller kvaliteten på videobilden de levererar, de är mångsidiga. Inte bara kan de ge en TV-signal, men du kan också använda dem för att ge en Internet-anslutning till en router. Som jämförelse kan videokablar inte överföra data över Internet från en plats till en annan. Detta innebär att om du inte tittar på video, gör videokablar inte ge några ytterligare fördelar.

Koaxialkabel End komponenter

February 28

Koaxialkabel End komponenter


Koaxialkablar bära elektroniska signaler eller spänningar via en enda ledare med ett yttre sköld för att skydda signalen från brus eller interferens. Storlek varierar från 1/8 tum upp till flera inches i diameter. Tillämpningar sträcker sig från att en signal några inches från en elektronisk anordning till en annan till flera hundra fot för att utföra en sändningssignal från en sändare till en antenn atop ett torn. Komponenterna i kabeländarna gör elektriska anslutningar till den centrala ledaren och sköld och täta kabeln från smuts och fukt som kan orsaka korrosion.

Typer av kontaktdon

Koaxialkabel End komponenter

"F" typ kontakter bär högfrekventa tv och satellitsignaler.

Den typ av kontakt beror på den typ av koaxial och programmet. Hemunderhållningssystem använder ofta RCA och F typ kontakter. Datorsystem använder BNC. Andra kontakter för amatörradio, industriell och broadcast användning inkluderar TNC, SMA, N och andra samt anslutningar för specifika applikationer. Ju mer komplex signal, måste mer utveckla kontakten vara. Miljöfaktorer såsom hög luftfuktighet och extrema temperaturförändringar kräver speciella material. Vissa kontakter använder guldplätering för att förhindra korrosion och förbättra signalöverföring.

Centrum Pin

Koaxialkabel End komponenter

"BNC" kontakter bär datorsignaler.

Varje koaxialkabelände kontakt kommer att ha en centrumtapp för att överföra signalen till den passande uttag. Vid typ kontakt F, sticker centrumledaren genom anslutningskroppen att bli mittstiftet. Andra kontakter använder crimp eller lödanslutningar. Mer utarbetad eller högre kraftkoaxialkablar har ett ihåligt rör för en mittledare och en självgängande mittstiftet skruvas in den.

Connector Body

Koaxialkabel End komponenter

"N" connecors utföra mer komplexa högfrekvenssignaler.

Koaxialanslutningsorgan kabelände är speciellt framtagen för att tillgodose anslutning typ och storlek och typ av koaxialkabel. De flesta kontakttyper komma speciellt framtagen för varje typ av kabel. Många typer kan specialbeställas för olika miljöförhållanden. Vissa kontakter har alla komponenter som ingår i en enda, tillverkad enhet som kan installeras på kabeln med ett specialverktyg. Vanligtvis kommer lägre förlust kabel och kabel för högre effekt ha en större diameter för att lägga till mer avstånd mellan mittledaren och skärmen.

Hylsor och nötter

Koaxialkabel End komponenter

högre kvalitet material gör bättre förbindelser.

I de flesta koaxialkabelkontaktdon, komprimerar sköld mot insidan av anslutningskroppen för att göra anslutningen. Crimp typ kontakter använder en hylsa som komprimerar mot skärmen. Andra typer använder en mutter som komprimerar sköld mot kopplingskroppen när den dras åt.

Packningar och brickor

Koaxialkabel End komponenter

Väl tillslutna kontakter skulle förhindra korrosion inuti kabeln.

I utomhus kontakter, två eller flera packningar säte runt den centrala ledaren, att skölden och kopplingskroppen hålla vattnet ute. I vissa kontakter, packningar plats när kompressions muttrar är åtdragna. Brickor passar mellan kopplingsmuttern och packningen för att hålla muttern från vanprydande packningen som det komprimerar. Nästan alla koaxialkabelkontaktdon komma med detaljerade instruktioner om placering och montering av komponenterna.

Hur man lägger RF kontaktdon på en koaxialkabel

March 11

Koaxialkabel används för ljud-, video- och dataöverförings applikationer såsom kabel och satellit-TV. Routing och installera din egen koaxialkabel i ditt hem eller företag kan spara pengar genom att eliminera de kostnader som är förknippade med att ha en professionell kabel eller satellit installatör utföra arbetet. Koaxialkabelledningar ansluta till enheter med särskild radiofrekvens (RF) kontakter. Installera RF kontaktdon till koaxialkabel kräver en särskild pressverktyg för att åstadkomma en säker anslutning mellan kabeln och kontakten.

Instruktioner

1 Ta bort en fjärdedel tum av svartfärgade isolerande material från den ena änden av koaxialkabeln med hjälp av den del av din pressverktyg märkt "yttre". För att ta bort den yttre isolerande material, måste du slå ner stadigt på kabeln med hjälp av pressverktyg och rotera pressverktyg fram och tillbaka för att ge ett rent snitt. Glida av det yttre isolerande materialet för att exponera den yttre metalledaren.

2 Skär av frilagda trådändarna kring fasta metalledaren använder din nedskärningar sida. Skära av den fasta metalledaren med användning av den del av din pressverktyg märkt "inre", lämnar 1/2 tum av det yttre metallledarmaterialet exponeras från änden av kabeln. Du bör nu lämnas med 3/4 tum inre fast trådledare exponeras tillsammans med 1/2 tum av ytterledaren synlig.

3 För in framställd änden av koaxialkabeln i den lilla rundade änden av RF-kontaktdon. Se till att kabeln vita inre plastisolator matchar upp ordentligt mot insidan delen av RF-kontakten.

4 Leta reda på området märkt "6" eller "RG6" på pressverktyg och sätter den lilla rundade delen av RF-kontakten på rätt plats på verktyget. Crimp i mitten och ändpartiet av kontaktdonet genom att klämma krimpverktyget handtag tillsammans. Kontrollera kontakten för att se till att den sitter ordentligt fast på kabeln genom att försöka dra ur kontakten från kabeln.

5 Använda den skärande delen av din pressverktyg för avlägsnande av överskott av fast trådledaren sticker ut från änden av den installerade RF-anslutning. Upprepa processen för andra eventuella kvarvarande kablar.

En CAT 5 mot en koaxialkabel

March 14

En CAT 5 mot en koaxialkabel


Koaxialkabel och kategori 5, brukar kallas CAT 5, båda överföra data. Typiskt kategori 5-kabel används inom ett hushåll och koaxialkabel används för att föra in data i ett hem.

Kåpor

Koaxialkabel, som vanligtvis är mycket isolerad, är bättre lämpad för utomhusbruk och under jord. Kategori 5-kabel är vanligtvis tunt isolerad och avsedd för inomhusbruk.

Fart

CAT 5-kabel kan överföra 10 megabit per sekund. Den maximala hastigheten för koaxialkabel är också 10 megabit per sekund.

Längd

Den maximala certifierade längd för en CAT 5-kabel är 100 m eller 328 fot. Koaxialkabel kan användas för nära 1000 fot; Men ju längre koaxialkabeln, blir långsammare överföringen data.

Tillgänglighet

Både CAT 5 och koaxialkabel kan köpas i specifika längder i detaljhandeln eller i bulk till grossist. Speciella pressverktyg, tråd kontakter och stora spolar av båda typerna av kablar kan användas för att skapa kablar av önskad längd.

Kosta

CAT 5-kabel är typiskt 30 procent billigare än liknande mängder av koaxialkabel.

Hur fixar koaxialkabel Ports

March 15

Hur fixar koaxialkabel Ports


Koaxialkabel anslutningsportar är äldre anslutningar används på TV-system och andra audio- / videoapparater. Även om det ger en av de lägsta videokvalitet signalöverföring, är det en enda kabel, i stället för de flesta andra audio / video-hook-ups som kräver två eller flera kablar. Om emellertid koaxialkabeln port skadad eller TV: n inte tar emot audio / videosignal från anslutningen måste du åtgärda problemet för att börja ta emot programmeringssignalen igen.

Instruktioner

1 Rensa bort den omgivande anslutning av koaxial port med en fuktig trasa. Om detta sammanhang är smutsig, är kabeln kommer inte att korrekt ansluta till porten för att skicka ljud / videosignalen.

2 Spray tryckluft i anslutningsporten (om det finns en kvinnlig port på hårdvaran). Det är möjligt för damm och annat skräp att fastna inuti detta område. Om skräp har fastnat i anslutning är / videoöverföring ljud kommer inte att utföra korrekt. Besprutning tryckluft bort gunk från det inre av anslutningen.

3 Titta över metallstift i anslutningsporten (om det är en manlig port). Om stiftet är böjd måste du räta ut det, annars är det inte kan sätta in den kvinnliga koaxialkabel port. Använd nål-tång för att göra detta.

Hur gör jag reparera eller byta ut en koaxialkabel?

April 4

Hur gör jag reparera eller byta ut en koaxialkabel?


Koaxialkabel, när den först infördes, var allmänt används för att bära kabel-TV-signaler. Sedan dess har det användning spridit sig till ljud, video och även höghastighetsanvändning bredband. I centrum av dessa kablar är en solid kärna omgiven av en mantel kabel. En seg, flexibel och vädertåligt skal omger utsidan av kabeln. Även om de är byggda för att hålla, ibland dessa kablar kan bryta. Oavsett om du reparera eller byta ut en koaxialkabel, är särskilt svårt varken förfarandet.

Instruktioner

Reparera

1 Hitta avbrott i koaxialkabeln. Använd avbitare att klippa antingen slutet av pausen. Se till att snittet på vardera sidan av kabeln är fyrkantig.

2 Sätt en av trådarna i koaxial strippor. Försiktigt pressa ändarna av strippor tillsammans. Du ska känna det biter i kabeln. Långsamt snurra strippor runt kabeln tills du gör en fullständig krets. Dra strippor utanför kabeln. Om du har gjort det på rätt sätt, bör du se den nakna centrum tråd stickning av omgivande kabeln. Upprepa processen för den andra kabeln.

3 Slip en koaxial-kontakt över änden av tråden, vilket säkerställer att centrum tråd går prydligt genom anslutningsdonet. Sätt kabeln och kontakten till koaxial VECKARE. Pressa ändarna av VECKARE tillsammans. Upprepa för den andra tråden.

4 Anslut de två koaxialkontakter tillsammans med ett fat kontakt.

Ersättning

5 Identifiera koaxialkabeln som du vill byta ut och följa den tills den möter nästa koaxialkabel eller väggdosa.

6 Skruva loss kabeln från angränsande fat kontakten eller väggdosa. Använd skiftnyckel om det behövs. Anslut änden av ersättningskabeln här.

7 Följ den andra änden av koaxialkabeln till dess anslutningspunkt. Sträng upp ersättningskabeln som du arbetar. När du hittar den andra änden av kabeln, koppla bort den från fat kontakten montera vägg eller annan anslutningspunkt. Anslut den andra änden av ersättningskabeln.

Tips

  • Om reparation eller utbyte av koaxialkablar utanför, applicera några droppar klar silikon täta över anslutningspunkterna för att garantera en vattentät anslutning.
  • Kontrollera storleken på kabeln innan reparation eller utbyte. Detta brukar stämplas på den sida av kabeln och identifieras med en kombination av två bokstäver och två tal, till exempel "RG59." Matcha storleken på kablarna för bästa anslutning.