koda fjärr jeep

Hur man rensar koder på en Jeep Liberty

June 3

Hur man rensar koder på en Jeep Liberty


Du kan rensa koderna på din Jeep Liberty med en On-Board Diagnostics (OBD) I eller II Scan Tool. Om bilen är 1996 eller senare, behöver du en OBD II Scan Tool; om den är äldre än 1996, behöver du en OBD jag skanna verktyg. OBD dator får felkoder från sensorer placerade i hela Liberty. Dessa koder kan hämtas med ett felsökningsverktyg för att diagnostisera problem fordons. När fordonet har underhållits eller reparerats baserat på den information som erhållits från de koder, kan du rensa felkoder med OBD Scan Tool. Detta kommer att stänga av varnings- och servicelampor på instrumentpanelen samt.

Instruktioner

1 Leta upp Diagnostic Link Connector (DLC) på förarsidan av instrumentbrädan. Det ligger strax till höger om rattstången.

2 Anslut OBD Scan Tool i DLC. Sätt nyckeln i tändningen och vrid den till "ACC" -läge, noga med att inte starta motorn. De flesta sökverktygen viljestyrka på automatiskt när du gör detta. Om inte, leta efter on / off knapp och slå på den.

3 Vänta på att avsökningen verktyg för att läsa och visa koderna. För att radera koder, välj "Ta bort Codes" eller "Erase" kommandot från Scan Tool.

4 Vänta på att avsökningen redskap för att rensa koder. Det kommer att berätta den är klar genom att visa "kommando som skickas" eller dig tillbaka till huvudmenyn på verktyget.

5 Koppla bort Scan Tool från DLC och stänga av fordonet.

Hur man läser koder på 2000 Jeep Grand Cherokee

June 5

Hur man läser koder på 2000 Jeep Grand Cherokee


Du kan läsa koderna på din 2000 Jeep Grand Cherokee med hjälp av en inbyggd diagnostik II (OBD II) Scan Tool. Detta verktyg kan köpas från någon bildelar återförsäljare. Sensorer i Cherokee upptäcka fel och skicka felkoder till OBD II dator. Datorn lyser sedan upp varnings eller servicelampor på instrumentpanelen. Datorn kommer att lagra dessa koder tills du hämta dem med skanningsverktyg. Skanningen Verktyget kan också användas för att återställa koderna och stänga av tjänsten och varningslampor när du är klar med reparationer.

Instruktioner

1 Hitta den trapetsformade diagnoslänkanslutningen, som ligger till vänster om ratten på instrumentbrädan. Anslut OBD II skanner i denna port.

2 Sätt nyckeln i tändningen och vrid den till "ACC" -läge. Se till att du inte starta motorn.

3 Slå på skannern och vänta medan det hämtar koderna. På vissa skannrar måste du trycka ett kommando som "Hämta koder." I båda fallen, så småningom kommer den att visa alfanumeriska koder på sin skärm.

4 Skriv ner koderna på ett papper. Leta upp koderna i skannern bruksanvisning. Detta kommer att ge dig den exakta innebörden av varje kod.

5 Koppla bort Scan Tool från hamnen och stänga av fordonet.

Tips

  • Kontrollera med din lokala auto delar butik för att se om du kan låna sin scanner gratis. De flesta butiker erbjuder denna tjänst.

Hur Återställ koder på en Jeep Wrangler Rubicon 2003

August 20

Hur Återställ koder på en Jeep Wrangler Rubicon 2003


Den motorstyrenheten i din Jeep Wrangler övervakar motorn och alla dess sensorer. Om motorn inte fungerar korrekt, eller om något bränns ut, ECM visar "Check Engine" light på instrumentpanelen. När problemet har åtgärdats, kan du återställa koderna i ECM och vrid varningslampan på instrumentpanelen.

Instruktioner

1 Släpp de två huva klämmor på framskärmarna genom att dra upp spakarna. Öppna huven och sänk stödstången i läge.

2 Ta bort den negativa batteripolen med hjälp av en spärr och uttag. Den negativa terminalen är svart. Undvik att låta den negativa terminalen komma i kontakt med den positiva polen när du arbetar med batteriet.

3 Låt 30 minuter för de koder som återställas i ECM.

4 Installera den negativa terminalen tillbaka till batteriet.

5 Sänk huven och klämma huven ner.

Hur rensar jag TPM kod på en Jeep Liberty?

November 8

Hur rensar jag TPM kod på en Jeep Liberty?


Jeep Liberty ombord dator har ett övervakningssystem däcktryck som visar en låg-däcktrycksvarning på instrumentpanelen när den upptäcker att lufttrycket i ett av däcken är lägre än den borde vara för att fungera säkert. Övervakningssystemet i Liberty spårar varje däck oberoende. Det enda sättet att återställa den låga däcktrycket kod på instrumentpanelen är att blåsa upp däcken till rätt tryck. Systemet identifierar förändringen i trycket och ta bort koden.

Instruktioner

1 Parkera din Jeep Liberty på en plan yta. Stäng av motorn.

2 Ta bort ventilspindeln locken från ett däck. Tryck på huvudet på din däcktrycksmätare på ventilspindeln. Var noga med att trycka på det jämnt för att få en korrekt behandling. Håll den mot ventilspindeln så att ingen luft läcker ut. Dra mätaren bort från däcket och läsa mätaren. Om trycket är korrekt, gå till nästa däck, upprepa steg 1 och 2. Om trycket är för lågt, gå vidare till steg 3.

3 Tryck på luftkompressorn munstycket i ventilskaftet om däcktrycket ls lägre än rekommenderat. Det korrekta trycket (psi, eller pounds per square inch) är tryckt på sidan av däcket. Ta bort munstycket efter några sekunder och kontrollera trycket igen med mätaren. Upprepa tills däcket är på rätt tryck. Ersätta ventilskaftet kåpan.

4 Fortsätt till nästa däck tills alla fyra däcken har rätt tryck.

5 Starta motorn och börja köra. Systemet kommer att börja kontrollera däcktrycket efter att bilen rör sig några miles per timme. Det kommer att upptäcka lufttrycket i varje däck och rensa varnings lågt däcktrycket om den finner det finns tillräckligt med luft i alla fyra däcken.

Hur Återställ en OBD II-koden för en Jeep Liberty CRD

June 13

Hur Återställ en OBD II-koden för en Jeep Liberty CRD


Nollställ inte OBD II koder i en Jeep Liberty CRD utan att först ta itu med roten av motorproblem, om du inte är övertygad om koden förvarades i fel. Återställning av koder är relativt lätt. En handhållen scanner att tolka och tydliga OBD ll koder, snarare än de äldre OBD l koder, är din bästa insats för jobbet, även om andra metoder fungerar också. Skannrar börjar på runt $ 20 och med 2010, med mer sofistikerade modeller som kostar ganska lite mer.

Instruktioner

Återställning av koden med en skanner

1 Lokalisera ALDL (monteringsband Diagnostic Link) under instrumentpanelen nära rattstången. Det är en liten 12- till 16-punkten elektrisk port, ibland med en plastkåpa ovanpå.

2 Anslut OBD II skannern till ALDL. Vrid tändningsnyckeln till "ON".

3 Följ anvisningarna på skannern för att hämta lagrade felkoder. Välj alternativet för att återställa koderna.

Återställa koden Utan Scanner

4 Vänta koderna för att rensa sig. Chrysler fordon automatiskt återställa felkoder efter att motorn har körts framgångsrikt 40 gånger.

5 Veva tändningen på Jeep. Driva ett par fötter, sedan backa ett par fötter. Upprepa detta tre gånger, sedan stänga av motorn. Veva igen och kontrollera instrumentpanelen. OBD II kod ska rensas.

6 Koppla bort batteriet i några minuter för att manuellt återställa OBD II kod. Koppla bort batteriet även rensar andra elektriska komponenter, såsom klockan, radioinställningar och sparade säkerhetsinställningar.

Tips

  • Ta din jeep till en Biltema, såsom Advanced Auto eller Auto Zone, ha OBD II kod återställa gratis.

Hur tar jag bort en Jeep OBD-koden?

November 23

Hur tar jag bort en Jeep OBD-koden?


diagnos (OBD) koder rensas ombord från en jeep med hjälp av en OBD Scan Tool är ansluten till fordonets dator styrsystem. Fordonsstyrsystemet består av en dator och olika sensorer som övervakar motortillstånd. Information från sensorerna gör att datorn kan justera olika system för optimal motorprestanda. I händelse av att någon sensoravläsningen ligger utanför normala gränser, kommer datorn att tända "kontrollera motorn" lätt och spela in en kod för att dokumentera problemet. OBD Scan Tool ansluts till datorn och kan både läsa och radera koder.

Instruktioner

1 Anslut Scan Tool ledningsnätet i kontakten under förarsidan instrumentbrädan.

2 Starta Jeep och låta några sekunder för Scan Tool att kommunicera med fordonsdatorn.

3 Följ Scan Tool tillverkarens anvisningar eller på skärmen för att läsa alla lagrade diagnoskoder.

4 Välj "radera" eller "ta bort" koder (som gäller för din specifika felsökningsverktyg modell) från skanningsmenyn verktyg för att radera OBD-koder från jeep datorminne.

Hur man utför en självdiagnostiktest på en 1999 Jeep Cherokee

July 4

Hur man utför en självdiagnostiktest på en 1999 Jeep Cherokee


1999 Jeep Cherokee är utrustad med ett omborddiagnos centrum, även kallad OBD. '99 Serien har andra OBD-systemet, även känd som OBD2 eller OBD-II. Detta system är mer sofistikerad än den ursprungliga OBD, som skapades på 1970-talet och början av 1980-talet i första hand för att övervaka utsläppen från bilar. OBD-II i 1999 Jeep övervakar alla delar av Cherokee funktioner, inklusive chassi, tillbehör och kropp. Köra en självdiagnos belyser Cherokee problemområden så att de lätt kan identifieras och fast.

Instruktioner

1 Parkera Jeep i en väl upplyst, plan yta och stäng av motorn. Diagnos sekvensen aktiveras inte när motorn är igång.

2 Hur man utför en självdiagnostiktest på en 1999 Jeep Cherokee

Testporten är på förarsidan i de flesta fordon, men är ibland på passagerarsidan.

Leta reda på prov plug-in. Det är en liten fyrkantig elektrisk port finns under förarsidan instrumentbrädan. Bända loss plastlocket, om sådan finns, för att exponera portarna.

3 Anslut skannern i testporten. Vrid tändningsnyckeln "On". Skannern kommer automatiskt.

4 Följ uppmaningen på skannern för att hämta diagnostiska koder lagrade i jeep dator. Skriv ner de koder som visas och kontrollera deras betydelse i servicehandboken.

Tips

  • Varje kod har en innebörd som pekar på en felaktig del.
  • När du har åtgärdat problemet genom att köra självtestet igen. Välj alternativet för att rensa koder när de visas på skärmen.
  • En lös tanklocket kan utlösa "Check Engine" light.
  • Om "Check Engine" light kvar även efter koden har rensat, kan en kortsluten sensor eller säkring vara roten till problemet.

Vad gör varningsindikatorlamporna på en Jeep Liberty?

October 27

Stirrar på en julgran med blinkande, färgglada problem öster och väster om din hastighetsmätare, det är nästan lätt att missa de dagar då bilar bröt bara ner utan förvarning. Men, medan Jeep Liberty kan vara ganska skicklig off-road, är Chrysler tekniska avdelning inte om att låta dig sticka huvudet i sanden av lugnande självbedrägeri. De lilla hypokondriker panik ljus kan vara till stor hjälp från tid till annan, förutsatt att du vet vad de säger; men om inte, du kan alltid bara intala dig att de är bara tankeväckande säsongsbetonade dekorationer.

Låg bränsle ljus

Denna indikator ljus liknar en pump bensinstation. Den lyser upp när bensintank är bara en åttondel full. Generellt sett, beroende på hur och var du kör, kan du ha så lite som 10 eller så många som 30 miles kvar innan du fräser till ett stopp.

Tire Pressure Monitoring Kontrollampa

Den däcktrycksövervakning avslöjande ljus ser ut som ett utropstecken i en guldfiskskål. När detta tänds och förblir konstant, en eller flera av dina däck är under 25 psi eller över 45 psi. Något underinflated däck ger dig mer grepp off-road, men kör på underinflated däck skadar din bränsleekonomi och däckens livslängd. Något overinflated däck är bra för bränsleekonomi, men dåligt för prestanda och däck livslängd, och mer benägna att blåsa ut. Ett TPMS ljus som blinkar när du startar bilen och förblir tänd indikerar att TPMS-systemet inte fungerar - sannolikt på grund av en dålig trycksensor.

Lampan

Lampan - eller "MIL" - liknar en bilmotor. Den tänds när nyckeln är i "On / Run" läge, innan motorn startar. En MIL som förblir tänd är ett tecken på en motor eller utsläpp systemproblem. Det enda sättet att veta säkert varför det är på är att ha de diagnostiska koderna kontrolleras. Du kan ta din Jeep till en mekaniker, men de flesta kedja bildelar butiker har streckkodsläsare som en artighet för användning av kunderna. När du har problem kodnummer, kan butiksanställda förklara vad de betyder. Före allt annat, men kontrollera gas cap. Lösa gasskärmar kommer att utlösa en "P0440 utsläpp genom avdunstning" kod. Som ni kan föreställa er, dessa är mycket vanliga.

Antisladdsystem (ESC) Aktivering / Lampan

Elektronisk stabilitetskontroll - ESC - Aktivering / Lampan ser ut som en bil avslutande två böjda linjer, som om bilen har swerved. Denna indikator tänds när du vrider nyckeln till "On / Run" och sedan dämpas. Det kommer också att blinka när systemet är för närvarande hjälpa din Jeep att upprätthålla dragkraft off-road eller på slick trottoar, bara så att du vet det är super bra. Om lampan lyser, betyder det ett fel i systemet. Om ljuset är tänd efter att du har kört det flera gånger mer än 30 km / h, har din Jeep Liberty servas av en certifierad återförsäljare så snart som möjligt. Om du ser "ESC av" betyder det att du har vänt stabilitetskontroll systemet.

Laddningssystem Ljus

Avgiftssystemet ljus ser ut som från sidan av ett bilbatteri, med ett plustecken och ett minustecken. Denna indikator tänds när du vrider nyckeln till "On / Run" och sedan dämpas efter en minut. Om ljuset förblir tänd eller tänds när du kör, prova att stänga en icke-väsentliga elektriska apparater. En svag avgiftssystem kanske inte kan hålla jämna steg med kraven på hög draganordningar som extra varselljus, ljudsystem eller vinschar. Om lampan förblir tänd, har koderna kontrolleras för att se om den diagnostiska datorn har något bra att säga. Om du inte får några andra koder, ta din Jeep till en kvalificerad butik för diagnos.

Varningslampan för oljetryck

Oljetrycksvarningslampan ser ut som en oljekanna. Den tänds när du slår på Jeep Liberty motor och sedan släcks. Om oljetrycksvarningslampan tänds när du kör, är oljetrycket sändande enheten berättar den dator du har lågt oljetryck. Nio gånger av tio, kommer detta att indikera din oljenivån är farligt låg. Kontrollera oljan och tillsätt vid behov. Om oljenivån är OK, har Jeep bogseras hem eller till en butik. Inte ens starta motorn, mycket mindre enhet, med lågt oljetryck ljus på.

Låsningsfria bromsar - ABS - Ljus

Den "((ABS))" ljus är för det låsningsfria bromssystemet. Denna indikator tänds när du vrider nyckeln till "On / Run" och sedan släcks. Om lampan förblir tänd eller tänds när du kör, betyder det ett problem med din låsningsfria bromssystemet. ABS datorn är en helt separat enhet från Jeep primära dator, så förvänta dig inte några diagnoskoder om du skannar det. Kontrollera din bromsvätskenivån före allt annat. Jeep hydrauliska bromsar kommer att fortsätta att arbeta, så det är tekniskt körbar; men eftersom du inte vet exakt hur systemet inte fungerar, kan bromsarna reagera på oförutsägbara sätt. Och oförutsägbarhet är en sak du inte vill ha i ett bromssystem. Bäst att undvika risken och har din ABS-systemet ut direkt.

läges~~POS=TRUNC indikatorer~~POS=HEADCOMP

Tow / Haul indikatorn är orden "TOW / HAUL" och indikerar att du har tryckt på Tow / Haul knapp på växel. Trycka på denna knapp berättar din motor och transmission datorer som du bogsering något; de kommer att svara genom att engagera nya program för att öka skift rpm och kopplingsvätsketryck för att förhindra överföring överhettning.

Den "4WD LOW" indikatorn tänds när du har fyrhjulsdrift Låg läge inkopplat. Det är nummer "4" över bokstäverna "LOW". Den "4WD" tänds när du har anlitat din Jeep Liberty fyrhjulsdrift. Vissa Libertys också använda "heltid" eller "deltid" system. Det är värt att notera att dessa är tekniskt bakåt i Liberty. "Deltids" hänvisar ofta till ett system som automatiskt stänger av sig själv för stadskörning, och "heltid" vanligtvis innebär att systemet är helt låst för terrängkörning. Men i början av fokusgrupper, Jeep funnit sin mindre erfarna Liberty kunder antar att "deltid" betydde du använt den "del av tiden" och "full-time" var säker att använda hela tiden. Så bytte de etiketterna för att göra Liberty mer noob vänliga.

Tjänsten 4WD Ljus

Tjänsten fyrhjulsdrift indikatorlampan är tecknen "SERV 4WD". Den lyser upp när du vrider nyckeln till ON / körläge och släcks. Om det lyser eller slås på när du kör, har din fyrhjulsdrift-system servas.

Hill Descent Control

Hill Descent Control indikatorn ser ut som en SUV körning i nedförsbacke med en ratt ovanför. Nyare Libertys har denna funktion, som använder motor, växellåda och bromsar för att kontrollera din hastighet och stabilitet, men det gick ner branta kullar. Tänk på detta som ett slags "bakåt farthållare" för att förhindra en skenande situation, men det gick nedförsbacke. Om du försöker att engagera Hill Descent Control när fyrhjulsdrift Låg läge inte är inkopplad eller om du kör fortare än 30 km / h, kommer denna indikator att blinka så att du vet att du inte kan engagera Hill Descent Control under dessa förhållanden.

temperatur Lights

Motorns temperatur varningslampan ser ut som en termometer i vätska. När motorn är på väg att överhettas, lyser denna indikator upp, och en ringklockan hörs en gång. Att fortsätta att driva Liberty och överhettas den vidare, och ljuset kommer att gå i full missfoster-ut-läge, blinkar och kontinuerligt chiming. Transmissionsolja temperatur ljus ligger alldeles intill motortemperaturen ljus; det är en termometer inne i en cirkel. Du kommer förmodligen aldrig att se denna profil lysa om du bogsering något tungt uppför, eller om du bara har tillbringat de senaste 15 miles stigande Mount Eagle i Tennessee. Ta inte denna varning lätt, eftersom det är det sista du får innan din överföring frites. Dra över, och antingen stänga bilen ner eller låta den gå på tomgång i neutralläge tills den svalnar.

Hur gör jag reda på vad överföringsfallet är i en CJ7?

August 1

Jeep CJ7 introducerades till konsumenter i 1976 och kom in som ersättare till cj5. Detta 4 wheel drive riggen blev eftertraktade för off-road, stranden och cruising användning. Den CJ7 presenterade en sufflett, störtbågar, tillval hardtop och jeepar patenterade Quadra-Trac och Hydra-Matic fyrhjulsdriftsystem. Överföringen fall är den del av drivlinan och motor som tillåter överföring av växellådor och drivförmåga. Du behöver det år din CJ7 att bestämma fördelningsväxellådan för riggen.

Instruktioner

1 Få det år din Jeep CJ7 produktion. Här hittar du på titeln, registrering eller försäkringskort. Om ingen pappersarbete är tillgänglig, gå till förarsidans dörr och lokalisera fordonet Identification Number, eller VIN - en alfanumerisk kod. Om inget VIN är tillgänglig, betyder det CJ7 producerades före 1981 - året VIN blev standard. Skriv ner Jeep koden.

2 Gå till den 10: e siffran i VIN-nummer (om CJ7 har VIN). Detta är produktionsåret. Till exempel CJ7 var i produktion mellan 1976 och 1986. VIN användes från och med 1981. Så om din kod har en "2" i den 10: e plats, är året för Jeep CJ7 1982. Jeep koder, kontakta en Jeep återförsäljare och ger koden till delar skrivbord för dem att passera referens och ge dig år av Jeep CJ7 produktion.

3 Skriv ner BW-13-39 för överföring fallet ID om din CJ7 producerades mellan 1976 och 1979. Detta är växeln för din Jeep.

4 Record Dana 300 om din Jeep CJ7 tillverkades mellan 1980 och 1986. Detta är fördelningsväxellådan för CJ7.

Jeep kod P0122

June 20

OBD kontroll II motorkoder varna förare av många typer av motorproblem och är ett standardsystem i alla bilar tillverkade efter 1996. Jeep kod P0122 varnar för ett problem med gaspedalen sensor.

Trouble Code Decoding

"P" som visas i P0122 hänvisar till en drivlina fråga, följande: "0" betyder att det är en fråga som inte är Jeep specifik --- det är en Chrysler omfattande problem --- och "1" som kommer nästa medel att detta är ett problem med ledningen för avgasrening.

scanner Readout

OBD II scanner som kommer över en Jeep P0122-koden ska ge avläsning: "Throttle / trottelpositionsgivarens / Switch en krets Low Input". Detta innebär att din Jeep dator har upptäckt en låg spänning under det acceptabla intervallet, sannolikt lägre än mellan 0,17 till 0,20 volt i din gasspjällssensorn.

Orsaker / Lösningar

En TPS inte ge tillräckligt med spänning kan orsakas av en felaktig sensor eller ledningsdragning, om nyligen ersatt det kan vara felaktigt inställd. Kontrollera med en utbildad mekaniker för att se om du behöver byta din TPS. En ersättnings TPS är inte en stor investering, och kan oftast köpas för mycket mindre än $ 100.

överväganden

Körning med felaktigt justerad eller defekt TPS kan vara farlig för förare som din Jeep kunde uppvisa oregelbunden eller ingen acceleration, kört problem eller strypa svallande. Se en mekaniker så snart som möjligt.