konditionera litium polymer batterier

Hur man laddar Litium Polymer batterier

May 19

Hur man laddar Litium Polymer batterier


Litium-polymer ( "lipo") batterier är baserade på samma teknik som vanliga litiumjonbatterier. Den litiumpolymerbatteri är inbäddad i ett polymerskal som är lättare i vikt än standard batterihöljen. Den lätta designen gör lipo batterier idealisk för att driva mobiltelefoner och andra små elektriska apparater. Efter lämpliga förfaranden för laddning lipo batterier är viktigt. Felaktig laddning kan inte bara förstöra batteriet, men det kan också leda till att batteriet fattar eld eller explodera.

Instruktioner

1 Skaffa en batteriladdare som utformats speciellt för litium teknik batterier. Dessa laddare är utrustade med en sensor som känner av små spänningsfall som sker i ett litium-typ batteriet när laddningen är klar och stoppar laddningen. Använder andra typer av laddare kommer att resultera i överladdning och är farligt. Litiumbatteriladdare börjar under $ 20, men kan köra över $ 100, beroende på laddarens egenskaper.

2 Kontrollera spänningen med en spänningstest meter i varje cell av multi-cell litium-polymer-batterier med jämna mellanrum. Du kan hoppa över detta steg ibland, men se till att du testa batteriet var fem till tio avgifter. Om en cell i batteriet varierar med mer än 0,1 volt från andra celler, är spänningsfallet indikerar laddningen klar kan inte upptäckas av laddaren, vilket resulterar i en överbelastad och risk för brand.

3 Anslut batteriet till laddaren (följ ladda tillverkarens anvisningar) med laddaren avstängd. För en full laddning, ställa laddaren till 4,2 volt. För att förlänga batteritiden kan du ställa in laddningsspänningen till 4,10 volt och ändå få en 80 procents laddning. När detta är gjort, slå på laddaren på.

4 Låt batteriet laddas i fyra till sex timmar. Laddaren stängs av automatiskt när batteriet är fulladdat. De flesta laddare kommer med en timer som du kan använda för att ställa in en avstängningstiden samt för ökad säkerhet. När laddningen är klar, stäng av laddaren och ta ut batteriet.

Tips

  • Helt dränering ett litiumpolymerbatteri inte kommer att orsaka skada med några andra typer av batterier. Egentligen bör du köra batteriet helt ner var 30 avgifter eller så. Detta orsakar att batteriet "reset" och hjälper till att säkerställa korrekt funktion.
  • Om du inte kommer att använda en lipo batteriet omedelbart, ladda det till cirka 40 procent.
  • Lämnar ett fulladdat litiumjonbatteri av något slag fulladdat utan att använda den förkortar batteriets livslängd.
  • För att skydda dina lipo batterier, förvara dem på en sval, torr plats i direkt solljus och på en icke-ledande yta.

Hur man laddar Litium Polymer batterier på 2C Rate

February 13

Hur man laddar Litium Polymer batterier på 2C Rate


Litium-polymer (LiPo) batterier är hög energi, lätta celler, vilket gör dem batterier val för fjärrkontroll (RC) flygare. Den tid det tar att ladda ett LiPo batteri kan vara viktigt: En RC flygplan på marken är bortkastad tid, så använd en rörlig ränta LiPo laddaren och ladda den på 2C. Termen "2C" innebär att användningen av denna avgift betygsätta dina batteriet laddas dubbelt så snabbt som 1C. Innan du använder denna avgift takt, måste du se till att batteriet är av rätt typ; annars kan konsekvenserna bli farlig. Batteriet kan antändas eller, ännu värre, explodera.

Instruktioner

1 Läs etiketten på din LiPo batteri för att bestämma dess urladdningshastighet och, om den är angiven, dess högsta säker laddningshastighet. LiPo batterier har en C kodning som används för att ge råd till maximal hastighet urladdning. Till exempel, ett batteri märkt "Discharge 20C" innebär att du kan säkert dränera energi från batteriet 20 gånger större än den ordinarie kursen. Alltmer batterier har också laddningshastighet betecknas som "Charge", följt av 1C, 2C eller 3C. För att ladda batteriet säkert på 2C, måste det framgå "Discharge 20C" eller "Charge 2C." Om det är mindre än dessa siffror, inte fortsätta.

2 Ställ in variabel LiPo laddare för att ladda på 2C. Om laddaren inte har en C rating, måste du beräkna milliamperetimmar (mAh) och ställa in laddaren därefter. Varje enskild LiPo cell producerar 1320 mAh; Därför laddar batteriet vid 1320 mAh motsvarar en laddningshastighet 1C. Ladda batteriet vid 2C, ställa in laddaren till 2640 mAh. Du måste också ställa in spänningen på variabeln LiPo laddare. Ett enda batteri tar en högsta avgift på 4,2 volt.

3 Anslut din variabel LiPo laddaren till batteriet när du har kontrollerat inställningarna igen. Anslut laddaren och slå på den. Bo i närheten så att du kan regelbundet kontrollera värmen från batteriet. Kom ihåg att batteriet laddas på halva tiden vid 2C. Tryck på batteriet var tionde minut under laddningsprocessen. Stäng av laddaren omedelbart om batteriet blir varmt vid beröring. Batteriladdaren stängs av automatiskt, när det är laddat, för att stoppa batteriet från att bli överladdas. Ta bort LiPo batteriet ur laddaren.

NiMH Vs. Litium uppladdningsbara batterier

April 26

NiMH Vs. Litium uppladdningsbara batterier


Två av de vanligaste uppladdningsbara batterier som används idag är nickel-metallhydrid-batterier (NiMH) och litium-jon-batterier. Men att jämföra dem inte kan vara särskilt användbar för de flesta konsumenter, såsom litium-jon-batterier är inte tillgängliga i konsumentkvalitet storlekar, enligt energigurun Michael Bluejay.

missuppfattningar

Många människor förväxlar litiumbatterier, som inte är laddningsbara, med litium-jon-batterier, som är laddningsbara. Ingen jämförelse finns för storlek AA NiMH-batterier och litiumbatterier. Men är det möjligt att jämföra storleken på NiMH och litium-jon-batterier som används i tillverkningen.

Identifiering

NiMH-batterier använder väte från sällsynta jordartsmetaller, såsom lantan, enligt Electropedia.org. Litiumjonbatterier använder litium, den lättaste metallen, löst i kol att leverera ström. Även om den första litiumbatterier används rent litium, har de flesta branscher bytt till en litiumkompositmaterial.

Funktioner

Jämfört med den traditionella alkaliska batterier, NiMH och litium-jon-batterier ger en mycket högre energikapacitet. NiMH kan leverera 1300 till 2900 milliampere per timme i en AA-batteri, beroende på tillverkaren, enligt Michael Bluejay. Varje litiumjoncell levererar cirka 1000 milliampere per timme. Båda typerna är resistenta mot "minneseffekt", där batteriet "kommer ihåg" mindre än 100 procent av avgiften.

nackdelar

Litiumjonbatterier är endast tillgängliga i produkten för avsedd användning - oftast kraftfulla elektronik, såsom bärbara datorer - eller de innehåller speciella laddare ofta medföljer produkten, enligt Electropedia.org. Dessutom kan de inte erbjuda en kostnadsfördel över alkaliska batterier i kraftfulla applikationer. NiMH-batterier är utmärkt för de flesta användningsområdena, med undantag för rökdetektorer och ficklampor. NiMH-batterier förlorar ungefär 25 procent av sin laddning varje månad. Således, litium och litium-jon-batterier är bättre för nödutrustning.

potential

Industrier byter till litium-jon-batterier, särskilt i hybridfordon, enligt forskare och ingenjörer för Amerika Action Fund. En del av denna förändring har skett på grund av svårigheten att företag finner att ta emot en licens till NiMH patent. En annan anledning att hybrid tillverkare ger för att byta till litium-jon är den låga vikten, vilket ökar bränsleeffektiviteten.

Vad är litium-jon-batterier?

October 16

Vad är litium-jon-batterier?


Litium-jon (Li-ion) batterier består av litiumföreningar som är mer stabil än elementärt litium används i sin renaste form för att göra litiumbatterier. Till skillnad från litiumbatterier, litium-jon-batterier är laddningsbara och kan laddas hundratals gånger, medan litiumbatteri aldrig bör laddas. Litiumjonbatterier är ibland kallas gungstol batteriet eftersom litiumjoner (Li +) gunga fram och tillbaka mellan de negativa och positiva elektroderna medan cellen laddas ur och laddas enligt batteri Chronicle hemsida.

användar Fördelar

Litiumjonbatterier har en högre densitet än de flesta batterier, så att de kan lagra mer energi för sin storlek. Batterierna arbeta vid en högre spänning än andra uppladdningsbara batterier, vilket innebär en cell kan användas i stället för multipel nickel-kadmium (NiCd) eller nickel-metall-hydrid (NiMH) celler. Dessutom, eftersom litium-jon-batterier håller en avgift för en längre tid, även när den inte installeras i en elektronisk utrustning, de är mer praktiska än NiCd och NiMH-batterier. Specialitet litiumjonbatterier kan ge tillräckligt mycket hög ström till elverktyg. Dessa batterier har snabbt ladda kapacitet, ingen minneseffekt och breda temperaturområden för drift.

Skillnader från andra batterier

Litiumjonbatterier är dyrare än liknande NiCd eller NiMH-batterier, eftersom de tillverkas i mindre mängder och är mer komplicerat att göra. Sofistikerade laddare är också skyldiga att på ett säkert sätt övervaka uppladdningsprocessen, och varje storlek av Li-ion batteri behöver en egen laddare. Batterierna är också sköra och behöver en skyddskrets för att upprätthålla spänning och försäkra säker drift, enligt batteri universitetets webbplats.

Batteristorleks Säkerhet

Litiumjonbatterier är inte tillgängliga i vanliga batteristorlekar som AA, C eller D. Detta är en säkerhetsfunktion som kan undvika en potentiell brand. Arbetar vid en mycket högre spänning - 3,7 volt per cell - av misstag sätta ett litiumjonbatteri i ett NiMH eller NiCd laddaren inte utformad för en litium-on batteri kan göra att batteriet antänds, enligt miljövänliga batterier.

Lagring

Litiumjonbatterier kan upprätthålla en avgift för flera månader. Batteriet bör lagras när den är helt eller åtminstone delvis laddade. Förvaring av litium-jon-batteri med en mycket låg kostnad för flera månader kan tillåta spänningen att sjunka under den inbyggda säkerhetsmekanism som gör det möjligt att laddas. För långa lagringstider är det bäst att ladda batteriet efter några månader. Enligt miljövänliga batterier, för bästa resultat batteriet ska användas varannan månad och vänster med en partiell eller full laddning.

bortskaffande Försiktighet

Som ett uppladdningsbart batteri, litium-jon-batterier kan återvinnas och bör därför återvinnas. Litiumjonbatterier får aldrig brännas eftersom de kan explodera. Företag som säljer batterier kommer också att ta dem tillbaka för återvinning, enligt miljövänliga batterier.

Hur använder jag Litium AA-batterier i Nikon N90s?

March 3

Hur använder jag Litium AA-batterier i Nikon N90s?


När batterierna i din Nikon N90s måste bytas ut, rekommenderar instruktionsboken att du endast använder alkaliska batterier istället för litiumbatterier. Detta beror delvis på att litiumbatterier inte hade testats på N90s vid tidpunkten kameran infördes. Vissa kameraanvändare fortfarande väljer att använda litiumbatterier på grund av den högre spänningsnivån. Även om du kan använda litiumbatterier, tänk på att använda dem kan möjligen garantin på kameran ogiltig.

Instruktioner

1 Se till att du har fyra litium AA-batterier. Du måste byta ut dem alla på en gång för att säkerställa optimal prestanda. Du bör inte heller blanda batterimärken. Om du ska använda ett litiumbatteri, bör de andra också vara litium.

2 Ta bort batterihållaren från batterifacket på din Nikon N90s. Batterifacket sitter på nedre högra sidan av kameran. För att ta bort locket måste du först använda en skruvmejsel eller något annat litet föremål för att lossa skruven. Sedan kan du dra ut batterihållaren.

3 Ta bort de gamla batterierna ur batterihållaren.

4 Sätt alla fyra litium AA-batterier. Se till att "+" i slutet av batterierna är i linje med "+" symboler inuti batterihållaren. Den "-" i slutet av batterierna bör anpassas med "-" symboler. Underlåtenhet att korrekt inrikta batteri symboler kan leda till skador på kameran och / eller batteriläckage.

5 Sätt tillbaka batterihållaren i batterifacket och dra åt skruven.

Hur man använder mobiltelefoner med litium-jon-batterier

September 19

Hur man använder mobiltelefoner med litium-jon-batterier


Litiumjonbatterier blir snabbt batteriet i valet för mobiltelefoner och andra mobila enheter. I motsats till nickelbatterier, litium-jon-batterier ger mer kraft mellan laddningarna, väger mindre och är inte benägna att minneseffekt. Minneseffekt är ett vanligt problem med nickelbatterier som kräver att du fylla i hela urladdnings och laddningscykler för att upprätthålla batteriet. Om din mobiltelefon använder ett litiumjonbatteri, bör du hålla några tips i åtanke att maximera batteriets livslängd och undvika skador på telefonen.

Instruktioner

1 Ladda batteriet vid behov. Litiumjonbatterier behöver inte vara helt urladdat och laddas för att upprätthålla batteriet, så att du kan ladda telefonen så ofta det behövs utan att behöva oroa skada litiumjonbatteri. Litiumjonbatterier varar i allmänhet mellan 300 och 500 fulla laddningscykler innan deras kvalitet börjar försämras.

2 Övervaka längden på din mobiltelefon laddning. När batteriet börjar försämras, förlorar det sin förmåga att hålla en full laddning. När du märker att litiumjonbatteri arbetar vid 80 procent eller mindre, är det dags att beställa en ny.

3 Håll din mobiltelefon ur extremt varma och kalla temperaturer, eftersom detta skadar batteriet och gör att den försämras snabbare. För bästa resultat, hålla telefonen i temperaturer mellan 30 och 95 grader Fahrenheit.

4 Öppna batteriluckan med jämna mellanrum för att kontrollera fysiska tillstånd av batteriet. Leta efter bubblande eller svullnad av batteriet, ett vanligt problem med överutnyttjas eller på annat sätt skadade litium-jon-batterier. Om batteriet ser deformerade, ta ut och ersätta det omedelbart.

Hur man laddar Litium Mobiltelefon Batterier

February 3

Hur man laddar Litium Mobiltelefon Batterier


Många mobiltelefoner på marknaden idag använder litium, litium-jon eller Li-ion batterier (dessa är olika namn för samma batteri typ). Du kan kontrollera själv att se om du har ett litiumbatteri genom att ta bort batteriluckan från telefonen, tittar på batteriet på ovansidan och titta under stora bokstäver och siffror. Batteriet ska ge en spänning och sedan den typ av batteri. Om batteriet säger litiumjon, så har du ett litium mobiltelefon batteri. Laddning denna typ av batteri är mycket enkel.

Instruktioner

I hemmet

1 Förvara batteriet i telefonen.

2 Anslut mobiltelefon laddare i väggen ..

3 Anslut telefonen till laddaren. Ibland kommer det att finnas en gummiflik skydda laddaren porten. Se till att du drar gummifliken tillbaka innan du försöker ansluta laddaren. Kontrollera bruksanvisningen för den exakta platsen för öppningen för batteriladdaren.

4 Låt telefonen ansluten till en till fem timmar.

5 Ta bort telefonen från laddaren.

I bilen

6 Låt batteriet i telefonen.

7 Ta cigarettändaren ut av tändaren porten.

8 Anslut biltelefon laddaren.

9 Anslut den andra änden av laddaren till telefonen.

10 Låt telefonen på laddaren när du är i bilen.

Tips

  • Du kan köpa reservbatterier från tjänsteleverantörens mobiltelefon återförsäljare platser. Du kan köpa reservdelar laddare någonstans mobiltelefon tillbehör säljs --- du behöver bara modellnumret på telefonen för att köpa rätt laddare.

Hur ansluta två LiPo batterier

April 15

Hur ansluta två LiPo batterier


Litium-polymer-batterier (ofta förkortat LiPo) var ursprungligen avsedd för enheter som mobiltelefoner och bärbara datorer. De är nu ofta används av entusiaster som flyger modellflygplan eller segla modellbåtar. Detta beror på att LiPo batterier är mycket lätt jämfört med andra typer av batterier. Varje batteriutgång är i regionen av 3,7 volt. Det finns två sätt att ansluta två LiPo batterier: parallell- och serie. Parallellt håller samma spänning men fördubblar uthållighet; serien fördubblar spänning men uthållighet är densamma som har ett batteri. Det är enkelt att ansluta två LiPo batterier.

Instruktioner

LiPo batterier parallellt

1 Linje LiPo batterier bredvid varandra så att du kan enkelt ansluta dem. Varje batteri har en tydligt markerad positiv (+) och negativa (-) terminal.

2 Ansluter en tråd till den negativa anslutningen hos den första LiPo batteri och anslut sedan den andra änden till den negativa anslutningen hos den andra LiPo batteriet.

3 Anslut en kabel till den positiva polen på den första LiPo batteri och anslut sedan den andra änden till den positiva polen av den andra LiPo batteri

4 Ansluta en andra tråd till den negativa anslutningen hos den andra LiPo batteriet. Detta kommer att ansluta till den enhet du tänker makt. Anslut en andra kabel till den positiva polen på din andra LiPo batteri. Detta kommer också att ansluta till den enhet du tänker makt.

5 Kontrollera att du kan ansluta de LiPo batterierna parallellt korrekt och trådarna är säkra.

6 Anslut lösa ledningar anslutna till andra LiPo batteri till den negativa och positiva terminalerna på enheten du vill till makten. Du har anslutit två LiPo batterier parallellt och fördubblade sin uthållighet.

LiPo batterier i serien

7 Rada upp LiPo batterierna du vill ansluta så att de är nära varandra med terminalerna åt samma håll. Varje batteri har en tydligt markerad positiv (+) och negativa (-) terminal.

8 Anslut en kabel till minuspolen på din första LiPo batteri och anslut sedan den andra änden till den positiva polen på din andra LiPo batteri.

9 Anslut en kabel till den positiva polen på din första LiPo batteri. Detta kommer att ansluta till den enhet du vill makt.

10 Anslut en kabel till den negativa polen på din andra LiPo batteri. Detta kommer att ansluta till den enhet du vill makt. Kontrollera att du kan ansluta dina LiPo batterier på rätt sätt och trådarna är säkra.

11 Anslut lös tråd, ansluten till den negativa polen på din första LiPo batteri, till den negativa polen av unti du ska slå. Anslut lös tråd, ansluten till den positiva polen på din andra LiPo batteri, till den positiva polen av den enhet du vill makt. Dina två LiPo batterier är kopplade i serie.

Tips

  • LiPo batterier ska hanteras med stor försiktighet. Använda i enlighet med tillverkarens instruktioner. Hålla sig borta från värme. Inte överladda.
  • Se till att du inte ansluta kablarna felaktigt, eftersom du kan skada batterierna.
  • När batterierna behöver laddas, koppla bort dem och laddning separat om du inte har rätt laddningsenheten som är specifik för det sätt du har anslutit dem (parallellt eller serie).
  • Det är farligt att ansluta två olika typer av batterier som LiPo och NiCad.

Förklaring av LiPo batterier

September 9

Litium-polymer-batterier är en form av laddningsbart batteri nära besläktad med litiumjonbatterier. LiPo batterier är populära i enheter som MP3-spelare och mobiltelefoner på grund av sin ringa storlek och behålla hög energi.

Polymer

En torr, lätt litiumpolymer, som är laminerat mellan anod och katod i batteriet, används för att utbyta joner, vilket ger kraft och laddar batteriet. Den lilla storleken på batteriet, så liten som 1 mm per cell, möjliggör en mängd olika former som skall tillverkas.

hybrider

Många batterier annonseras som LiPo är i själva verket ett litiumjonpolymer som använder en gel-fyllda polymeren för att öka graden av jonbyte. Genom att använda en gel risken för läckage som är möjlig med litiumjonbatterier är reducerad.

Långsam

Den torra processen involverad i jonbyte inom LiPo batterier är långsamma och ineffektiva, vilket gör hastigheten för laddning av ett LiPo batteri långsam och överföringen av kraft ofta kompletteras med en långsam hastighet.

Fakta om Mobiltelefon Batterier

February 3

Fakta om Mobiltelefon Batterier


Mobiltelefon batterier finns i fyra olika typer; Nickel Kadmium, nickelmetallhydrid, litiumjon och Lithium Ion Polymer. Varje batteri kommer också i olika storlekar, med vissa batterier som erbjuder höga kvalitetskrav än andra.

Nickel Kadmium (NiCad) Varning

Nickel Kadmium är den äldsta av mobiltelefon batterier och är benägna att ett fenomen som kallas "minneseffekt", där ett batteri laddas när inte tom bara ladda den sista kända minnespunkten. Minneseffekt kan leda till att batteriet endast delvis laddning.

Nickelmetallhydrid (NiMH) Info

NiMH-batterier är inte benägna att samma mängd minneseffekt hittades på NiCd batterier och de kör även 30 till 40% längre. Dessa batterier kan även laddas till 50% av sin batteristyrka på bara 15 minuter. Till skillnad från kadmium, dessa batterier är också miljövänlig, görs med giftfria material.

Lithium Ion (Li-Ion) Information

Litiumjon som ger upp till 40% mer minneskapacitet än NiMH-batterier, har också en lägre vikt och mindre storlek. Litiumjonbatterier finns på nyare mobiltelefoner och andra digitala enheter. Överladdning ett litiumjonbatteri för mer än 24 timmar på en regelbunden basis kan skada batteriet.

Litium Polymer (Li-Poly) Fakta

Litium Polymer batterier är de mest lätt av mobiltelefon batterier och även den säkraste, du kan köra en spik genom denna typ av batteri och det kommer inte att explodera. Polymer batterier erbjuder också upp till 40% mer batteristyrka än NiMH-batterier och är inte benägna att minneseffekt. De nyaste mobiltelefoner tenderar att använda denna typ av batteri.

batteristorlekar

Mobiltelefon batterier mäts i milliampere (mAh) och typiska batteristorlekar för mobiltelefoner sträcker sig från 400mAh till 1600mAh för den senaste högteknologiska smartphones.