konvertera 8mm kasett

Gör det själv Konvertera 8mm till digital

January 24

Gör det själv Konvertera 8mm till digital


Ett antal videoredigering och bearbetning företag nu erbjuder tjänsten att konvertera 8mm film och videoband till DVD eller digital videofiler, vilket gör dessa filmer och band som ska visas på en variation av nyare enheter, lagras mer bekvämt och bevaras bättre än analoga källor . Lyckligtvis finns det sätt att göra denna överföring hemma, utan att betala en professionell eller köpa dyr utrustning.

Instruktioner

konvertering Film

1 Ladda filmen i en filmprojektor och förbereda det som ska screenas. Projicera filmen på en projektionsskärm eller en platt vit yta, såsom en vägg.

2 Rikta en videokamera på plats filmen kommer att projiceras på. Montera kameran på ett stativ för att säkerställa att inspelningen kommer att förbli stillastående. Ställ in den till kameraläge och ha den redo att spela. Även om denna metod att omvandla film kan verka mycket låg-tech, är det fortfarande det bästa alternativet som inte innebär en dyr telecine maskin eller scanner.

3 Spela filmen tillräckligt länge för att rikta videokameran ordentligt, komponera bilden och göra nödvändiga justeringar, såsom zoom och fokus. Sedan ladda eller spola tillbaka filmen till sin utgångspunkt.

4 Tryck på "Record" i videokameran och börja spela filmen igen. Tryck på "Stop" när du är klar.

konvertera video

5 Se till att din dator har rätt ingångs, som kan vara iLINK, IEEE 1394 / Firewire eller USB 2.0, för att ansluta just din videokamera. Du bör också ha ett videoredigerings program, till exempel Windows Movie Maker, som levereras som standard i de flesta Windows-baserade datorer.

6 Anslut videokameran till datorn med en lämplig kabel. Firewire till iLINK adaptrar finns vid behov för att få kabeln passa olika typer av ingångsport.

7 Slå på videokameran genom att sätta den på uppspelning och sätt 8mm tejp som ska konverteras (eller inspelning av 8mm film), medlyssning det till startpunkten. Öppna din valda video program om det inte öppnas automatiskt på och känner igen kameran.

8 Klicka på "Från digital videokamera" i menyn "Import" (eller motsvarande kommando för just din programvara) om importfönstret inte redan dyka upp. Tryck på "Play" på videokameran och klicka på "Record" på skärmen för att börja importera videon och klicka på "Stop" när du når slutpunkten.

9 Namnge den överförda videoprojektet och spara den i valfri mapp (dvs "Video") på din hårddisk.

Tips

 • Videokameror i valfritt format kan användas för att göra en inspelning av en 8mm film, men tänk på de med digitala format (DVD eller hårddisk) kommer att ge en högre kvalitet inspelning och överföring till en dator.
 • Längre videofiler kan ta upp en hel del minne; se till att din hårddisk har gott om ledigt utrymme innan videoöverföring.
 • Vissa nyare videokameror kan överföra video till en dator under inspelning; använda denna metod om möjligt för att förenkla processen.

Hur konvertera 8mm Tapes

March 11

Hur konvertera 8mm Tapes


Du kan konvertera 8mm band, som är standard videokamera band, till DVD-skivor så att du kan spela upp dem i din DVD-spelare. Även nyare brännare kan tillåta dig att bandet direkt till DVD, kan du fylla i din DVD-bibliotek med familj och hemvideor genom att konvertera dina gamla 8mm band över till DVD också. Eftersom en videobandspelare är maskinen du måste använda för att spela 8mm band --- men du kan också spela bandet på videokameran --- konvertera band till en DVD-format gör att du kan spela upp filmer på din DVD-spelare eller dator.

Instruktioner

1 Anslut din TV-tuner och videokameran med A / V-kabel eller S-videokabel. En TV-kort fungerar som en videoupptagningsenheten när den är ansluten till videokameran. Detta är kortet som medföljer videokameran.

2 Installera video fånga programvara på din dator. Denna programvara levereras med TV-tuner kort.

3 Fyll på 8mm band i videokameran. Spola tillbaka det eller snabbspola det till den punkt på bandet där du vill starta överföringen till DVD.

4 Öppna video fånga programvara på din dator. När programmet öppnas klickar på antingen "Inställningar" eller knappen "Alternativ". Visa inställningen utgång för att säkerställa att den är inställd på MPEG-2, som är inställningen för DVD-bränning. Klicka på "OK" för att återgå till huvudskärmen i video fånga programvara.

5 Klicka på "Capture" på videon fångande programvara och trycka på "Play" -knappen på videokameran då. Detta sätter filmmaterial på datorn.

6 Installera och starta en DVD skapare program på datorn. Vissa datorer levereras med program förinstallerade. Du kan också ladda ner gratis program på nätet.

7 Klicka på "File" i navigeringsfältet från lanseringen skärmen på DVD Creator. Från rullgardinsmenyn, välj "Load Video" alternativet. Välj 8mm filmen du just har överförts till datorn.

8 Redigera video på datorn med hjälp av DVD Creator innan den överförs eller bränna den till DVD. Redigeringsprogram som är en del av programmet kan du lägga till en introduktion, undertexter, ett slut, musik och specialeffekter. Programmet gör det också möjligt att du kan klippa och beskära video innan du överför den till DVD.

9 Sätt in en tom DVD-skiva i DVD-enheten och stänga enheten.

10 Klicka på "Burn" knappen DVD Creator för att överföra 8mm film från datorn till DVD.

Tips

 • Var noga med att markera utsidan av DVD så att du vet vilken videofilmer är på det. Du kan skriva ut DVD-etiketter eller helt enkelt skriva på DVD-fall med en magisk markör.

Hur konvertera 8mm filmer till DVD

June 23

Hur konvertera 8mm filmer till DVD


Har du någonsin velat konvertera dina 8mm video till DVD? Det är verkligen inte alltför svårt med rätt utrustning. Läs vidare för att ta reda på hur.

Instruktioner

1 Hur konvertera 8mm filmer till DVD


Med tekniken i dag, kan du plocka upp en DVD-brännare / spelare relativt billig. Detta skulle anslutas till din TV-systemet på samma sätt som en vanlig DVD-spelare.

2 Hur konvertera 8mm filmer till DVD


Kontrollera din kamera eller 8mm spelare och leta reda på Ljud / Video utgångar. Det finns flera olika typer av domkrafter beroende på varumärken, så leta efter A / V-utgång eller bara "output" uttagen. Sedan hitta en lämplig kabel för den produktion som borde ha kommit med din enhet.

3 Hur konvertera 8mm filmer till DVD


plugga nu den motsatta änden av den utgående kabeln till "Input" uttagen på DVD-inspelning enhet, och se till att "video" och "ljud" kablar går in i motsvarande uttag. Gult är video, rött och vitt är höger och vänster video. Om du bara har en ljudkontakten, lägga den i den vita ingången.

4 Hur konvertera 8mm filmer till DVD


Nu sätter den inspelningsbara DVD-skiva i brännaren och starta inspelningen samtidigt som du spelar 8mm genom din kamera eller annan enhet. Om alla anslutningar är korrekta, bör du kunna se videon på din TV. Det korrekta flödet bör vara: Kamera utgång -> Inspelning ingång; Recorder utgång -> TV Input.

Tips

 • De flesta bruksanvisningar kommer att beskriva olika kabelkonfigureringar, konsultera din om du stöter på en binda.

Hur konvertera 8mm till CD på datorn

January 20

Hur konvertera 8mm till CD på datorn


Många människor har gamla 8mm filmer ligger runt huset någonstans att de vill konvertera till en mer permanent medium, såsom CD eller DVD, men de saknar know-how för att göra det själva. De kan också sakna pengar för att ha det gjort professionellt, vilket kan vara ganska dyr. Lyckligtvis, om du har rätt utrustning, kan du göra ett ganska bra jobb av det i dag, att hålla dina 8mm filmer levande och säkert lagras på din dator eller mediaskivor.

Instruktioner

1 Placera din film till en projektor och förbereda sig för att projicera den på en skärm eller vit vägg. Placera digital videokamera så att den kan ta bilder på skärmen så fullständigt som möjligt. Ju högre kvalitet på kameran, desto mer framgångsrikt kommer du att kunna göra detta. Kontrollera att kameran är tillräckligt nära för att fånga både bild och ljud.

2 Hit inspelningsknappen på videokameran, och sedan spela filmen som du har anslutit till projektorn. Se till att du har en bra mängd minne gratis videokameran i förväg. Registrera innehållet i filmen till färdigt. Om du har en FireWire-port på videokameran kan du välja att ansluta den till datorn med en FireWire-kabel innan inspelningen och har alla video skickas direkt till datorn under inspelningsprocessen. Om du gör detta, se till att du har en bra mängd minne gratis datorns hårddisk (30-200 gigabyte, beroende på längden av filmen) i förväg.

3 Anslut din digitala videokamera till datorn med en FireWire-kabel eller via USB, beroende på vilket stöds av din enhet. När videon är klar med inspelningen, bör det sparas på videokameran enheten. Importera den till datorn via FireWire eller USB-anslutning. Spara filen på en plats som är lättillgänglig.

4 Sätt in en tom CD-skiva i datorn. Kopiera videofiler på datorn till CD. CD du sätter kanske inte vara tillräckligt stor för alla videofiler - CD rymmer upp till 700 MB data. Om så är fallet, kan du välja att importera filer över till flera cd-skivor, eller använd skrivbara DVD-skivor i stället, eftersom de kan hålla mycket mer data. Det kan också bidra till att konvertera din video till en minnes lättare filtyp.

5 Använd en CD-skrivprogram som Video att konvertera dina CD eller DVD i media skivor om du vill mediaspelare för att känna igen dem som sådana. Annars kan du bara behandla dem som lagringsskivor, och komma åt filerna på din dator när du vill.

Hur konvertera 8mm VHS till DVD

January 22

Hur konvertera 8mm VHS till DVD


Film lagras på en 8mm kassett kan vara sentimentala eller officiellt värde. Oavsett dina skäl för att bevara det, kan du konvertera filmen från dess analoga format till DVD. Använda en extern DVD-brännare däck är enklast, men du kan också spela 8mm filmen på datorn via en digital TV-mottagare. I båda fallen kan din 8mm kassett innehåll finns på DVD-skivor för lagring eller enkel uppspelning.

Instruktioner

DVD-inspelare

1 Sätt din 8mm kassett i en 8mm-spelare eller videokamera.

2 Anslut 8mm spelaren till en DVD-brännare. Sätt 8mm spelare & # 039; s videoutgång A / V-kabeln till DVD-spelaren & # 039; s färgkodade "Line In" eller "Video In".

3 Sätt in en tom skrivbar DVD i DVD-brännaren.

4 Tryck på "Record" på DVD-inspelaren.

5 Tryck "Play" på 8mm spelare så snart som möjligt.

6 Tryck på "Stop" på DVD-inspelaren när 8mm kassetten har spelats. Om du gör det avslutar videokonvertering från 8mm till DVD.

TV-tuner Inspelning

7 Sätt 8mm kassett i en 8mm-spelare eller videokamera.

8 Anslut 8mm spelaren till datorn & # 039; s TV-tuner. Sätt 8mm spelare & # 039; s A / V-kabeln till TV-tuner & # 039; s färgkodade "Video In".

9 Starta din TV-tuner & # 039; s styrgränssnitt på din dator. Klicka på "Record" -knappen.

10 Tryck "Play" på 8mm spelaren.

11 Tryck på "Stop" på TV-tuner & # 039; s styrgränssnitt när 8mm video är klar.

12 Spara TV-tuner & # 039; s inspelning i ett filformat som är kompatibelt med din dator & # 039; s DVD-brännare, såsom MPEG eller AVI, eftersom dessa varierar beroende på modell.

13 Sätt in en tom skrivbar DVD-skiva i datorn & # 039; s DVD-brännare enhet.

14 Starta din DVD-brännare verktyg om det inte går att läsa in automatiskt. Fyll den nyskapade digitala videofiler inspelade från 8mm kassett i författaren verktyget & # 039; s bränna listan och klicka på "Burn". Om du gör det fullbordar omvandlingen från 8mm till DVD.

Hur konvertera 8mm projektorer i Super 8mm projektorer

August 2

Hur konvertera 8mm projektorer i Super 8mm projektorer


De största skillnaderna mellan standard 8mm film film och Super 8mm film film inkluderar storleken på bilden och placeringen av matarhålen. Filmen bredd är densamma, 8mm, vilket innebär med lite arbete kan du konvertera en äldre projektor för att visa Super 8-filmer. Du kan förlora lite av sidorna av bilderna, men eftersom minska antalet tand hål tillåtna Super 8 kameror för att exponera mer av filmen per ram. Du kommer också att förlora ljud om du har den på din super 8-film, eftersom vanliga 8mm projektorer inte har ljuduppspelning huvuden.

Instruktioner

1 Öppna projektorns sidopanel. Det finns många olika typer av 8mm projektorer, så du kommer att behöva bestämma vilken typ av skruvmejsel du behöver arbeta på din enhet. I vissa projektorer, kan du bara ta bort sidopanelen utan verktyg. Med andra kan du behöva ta bort några skruvar för att få tillgång till kedjehjulet.

2 Lokalisera kedjehjulet. De flesta av projektorns guider för 8mm filmen kommer inte att ha drev på dem, så att din film kommer att glida genom dessa utan problem. Den del du måste ändra blir kedjehjulet. Detta är den enhet fäst vid motor på projektorn. Dess tand bitar sticka ut med jämna mellanrum och engagera stansade hål i 8mm filmen själv. I 8mm projektor, kommer dessa tandpunkter vara för stor för att samarbeta med de mindre hålen på Super 8 film.

3 Avlägsna 8mm kedjehjulet. Ställ den åt sidan. Rikta in Super 8 kedjehjulet med fören som höll den ursprungliga hjulet. Placera den nya kedjehjulet på fören huvud och fästa den med samma skruv som höll den ursprungliga 8mm hjulet. Dra den och slå på projektorn för att göra vissa fören flyttar nya kedjehjulet korrekt.

4 Ladda en provrulle Super 8mm filmen i projektorn för att testa det. Gör detta innan du försöker en oersättlig Super 8mm film. Det beror på om du inte har kedjehjulet rätt läge, kan det riva filmen.

Tips

 • Vissa 8mm filmprojektorer använder två kedjehjul, ett ovanför och ett under linsen för att hålla hårdare tyglar hur filmen reser tillbaka till upptagningsrullen. Om du har en av dessa projektorer, måste du byta ut båda kedjehjulen med Super 8 versioner. Du kan behöva jury manipulera Super 8mm kedjehjulet för att passa 8mm fören spindeln. Försök att få en Super 8mm kedjehjul av samma storlek som den ursprungliga 8mm en. Om du inte kan, kan du behöva antingen fylla i runt spindeln eller borra hål i Super 8mm kedjehjulet så att den passar.
 • Kör Super 8mm film genom en 8mm projektor kan producera en slow motion effekt eftersom vissa Super 8mm film sköts på ett snabbare bildrutor per sekund än standard 8mm film. Om detta orsakar dig problem, kan du behöva byta ut hela motorn i 8mm projektor med en Super 8mm projektor motor. I det här fallet, kan du överväga att helt enkelt lokalisera och köpa en Super 8mm projektor eftersom det blir lättare än strippa hela äldre projektor isär.

Hur konvertera 8mm film på VHS

February 8

Konvertera gamla 8mm videoband till ett VHS-band är en enkel process. I detta handledningen, kommer du att lära den övergripande processen att flytta dina videoklipp från analog 8mm band till VHS. Processen liknar göra en kopia av ett kassettband. En 8mm videokamera är ansluten till en videobandspelare, som kommer att spela in video som spelas av videokameran.

Instruktioner

1 Anslut videoutgången på 8mm kameran till videoingången på VHS-inspelare. På de flesta AV-kablar, är videokontakten gul.

2 Anslut ljudet från 8mm kamerans ljudutgångar till ljudingångarna på videobandspelaren. Ljudkontakter är oftast röd och vit.

3 Sätt den tomma VHS-band i videobandspelaren och se till att den lindas. Kontrollera att se till att fliken inspelnings säkerheten inte har tagits bort. Fliken är på baksidan av alla VHS-band.

4 Sätt käll 8mm band i 8mm kamera eller 8mm bandspelare. Se till att bandet spolas tillbaka.

5 Tryck på play och spela in på VHS-inspelare. På vissa brännare kan bara trycka på inspelningsknappen räcka.

6 Vänta några sekunder för ledaren på VHS-band att passera och tryck spela på 8mm källan.

7 Efter den önskade delen av 8mm band har spelat, tryck stopp på VHS-inspelare. Om kablarna var korrekt ansluten, bör filmen nu på VHS-band.

Tips

 • dubbla alltid kontrollera anslutningar audio-video innan överföringar
 • Det kan finnas en viss försämring i bild- och ljudkvalitet på det duplicerade bandet.

Hur konvertera 8mm till Video

July 30

Hur konvertera 8mm till Video


8mm filmformat är i hög grad föråldrad, men många människor har minnen som lagras på dessa filmrullar. En 8mm film kan omvandlas till en video med hjälp av en videokamera, förutsatt att du har en filmprojektor för att spela 8mm filmen. Konvertera en 8mm film till video kommer att förlänga livslängden på filmen och göra den kompatibel med den senaste hemmabio teknik.

Instruktioner

1 Fäst vitt papper på en vägg med hjälp av tejp på toppen, botten, vänster och höger sida.

2 Placera bord ungefär fem fot framför papper på väggen. Placera 8mm filmprojektor på bordet och koppla in strömkabeln.

3 Ladda 8mm filmen på den främre rullen på projektorn. Trä filmen genom projektorn film grind och på upptagningsrullen.

4 Placera vattenpass på projektorns ovansida. Justera det främre benet av projektorn tills bubblan på vattenpasset är mellan de två linjerna etsade på det.

5 Slå på projektorn, och släcka lamporna i rummet.

6 Vrid kontrollratten för att slå på projektorns lampa. Fokus linsen så att kanterna på torget i ljus uppträder på vitt papper är vassa.

7 Vrid vredet för att stänga av lampan. Aktivera belysningen igen.

8 Placera stativet på den vänstra sidan av projektorn. Fäst kameran på stativet.

9 Ordna stativ så att linsen på framsidan av kameran är något framför projektorns lins.

10 Placera vattenpasset ovanpå kameran. Justera stativbenen tills bubblan på vattenpasset är mellan de två linjerna etsade på det.

11 Släck ljuset. Slå på videokameran. Vrid kontrollratten på projektorn för att slå på lampan.

12 Fokus lins videokameran så att kanterna på torget i ljus uppträder på vitt papper är vassa.

13 Vrid kontrollratten på projektorn för att starta 8mm filmen rör sig genom filmen porten. Tryck på "Record" -knappen på videokameran.

14 Tryck på "Stop" -knappen på kameran när 8mm filmen har spelats.

15 Vrid kontrollratten på projektorn för att stänga av lampan. Slå på belysningen i rummet.

16 Trä 8mm filmen från upptagningsrullen på baksidan av projektorn till rullen vid fronten. Vrid vredet till inställningen "Rewind".

17 Vänta som 8mm filmen spolas tillbaka till sin ursprungliga rulle. Vrid kontrollvredet till "Off" när filmen är klar återspolning.

18 Ta 8mm filmen från den främre rullen. Koppla ur projektorn. Ta bort den vita papper från väggen. Ta kameran från stativet.

Tips

 • Att hitta en 8mm filmprojektor, försök att titta på online-auktion webbplatser eller på secondhandbutiker eller varvet försäljning.
 • På grund av skillnaderna i inspelningshastigheten mellan en video och en 8mm film, kommer en del flimmer visas i videoinspelningen av 8mm filmen.

Hur konvertera 8mm band till DVD

August 20

Hur konvertera 8mm band till DVD


Innan handhållna rakt mot DVD-inspelare och kameratelefoner, folk fångade sina barndomsminnen med en rulle-till-rulle analog inspelning system som kallas 8mm. 8mm kamerafilm var inte det mest bekväma av videofilmning format och kan lätt förstöras med tiden genom naturligt åldrande eller exponering för direkt solljus. Det finns olika sätt, dock att bevara dessa minnen genom att överföra 8mm till DVD.

Instruktioner

Överföra 8mm till DVD

1 Leta efter en Hi-8 eller Digital8 spelare / inspelare som har ljud- och videoutgångsfunktioner. Hi-8 är en modernare version av 8mm kamera med bättre kvalitet videoband, medan Digital8 band har smalare film och kan spela in mer bilder innan du kör ut ur bandet. Den ljudutgång är normalt röd, vit, eller båda; videokontakten är gul. RCA-kontakter kan ha dessa motsvarande färgband på svarta anslutningar. Om du har en FireWire-anslutning, är processen mycket enklare eftersom FireWire-anslutningar är speciellt utformad för att överföra ljud och video till en dator.

2 Se till att din dator har videoredigeringsprogram på det som kan fånga hjälpkällor förutom en DVD konverteringsprogram. System som Windows Vista kommer med enkla videoredigeringsprogram som Windows Moviemaker som kan ta emot extra ljud och video. Program specialiserade på DVD konvertering kan ibland hantera både avskiljning och omvandlingsprocessen. Om datorn inte har en FireWire eller audio / video-ingångar, kan du behöva köpa speciell maskinvara till datorn med dessa anslutningar på dem. Se din lokala datorbutik specialist och be honom om TV-anslutning hårdvara.

3 Ställ in inspelningsprocessen för att fånga genom att först slå på programmet. Se till att programvaran är inställd för att spela in. Kommandona att göra detta för programvara kan variera från program till program, men kommandot nämner typiskt fånga eller importera video. I Windows Moviemaker, till exempel, är kommandot "import från en digital videokamera." Ta fram kommandot så att det är redo att användas. Slå på kameran och ställa in den till "play" läge. För avancerade kameror kan det finnas kommandon som automatiskt förbereder bandet för utgång fånga.

4 Anslut kameran till datorn via audio-videokablar eller FireWire sladd och tryck sedan på "spela" kommandot. Tryck sedan på "fånga" kommando på din programvara. Avskiljningsprocessen är realtid, så om du har en timmes band, kommer det att ta en timme att fånga. Spara filen som en MPEG-2-fil; detta gör det mycket lättare att konvertera 8 mm till DVD. Spara den på skrivbordet så att filen kan enkelt hämtas senare. När det sparas, kan du skarva i bilder, lägga till effekter, eller redigera filen innan du ställer upp för slutlig bränna.

Mata in en tom DVD och följ "DVD" bränna instruktionerna på visst program. "DVD Santa" är ett starkt rekommenderat, lätt att använda konvertering program. År 2008, kostar det runt $ 30.

Tips

 • Spara originalfilen innan redigering.

Hur konvertera 8mm till CD

March 28

Hur konvertera 8mm till CD


Många människor har 8mm rullar hemma från gamla hem videor. Eftersom tekniken har blivit föråldrad det är kostsamt att ha dem konverterade professionellt. Men om du kan konvertera filmen hemma med några grundläggande saker och lite tid och tålamod. Resultaten kommer att vara mer än tillräcklig för att hålla minnena vid liv och dela dem med vänner.

Instruktioner

1 Ställ in din 8mm projektor på ett bord. Tabellen bör vara ca sju fot från väggen och du bör kunna helt mörkare rummet.

Om maskinen inte har använts nyligen du vill damma av och se till att den fungerar som den ska. Du kan använda en ren, mjuk pensel damm på linsen. Byt ut glödlampan om så behövs. Var noga med att inte hantera lampan direkt. Använd en mjuk trasa som finger olja kan orsaka lampan att explodera.

2 TAPE A stora bitar av tjock, vit affisch ombord på väggen. Detta kommer att fungera som din filmduk. Se till att affischen styrelse är på en höjd som motsvarar din projektor. Gör nödvändiga justeringar med projektorn för att se bilden passar på affischen styrelse.

3 Montera kameran på stativ och ställa upp strax före projektorn. Du vill att kameran och projektorn att vara så nära varandra som möjligt. Kameralinsen ska centreras med projektorlinsen. Höj kameran så högt som möjligt utan att blockera projektionen. Detta kommer att hjälpa till att hålla bilden från att bli skev.

4 Ställ in datorn på bordet bakom projektorn. Du behöver en strömkälla för datorn om du använder en bärbar dator eftersom denna process kan ta lite tid. Anslut datorn till kameran så att videon sparas direkt på datorn. Du kan också kontrollera ditt arbete från datorn som du framsteg.

5 Ställ in kamerans slutartid 1/60 sekund och ställ in projektorn till 20 bilder per sekund. När du börja filma kan du se ett flimmer på digital film. Detta innebär att du behöver för att spela med de kriterier på din specifika utrustning för att minska eller eliminera flimmer. Försök att ställa in projektorn till 10 bilder per sekund.

6 Ställ in vitbalansen genom att köra projektorn utan någon film i. Zooma in på affischen styrelse med din digitalkamera och gå till din vitbalansinställningar. Tala om för kameran att vad du fokuserar på är vit och spara inställningen.

Om du inte har möjlighet att göra detta, ställ in automatisk vitbalanskontroll för inomhus / glödlampor.

7 Låt kameran automatiskt ställa in exponering, men manuellt fokusera linsen på skärmen så att den inte zooma in och ut söker efter något att fokusera på när bilden ändras.

8 Registrera den 8mm rullen genom att stänga av lamporna, inställning av bildrutan i videon så den täcker den affisch ombord men inte någon av väggen. Starta inspelning på videokameran och sedan mata den första filmrullen i projektorn. På datorskärmen, titta efter eventuella justeringar i vitbalans, filmhastighet eller fokus.

Fortsätt mata 8mm rullar genom projektorn tills du klar.

9 Redigera film i en digital redigering programmet när det har varit helt laddat. När du är klar kan du spara den på en CD eller DVD. Om du använder CD-skivor, måste du spara den på en video-CD (VCD) eller en Super Video CD (SVCD), som kan spelas i DVD-spelare.

Spara den färdiga filen på CD: n genom att välja CD-enheten i listrutan när du sparar filen. Du kan också hitta filen på hårddisken och dra in den i CD-mappen. Oavsett vilken typ av disk du väljer se till att det har en tillräckligt stort minne för filen.