koppla förbi bose mazda 6

Hur att koppla upp en Bose CineMate till en ny Phillips platt utan ljud

December 23

Bose CineMate ljudsystem expandera ljudupplevelse från din Philips platt-TV för att bättre passa den miljö i din hemmabio. Även platt-TV inkluderar typiskt högtalare, de saknar kraft och kvaliteten på externa högtalarsystem. Bose CineMate innefattar en anslutningsmodul så att du inte behöver köpa en extra mottagare att koppla upp högtalarsystemet till TV: n och annan audio / visuell utrustning. Även om Philips platt högtalarna inte fungerar, kan du använda ljudanslutningsportar för att skicka ljudet till ett externt högtalarsystem.

Instruktioner

1 Stäng av TV: n och Bose CineMate.

2 Sätt ena änden av den digitala ljudkabeln i digital ljudutgång på baksidan av Philips platt-TV.

3 Anslut den andra änden av kabeln till den digitala ljudkontakten på Bose CineMate anslutningsmodulen.

4 Slå på TV: n och Bose CineMate att börja spela ljudet från TV: n via högtalarsystemet CineMate.

Hur att koppla upp en Bose 901 till en Denon AVR 3600

December 30

Hur att koppla upp en Bose 901 till en Denon AVR 3600


Bose 901 är en stereohögtalare som ansluts till en mottagare såsom Denon AVR 3600, som ger kraft för att driva högtalarsystemet. Både Bose och Denon tillverkar avancerade komponenter som konsekvent mottagare positiv kritik från audiofiler publikationer och webbplatser som Audio Review, prisar ljudkvalitet. Båda komponenterna är försedda med färgkodade twist-knopp terminaler för anslutning av högtalarkablarna.

Instruktioner

1 Placera högtalarna på vänster och höger om Denon mottagaren vid det önskade avståndet.

2 Klipp en tråd tillräckligt länge för att ansluta mellan varje 901 och baksidan av Denon mottagaren. Bose rekommenderar att du använder minst 18 gauge högtalarkabel för att överföra signalen.

3 Remsa 1/2 tum av isoleringen från paret av trådsträngar i varje ände.

4 Vrid de röda och svarta knoppar moturs på baksidan av varje 901 för att exponera de kala metallstolpar under.

5 Vira en tråd runt stolpen under den röda knappen och den andra runt den svarta stolpen, sedan dra åt båda vreden.

6 Anslut ledningarna från 901 högtalaren på vänster sida av rummet till vänster kanalterminaler på Denon genom att skruva loss de två vreden och linda trådarna runt stolparna. Anslut kabeln från den röda terminalen på 901 till den röda terminalen på Denon. Den andra kabeln ansluter till den svarta terminalen.

Tips

  • Koppla Denon från eluttaget när du ansluter högtalare.

Hur man koppla upp min Bose Wave till Mitt Panasonic Viera

June 21

Du kan ansluta Bose Wave till din Panasonic Viera att spela upp ljudet från din platt-TV över högtalarsystemet Bose. The Wave har en Extra port på baksidan för att möjliggöra extern ljudspelare eller i detta fall TV: n. Det tar bara en sekund eller två för att ansluta de två enheterna. Du kommer att spela ljudet från TV: n över Bose Wave på nolltid.

Instruktioner

1 Hitta "Audio Out" portar på baksidan av Panasonic Viera.

2 Anslut de röda och vita änden av RCA adapter till motsvarande "Audio Out" port.

3 Sätt i den andra änden av adapterkabel till "AUX" port på baksidan av Bose Wave. Tryck på "AUX" -knappen på Bose-fjärrkontrollen och ljudet från Panasonic Viera kommer att spela över Bose Wave högtalare.

Hur man koppla in en Bose till en Bright House fjärrkontroll

May 12

Hur man koppla in en Bose till en Bright House fjärrkontroll


Du kan ansluta Bose stereo eller hemmabiosurroundsystem till Bright House kabelbox kontroll utan alltför stor ansträngning. Du måste ha tillgång till den bakre delen av både TV och din kabelbox. Alla digitalbox och tv-anslutningar är färgkodade för att underlätta din uppgift. Genom att ansluta din Bose-system till din TV och kabel rutan kommer du att kunna njuta av den sanna Dolby Digital-ljud där många program sänds i dag.

Instruktioner

1 Hur man koppla in en Bose till en Bright House fjärrkontroll

Hemmabiosystem är en trevlig ljudsystem för ditt hem.

Kontrollera vilken typ av kabelbox som ska anslutas till din Bose ljudsystem. Bright House kabel-TV-företaget har flera olika märken och modeller av kabel-boxar. Den rutan du har beror på det område där du bor.

2 Se din bruksanvisning för kopplingsschema. Om du inte har fått en bruksanvisning när Bright House TV anslöts, ring din lokala Bright House kontor och begära en bruksanvisning för ditt varumärke och modell av kabelbox omvandlare. 3 Hur man koppla in en Bose till en Bright House fjärrkontroll

Anslutningarna kommer att märkas och färgkodade på baksidan av både digitalbox och ljudsystem.

Matcha kabelanslutningen till anslutningen på baksidan av Bose ljudsystem. Den vanligaste anslutningen kommer att vara med färgkodade tråd diagrammet. Om ditt ljudsystem, digitalbox och tv kommer att acceptera en HDMI-anslutning, skulle detta ge dig den bästa ljudöverföring möjlig. Du måste ha en HDMI-kabel när du väljer detta alternativ.

4 Hur man koppla in en Bose till en Bright House fjärrkontroll

Alla standardanslutningar är färgkodade.

Anslut trådkablarna enligt diagrammet genom att matcha de färgkodade ändarna av trådarna. Till din kabelbox, TV och ljudsystem.

Tips

  • Kontrollera din TV manual för att se om du behöver ändra inställningarna för att mata ut ljudet till externa högtalare Bose ljudsystem. Vissa TV-apparater kan detektera de externa högtalarna och ändra inställningarna automatiskt.

Hur att kringgå Bose Amp i RSX Type S

August 30

Hur att kringgå Bose Amp i RSX Type S


När man använder en hög effekt förstärkare i bilen (inklusive en Acura RSX Type S), såsom en Bose amp är du antingen kommer att dra ytterligare elektrisk ström från bilens batteri eller kräva ett separat batteri för stereon. Detta är antingen kommer att minska batteritiden eller vara en extra kostnad. I stället kan du bara förbi Bose förstärkare och anslut högtalarna direkt till bilstereon mottagaren.

Instruktioner

1 Leta upp Bose amp i din Acura RSX Type S. Detta är typiskt i bakluckan på bilen.

2 Ta bort trådarna löper från stereo till Bose förstärkarens "Bakre vänster" anslutningsport, sedan bort ledningarna rinna ut "Speaker Bakre vänster." Twist dessa trådar ihop och placera en trådlock över anslutningen.

3 Upprepa uppgiften med "Rear Right" och "Speaker Bakre höger", liksom de två främre högtalarna. När du fäster samman trådarna och placera locket över anslutning du förbi Bose förstärkare och skicka ljudsignalen direkt från stereon till högtalarna. Du kan alltid ta bort tråd locken och koppla ledningarna tillbaka till Bose förstärkare som helst du väljer.

Hur ansluter jag en Bose 901 Equalizer till en Denon AVR 3600?

February 22

Hur ansluter jag en Bose 901 Equalizer till en Denon AVR 3600?


Bose 901 ljud equalizer levereras med Bose 901 högtalarpaket och används för att justera ljudet över ett frekvensområde. Denon AVR 3600 är en high-end ljudsystem med tejp monitor uttag för anslutning av en equalizer såsom Bose 901. Två vanliga stereokablar med RCA-typ pluggar i båda ändarna behövs för att ansluta komponenterna.

Instruktioner

1 Anslut den ena änden av en stereokabel i två "tape out" ljuduttagen på baksidan av Denon AVR 3600, som förbinder den vita kontakten till det vänstra uttaget och den röda kontakten till höger.

2 Anslut kontakterna på den andra änden av kabeln till "Ljud In" uttag på baksidan av 901 equalizer.

3 Anslut den andra uppsättningen av stereokablar från "Audio Out" uttagen på equalizer till "Tape 2 Ljud In" uttag på Denon mottagaren.

4 Tryck på "Tape Monitor" -knappen på framsidan av Denon att aktivera anslutningen till equalizer. Genom att trycka på knappen en andra gång förbi equalizer.

Tips

  • Koppla Denon och Bose från eluttagen medan förbinder komponenterna.

Hur man ansluter en Bose hemmabiosystemet till en Pre-Wired Hem

June 9

Hur man ansluter en Bose hemmabiosystemet till en Pre-Wired Hem


Många nyare bostäder kommer med högtalare och högtalarkabel installeras i väggen till förmån för estetik: det håller högtalarna osynliga. Nackdelen med denna funktion är det tenderar att komma utan instruktioner - bara några pluggar stickning av väggen. Även om det kan se skrämmande, ansluter en Bose hemmabiosystemet till en förkopplad hem är inte svårare än att sätta upp ett system från grunden.

Instruktioner

1 Leta upp högtalarkontakter för dina förinstallerade högtalare. Dessa kommer vanligtvis att vara runt pluggar med plastlock och ligger nära golvet, där du kan hitta en stickkontakten.

2 Bestäm vilken högtalare port går till vilken högtalare, dvs Vänster bak eller höger fram. Vanligtvis dessa kommer att märkas på porten; Om så är fallet, gå till steg 4. Om inte, gå vidare till steg 3.

3 Koppla in din Bose-mottagare och slå på radion delen så att den tar emot en signal. Anslut en högtalarkabeln till högtalarutgång på mottagaren Vänsterfronten, och anslut den andra änden till en av portarna i din vägg. Skruva upp ljudet, och bestämma vilka högtalare det kommer från. Upprepa för alla återstående högtalare. Koppla bort högtalarkabeln från väggen.

4 Anslut en högtalarkabel till vänster främre högtalarutgång på mottagaren, och sedan ansluta den till Vänsterfronten ingång port på din vägg. Upprepa för alla återstående högtalare. Om ditt hem inte innehåller en inbyggd centerhögtalare, installera mitthögtalare enligt Bose manual.

5 Anslut alla andra hemmabio enheter (dvs. TV, DVD-spelare) och Bose-mottagare så att allt ljud går genom pre-trådbundet system.

Hur man tar bort farthållaren på en 2003 Mazda B4000

February 8

Farthållaren servo signalerar datorn att hålla farthållaren bordet vid en viss punkt, vilket gör att gasen ska tryckas ner i en stadig position. Med tiden kan servo och koppling bära överdrivet, vilket gör farthållaren obrukbar. Däremot kan de flesta fordonsägare bort farthållare servo och koppling på en 2003 Mazda B4000 själva, utan att ta bilen till en professionell mekaniker eller Mazda återförsäljare.

Instruktioner

1 Koppla den elektriska anslutningen till farthållaren servo, som ligger på höger framskärm i motorrummet. Servo är ungefär lika stor som en knytnäve.

2 Skruva loss de bultar som håller servo till fender med en hylsnyckel. Dra servo upp från stänkskärmen.

3 Dra slutet av farthållaren kabeln från spjällhuset länkfästet med vass tång. Guide änden av kabeln över spjällhuset länken fäste.

4 Dra farthållare servo och fäst farthållare kabeln från motorrummet.

RV avgassystem tips

December 16

Även om alla avgassystem påverkar fordonets prestanda på ett eller annat sätt, husvagnar presentera ett antal unika utmaningar där avgas design berörda. Husvagnar är ofta oerhört tungt i förhållande till backtagningsmomentet deras motorer producerar, så att bibehålla eller öka vridmomentet är en mycket högre prioritet än att göra hästkrafter. Dessutom kan ett väl utformat avgassystem netto du några märkbara vinster i ekonomin för dessa törstiga nomader.

fullständiga rubriker

Om din RV inte redan har dem, installera en uppsättning av full längd, rörformiga ras rubriker i stället för dina lager avgasgrenrör. Du vill köpa en uppsättning av rubriker med de längsta och tunnast möjliga primära rör erbjuds för din motor. Rör som dessa kommer att bidra till att öka avgashastighet för att öka vridmomentet vid låga varvtal, vilket är precis där din RV behöver det mest. Har rubrikerna belagda inifrån och ut med keramik metallpulver beläggning för att hålla värmen inne där det kan bidra till att öka hastigheten i stället för att laga din motorrummet.

Converter kopplas förbi

Det är i allmänhet inte olagligt att installera omvandlare förbi; det är emellertid olagligt att öppna dem på allmän väg. Men läser lagen kan du inte använda (öppen) en omvandlare bypass, inte att du inte kan ha en. Katalysatorer behålla en hel del värme och tryck under tunga laster, som kan backa upp i motorn och orsaka överhettning. Om du brukar använda din RV upp extremt branta backar på privat egendom, öppna omvandlaren bypass medan stigande kan spara en allvarlig reparation räkningen. Detta är dubbelt sant om du drar en bil, lastbil eller tung släpvagn bakom. Kom dock ihåg att din RV dator kommer att märka att omvandlarna plötsligt har sjunkit i temperatur. Som ett resultat, måste du installera O2 sensorsimulatorer eller en MIL eliminator på andra O2-sensor för att lura din dator att tro omvandlaren fortfarande arbetar.

Hög avgasflöde

Förbi katalysator, är det enda ditt avgassystem gör hålla motorn tyst och hindrar flödet. Använda rören största diameter och högst flödande ljuddämpare du hittar kommer att öka vridmomentet, hästkrafter och bränsleekonomi. Du kanske vill överväga att installera ett par halsdukar, en för tyst drift och en annan för stora avgasflöde. Du kan använda en elektrisk avgas utskärning (som är bara en stor fjäril ventil) för att avsluta högt flöde ljuddämpare när du kör runt staden. Du kan öppna ventilen genom att manuellt vrida en strömbrytare eller genom att använda en full gas aktivering switch konstruerad för lustgassystem. Du kan även använda samma switch som driver din konverterare bypass att öppna ljuddämpare ventil för en stor effektökning på efterfrågan.

Katalysator Fakta

March 7

Katalysator Fakta


Bemoaned, förringade och älskade; katalysatorer kan vara många saker för många människor, beroende på deras perspektiv. Medan omvandlare gör SAP hästkrafter och bränsleekonomi, de gör också en enorm inverkan när det gäller motorns mer farliga utsläpp. Med miljontals fordon på vägarna i dag, som uppgår till en icke obetydlig förbättring av luft- och vattenkvalitet för kommande generationer. Men för att förstå hur viktigt omvandlare, först måste du förstå exakt hur de fungerar.

bygg~~POS=TRUNC Grunderna

Moderna katalysatorer består av en rostfri yttre hölje och två keramiska block inuti. Dessa keramiska block är inte fast ämne; snarare är de konstruerade för att likna en honungskaka, skjuten genom med tusentals små hål kallas mikrokanaler. Platina och rodium belägga väggarna hos mikrokanalerna i den första keramiska blocket; platina och palladium belägga mikro-kanalväggarna i det andra blocket.

Första steget rekombination

Den första etappen av reformation utsläpp sker i den första keramiska blocket, efter avgasvärme driver blockets inre temperatur upp till ca 1300 grader Fahrenheit. Avgaser består av tre grundläggande molekyler: kväveoxider (kväve och syreatomer sammanbundna), kolmonoxid och oförbränt bränsle. Efter att ha lämnat motorn, kommer kväveoxiden i kontakt med den heta platina och rodium i det första blocket. Detta orsakar varje kväveoxidmolekylen att förlora en syre- och kväveatom. Efter nog av dessa atomer skala bort, rekombinerar kväve med kväve (skapa ren kvävgas) och syre rekombinerar med syre (skapa ren syrgas).

andra etappen

Nu den kvävgas, syrgas, koloxid och oförbränt bränsle in i andra katalysatorblocket. Syrgasen från den första reaktions pinnar till de platina- och palladium väggar där. Oförbränt bränsle (mestadels väte och kol) möter dessa fria syreatomer, förbränning med dem precis som de skulle i din motor. Denna förbränning skapar koldioxid, vatten och mer värme. Att extra värme driver det andra blocket: s temperatur som är tillräckligt högt för att tvinga de kolmonoxidmolekylerna för att plocka upp en av de fastnat syreatomer, således roterande farlig kolmonoxid till relativt ofarliga koldioxid. Nettoresultatet mellan dessa två reaktioner är att de flesta av kväveoxider, koloxid och oförbrända bränslemolekylerna förvandlas till kväve, koldioxid, värme och vatten.

Roliga fakta

Platina, rodium, palladium och cesium (som används i vissa syrelagrande omvandlare) är bland de mest sällsynta och dyrbara metaller på jorden. En enda pund av någon av dessa kan kosta allt från $ 20.000 till $ 100.000.

Det är tekniskt olagligt att avlägsna eller kringgå en fungerande katalysator, även på tävlingsbilar och terrängfordon som aldrig kommer att se gatu tull eller bli föremål för inspektioner utsläpp. Varför EPA inspektörer inte dyker upp till varje dragstrip i landet är ingen som vet.

Ta bort eller koppla förbi en katalysator kan bidra till att frigöra hästkrafter, men det kanske inte så mycket som du tror. Moderna keramiska matris katter är effektiva och friflytande nog att ta bort dem - i synnerhet på små-förskjutning bilar - är generellt mer problem än det är värt, särskilt när man betänker att detta kommer att utlösa en "kontrollera motorn" ljus, som kräver installation av en "MIL eliminator" i andra O2 sensorns kabelnät att lura datorn att tro att omvandlaren är fortfarande kvar.