koppla relä via. Volvo 240 tändlås

Hur man reparerar en Volvo 240 Tändlås

September 24

Om du har testat både startmotorn och generatorn men motorn på Volvo 240 fortfarande inte startar, är det sannolikt ett problem med din tändningslåset. Tändningslåset kan hittas inom rattstången. För att starta bilen måste du ta bort tändningslåset från rattstången och ersätta den med en ny. Du kan plocka upp en ersättare tändningslåset från din lokala auto butik.

Instruktioner

1 Öppna huven på din Volvo och om batteriet. Använda en skiftnyckel för att ta bort klämbulten fäst till den negativa polen. Lyft minuskabeln från terminalen. Detta gör att du kan säkert arbeta på de elektriska komponenterna i rattstången.

2 Ange förarsidan av bilen och ta bort ratt täcka. Lossa plast kontakter runt ratten med handen för att ta bort locket. Om du har problem, använd en liten platt skruvmejsel för att bända bort dem.

3 Leta reda på horn och krockkudden om fordonet har en. Följ ledningarna tills du hittar de elektriska kontakterna för båda komponenterna. Koppla bort dem båda från ratten. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort fästskruvarna på rattstången hylsan. Skjut hylsan från kolonnen.

4 Använd en skiftnyckel för att ta bort fästbultar kopplade till tändningslåset. Placera din nyckel i växeln och vrid den till låst läge. Detta kommer att ge dig tillgång till låstappen. Lossa låstappen. Detta gör att du kan ta bort tändningsnyckeln och låscylinder från rattstången. Koppla bort låscylindern från omkopplaren.

5 Sätt på en ny övergång till fliken på låscylindern. Pressa dem tillsammans för att fixa det på plats. Åter låscylindern och tändningslåset till rattstången genom att följa borttagningsproceduren i omvänd ordning. Fäst den negativa kabeln igen för att batteripolen och vrid start för att kontrollera att det fungerar nu korrekt.

Hur man tar bort tändningsnyckeln i en Volvo 240

July 17

Hur man tar bort tändningsnyckeln i en Volvo 240


Tändningslåset på din Volvo 240-serien bil ligger bakom den nedre rattkåpan. Förfarandet för att ta bort tändningsnyckeln skiljer sig beroende på om bilen har en Supplemental Restraint System (SRS), allmänt känd som en krockkudde eller inte. SRS har också ett knä bolster som måste tas bort för att ta bort tändningslåset. Instruktioner för att avväpna krockkudden och ta bort knäet förstärka ingår i stegen nedan. Om bilen inte har en krockkudde, utelämna onödiga åtgärder.

Instruktioner

1 Avväpna SRS genom att vrida tändningsnyckeln till "Off", ta bort batterikabeln från minuspolen (med en tång) och hitta och koppla ur den gula elektriska kontakten sitter under mattan och nära till mittkonsolen på förarsidan. På ett fordon utan SRS, utelämna bara frånskilj av den gula kontakten.

2 Ta bort plasthöljen som döljer knäet förstärka fästskruvar med fingrarna eller en liten platt skruvmejsel. Ta bort knäet förstärka fästbultar med hjälp av en insexnyckel och ta ut knäet förstärka. Ta bort skruvarna som håller övre och nedre rattstången täcker med en stjärnmejsel. Separera rattstången täcker med hjälp av handen och ta bort dem.

3 Koppla den elektriska kontakten ur tändningslåset. Ta bort tändningsnyckeln fästskruv med en stjärnmejsel. Ta tändningslåset ur sitt hus med hjälp av fingrarna.

Tips

  • Vända flytt steg för att installera en ersättningständningslåset.
  • inaktivera alltid SRS när du arbetar i kupén. Oavsiktlig airbagen kan orsaka skada.

Hur kommer jag åt Motor-koder för en Volvo 240 '89?

April 21

Du kan komma åt motorkoder för din Volvo 240 1989 från ditt hem garage med hjälp av en OBD I scanner. Denna handhållna datoriserat verktyg kan köpas från någon Biltema. On-Board Diagnostics dator tar emot och lagrar felkoder skickas till den från motorn. Sensorer i motorn upptäcka fel och servicebehov Volvo och skicka felkoder till datorn. Datorn i sin tur lyser "Service Engine Soon" eller "Check Engine" tänds på din instrumentpanel. Koderna kan läsas med ett OBD I scanner. När du läser koderna, kan samma verktyg användas för att återställa datorn och stänga av alla varningslampor efter reparation eller service har utförts.

Instruktioner

1 Anslut OBD I skanner i den stora öppna porten på förarsidan instrumentpanelen under rattstången.

2 Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "ACC" -läge, men inte starta motorn. Vänta medan scannern slås på. Vissa sökverktygen har en on / off knapp som måste vara påslagen.

3 Välj "Läs Codes" kommandot från skannern meny. Vänta skannern att samverka med OBD dator. Skriv koderna motor det visas på ett papper.

4 Koppla skannern.

Tips

  • Du kan tolka de koder du får med den manual som medföljer skannern. Detta kommer att ha generiska koder för alla fordon. För koder specifika för Volvo, gå till BAT Auto Tekniska webbplats (se Resurs).

Hur man byter Volvo 240 Säten

June 23

Byte av sätena i en Volvo 240 inte kommer att ta mycket lång tid att göra, eftersom var och en av platserna hålls på plats av fyra bultar för att hålla det säkrade. Du kan köpa eftermarknads platser köps på utvalda bildelar butiker, eller beställa dem från din lokala Volvohandlare. Byte av platserna kommer att ge Volvo ett nytt utseende, förbättra insidan av bilen och tillsätt lite personlighet och stil.

Instruktioner

Framsäten

1 Skjut den främre förarsätet hela vägen framåt för att ge tillgång till plastpluggarna i slutet av sätesskenorna. Dra bort plastpluggen för hand för att avslöja en bult. Skruva bulten med en hylsnyckel. Upprepa till den andra sidan av sätet.

2 Skjut sitsen hela vägen tillbaka. Skruva skruvarna i framkant av framstolarnas skenor med en hylsnyckel.

3 Luta sätet framåt för att exponera undersidan av sätet. Haka fjädern från golvet för hand. Koppla bort kablaget om det finns några energialternativ på sätet.

4 Dra den gamla sätet ur bilen och ersätta det med det nya sätet.

5 Luta sätet så att nackstödet vidrör ratten. Anslut våren till brädan. Anslut ledningsnätet till kontakten på brädan, om det behövs.

6 Bolt i de två främre skruvarna som håller fast sitsen och skjut sätet hela vägen framåt.

7 Bolt sätena på plats på baksidan av sätet. Skjut plastpluggarna på huvudet för att täcka bultarna.

8 Upprepa processen för passagerarsidan sätet. När framsätena är installerade, driva båda hela vägen framåt.

Baksäte

9 Tryck hårt på framkanten av sittdyna botten för att orsaka de främre clipsen att släppa det. Lyft från baksidan för att frigöra rygg klipp. Lyft sätet ur bilen och placera åt sidan.

10 Dra ryggstödet för att frigöra den från ögat krokar. Lyft rakt upp och lyfta den ur bilen.

11 Placera den nya ryggstödet på plats och glida längs ögat kroken. Sätet kommer att vila mot rygg streck.

12 För in den nedre dynan med baksidan av det ner. Klippen kommer att fånga sittdynan.

13 Tryck på framsidan av sittdynan på plats och tryck ner på den för att engagera klippen.

Tips

  • Se till att bilen är parkerad på en plan och jämn yta. Ställ in parkeringsbromsen för att se till att bilen inte rullar.

Hur man byter en generator i en Volvo 240

October 10

Hur man byter en generator i en Volvo 240


Funktionen hos en växelströmsgenerator är att ladda bilens batteri och för att generera ström till det elektriska systemet, när motorn är igång. Byte av generatorn själv på en Volvo 240 är en relativt enkel uppgift som kan spara stora arbetskostnader.

Instruktioner

alternator Removal

1 Hur man byter en generator i en Volvo 240

Att arbeta på en kall motor, koppla den negativa batterikabeln, sedan koppla de elektriska ledningarna till generatorn.

2 Lossa generatorns justeringsskruvarna och placera generatorn så att drivremmen kan tas bort.

3 Hur man byter en generator i en Volvo 240

Ta ut generatorn justeringsbultar och monteringsbultar. Ta bort generatorn.

alternator Replacement

4 Omvänd flytt stegen ovan genom att först placera den nya generatorn på plats.

5 Sätt tillbaka monterings och justeringsbultar, men dra inte åt helt.

6 Hur man byter en generator i en Volvo 240

Byt drivremmen, och se till att justera spänningen på rätt sätt. Du bör kunna pressa ned drivremmen 5 to10 mm halvvägs mellan remskivorna. När spänningen är korrekt, dra åt skruvarna.

7 Hur man byter en generator i en Volvo 240


Anslut de elektriska ledningarna till generatorn.

8 Anslut minuskabeln till batteriet.

Tips

  • Vissa modeller kan kräva luftpumpen tas bort för att komma till generatorn.
  • Använd aldrig en metall brytjärnet på den nya generatorn bostäder som kan skadas.

Typer av Volvo 240 Breakers

March 9

Som sista 240 rullade ut från Volvos fabrik i 1993, är utbudet av nya delar börjar få ont - och dyr. Att hålla en äldre Volvo 240 på vägen på en budget kan vara en utmaning, särskilt eftersom dessa bilar fortsätter att ålder. Elektriska komponenter särskilt kan vara dyr att köpa nya. Lyckligtvis kan din lokala skrotupplag ger användbara elektriska komponenter till ett mycket lägre pris.

Hitta Volvo 240 Säkringar

Brytare, säkringar och reläer är ofta i gott skick i skrotbilar och kan återanvändas till ett lågt pris. Volvo 240 använder keramiska "bullet" stil säkringar snarare än brytare, vilket ytterligare förenklar sökning. Gruppcentralen i alla 240 modeller ligger vid foten av förarsidans A-stolpe. När du sitter i förarsätet, kommer det att vara i närheten av din vänstra smalben. En plastkåpa kan eller inte kan vara på plats, beroende på tillståndet hos den bil du tittar på; den har en tabell över säkringspositioner på baksidan.

Säkringstyper

Säkringar kan identifieras genom färg; Volvo 240 använder röd 8-amp, vit 16-amp och blå 25-amp säkringar. kan kontrolleras tillståndet hos en säkring visuellt - det bör finnas en metallremsa som sträcker sig från ena änden av säkringen till den andra. Om det är bruten, är säkringen dåligt. I vissa äldre 240s, kan gruppcentralen själv bli något korroderad; om du upplever symtom på säkringar men säkringarna själva är fortfarande bra, kan panelen måste rengöras eller bytas ut.

reläer

Reläer är dyrare att köpa nya. Dessa elektromekaniska brytare används för att kontrollera ett brett spektrum av funktioner på Volvo 240, från bränslepumpen till bakruta, och är belägna på olika ställen under instrumentbrädan. Även om de kan se likadana ut, reläer är komplicerade små enheter och är inte utbytbara. När du söker efter ett skrotupplag relä, är det bäst att ta bort den dåliga relä från bilen själv och ha det till hands att jämföra med den nya delen. De flesta reläer har artikelnummer tryckt direkt på dem.

Hur man tar bort den inre Stag Från en Volvo 240 1987

June 14

Volvos 240-serien, byggd 1974-1993, är en enkel, robust och något överbyggt fordon med en välförtjänt rykte för pålitlighet. Med regelbundet underhåll, kommer bilarna länge. Korrekt och snabb ersättning av slitdelar som bromsbelägg, stötar och dragstänger hjälper till att hålla 240 kör för hundratusentals miles. Till skillnad från vissa moderna bilar, Volvo 240 har en enkel servostyrväxel med dragstångs "ändar" som fäster direkt till stativet utan att behöva "inre" och "yttre" dragstänger för att bära ut. Ersättning är således mycket enkel.

Instruktioner

1 Höj den främre delen av bilen och stödja det säkert på jackstands. Ta bort hjulet.

2 Håll dragstången på plats och bryta loss låsmuttern säkra tie rod slut på dragstången med en U-nyckel. Denna mutter ligger i slutet av dragstång och ser ut som en del av det. Lämna det så nära till sitt ursprungliga läge som möjligt.

3 Ta bort muttern som håller Dragstång slut på styrarmen med hylsnyckel. Använd en press eller styrstag gaffel för att koppla dragstången från styrarmen.

4 Använd krita eller färgmarkör för att markera styrstag slut position på dragstången.

5 Skruva dragstången änden från dragstången.

6 Skruva den nya styrstag slut på dragstången. Matcha den så nära som möjligt till märket där den gamla delen, sedan dra åt låsmuttern. Vridmoment parallellstaget änden låsmutter till 51 foot-pounds (plus eller minus 7) eller 70 Nm (plus eller minus 10).

7 Anslut den nya Dragstång slut på styrarmen, med en ny mutter. Vridmoment den till 44 foot-pounds (plus eller minus 8) eller 60 Nm (plus eller minus 10).

8 Har fordonet professionellt inriktade för att förhindra däckslitage.

Tips

  • När fordonet är på pallbockar, rock it kraftigt innan du tar bort domkraften att vara säker på att det är säkert.
  • Volvo föreslår att ett tunt lager av rostskydd eller andra tråden skyddande tillämpas på de exponerade trådarna på dragstången när den nya styrstag slut har installerats.
  • Använd inte överdriven kraft när du tar bort dragstången änden från styrarmen, eftersom det kan skada andra styr och fjädringskomponenter. Använd bara ett verktyg för att ta bort dragstänger för att trycka på styrstag slut fri - en hammare eller annat nyfikna verktyg kommer att orsaka skador.

Hur man byter en huvudcylinder i en Volvo 240 1980

April 24

Den huvudbromscylindern levererar högtrycksfluid till bromsarna när pedalen trycks ned. Huvudcylinderns på en 1980 Volvo 240 har en genomskinlig vätska reservoar på toppen av huvudcylindern, vilket gör det lätt att kontrollera vätskenivån. bör kontrolleras ofta nivån så ett överhängande problem kan skäras av på passet. Broms läckor, särskilt på ett äldre fordon, är vanliga. Förlust av bromsar kan få allvarliga konsekvenser. Det finns en rad inskriven i behållaren för snabb referens. Som en anteckning, förstör bromsvätska färg snabbt om inte tvättas bort omedelbart.

Instruktioner

1 Placera en trasa under huvudcylindern för att fånga upp vätska som kan gå förlorad när du tar bort bromsledningarna. Bryt två bromsledningen beslag lösa med en rad skiftnyckel, men ta inte bort dem. Ta bort de två muttrarna som håller fast huvudcylindern till kraftbromskraftförstärkare eller brandvägg om fordonet har ingen makt bromsar.

2 Ta bort bromsledningen beslag som du bröt lös i det första steget. Dra huvudcylindern utanför monteringsnitarna, ta av locket på behållaren och tömma den återstående bromsvätska i en behållare för omhändertagande. Ta bort den genomskinliga behållaren, vilket helt enkelt snäpps in gummigenomföringarna på huvudcylindern, dra av den.

3 Installera den ursprungliga behållaren på den nya huvudcylindern. Kläm fast nya huvudcylinder i ett skruvstäd om det finns någon. Om inte, lägg det på en hård yta. Montera de två plastbeslag i huvudcylindern. Installera de två slangarna som levereras med huvudcylindern för användning i den tappas på blod, på beslagen. Håll de två plastslangar i behållaren när du fyller behållaren med bromsvätska.

4 Håll huvudcylindern så att den inte kan röra sig och använda en stjärnskruvmejsel för att pumpa huvudcylindern in och ut för att evakuera all luft. När inga fler luftbubblor finns i behållaren, sluta.

5 Håll slangarna i behållaren när du installerar huvudcylindern på monteringsnitarna. Montera muttrarna och dra med sockeln. Ta en plast armaturer i taget och tråd i metallbromsledningen sedan dra åt.

6 Fyll huvudcylindern behållaren till "Full" linje med DOT4 bromsvätska och tillbaka locket. Tvätta bort bromsvätska som kan ha landat på fordonet avslut.

1990 Volvo 240 Specifikationer

June 25

240 var Volvos fyradörrars sedan. Det gjorde sin debut 1988 och avbröts efter en ganska kort sikt 1993. 1990 240 kom i två trims, basen och DL. De tillverkarens pris (MSRP) var $ 16.725 för basen och $ 18.820 för DL.

motor Specifikationer

240 använde en 2,3-liters Inter fyrcylindrig motor. Denna motor genererade 114 hästkrafter, 136 foot-pounds av vridmoment, 3,78 tum av hålet och 3,15 tum stroke, tillsammans med ett kompressionsförhållande på 9,8 till ett. Det kom standard med en fem-växlad manuell overdrive växellåda. En fyrväxlad automatlåda var ett tillval.

Bränsleekonomi

Bränsletanken på 240 höll 15,80 liter bensin. Det blev 21 miles per gallon i staden och 28 miles per gallon på motorvägen.

Mått

240 kom med fyra dörrar, och stod 56.30 inches tall. Det var 189.90 inches lång och 67,30 inches bred med en 104,30 tums hjulbas. Basen vägde 2,857 pounds, medan DL vägde 2.934 pounds.

passagerar Room

240 kunde rymma fem passagerare. De främre passagerare hade 37,90 inches av utrymme, 40.10 inches av benutrymme, 55,80 inches av skuldra rum och 55,70 inches av hip rum. Baksätespassagerarna upplevde 36.10 inches av utrymme, 36.40 inches av benutrymme, 53,10 tum skuldra utrymme och 56.30 tum av hip rum.

säkerhets~~POS=TRUNC

Volvo 240 1990 kom med makt dörrlås för att förhindra tjuvar. Det hade inte låsningsfria bromsar eller andra dragstyranordningar, men det lämnade en förarsidan krockkudde i händelse av en olycka.

Bekvämligheter

DL trim på 240 erbjuds luftkonditionering som standard, tillsammans med farthållare och en kassettspelare. Basen trim erbjöd inte någon av dessa funktioner.

1988 Volvo 240 2300 Specifikationer

October 4

Volvo 240 2300 1988 kom i två olika versioner. DL innehöll en femväxlad manuell växellåda; GL innehöll en fyrväxlad automatlåda. 2300 hänvisar till motorns deplacement, som är en traditionell mått av makt. Dock är 2300 en rundad nummer som 1988 Volvo 240 hade faktiskt 2316 kubikcentimeter förskjutning.

Motor

1988 Volvo 240 motorns maximala hästkrafter var 114 hk, och det hade ett maximalt vridmoment på 136 ft.-lb. Motorn hade en borrning stroke förhållande på 3,78 inches med 3,15 inches.

bränsleeffektivitet

Bränsletanken kan hålla 15,8 liter. DL fick 20 miles per gallon i staden och 24 mpg på motorvägen. GL fick 22 mpg i staden ad 27 mpg på motorvägen.

Styrning och Suspension

Bilen hade en vänddiameter av 32,2 fot. Det hade kuggstångsstyrning styrning. Det presenterade oberoende framhjulsupphängning och levande bakfjädring.

Storlek

Volvo 240 1988 var 189,9 inches lång, 67,3 inches bred och 56,3 inches tall. Den hade en hjulbas på 104,3 inches. DL hade en tjänstevikt på 2928 pund. GL tjänstevikt var 2,987 pund.

interior Room

Bilen kunde sittplats högst fem personer. Fronten hade 37,9 inches av utrymme, 40,1 inches av benutrymme, 55,7 inches av skuldra rum och 55,7 inches av hip rum. Den bakre hade 36,1 inches av takhöjd, 36,4 inches av benutrymme, 53,1 inches av skuldra rum och 56,4 inches av hip rum.