krängningshämmare camaro

Hur man veta när en bakre krängningshämmare är dåligt

March 3Krängningsstänger är utformade så att ett fordon rulla mindre i kurvor. De arbetar genom att låta suspensionen komprimera och trycka upp mot ribban. Baren försöker att böja och pressa ner på den motsatta sidan av fordonet, och detta på ett effektivt sätt överför uppåt fjädring kraft från den ena sidan av fordonet till den andra. Sway barer och tillhörande komponenter kan slitas ut och misslyckas med tiden.

Ljud

Hur en krängningshämmare vändningar när den placeras under stress vid kurvtagning kan orsaka störningar om krängningshämmare eller relaterade komponenter har misslyckats. Detta brus kan vara allt från en snäpp medan kurvtagning till en skallra vid körning över små till medelstora stötar. Du kan också höra ljudet som ett knyst. Bullret kan börja som en mindre irritation, gradvis värre till den punkt som du kan känna vibrationerna i chassit när du kör.

Kontrollera

Krängningsstänger är utformade för att förbättra hanteringen och styregenskaper hos ett fordon. Som krängningshämmare eller dess tillhörande komponenter börjar att misslyckas, kan fordonet inte har hanterings samma egenskaper det en gång gjorde. Hantering kan försämras med tiden, och en förare kanske inte märker det växer stadigt värre. En tekniker kan oftast berätta när något är fel; han kommer att vara mer bekant med hur olika fordon fungerar.

däck~~POS=TRUNC

Däckslitage är en indikation något onormalt som händer med fordonets styrning eller fjädringssystem. Däck som har en befjädrad slitage mönster, med kanterna av slitbanan "ludd" uppåt från centrala delar, kan vara visar symtom på vingla bar misslyckande. Diagonala slitagemönster kan visa samma. Varje däckslitaget onormalt bör utvärderas av en professionell tekniker, eftersom problemet är sällan med däcken och är mer sannolikt en misslyckad upphängningskomponent, inklusive en krängningshämmare.

Visuell inspektion

En visuell inspektion vanligtvis avslöja gungning bar problem. Gummi eller nylonbussningar som används för att fästa krängningshämmare på ramen kan spruckna eller torr, eller bortbruten. I värsta fall kan bussningarna har fallit ut. De krängningshämmare länkar, som ger en yta för suspensionen att trycka mot krängningshämmare i kurvor, kan vara i samma skick eller avbrutna helt. Genom att ta tag i baren, kan du ofta avgöra om det är löst, eller helt bruten och i behov av ersätter.

Bakre Strut Bar Vs bakre krängningshämmare

February 21

Bakre Strut Bar Vs bakre krängningshämmare


En bakre fjäderben bar och en bakre gungning ljud liknande och i vissa avseenden liknar. Även om de kan både positivt påverka fordonets hantering, de uppfyller helt olika roller.

Sway Bar Beskrivning

En bakre krängningshämmare, mer korrekt hänvisas till som en krängningshämmare, är en tunn längd av metall (någonstans från 12 mm eller mindre till 30 mm eller mer i diameter), som är bultad till och förbinder vänster och höger sida av en fordonets bakhjulsupphängning. En bakre krängningshämmare vanligen kombineras med ett främre krängningshämmare.

Sway Bar Syfte

Syftet med en krängningsstång är att minska den mängd kroppsvalsen att en bil erfarenheter vid kurvtagning. Eftersom bilarna rullar suspensionen på inre sidan tvingas ner mot marken eftersom den är ansluten med en solid metallstycke (den krängningsstång) till sidan av suspensionen mot utsidan av svängen.

fördelar

En krängningshämmare ökar fordonets grepp genom att tvinga de inre däcken att stanna på marken. Krängningsstänger kan också göra ett fordon mer flexibel genom att minska den överskjutande kroppen rulle som inträffar vid kurvtagning och kan bidra till att balansera ut hantering.

Strut Bar Beskrivning

En bakre fjäderben bar (eller strut brace) är en bit metall som är bultad till topparna av strut torn.

Strut Bar Syfte

Syftet med ett stag stag är att minska mängden flex att chassi upplevelser under kurvtagning genom stag toppar stöttorna och strut torn mot varandra.

fördelar

En strut brace resulterar i en styvare chassi med mindre böjning och vridning, som översätts till en mer förtroendeingivande körupplevelse. Ett styvt chassi är mer lyhörd, medan överskott rörelse och böjning kan göra ett fordon känns lös.

Hur man tar bort krängningshämmare Bussningar

May 1

Det finns två typer av krängningshämmare bussningar som används i de flesta bilar eller lätta lastbilar. Ramen bussningar fästa krängningshämmare till fordonets ram, och slutlänkbussningarna fästa ändarna av krängningshämmare till suspensionen. Med tiden bussningarna kan bli sliten eller skadad och bör bytas ut för att återställa korrekt krängningshämmare funktion och eliminera skrammel. De med genomsnittlig erfarenhet kan ersätta bussningarna i sina fordon i ungefär en timme med grundläggande handverktyg.

Instruktioner

Ändlänk Bussningar

1 Höja fordonet genom att placera stoppklossar bakom bakhjulen och lyfta fordonets front med hjälp av en domkraft. Placera jack står under den nedre styrarmarna i främre hjulupphängningen och sänka bilen på läktaren tills vikten stöds av läktaren.

2 Ta bort de långa bultar som fäster sway-bar end länkar till ändarna av gungning-bar och de nedre styrarmar. Bänd slut länkar från mellan svaj-bar och lägre styrarmar. Typiska krängningsstänger avslutar länkar använder en 13-mm, 3-tum till 6 tum-lång bult som passerar genom länkarna. Håll skruvskallen med en 13 mm nyckel och ta bort muttern med en 13 mm hylsa och spärrskaft.

3 Ta bort skruvarna som fäster de vingla bar ram bussningsfästen på ramen. De flesta gungning bar bussning parentes använder 13 mm bultar. Använd en 13-mm-uttag, förlängning och spärr att avlägsna bultarna. Dra fästena utanför bussningarna och skala gamla bussningarna från hela krängningshämmare.

Tips

  • Skyddsglasögon och arbetshandskar för att undvika allvarliga skador.
  • Underlåtenhet att stödja fordonsvikten med pallbockar under arbetet enligt det kan leda till skador på fordon och svåra skador.

Så här kontrollerar den bakre krängningshämmare

May 30

En krängningshämmare är en längd av rörformig metall som bultad till endera sidan av upphängningen på den främre eller bakre delen av ett fordon. De flesta fordon har främre och bakre krängningsstänger, även om vissa bara förlita sig på en främre krängningsstång. Syftet med en krängningsstång är att minska den mängd kropps rulla en fordons erfarenheter i ett hörn, vilket är hur långt bilen lutar mot utsidan av svängen. Detta inträffar eftersom den bar som är bultad till de båda ändarna av suspensionen och chassit i mitten tvingar den sida av fordonet som är närmast insidan av svängen mot marken.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna för bakhjulen. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Avsluta att ta bort muttrarna och hjulen. Även om det inte är ett krav för att ta bort hjulen för att inspektera en bakre krängningshämmare, ta bort dem kommer att ge mer utrymme för att inspektera det.

2 Leta reda på krängningshämmare. Detta kommer att vara en tunn (12 mm till 35 mm som mest, i allmänhet) bar som är bultad till suspensionen vid vardera änden via drop länkar och är fäst vid fordonets chassi i mitten av fältet med en par fästen och bussningar.

3 Inspektera släppa länkar, som kommer ut i slutet av krängningshämmare i 90-graders vinkel och gå ner eller upp till där de är fastskruvade till suspensionen. Drop länkar bör inte brytas eller rost på något sätt. Länkarna kommer troligen att ha bussningar på vardera änden för att isolera vibrationer. Dessa bör vara i god form och inte alltför uttorkade eller sprucken inte heller vara alltför deformerade.

4 Inspektera baren själv där släppa länkar fast liksom längden på baren. Baren bör inte vara rostig (osannolikt) och ska fästas säkert till slut förbindelser med alla rätt hårdvara. Inspektera fästen som Skruva fast krängningshämmare i chassit. Det kommer att finnas bussningar mellan baren och konsolerna att isolera konsolerna. Bussningarna bör vara i god form, utan överdriven sprickbildning eller stretching. Se också till att fästena är fastskruvade ordentligt i chassit och inte missa några bultar.

DIY Jetta Bakre krängningshämmare

June 30

Volkswagen Jetta är en tysk sedan baserad på Golf-plattformen. Liksom de flesta bilar, använder Jetta krängningsstänger, vilka är stela stänger bultade till endera sidan av suspensionen. Flesta Jettas kommer från fabriken med endast en främre krängningsstång. En vanlig uppgradering installerar en bakre krängningshämmare, vilket gör att bilen känns mer flexibel runt hörn med mindre kropps mager.

Instruktioner

1 Palla upp den bakre delen av bilen med domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort skruvarna som håller den hydrauliska dämpare / balansvikt på balken vridning. Inte alla Jetta modeller är utrustade med detta. Sätt tillbaka spjället vikt med medföljande hårdvara om du installerar en eftermarknad krängningshämmare och instruktioner kräver det.

2 Installera bussningarna på den nya krängningshämmare genom att belägga dem med fett och skjuta dem på ändarna av stången. Placera krängningshämmare konsoler över bussningarna.

3 Hålla stången på plats mellan stötmontering på vardera sidan av bilen. Placera botten av fästet på en sida på torsionsstången och tryck upp i konsolen så att den snäpper fast. Upprepa för den andra sidan. Justera baren så det är centrerad genom att skjuta fästena på balken vridning.

4 Installera de vingla bar kläm lås till den övre delen av vridningar bar med en 13-mm skiftnyckel på den ena sidan av bultarna och en 13-mm hylsa på muttern på den andra sidan. Du kan behöva en förlängning på sockeln för att nå muttrarna.

5 Montera gavel länkar. Beroende på märke bar, kan dessa vara en 1-bit design eller en justerbar 2-piece design. Om de två delar, belägga dem med antikärv smörjmedel och skruva samman de två delarna tillsammans med låsmuttern. Säkerställa att båda ändarna är lika långa.

6 Placera golv domkraften under den nedre fjäder abborre och höja domkraften så att vikten av fjädern stöds. Ta bort den nedre stötbulten med en socket och ratchet.

7 Installera den nya, längre lägre chock bult med bulthuvudet mot utsidan av bilen. Placera en bricka på den inre sidan av bulten. Installera ändlänk på den nya bulten.

8 Skjut den bifogade bulten till slutet av krängningshämmare. Installera den andra änden av ändlänken på bulten och gänga på muttern. Upprepa på andra sidan. Dra åt alla hårdvaran. Dra åt låsmuttrarna på slut länkar om de är två-delad design. Sänk bilen bort från pallbockar.

Så här ändrar krängningshämmare Bussningar

August 4

Krängningshämmare bussningar bära ner efter ett tag och kan skapa en glapp i kontroll över din styrning och också clunking ljud i den främre änden. Den krängningshämmare ansluter vänstra hjulet till höger och hjälper kontrollen över fordonet när lutande och vrida. Baren är kopplad till varje knoge av hjulet med en vingla bar ändlänk och sedan baren är också fäst på underredet av fordonet med två fästen och två bussningar. Svårighetsgraden för att ersätta dem beror på den fordonstyp som du har och placeringen av bussningarna.

Instruktioner

1 Parkera bilen på en asfalterad plan yta. Dra åt parkeringsbromsen och släpp huven spärren. Placera ett hjul chock bakom av de bakre däcken och öppna huven på fordonet. Detta kommer att bidra till att tillåta lite ljus ner i motorrummet för dig när du är under den.

2 Lyft vänster fjärdedel av fordonet med domkraft och placera en pallbock i en trygg och säker plats. En främre ram järnväg skulle vara idealiskt om tillämpligt. Upprepa detta steg för höger fram kvartalet att höja framaxeln.

3 Sätt på skyddsglasögon, greppa verktyg, ersättningsbussningar och creeper och krypa under fordonets front.

4 Lokalisera gungning bar bussningar genom att följa krängningshämmare via länkarna bakom framdäcket (s) där den är monterad på underredet på bilen med en konsol. I vissa fordon kan det vara nödvändigt att ta bort värmeskölden, konsoler eller andra komponenter för att få tillgång till de gungning bar fästen för borttagning. Om så är fallet, ta bort något för att hjälpa dig att få tillgång. Konsolerna är monterade med en eller två bultar. Ibland bulten kan stabiliserats med en mutter eller ibland det kan skruvas in i en fast gängat hål i undervagnen. Ta bort skruvarna med hjälp av spärr, socket och handskiftnyckel om det behövs. En bult gungning bar konsoler kommer att ha en ledad topp eller botten som du skulle svänga bort när den enda bulten extraherades.

5 Skjut den gamla bussningen längs krängningshämmare till en plats som är lätt för dig att extrahera den från krängningshämmare. Bänd spår öppnandet av bussningen med brytjärnet att övertyga den bort från krängningshämmare. Bussningen är i allmänhet en gummibelagd stålbussning så att de ska lossna envist. Placera den nya bussningen på krängningshämmare på samma sätt. Eftersom de är nya, kommer de att bli ännu mer envis än den gamla (s).

6 Placera bussningen tillbaka i rätt läge på krängningshämmare och ersätta konsolerna. Dra med spärr, uttag och handskiftnyckel som behövs.

7 Byt ut alla komponenter som du kan ha haft att ta bort. Samla alla verktyg och skräp från under fordonet och krypa ut. Sänk fordonet, stäng huven och ta bort hjulet chock.

Hur man tar bort en bakre krängningshämmare

August 29

Hur man tar bort en bakre krängningshämmare


Bakvagnen på ett fordon kan ofta förbises när det gäller att rida och komfort. Stöttorna eller bakre chocker kontrollerar större delen av fjädringsegenskaper på bakre delen av fordonet, och de brukar få ut vid första tecken på slitage eller fel. Den krängningshämmare, som ibland kallas krängningshämmare, kan vara en viktig komponent ofta förbises. Den krängningshämmare minskar sida till sida mager och absorberar en del av den vertikala chock ett fordon upplevde rider över dips eller ojämn terräng. Lika viktigt som eventuellt upphävande dämpande komponent, måste ibland krängningshämmare och länkar bytas ut.

Instruktioner

1 Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms uppsättningen. Ta bort den negativa batterikabeln från sin post. Lossa muttrarna på båda bakhjulen, men lämna dem ordentligt. Lyft fordonet upp tillräckligt hög för att placera två jack står under ramen nära varje hjul.

2 Använd däck järn för att ta bort muttrarna helt; ställa däcken åt sidan. Glida under fordonet. Spraya rikligt med penetrerande olja på bultarna som håller krängningshämmare till ramen. Spraya ändlänk nötter --- ansluten till krängningshämmare --- med penetrerande olja. Låt det dra i minst 15 minuter.

3 Röra sig under en av slut länkar som fäster krängningshämmare till ramen. Ändlänken kommer att ha en bult som har gummibussningar i båda ändarna. Vissa slutlänkbultar blir det bara sex inches lång, medan andra kan vara krökt och sträcker sig över en fot lång.

4 Placera en sluten skiftnyckel över den övre änden-link mutter och försöker kila den så att den förblir orörlig. Använd en spärr och rätt storlek uttag för att vända den nedre skruvhuvudet moturs. Om tillgängligt, använd en luftspärr och uttag för att bryta bulten lös. Flytta till den andra sidan och placera en sluten skiftnyckel på toppen mutter slut länken. Använd en Ratchet och uttag, eller luft spärr, för att lossa bulten. Dra båda bultarna fria från sina anslutningar. Håll koll på brickorna och bussning som faller om du tänker återanvända dem på den nya krängningshämmare.

5 Leta reda på stora U-klämmor som håller fast krängningsstång med fordonsramen. Det bör finnas två stora U-klämmor och eventuellt fyra på större lastbilar. Bulthuvudena kommer att möta uppåt. Använda spärr och rätt storlek uttag för att lossa båda bultarna på vardera sidan av den U-klämma, med början på en sida av fordonet. Använd penetrerande olja på alla bultar om de visar sig svåra att avlägsna. Ta bort skruvarna på nästa U-klämma med en socket och ratchet, låta suspensionen hänga. Efter bultarna har avlägsnats, dra gungning ner, ut och bort från den bakre änden.

Definition av den bakre krängningshämmare Länkar

September 30

En fordons krängningsstänger är enkla, men viktiga delar av ett fordons upphängning som minskar krängning vid kurvtagning. Den krängningshämmare är en styv längd av metall som är bultad till fordonets fjädring på båda sidor. Krängningsstänger är fästa till fordon fjädring med slut länkar.

Fungera

Krängningsstänger (och deras länkar) i allmänhet tjäna till att stabilisera fordonets upphängning. När fordonet körs runt ett hörn, de krängningsstänger motverka fordonets tendens att luta. De bidrar också till att motverka "näsa dyk" vid bromsning och påkörning "squat" under acceleration. Krängningsstänger gör fordonets hantering mer flexibel och bidra till chassit stabilitet.

Beskrivning

Ett fordons krängningsstång länken är en del av vingla bar aggregatet. Krängningshämmare länkar mäta vanligtvis runt tre till sex inches, även om detta kan variera beroende på märke och modell på fordonet. Den ena änden av länken har en knoge eller andra gemensamma som fäster länken till fordonets ram, medan den andra änden har en bussning som fäster länken till krängningshämmare själv. Justerbara krängningsstänger, som erbjuder en mängd olika styvhet inställningar för att passa förarens önskemål, vanligtvis justeras genom att flytta slutet länkar till olika hål som borrats i krängningshämmare.

Problem med krängningshämmare Länkar

Krängningshämmare länkar är vanligen problemfritt, eftersom de är små och enkla delar. Däremot kan krängningshämmare länkar sönder om fordonet träffar en stor jättegryta eller om fordonet är i en olycka där suspensionen skadas. Länkbussningar kan också bli sliten, torkade ut eller sprucken, vilket gör för mycket spel i enheten.

symptom

En bruten vingla bar länk eller länkbussningen kan göra en bilens fjädring känner slarviga och instabil, eftersom krängningsstång inte är fäst på fordonet på rätt sätt. Andra symptom kan inkludera ljud från fjädring och mer krängning än det fordon som normalt genererar.

Fastställande krängningshämmare Länkar

Byte av krängningshämmare länkar eller installera nya bussningar är i allmänhet inte så svårt, även om det kan kräva att krängningshämmare tas bort från fordonet. Ofta kan länken helt enkelt låste från suspensionen och sedan bussningen sidan om där det fäster till baren kan skjutas bort av krängningshämmare. Nya krängningshämmare slut länkar ofta redan utrustade med nya bussningar.

Vad är krängningshämmare Länkar inom Fordon?

October 12

Vad är krängningshämmare Länkar inom Fordon?


En bilens fjädring består av många olika komponenter, som alla arbetar tillsammans för att säkerställa att fordonet hanterar säkert och isolerar de åkande från vägen oegentligheter som stötar och dips. Fjädringskomponenter inkluderar krängningsstänger, krängningshämmare länkar, stötar, fjädrar och länkarmar, bland annat. Krängningshämmare länkar är en viktig del av ett fordons krängningshämmare. En krängningshämmare länk kan inte riktigt beskrivas utan att först veta vad en krängningshämmare är.

Sway Bar Funktion

En krängningshämmare, även känd som en anti-roll bar, är en kritisk del av en bil eller lastbil fjädring som minskar krängning vid kurvtagning. När ett fordon drivs runt ett hörn i hög hastighet, hissar som vikt överföres till utsidan av hörnet på insidan av fordonet. En krängningshämmare är ett styvt stycke av rörformigt stål som förbinder de två motstående sidorna av den främre eller bakre suspension. Som fordonet körs runt ett hörn, verkar den vingla bar en hävarm och tvingar det inre hjulet mot marken, vilket minskar kroppen rulle.

Sway Bar länk Beskrivning

Den krängningshämmare är fäst till bilen med en vingla bar länk. Länken är fastsatt vid krängningsstång med en bussning och mutter på en ände och bultad till suspensionen i den andra änden. Krängningshämmare länkar är vanligen 4 till 6 inches i längd, även om detta kan variera, och är placerade på 90 grader mot krängningshämmare.

Symtom på en dålig Sway Bar Link

Krängningshämmare länkar kan gå sönder, böjas eller drabbas av utslitna bussningar. Om en vingla bar länk är skadad eller inte fungerar korrekt, kan det påverka hanteringen av fordonet. Detta gäller särskilt om de är trasiga, eftersom krängningshämmare kommer då inte fästas på bilens fjädring och fungerar. Länkarna och slitna bussningar kan göra clunks och gnisslar liksom.

Byte av krängningshämmare Länkar

Byte av en krängningsstång länken är i allmänhet en enkel uppgift. Lyft fordonet med en våning jack i hörnet där vingla bar länk som behöver bytas är belägen. Stödja fordonet med en domkraft. Leta reda på krängningshämmare och slut länken. Unbolt ändlänk från krängningshämmare genom att ta bort muttern som håller den på med en hylsa och en spärr. Ta bort den andra änden på samma sätt från suspensionen. Dra länken bort och installera den nya i omvänd för flytt.

Sway Bar Link Cost

Krängningshämmare länkar är i allmänhet relativt billiga, även om kostnaden beror på märke och modell av bil. Krängningshämmare länkar varierar från $ 15 till $ 40.

Vad är en främre krängningshämmare?

October 31

Vad är en främre krängningshämmare?


Krängningsstänger (även känd som "stabilisator", "anti-roll" eller helt enkelt "rulla" staplar) är viktig komponent i alla bilens fjädring, särskilt helt eller delvis oberoende upphängning. Dessa enkla vridfjädrar att förhindra överskott krängningar och förbättra hanteringen kapacitet.

Historia

Den första krängningshämmare för fordonsindustrin användning patenterades av SLC Coleman i New Brunswick, Kanada, på April 22, 1919.

Syfte

Krängningsstänger förhindra överskott krängning i kurvor genom att knyta ihop de två sidorna av ett fordons upphängning med en flexibel metallstång, tvinga dem att komprimera mot varandra.

Princip

Den krängningsstång är tillverkad av samma typ av stål som fordonets huvudfjädrar, men har liten eller ingen effekt på den upp-och-ner rörelse av hjulen.

Stabilitet

En främre krängningshämmare stabiliserar främre hjulupphängningen, och hjälper fordonet att spåra rakare medan kurvtagning. En tjockare bar kan göra turn-svar snabbare, men kommer att minska hanteringsgränser om det är för hård.

avlägsnande

Off-Roaders avlägsna ofta gungning-bar slut länkar för att göra fordonet hantera mer exakt i kuperad terräng, men på väg hantering utan krängningshämmare kan vara oförutsägbar och farlig.