krom fälgar reparation

Hur man reparerar en Curb Check på Chrome fälgar

October 17

Hur man reparerar en Curb Check på Chrome fälgar


Chrome fälgar är en ljus silverfärg med en mycket blank yta. När dessa fälgar får trottoarkant kontrolleras, vilket innebär gnids mot en cement trottoarkant, blir de ställs och scuffed i stället som drabbade cement. Krom är en hård metall, till skillnad från aluminium, och inte så lätt att reparera. Men med lite hårt arbete, material från en Biltema och några timmars tid, du kan reparera en trottoarkant kontroll av krom fälgar själv.

Instruktioner

1 Noggrant sand området som drabbades på trottoaren med hjälp av 220 sandpapper. Sand tills området är slät, utan gropar. Det är okej om skav är fortfarande synliga.

2 Sand området igen med 400, sedan 800 och sedan 1200 grit sandpapper. Håll sandpapper dyblöt medan slipning så uppbyggd inte repa krom fälgar ytterligare. Skölj fälgen och låt den torka helt.

3 Placera maskeringstejp och papper över större delen av fälgen som inte är skadad. Det är okej att låta ett litet område runt skadan för att visa. Se till att luftventilspindeln är täckt med tejp så att färgen inte försegla det stängs.

4 Använd krom sprayfärg gjort specifcially för krom fälgar. Spraya ett tunt lager över det slipade området. Hålla pälsen så lätta som möjligt samtidigt som en jämn täckning. Låt den här pälsen torka i fem minuter.

5 Spraya totalt tre eller fyra lager krom måla över den reparerade trottoarkant kontrollen. Låt färgen torka i 8 timmar.

6 Kontrollera färgen se till att den är helt torr. Använd handduk och krom polska att polera hela kanten. Detta kommer att hjälpa blanda den nyligen målade området med hela kanten.

Hur fixar kliade Chrome fälgar

July 3

Hur fixar kliade Chrome fälgar


Fälgar går på utsidan av däck för att ge fordonet extra känsla, och däcken lite extra skydd mot väder och vind. Fälgar kan komma i en mängd olika metaller, inklusive krom och aluminium. Om de verkar skamfilade, förstå att fälgarna är aluminium med en kromfinish och måste rengöras och repareras. Tunga repor eller stötar i krom fälgar kan fastställas relativt lätt.

Instruktioner

1 Rengör fälgar med tvättsprit och en mjuk trasa och gnugga alla fläckar och smuts bort av fälgarna.

2 Bättra små repor med kromfärg och den lilla pensel.

3 Applicera epoxilim enligt anvisningarna på etiketten för att fylla djupa repor och stötar i dina fälgar.

4 Jämna ut limmet med en polering trasa eller annan utjämning instrument som inte kommer att repa krom.

5 Måla över epoxilim med kromfärg och ställ in kanten på en matta för att torka.

Tips

 • Det finns flera tillverkare av hård epoxilim och applikations riktningarna kan förändras med tillverkaren.
 • Om du känner dig osäker fastställande av dessa fälgar själv, ta dem till en affär för att få det gjort i stället för att eventuellt förstöra dina fälgar.

Hur Re-Chrome bil fälgar

March 6

Hur Re-Chrome bil fälgar


Chrome fälgar är ett utmärkt sätt att lägga till tecken till bilen. Genom normalt slitage, men krom fälgar repas, och kanske till och med flisas, från små stenar från vägen. Reparera repor och jack själv på Chrome fälgar är en enkel procedur som kommer att spara pengar, och tar inte längre än en timme att utföra i din uppfart.

Instruktioner

1 Rengör smuts och skräp utanför chrome fälgar med en grov trasa.

2 Häll tvättsprit på en mjuk trasa och gnugga den över chrome fälgar. Om en stor mängd rost är närvarande och kommer inte att lossna, lämna det.

3 Applicera hårt epoxi till några djupa repor och skärsår. Låt den hårda epoxi torr, och jämna ut med en putsduken

4 Bättra repor. Applicera fälg färg krom med en liten, mjuk borst pensel över repor och jack fyllda med epoxi, liksom alla andra repade områden som inte var tillräckligt djup för att fylla med hård epoxy. Vänta krom kant färgen torka

Tips

 • Använd inte stålull för att ta bort rost från chrome fälgar. Chrome repor lätt.

Hur man byter Peeling PT Cruiser Chrome fälgar

May 20

Hur man byter Peeling PT Cruiser Chrome fälgar


Krom fälgar på din PT Cruiser är pläterade. Detta innebär att om krom börjar skala, måste du ta det till en specialitet butik som återplattor krom fälgar. Denna process kan bli ganska dyrt, så du kanske vill överväga att helt enkelt byta ut de kromade fälgar. Byte chrome fälgar kan köpas från vissa Bildelsaffärer. Dock kommer en butik som specialiserat sig på eftermarknaden hjul nästan alltid ha ett bredare urval för dig att välja mellan.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna genom att vrida dem ett kvarts varv motsols med ett däck skiftnyckel.

2 Livet PT Cruiser på pallbockar. Använd ordet jack att lyfta upp på framsidan av Cruiser först, med hjälp av front jack punkten ligger bakom kylaren. Då står plats jack under den främre kläm svetsar och sänka bilen på läktaren. Därefter lyfter upp den bakre delen av PT Cruiser och plats pallbockar under bakre delen av fordonet. Sedan sänka fordonet på läktaren.

3 Avsluta att ta bort muttrarna och dra gamla chrome fälgar bort från hjulnavet.

4 Rikta hjulbulten bulthål på nya fälgar med hjulbultar på hjulnavet enheten. Skjut nya chrome fälgar på hjulnavet.

5 Dra åt hjulhjulmuttrarna med hjälp av ett däck skiftnyckel i ett korsvis mönster tills fälgarna sitter an mot hjulnavet enheten.

6 Sänk fordonet till marken och vridmoment muttrarna till 75 lbs-ft med en momentnyckel.

Hur du väljer rätt vikt Fälgar

July 23

Anpassade fälgar kan verkligen lägga till några pizazz till utseendet på din bil, lastbil eller SUV. Men de kan vara mycket dyra. Vissa kosta ännu tusentals dollar per fälg. Att välja rätt vikt fälgar, måste du ta flera faktorer beaktas, inklusive vikten av bilen, dess bränsleeffektivitet och om du letar efter prestanda eller ekonomi från bilen.

Instruktioner

1 Rådgör med din bruksanvisning, eller gå online för att hitta fabriksvikt specifikationerna för fordon. Ofta väljer rätt vikt fälgar är en fråga om proportioner. Rätt vikt fälgar är beroende av den totala vikten av din bil, och en professionell kan ge dig ytterligare råd om du är osäker på hur man ska värdera vikten på din bil.

2 Bestäm om du kan dra nytta av förbättrad bränsleeffektivitet. Om du väljer fälgar som är lättare än vad som normalt rekommenderas för just ditt fordon, kan du njuta av en förbättrad bränsleekonomi. Detta kan hjälpa om du använder bilen för pendling eller om du gör en hel del stadskörning.

3 Välj lätta metallfälgar snarare än fälgar tunga stål om du är ute efter att maximera bilens prestanda. Stålfälgar väger bilen ner mer än legeringar gör, och du får bättre acceleration samt en högre toppfart om du väljer legering snarare än stål.

4 Favor tyngre stål eller krom fälgar om du behöver tunga prestanda från dina fälgar på grund av väder eller vägförhållanden där du bor. Medan aluminiumfälgar är lättare, stål och krom fälgar är mer hållbara och kan vara ett bättre val om hjulen står inför en hel del slitage.

5 Hålla bilen svalare genom att välja aluminiumfälgar. Om bilen blir överhettad alltför lätt, kan aluminiumfälgar faktiskt hjälpa till att sänka temperaturen eftersom de främjar bättre luftflöde genom kroppen av bilen. När du kör, den luft som sipprar upp fungerar som en bris över motorn, hjälpa dämpa stigande interna temperaturer.

Tips

 • Prova fälgar som är 1 eller 2 inches större än din fabriks fälgar för att ge din bil en sportigare look samtidigt förbättra dess prestanda.
 • När du väljer fälgar, se till att du får offset storlek rätt. Om du inte gör det kan bilens styrning och hantering lida, vilket leder till dyra reparationer räkningar. Om du behöver hjälp med att välja, konsultera en mekaniker eller fordons professionell.

De typer av däck Fälgar

October 23

De typer av däck Fälgar


Däck är sådana grundläggande bildelar som många förare kan glömma sina estetiska egenskaper. Ett däck fälg bidrar till att förbättra hjulets utseende och design och kan också skydda däcket mot väder och vind. Om du söker en ny stil eller add-on för dina däck, lära sig om produkter som kan komplettera dina specifika fälgar ordentligt. Fälgar har en lång kedja av siffror som detalj deras diameter och bredd, hjälper dig att avgöra om de passar på dina däck.

Droppad Fälg

Drop-center fälgar, allmänt sett på personbilar och andra mindre fordon, har många praktiska användningsområden, eftersom de hjälper till att hålla däcket tillsammans när en platt inträffar. Utformningen av dessa fälgar orsakar den inre sektionen lägre för att sitta än sidorna, vilket tillåter hjulet att absorbera kraft och hastighet jämnt.

Chrome fälgar

En snygg och högklassig val, krom fälgar ge hjulet en ljus, metallisk glans. Chrome fälgar --- även känd som "platina fälgar" till vissa återförsäljare --- bära en estetisk fördel men kräver en svår underhåll regim. Utan ordentlig och regelbunden rengöring, kommer den ljusa glans som kommer från chrome fälgar småningom dim.

Off-Road Fälgar

Off-road fälgar bidra till att upprätthålla däckets integritet medan du kör på tuff terräng eller svåra förhållanden såsom nederbörd. Off-road trim är relativt lätt att underhålla, eftersom de är byggda för att tåla fläckar, stenar och friktion. Du kan enkelt städa upp några märken eller repor på dessa fälgar. Tyvärr, off-road fälgar i allmänhet inte passar personbilsdäck.

tråd Fälg

Tråd fälgar, bland de äldsta däckets fälg mönster på marknaden, bildande av en bana liknande mönster över den inre däcksfälg. Mycket lättare än andra typer, tråd fälgar fortfarande ge tillräckligt stöd till dina däck. Race bilförare använder tråd fälgar eftersom de hjälper till att sänka vikten av bilens hjul. Tråd fälgar ger också en estetisk skönhet till bilen tack vare den eleganta designen. Tänk på att på grund av de komplexa webbstrukturer i hjulet, kan en tråd kant vara svårare att rengöra än vanliga däck fälgar.

Hur man rengör Crome fälgar

October 31

Hur man rengör Crome fälgar


Chrome fälgar får sin spegelliknande glans från en tunn förkromning. Denna metallbeläggning ger rost motstånd, samtidigt lägga en personlig touch på din bil. Smuts och bromsdamm kan förstöra utseendet på dina fälgar, och kan även korrodera krom om de lämnas att sitta under en lång tidsperiod. Rengöra chrome fälgar ofta och avsluta med ett vax som gjorts speciellt för krom att återställa glans och förhindra dis.

Instruktioner

1 Skölj krom fälgar med högtrycksspruta från en slang.

2 Spraya chrome fälgar med hjul renare, eller förbereda renare i en hink med vatten beroende på tillverkarens anvisningar.

3 Skrubba chrome fälgar noggrant med ett hjul borste, lägga till mer renare behov. Använda en borste tillräckligt liten för att nå mellan eventuella ekrarna eller små utrymmen.

4 Skölj krom fälgar noggrant med högtrycksspruta från en slang. Torka fälgar med en handduk.

5 Applicera en liten mängd krom vax till en mjuk putstrasa.

6 Gnid krom fälgar med putsduken i små, cirkulära rörelser. Låt vaxet torka till en dimma, och polera fälgarna till en glans med en ren putstrasa.

Tips

 • Använd en krom vax som gjorts speciellt för hjul eller andra hög värmeområden.
 • Undvik att använda ett steg hjul rengöringsmedel. Dessa kan vara för hårda för dina krom hjul.

Hur effektivt Clean Chrome fälgar

January 13

Efter rengöring och vaxning bilen, är en detalj som verkligen kan göra din bil ser fantastiska glänsande krom fälgar. Chrome fälgar kan skadas eller korroderat om den inte tas bil, så det är viktigt att rengöra fälgarna på en regelbunden basis. Om du funderar på att effektivt rengöra krom fälgar, läs vidare för mer information.

Instruktioner

1 Med hjälp av en trädgårdsslang, spraya ner dina hjul och fälgar. Detta tar bort smuts och ackumulerade vägsmuts och salt.

2 Blanda upp en hink med rengöringslösning. Du kan använda vatten och mild diskmedel, eller så kan du köpa en produkt som Simoniz Biltvätt koncentrat eller Griot Chrome Wheel Cleaning Kit. Arbetet rengöringslösning du valt till fälgarna med hjälp av en duk eller tvättlapp. Använd små cirkulära rörelser och ett lätt tryck.

3 Skölj med rent vatten från slangen.

4 Inspektera fälgar för att se om det finns någon kvarvarande smuts eller skräp.

5 Om dina fälgar har utvecklat rost eller korrosion, helt enkelt hälla en burk cola långsamt över kanterna, och arbeta in i mjuka cirklar med en duk. Se till att skölja fälgarna med vatten och torka ordentligt efter applicering cola.

6 Polera krom med en ren och torr sämskskinn.

Tips

 • Alltid ren krom när det är kallt vid beröring för att säkerställa en ren även finish.Always använder mjuka tvättlappar, svampar eller stenget trasor för att rengöra dina fälgar, som något mer slip kan skada krom.

Hur Refinish fälgar

February 11

Hur Refinish fälgar


En hjulfälg är den yttre delen av metallcentrumet av hjulet, på vilken däcket är monterat. Insidan delen av däcket sitter på metall cirkulär del av hjulet och fälgen. När det gäller material, hjulcentrum och fälgar gjorda av aluminium, stål eller krom. Över tiden, alla dessa metaller förlorar sin glans. Beroende på materialet, kan fälgar återställas och göras glansig och glänsande igen. Det finns många olika tekniker för efterbehandling fälgar, men den grundläggande metoden är alltid lika, oavsett vad det speciella materialet eller skadenivå är.

Instruktioner

1 Rengör fälgarna noggrant med vatten och milt flytande rengöringsmedel. Använda en slang för att ta bort särskilt allvarliga smuts och damm från fälgarna. När fälgarna är rena, men fortfarande är våt, använd en ren handduk att torka och torka dem.

2 Undersök dina fälgar att bestämma nivån på skador. Om skadan är omfattande och sprickor i fälgar är allvarliga, gå vidare till nästa steg. Om skadan är bara kosmetiska och glans är det enda förlorade, gå direkt till steg 4. Se också till att identifiera det material dina fälgar är gjorda av.

3 Stålull för att jämna ut dina fälgar, om de är gjorda av stål. För aluminiumhjul, använder våt sandpapper, från 400-grit, sedan fortsätta med 600-grit och slutligen, polering med 1500-grit. För krom fälgar, bara använda en sämskskinn för denna del av uppgiften. Utöva påtryckningar för att jämna ut ytan och göra den mjuk och smidig igen. Använd fast, stark, cirkulära rörelser och inte missa en plats på fälgarna.

4 Polera bort små repor och mikro skada med en poleringsförening. Använd en liten mängd av en polering förening, spridas på en buffert för att polera dina fälgar tills deras fulla glans återställs. Använd samma typ av puts förening för både aluminium och stålfälgar. För krom fälgar, använd en sämskskinn igen, med en speciell krom polska.

5 Putsa fälgar med efterbehandling polska och en mjuk handduk. Applicera polska generöst till kanterna, med hjälp av ännu, fast och cirkulära rörelser för att sprida det jämnt och effektivt.

Tips

 • Utföra denna uppgift i skuggan, eftersom direkt solljus kan orsaka fläckar på metallfälgar.
 • Var försiktig när du parkera bilen och ta bort nyckeln ur tändnings, och se till att fordonet är säkert parkerad och säkrad i sitt läge.

Hur rengör jag bygga upp på min Chrome fälgar?

April 4

Hur rengör jag bygga upp på min Chrome fälgar?


Chrome fälgar 'glänsande, spegelliknande utseende kommer från ett tunt skikt av förkromat över en annan metall, såsom aluminium. Chrome fälgar kan bygga upp smuts, bromsdamm, och vägsalt som dämpar finish. Tvätta krom fälgar regelbundet med mild tvål och använda krom polska för att avlägsna eventuella uppbyggd.

Instruktioner

1 Spraya fälgar med slang för att skölja bort lös smuts.

2 Fyll en hink med vatten och en liten mängd diskmedel. Torka fälgarna med en tvål svamp, skölja ut i hinken vid behov. Använd en mjuk tandborste för att nå några små områden.

3 Skölj fälgar noga med slangen. Torka dem väl med en handduk.

4 Applicera en liten mängd krom polska till fälgarna med sämskskinn. Låt det sitta i en minut eller två tills den blir grumlig. Gnugga fälgar i små, cirkulära rörelser tills krom lyser. Applicera ett andra skikt av polish om det finns en stor mängd uppbyggd.

Tips

 • Använd krom polska gjord speciellt för höga temperaturer. Friktion orsakar fälgar för att värma upp, vilket kan göra regelbundna polish eller vaxer visas grumlig.