längd fm antenn

Olika typer av antenner i Basic Communication Systems

August 27

Olika typer av antenner i Basic Communication Systems


Enligt den Merriam-Webster dictionary, är en antenn en "metallisk anordning (som en stång eller tråd) för utstrålning eller mottagning av radiovågor." Antenner används för att sända och ta emot radiovågor i alla typer av grundläggande kommunikationssystem, inklusive mobiltelefoner, radio och TV. Det finns flera typer av antenn, alla med olika egenskaper och användningsområden.

vertikal Antenn

Den vertikala antennen (även känd som den Marconi antennen och en fjärdedel våglängd jordplan antenn) används för frekvenser under 2 MHz och sänder en vertikalt polariserad signal. Den ovan jord vågelement är en fjärdedel av våglängden som sänds och tas emot och kan ta emot signaler från alla riktningar. De flesta vertikala antenner har en jord rutnät som består av radialer som också en fjärdedel av våglängden och böjer till marken i 45 graders vinkel för att förhindra signaldämpning.

Yagi-antenn

Yagi antenn är en antenn som består av flera delar, bland annat en eller flera våg reflektorer som är något längre än en halv våglängd som sänds och tas emot flera raka vågelement som är en halv våglängd, ett drivet element och ett eller fler director element som är en fjärdedel av våglängden. En Yagi antenn sänder vågor i riktning mot det drivna elementet mot direktörer och är bäst lämpad att ta emot vågor från samma håll.

parabol

En parabolisk tallriksantenn, som namnet antyder, består av en cirkulär reflektor som svänger in i en parabel mot dess centrum. Dessa typer av antennen är speciellt lämpade för användning i situationer som kräver hög förstärkning. Detta beror på att förstärkningen och strålbredden av vågorna som sänds och mottagits av en parabolisk tallriksantenn bestäms av diametern av skålen; varje gång diametern på skålen dubbel, fyrdubblar maximal vinst. Dessa rätter är ofta gjorda av aluminium, koppar, mässing, järn och galvaniserat stål.

hertz Antenn

En Hertz antenn (även känd som en dipolantenn) består av en våg-element som är halva våglängden av vågorna som sänds och tas emot. Dessa typer av antenner används endast med frekvenser som är större än 2 MHz (alla frekvenser under detta har alltför stor våglängd för en sådan antenn byggas) och kan monteras antingen horisontellt eller vertikalt.

Typer av radiofrekvens Antenner

October 12

Typer av radiofrekvens Antenner


En radiofrekvent (RF) antennen är en stolpe eller multipla poler som fångar upp och sända radiofrekvenser till en elektronisk anordning. Det finns olika typer av radiofrekvensantenn och deras funktioner är beroende av användning och placering. Varje typ har också fördelar och nackdelar beroende på deras ansökningar.

dipol

En dipol RF-antenn är en av de mest använda. Den består av två poler som genererar en radiofrekvensström för sändning och mottagning. Det är standard och dess längd kan justeras för lämplig behov.

Discone

En discone antenn används i applikationer som kräver en rundstrålande brett band. Det används av militären för att skanna radio- och övervaka applikationer. Vid kommersiell användning, övervakningstjänster kräver dessa en discone antenn för frekvenser över 30 megahertz. Det fungerar bäst när parallellt med marken. Det är dock benägna att dålig mottagning om felaktigt inställd. Men det erbjuder stor bandbredd för att göra alstra signaler enklare.

DAS

Ett distribuerat antennsystem (DAS) är ett nätverk av antenner som är anslutna av samma källa men är åtskilda från varandra. Det ger bättre täckning och dess användning kan maximera optimal effektfördelning. Men det är dyrare och kan vara svårare att använda.

ferritstav

Ferritstav antenner används i transistorradion. Antennen måste vara inställda för att fånga en frekvens och inte alltid registrera ett effektivt sätt. Det används för mottagning, vilket begränsar dess syfte. Det är emellertid, bärbar och kompakt.

5 / 8ths våglängd vertikala

En 5 / 8ths våglängd vertikal antenn används för mobil radiokommunikation. Det inte finns någon omorientering behövs för denna antenn och kan fungera bäst med en 50-ohms koaxialkabel. Dess främsta fördel är dess rörlighet, men det kräver styv placering för bästa mottagning och sändning.

horn

En hornantenn används för att sända eller ta emot radiofrekvensen mikrovågssignaler. Formad som en horn, flammar denna antenn för att sända signaler. Dess form dämpar oönskade signaler och ger mer rikt och vinst till en elektronisk anordning.

"Smarta" antenner

"Smarta" antenner är förknippade med programvarustyrd radio (SDR), kognitiv radio och annan ny teknik. "Smarta" antenner anpassa sig till en signal riktning och sträcker sig för bättre mottagning eller sändning. Två typer av "smarta" antenn inkluderar den omkopplade strålen och adaptiv array. Båda ger rikt och främst skiljer sig i omfattning prestanda och komplexitet.

Hur man kan räkna en antennens längd

January 17

Hur man kan räkna en antennens längd


Antenndesign kan vara en komplicerad verksamhet, men i centrum för antenndesign är begreppet våglängd. Radio- och tv-sändningsfrekvenser är vid olika våglängder, som är direkt relaterade till frekvensen av sändningen. Ju högre frekvens, desto kortare våglängd. Antenner är konstruerade för att matcha den våglängd eller fraktion av våglängden av rundsändningsfrekvensen de är utformade för att ta emot eller sända. Genom att känna till några enkla formler, kan du göra matten som krävs för antennkonstruktion.

Instruktioner

1 Beräkna en hel våglängd antenn genom att dividera 936 med överföring eller mottagningsfrekvens, mätt i megahertz (MHz). Till exempel, är beräkningen för en antenn avsedd för 50 Mhz 936/50 = 18,72 fot.

2 Beräkna en halv-våglängdsantenn genom att dividera 468 genom sändning eller mottagningsfrekvens, mätt i megahertz (Mhz). Till exempel, är beräkningen för en antenn avsedd för 50 Mhz 468/50 = 9,36 fot.

3 Beräkna en 1/4-våglängdsantenn genom att dividera 234 genom sändning eller mottagningsfrekvens, mätt i megahertz (Mhz). Till exempel, är beräkningen för en antenn avsedd för 50 Mhz 234/50 = 4,68 fot.

Tips

  • Ändra decimaler i ditt svar till inches genom att multiplicera decimaler med 12. Till exempel, 4,68 fot motsvarar 4 fot, 8 tum.

Antenner för att förbättra DTV-signaler

August 30

Antenner för att förbättra DTV-signaler


Med övergången från analog till digital (DTV), TV-mottagning utvecklats ytterligare krav. För äldre modell TV, måste du köpa en converter box för att kunna ta emot signalen. Signalen kräver också användningen av specialiserade antenner men fortfarande är inte en garanti för bra signal. Förbättra DTV-signaler kräver inköp av en antenn eller förstärkare för att fästa kabeln.

Flerriktad Antenner

Finns i små, medelstora och stora storlekar, multi strålande antenner kräver lite justering. Den största av denna typ bibehåller den bästa mottagning från alla riktningar. För områden med begränsad eller dålig mottagning, de stora multistrålande antenner fungerar hyggligt.

riktnings~~POS=TRUNC

Riktantenner finns även i små, medelstora och stora storlekar. För kanaler 2 till 6, dessa antenner fungerar på ett sätt som liknar flera riktantenner, men för högre kanaler, ger riktantenner förbättrad signal och klarhet med reducerade ghost effekter. Den största mängd denna antenn för bästa mottagning alternativ och kan användas överallt. För områden med svaga signaler i allmänhet, en förstärkare och tak montering hjälpa till att producera kvalitet mottagning.

Förstärkare och takmontering

Förstärkare och förstärkta antenner fungerar i de flesta områden för att förbättra signalkvaliteten. Om du redan använder en förstärkt antenn, kan du tänka på att använda en vanlig HD-antenn. För optimal signal, placera antennen på taket på en höjd av 30 fot utan någon närliggande hinder eller reflekterande ytor förbättrar signalkvaliteten. En förstärkare läggas på linjen tillåter längre kablar som skall användas och rekommenderas för kablar 20 fot eller längre.

Hur man beräknar en Mono Längd

December 22

Hur man beräknar en Mono Längd


Den enpoliga är en typ av radioantennen känd för sin enkelhet i konstruktion och hög effektivitet i termer av mängden radiosignalen effektivt sänds eller tas emot. Även känd som ett jordplan vertikal antenn, är den enpoliga lätt att konstruera, och det är antennen i valet för de flesta radio stationer, liksom för många kommersiella och amatörradiokommunikationsstationer. Beräkna längden (eventuellt höjd) av en tråd monopolantenn genom att helt enkelt bestämma vad frekvens du tänker sända på och föra in den informationen i en ekvation att räkna trådlängden som krävs.

Instruktioner

1 Bestäm vilken frekvens i megahertz (MHz) som du vill arbeta på och om du har utrymme för och förmågan att bygga en kvarts våglängd monopolantenn.

2 Välj var du kommer att montera antennen. Om du kommer att montera den på marken, behöver du en starkt ledande fuktig jord. Träsk och stränder är utmärkta platser. Annars installerar tråd mark radials samma längd som höjden på antennen. Om du monterar antennen på en byggnad eller en stolpe, kommer du behöver för att bygga en konstgjord jordplan från åtminstone fyra kvartsvåglängds tråd radials, vars längd beräknas på samma sätt som längden på den enpoliga.

3 Beräkna längden av tråd du behöver för att bygga en kvarts våglängd monopolantenn för frekvensen på vilken du tänker använda. Använd formeln: Längd (fot) = 234 / frekvens (MHz). Till exempel, om du tänker att verka på 14,2 megahertz (i 20-Meter amatörradioband): 234 / 14,2 = 16,5 fot (avrundat till närmaste 0,1 fot). Din 14,2 MHz kvarts våglängd tråd monopol skinka radioantenn måste vara 16,5 fot i längd.

4 Beräkna längden av tråd du behöver för att bygga en kvarts våglängd Monopole antenn för en annan frekvens på vilken du tänker använda. Använd formeln: Längd (fot) = 234 / frekvens (MHz). Till exempel, om du tänker att verka på 27,5 megahertz: (i CB-radio Citizens Band) 234 / 27,5 = 8,5 fot (avrundat till närmaste 0,1 fot). Din 27,5 MHz kvarts våglängd wire monopole CB-antenn måste vara 8,5 fot i längd.

5 Beräkna längden av tråd du behöver för att bygga en kvarts våglängd monopolantenn för FM-bandet på 100 MHz. Återigen, använd formeln: Längd (fot) = 234 / frekvens (MHz) för att få 234/100 MHz = 2,3 fot. Därför är de flesta portabla FM-sändning radiomottagare (Boomboxes) har en justerbar antenn av omkring 2,5 fot i längd. När antennen matchar korrekt frekvens, sägs det att vara resonant. Resonans är nyckeln till antennfunktionen och effektivitet.

6 Beräkna längden på en kvarts våglängd monopolantenn för en vanlig 4G mobiltelefon på 2.500 megahertz bandet (till exempel). Använd formeln: Längd (fot) = 234 / frekvens (MHz). 234/2500 = 0,09 fot (avrundat till närmaste 0,1 fot.) Din 4G mobiltelefon 2500 MHz kvarts våglängd trådmonopolantenn måste vara 0,09 fot eller ca 1 tum i längd. Det är därför många mobiltelefoner har så små antenner eller verkar ha någon antenn alls. Observera hur med ökande frekvens, våglängd och monopolantenn längd både minska proportionellt.

Är en antenn Bra för VHF och UHF?

July 17

Är en antenn Bra för VHF och UHF?


Om du felsöker din TV-antenn eller shopping för en ny, kanske du undrar om VHF och UHF. Med crossover till digital-tv i 2009 och tillgången på HD-kanaler, är frågan ännu viktigare. Med lite information om ämnet, bör du kunna hitta en antenn som passar dina behov.

VHF

VHF står för "mycket hög frekvens." Detta är det officiella namnet på ett visst band av radiofrekvenser, som sträcker sig från 30 MHz upp till 300 MHz. Dessa frekvenser används för att sända lägre tv-kanaler, speciellt kanalerna 2 till 13. Våglängden av dessa radiovågor varierar från cirka en meter upp till 10 meter. De långa våglängder gör dem användbara för television, eftersom de tenderar att tränga genom hinder som väggar. Men det innebär också antenner som används för att plocka upp dem måste ha en viss längd.

UHF

UHF, som står för "ultrahög frekvens," är ett band av radiofrekvenser som ligger precis ovanför VHF-bandet. De sträcker sig från 300 MHz upp till 3000 MHz, eller 3 GHz. TV-kanaler 14 upp till 69 sänds med hjälp av UHF. Våglängderna av dessa vågor variera från omkring en meter ner till cirka 10 centimeter. Dessa vågor är inte lika bra som VHF på passerar genom väggar och beror mer på en direkt siktlinje från sändningskällan. Däremot kan UHF plockas upp av antenner som är mycket mindre.

antenner

Det finns en mängd olika antenner på marknaden. Vissa är stora och skrymmande, och andra är kompakt och diskret. Tyvärr är dessa skillnader är inte enbart för estetiska syften. Generellt gäller att ju större antennen desto lägre frekvenser kan plocka upp. Du kan frestas att köpa en liten UHF-antenn, men detta kommer inte att kunna ta emot VHF signaler också. Om du behöver både - och du kanske inte som vissa områden inte sända något i VHF - då du vill få en större VHF / UHF-antenn.

digital HD

Förr i tiden var alla HD digital-tv-kanaler sänds med hjälp av UHF. Du kan få alla dina HDTV behov tillgodoses med en UHF-endast antenn. I juni 2009, var alla sändningar bytt till digital. Detta frigörs många frekvenser från det lägre intervallet, och en del HD-kanaler flyttas till VHF. Om du plötsligt slutat att kunna plocka upp några HD-kanaler, är chansen att du inte har en VHF / UHF-antenn.

Hur fungerar en antenn tuner fungerar?

November 26

Hur fungerar en antenn tuner fungerar?


Radio- och TV-antenner används för att sända och ta emot signaler från en sändare. Inte alla sändare sänder starka signaler, dock, och även de starkaste signalerna förlora styrka när de reser bort från deras ursprungspunkt. Antenn tuners används för att förbättra styrkan i dessa signaler, så att fler konsumenter kan få sändningen utan förlust störningar eller signal som kan uppstå annars.

broadcast Basics

Radio- och radiosignalsändningar skapas när en sändare pulser en alternerande elektrisk ström vid en specifik våglängd. Denna puls matas till en antenn som sänder elektromagnetiska vågor i det fria vid samma våglängd som AC puls. Radioapparater och andra enheter med antenner som är anslutna till dem upptäcka dessa vågor och omvandlar dem till ljud eller video när antennen spänningen justeras för att passa den specifika bandbredd av signalen.

antenn tuners

Antenn tuners används för att förfina de signaler som skickas till och tas emot från, antenner. En mottagare är placerad mellan sändaren och antennen, gör det möjligt att justera signalen våglängd och öka signalstyrkan som behövs för att se till att tittare och lyssnare kan få en tydlig signal, när den har sänts. I många fall mottagare är närvarande vid både rundsändningspunkten och mottagningspunkten av signalen. Programföretaget använder en mottagare för att förbättra den inledande signalkvaliteten, medan mottagaren använder en mottagare för att öka signalstyrkan för att förbättra ljud- eller videokvalitet.

Trimma Signal

När en signal passerar genom en antenn tuner, ger tunern resistens mot signalen i form av elektriska motstånd för att justera signalstyrkan mellan sändaren eller mottagaren och antennen som den är ansluten till. Detta orsakar tunern för att fungera som en transformator, justering av signalen från en komponent till en form som kan användas av den andra komponenten. Dessa justeringar är nödvändiga för att säkerställa kompatibilitet mellan sändare eller mottagare och antenn som skickar eller tar emot signalen, minskar kvalitetsförlust som annars skulle uppstå på grund av skillnader i våglängd eller signalstyrka.

tuner Begränsningar

Tuners kan inte öka en signal från en sändare på obestämd tid. Medan de ger en begränsad ökning till signalen, kan ingen mottagare förstärka en signal bortom naturliga begränsningar för sin energi och våglängd. Antenn tuners är inte avsedda att drastiskt öka utbudet av en signal, men i stället är avsedda att öka tydligheten i sändningar när de tas emot av hemelektronik. Användning av en antenn tuner minskar inte behovet av lämplig utrustning eller antenner som är tillräckligt stora för att ta emot signalen.

Den mest kraftfulla UHF & VHF Multi-riktantenner

January 15

Den mest kraftfulla UHF & VHF Multi-riktantenner


En kraftfull antenn drar i avlägsna signaler med kristallklar tydlighet, en nödvändighet för moderna HD-digitala signaler. Det finns en mängd olika antenn valmöjligheter för köp, med den nuvarande mest kraftfulla modellen ofta överskuggas av en ny modell snart efter att ha blivit tillgängliga. Att välja den mest kraftfulla på marknaden när du handlar dock endast kräver en förståelse för vad ger den kraft som du vill använda för din mottagning behov.

VHF & UHF-antenn Basics

Mycket hög frekvens och Ultra High Frequency är elektromagnetiska vågor band som används för over-the-air TV-sändningar. Varje band definieras av dess frekvens, med TV-stationer i 30 till 300 megahertz frekvenser placeras i VHF kategorin och de frekvenser mellan 300 och 3000 MHz anses UHF. UHF-kanaler kan bära mer data än VHF under sändning och som sådan används för HD-tv-kanaler. UHF-signaler är kortare än deras VHF motsvarigheter är dock, och att resa kortare sträckor innan störningar gör dem oförmögna att tas emot av antennen. Att få båda frekvensbanden samtidigt är en kombinerad antenn krävs. Dessa kombinerade antenner är konstruerade med sektioner som är särskilt utformade för att ta emot varje frekvensområde.

flera riktningar Antenner

Flera riktningar UHF och VHF-antenner är utformade för att ta emot signaler som kommer från alla riktningar. Denna design gör dem mindre kraftfull än enkelriktade, riktat, antenner som kan riktas direkt mot en signalkälla. Den främsta anledningen till minskningen av strömmen är ökningen av signalbruset på grund av flera riktningar antennens mottagande signaler från alla håll samtidigt.

förstärkta signalerna

VHF / UHF flera riktningar förmåga är bara basen för en kraftfull antenn. Att behöva kombinera VHF och UHF mottagning samtal för en kompromiss i styrkan mottagning från varje frekvens jämfört med en dedikerad VHF eller UHF-antenn. Lägg till detta den kompromiss i att skapa en flera riktningar antenn mot en syftar antenn, och du har en bra bas som saknar totala effekten. De kompromisser kan oftast göras upp för med tillägg av en förstärkare. Tillsats av en förstärkare till en antenn har effekten att öka signaler som tas emot genom antennen. Denna elektriska impuls kan klara upp problem med intermittent mottagning eller svag mottagning, återvänder en stark signal via ditt system. Starka detaljhandels antenner kommer ofta med förstärkare installerade, men en eftermarknad förstärkare kan köpas och läggas till antennen om man inte redan finns, eller om du väljer att bygga din egen antenn.

Definiera Starkaste

En flera riktningar VHF / UHF-antenn är en som är fylld med kompromisser som minskar sin makt i jämförelse med dedikerade frekvensriktantenner. Denna minskning betyder inte att det inte finns kraftfulla antenner tillgängliga som kan hela frekvensområdet samt vara flera riktningar. För den mest kraftfulla valet, börja med en utomhusantenn. Placera antennen utomhus hjälper till att avlägsna den störning som orsakas av väggarna hos en struktur. Signalen kan mottas av antennen och sedan skickas in i strukturen via kablar. Nästa steg i sökandet är att koncentrera sig på förstärkta antenner. Storlek är också en variabel, med större antenner kan större mottagnings avstånd vid högre signalstyrkor. När du letar efter den mest kraftfulla antennen finns, koncentrera sig på stora takmonterade modeller med förstärkning, lika stor som din struktur kan stödja ett säkert sätt.

Hur får man en starkare TV-signal

January 15

Du hör reklam för kristallklart, levande TV-mottagning, men TV: n inte verkar få det. Om TV: n inte verkar vara att få den starkaste signalen det kan, kan det finnas ett antal skäl till varför och många alternativ som du kan prova att åtgärda det. Den viktigaste frågan är vilken typ av tv-tjänst du har: kabel, satellit eller enkel luft sändning. Förbättringarna du kan göra för att TV-signalen varierar beroende på typ av TV du har.

Instruktioner

1 Uppgradera din TV-antenn. Detta är endast nödvändigt om du inte har kabel eller satellit-TV-tjänst. Se till att få en antenn för både VHF och UHF-signaler, så att du kan få varje kanal finns. Många elektronikaffärer bör ha en mängd olika antenn alternativ.

2 Placera antennen så högt upp som möjligt. Ju närmare till himlen den är placerad, desto bättre mottagning. Det är därför en stor antenn placerad på taket fungerar bäst.

3 Installera en HD / digital omvandlare till TV: n. Detta har snabbt blivit en nödvändighet för äldre TV-apparater som alla stationer byter uteslutande till digital. På grund av detta, omvandlarna är relativt billiga, och rabattkuponger kan vara tillgängliga från regeringen. För nyare TV, LCD-skärm, inte behövs dessa omvandlare.

4 Ring din leverantör om du har kabel-TV och uppgradera din prenumeration paket till en HD-tjänst om du inte har det. En satellit-TV-abonnemang bör ha detta automatiskt.

5 Ändra anslutningarna på kabel- eller satellitmottagare rutan. Andra anslutningar kommer att ge bättre kvalitet än din vanliga koaxial eller komposit (RCA) anslutningar. En HDMI-kabel (kontakten liknar en liten parallelltrapets) fungerar bäst om du kan använda den. Komponent- och digitala koaxialkablar är också bra (de liknar kompositkablar).

6 Kontrollera placeringen av parabolen om du har en. Kom ihåg att det måste ha en fri sikt södra stjärnhimlen, så se till att det inte finns några trädgrenar eller andra föremål direkt i sin siktlinje. Justera dess höjd. Dess behövs ställning kommer att vara närmare 30 grader för hus i norr och 60 grader i söder.

7 Har din kabelleverantör kontrollera signal professionellt. Det kan finnas ett problem med den underjordiska kabeln som bara de kan ta hand om. Detta kan vara fallet om andra människor i din närhet har problem.

Hög Vs. Låga VHF Lägen

April 19

Hög Vs. Låga VHF Lägen


Mycket hög frekvens (VHF) är en radiofrekvens som sträcker sig från 30 till 300 megahertz. En megahertz (MHz) är en enhet som mäter kompletta cykler per sekund av en oscillerande radio vågform. En MHz motsvarar en miljon cykler per sekund. VHF radiofrekvenser kan ha olika program beroende på om de är närmare till det låga eller höga delen av intervallet. De höga och låga VHF-banden vanligtvis används för att sända TV.

Låg VHF Broadcast Television

Den nedre änden av VHF-området används för att sända tv-program i många länder. I USA, de låga VHF-stationer är kanalerna 2 till 6. Dessa kanaler motsvarar frekvenser som sträcker sig från 59 till 88 MHz.

Hög VHF Broadcast Television

Den övre delen av VHF-området används även för TV-sändningar. I USA, den höga VHF-stationer är kanaler 7 till 13 och motsvarar frekvenserna 175-216 MHz.

antenn Storlek

Frekvensen för en radiovåg är omvänt proportionell mot våglängden för en fullständig cykel. Ju lägre frekvens desto längre våglängd. Antenner måste ha en längd av en fjärdedel av våglängden hos radiovågen. Låg VHF antenner måste därför vara längre än hög VHF antenner.

sändare Ström

Den lägre delen av VHF radiofrekvensområdet kräver mindre effekt för att sända tv ett ekvivalent avstånd än den övre delen av VHF-området, eftersom den spänning som krävs för att generera en VHF-signal har en positiv korrelation till frekvens. Ju högre frekvens, desto högre spänning som behövs för att alstra samma transmissionskapacitet.