lastbil hur kontrollerar jag frysskydd

Hur kontrollerar jag VIN nummer på en 2003 Chevy lastbil?

November 15

Hur kontrollerar jag VIN nummer på en 2003 Chevy lastbil?


Vehicle Identification Number (VIN) före 1950 användes enbart för serialisering av fordonet och var inte ett krav. Från och med 1950, var alla amerikanska fordon stämplat med en VIN att erbjuda en allmän översikt över varje fordon. Ungefär som mänskligt DNA, VIN på 2003 Chevy pickup bryter ner utrustningen och ursprung av fordonet och visar det i en 17-tecken serie siffror och bokstäver. Var och en av de första 11 numren har en mening som delas bland annat Chevy lastbilar; de sista 6 tecken är bilens specifika serienummer.

Instruktioner

1 Leta reda på VIN på din lastbil. VIN är placerad på förarsidan dörr på informations klistermärke och på en platta vid basen av vindrutan, på förarsidan.

2 Läs tecken 1, 2 och 3. Dessa tre tecken World Tillverkarens Identifiering. På en Chevrolet lastbil, de första siffrorna alltid blir 1GC.

3 Titta på den 4: e tecknet. Dessa tecken identifiera tillåtna totalvikten (GVWR) på trucken.

4 Läsa 5. Karaktär. Denna siffra indikerar om fordonet är två hjul eller fyra-hjulsdrift och chassit stil.

5 Avkoda den 6. Karaktär. Detta antal motsvarar den serie av trucken.

6 Läsa 7. Karaktär. Detta tecken indikerar kroppen stil av fordonet.

7 Leta reda på 8: e tecknet. Detta tecken anger den motor som fordonet är avsett att ha.

8 Titta på den 9: e tecknet. Denna karaktär är känd som kontrollsiffra. Kontrollsiffran indikerar inte någon utrustning för fordonet. Det är helt enkelt ett nummer beräknas genom en algoritm.

9 Avkoda fordons årsmodell genom att läsa den 10: e tecknet. En 2003 Chevy lastbil visar ett antal 3.

10 Läs 11 tecken för att bestämma anläggningen där fordonet monterades.

11 Bestäm bilens serienummer genom att läsa tecken 12 till 17. Dessa koder har någon verklig mening; de är vad skiljer din Chevy lastbil från alla de andra.

Tips

  • Inte offentligt dela din VIN eftersom den innehåller värdefull information.

Hur kontrollerar jag vilken firmware jag har på min iPhone?

October 7

Hur kontrollerar jag vilken firmware jag har på min iPhone?


Din iPhone firmware och programversioner avgöra hur det går. Allt från sina funktioner till dess tillämpningar och Internet bestäms av den inbyggda programvaran. Hålla din iPhone firmware och program uppdaterade är viktigt att dra nytta av nya finesser släpptes av Apple och maximera dess hastighet. Kontroll av iPhone firmware och OS-version är enkel, och utför nödvändiga uppgraderingar tar bara några minuter om telefonen är out-of-date.

Firmware och OS

Apple släpper regelbundet uppdateringar till sin populära iPhone. När du ansluter till iTunes för att synkronisera eller ladda din telefon, kommer du automatiskt underrättas om eventuella uppdateringar. Om du väljer att hämta och installera dem, kommer telefonen att backas upp och de nya uppdateringar kommer att installeras automatiskt. Nya uppdateringar har aktiverat Internetdelning till datorer, ökad säkerhet och MMS funktionalitet.

Hur man kontrollerar

Kontroll av informationssystemet på din iPhone är enkelt. Gå till "Inställningar" och sedan "Om". Din iPhone nätverk, minne, serienummer, operativsystemets version, modem firmware och annan teknisk information visas. När du har uppdaterat din telefon via iTunes, kommer denna information att uppdateras och kan verifieras när som helst. Du kan också visa din iPhone information i "Om" -fliken i iTunes medan telefonen är ansluten till datorn.

uppgradering

Det är viktigt för vanliga iPhone-användare att uppgradera sin programvara när rekommenderas av Apple. Detta är en enkel och automatisk process och rekommenderas för iPhone-användare som vill ha det senaste funktionalitet och buggfixar på sin telefon. Men om du använder en jailbreakad, olåst eller på annat sätt förändrad iPhone, installera nya program utan forska först kan placera telefonen i ett oanvändbart tillstånd. Om detta inträffar kan du återställa den till en tidigare version, sedan åter initiera låsa upp och jailbreak processen igen.

Hur kontrollerar jag historia Pre-Owned fordon?

October 4

Hur kontrollerar jag historia Pre-Owned fordon?


Bil shopping kan vara en rolig aktivitet. Du hittar den speciella pre-owned bil och kär. Du måste ha det. Men innan du slutför affären, måste du fråga dig själv "Vad jag verkligen köpa här?" Vad är historien om detta fordon? Har det varit en dålig vrak? Det har underhållits regelbundet och i tid? Är vägmätare korrekt? Har fordonet har en ren titel? Dessa är alla viktiga frågor som bör besvaras innan slutförandet någon affär.

Instruktioner

1 Leta upp och anteckna bilens VIN, eller fordonets identifieringsnummer. Detta kommer att användas för att spåra fordonet historia. Detta antal är som ett fingeravtryck för en bil. Det är en 17-teckenföljden innehåller både siffror och bokstäver. Du kan vanligtvis hitta bilens VIN där vindrutan möter strecket. Det är också stämplat under fordonets ram, motor, liksom andra stora delar. En annan vanlig plats för att kontrollera är på slutet av din passagerarsidan dörren när dörren är öppen.

2 Besök Carfax.com anger bilens VIN och klicka på "Få Carfax!" knapp. Du kommer att bli ombedd att registrera för antingen en engångs check eller medlemskap fordon. Normalt är medlemskap utformade för bilhandlare. Om du bara köpa en enda fordon, är din bästa insats för att välja en tidsstyrd. Efter registreringen kommer webbplatsen ger dig information om bilens historia.

3 Använd informationen som Carfax.com tillhandahåller och fatta ett välgrundat beslut om huruvida detta fordon är lämplig för ditt köp.

Tips

  • Medan Carfax.com ger en ganska korrekt historia av fordonet, det är inte en perfekt lösning. Förutom att dra en Carfax.com rapport, ta bilen till en lokal mekaniker för en inspektion. Vid tiden du är klar med dessa två metoder, kommer du att ha en ganska solid uppfattning om huruvida detta fordon är i gott skick eller inte.
  • Medan du kontrollerar historia av fordonet är en smart sak att göra, det är också smart att kontrollera det verkliga värdet av fordonet. Du kan göra det genom att kolla den Kelley Blue Book eller KBB.

Hur kontrollerar jag transmissionsolja på en 2002 Subaru Impreza WRX?

March 4

Hur kontrollerar jag transmissionsolja på en 2002 Subaru Impreza WRX?


Subaru Impreza WRX är en populär bil bland rallyentusiaster. Bilen har en hel del makt och fyrhjulsdrift, vilket ger extra dragkraft i halka och ge hanteringen att Edmunds.com kallar "underhållande". För att säkerställa att bilen fungerar på en optimal nivå, kontrollera transmissionsolja erfordras. Om vätskan är låg, kommer bilen inte flytta på rätt sätt. Mätstickan i motorrummet indikerar vätskenivån och ger dig en ungefärlig uppfattning om hur mycket att hälla i transmissionen.

Instruktioner

1 Starta bilen och låt den gå på tomgång för att värma upp. Det tar ungefär fem minuter att värma upp motorn. Sakta flytta bilen till "Low 1" och tillbaka till "Park". Vända bilen av.

2 Öppna huven för att komma åt motorrummet. Leta upp transmissionsolja mätstickan på baksidan av motorrummet. Oljestickan kommer att ha en guld topp och sitta direkt bakom laddluftkylare.

3 Skruva ur oljestickan och dra ut den ur oljesticksröret. Torka av oljestickan med en ren trasa. Sätt tillbaka in i röret.

4 Dra ut oljestickan tillbaka ut ur röret. Verifiera där vätskan är på mätstickan. Vätskan bör sluta på "full" märke. Tillsätt mer vätska om det behövs.

5 Skruva oljestickan tillbaka på röret. Stäng huven.

Tips

  • Konsultera bruksanvisningen för Rekommenderad transmissionsolja ska användas.
  • Försiktig arbetar runt motorn. Motorn är varm och komponenterna kommer att brinna vid beröring.

Hur kontrollerar jag vilken typ av Motorola Android Jag har?

March 15

Hur kontrollerar jag vilken typ av Motorola Android Jag har?


Motorola gör olika smartphones och surfplattor som kör operativsystemet Android. Varje typ av Android-enhet har ett eget modellnummer som skiljer den från andra typer av enheter. Du kan bestämma vilken typ av Android-enhet du har om du kontrollerar modellnumret i enhetens "Om telefonen" menyn.

Instruktioner

1 Tryck på "Inställningar" -ikonen i din Android-enhetens programstartare.

2 Rulla ner till botten av menyn, sedan på "Om telefonen."

3 Hitta din Android-enhetens modellnummer i "modellnummer" fältet.

Tips

  • Vissa Motorola Android-enheter har namn förutom modellnummer. En lista över Android-enheter och deras motsvarande modellnummer kan hittas på Motorolas MOTODEV hemsida.

Hur kontrollerar jag en iPod Batteri Procent?

June 8

Om du använder din iPod hela tiden, kan du tömma sin batteriets livslängd ganska snabbt. Du måste ladda batteriet ofta, så att din iPod kan pågå på en lång joggingtur, enhet, eller någon långvarig aktivitet. Din iPod låter dig veta hur låg eller hög batteritiden är, och det även varnar dig när batteriet är mycket låg och behöver laddas direkt. Genom att hålla koll, du vet precis när du ska ta ut enheten.

Instruktioner

1 Tryck på valfri knapp på din iPod för att ta ut den ur viloläge.

2 Se ikonen i det övre högra hörnet av skärmen som visar ett batteri i en låda. Om batteriet är fulladdat, kommer ikonen att vara grön, eller någonstans i rutan ordet "Charged" visas.

När laddningen minskar, blir en del av batteriikonen röd - som avgiften sänks, blir det röda området större. När laddningen är extremt låg, kan batteriikonen visas nästan tomt med endast en flisa av rött i det. På iPod-skärmen, kan det också säga "Low Battery" eller "Anslut till strömkälla." Dessa varningar indikerar en mycket låg andel av batteritid och rådgivning dig att ladda batteriet så snart som möjligt.

3 Ladda iPod i enlighet därmed. Batteriet kan behöva laddas i upp till 30 minuter.

Hur kontrollerar jag hur många minuter har jag kvar med AT & amp; T?

March 4

Hur kontrollerar jag hur många minuter har jag kvar med AT & amp; T?


Om du har en trådlös telefon, du sannolikt kommer att vilja hålla koll på din minuter användning, så att du inte går över din månatliga gräns och medföra extra avgifter. Som en AT & T kund, är det lätt att kontrollera hur många minuter du har kvar.

Instruktioner

Kontrollera din minuter på din mobiltelefon

1 Tryck på "*" knappen på din mobiltelefon knappsats och tryck sedan på "646." Slutligen, tryck på "#" tangenten. Du bör ha "* 646 #" visas på skärmen (för spanska "* 876 #").

2 Tryck på "Skicka" -knappen på enheten.

3 Avvakta en ljudsignal att ljuda på din mobiltelefon. Detta innebär att du har fått ett textmeddelande som talar om hur många minuter du har kvar för månaden.

Kontrollera din minuter Online

4 Gå till AT & T Wireless hemsida. Logga in på ditt konto "myWireless".

5 Titta på "Kontoöversikt" skärm. Kolla där det står "Min Användningsöversikt" för individuella planer eller "Group Användning Sammanfattning" om du har en familj plan.

6 Välj "New Voice Detaljer" alternativet. En redogörelse för dina minuter visas för din nuvarande månatliga användning.

Tips

  • Observera att dina minuter alltid avrundas till närmaste minut. Till exempel, om din mobiltelefon är "Last Call" räknare läser "04:15", det räknas som en fem-minuters samtal.

Hur kontrollerar jag att se om min Tänd modulen är dålig på min 1997 Malibu?

March 28

1997 Chevy Malibu finns med två olika motorstorlekar; den 2,4 liters 4-cylindrig, bättre känd som quad fyra, och 3,1 liters V-6. Tändstyrmodul (ICM) på båda motorerna varierar i form och placering; men de båda arbetar på samma principer. Dessa förfaranden koncentrera sig på den mest dominerande symptom på en ICM fel - det ingen start. Procedurerna omfattar alla modeller. Intermittent ingen startvillkor, som i en överhängande fel, måste testas vid tidpunkten för felet.

Instruktioner

3,1-liters ICM Testning

1 Förstå teorin för drift och förhållandet av de komponenter som utgör tändsystemet. ICM levererar ström till vevaxelgivaren, kamerasensor och tändspolarna när nyckeln är på. När motorn dras igång vevaxeln sensor, som är en Hall-effektsensor, fungerar den som en på och av omkopplaren, sänder en fluktuerande växelspänningssignal som till ICM. Denna signal betecknar läget av vevaxeln i förhållande till kompressionstakten på antalet en cylinder.

Efter att ha mottagit vevaxelgivaren signaler börjar ICM för att växla marken på spolarna som orsakar tändstift eld i rätt ordning. Tidpunkten för tändstifts bränning är i ett tillstånd av retarderad timing att främja lättare start. När bränslet antänds och motorns hastighet överskrider 400 rpm, ICM avstår tidsstyrning av spolen bränning genom att sända en omvandlad digital signal till bränsleinsprutningsdatorn.

Datorn vid mottagning informativa signaler från de olika sensorer, formulerar en strategi för insprutnings öppettider och motortändtidpunkt. Den sänder en digital signal tillbaka till ICM att reglera spolen bränning.

2 Kontrollera batteriet för en full laddning. Utan en full laddning, kommer ICM inte fungerar normalt. Placera voltmeter blymönja på batteriets pluspol och den svarta kabeln på minuspolen. Det måste finnas 12 till 12,75 volt. Om inte, ladda batteriet innan du fortsätter.

3 Studera konfigurationen av den elektriska kontakten på ICM. Tänd styrenheten på denna motor är platt och har tre spolar monterade ovanför modulen. Det ligger på ventilkåpan. Modulen har en enda plugg med två trådar på ena sidan och två pluggar på den motsatta sidan, en liten med två trådar och en stor med 5 eller 6 trådar. För teständamål, att de enda vara oroliga med är de två små pluggar på vardera sidan.

Lägg märke till att alla pluggar har bokstäver präglade på dem utseende kretsen. Enkelkontakten sidan av modulen har en rosa eller rosa med en svart rand tråd på terminal A, som är den omkopplade ineffekt tråd. Den andra terminalen med bokstaven B är en svart tråd med en vit rand. Denna tråd är ICM jordledningen.

Den lilla kontakten på den motsatta sidan med den stora kontakten under det märks A, B och C. En terminal är en gul tråd och den C-terminala är en lila tråd, som båda är för vevaxelgivaren. Den mellersta B terminalen är ledig.

Den större kontakten används inte i denna testprocedur. Bokstäverna varierar från A till F. En terminal med en solbränna med en svart rand och B terminalen vita ledningen är både referenssignaler till och från datorn. C terminal är för en varvräknare är så utrustad. D terminalen är ledig. E terminal med en lila och vit rand tråd är för bränslereglering. F terminal med den röda och svarta kabeln är grunden för datorn.

4 Kontrollera spolarna för gnista. Detta är en bekräftelse på ett problem i tändningslåset. Dra en tändstiftskabeln från en spole och installera tändkabeln testare på spolen tornet och den andra änden i tändkabeln slut. Har hjälpare starta motorn. Verktyget blinkar varje tändningscykel om det spolen bränning. Om spolen är bränning problemet är någon annanstans, till exempel bränslekrets eller interna problem. Om inte fortsätta till nästa steg efter avlägsnande av verktyget och installera kabeln.

5 Kontrollera att det finns ström till ICM. Det måste ha makt och en bra grund för att arbeta. Trä tråden piercing sond på den röda voltmeter bly. Om det inte kommer att trä på anslut sedan krokodilklämman till den röda sond slut. Placera håltagnings sonden på en terminal med den rosa eller rosa tråd med ett svart band på sidan av ICM med en plugg. Försök att hålla prob nedströms åtminstone tre inches från kontakten för att förhindra oavsiktlig dra terminalerna. Placera den svarta voltmeter ledningen på batteriets minuspol. Vrid nyckeln på. Det måste finnas 12 till 12,75 volt. Om inte problemet är i ledningarna inte ICM. Vrida om nyckeln av.

6 Kontrollera för att se om ICM har en bra jordkrets. För detta använder samma plugg men sondera B-anslutning med den svarta kabeln med vit rand med den svarta voltmeter bly sond. Placera den röda ledningen på den positiva polen på batteriet. Vrid nyckeln på. Återigen måste batterispänning på 12 alltför 12,75 volt vara närvarande. Om inte marken är defekt och måste spåras och repareras. Om spänningen var korrekt, fortsätt.

7 Kontrollera för att se om vevaxeln lägessensor är faktiskt i drift och att skicka en växelspänningssignal till ICM. Detta test kommer att innebära att sondera båda ledarna på motsatt sida av modulen med två pluggar. Placera båda sonderna på ledningarna på den lilla kontakten med A terminal gula ledningen och C-terminal med den lila tråd. Polaritet är inte en fråga så antingen sätt är acceptabelt. Vrid voltmeter till AC volt.

Starta motorn. Växelspänningen bör variera mellan .3 volt och 1,0 volt växelström snabbt. Spänningen kan variera en liten mängd på grund av att strömstyrkan i batteriet, oljans viskositet och så vidare. Den exakta spänningen vid denna punkt är inte lika viktigt som det faktum att sensorn sänder ett fluktuerande växelspänning. Vrida om nyckeln av. Om ingen spänning finns vevaxelgivaren inte fungerar. Ser på ledningarna från vevaxeln sensor placerad i blocket ovanför oljetråget och under avgasgrenröret. Denna motor har ett problem med sensorledningarna bränner eller kortsluter mot blocket på grund av deras placering och värmen. Om ledningarna är bra ersätta sensorn. Om spänningen var korrekt, halvfabrikaten nästa prov före fördöma ICM.

8 Undersöka resistensen hos vevaxelns sensorn. Det är möjligt att även om sensorn visas den högra växelspänningen med igångsättning av motorn, kan det inte ha en tillräckligt stark signal för att driva ICM. Lämna proberna på plats. Vrid voltmeter till ohm skala. Det måste vara mellan 300 för 500 ohm. Om resistansen är felaktig ersätta sensorn. Om det är korrekt att ersätta ICM.

2,4-liters ICM Testing

9 ICM på en 1997 Malibu med en 2,4 liters motorn är skild från spolarna. Detta är en utmärkt motor med god effekt till en bra effekt i förhållande till vikt. Motorn är mycket pålitlig och har anständiga bränsleekonomi. Det är emellertid, typ av unik i det att den har tändstiften centrerade i cylinderhuvudet.

10 Det finns en metallkåpan bultad till cylinderhuvudet. Bultas fast i botten av höljet är en plastfördelarhuset med förlängningar gjutna i huset som är utformade för att passa i tändstiftshålen för att leverera ström till tändstift. Mellan höljet och metallhöljet finns det två spolar. Spolarna överföra sin makt till en kopparinlägg till varje tändstift förlängning. ICM är monterad under och till den bakre transmissionssidan av den övre luckan. Som en anteckning, dessa motorer är ökända för att ha ett fel på fördelningshuset på grund av kopparinlägg genombränning. När detta händer en miss i motorn inträffar.

11 Studera ledningar layout av elektriska kontakten skjuter ut från under metallmotorhuven på sändningssidan. Pluggen kommer att ha 6 kablar längst upp och två på undersidan. Var och en av terminalerna kommer att ha ett brev präglat på den för att identifiera kretsen. Bokstäverna varierar från A till L varav tre terminaler är lediga. Börjar med de nedersta två trådar, terminalen märkt med ett A med en vit tråd är styrsignalen en och fyra spole från datorn. B-terminalen har en orange tråd och är styrsignalen från datorn 2 och 3. F terminal med den gula ledningen är vevaxeln sensorsignalen. G terminalen med lila och vita kabeln är den digitala vevaxel 7X signal från ICM till datorn. H terminal med den röda och svarta kabeln är grunden för datorn. J terminal med lila tråd är en vevaxel sensorkrets. K terminal med en svart tråd är grunden för ICM. Den sista terminalen är L terminalen med en rosa tråd. Detta är strömkabeln till ICM.

12 Testa L terminalen med en rosa tråd. Placera den röda voltmeter ledningen med tråd piercing sond på den rosa tråd. Placera den svarta kabeln på batteriets minuspol. Vrid nyckeln på. Det måste finnas 12 till 12,75 volt. Om spänningen är utom räckhåll eller ingen spänning tråden måste spåras och åtgärdas innan omtestning. Vrida om nyckeln av.

13 Testa jordkretsen för ICM. Haka voltmetern svarta ledning med en sond till K terminal svart tråd. Placera den röda ledningen på den positiva polen på batteriet. Vrid nyckeln på. måste batterispänningen åter vara närvarande vid 12 till 12,75 volt. Om spänningen är mindre än bottenkretsen äventyras. Spåra tråden och återställa en god grund för ICM. Vrida om nyckeln av.

14 Testa vevaxel sensor för en bra signal. Detta innebär sondera F gula och J lila trådar samtidigt. Detta kan göras i vilken ordning som helst, eftersom polariteten är ingen fråga. Placera voltmeter på AC volt. Vrid nyckeln på. Den måste visa 0 volt. Har hjälpare starta motorn. Växelspänningen måste variera snabbt mellan 0,3 och 1,3 volt. Spänningen kan variera något beroende på motorns varvtal medan veva. Den viktigaste observationen är genereringen av en spänning och att den varierar. Detta innebär att sensorn fungerar. Vrida om nyckeln av. Om det inte fanns någon spänning sensorn är dålig. Om spänningen var bra, är sensorn mest sannolikt bra, kan det emellertid vara arbetar men har otillräcklig signal för ICM. Fortsätt till nästa test.

15 Testa G terminalen med den lila tråd med en vit rand. Detta är den 7X vevaxel signal som ICM fick i en växelspännings format och har nu omvandlats till en digital signal till datorn. Detta test kommer att undersöka hur ren frekvensvågen är till datorn. Anslut den röda voltmeter ledningen med sonden på G-pol lila och vita kabeln och den svarta ledningen till batteriets minuspol. Placera voltmeter på Hertz. Vrid nyckeln på. Displayen måste vara 0 indikerar mätaren fungerar. Har en hjälpare starta motorn. Displayen måste visa en fluktuerande Hertz i 29-39 intervallet utan större toppar i Hertz. Vrida om nyckeln av. Om frekvensen hos den Hertz var i rätt intervall ICM är bra och producerar en ren digital signal. Om Hertz värdet var inte korrekt eller ingen var närvarande ICM är defekt och måste bytas ut.

16 Testa signalen från den dator som används för att avfyra spolarna. A terminal med den vita tråden och B-terminalen med orange tråd används för detta test. I detta test endast en tråd kommer att testas på en gång men båda ledarna måste ha samma resultat. Placera den röda voltmeter ledning med en sond på en terminal vit tråd och den svarta voltmeter ledningen på batteriets minuspol. Har en hjälpare vrida om nyckeln på. Den måste visa 0 Hertz. Starta motorn. Displayen måste fluktuera kring 5 Hertz. Flytta sonden till B terminal med orange tråd och upprepa testet. Vrida om nyckeln av. Om Hertz värdena var inom räckhåll ICM är defekt. Om värdena inte var inom räckhåll problemet är inte med ICM. Den är någon annanstans.

Hur kontrollerar jag VIN av en uppgick bil?

March 30

Hur kontrollerar jag VIN av en uppgick bil?


Även om ett fordon har totalt av ett försäkringsbolag, kan du fortfarande dra nytta av ett fordon historia rapport om du tänker sätta fordonet tillbaka på vägen. Lagar och krav för en uppgick fordon återkomst till vägen skiljer sig med staten, så innan du går vidare med reparation och registrering, kontrollera med din State Department of Motor Vehicle kontor för mer information. Fordons historia rapporter leverera en mängd information om en bil, inklusive antalet ägare, fordonsanvändning, körsträcka per år, större reparationer, problem titel och olyckor eller skador historia.

Instruktioner

1 Hitta fordonets identifieringsnummer (VIN), som behövs för att köra ett fordon historia rapport. VIN kan hittas på flera ställen, men vart kan variera mellan olika år eller modell. Kontrollera VIN plattan, placerad på förarsidan vindrutan, synlig från utsidan av bilen av instrumentpanelen området.

2 Kontrollera om VIN på andra områden om totalt fordonet har skadats nog att inte längre visa VIN från vindrutan. Titta på förardörren sylt till VIN, under huven eller i fordons bålen, som ligger intill den reservdäck plats.

3 Gå till en VIN historia kontroll webbplats - CARFAX och Autocheck används i stor utsträckning. Du behöver köpa rapporten, men informationen är detaljerad. Om du planerar att checka historia flera bilar, erbjuder Autocheck ett obegränsat alternativ som är billigare än CARFAX (exakt som i augusti 2010).

4 Ge VIN-nummer i utrymmet på hemsidan för webbplatsen för att börja din beställning. Köpa alternativ som du vill, oavsett om det är flera beställningar eller bara en enda rapport för en bil. Fortsätt att betala för ordern innan visning.

5 Granska antalet ägare, och registrering, såsom uthyrning, företags, affär flotta eller personliga. Hyrbilar är oftast värda mindre pengar.

6 Kontrollera om olyckor. Antalet olyckor för alla ägare är på fordon första sidan i sammanfattningen, men du kan se detaljerad information i rapporten. Många gånger är en polisanmälan antal och placering försedd med en liten beskrivning av fordonet olycka (t.ex. där den drabbade).

7 Översyn reparationsinformation, ofta i historien rapport om fordonet reparerades eller servas på ett återförsäljaravtal - du kan bestämma om fordonet har haft betydande transmission, motor eller elektriska problem på detta sätt. Avsluta din recension av historien rapport kontroll av hagel, översvämning, titel eller bärgning skada - detta kan orsaka problem om du försöker titel fordonet som deklareras som totalförlust.

Tips

  • Fordons historia rapporter inte alltid ge korrekt information. Har ett professionellt utseende på fordonet för en professionell åsikt innan köp.
  • Om ett fordon är uppgick, och du kontrollerar att se om det har rapporterats innan den släpps ut på vägen, kontrollera med din statliga DMV innan du gör några antaganden. Det är ofta svårt att titeln en uppgick fordon - bilen måste passera stats nödvändiga tester eller gå igenom en ibland lång bedömningsprocessen.

Hur kontrollerar jag transmissionsolja på en 1996 Subaru Outback?

July 17

Hur kontrollerar jag transmissionsolja på en 1996 Subaru Outback?


Den automatiska transmissionsolja är avgörande för din 1996 Subaru Outback fungerar korrekt och effektivt. Det rekommenderas att kontrollera ATF nivåer när du kontrollerar regelbundet motorolja i Outback. När vätskan blir låg, kan det orsaka skador på transmissionen och andra komponenter i växellådan, så det är viktigt att lägga till vätska omedelbart när nivån sjunker under "lägg till" linje.

Instruktioner

1 Kör Subaru Outback i 10 minuter och parkera den på en plan yta. Det är viktigt att kontrollera transmissionsolja vid driftstemperatur för den mest exakta läsning.

2 Öppna huven på Outback och lokalisera ATF reservoaren och oljestickan på förarsidan av Subaru. Den övre delen av oljestickan är röd och märkt "ATF."

3 Dra upp mätstickan ur behållaren och torka av den med en trasa. Byt ut oljestickan i reservoaren, vilket gör att den är införd hela vägen. Avlägsna mätstickan igen och läsa vätskenivån. Den idealiska mätning kommer att vara mellan "full" och "lägg till" indikatorer. Om ATF vätskan är under "add" linje, lägga till en liter automatisk växellåda vätska omedelbart.