lastbil justera bromsarna

Hur man justera bromsarna på en 2001 EZ-GO Golf Cart

April 23

Hur man justera bromsarna på en 2001 EZ-GO Golf Cart


En golfbil skrovunderhåll utom kontroll kanske inte verkar som en farlig situation, men misslyckas bromsar på alla fordon kan leda till personskador eller skador på egendom. EZ-GO Golfbilar är ett populärt märke av elektriska och gasdrivna personliga vagnar, och de bytte till en självjusterande bromssystem 1988. Även om detta innebär att du inte behöver justera bromsarna manuellt, betyder det att själv -justering endast sker medan fordonet är i rörelse. Om EZ-GO inte bromsar jämnt eller bromsarna är alltför känslig, utföra en enkel körprov för att aktivera den automatiska justeringsmekanismen.

Instruktioner

1 Hitta en lägenhet, fritt utrymme att köra din EZ-GO Golf Cart. Sitt i förarsätet och ha en annan person sitter i passagerarsätet att fördela vikten.

2 Med golfbil stationära och avstängd trycker hårt på bromspedalen fyra till sex gånger. Notera punkten då bromsbackarna kommer i kontakt med trummorna. Avståndet från vilopunkt till kontaktpunkten är känd som den fria resor, och bör ligga mellan 7/8-inches till 1-1 / 8 inches.

3 Vrid nyckeln till "On" och tryck sedan på "riktningsväljaren" ratten mot "F" för att gå framåt. Tryck ned gaspedalen och kör i en rak linje med låg hastighet, sedan på bromsen.

4 Ta bort foten från bromspedalen när du känner bromsarna justera och bromsa din EZ-go cart, men innan den kommer till ett fullständigt stopp. Upprepa detta "Aggressiv Stop Test" en gång mer med låg hastighet, därefter åtta gånger vid maximal hastighet, för totalt 10 gånger.

5 Kör din EZ-go cart med maximal hastighet och sedan trampa på bromspedalen med måttlig kraft om du har överkänslig bromsar. Detta innebär vanligtvis att det finns rost på bromstrummor. Upprepa testet tills du tar bort rost och lossa bromsarna.

Hur man justera bromsarna på en Mustang

August 25

Hur man justera bromsarna på en Mustang


Du kan återställa höjden på bromspedalen på din Mustang bakre trumbromsen genom att justera bromsarna från tid till annan. Detta kommer också att ha den extra fördelen att förlänga livslängden på dina bromsar och återställa nödbromsfunktionen. Mustangs med skivbromsar bak justeras automatiskt när du trycker ner bromspedalen.

Instruktioner

1 Sätt stoppklossar framför och bakom framhjulen på fordonet. Sätt domkraft under den bakre differentialen och höja fordonet upp tillräckligt högt för att skjuta jack står under bilen. Placera står bredvid bakaxlarna. Sänk bilen på pallbockar med domkraften.

2 Ur parkeringsbromsen och sätta bilen i friläge.

3 Hitta justeringsstiftet, vilket är mot botten av den bakre plattan, och avlägsna den. Fästplattan kan hittas bakom bakhjulen.

4 Sätt skruvmejsel genom hålet i plattan och vrid självjuste uppåt samtidigt som du vrider den närmaste bakhjulet i en riktning framåt. Du kommer att känna bromsen helt justeras när du känner ett lätt motstånd som du snurrar på hjulet. Ta bort skruvmejseln och sätta i kontakten på plats. Upprepa med det andra hjulet.

5 Ställa bilen i parken och lyfter bilen. Skjut ut domkraften och sänka bilen till marken. Ta bort hjulklossar. Koppla in och ur parkeringsbromsen flera gånger och provköra den för att kontrollera bromsarna har justerats på rätt sätt. Om parkeringsbromsen klickar på en högst sex gånger och bromspedalen är högre, då vet du att det är korrekt inställd.

Hur man justera bromsarna på en '95 Saturn

May 20

1995 Saturn modell fordon är utrustade med bromsbackar på bakhjulen. Bromsbackarna är utformade för att stoppa Saturnus genom att anbringa tryck mot insidan av bromstrumman. De bakre bromsbackarna tenderar att pågå längre än de främre bromsarna. När de bakre bromsbackarna börjar bära ner, kommer de att behöva justeras för att hålla dem på rätt avstånd från bromstrummor. Annars bromsbackarna inte kommer att fungera korrekt.

Instruktioner

1 Dra saturn fordonet 1995 på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.

2 Placera stoppklossar i framsidan och baksidan av båda framhjulen. Släpp parkeringsbromsen.

3 Lossa alla muttrarna från bakhjulen om en kvarts varv motsols med ett däck verktyg.

4 Jack den bakre änden av 1995 Saturn upp och placera pallbockar under lämpliga bakre lyftpunkterna. Sänk bilen till toppen av domkraften och lämna domkraften i upprätt läge.

5 Har tagit bort alla muttrarna från båda bakhjulen med däckverktyget. Dra hjulen och placera dem platt ner på ytan. Börjar bromsjusteringsprocessen på förarsidan bakre hjulnavet.

6 Vrid förarsidan bak bromstrumma och tillbaka för att lossa den från hjulnavet. Om bromstrumman är fastnat använder handhållna slägga att knacka på baksidan av trumman när du slår på trumman och tillbaka samtidigt. Dra trumman och placera den på ytan.

7 Lokalisera stjärnformad bromsskon justerings under hjulcylinder som ligger högst upp på hjulnavet stödplatta. Använd bromsjusteringsverktyg eller en platt skruvmejsel för att vrida stjärnformade växlar på bromsbacken justerings medurs för att dra bromsbackarna närmare trumman. Vrid stjärnformade kugghjulen moturs för att flytta bromsbackarna längre bort från trumman.

8 Skjut trumman tillbaka över bromsbackar och kontrollera avståndet mellan bromsbackarna från bromstrumman. Bromsbackarna bör vara ca en fjärdedel till en halv av en tum från insidan av bromstrumman. Skjut hjulet tillbaka till hjulnavet och skruva muttrarna på tätt.

9 Flytta till passagerarsidan bakhjulsnavet och upprepa samma process som beskrivs i stegen ovan för att justera bromsarna till rätt avstånd från bromstrumman.

10 Jack den bakre änden av 1995 Saturn tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften. Avsluta skärpning alla muttrarna ner mycket snäva med däckverktyget.

Tips

  • Gör små svängar med stjärnformade bromsskon justeringshjulen så att bromsbackarna inte justerar för långt en eller alldeles för långt åt andra hållet.
  • Inspektera trummor för stort slitage när trummorna avlägsnas från hjulnavet. Om slitaget är överdriven, byta ut trumman med en ny trumma.
  • Var extremt försiktig när du arbetar runt ett fordon som är på pallbockar.
  • Inte över justera bromsbackarna förbi en-halv av en tum från bromstrummorna. Detta kan resultera i bromsbackarna inte kunna röra bromstrummor och orsaka bakbromsarna att inte fungera korrekt.

Hur man justera bromsarna på en Peterbilt

February 15

Mest alla Peterbilt märke och modell lastbilar är utrustade med justerbara bromsregulatorer. De bromsregulatorer är de viktigaste komponenterna som komprimerar och dra in bromsbackarna bort från bromstrummor. När luft appliceras på bromsarna, komprimerar bromsregulator bromsbackarna till bromstrumman. När luften frigörs från luftbromsar, bromsbackarna dras tillbaka från bromstrummorna. Överdriven användning kommer att orsaka bromsbackarna att bära ner och komma ut ur justering. Bromsbackarna kommer då att behöva justeras för att hålla bromsarna fungerar korrekt.

Instruktioner

1 Dra Peterbilt lastbil på en plan yta och tillämpa luftbromsar. Placera stoppklossar i framsidan och baksidan av båda bakhjulen. Släpp luftbromsar.

2 Glida under den bakre delen av Peterbilt lastbil och lokalisera de två bromsjuste som är monterade på bakaxeln. Varje bromsregulator har en justeringsbulten på baksidan. Placera en spärr och ett uttag på justeringsbulten på förarsidan bakre bromsjusterare. Tryck in huvudet på spärr att frigöra låsfjädern. Vrid justeringsbulten medsols ett helt varv. Shine ficklampan genom baksidan av hjulnavet för att se om bromsarna komprimerar mot bromstrumman. Om inte, vrid justeringsbulten moturs för att komprimera bromsbackarna till bromstrumman.

3 Fortsätt att vrida justeringsbulten i den riktning som komprimerar bromsbackarna till ytan av bromstrumman. En gång att justeringsbulten slutar svarvning, lysa ficklampan genom den bakre delen av hjulnavet igen för att se till att bromsbackarna är helt komprimerad till ytan av bromstrumman. Vrid justeringsbulten i motsatt riktning en fjärdedel till en-halv varv för att positionera bromsbackarna till rätt avstånd från ytan på bromstrumman.

4 Dra runt motorn och låt lufttrycket byggs upp till mellan 80 psi och 120 psi Applicera luftbromsar i cirka tio sekunder och sedan släpper luftbromsar. Glida tillbaka under den bakre av lastbilen och glans ficklampan genom den bakre delen av hjulnavet för att säkerställa att bromsskorna har förblivit vid den rätta positionen från ytan på bromstrumman.

5 Flytta till passagerarsidan bakre bromsjusterare och upprepa samma process som beskrivs ovan för att justera Peterbilt lastbilsbromsar.

Hur man justera bromsarna i en Toyota Pickup

January 24

Hur man justera bromsarna i en Toyota Pickup


Toyota pickup lastbilar är utrustade med självjusterande trumbromsar. När du trycker på bromspedalen, kommer bromsbackarna slits och skapa ett utrymme mellan trumman och skor. För att säkerställa att din Toyotas bromsarna fungerar optimalt bör du manuellt justera dem, särskilt om du känner bromspedalen är för låg för att tillräckligt stoppa lastbilen.

Instruktioner

1 Ur parkeringsbromsen och placera ett hjul chock bakom vart och ett av lastbilens framhjul. Detta kommer att hålla trucken från att röra sig när du arbetar på det.

2 Placera en domkraft under bakre delen av lastbilen och lyft upp den så att hjulen är från marken.

3 Slip två jack står under länkarmarna placerade bredvid varje hjul. Sänk domkraften tills bilen vilar på pallbockar.

4 Ta bort muttrarna med rörtång. Ta av hjulet och ställ den åt sidan.

5 Vrid av bromstrummor, slående dem med en hammare, om så krävs, för att få dem att lossna.

6 Använd en respirator eller ansiktsmask och tvätta bromsbackarna med såpvatten efter avlägsnande av trummor.

7 Leta reda på stjärnformade självjuste under hjulcylindern och vrid den medurs. Detta kommer att sprida öppna skorna lite. Slip trummorna tillbaka till skorna. Om trumman fortsätter mycket lätt, då vet du att du har justerat bromsarna korrekt.

8 Sätt tillbaka hjulen på pickup och dra åt muttrarna för hand. Lyfta lastbilen med ordet jack och flytta jack står ur vägen. Sänk lastbil till marken och sätta på parkeringsbromsen.

9 Dra åt muttrarna med rörtång och ta bort stoppklossar bakom däcken.

Hur man justera bromsarna på en 1990 F-250

November 23

Hur man justera bromsarna på en 1990 F-250


Ford F-serien av pickuper är den bäst säljande lastbil linje i Amerika, med fler F-serien lastbilar på vägen än Chevy och Dodge lastbilar tillsammans. 1990 F-250 var en 3/4-ton pickup som kom standard med en 4,9-litersmotor, men var också med andra motoralternativ. F-250 erbjöd också någon kombination av kort eller lång säng och standard eller förlängda hytter. Oavsett vilken F-250 du har, med undantag för Heavy Duty modell utrustad med skivbromsar, justera de bakre bromsarna är samma process.

Instruktioner

1 Parkera trucken på ett jämnt underlag och blockera ett av framhjulen framför och bakom ratten.

2 Placera domkraften under differentialhuset och höja lastbilen tillräckligt hög för bakhjulen att rensa marken. Placera jack ställning under ramen framför varje bakhjul och sänk trucken på ställningen.

3 Växla transmissionen i friläge och släpper parkeringsbromsen.

4 Glida under den bakre delen av trucken och ta bort gummipluggen från botten av fästplattan.

5 Sätt in broms sked genom hålet i fästplattan tills den kommer i kontakt med botten på justerskenan star-wheel. Dra ner på slutet av broms sked för att pressa baksidan av stjärnhjulet upp när du slår på bakhjulet för hand tills du känner en dra tryck från bromsarna. Byt ut gummipluggen och upprepa processen på andra sidan.

6 Sänk lastbilen och provköra den, både framåt och bakåt, bromsning ofta. Detta gör de slutliga minuten justeringar av bromsbackarna.

Tips

  • Om du har bakhjulen och trummor av och har en inre och yttre mikrometer, mät innerdiameter bromstrummor och sedan expandera självjuste tills mätningen från friktionsytan till friktionsyta skorna är .030 inches mindre än diametern av trummorna. Om du har trummorna utanför, för att ersätta en hjulcylinder eller axeltätning eller lager, också inspektera trummor för att se till att det inte finns några spår eller missfärgningar i friktionsytan på trumman. Mäta tjockleken av friktionsmaterialet på skorna. Om det är mindre än 2/32 av en tum av material kvar innan metallstödplattan eller nitar på bromsbackarna, byt skorna. Också, känner den yttre kanten av friktionsytan av trummorna. Om det finns en märkbar läpp, dyka upp igen eller stänga trummorna. Om den inre diametern hos trummorna är större än mätningen stämplat på utsidan av trumman, byta ut trumman. Regelbunden användning av parkeringsbromsen håller dina bakbromsarna i rätt inställning och avlastar din sändning.
  • Skydda dina ögon, skyddsglasögon. Aldrig göra denna typ av arbete i en utfart eller andra sådana vinklade ytor.

Hur man justera bromsarna på Camper Trailers

October 20

Hur man justera bromsarna på Camper Trailers


De flesta campingvagnar utnyttja trumbromsar som är elektriskt aktiveras av en styrenhet i dragfordonet. När bromspedalen i dragfordonet är deprimerad, bromsstyrenheten tillämpar släpets bromsar automatiskt. För bromsarna att fungera med maximal effektivitet, är det viktigt att bromsarna justeras på rätt sätt. Släpvagnsbromsar som greppa, orsakar däcken att sladda, eller inte fungerar alls kan vara resultatet av dålig anpassning.

Instruktioner

1 Arbeta på ett hjul i taget. Blockera däcken på den motsatta sidan av trailern du kommer att arbeta på först.

2 Placera en hydraulisk eller sax domkraften under bakaxeln inom åtta inches av bromsstödplatta av hjulet du vill ta upp först. Höja domkraften tills däcket är ungefär en tum från marken.

3 Leta gummi tillgång kontakten på bromsfästplattan och bända ut med en skruvmejsel. Placera pluggen åt sidan.

4 In en platt skruvmejsel i åtkomsthålet där gummipluggen avlägsnades tills den kommer i kontakt med bromsjusteringsstjärnhjulet. Snurra däcket med en hand i en riktning framåt under rotation av malteserhjulet med den plana skruvmejsel med den andra handen i en medurs riktning, bara tills bromstrycket känns på däcket.

5 Fortsätt snurra på däcket i en riktning framåt under rotation stjärnan inställningsratten moturs, ett klick i taget, med spårskruvmejsel tills däcket varv med liten ansträngning.

6 Ta skruvmejseln från åtkomsthålet och tryck gummipluggen på plats tills den sitter ordentligt. Sänk hydrauliska domkraft tills däcket är på marken.

7 Upprepa hela proceduren för alla återstående släpvagnshjul.

Hur man justera bromsarna på en 1976 Camaro

April 4

1976 Chevrolet Camaro använder främre skiva och bakre trumbromsar för att stoppa. De främre skivbromsar justeras automatiskt när du stoppar bilen. De bakre trumbromsar inte justeras automatiskt och långsamt komma längre och längre ut av justering som de bär, om du inte justera dem. Lyckligtvis är den bakre förfarande bromsjustering för 1976 Camaro enkel att någon säker förare kan utföra i ett par minuter eller mindre.

Instruktioner

1 Starta Camaro och kör till en tom parkeringsplats eller övergivna vägsträcka.

2 Stoppa Camaro och växla transmissionen i backen.

3 Kör Camaro bakåt säkert tills du når 20 mph och sedan bromsa hårt. Denna omvända bromsverkan justerar de bakre trumbromsar. De främre bromsarna självjusterade när du slutade först.

Hur man justera främre bromsarna på en Honda CBR

May 15

Hur man justera främre bromsarna på en Honda CBR


En Honda CBR bygger nästan uteslutande på dess främre bromsarna när rids vid höga hastigheter eller på banan. Detta lägger en ökad betoning på bromsen "känsla" de taktila förnimmelser kände genom bromshandtaget som det körs, vilket gör att föraren att styra frambromsen ända till den punkt att låsa motorcykelns framhjul. Bromskänsla börjar blekna som bromsbeläggen slitage och bromsvätskan värms till en koka, gallring vätskan. Du kan göra vissa justeringar när du är ute ridning, men justering för en spongey bromsdrag kräver byte av bromsvätska.

Instruktioner

Justera bromsarna vid Lever

1 Dra i den främre bromshandtaget så långt det går tills det inte kan röra sig vidare. Notera läget för spaken i förhållande till din hand på styret. Helst ska spaken sluta 1/4 av en tum från din hand när den dras helt. Om spaken är nästan kunna röra handen eller styret, måste spaken justeras för en längre kast. Omvänt gäller att om spaken är alltför långt borta från styret eller är svåra att nå, spaken måste flyttas närmare styret.

2 Skjut den främre bromshandtaget framåt något för att lossa justeringsratten på spaken på vrid.

3 Vrid justeringsratten i endera riktningen för att öka eller minska den främre bromshandtaget rörelseomfång. Vredet självt är märkt med en uppsättning siffror, vilket ökar från 1 till 5, vilket indikerar spaken ståndpunkt. Placering av justeringsratten vid en kommer att ställa spaken vid sin närmaste position på styret, medan 5 kommer att röra sig så långt bort från styret som möjligt.

4 Dra bromshandtaget in och kontrollera sin position igen. Justera spaken som behövs tills bromsspaken stannar minst 1/4 av en tum från din hand när den dras helt.

Byte av bromsvätska

5 Ta bort frontbromshuvudcylindern reservoar omslag och dra ut behållarens gummimembran. Suga ut den gamla bromsvätska från behållaren med en handpump. Återfyll reservoaren med färsk DOT 4 bromsvätska. Pumpa bromsspaken tre till fyra gånger för att dra en liten mängd färsk fluid in i bromskretsen.

6 Dra gummilocket off av huvudcylindern s avluftningsventil och placera en längd av plaströr över ventilen. Köra den motsatta änden av slangen i en fångst burk. Lossa avluftningsventilen med en 8 mm nyckel 1/4 varv, sedan dra bromshandtaget in och hålla den på plats. En liten mängd bromsvätska och luftbubblor kommer att resa upp slangen. Dra åt avtappningsventilen och långsamt släppa bromshandtaget. Toppen på vätskebehållaren med ny bromsvätska. Upprepa tills bromsvätskan instängd i slangen är fri från bubblor. Dra slangen från ventilen och tryck på gummilocket på plats.

7 Dra gummi locket av det främre högra bromsoket är avluftningsventil och tryck på plaströr på ventilen. Öppna bromsok s avluftningsventilen 1/4 varv med en 8 mm nyckel och dra bromsspaken för att dra bromsvätska i slangen. Stäng avluftningsventilen och långsamt släppa bromshandtaget. Toppa huvudcylindern vätskebehållaren med ny bromsvätska och upprepa tills bromsvätskenivån i slangen är fri från bubblor. Dra slangen från ventilen och tryck på gummilocket på plats. Upprepa på resterande främre bromsoket.

Tips

  • Äldre CBR modeller kan inte ha en avluftningsventil på sina huvudcylindrar. Vira en butik handduk runt huvudcylindern bromsbult, sedan lossa bulten något med en 14 mm nyckel. Dra bromsspaken för att tvinga ut instängd luft, sedan dra åt skruven innan du släpper spaken.

Cool sätt att lura ut en gammal lastbil

May 21

Cool sätt att lura ut en gammal lastbil


Det finns många sätt du kan lura ut din gamla lastbil, som sträcker sig från kosmetiska uppgraderingar till att få under huven. En gammal, USA-tillverkade pickup med en V-6 eller V-8 motor kan kärleksfullt restaurerade och anpassade efter lastbilsentusiaster, varav många delar deras "how-to" erfarenhet i gratis online-forum.

Måla din vagn

Ny färg jobb med anpassade grafik, såsom kamouflage mönster gjorda med färg eller vinyl klistermärken eller ens ett färskt skikt av samma färg, kan återuppliva en gammal lastbil. Vinyl grafik dekaler är tillgängliga från online försäljare och special auto leverantörer, och ett brett utbud av färger i många färger säljs på auto leverantörer. Ge din fälgarna ett nytt paint jobb kan också piffa upp ditt gamla lastbilens utseende och tar mindre än fem timmar att göra. fälg färg hjulet är billig och finns på stora byggvaruhus och auto leverantörer. Få bättre resultat genom att först grundligt skur lastbil med kuddar i rostfritt stål och hushållsrengöringsmedel. Se till att du tillåter den nya färgen att härda i minst 24 timmar för att undvika flisning.

Lägg Bolt-On Ström

Ersätter hela motorn är tidskrävande och dyrt. Respektabla prestandavinster kan göras genom att tillsätta eftermarknads bolt-on prestanda delar, såsom luftrenare, avgassystem, större förgasare och elektroniska tändsystem. Dessa är alla mindre jobb som kan hanteras, en helg per jobb, tills du är nöjd med din gamla lastbilens extra strömkapacitet. Prestanda delar är tillgängliga från online försäljare och specialiserade auto leverantörer. När din gamla lastbil börjar låta respektabel, förvandla din uppmärksamhet kosmetiska och skyddande motor utsmyckningar, såsom färgade slangskydd, en kromad luftrenare och fin omslag, sedan ren eller måla din motor för att slutföra det nya utseendet.

Tappa eller höja din lastbil upphängning

Sänkning eller höja din lastbil fjädring ger det cool look av en icke-standard, anpassad maskin. Detta arbete, för antingen en höjd öka eller minskning, är en mer engagerade mekanisk procedur, men det kan göras om du köper ett kit med fullständiga instruktioner. Höjning av fjädring ger överlägsen under lastbil clearance och ger förarna en bättre sikt över vägen, sänka det minskar din road view. Kom ihåg att justera bromsarna, efter att förändra fjädring höjd, eftersom hjul plats kommer att vara annorlunda.