mejsla ut för gångjärn

Hur man lägger Gångjärn på en ny dörr

March 15

Installera en ny dörr kommer att ta tid att uppnå på grund av den exakta mätning som krävs. En ny dörr kommer att göra någon rum eller ingången ser ut som nya, speciellt om det hålls av blanka gångjärn i dörrkarmen. Att sätta gångjärn på en ny dörr anses vara lite besvärligt, men om du har adekvat hjälp med projektet, kommer dörren att vara lättare att hantera.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla dörren från gångjärnen. Detta kan göras genom att ta bort tapparna från gångjärnet och lyfta dörren upp och av. Ibland är det inte lätt att göra om dörren har varit på plats under ett antal år. Om stiften verkar fastnat, använd platt skruvmejsel och en hammare för att knacka försiktigt stiften ur gångjärnen.

2 Placera kilarna längs botten av dörren sylt. Detta gör att du kan hålla dörren på plats och inte vara skyldiga att inneha den med händerna.

3 Placera dörren. När dörren är på plats, se till att du har ungefär 1/16 tum utrymme på alla fyra hörn ny dörr. Detta kommer att medge att dörren att svänga på rätt sätt utan motstånd.

4 Mät gångjärnen. Använd en penna för att lätt göra ett märke på dörren vid platsen för den gamla gångjärnen placerades. Placera märken på toppen och botten av alla tre gångjärn. Detta gör att du kan mejsla ut gångjärnen på den nya dörren. Kom ihåg att innan du gör märken på dörren, bör du mäta avståndet igen.

5 Spåra konturerna av de gamla gångjärn på dörrkarmen. Ta bort de gamla gångjärn från veden och installera nya. Du kanske måste mejsla ramen för att korrekt passa de nya gångjärnen spola med dörren. Efter att ha installerat alla tre gångjärn, ta en liten borrkronan och skapa ett styrhål i vart och ett av gångjärnen. Detta gör att du enkelt installera träskruv i ny dörr.

6 Ställ upp luckan på plats och placera stiften i gångjärnen. Du kan behöva någon att hjälpa dig med denna del av projektet.

Tips

  • När du sätter tillbaka luckan, vara säker på att den öppnas och stängs fritt, utan motstånd från dörrkarmen. Om så är fallet, ta en handhyvel och ta bort små mängder av träram.
  • Försök inte att göra det här projektet ensam om du lider av ryggproblem. ensam lyfta dörren kan förvärra ditt tillstånd.

Hur man tillbaka gångjärn på en Dodge Ram

May 14

Gångjärnen är kritiska komponenter till stöd dörrarna på din Dodge Ram pickup. Om dörrarna verkar lutar nedåt när den är öppen, detta orsakar en belastning på kroppen och kan skada andra komponenter. Detta innebär ofta gångjärn behöver bytas. I vissa fall kan det inte vara en hel gångjärn men stiften som förbinder de två delarna av gångjärnen tillsammans i mitten.

Instruktioner

1 Ta bort innerpanelen från dörren genom att koppla bort alla komponenter på det (som fönster vev eller strömfönsterkontroller), ta bort skruvarna på panelen och lyfta bort sina hållare. Koppla bort alla elektriska anslutningar i dörren och skjut dem genom dörröppningen.

2 Stödja dörren genom att antingen höja en domkraft under den, hänger den från en stödbalk med en stark lina eller med en assistent hålla fast vid det.

3 Om gångjärnen är i gott skick och ledtapparna är vad behöver bytas ut, ta tag i platta änden av stiftet med en tång och driva ut stiftet av gångjärnet med ett slag och hammare. Detta innebär sannolikt att behöva hammare uppåt, speciellt på en övre gångjärnet.

4 Mark runt ytterkanterna av gångjärnen och deras monteringsbultar med en markör. Ta bort muttrarna på monteringsbultarna på båda ändarna av gångjärnen och ta bort gångjärnen; du kan behöva dra tillbaka luckan för att separera bultarna från gångjärnet.

5 Placera den nya gångjärn på plats, med hjälp av de markerade områdena som en guide, och ersätta de bultar och muttrar. Enbart ledtapparna, kör de nya stiften i sina hål i gångjärnet, med stansen och hammare i samma position de gamla var. Om stiften pekade nedåt, hammare nedåt; hammare uppåt om stiften pekade upp.

6 Anslut alla elektriska anslutningar i dörren och ta bort allt stöder dörren när du vet dörren sitter fast ordentligt. Byt panel på dörren.

Tips

  • Koppla alltid minuskabeln från batteriet innan du arbetar med några elektriska kontakter.

Hur man fixar en 1997 F150 gångjärn

July 18

Hur man fixar en 1997 F150 gångjärn


En skadad gångjärn på 1997 Ford F150 kommer röra upp dörrens inriktning och förstöra själva dörren. Beroende på skadan, måste du byta ut antingen hela leden eller stiftet som förbinder de två bitar. Det är möjligt att fastställa en dörr gångjärn utan att helt ta bort luckan, vilket skulle kräva att ta bort den inre panelen också, men du måste se till att dörren är ordentligt hålls på plats medan du arbetar på gångjärnen så att du inte skadar ledningar eller andra komponenter. Detta kommer att kräva minst en assistent.

Instruktioner

Gångjärn

1 Öppna dörren hela vägen och placera en arbetsbänk står jack eller någon annan form av stöd under dörren för att balansera det. Har en eller två personer hålla fast dörren uppifrån; de kan behöva trappstegar för detta.

2 Rita linjer runt gångjärnsplattorna med hjälp av antingen en filtmarkör eller en ritspenna för att använda som en installation referens.

3 Ta bort skruvarna som förbinder gångjärnet till dörren med hjälp av en skiftnyckel, ta bort bultarna som förbinder gångjärnet till kroppen och ta bort den.

4 Anslut ersättnings gångjärn till kroppen med hjälp av sina skruvar och markeringarna på kroppen. Upprepa detta för gångjärn till dörr bultar.

5 Stäng dörren och se till att den är korrekt inställd. Den övre delen av dörren måste rada upp med fendrar på både fram och bak.

ledtappar

6 Öppna och stödja dörren som beskrivs i avsnitt 1.

7 Kör gångjärnstappen ur gångjärnet tillsammans med sin bussning med hjälp av en stans och hammare; träffade stiftet vid spetsen i stället för huvudet. Har din assistent hålla dörren exakt i sitt ursprungliga läge.

8 Kör ersättningsbussn delvis i gångjärnet monteringshål där stift huvudet kommer att bli.

9 Sätt och driva ersättningsstift i gångjärnet, kör den med stansen och hammare i huvudet.

10 Stäng och kontrollera dörrens inriktning som beskrivs i avsnitt 1.

Tips

  • Om du måste fixa båda gångjärn, ersätta dem en i taget för att hålla den kombinerade stöd för andra gångjärnet och din assistent.

Hur installerar jag en bränsle gångjärn på en Volvo 1990?

February 18

Volvos rykte om tillförlitlighet och livslängd är rivaliserade endast av Rolls Royce. Enligt Edmunds, en välkänd leverantör av fordonsindustrin information, Volvo 1990 240 och 740 rankad 10 av 10 för byggkvalitet, och en nio av tio för exteriör design. Tyvärr har Volvoägare funnit att fordonens bränsle gångjärn, bland annat i 1990 modeller, varken tillförlitlig eller långvarig. Tillverkad av hårdplast, blir bränsle gångjärn skör med åldern. Det bryter vanligt, vilket gör att bränsledörren för att släppa ut. När du köper en ny gångjärn, är installationen en måttligt enkel gör-det-själv-reparation som kan spara stora arbetskostnader.

Instruktioner

Installation

1 Köp en ny bränsle gångjärn. Volvohandlare tar vanligtvis runt $ 15 för del. Du kan också hitta gångjärnet på nätet på svenska bildelar webbplatser för ungefär $ 6 plus frakt.

2 Använd en skruvmejsel för att bända loss den skadade, svarta plastbränsle gångjärn från kroppen av din Volvo 1990. Gångjärnet fäster till bilen med fyra plast nitar. Du kan behöva offra tanklocket tjuder genom att klippa bort det vid gångjärnet. Rengör alla delar av trasiga gångjärn från påfyllningsrummet.

3 Granska utformningen av den nya gångjärnet för att förstå hur delarna justera och montera.

4 Fäst den nya gångjärnet på Volvos bränsle dörr innan du installerar enheten på karossen. Rada upp den rundade sidan av den nya gångjärnet med metallgångjärnstapp finns på den bakre delen av bränsledörren. Kraftfullt knäppa metallgångjärnstappen ner och in de två plastgångjärnsfästen utan att bryta dem.

5 Slutföra utbyte av nya gångjärnet på din Volvos bränsledörren genom att vrida bränsle dörrens metallstift över till vänster. Snäppa in stiftet i de två plast slitsar hittats vid centrum hos gångjärnsenheten. Återigen, bryter gångjärnet lätt, så använd inte överdrivet våld.

6 Placera gångjärns fyra plast nitar över de fyra hålen som finns till höger om din Volvos tanklocket. Kör plast nitar i hålen med en liten hammare tills nitar låg även med gångjärnsytan. Använd en spik in att knacka i centrum stift. Stäng bränsledörren.

Tips

  • Lätta installationen genom att blötlägga den nya gångjämsanordningen i förväg i varmt vatten för att göra den mer böjlig.
  • Ofta kommer att ersätta bränsle gångjärn få bränslet dörr att stänga mindre tätt än de fabriksinstallerade dörren. Nya gångjämsanordningama vanligtvis inte omfattar installationsinstruktioner eller gas cap tjuder.

Hur man Justera gångjärn i en 1995 GMC Yukon

March 8

1995 GMC Yukon har fyra gångjärn som fäster var och en av dess dörrar. Justera någon av gångjärnen är en enkel process som kräver en hylsnyckel och olika förlängningar, eftersom bultarna är av olika storlek. Du bör se till att alla skruvar som håller fast gångjärn är åtdragna till 26 foot-pounds av vridmoment. Alla tätare kan skada skruvarna, och varje lösare kan tillåta dörren att trängas runt, vilket kan skada den.

Instruktioner

1 Öppna önskad dörren. Leta reda på gångjärn som du vill justera. Dörren tak gångjärn är fäst med en 5 mm bult, som är dörren tillbaka pelare gångjärn. Dörren-front pelare gångjärn använder en 2 mm bult och dörr nedre gångjärnet hålls på av en 6 mm bult.

2 Ta bort den önskade gångjärnet genom att ta bort sina bultar med en hylsnyckel. Justera gångjärn vid behov och sätt tillbaka den. Dra åt bulten till 26 foot-pounds av vridmoment.

3 Stänga dörren när gångjärnet justeras.

Tips

  • Om gångjärnet gör en massa oväsen, helt enkelt tillämpa vissa WD-40 för att smörja lederna.

Hur man reparerar en automatisk gångjärn

June 2

När bilens dörr börjar sag på sina gångjärn och blir svårt att stänga ordentligt, kan du behöva fylla i ett gångjärn reparation. Gångjärn vanligen sag eller slits när bussningarna som håller gångjärns PIN på plats blir vanställd. För att slutföra en bil gångjärn ersättare, behöver du några grundläggande verktyg och en gångjärnsutbytessats som innehåller nya bultar och bussningar.

Instruktioner

1 Öppna dörren och placera en domkraft under dörren för att stötta upp och ta vikten av gångjärnet som du planerar att arbeta.

2 Lossa skruvarna på den felaktiga gångjärnet med en skruvmejsel. Låt dörren sjunka något på stöd av domkraften, sedan bort den övre bulten.

3 Mala gångjärnstappen i jämnhöjd med ramen av gångjärnet med hjälp av en rund slipverktyg.

4 Ta bort gångjärnstappen genom att tvinga ut den med en skruvmejsel. Om stiftet pinnar, ta tag i det med en tång och slå den med en hammare för att tvinga ut den.

5 Ta bort nedre bulten från gångjärnet och ta bort gångjärnen från dörren. Du kommer förmodligen se att bussningarna på gångjärnet är spruckna - sannolikt orsaken till den vikande. Slå ut de gamla bussningarna.

6 Sätt bussningarna från en gångjärnsersättningssatsen i hålen i gångjärnet. Tryck på dem uppifrån för att säkra dem på plats; De bör passa tätt.

7 Smörj de nya bussningarna, och montera gångjärnet på plats på dörren.

8 Sätt i den nya gångjärnstappen från satsen i gångjärnet, upp genom botten. Peka på den på plats och fäst det med e-clip som medföljer satsen. Lägga till mer smörjmedel till toppen av bulten.

9 Sätt tillbaka resten av bultarna för att slutföra projektet.

Hur man byter 2001 Silverado gångjärn Pin

August 7

Beteckningen Silverado infördes först 1930 och är oförändrad idag. Beteckningen Silverado är reserverad för top-of-the line Chevy lastbilar från ett möte synvinkel såsom kropps trim och inredningsalternativ. Ledtappar på en 2001 Silverado är sväng poäng för dörrarna. Mässingsbussningar är den största bidragsgivaren i gångjärn slitage. När de slits, den bakre delen av dörren med dörrlåset tenderar att sag till den grad att dörrlåset inte kommer att radas upp med dörren anfallare. För att stänga dörren, måste den lyftas för att få spärren att engagera anfallare. Byt ut tappar och bussningar för att åtgärda problemet.

Instruktioner

1 Öppna dörren hela vägen och placera domkraft under mitten av dörren. Täck lyftytan med en dubbelvikta trasa för att skydda lastbilens färg. Höja golvet jack tillräckligt för att stödja dörren. Köra fönstret nedåt för att göra det lättare att hantera.

2 Ta bort fjädern i dörrspärr genom att placera en skruvmejsel i fjädern och bända ut armen. Ta fjäderklämmorna från ändarna av dörrtapparna med hjälp av en skruvmejsel för att bända upp klippen.

3 Bryta dörren stift förlorar, men ta inte bort dem ännu. Använd en drift och hammare för att knacka på övre tappen nedåt tills den börjar falla ner med mycket lite tryck. Lossa den nedre stiftet genom att slå den från botten tvingar det uppåt. På denna punkt, har en hjälpare hålla dörren från stift borttagning att åter installation av dörren.

4 Knacka stiften ur gångjärnen med en hammare. Dra bort luckan från gångjärnen bara tillräckligt för att få tillgång till bussningarna. Ta bort bussningarna med hjälp av skruvmejseln. In skruvmejseln under huvudet av bussningen och bänd upp. Om de blir alltför svårt att ta bort, trycker skruvmejseln med en hammare för att locka ut dem.

5 Installera de nya bussningarna börjar med det övre gångjärnet. Det finns två olika bussningar för varje gångjärn. Bussningen med den största inre dimensionen får installeras under huvudet av centrumtappen och mindre på botten. Installera alltid bussningarna på fordonskarossidan av gångjärnet. Installera bussningen med liten diameter in i toppen av det övre gångjärnet. Peka bussningarna lätt, om nödvändigt, för att få dem som sittplats. Installera stor diameter in i den nedre delen av det övre gångjärnet säkerställer det går i bottensidan av det övre gångjärnet.

6 Installera bussningarna i den nedre gångjärnet på samma sätt. Stiftet i det undre gångjärnet installeras från toppen, så att bussningen stor diameter installeras på toppen av gångjärnet. Den nedre bussningen installeras från bottensidan av gångjärnet.

7 Dra dörren i mot kroppen gångjärnet och rikta in de övre och nedre hålen. Sätt det mittre stiftet i toppen av lägre gångjärn och knacka ner hela vägen. Installera den övre mittstift i gångjärnet nerifrån och upp. Tryck på nålen hela vägen, tills huvudet av stiftet är i jämnhöjd med gångjärn.

8 Placera låsringen på ändarna av var och en av centrumstiften och pressa dem ner med skruvmejseln tills sittande i sina spår. Komprimera spärrfjädern med justerbar tång och linda mekanik lås tråd runt våren på två motsatta sidor. Twist ändarna av tråden för att hålla det tätt. Släpp trycket på tången - om tråden är stram, kommer våren stanna komprimerade. Detta är det enklaste sättet att installera våren. I expanderat tillstånd, är det en riktig träning försöker bända den på stången. Montera fjädern och hålla den på plats med tång medan du klippa kabeln med avbitare och låt den expandera på plats. Sänk domkraft.

Byte gångjärn Pins & Bussningar på en S10

August 11

Byte gångjärn stift och bussningar på en S10 Chevrolet pickup kräver lite armbåge fett och en del vet hur. Fix tar cirka två timmar att slutföra. När allt är sagt och gjort, stäng dörren och lyssna till ljudet av tystnad. Inte längre kommer metallen skrapa mot sig själv och skrik. Om du har en assistent, be dem att hjälpa till. Projektet är lättare med två personer pitching i.

Instruktioner

1 Öppna dörren till S10. Skjut en pall eller en liten bänk under dörren för att stödja den medan du arbetar. Något om höjden på nedre kanten av dörren kommer att göra susen.

2 Placera en spik punsch på gångjärnsbulten innanför dörren. Samtidigt stödja porten för hand eller med ert stöd objekt trycker hammaren för att skjuta spiken punch i stiftet. Fortsätt att knacka tills gångjärnstappen glider upp och ut ur gångjärnet. När det handlar om 1/2 tum från gångjärnet, ta tag i den med en tång eller bända ut det för hand. Ta bort gångjärnstapparna och samtidigt stödja dörren.

3 Placera spiken punch i bussningar och peka på bussningarna ur gångjärnet med hammaren. Gör detta på både dörrkarmen av bilen och själva dörren, som nu avlägsnas. Fortsätta att utnyttja bussningarna tills de kommer ut.

4 Sätt i en ny uppsättning av bussningar i gångjärnet och dörrkarmen. Försiktigt tejpa fast dem på plats med hammare.

5 Placera dörren så gångjärnshålen i linje med gångjärnshålen på bilen ramen. Hålla dörren på plats (fråga din assistent om hjälp här). Skjut en av gångjärnsbultarna genom bussningarna i de båda gångjärnen. Tryck på nålen på plats med hammare så det trådarna genom gångjärnet och säkrar dörren på plats.

6 Öppna och stänga dörren för att se till gångjärnen ligger rätt.

Hur man installerar en gångjärn våren i en Chevrolet 1500

August 22

Dörren gångjärn våren installeras i dörren sylt av en Chevrolet Silverado 1500 används för att stödja gångjärnet och levererar jämn rörelse när dörren öppnas och stängs. Med tiden kan våren sag från vikten av dörren, vilket gör att dörren har problem med att öppna och stänga ordentligt. För att åtgärda problemet, fjädrarna måste tas bort och ersättas med nya, vilket kräver användning av ett specialverktyg.

Instruktioner

1 Öppna dörren med fjädern du vill ersätta så att du kan se gångjärn i mitten av dörren sylt. Leta upp dörren våren i sylt, som löper vertikalt.

2 Placera dörren gångjärn våren borttagningsverktyg runt fjädern så att käftarna på verktyget är på toppen och botten av fjädern. Dra åt muttern på verktygets centrum med hjälp av en U-nyckel för att trycka ihop fjädern. Dra sedan monteringen av dörren sylt.

3 Lossa verktyget med hjälp av U-nyckel och ta bort den gamla fjädern. Installera sedan ersättnings fjädern i verktyget och dra den på plats med en öppen nyckel.

4 Placera verktyget i dörren sylt så att fjädern är i lager plats. Lossa verktyget med en öppen nyckel för att göra det möjligt för fjädern att expandera och ta bort verktyget från våren helt.

Så här byter gångjärn tapp

August 26

När dörrgångjärnsstiftbussningar på din bil eller lastbil börjar gå, hör du det först. Varje öppning och stängning av dörren åtföljs av en allt mer märkbar stönande eller gnisslande ljud. Då ser du det: När öppnas, sags dörren en aning. När den är stängd, inte längre ligger i linje det ordentligt med dörrkarmen, heller. Du kan behöva lyfta upp på dörren en aning för att göra den öppna eller stänga korrekt. Ersättnings ledtappar och bussningar är lätt erhållas från bildelar butiker och kan installeras med rätt verktyg, en liten muskel och en hjälpare.

Instruktioner

1 Öppna dörren och placera en liten bänk, flera jackstands eller någon annan struktur under dörren för att stödja dess vikt när ledtapparna tas bort.

2 Applicera en remsa av maskeringstejp för att den ledande kanten av dörren och kanten av fendern omedelbart mittemot dörren för repskydd. Applicera en remsa av tejp över toppen av maskeringstejpen.

3 Använd en pry bar att bända ut spärr eller "hålla öppet" våren, som ligger strax nedanför det övre gångjärnet.

4 Kör dörrens nedre gångjärnstappen uppåt i sitt fäste med en hammare och en stans. När tappen rensar det första paret av ledtappdelama ben, kommer vikten av dörren nypa stiftet. Låt en medhjälpare hiss och stadig dörren så att stiftet kan helt avlägsnas med hjälp av ett par låsningsgriptång.

5 Kör dörrens övre gångjärnstappen nedåt och ut ur dess fäste med en hammare och en stans. Låt en medhjälpare stadig dörren när denna sista stift tas bort, eller binda dörren till en takbjälke eller någon annan överliggande stöd.

6 Kör ut gångjärnsbussningarna på båda gångjärnen med en hammare och punch. När bussningar är delvis bort från gångjärnet, de kan bändas resten av vägen ut med en brytjärnet.

7 Undersök ersättningsbussningar och notera olika diametrar. Bussningen med den större diametern passar huvudet av gångjärnstappen. Bussningen mindre diameter passar den raka änden av gångjärnstappen. Kom ihåg att om det övre gångjärnet, ledtappen installeras från botten av det bakre fästet och sträcker sig upp, medan på det nedre gångjärnet, ledtappen installeras från toppen av det bakre fästet och sträcker sig nedåt.

8 Placera en mindre diameter gångjärnsbussningen i hålet i den övre hållaren av det övre gångjärnet. Använd ett par låsande grepp tång för att delvis pressa bussningen i hålet. Kör bussningen helt i hålet med hjälp av korta kranar med en hammare och punch.

9 Placera en större gångjärns diameter bussning i hålet i den nedre fästet av det övre gångjärnet. Använd ett par låsande grepp tång för att delvis pressa bussningen i hålet. Kör bussningen helt i hålet med hjälp av korta kranar med en hammare och punch.

10 Sätt i det nya gångjärnstappen genom bussningen på botten av den övre gångledshållaren och sträcker sig uppåt till den övre bussningen. Kör in den med en hammare och punch. Snap låsringen i spåret på den raka änden av tappen axeln efter det att tappen är helt införd. Använda en hammare för att driva låsringen hela vägen ner stiftet axeln och sittplats den mot det bakre fästet.

11 Upprepa proceduren på det nedre gångjärnet utan kör gångjärnstappen i från toppen av den undre gångledshållaren sträcker sig ned.

12 Komprimera öppethållande våren med en dörr Fjäder och installera den i spärrarna under det övre gångjärnet. Lossa fjäderspänn att tillåta fjädern att expandera och låses på plats.

13 Smörj båda gångjärnstapparna och bussningar med vit litiumfett.

14 Ta bort dörrstöden och band av tejp och tejp.