mera hk ur en 390 ford

Hur man bygger prestanda i en 390 Ford

April 23

Fords 390 big block motor tillverkades på 1960-talet. Även om 390 lämnade imponerande kraft, var det aldrig vara en riktig högprestandamotor och var snabbt i skuggan av den mer kraftfulla 428, som använde samma motorblocket som 390. 390 blygsamma effekt för daglig gatbruk, men det misslyckats med att producera mycket kraft vid höga varvtal. Men med rätt kombination av eftermarknaden delar, den blygsamma 390 kan förvandlas till en riktig kraftpaket.

Instruktioner

1 Byt ut lager förgasaren med en eftermarknad förgasare. 390 aktier fyra-FAT förgasare är tillräckligt för normal gata drift, men det kommer inte att ge tillräckligt med luft och bränsle för en högpresterande 390. Därför ersätta förgasaren med en eftermarknad fyra-FAT förgasare uppskattas till 750 CFM, eller "cubic fot per minut ", vilket refererar till volymen av luft och bränsle att förgasaren kan producera.

2 Byt ut luftfiltret med en öppen glödtrådsdesign. 390 aktier luftfilter ligger i en luftfilterhuset. Det enda sättet för luften att nå luftfiltret, och i slutändan förgasaren, är genom ett enda rör. Värdefulla hästkrafter förloras från motorn ritningen i luft genom detta rör. Eftermarknads luftrenare, varvid själva filtret är exponerad snarare än dolda inuti ett hus, är lätt tillgängliga och kan öka mängden av kraft till bakhjulen.

3 Ersätta den mekaniska fördelare med en elektronisk distributör. 390 aktier distributör använder ett mekaniskt elsystem, ofta kallad "poäng." Punkter är notoriskt opålitliga och behöver bytas ut ofta. De har inte heller fungerar bra vid höga motorvarvtal, som är där en högpresterande motor ger sin högsta effekt. Elektroniska distributörer är lätt tillgängliga för 390, och ger konsekvent gnista under motorns effektområdet och därigenom öka hästkrafter.

4 Byt ut lager tändspolen. Även en eftermarknad distributör är i stånd att leverera en tillförlitlig gnista, måste det kopplas till en eftermarknad pole. 390 aktier spole ger en tillräcklig gnista för normal användning, men inte tillräckligt av en gnista för höga varvtal. Eftermarknadsspolar är utformade för att göra just detta och hjälper till att säkerställa att luft / bränsleblandningen inom förbränningskamrarna är ordentligt antänds.

5 Ersätta lager bränslepump med antingen en mekanisk eller elektrisk bränslepump. Med en ökning av förgasare storlek, motorn med mer bränsle. För att säkerställa att motorn har en tillräcklig bränsletillförsel, måste beståndet bränslepumpen bytas ut. Det finns två olika typer av bränslepumpar: mekaniska pumpar som bulten i motorn i stället för den massapumpen, och elektriska pumpar, som typiskt är monterade i lastbilen intill bränsletanken. Att välja en över den andra är verkligen en fråga om personlig preferens, och antingen kommer att ge en tillräcklig bränsletillförsel.

6 Installera en större kamaxel. Kamaxeln är den komponent som bestämmer när insugs- och avgasventilerna öppnas och stängs, och hur länge de öppnar och stänger. En kamaxel sägs vara "större", när den lyfter ventilerna och håller dem öppna längre än en stock kamaxel. 390 aktier kamaxeln ger inte mycket effekt vid höga varvtal, så det bör bytas ut. Att välja rätt kamaxel beror på den särskilda ändamål motorn kommer att användas för. Med andra ord kan en kamaxel vara ett utmärkt val för ett syfte och ett dåligt val för en annan. Aldrig välja en kamaxel utan att tala med kamaxeln tillverkare, som kan ge dig råd om vad det bästa kamaxeln är för din ansökan.

391 och 390 Ford Svänghjul Skillnader

May 20

391 och 390 Ford Svänghjul Skillnader


330 och 391 FT lastbil blocket är en föga känd kusin till Fords ständigt populära FE motorfamilj, som inkluderar sådana legendariska förskjutningar som 390, 427 och 428. FT använde en tyngre block med tjocka interna stöd, tjockare cylinderborrningar (för dess förskjutning) och en större distributör hål för en tyngre plikt distributör. FT mycket starka stål vevaxel är en populär eftermontering i FE-motorer, men är lite annorlunda i några kritiska dimensioner.

Center borrhål

FT stål vevaxel är större i nästan alla sätt än Fe, och detta inkluderar vevaxelflänsen och mittsvänghjul stöd. FT: s större centrumhål stöd kräver ett svänghjul med en större center-hål. FT vevaxeln kräver ett svänghjul med en 2,574-tums center hål; FE: s är bara 2,5 inches. FT: s center-hål stödets innerdiameter är 2,20 inches i diameter, jämfört med Fe 2.12 inches.

pilothål

FE vevaxel använder en mindre koppling pilothål än FT, och det måste borras ut för att rymma FT kopplings pilot. Detta är den främsta anledningen till att du kan använda ett borrat ut FE vevaxeln med en FT koppling, men du kan inte använda en FT vevaxel med en FE koppling. FE pilot diameter är en tum; FT: s är 1,25 tum.

Balans

Till skillnad från den 390 FE, är FT en utvändigt balanserad motor. Den 391 FT vevaxel utnyttjar ett par motvikter för att hålla denna brummande längs smidigt, och FE inte. Om du byter svänghjul på en invändigt lager motor, kommer vevaxeln och roterande enheten snabbt skaka sig i bitar. Du kan installera en FT svänghjul på en FE, men du måste ta bort vikterna. Motsatsen gäller för en FE svänghjul på en FT - du behöver för att lägga till vikter för att få den i balans. De enda undantagen från detta är de 410 och 428 FE, som externt balanseras som FT.

Offset

FT: s tjockare vevaxelflänsen innebär att svänghjulet kommer att avveckla cirka 0,10-tums längre bort från motorn än det skulle på ett FT. Denna skillnad kanske inte betyder mycket, där överföringen är berörda, men det kan vara förödande för piloten axeln. FT: s pilothål ingreppsdjupet är bara 0,30 tum, så flyttar tillbaka med 0,10-tums kommer att föra avfasning på den ingående axeln farligt nära att falla ut ur hålet. Du kan ha FE vevaxeln bearbetas för att acceptera en FT koppling, men det är verkligen inte värt besväret. Du redan har flera hundra dollar i maskinarbete bundna i svarvning ner och förkorta FT vevaxel nos för att passa FE transmissionskåpan, åter borrning balanshålet och har en ny kilspår snitt. Den extra maskin arbete som krävs för att passa FE svänghjulet kommer nästan säkert att kosta dig mycket mer än att bara köpa en FT-specifik svänghjul och koppling.

390 Ford Truck tune-up specifikationer

January 17

390 Ford Truck tune-up specifikationer


390-kubik-tums "V8" var en av Fords mest populära big-block motorer på 1960-talet, och var allmänt används i personbilar och lastbilar. Trots att 390 var utrustad i vissa högpresterande tillämpningar, såsom i Mustang 1967, var motorn känd mer för sin vridmoment än för dess hästkrafter. Av detta skäl, den 390 var ett populärt val som extrautrustning i lastbilen linjen. Korrekt trimma upp motorn en viktig del av regelbundet underhåll, men specifikationerna måste följas noggrant, eftersom de ofta varierar från år.

Tändstift

390 var typiskt utrustad med typ BF-32 tändstift. Dessa 390s producerade mellan 1963 och 1966 var utrustade med typ BF-42 pluggar. Tändstiftsgapet för alla typer var .034 inches.

Distributör

Om utrustad med manuell växellåda, var tändpunkten gapet .021 inches. Om utrustad med automatisk växellåda, var gapet .017 inches. Om utrustad med manuell växellåda, var uppehållsvinkeln inom ett intervall på 24 till 39 grader. Om utrustad med automatisk växellåda, uppehållsvinkeln var mellan 26 och 31 grader.

tändnings Timing

Om 390 tillverkades 1962, tändningen var fem grader före övre dödläget ( "BTDC"). Om tillverkas i 1963 och utrustade med en manuell växellåda, tändningen var fem grader BTDC, och åtta grader BTDC om utrustad med automatisk växellåda. När de produceras mellan 1964 och 1966 och är utrustade med manuell växellåda, tändningen var fyra grader BTDC och sex grader om utrustad med automatisk växellåda. Om 390 producerades i 1967 och inte utrustad med Thermactor avgas Control System, tändningen var 10 grader BTDC. Tändningen för alla andra 390s var sex grader BTDC.

tomgång

Om 390 tillverkades 1962, tomgångsvarvtalet var 515 varv per minut. När de produceras mellan 1963 och 1964, tomgångsvarvtalet var 500 varv per minut om den är utrustad med manuell växellåda och 485 rpm om utrustad med automatisk växellåda. Om tillverkas i 1965 och utrustade med manuell växellåda, tomgångsvarvtalet var 600 varv per minut. Om utrustad med automatisk växellåda, tomgångsvarvtalet var 500 varv per minut. För alla andra 390s utrustade med manuell växellåda, men utan Thermactor avgas Control System, tomgångsvarvtalet var 575 varv per minut. Om utrustad med automatisk växellåda men utan Thermactor avgas Control System, tomgångsvarvtalet var 474 varv per minut. För 390s utrustade med både manuell växellåda och Thermactor avgas Control System, tomgångsvarvtalet var 625 varv per minut. För 390s utrustade med både automatlåda och Thermactor avgas Control System, tomgångsvarvtalet var 550 varv per minut.

cylinder Kompression

För samtliga år av 390, var den cylinderkompression inom ett område av 160 till 200 pounds.

Hur man tar bort cheferna på en 390 Ford Motor

May 15

Ford utrustade sin 390-kubik-tums V-8 motor med ett par i ett stycke topplock. Huvudena innehåller ventiler, ventilfjädrarna, vipparmen enheten och ventilsätena. De tjänar också som en monteringspunkt för motorns tändstift och verkar för att fördela bränsle från insugningsröret till var och en av de åtta cylindrarna. Eftersom 390 är från innan elektroniskt styrda motorsystem var i bruk, avlägsna huvudena tar vanligtvis kortare tid än det skulle på moderna motorer.

Instruktioner

1 Töm kylsystemet i en behållare genom att avlägsna bulten vid basen av radiatorn med en gaffelnyckel.

2 Lossa klämmorna som håller fast bränsleslangen till förgasaren, och den övre kylarslangen, värmeslangen och vatten pumpslangen till insugningsröret, med en skruvmejsel. Dra slangarna från förgasaren och grenröret.

3 Avlägsna förgasaren fyra muttrar med en hylsnyckel och lyft förgasaren av motorn.

4 Koppla ur avgasröret som fäster på baksidan av varje avgasgrenrör, med hjälp av en hylsnyckel för att ta bort de två muttrarna som håller fast varje rör till dess grenröret.

5 Dra i tändspoletråd från toppen av spolen.

6 Lossa muttern som håller fast spolens klämman på plats, med hjälp av en skiftnyckel, och lyft spolen av motorn.

7 Ta bort styrservopump, om detta är tillämpligt. Lossa pumpens fästbultar med en hylsnyckel avta sitt bälte och lyft av remmen från pumpens remskiva. Ta bort pumpens skruvar och placera pumpen bort från cylinderhuvudet.

8 Dra tändkablarna från tändstiften.

9 Ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel.

10 Ta bort ventillockbultarna med en hylsnyckel och lyfta locken av cylinderhuvuden.

11 Demontera topplockets bultar med en hylsnyckel.

12 Lyfta cylinderhuvuden av motorn.

390 Ford Specifikationer

July 21

Ford 390 är en del av Ford FE-serien av V-8 motorer byggda från 1958 till 1978. De 390 kubiktum FE-motorer som drivs Ford-byggda bilar och lastbilar från 1961 till 1976. Motorerna fanns i tre grundutföranden. FE står för Ford-Edsel.

390 2V

Den 2V är 390 ekonomi version. Den har en två-FAT förgasare och körs på vanlig gas. Den producerar 250 till 280 hästkrafter vid 4400 varv per minut med moment betyg av 376 till 405 pund-fot vid 2600 rpm. Hålet och stroke är 4,05 inches med 3,78 inches. Dess kompressionsförhållandet varierar mellan 8,6: 1 och 10,51: 1.

390 4V

390 4V har en borrning och slaglängd av 4,05 inches med 3,78 inches. GT, PI och HP versionerna har hästkrafter 300-375 hk vid 4600 till 6000 rpm. Deras vridmoment betyg är 427 pund-fot vid 2800 till 3400 rpm. Deras kompression löpa från 9,6: 1 till 10,6: 1.

390 6V

Den 1961-1962 högpresterande 390 6V producerade 401 hk vid 6000 rpm med 430 pund-fot av vridmoment vid 3500 rpm. Dess kompressionsförhållandet var 10,6: 1. 1963 Thunderbird version producerade 340 hk vid 5000 rpm med 430 pund-fot av vridmoment vid 3200 rpm. Dess kompressionsförhållandet var 10,5: 1. Borrningen och stroke var 4,05 inches med 3,78 inches.

Hur du ändrar en 390 Ford Distributör

July 26

Distributören på en Ford 390 kubik-tums motorn monterad på intaget på framsidan av motorn. Byta distributören är en krävande procedur. Den styr tänd tidpunkten för tändningen och om det är installerat även några grader utanför, kommer att resultera i en grov motor i bästa fall. Det är den typ av förfarande där uppmärksamhet på detaljer är viktigt. De flesta av de Ford 390 motorer är i tidig modell fordon med punkt-typ distributörer.

Instruktioner

1 Markera alla tändkablarna så att de kan bytas ut till sitt ursprungliga läge. Dra dem ut ur locket. Avlägsna fördelarlocket med hjälp av skruvmejseln.

2 Placera en socket och ratchet på den stora vevaxelns bult och stänga av motorn medurs, långsamt, tills linjen på den harmoniska Balancer är på 0 prägel på tidsplattan. Tidpunkten plattan är på kamkedjan kåpan. Det är graderad i grader före övre dödläget (BTDC) och efter det övre dödläget (ATDC). I centrum av dessa graderingar är en V-formad snitt med en 0.

3 Markera positionen för metall änden av rotorn där locket möter distributören. Detta är viktigt att installera distributören korrekt. Dra vakuum förväg slangen från distributören. Markera basen av distributören där det går in grenröret. Koppla bort elektrisk tråd (strömkabeln) från distributören.

4 Ta distributören hålla ned bulten med en skiftnyckel. Lyft håll ned fästet upp för att ta bort den. Vrida fördelaren ett litet som den lyfts ut ur grenröret.

5 Lägg den nya distributören bredvid det gamla, om en ny installeras. Markera den nya distributören i exakt samma platser. Installera en ny packning på distributören. Förbered dig på att installera den genom att hålla den i samma riktning som det togs bort. Rikta rotorn mot märket.

6 Sätt i distributör in i insugningsröret. För att få rotorn att möta i exakt samma riktning och under märket gjort tidigare, kommer det att behöva vändas ca 15 grader moturs först. När fördelaren är insatt, maskor botten fördelarväxel med kamaxeldrevet, som flyttar rotorn medurs cirka 15 grader. När distributören är i och rotorn är vänd åt rätt håll, vrider fördelarhuset tills botten linjer markera med markeringen på blocket gjort tidigare.

7 Installera distributör håll ned klämma och dra åt skruven. Ansluta vakuumledningen till vakuum förväg. Anslut den elektriska kabeln till distributören. Installera fördelarlocket och dra åt med en skruvmejsel. Montera tändkablarna.

Lägga till mer makt till en 2007 Ford Mustang 4.0

February 26

Den 4.0L V-6 motor är den grundläggande motoralternativet i 2007 Ford Mustang. Denna motor gör 210 hästkrafter från fabriken, och det kan göras betydligt mer kraftfull med installation av en eller flera av de många prestandaeftermarknaden delar tillgängliga. Utföra dessa ändringar själv är mer kostnadseffektivt på kort sikt och anses vara en hobby av många människor, men observera att om du saknar erfarenhet eller kompetens inom bilreparationer kan det vara säkrare och smartare att ha dessa ändringar göras professionellt.

Instruktioner

1 Installera en kompressor kit. Kompressorer är en form av forcerad induktion som trattar stora mängder luft i motorn, vilket ger ett stort uppsving för hästkrafter. Dessa kit är relativt dyra och utmanande att installera, men ingen enda föreställning ändring kommer att ge en större effektökning än att installera en kompressor.

2 Installera en turboladdare kit. Turboaggregat och kompressorer är ömsesidigt uteslutande, så att du bara kan installera en eller annan på Mustang. Turboaggregat är också en form av forcerad induktion fastän den specifika processen för hur de tvingar luft i motorn är något annorlunda än en kompressor. Turboladdare lägga typiskt mindre ström än superchargers, men de tenderar också att vara något billigare.

3 Modifiera din 4.0L Mustang med en dikväveoxid (N2O) insprutningssystemet. Ett N2O insprutningssystemet består av en tank med N2O som är ansluten till bränsleledningen och en knapp eller utlösare som kan aktiveras av föraren för att släppa en explosion av N2O av ett bestämt belopp i bränslesystemet. Denna explosion av N2O ger en kort men betydande uppsving för hästkrafter och är bäst lämpad för linjärt racing situationer.

4 Byt lager kalluftsintag med en eftermarknad intag. De kall luftintag filter och riktar luft i själva motorn, och eftermarknads intag möjliggör större luftflöde än aktie intag. Uppgradering till en kalluftsintag kommer inte bara ge en mindre ökning av hästkrafter, men det kan också förbättra bränsleeffektiviteten hos Mustang.

Historien om Ford lastbil motor Utgångar

October 13

Historien om Ford lastbil motor Utgångar


Ford Motor Company producerade sin första kommersiella fordon, modell TT lastbil, 1917, följt av lätta Runabout som debuterade 1925. Tidiga versioner presenterade passagerar bilmotorer med blygsam effekt tills V-8, som packade en dänga kom 1932. starka in-line sex-cylindriga motorer V-8 och genom efterkrigstiden får Ford att erbjuda mer mångsidiga kraftverk. Fords motor lineup ökat stadigt i den 21: a århundradet.

Första Ford Trucks

Eftersom Ford Model T debuterade 1908, bönder och företagare skär ofta de bakre kroppar och satt i en säng för att producera ett fordon som kan dra varor. Ford svarade 1917 med modell TT, automaker första fabrik kommersiella lastbil säljs endast som ett chassi och huv. Model T: s blygsamma 20-hästkrafter fyrcylindrig motor som drivs Model TT genom 1927. Runabout pickup lanserades 1925 kopierade vad bönder hade gjort i nästan 20 år. Det var helt enkelt en personbil med en lastutrymme i baksätet. Liksom modell TT, den Runabout fick samma 20-hästkrafter motor som genererade 83 foot-pounds av vridmoment med 3,98 till 1 kompressionsförhållande. Model A lanserades 1928 var en strömlinjeformad version av modellen T. Under huven var en 200-kubik-tums, fyrcylindrig motor som utvecklade 40 hästkrafter.

Platt-Head V-8

Den platta huvud V-8 för alltid förändrat hur allmänheten köpt lastbilar. Hästkrafter och vridmoment betydde allt. För 1932 Ford pickup, den 221-kubik-tums platt-head V-8 innehöll en 5,5-till-1 kompressionsförhållande för att utveckla 65 hästkrafter. Genom 1937, V-8 fick aluminium huvuden, en 7,5-till-1 kompressionsförhållande och en Stromberg förgasare att öka produktionen till 94 hästkrafter. En mindre, 60-hästkrafter, 136-kubik-tums version sparat bränsle, men utvecklade 94 foot-pounds av vridmoment och kan fortfarande nå 70 mph.

krigstiden

Efter andra världskriget, Ford förstorade platt huvud F-8 till 239,4 och 336,7 cubic inches. Den större motorn utvecklade 145 hästkrafter och 225 foot-pounds av vridmoment. Det drivs av 1,5-tons F-7 och F-8 kommersiella fordon. Den mindre versionen utvecklade 100 hästkrafter för halv-tons lastbilar. År 1949 ökade 336,7 V-8 utgång till 153 hästkrafter och 265 foot-pounds av vridmoment. En ny 255,4-kubik-tums version genererade 112 hästkrafter. År 1959 fick lätta Ford lastbilar 186-hästkrafter 292 V-8. För 1965, 150-hästkrafter 240 raka sexcylindriga och 170-hästkrafter 300 sex kompletterade 208-hästkrafter 352 V-8. 390 V-8 anlände 1968 och genererade 265 hästkrafter och upp till 275 foot-pounds av vridmoment.

senare Lastbilar

Genom 1978, den ärevördiga 114-hästkrafter, 300 rak sex var standardmotor i Ford F-serien lastbilar. Fem år senare, den enorma 460 V-8 genererade 245 hästkrafter. Den valfria 170-hästkrafter, 6,9-liters diesel V-8 var också tillgängliga. Andra 1980 motorer ingår 185-hästkrafter 5-liters, 210-hästkrafter 5,8-liters och 230-hästkrafter V8 7,5 liter. 1995, 7,3-liters arbetsslag turbo-diesel genererade 210 hästkrafter och 425 foot-pounds av vridmoment. De kompakta Rangers under 2011 presenterade två motorer: 143-hästkrafter, 2,3-liters fyrcylindrig och 207 hästkrafter, 4-liters V-6. Full storlek F-150 motorer inkluderade 3,7-liters V-6 och 5- och 6,2-liters V-8s. Utgång varierade från 302 till 411 hästkrafter. F-250 och större Super Duty modellerna kom med 6,2-liters bensin V-8. Ett alternativ var 6,7-liters turbodieselmotor V-8 genererar 400 hästkrafter och 800 foot-pounds av vridmoment.

Ford Motor Rebuild Kits

March 21

En Ford motor kan byggas på flera sätt. Var det en 4, 6, 8, eller 10 cylinder, många företag gör kit i en mängd olika smaker, från lager till racing. Känd som en av de mer tillförlitliga tillverkare, är Ford-motorer uppskattad för sin ekonomiska inköp och enkelt underhåll, liksom för att komma i en myriad alternativ och stilar utformade för att passa alla behov. Oavsett om ditt mål är att uppdatera din Escort eller bygga en tävling Cobra, vara säker på att någon har ett kit med bilens VIN på det.

lager ombyggnader

Generellt sett, en lager ombyggnadssats kommer att omfatta: en komplett packning och tätning set, nya huvud och stånglager, nya kolvringar, oljepump, kamaxel och lyftare (i förekommande fall). Andra reservdelar kan specificeras beroende på behov, och kommer i allmänhet att vara billigare om man köper i en sats i motsats till separat. Kit kan omfatta nya kolvar, som kommer att krävas om motorn måste ha cylindrarna över uttråkad. En känd och pålitliga tillverkare för lager bygga byggsatser är Automotive Precision Machinery, en leverantör för många bildelar återförsäljare.

prestanda~~POS=TRUNC Kits

Prestanda bygga kit kommer att innehålla alla de saker en aktie kit gör, bara högre kvalitet i förekommande fall. Utöver dessa grundkomponenter, gata prestanda bygga kit har oftast: Högre komprimering smidda aluminium eller hypereutektiska kolvar, bättre stavar och handled stift, en kamaxel med högre lyft och mer varaktighet extra mer makt, uppgraderade och korrekt storlek stötstänger och vipparmar. Observera att en del maskinarbete kan vara nödvändigt för att tillgodose ändringar som högre kompressionskolvar. Man kan ange en "stroker" ombyggnadssats, som kommer att innehålla en ny vevaxel och vevstakar för att öka motorns deplacement. De flesta bygga kit tillverkare gör vissa prestanda variant av standarden ombyggnadssats.

racing kit

Racing bygga kit innehåller allt i de grundläggande kit, men tillåter mer anpassning i fråga om packning och lagermaterial, kolvar, kamaxel specifikationer, stavlängd, lifter typ, topplock, fjädrar, hållare, vipparmar. Många tävlings kit inkluderar en uppgraderad vevaxel av högre kvalitet material, såsom förfalskade eller billet stål. En person kan i allmänhet ange hårdare och mer hållbara bultar och nitar samt, såsom de som gjorts av ARP.

Det rekommenderas första gången byggaren ett nära samarbete med kundservice eller en etablerad racing butiken för att komma upp med en formel som passar deras behov. De flesta, om inte alla racing kit kommer att kräva någon form av maskinarbete för att framställa blocket. Vissa racing kit tillverkare inkluderar SVO (Fords interna tuner), Ford Racing, Edelbrock, Summit, BRE och Banks Engineering.

Full motor kit

Även om det inte är tekniskt bygga byggsatser, motorns fulla satser är i huvudsak en hel motor, kvarter och allt levereras komplett och färdig för montering. För dem som vill ha något lite mer anpassad, eller som vill spara pengar över att köpa en färdiga "lådan" motor, kan detta vara alternativet att fortsätta.

Ford lastbilar och stadsjeepar

July 6

Ford lastbilar och stadsjeepar


Under de senaste åren SUV och lastbilsförsäljningen såg en uppgång, som människor, särskilt de med familjer, vände sig till dessa typer av fordon som ett elegant sätt att transportera sina barn och varor. De som inte vill köra mini-vans har funnit att besättningen och förlängda hytten lastbilar samt stadsjeepar är en rymlig alternativ till familjen vagnen. Ford Motor Company är en av de biltillverkare som skördat fördelarna med hög försäljning för ett par år.

Historia

Ford lastbilar och stadsjeepar


Ford har gjort lastbilar till årtionden, efter att ha börjat tillverka dem i början av 1900-talet. Ford började också tillverka SUV, med en av de första som Ford Bronco, 1965. Bronco tillverkades i ett försök att konkurrera med CJ-5, som hade tillverkats av företaget som gjorde Jeep.

Fungera

Ford lastbilar och stadsjeepar


Det brukade vara att endast personer som arbetade på gårdar eller ägda rancher var de som köpte lastbilar. Men det är inte längre sant moderna lastbilsägare. Det är dock sant att de flesta människor som arbetar på gårdar och egna rancher fortfarande köra lastbil eftersom de är praktiska, men stadsbor har också upptäckt att köra lastbil är inte längre enbart för arbetare eller cowboys. Ford gör en lastbilsmodell som kallas Lariat, vilket gör att ägarna alla klockor och visselpipor av en lyxbil, med funktionen av en lastbil. Lariat har lädersäten, en flerskivig växlare radio, taklucka och elfönsterhissar och säten. Lariat har också en hel bänk i den förlängda eller besättningens hytt som rymmer tre passagerare bekvämt. Det finns många Ford SUV-modeller som också presenterar läder interiör, soltak och flera CD-växlare radioapparater, liksom. Ett exempel är Ford Excursion.

lastbils Typer

Ford lastbilar och stadsjeepar


Den mest populära modellen för full storlek Ford lastbilar i särklass är F-serien. Framför allt har F-150 varit en av de bäst säljande lastbilar för Ford under de senaste 31 åren. F-150 har antingen en vanlig hytt, förlängda hytten eller manskapshytt och kommer i antingen en 4x2 eller 4x4 modell. Den regelbundna hytten kan passa tre passagerare, medan super hytten och super besättning modeller kan passa sex. Pris varierar från $ 21.565 för den vanliga hytten till $ 40.910 för platina modell. Dessutom, Ford gör också en modell som kallas Ranger, som är en liten lastbil med en kapacitet på 2-5. Ranger priserna börjar på $ 16.395. Även i F-serien är F-250 Super Duty, som börjar på $ 25,285 och F-350 Super Duty börjar på $ 26.005.

SUV Typer

Ford lastbilar och stadsjeepar


Även en mindre version av Ford Bronco slog scenen på 1980-talet och blev mycket populära, är Bronco nu ett minne blott. Ford har nu en annan linje av SUV på marknaden, som syftar till att göra körupplevelsen mer lyxiga och trevlig. Ford Escape har ersatt Bronco som Fords lilla SUV. Escape börjar på $ 20.435 och har plats för upp till fem personer. Escape kommer också i en hybridmodell, för miljömedvetna SUV ägare. Ford Explorer är en större SUV som har plats för sju och har en prisintervallet på $ 28.470 till $ 35.550. Ford Expedition är den största av de SUV och platser åtta, med ett prisintervall från $ 34.150 till $ 46.905. Alla dessa SUVs är i stånd att bogsering emellertid drag vikten beror på fordonet. Ford används för att producera en modell som kallas exkursion, som var ännu större än expeditionen, men slutade det produktionen av just den modellen ett par år tillbaka.

överväganden

Lastbilar och stadsjeepar är inte för alla. De som är miljömedvetna kanske vill överväga en mindre, mer bränslesnåla fordon. Men om du söker efter en hybrid, då kanske du vill ge Ford en chans. Företaget gör producera en hybrid SUV som kan vara perfekt för någon som söker en mindre SUV.