mitsubishi eclipse spyder cab body kit

Hur man byter en sufflett på en Mitsubishi Eclipse Spyder Cabriolet

July 8

Hur man byter en sufflett på en Mitsubishi Eclipse Spyder Cabriolet


Liksom de flesta konvertibler använder Mitsubishi Eclipse Spyder en duk sufflett. Även om arbetsytan är ett starkt material, kan det också vara nödvändigt att ersätta den åsamkats någon skada. Även toppen ersättning är relativt enkel, är det bäst att lämna till människor med viss förståelse för bilar. En felaktigt installerad topp kan leda till läckage eller inre skador. Vissa delar säljare erbjuder även vinyl toppar förutom arbetsytan toppar. Det är värt att notera, dock kan att vinyl toppar vara billigare men de kräver ersättning oftare.

Instruktioner

1 Tejp tidningen på din Spyder fönster s och vindrutan med maskeringstejp. Detta kommer att skydda dina fönster från skador under ersättare.

2 Ta bort clipsen från akterdäck med en stjärnmejsel. Ta Phillips skruven med skruvmejseln. Ställ in skruven och klipp åt sidan.

3 Ta bort clipsen på regnet kenan med hjälp av en hylsnyckel. Ta bort muttrarna på regnet kenan med hjälp av en hylsnyckel. Dra de bakre barer från Spyder.

4 Ta tag i framsidan av konvertibla Spyder topp och dra den mot den främre delen av bilen. Ta bort skruvarna på Spyder inställda pate med hjälp av en spårskruvmejsel. Dra listen bort från spyder, dra det utåt. Ta bort tyget nitar som förbinder suffletten till resten av bilen med hjälp av en nit pistol.

5 Avlägsna Spyder är suffletten genom att försiktigt dra ut den ur bilen. Rensa fastnat delar av det konvertibla.

6 Placera den nya suffletten över regnet järnväg. Reattach nitarna med hjälp av en nit pistol. Sätt ihop regnskyddet med en skruvmejsel. Åter de återstående delarna av suffletten, i omvänd ordning som du tog bort dem.

2001 Mitsubishi Eclipse Spyder GS Specifikationer

June 5

Japan-baserade Mitsubishi Motors omgjorda kroppen av sin Eclipse tvådörrars sportbil för 2000 års modell. År 2001, Mitsubishi presenterade en cabriolet baserad på denna nya design och kallade det Eclipse Spyder. Presumtiva köpare kan köpa 2001 Eclipse Spyder med en "GS" trim nivå, som tjänade som bas modell av bilen. Köpare kan uppgradera till en "GT" trim nivå, som installerade en större motor och större hjul, bland andra funktioner.

Motor

År 2001, Mitsubishi utrustade basmodellen Eclipse Spyder GS med en 2,4-liters inline fyrcylindrig motor. Denna motor bestod av en järnblock med aluminium huvuden med en enda överliggande kamaxel och multiport bränsleinsprutning. Motorns borrningen uppmättes 3,41 inches och dess slag mätte 3,94 inches. Mitsubishi installerat fyra ventiler för varje cylinder, för sammanlagt 16 ventiler.

Överföring

2001 Eclipse Spyder används framhjulsdriven. Mitsubishi installerat en femväxlad manuell som standard överföringen. Köpare kan köpa en valfri fyra-växlad automat som används Mitsubishis "Sportronic Sequential Shift" teknik. Den här funktionen gör det möjligt drivrutiner manuellt skifta automatiskt att reagera på förändrade vägförhållanden.

Prestanda

Mitsubishis 2,4-liters I4 motor som produceras 140 hästkrafter vid 5500 rpm och 155 foot-pounds vridmoment vid 4000 rpm. Motorn uppnått ett kompressionsförhållande på 9,0 till 1.

MSN Autos rapporterar att 2001 Spyder Eclipse GS uppnått 22 mpg när den körs i staden och 30 mpg under landsvägskörning.

Mått

2001 Eclipse Spyder GS konvertibel sträckte en längd av 175,4 inches med en 100,8 tums hjulbas. Dessa konvertibler stod 52,8 inches tall med en markfrigång på 6,4 inches och en total bredd av 68,9 inches. En manuellt utrustade GS Spyder vägde 3.042 pounds; tillval automatisk växellåda drivit denna vikt upp till 3.108 pounds.

Dessa 2 + 2 konvertibler hade plats för fyra personer. Inne i hytten, den åtsittande GS gav förare och framsätespassagerare i 39,4 inches av utrymme och 42,3 inches av benutrymme. Baksätespassagerarna kan sitta upp i 34,5 inches av utrymme och sträcka ut med 29,4 inches av benutrymme.

2002 Mitsubishi Eclipse Spider Information

February 19

Som en av USA: s mest populära sport kupéer, 2002 modell år inmatning av Mitsubishi Eclipse Spyder-utsläppt under den tredje generationen av sin produktionscykel-är det konvertibla version av bilen, den andra kroppstyp vara coupe. Konvertibeln har två trim: GS och GT.

motorer

2002 Eclipse GS Spyder har en 2,4-liters, 147 hästkrafter fyrcylindrig motor med 158 foot-pounds av vridmoment. Det finns några GSS dock som kan hittas med en motor med 7 mindre hästar och 3 mindre fötter-pounds av vridmoment. GT Spyder är mer kraftfulla av de två trim, med en 3,0-liters, 200-hästkrafter V6-motor och 205 foot-pounds av vridmoment.

Transmissioner

De fem-växlad manuell växellåda med överväxel är standard automatlåda på 2002 Mitsubishi Eclipse Spyder, även om det finns några Spyders som kan hittas med fyrväxlad automatväxel. GSS med 140-hästkrafter motorer kommer med en vanlig automatlåda.

Bränsleekonomi

Med en bränsletank på 16,40 liter, GS Spyders med manuell växellåda får den bästa bränsleekonomin, med 22 miles per gallon (mpg) under staden körning och 29 mpg för motorvägen. GTS med automatisk växellåda får värsta gas körsträcka, med 19/28 mpg. GS Spyders har en bränsleekonomi på cirka 20/26 till 27 mpg.

Säkerhetsanordningar

Makt dörrlås, fordon stöldskydd system, bål anti-fälla enhet, keyless inresa och förare och passagerare krockkuddar är standard på 2002 Mitsubishi Eclipse Spyder. Helt frånvarande är funktioner som ABS och antispinn.

Interiör

Designad för att plats för upp till fyra personer, har 2002 Mitsubishi Spyder standard luftkonditionering, elektriska fönsterhissar, farthållare, lutning styrning med läderklädd ratt och monterade kontroller och AM / FM / CD-stereo. Interiören klädsel är antingen i beige eller svart tyg.

exteriör

Som en två-dörrars cabriolet, yttre standardfunktioner i 2002 Mitsubishi Eclipse Spyder inkluderar automatiska strålkastare, dimljus, bakre spoilers och kraft justerbara sidospeglar. GS trim har 16-tums lättmetallfälgar, medan GT trim har 17-tums sådana. 2002 Eclipse Spyder finns i åtta färger: Dover White Pearl, Flash Blue Pearl, Kalapana Black, Patriot Red Pearl, Saronno röd, Sherwood grön Pearl, Sterling Silver Metallic och Titanium Pearl.

Pris

Vid tidpunkten för dess release, tillverkarens föreslagna priset eller MSRP av 2002 Mitsubishi Eclipse GS var runt $ 23.617, med det av GT trim är $ 25.597. Från och med 2010, kan en 2002 Eclipse GS köpas inom 6600 $ till 7100 $ intervall, medan GT trim kan köpas i $ 8100 till $ 8500 utbud.

Hur man byter blinkers Bulb på en 1999 Eclipse Spyder

November 11

Hur man byter blinkers Bulb på en 1999 Eclipse Spyder


De främre och bakre blinkersheter på en 1999 Mitsubishi Eclipse Spyder är liknar många sena modell japanska bilar. Byte av blinkerslampa är en enkel uppgift som inte kräver några verktyg eller speciella kunskaper.

Instruktioner

Byt ut din Mitsubishi Eclipse Främre blinkers Bulb

1 Öppna huven på bilen. Titta till bortre hörnet av motorrummet mot den främre delen av bilen och leta reda på baksidan av strålkastare montering. Strålkastare montering i en Mitsubishi Eclipse Spyder sveper runt det främre hörnet av bilen och in i sido fender. Denna sidopanelen är vad du letar efter.

2 Hitta de svarta trådarna och plast enhet som leder till baksidan av sidopanel strålkastare montering. Ta tag i plasthylsa och vrid den moturs kring ett halvt varv tills kontakten och lampan frigörs från strålkastare församling. Du har nu den gamla lampan i dina händer.

3 Ta bort den gamla glödlampan från sockeln genom att trycka in mot sockeln försiktigt och vrida den moturs runt ett halvt varv tills lampan är löst. Ta den nya lampan och sätt in den i sockeln och se till att rikta de utskjutande knoppar vid basen av lampan i motsvarande skåror i sockeln. Tryck sedan på lampan i sockeln och vrid den medurs till det låsta läget.

4 Sätt den nya lampan och socket huvudet i öppningen på baksidan av strålkastare montering och vrid den medurs tills den låses på plats. Testa den nya lampan genom att vrida på bilen och använder blinkers, parkeringsljus och varningsblinkers.

Byt ut din Mitsubishi Eclipse Bakre Turn Signal Bulb

5 Öppna bakluckan på bilen. Varje hörn av stammen kommer att ha stoppning och mattor som täcker bakljusenheten. Ta bort denna beläggning genom att vika tillbaka mattan, och koppla flikarna som håller stoppning tillsammans. Bakljusenhet ska nu vara synliga.

6 Lokalisera positionen av blinkerslampa genom att titta på bakljusenheten utifrån. Notera vilket läge lampan är i jämförelse med de andra glödlampor. På insidan, ta bort motsvarande blinkerslampa genom att vrida den svarta uttaget och tråd moturs kring ett halvt varv. Uttaget är nu löst från större montering och kan tas bort ger tillgång till blinkerslampa.

7 Ta bort den gamla blinkerslampa genom att trycka den till uttaget försiktigt och vrida den moturs om ett halvt varv. Kasta den gamla lampan och sätt i den nya lampan genom att rikta in flikarna längst ner på lampan med skårorna på toppen av sockeln. Tryck sedan på lampan i sockeln försiktigt och vrid den medurs tills den är inställd.

8 Sätt sockeln i bakljusenheten och vrid den medurs tills låses på plats. Testa den nya lampan genom att starta bilen och försöker blinkers, varningsblinkers och parkeringsljus. Upprepa på andra sidan om det behövs.

Tips

  • Se till att täta strålkastare och blinkers enheten efter byte av lampa, eller riskerar du att fukt att komma in och orsakar den nya lampan att bränna ut snabbt.
  • Auto lampor är tillverkade av tunt glas, och för mycket tryck under införandet eller avlägsnandet kan resultera i brott och en svår klippa till hand installatören. Var noga med att inte trycka för hårt eller pressa lampan i processen.

Specifikationer för en Mitsubishi Eclipse Spider

May 8

Specifikationer för en Mitsubishi Eclipse Spider


Mitsubishi Eclipse är en sport Coupe som kommer i flera versioner, inklusive två Spyder upplagor som presenterar suffletter. 2011 Eclipse Spyder är tillgänglig under basen GS Sport och uppgraderade GT trim. Beroende på trim nivå, säljs 2011 Mitsubishi Eclipse Spyder ny för $ 27.000 till $ 33.000.

mätningar

Både Eclipse Spyder GS Sport och GT-versioner är 180.4 inches lång, 72,2 inches bred och 53,2 inches tall. Hjulbasen är 101,4 inches och markfrigången är 5,6 inches. Vänddiametern är 40 fot. De främre och bakre spår mäter 61,8 inches. GS Sport väger 3,527 pounds, medan GT väger 3.763 pounds.

Utrymme

Båda Spyder versionerna plats för upp till fyra passagerare. Höjd är 39,6 inches i framsätet och 35,7 inches i baksätet. Benutrymme är 42,8 inches i framsätet och 27,7 inches i baksätet. Axel rum mäter 54,2 inches i fronten och 40 inches i ryggen. Hip rum är 53,7 inches i fronten och 40,3 inches i ryggen.

Kraft

GS Sport Spyder har en 2,4 liters I4 motor med 162 hästkrafter, medan GT kommer med en 3,8 liters V6-motor med 265 hästkrafter. GS Sport levereras med en fyrväxlad automatväxel växellåda, medan GT kommer med en fem växlad automatväxel. GS Sport har ett vridmoment på 162 pund-fot vid 4000 rpm, medan GT har vridmoment på 262 pund-fot. vid 4000 rpm. Kompressionsförhållandet är 9,5: 1 för GS Sport och 10,5: 1 för GT.

Bränsle

Båda versionerna av 2011 Spyder har en 17,7 liters bränsletank. GS Sport får uppskattningsvis 19 mpg i staden och 26 mpg på motorvägen. GT-versionen får uppskattningsvis 16 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen.

Hur du ändrar en slavcylinder i en 1997 Eclipse Spyder

July 22

Din 1997 Mitsubishi Eclipse Spyder är utrustad med en 2,4-liters fyrcylindrig motor och en fem-växlad manuell växellåda. När du trycker på kopplingspedalen för att växla transmissionen ett tryck överförs från kopplingshuvudcylindern till kopplingens slavcylinder. Slavcylinderns kolv för kopplingen frigör gaffel, som tillfälligt separerar koppling skiva från transmissionen så att du kan växla utan slipning. En bra indikator på en felaktig slavcylinder är kopplingen inte är helt släppt när pedalen trycks ned, vilket även kan förväxlas för en sliten koppling. Din slavcylinder är belägen på botten av transmissionen och är tillgängligt från under bilen.

Instruktioner

avlägsnande

1 Parkera bilen på ett plant underlag och dra åt parkeringsbromsen. Lyft fordonet huva och stödja den med huven prop staven.

2 Lyfta fordonets front i luften med ordet jack och placera stödfoten under den främre delramen. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Ta bort ordet jack. Leta slavcylindern, är det fäst vid förarsidan av överföringen, precis ovanför motorvagga tvärbalk. Placera drain pan under slavcylindern.

3 Lossa passande för hydraulledningen på toppen av slavcylindern från den övre sidan av fordonet med raden skiftnyckel. Avlägsna hydraulledningen och låta vätskan rinna in i tråget. När vätskan runnit bort dräneringstråget och förvara den på en säker plats.

4 Ta bort fästbultar som håller slavcylindern till transmissionen med sockeln och spärr. Ta bort slavcylindern från transmissionshuset. Rengöra parningspunkt på kopplingsfrigöringsbygel med en stålborste tills slät.

Installation

5 Jämför den nya slavcylinder till den ursprungliga att se till att det inte finns några tillverkning defekter. Placera en liten mängd av lagerfett på kontaktpunkten för den kopplingsurtrampningsgaffeln. Ställa slavcylindern på plats på transmissionshöljet och kopplingsfrigör gaffel. Installera fästbultarna och dra åt till 14 foot-pounds med momentnyckel.

6 Installera hydraulledningen till slavcylindern och dra åt beslaget för hand. Dra den hydrauliska kopplingen till mellan 10 till 12 fot-pounds med momentnyckel och Hanfotens fäste. Montera klart bricka slang till avluftningsskruven och rikta in den lilla klara behållare. Fyll den klara behållaren kring halv full av ny bromsvätska.

7 Ta bort kopplingen huvudcylinder lock och fyll på den heldragna linjen med färsk DOT 3 bromsvätska. Instruera en hjälpare att sitta i fordonet och tryck på kopplingspedalen till golvet. Lossa luftningsskruven med linjeskiftnyckel, vätska och luft kommer att börja färdas genom röret. Dra åt avluftningsskruven och instruera hjälpare för att frigöra kopplingspedalen. Det kan vara nödvändigt att fysiskt dra kopplingspedalen från golvet första gången blödning. Upprepa denna process tills vätskan färdas genom den klara röret har inga luftbubblor. Dra åt avluftningsskruven till 8 foot-pounds med Hanfotens infästning och momentnyckel.

8 Ta bort den genomskinliga slangen från luftningsskruven och häll ny vätska från den klara behållare i bromsvätskebehållaren. Topp av kopplingshuvudcylindern och installera behållarens lock.

9 Lyft fordonets front bort från pallbockar med ordet jack och ta bort jack står från under fordonet. Sänk fordonet till marken. Provkör fordonet för att säkerställa korrekt drift av den nya slavcylindern. Om kopplingspedalen känns svampig - mycket mjuk med lite motstånd - eller om det finns någon form av slipning under växling, finns det fortfarande luft i slavcylindern och det måste blöda igen.

Tips

  • Körning med en felaktigt blöda slavcylinder kan leda till skador på transmissionen eller koppling skiva.

Hur man reparerar Auto Body Paint på en 2006 Mitsubishi Eclipse

May 18

2006 Mitsubishi Eclipse är ökända för att ha färg som bleknat även efter mindre än ett år av återförsäljarens mycket. Problemområdena är huven, taket och bål, där färgen är ständigt utsatt för UV-strålar från solen. Färgen kommer att förlora sin klarlack, blir därmed ser tråkigt och bleka, med en kalkhaltig känsla. Eftersom alla färger av 2006 Eclipse var metalliska utom för Real Red och Kalapana Black, behöver du professionell färg, inte en touch-up sprayburk. Att reparera auto organ färg på en 2006 Mitsubishi Eclipse du behöver några grundläggande färdigheter och erfarenhet av att arbeta med färg.

Instruktioner

1 Placera flera lager av fordonsmaskeringstejp längs kanterna på den skadade färg, för att beskriva den. Om måla huven eller bagageluckan, placera bandet längs fendrar bredvid dessa områden för att skydda fendrar från sandpapper repor.

2 Sand ytan av det målade området i behov av reparation med hjälp av 320-grit sandpapper på en dubbelverkande slipmaskin. Flytta slipmaskinen jämnt över ytan av hela panelen som repareras. Sand tills panelen är jämn och matt, fri från alla av den klara beläggningen och det mesta av basen skikt av färg. Det är okej att se primer och ren metall i vissa områden.

3 Torka av panelen med vax och fett remover, samt en handduk för att avlägsna damm, fingeravtryck och gamla vax föroreningar från städare utanför panelen. Låt remover avdunsta i en minut innan vi går vidare.

4 Spraya ett tunt lager primer över panelen, flytta sprutpistolen eller kan vänster-höger, inte upp-och-ner. Låt det första skiktet torka i 30 minuter. Spraya den andra beläggningen och låt den torka i en timme.

5 Sand den torkade primer, med hjälp av 600-grit sandpapper och vatten. Håll sandpapper dyblöt medan slipning primern slät. Upprepa detta med 800-grit sandpapper och vatten till fullo jämna ut ojämn yta. Ta bort maskeringstejpen och skölj panelen, gör det möjligt att torka helt.

6 Tillämpa nya maskeringstejp längs kanterna av panelen, men på papper för att helt täcka fendrar eller omgivningen för att skydda dem från över sprutning. Torka av panelen med vax och fett remover och en ren handduk.

7 Spraya basen skikt av färg mot panelen, som håller sprutan 12 till 16 inches från ytan. Flytta sprutan från vänster till höger, överlappar varandra stroke med 50 procent, för att se till att pälsen är jämn. Låt färgen torka i 10 minuter innan nästa skikt. Använda totalt tre till fem lager färg.

8 Lägg klarlack färg inom en timme efter applicering av sista skiktet av basfärg färg. Använd samma spruttekniker med det genomskinliga beläggningsfärg som med färg färg. Låt sista lagret torka i 24 timmar innan du hanterar ytan. Ta bort tejpen mycket noga, men när färgen fortfarande är våt, så att bandet inte fastnar på ytan.

Tips

  • Matchande färg kan hittas i sprayburkar, men mer professionella resultat kan fås med hjälp av färg i en fordonssprutpistolen.
  • Färgen kod på en 2006 Mitsubishi Eclipse ligger på passagerarsidan brandvägg, under huven. Det ligger också på passagerarsidan dörrkarmen.
  • Måla bilen i en lackboxen eller i en ren garage, inte utanför i vädret eller under ett träd.
  • Spruta aldrig primer eller färg utan att bära en målare skyddsmask och skyddskläder.

Hur man installerar en bodykit i en Mitsubishi Eclipse

May 19

Mitsubishi Eclipse är en populär bil med import eftermarknads entusiaster. Från prestanda snygga tillbehör har Eclipse tusentals eftermarknaden delar tillgängliga, inklusive kroppen kit. Body kit inkluderar ersättningar för de främre och bakre stötfångare omslag och sidokjolar längs botten av bilen, precis nedanför dörrarna. Organet byggsatser ser annorlunda ut än de organ kit fabriken och är mer elegant och välväxt. Vissa ser mycket vilda jämfört med släta fabriken Eclipse body kit.

Instruktioner

1 Ta fabriken främre stötfångaren. Få under den främre stötfångaren och ta bort raden av 10 mm bultar connectiong främre stötfångarhöljet till plastskyddsplåten. Sitt bredvid ytterdäck och ta bort raden av fem Phillips skruvar längs den bakre kanten, direkt framför framhjulet. Öppna huven och ta bort bultarna längst upp av stötfångarhöljet med hjälp av en spärr och 12 mm uttag. Dra frontluckan bort.

2 Placera den främre stötfångaren täcka kroppen kit på Eclipse. Installera mm bultarna 12 längs toppen för att hålla den på plats. Installera raden av fem skruvar längs den bakre kanten av den främre stötfångarhöljet. Anslut den främre stötfångarhöljet med stänkskyddet med mm bultar 10. Stäng huven.

3 Ta bort sidokjolar och ersätta dem med kjolarna från kroppen kit. Varje sida kjol är ansluten till Eclipse med två 12 mm bultar. En bult är på framsidan och en är på baksidan, ungefär två inches under kanten av sidokjol. Ta bort dessa med en spärr och uttaget och ersätta dem när bodykit kjolar är på plats.

4 Öppna bagageluckan för att ta bort den bakre stötfångarhöljet. Ta raden av Phillips skruvar längs framkanten av den bakre stötfångaren täcka, precis bakom bakhjulet. Ta bort raden av fyra 12 mm bultar längs toppen av stötfångarhöljet, där bagageluckan möter stötfångaren. Ta stötfångaren av. Placera bodykit stötfångaren på baksidan av Eclipse och installera raden av 12 mm bultar för att hålla stötfångaren på plats. Sätt och dra åt Phillips skruvar längs framkanten av den bakre stötfångarhöljet.

2003 Mitsubishi Eclipse GS Motorspecifikationer

August 24

2003 Mitsubishi Eclipse dök upp i mitten av sportbil tredje generationen av produktionen (2000-2005). Tillverkaren - japanska biltillverkaren Mitsubishi Motors - som två motorer, varav mindre kraftfulla ett gick till GS trim, som är uppdelad i GS Spyder konvertibla och GS coupe.

Motor Märke och tillverkning

Varje 2003 Mitsubishi Eclipse GS har en 2,4-liters, fyrcylindrig motor. Det är 16-ventils enkel överliggande kamaxel konfiguration och har en 2350 cc deplacement, en 3,41-by-3,94-tums borrning och slaglängd och en 9-till-1 kompressionsförhållande. Motorn använder flerpunkts bränsleinsprutning för sin bränslesystemet.

motor Utgång

Standarden motorn i 2003 Mitsubishi Eclipse GS producerar 147 hästkrafter vid 5500 varv per minut (rpm). Det genererar också 158 foot-pounds av vridmoment vid 4000 rpm.

valfri Engine

När 2003 Eclipse GS släpptes kunderna hade ett val för att få en med en 2,4-liters, fyrcylindrig motor som ger fem mindre hästkrafter än standardmotor. Emellertid är mängden hästkrafter den enda skillnaden mellan standard- och tillvalsmotorer.

1999 Mitsubishi Eclipse GT specifikation

August 30

1999 Mitsubishi Eclipse GT specifikation


1999 Eclipse GST var en medelstor bil som produceras av japanska biltillverkaren Mitsubishi i samarbete med amerikanska biltillverkaren Chrysler. Det var en sportig bil som fortsatte arvet från den ursprungliga Eclipse, som först såldes 1990. Sedan Eclipse modellprogram genomgick en stor uppdatering 2000 har fortsatt att vara en stark säljare. 1999-modellen är känd för flera prestandaegenskaper.

Modell och produktion

Eclipse GST var en hög trim nivå av Eclipse modell 1999. Mitsubishi erbjöd GST trim som ett alternativ för både kupé och cabriolet varianter av Eclipse. För det konvertibla representerade den högsta trim nivå. På coupe, GST rankas ovanför RS och GS förmörkelser, men under top-of-the-line, fyrhjulsdrift GSX.

1999 Eclipse var det sista produktionsåret för den andra generationen av Eclipse. Mitsubishi ingenjörer utformade 1999 Eclipse att använda Chrysler universella PJ chassi, delas med Eagle Talon, Dodge Avenger och Chrysler Sebring.

Motor

1999 Mitsubishi Eclipse GST ingår en 2,0 liters rak-4-cylindrig motor. Denna motor, betecknad 4G63 Mitsubishi använde dubbla överliggande kamaxlar och en integrerad turboladdare för att producera 210 hästkrafter och 220 ft.lbs. eller vridmoment. Flerpunkts bränsle sprutas motor som används också 16 ventiler (fyra per cylinder) och innehöll en borrning 85 mm, ett slag av 88mm och en 8,5 kompressionsförhållande.

Mått

1999 Mitsubishi Eclipse GST hade lite olika dimensioner som antingen en halvkombi coupe soft-top cabriolet. Båda karossutformningar var 172,4 inches lång på en 98,9-tums hjulbas. Det konvertibla var 68,7 inches bred och 52,8 inches tall medan coupe var något mindre på 68,5 inches bred och 49,8 inches tall.

Layout

Både det konvertibla (den så kallade Spyder) och kombi coupe 1999 Mitsubishi Eclipse GST använde en konventionell främre motor / framhjulsdrift layout. Motorn var monterad i en tvärgående läge, vinkelrätt mot längden av bilen. Båda modellerna presenterade också plats för fyra. En väsentlig skillnad mellan Spyder och coupe var Spyder s slutna stam, i motsats till den coupe s kombi lastutrymme som var öppen till baksätet.

andra specifikationer

Flera andra specifikationer ytterligare särskilja 1999 Mitsubishi Eclipse GST. Alla modeller kom med en 15,9 gallon bränsletank, tillsammans med en bränsleekonomi rating 23 miles per gallon i stadskörning och 31 mpg på motorvägen. Fyra hjul skivbromsar kom standard på alla GST förmörkelser, tillsammans med 16-tums krom aluminiumfälgar med P205 / 55VR16 däck. Tjänstevikt av coupe var knappt 3.000 pund. medan Spyder vägde in på 3.053 pund.