mobilen vibrerar när den laddar

Hur man reparerar den laddare för en elektrisk cykel

March 7

Hur man reparerar den laddare för en elektrisk cykel


Elektriska cyklar är stor, miljövänligt sätt att komma runt för korta avstånd, men du måste komma ihåg att ta ut dem regelbundet. Laddaren är en mycket viktig del av utrustningen och du är helt beroende av den för att hålla din cykel fungerar. Lyckligtvis finns det väldigt lite som kan fel med en laddare: det liknar en transformator och inte innehåller rörliga delar, bara spolar av trådar. Om du hittar din cykel batteriet inte laddat ordentligt, är chansen att kontakten ledningar eller säkringarna är defekt. Göra reparationer till elektrisk cykel laddare är en enkel process.

Instruktioner

1 Kontrollera kontakten ledningar och säkringen i kontakten. Om säkringen blåses eller en tråd är frånkopplad, har du förmodligen hittat förklaringen till varför laddaren inte laddar elektrisk cykel batteri.

2 Ta bort skruven som håller kontakten locket på plats så att du kan komma åt säkringen och ledningar. Kontrollera att de tre ledningarna är anslutna och säkra. Dra åt terminalskruvarna. Byt säkring, och se till att ersättning har samma ampere som den du bort.

3 Byt tändstift locket och dra fast med skruv och skruvmejsel. Sätt i kontakten i vägguttaget. Slå på laddaren. Om "på" ljus lyser du vet att det finns ström att komma till din laddare, men du måste se till laddaren producerar el för att ladda din cykel batteri.

4 Placera metallspets på änden av den röda kabeln från en voltmeter på metallklämma i änden av den röda kabeln från batteriladdaren. Gör samma sak med den svarta kabeln från voltmetern och den svarta kabeln från batteriladdaren. Kontrollera avläsningen på mätaren. Om det står rätt spänning - vanligtvis 6 eller 12 volt - du har reparerat din elcykel laddare. Om det inte finns någon läsning, byt ut säkringen på laddaren.

5 Stäng av laddaren. Lokalisera liten säkring på fram- eller baksidan av laddaren. Dra säkringen från säkringshållaren med hjälp av fingrarna. Kontrollera säkringen och byt ut den med en ny säkring som har samma betyg.

6 Slå på laddaren. Upprepa spänningstest som beskrivs i steg 4. Om du får en läsning, har du repar din laddare. Om du inte får en läsning, har du ett internt laddningsproblem. Electric bicycle laddare inte innehåller delar som, så du behöver för att få den kontrollerad av en elektriker.

Hur man laddar mobilen batterier i en bil med en adapter

February 3

Hur man laddar mobilen batterier i en bil med en adapter


Om du är på väg och märker att din mobiltelefon batteriet börjar ta slut eller död, kan du faktiskt ladda telefonen från bilens egen strömförsörjning. Detta är användbart för att återställa en mobiltelefon batteriets livslängd. Dessutom kan du använda mobiltelefon medan batteriet laddas, vilket är idealiskt i nödsituationer. Batteriet laddas säkert på samma sätt den laddar när den är ansluten till ett vanligt vägguttag.

Instruktioner

1 Leta upp en eluttag eller cigarettändaruttaget i bilen. Vissa fordon har flera uttag, är en gemensam plats på passagerarsidan på den sida av mittkonsolen. Dessa uttag är ofta samma storlek och typ som cigarettändar en.

2 Köpa en bil laddare adapter för ditt specifika fabrikat och modell av din mobiltelefon. Det bästa sättet att göra detta är att beställa en från din mobiloperatör hemsida eller besök din mobiltelefon tjänsteleverantörens butikslägen. Detta kommer att säkerställa kompatibilitet. Du kanske också vill kontrollera telefonens originalförpackning, som vissa telefoner kommer med en bil adapter.

3 Anslut den stora änden av adaptern till eluttaget eller huvud cigarettändare. För cigarettändaruttaget, ta bort handtagsdelen, försiktigt så att inte driva det i medan du gör det, eftersom detta kommer att värma upp den. Placera ljusare delen i askkoppen. Se till att den är sval vid beröring innan den placeras i ett handskfack eller mittsektion konsolen.

4 Anslut den andra änden i mobilen. Vänta några sekunder och du bör se batteriets laddningsstatus visas på din mobiltelefon. Om du har en mobiltelefon som har en USB-anslutning som laddaren, koppla ur USB-kabeln från den ursprungliga laddaren genom att koppla bort den och anslut den till bilen adaptern.

5 Köp en cigarettändare / bil utlopp splitter om du behöver ladda flera mobiltelefoner eller enheter. Du kommer att behöva köpa en extra billaddare adapter för varje ytterligare telefon du vill ta ut.

Om du vill ta ut en extra batteri, köpa en batteriladdare och anslut den.

Tips

 • Placera mobiltelefon i din mittkonsolen eller ett fack nära stereon att hålla telefonen från att glida runt eller gå vilse under sätena.
 • Koppla ur laddaren från bilen när telefonen inte är ansluten eller när fordonet är avstängt. Det är möjligt för bilbatteriet att sakta dräneras genom en ansluten mobiltelefon när fordonet inte är på.

Hur man reparerar en mobiltelefon laddare

October 10

Hur man reparerar en mobiltelefon laddare


Mobiltelefon laddare kan vara en ganska känslig telefon nödvändighet. De består av en nätadapter som är ansluten till en tunn tråd och en uppsättning av flexibla stift som sätter in laddaren porten på telefonen. Du kan ha ett husdjur som lätt kan tugga igenom den tråd eller kanske du fastnat laddaren till telefonens port på fel sätt. Tråden kan sliten eller trasig helt eller stiften på slutet av laddaren kan lätt böjas. Snarare än att spendera pengar för att få en ny laddare, gör det mer meningsfullt att reparera det hemma.

Instruktioner

böjda Prongs

1 Visa stiften genom ett förstoringsglas på slutet av den laddare som är längst bort från nätadaptern väggkontakt, för att noggrant bedöma vilka är skadade.

2 Ta tag i änden av en böjd utsprång med en pincett. Dra utsprånget försiktigt till ett rakt läge. Upprepa detta för varje böjda stift.

3 Testa rakhet av stiften genom att försiktigt trycka laddaren till laddnings porten på telefonen. Utskotten i laddaren bör lätt glida in i mobilen. Motståndsorgan klorna behöver mer uträtning.

Trasiga eller slitna Wire

4 Klipp sladden med en sax om sladden är helt enkelt sliten. Skär trasiga kanten av varje sida av snittet eller om tråden tidigare brutna. Varje sida av snittet eller paus ska vara fri från herrelösa trådar och sliten isolering.

5 Remsor om en tum av isoleringen från båda sidor av snittet. Detta kommer att utsätta trådarna.

6 Tvinna samman trådarna från varje sida av snittet. Matcha färgerna hos trådarna på ena sidan till de motsvarande ledningarna på den andra sidan av snittet. Tråd färger kan variera beroende på din telefon.

7 Wrap de blottade trådarna tätt med eltejp.

Tips

 • Använd svart eltejp att dölja den skadade delen av tråden.
 • Lämna aldrig laddaren inkopplad när du arbetar på trådarna.

Hur man laddar en mobiltelefon video till en dator

September 21

Alla mobiltelefon som är utrustad med en kamera är byggd med en USB-kabel för att stödja enkel överföring av data från telefonen till datorn. Detta är inte annorlunda för videofiler, som rör sig mellan telefonen och datorn är lika enkelt som att hitta filen och flytta den till dess nya plats på din dator.

Instruktioner

Laddar video till PC från mobilen

1 Anslut den smala änden av USB-kabeln till mobiltelefonens USB-port. Anslut den andra änden av USB-kabeln till datorn via en av de många USB-portarna på din dator.

2 Låt datorn flera sekunder till fullo skanna telefonen och erkänna den som en lagringsenhet.

3 Ta fram din "Den här datorn" skärm (eller Apple / Linux motsvarande) och leta efter den nya ikonen under "flyttbar lagringsenhet". Detta är din mobiltelefon. Dubbelklicka för att öppna ett fönster som visar dina minnesinnehållet.

4 Öppna "Media" (eller "Video", beroende på telefon) mapp. Hittar videon du vill ladda på din dator.

5 Dra och släpp videofil på skrivbordet. Detta kommer att skapa en kopia av videofilen som kan nås och visas direkt på datorn. När säkerhetskopieringen är klar, koppla bort telefonen från datorn.

Tips

 • Vissa smartphones, såsom BlackBerry raden av telefoner, kräver att du använder programvara från tredje part för att få tillgång till vissa mediefiler på din telefon. Processen är liknande, bara med hjälp av detta program i stället för ditt operativsystem.
 • Försök inte att spara filer på datorn som är oförenliga med datorn. Alla dessa filer göra är att ta upp utrymme på hårddisken.

Mobiltelefon laddare Specifikationer

April 24

Mobiltelefon laddare Specifikationer


När du väljer en telefon laddare, bör laddaren förmåga att matcha telefonens användning. Telefoner med Internet, GPS och möjlighet att spela upp video och musik använder batteriet i en snabbare takt än telefoner som används bara för att prata. En kvalitet telefon laddare kan du prata och ladda telefonen samtidigt.

USB-laddare

Laddare som USB Multi-mobiltelefon laddare eliminera behovet av att hitta en specifik laddare. Laddaren använder en USB-anslutning och matar ut maximalt 200 mA och 5,5 V. En av de kontakttyper ingår 3,5-mm-kontakt, gemensam för Nokia I. De andra kontakterna ansluter också till telefoner som Motorola, Sony Ericsson och Samsung. Laddaren har totalt åtta kontakttyper. Vägning 3/4 oz. i en vit plastkåpa, kostar denna laddare runt $ 18 och med 2010. Den levereras med en utdragbar USB-sladd och bärväska.

Batteridrivna laddare

Batteridrivna mobiltelefonladdare laddar mobilen utan en extern strömkälla. Laddaren kan du ladda telefonen när du använder den. Laddare som Energizer Energi To Go använda två AA-batterier. Även om tillverkaren levererar två AA-litiumbatterier, är alla AA-batteri kompatibel med laddaren. Den tid det tar att ladda telefonen är helt densamma som den tid det tar för att ladda telefonen från en vägg adapter. Andra laddare som Turbo Charge ger tre fulla laddningar på två AA-batterier. Laddaren är återanvändbara och kommer med ett system låg batterivarning och en on / off knapp. Laddaren är kompatibel med telefoner som BlackBerry, Kyocera, Audiovox och Palm One Treo.

Laddare nödsituationer

Akuta laddare laddar mobilen så att du har möjlighet att placera nödsamtal. Laddaren är inte avsedd att ladda telefonen för långvarig användning. Laddare som Clipper Gear mobilen Emergency Recharger är lätt och använder fyra AA-batterier. Dess lilla kompakta storlek ger ca 25 minuter samtalstid för varje 20 minuters kostnad. Satserna har adaptrar för att använda med Nokia, Siemens, Motorola och Sony Ericsson-telefon. CPS Cellboost är en engångsengångs nödsituation mobiltelefon charger.As snart Cellboost fäster mobilen, kan användare ringa omedelbart. Laddaren ger över en timmes taltid. En Cellboost kostar ca $ 10 och med 2010. Om storleken på en Zippo-tändare, är laddaren kompatibel med LG, Samsung, Nokia, Siemens, Sanyo och Sony Ericsson-telefoner.

Hur man gör en bärbar mobiltelefon laddare

June 20

Hur man gör en bärbar mobiltelefon laddare


Mobiltelefoner är ökända för att få slut på energi när du behöver det mest. Det finns många telefon laddare på marknaden, från bil laddare till väggladdare. Problem uppstår när det inte finns några försäljningsställen tillgängliga eller inga laddare som finns. Det är ett snabbt sätt att designa din egen bärbar batteriladdare som inte kräver någon form av utlopp. Denna laddare kostar bara några dollar och kommer ut någon typ av mobiltelefon batteri. Det fungerar bra för nödsituationer när du befinner dig bort från civilisationen.

Instruktioner

1 Stäng av mobiltelefonen och ta ut batteriet. Titta på spänningen för att avgöra hur många batterier du behöver. Den genomsnittliga 3,7 volt telefonens batteri kräver tre batterier.

2 Sätt i tre batterier i batterifacket.

3 Avslöja en stor metall gem och linda en ände kring en batterilådan spole och tryck på andra änden av klippet till "positiv" terminal. Gemet är "Power" -knappen för enheten.

4 Anslut en krokodilklämma till slutet av den röda tråd som kommer ut ur batterifacket. Clip annan krokodilklämman till den svarta kabeln.

5 Tryck krokodilklämman på den röda kabeln till den "positiva" metallkontakt på telefonens batteri.

6 Tryck krokodilklämman på den svarta kabeln till den "negativa" kontakt på batteriet.

7 Låt batteriladdningen i tio minuter och sedan sätta tillbaka den tillbaka till telefonen.

Tips

 • Lämna inte laddaren utan uppsikt om det laddar ett batteri eftersom det kan överhettas och orsaka brand.

Hur man använder en mobiltelefon medan den laddas

July 7

Hur man använder en mobiltelefon medan den laddas


Om du pratar på din mobiltelefon för lång tid, vet du förmodligen att batterispänningen avlopp snabbt. Tung och långvarig användning av en mobiltelefon kan tömma batteriet på mindre än en dag. Mobiltelefon batterier är laddningsbara, dock så att du har möjlighet att återfå en batteriladdning hemma, på kontoret eller i bilen. Även om att ta ut en telefon helt kan ta en stund, behöver du inte vänta på att telefonen ska avsluta laddning innan du kan använda den.

Instruktioner

1 Kontrollera din mobiltelefon för att se till att den använder en officiell batteriet från telefontillverkaren. Tredje part rabatt batterier kan överhettas medan telefonen laddas om du talar om det samtidigt.

2 Anslut mobiltelefonen till laddaren. De flesta telefoner kommer med antingen en USB-kabel för laddning via datorn eller en nätadapter som ansluts till ett eluttag.

3 Slå på högtalartelefonen alternativet på telefonen, om möjligt, sedan ringa eller ta emot samtal som vanligt. Med högtalartelefonen på, talar i telefon medan den laddar batteriet är säkrare. Detta beror på att du inte kommer att hålla i telefonen om det händer att överhettas.

4 Plocka upp telefonen och använda den som vanligt, om du inte kan använda högtalarfunktionen. Håll dina samtal så kort som möjligt. Om telefonen börjar bli varm, avsluta samtalet och ställa in telefonen ned.

Tips

 • Mobiltelefon batterier har exploderat i sällsynta fall. Prata inte i telefonen medan den laddas om det inte är nödvändigt.

Så här laddar du en bil gelbatteri

January 14

En gel, även känd som en gel-cell, är bilbatteri distinkta i att dess elektrolyter innehåller en kiseldioxid-tillsatsmedel. Denna tillsats tjocknar elektrolyter, alltså spill säkra batteriet och stärka dess motståndskraft mot korrosion. Eftersom gelbatterier är förseglade, kan de behålla sin laddning under perioder av utökad lagring. Du måste dock vara särskilt försiktig när du laddar gelbatterier; överladdning kommer att torka ut den förtjockade elektrolyter. Av denna anledning behöver du en särskild batteriladdare för att ladda bilens gelbatteri.

Instruktioner

1 Köp en spänningsbegränsad (float) laddaren om du inte redan äger en. Denna typ av laddare kommer att begränsa spänningen till inte är större än 14,1 volt och inte mindre än 13,8 volt. En begränsad spänning eller flyta laddare kommer att övervaka laddningsspänningen och stänger när gelén batteriet har nått full laddning. Använd aldrig en vanlig batteriladdare på en gel batteri.

2 Få tillgång till gel batteri. Beroende på din bil, måste du öppna en batteriluckan eller ta bort skydd som skymmer batteriet eller någon av dess terminaler.

3 Anslut flytladdarens negativa klämma till en bar bult eller exponerade delen av fordonets ram eller motor mount. Fäst flytladdarens positiva klämma till gel-cellens pluspol.

4 Slå på spännings begränsad batteriladdare, och anslut den till ett jordat eluttag. Om nätsladden inte kan nå utloppet på egen hand, använd en tung förlängningssladd.

5 Övervaka gel batteri som den laddar. Även om begränsade spänningar bör stängas av automatiskt när den har uppnått en full laddning, kontrollera regelbundet om batteriet har blivit onormalt varmt och se till att laddaren fortsätter att fungera korrekt. Om du märker några tecken på överhettning, koppla ur laddaren omedelbart.

6 Koppla ur flyt laddaren när gelen batteriet fulladdat. Koppla flyt laddaren innan du tar bort flytladdarens positiva klämma, följt av negativa klämma.

Tips

 • Även om en gel-cellsbatteri är osannolikt att utvisa gaser och korrodera, alltid bära skyddsglasögon och handskar när du arbetar nära eller hantering av batteriet.
 • Om du har tagit bort din gel-cellsbatteri från bilen, kan du ansluta flytladdarens negativa klämma direkt till minuspolen på batteriet.

Så här laddar blyackumulatorer

August 17

Så här laddar blyackumulatorer


Blybatterier används i bilar och andra poster såsom golfbilar och rullstolar eftersom de kan producera hög energi vid låg spänning. De flesta blybatterier producerar 12 volt, men kan producera upp till cirka 75 ampere, beroende på typ av batteri. Bly-syrabatteriladdare har i allmänhet tre laddnings inställningar: boost, regelbunden och underhållsladdning. Ladda din blybatteri är en enkel uppgift.

Instruktioner

1 Sätt på skyddshandskar innan du ladda blybatteri. Detta kommer att skydda dig från att ta emot en elektrisk stöt om du råkar röra batteripolen.

2 Placera blybatteri på en batterifacket på en stadig, plan yta. Sätt din batteriladdaren i närheten så att du inte behöver sträcka batterikablarna för att nå batteriet.

3 Fäst klämman på änden av den svarta minuskabeln ansluten till batteriladdaren till den negativa blybatteri terminal. Den negativa terminalen märkt "Neg" eller "-" och på vissa batterier terminalen kan ha en svart ring vid basen av terminalen för att göra identifieringen lättare. Fäst klämman genom att klämma handtagen så klämkäftarna öppna. Sätt käftarna över terminalen och frigöra trycket.

4 Fäst klämman på slutet av den röda pluskabeln ansluten till batteriladdaren på den positiva batteriterminalen med samma metod. Det positiva uttaget är märkt "Pos" eller "+" och vissa batteriterminalerna har en röd ring vid basen av terminalen.

5 Välj inställningen på batteriladdaren du vill använda för att ladda blybatteri. Om du vill ladda batteriet snabbt så att du kan få din bil inleddes omedelbart, välj "öka;" Om du vill fylla på batteriet över natten, väljer den vanliga laddningsinställning. Om batteriet är dött, väljer lägsta laddnings inställningen, vanligen kallad underhållsladdning. Underhållsladdning är perfekt för att återuppliva en död blybatteri som den laddar väldigt långsamt under en 24-36 timmars period under vilken tid battericellerna kan återhämta sig och behålla energi.

6 Slå på batteriladdaren. Kontrollera att se till att den laddas på den nivå som krävs. Låt batteriet laddas: 30 minuter till en timme om laddaren är inställd för att öka, över en natt, eller ca 8 till 12 timmar, om den är inställd på regelbunden och 24 till 36 timmar för underhållsladdning.

7 Stäng av batteriladdaren efter önskad laddningstiden. Koppla den positiva batterikabeln från den positiva batteriterminalen. Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen.

8 Byta ut batteriet i bilen eller enheten. Din blybatteri laddas.

Så här laddar du en Flip Slide Kamera

October 25

Flip Slide videokamera är utformad med två olika alternativ för enhetens litiumjonbatteri - laddnings det via en dator genom att ansluta den till en USB-port eller ladda den genom ett eluttag genom att ansluta den till Flip Video nätadapter och sedan uttaget. Vilket alternativ du väljer, kommer kameran att varna dig till batteriets status medan den laddar batteriet, och när du är klar laddas via en ikon på pekskärmen.

Instruktioner

Datorns USB-port

1 Slå på Flip Slide kameran och datorn om den inte redan.

2 Skjut USB spärren på sidan av kameran för att frigöra USB-arm.

3 Anslut USB armen i en USB-port på datorn.

4 Tryck kameran skärmen för att ikonen batteristatus. Du kommer att se en batteriladdning ikon - en linje dragna, mörkfärgad batteri bild med en blixt - medan kameran avgifter. Vänta tills blixten att försvinna och batteri bilden lyser grönt, vilket indikerar en full laddning.

5 Koppla USB-armen från datorn när Flip Slide har laddats helt. Vik armen tillbaka in i kameran och använda kameran som önskat.

Strömadapter

6 Glida ner USB spärren på din Flip Skjut kameran dyker upp USB arm.

7 Anslut armen till USB-porten på undersidan av din Flip Video nätadapter.

8 Fäll upp de två stiften på baksidan av adaptern och anslut sedan adaptern till ett eluttag.

9 Vänta upp till tre timmar för enheten att ladda och sedan koppla bort kameran från adaptern genom att trycka på skärmen och kontrollera status för batteriet. Om batteriet är fulladdat, dra ur strömadaptern ur vägguttaget, vänd ner stiften, lagra adapter för senare användning och använda kameran som önskat. Om batteriet inte är fulladdat, koppla in den igen i adaptern och kontrollera igen i ytterligare en timme.

Tips

 • Alltid har datorn påslagen för att ladda kameran.
 • Laddning enheten kan ta tre timmar eller mer - särskilt om du använder datorn medan Flip Slide laddas.