motor kodlista till dodge motor

Hur Jämför F-150 till Dodge Truck

May 15

Om du är på marknaden för en lastbil, har du säkert hört talas om Ford F-150 lastbil och de två största lastbilsmodeller Dodge gör: Ram och Dakota. Reklam skildra ofta F-150 och Dodge lastbilar trailer-dra, smutskastning, berg-klättring maskiner som kan göra vad som helst. Vissa modeller av F-150 och Dodge lastbilar gör efterlikna kommersiella skildringar, men du hittar ett brett utbud av skillnader mellan lastbilar, beroende på modell och nivå trim. Vissa lastbilar är inriktad mot dragvagnar, medan andra är för den dagliga föraren.

Instruktioner

1 Jämför vridmoment och hästkrafter i F-150 och Dodge lastbil du är intresserad av. Både vridmoment och hästkrafter är viktiga när det gäller att välja en lastbil. Hästkrafter är nyckeln när accelerationen är berörda, men vridmomentet är det som ger kraft för din lastbil för att dra tunga laster, dra släpvagnar eller köra uppför branta backar. En högre vridmoment betyder mer kraft, men vanligtvis på bekostnad av en heftier prislapp. En V-6-motorn kommer typiskt att ha bättre vridmoment och hästkrafter än en fyrcylindrig motor, och en V-8 motorn kommer typiskt att ha bättre vridmoment och hästkrafter än en V-6, men mer kraft kommer vanligtvis på bekostnad av mindre gas körsträcka .

2 Undersök om lastbilen kommer fyra-hjulsdrivna utrustade. Medan de flesta människor tänker på lastbilar som fyra-hjulsdrivna maskiner, inte alla av dem är. De flesta F-150 modeller och många Dodge lastbilsmodeller kommer med fyrhjulsdrift, men andra inte. Om du främst kommer att använda lastbilen för att komma fram och tillbaka till jobbet och inte bor i ett vinterklimat, är fyrhjulsdriven inte mycket av en oro. Men om du dragande tunga laster över lerig terräng, eller bor i en brutal vinterklimat, du förmodligen kommer att ha en lastbil som har fyrhjulsdrift.

3 Jämför säkerhetsfunktioner. Många moderna Ford F-150 modeller levereras som standard med elektronisk stabilitetskontroll, som gör vissa Dodge lastbilsmodeller. Elektronisk stabilitets förbättrar bilens stabilitet genom att förhindra halka och glida. Lastbilar är mer benägna än bilar att rulla över, så att du är bättre att ta lastbilen som har fler krockkuddar, antisladdsystem och bättre krasch betyg.

4 Mäta bäddstorleken. De flesta moderna F-150S och Dodge baggar är utrustade med en lång säng som mäter 8 fot, medan Dakota modeller har sängar som mäter 6, 7 och 8 fot. Du kan bära en standard 4- med 8 fot ark av gipsskivor och plywood på baksidan av en 8-fot lång säng med bakluckan stängd.

5 Jämför den tillgängliga sittplatser. Många F-150 lastbilar levereras som standard med fyra dörrar, medan många Dodge lastbilar inte. Om du kommer att vara den enda i bilen, kommer säten inte vara ett bekymmer för dig, men om lastbilen kommer också att vara din familj fordon, kanske du vill välja en som har fyra dörrar och fler rum.

Hur Smörj Pillow Block Bearings till Dodge

May 30

Kudde blocklager används ofta i olika typer av industriella applikationer. De anpassa och stödja en axel mellan en komponent, såsom en drivmotor eller fläkt. Dodge D-Lock kudde blocket lagret är en klämma stil element, som hänvisar till hur lagret är innesluten. Till skillnad från de traditionella skruv metoder, klämman konstruktion förbättrar stödstyrkan av axeln till lagret. Dodge innehåller en friktionsfri tätning som kräver att du ibland smörja kudden blocket hålighet.

Instruktioner

1 Köp NLGI No. 2 generell fett för Dodge D-Lock kudde blocket lager. Detta kan hittas på

2 Smörj lagret under normala driftläge och temperatur. Fäst slangänden av smörjsprutan till smörjnippeln på Dodge lagermaskinen. Låt fettspruta för att stödja sig på plats medan du pumpar spaken. Rör aldrig smörjnippeln - detta är farligt och kan orsaka fett att infektera huden. Använd handskar för att skydda händerna medan du gör detta.

3 Smörj lagret långsamt i små mängder. Tvinga inte spaken med för mycket tryck. Låt tre till fem sekunder passera mellan pumpar för att göra det möjligt för fettet att spridas in i lagret. Om överflödigt fett börjar sippra ut ur tätningarna, har du använt för mycket. Torka bort alla extra fett med en ren trasa.

4 Ta bort fettspruta och rengöra den med en trasa.

DIY Guide till Dodge Kontroll Arms

March 19

Dodge fordon, såsom en Dakota eller ett RAM, använda sig av en styrarm som är belägen vid botten av suspensionen vid den främre delen av fordonet. Syftet med kontrollgruppen är att stödja vikten av fordonet under motorn och att stödja spiralfjädern. När någon komponent i kontrollgruppen slits ut måste du sänka och ta bort en del från fordonet innan du gör några reparationer.

Instruktioner

1 Höj framsidan av din Dodge upp från marken med domkraft. Placera domkraften under ramen bakom framhjulen. Sänk fordonet på pallbockar.

2 Ta bort muttrarna från de två framhjulen med luftgevär. Ta hjulen bort av nav och ställ dem åt sidan.

3 Rikta upp på domkraft med botten av styrarmen. Höj domkraft tills den övre rör kontrollgruppen.

4 Koppla bort ändlänk bolt på krängningshämmare från kontrollgruppen med hjälp av hylsnyckel. Koppla ur styrspindeln bakom ratten från den nedre styrarmen.

5 Koppla ur kontrollgruppen från ramen med hjälp av hylsnyckel.

6 Släpp spänningen på våren genom att långsamt sänka domkraft. Detta kommer att sänka styrarmen från suspensionen och ram.

7 Dra domkraft och kontrollera arm ut från under bilen.

Tips

  • Styrarmen är den del som ser ut som en metall nyckelben.
  • Använd en standardnyckel med hylsnyckeln att avlägsna bultarna.

Lägga till markeringsljus till Dodge RAM 1500 Lastbilar

March 8

Lägga till markeringsljus till Dodge RAM 1500 Lastbilar


De små sidomarkerings lökar på ditt RAM-minne 1500 bränna ut över tiden från daglig användning. Positionsljus installeras på alla Dodge lastbilar som en extra säkerhetsåtgärd nattetid körning så att fordonet är synlig från båda sidor. Annat än naturligt slitage, lökarna bränner vanligtvis på grund av att en vattenläcka. Detta händer oftast under ihållande regn eller från att köra genom stora vattenpölar. Du kan lägga till nya markör lampor själv på någon modell av Dodge RAM 1500 lastbilar rätt hemma. Med några verktyg, bör reparationen ta 10 minuter eller mindre att göra.

Instruktioner

1 Lyft och ordentligt stöd huven på din bil. Leta reda på lastbilens batteri och sedan ta bort den negativa kabeln från sin post med en hylsnyckel. Helt linda metallterminalen i slutet av kabeln med svart eltejp och placera den bort från batteriet på ett säkert sätt.

2 Ta bort skyddslocket (linsskyddet) från sidomarkeringsenheten. På den högra sidan av locket, bör det finnas en liten spalt. Använd en platt skruvmejsel för att pop locket av monterings noggrant. Inte bända på locket för hårt för att undvika att skada den.

3 Dra av locket bort från lastbilen några inches men inte för långt eftersom markör ljus och uttag är fortfarande fäst vid den.

4 Ta bort sidomarkerings ljus uttag från locket genom att vrida det moturs och ta bort glödlampan från sockeln genom att dra den rakt ut mot dig.

5 Sätt på ett par latexhandskar och sedan placera en fin sträng av dielektriskt fett på metallkontakterna vid basen av den nya sidomarkerings glödlampa. Om du får något av fett på glaset på glödlampan, kassera den och börja med en ny glödlampa.

6 Sätt i den nya sidomarkerings lampan tillbaka till sitt uttag. Tryck ner lampan försiktigt tills den plats själv helt i uttaget. Detta kräver inte en hel del kraft. Om du trycker för hårt på lampan, kan den splittras i handen.

7 Sätt uttaget tillbaka till sitt ursprungliga monteringsläge på locket och sedan låsa den på plats genom att vrida den, denna gång medurs, för att fästa den på plats.

8 Sätt tillbaka locket på sidomarkeringsenheten på samma sätt som du tog bort den. Installera den vänstra sidan av locket först, följt av den högra sidan och tryck sedan ner på locket tills det klickar på plats.

9 Ta bort latexhandskar och sedan packa upp bandet på den negativa batterikabeln terminal. Anslut kabeln tillbaka till batteriet och dra åt dess bult tills ordentligt. Ställ din 3/8-tums enhet momentnyckel till 12 ft-lbs. och sedan fortsätta att dra åt kabelbulten till dess helt säkrad.

10 Slå på strömmen för sidomarkeringsljus och kontrollera din reparation. Använd denna procedur för att ändra de andra sidomarkerings glödlampor på lastbilen om det behövs.

Tips

  • Om du märker vatten eller en ansamling av smuts i locket efter att ta bort det, byt ut hela sidomarkeringsenhet. Enkelt att byta ut glödlampan kommer inte fixa en läcka eftersom problemet inte är löst. Byte av sidomarkeringsenheten efter avlägsnande av locket bara innebär att ta de två skruvarna som håller den på lastbilen ut.

Hur ansluta Sirius till Dodge Radio

May 9

Hur ansluta Sirius till Dodge Radio


Dodge tillverkar bilar som är utrustade med radio som kan ställa in FM- och AM frekvenser. Sirius Satellite Radio ger extra programmering levereras via satellit och satellitmottagare. Satellitmottagaren har utformats för att ansluta till bil radioapparater utan kabelanslutningar. En arbetsgrupp Dodge radio kommer att kunna ansluta till Sirius satellitmottagare genom avstämning i en viss frekvens.

Instruktioner

1 Placera Sirius-antennen på taket av Dodge nära stammen och kör antennen längs den bakre gummifönstret tätningen och in i bagageutrymmet. Antennen använder magneter eller sugkoppar för att fästa på taket, beroende på Sirius system du har.

2 Köra antennkabeln genom stammen och in i framsidan av Dodge.

3 Fästa dockningsenheten till sugkoppen fästet genom att placera stiftet sitter på undersidan av vaggan i hålet atop sugkoppen fästet. Dra åt spännskruven med händerna.

4 Anslut antennen och cigarettändare strömadaptern i botten av dockningsstationen. Följ etiketterna på undersidan av dockningsenheten så att du sätter antennen och strömadaptern i rätt hål. Cigarettändaren på Dodge fordon ligger nära till radion.

5 Fäst hela enheten på vindrutan med hjälp av sugkoppen fästet. Placera enheten på vindrutan så att den inte skymmer sikten.

6 Docka Plug and Play mottagaren i dockningsstationen. Se till att bilen är utanför så satelliten kan kommunicera med mottagaren. Slå på mottagaren och anpassa det till kanal 184. En aktiverings nummer kommer att visas på skärmen. Ringa upp numret eller gå online för att aktivera tjänsten. Du måste ge det elektroniska serienumret som återfinns i mottagarens förpackning.

7 Trimma din Dodge radio på FM frekvensuppsättning som visas på sidan av vaggan.

Felsökning en Dodge 360 ​​Motor

April 28

Felsökning en Dodge 360 ​​Motor


360 motorn har funnits sedan mitten av 1970-talet, och Dodge använder det mesta i äldre modeller. Dodge fordon tillverkade före 1996 fortfarande använder en form av omborddiagnos (OBD) inte upp till samma nivå som den nuvarande Environmental Protection Agency standardiserad version. OBD-I eran undanmanöver har en dator som övervakar motorns funktion. OBD scanner delar en kod till varje problem eftersom det uppstår och du kan dra en lista över de senaste fel från systemet. Felsökning denna motor för hand kan ta lite tid.

Instruktioner

1 Leta upp en lista över OBD-I blinkkoder och och kodnings definitioner för Chrysler familjen av fordon antingen online eller i en Haynes Reparations Manual för någon Dodge modell med en 360 motor. Om du använder Internet, skriva ut en kopia av koderna. Ta med listan till Dodge. Öppna dörren och få bakom ratten.

2 Skjut din Dodges startnyckeln i tändningscylindern. Slå nyckeln fram och tillbaka i följande rutin: på, av, på, av och på. Slutföra denna sekvens av knappt varv inom loppet av fem sekunder.

3 Håll ögonen fixerade på Dodges "Tjänsten Engine Soon" ljus. När det börjar blinka en diagnostisk kod, tolka blinkar och skriva varje kodnummer ner. Chrysler använder tvåsiffriga blinkkoder med siffrorna representerade i blinkkoder med samma längd. En liten paus sker efter den första uppsättningen blinkar för att indikera början av den andra siffran. Till exempel kommer Chrysler flash koden "43" består av fyra blinkar, en paus och tre slut blinkar. Längre pauser kommer att separera hela koder.

4 Rådfråga material du tog med dig. Hitta definitioner och beskrivningar för varje koder du nedtecknade.

5 Ta din nyckel från Dodge. Pop huven och börja undersöka 360 motorn, med hjälp av listan som en referenspunkt. Undersök inte bara den del som anges av blixtkoden men allt runt det. Till exempel, flash-kod "43" indikerar en inte svarar tändstyrkrets. Felsöka inte bara denna krets men allt som är ansluten till den.

Historia Cummins Motor

October 22

Dodge var inte det första företaget att släppa en dieselmotor i en medeltung pickup, men Cummins-drivna undanmanöver ändå förebådade en genomgripande förändring i sättet sådana lastbilar skulle alltid rulla. Dodge var det första företaget att gifta sig med en pickup med en motor avsedd för en traktor och släp; effekten var endast något mindre chockerande än att använda en kärnreaktor för att rosta bröd.

Cummins

Det finns ingen överdrift att säga att Cummins vägen pågående diesel vad Henry Ford var att bilen själv. Clessie Cummins öppnade dörrarna till sin namne företaget 1919 med avsikt att fullända och kapitalisera på principer uppfunnen av Rudolph Diesel på 1890-talet. Cummins första motorn var modell H, den första motorn någonsin att komma med en 100.000 mil garanti.

Turbo diesel

Även Cummins-motorer hade sett användning inom allt från lastbilar till Indy 500 åkare gjorde Clessie vision inte riktigt kommit till sin rätt förrän slutet av 1960 och början av 1970-talet. Cummins hade redan haft en betydande försprång gentemot de flesta konkurrenter i över 20 år när de köpte den brittiska ägda turbo tillverkaren Holset Engineering 1973. Men det var inte förrän efteråt att Cummins visade den enorma massmarknadspotentialen hos bultning en turbo till en diesel. Före uppkomsten av turboladdning, diesel var "vridmoment-y", men högt, powered, smutsiga och ineffektiva.

De B-serien lanserar

Cummins tillbringade större delen av ett decennium förfina väg pågående turbodiesel innan de slutligen utforma en från grunden. Till skillnad från tidigare motorer, var B-serien utformad från början med turboladdning i åtanke. Från 1984 till 1988, såg detta berg motor användas endast i mål inom utrustning och applikationer för kommersiella fordon märk högst 66.000 pounds totalvikt.

Dodge Ram 6BT

Dodge ingenjörer sökt efter en kraftfull ersättning för dyra och powered D-serien Mitsubishi icke-turbo diesel som används sedan 1970-talet. Chrysler chefer initialt motstånd ingenjörer, insistera på att den 5,9-liters 6BT aldrig skulle outsell 13.000-enhet bygga gräns som de infördes. De hade fel. Cummins hade redan ett sådant varumärke på medeltunga lastbilar demografiska det att företaget fick 22.000 bygga begäran före den första Cummins drivna Dodge någonsin vände ett hjul.

6BT specifikation

Cummins B-serien har kommit i dussintals olika konfigurationer under åren, men fyra grundläggande generationer definiera design - inklusive den fyrcylindriga 4BT. Den första 6BT, 1989-1993 var en icke-intercooler modell med en enda turbo och mekanisk bränsleinsprutning för att producera 160 hästkrafter och 400 foot-pounds av vridmoment. Senare modeller skulle producera 175 hästkrafter och 420 foot-pounds i 1994 till 1995, och 180 hästkrafter och 420 foot-pounds från 1996 till 1998.

ISB specifikation

Dodge ersatt standard 6BT med Interact System B motor 1998. Bland ett antal andra förbättringar av, använde denna raka sexcylindriga motorn en Bosch VP44 variabel roterande bränslepump, högre kompression och smidda stål vevstakar. Medan detta drag var mer att uppfylla utsläppskraven än något annat, klättrade strömmen till 235 hästkrafter och 460 foot-pounds med manuell växellåda - 215 hästkrafter och 420 foot-pounds med automatisk - och senare hög effekt versioner med 17,2 -till-en kompression producerade 245 hästkrafter och 505 foot-pounds av vridmoment.

ISB CR Specifikation

Datorstyrd common rail-insprutning hade funnits sedan Interact System B först debuterade, men inte göra sin väg till Dodge lastbil linjen tills 2003. common-rail insprutningssystemet var lika avslöjande för dieselmarknaden som multi-point bränsleinsprutning hade varit att gasmarknaden mer än ett decennium tidigare. Inte bara ISB CR producera 305 hästkrafter och 555 foot-pounds av vridmoment - senare 325 hk och 600 foot-pounds - det gjorde det samtidigt erbjuda bättre bränsleekonomi och utgående utsläpp än någon tidigare modeller.

B6.7 specifikation

Den B6.7 är den nyaste Cummins motor. Det förskjuter 0,8 liter mer än ISB, vilket gör den till den största raka sexcylindriga lätta lastbilsmotor i produktionen idag. Den använder elektronisk common rail-insprutning för kraft och bränsleekonomi och en variabel geometri turbo för ett brett vridmoment band och flexibel kraftutveckling. Nuvarande modeller producera cirka 350 hästkrafter och 800 foot-pounds av vridmoment i Dodge Ram formulär.

Lägga till styrservovätskans till en Dodge Intrepid

January 18

Lägga till styrservovätskans till en Dodge Intrepid


Lägga styrservo till Dodge Intrepid kan bidra till att undvika eventuella problem med styrningen av bilen. Servostyrningsvätskans kan köpas från någon bildelar butik. Du vet när mer vätska behövs genom att kontrollera servobehållaren, som ligger bakom motorn. Reservoaren är märkt "Servostyrningsvätskans." När reservoaren ligger du kan lägga till vätska vid behov.

Instruktioner

1 Stäng av motorn. Öppna huven på Intrepid och stabilisera den.

2 Lokalisera styrvätskebehållaren och skruva av locket.

3 Titta in i behållaren och märker vätskenivåer. Det finns två linjer i tanken, en på toppen och en på botten. Vätskan bör ligga mellan dessa två linjer.

4 Tillsätt mer vätska om det behövs genom att hälla det direkt i tanken tills rätt nivå uppnås. Förslut behållaren och stäng huven.

Hur man rättar till inredningsdetaljer i en Dodge bil

August 3

Interiören panel på Dodge fordon kommer att ha Dodge logotyp, namn, eller bilmodell stämplat i centrum. Ibland kan trimpanelen skadas eller spruckit på grund av normalt slitage eller någon annan händelse. Dodge monterad dina inredningspaneler till din bil med två olika låssystem: plastklämmor inbäddade i trim sig och skruvar fastsatta i hela kroppen av trim. Du kan åtgärda inredningen i några enkla steg.

Instruktioner

plastclips

1 Kör din hand längs inredningspaneler din Dodge, känsla för alla upp, trasiga klipp. Inredningspanelerna ligger runt dörren ingångar till varje säte. Inredningspanelen som använder en klämma låssystem kommer inte att ha hål i ansiktet av trim.

2 Bända upp beklädnaden med en lös, defekt klämma utanför kroppen av din Dodge bil. Använd din skruvmejsel och skjut spetsen mellan klädseln och metallen i bilen, lyfta trim gratis.

3 Ta bort den defekta klippet med dina tång. Kassera defekta klippet.

4 Installera den nya plastklämman på Dodges panel. Tryck säkert trimpanelen tillbaka till din Dodge trim monteringshål med tummen.

skruvar

5 Lokalisera defekt panel på din Dodge bil. Använd en ficklampa och inspektera för spänningssprickor i trim.

6 Ta bort den trasiga panel. Använd din Philips skruvmejsel och extrahera skruvarna som fixerar din panel till metallkropp din Dodge bil. Kassera defekta panel.

7 Montera ersättningspanel. Använd din Philips skruvmejsel för att säkert fästa kåpa till Dodge bil.

Tips

  • Vissa nyare Dodge bil inredningspaneler använder clips integreras i trim. I det här fallet måste du köpa och installera en ersättare panel.

Lägga till en Leaf till en Dodge

March 13

Lägga till en Leaf till en Dodge


Om du dra en tung släpvagn med din Dodge, kanske du vill installera en extra bladfjäder till de bakre bladfjädrar. En ytterligare bladfjäder benämns ofta som en add-a-blad. Dessa paket kan köpas från någon avstängning tillverkare och installerat själv så du kan lasta mer gods i baksidan av Dodge. Lastbilen hantering kommer också att förbättras, medan bogsering med ytterligare bladfjäder.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna på båda bakdäcken med en klack skiftnyckel.

2 Placera en hydraulisk domkraft under bakaxeln och lyfta fordonet tillräckligt för att ta bort de bakre däcken.

3 Ta bort muttrarna och dra däcken utanför navet. Plats jack står längs ramen kenan på varje sida för att uppbära vikten av fordonet.

4 Placera den hydrauliska domkraften direkt under den bakre differentialen. Differentialen är mittpartiet av axeln, som ofta kallas "pumpa" på grund av sin form. Lyft differentialen upp precis tillräckligt för att stödja vikten av axeln. Detta gör att du kan ta bort U-bultar utan deras bindning upp.

5 Ta U-bultar med en spärr och uttag. Sänk axeln med hydraulisk domkraft. Undvik att sätta press på bromsledningar.

6 Placera en klämma på den bakre bladfjäderpaketet nära centrum. Dra åt klämman.

7 Ta bort centrumbulten på bladfjäderpaket med en spärr och uttag.

8 Skjut add-a-bladfjäder under fabriksbladfjäderpaketet.

9 Sätt tillbaka centrumbulten i bladet fjäderpaketet och dra den med Ratchet och uttag. Ta bort klämman från bladfjädrarna.

10 Installera om U-bultar och dra åt dem med Ratchet och uttag.

11 Upprepa dessa steg till den motsatta bakre bladfjädern.

12 Sätt tillbaka däcken och sänka fordonet till marken med hydraulisk domkraft.

Tips

  • En anpassning bör slutföras efter installation av add-a-blad till Dodge.