motor vq35de vikt och bredd

4.6 Motor Återuppbyggnad Tips och tricks

October 7

När du väljer att ta den ofta skrämmande uppgiften att återuppbygga varje motor, oavsett om det är en stor, komplex typ av motor eller en gräsklippare, är den viktigaste delen av företaget en grundlig kunskap om motorer i allmänhet och hur de fungerar. Detta är särskilt sant när motorn byggs är Ford 4,6 eller F6AE. När dessa motorer byggdes, var de byggt på två platser och med två specifikations inställningar. Det faktum att 4,6-litersmotorn har använts i ett antal Ford fordon är en annan faktor i behov av en grundlig kunskap om den specifika motorn byggs och specifikationerna för varje enskild komponent i själva motorn.

Romeo v. Windsor

De två anläggningarna som tillverkar Ford 4.6L motorn kallas Romeo och Windsor växter, på grund av deras geografiska läge. Skillnaden mellan de två tillverkningsanläggningar gör hela skillnaden för att återuppbygga motorn, eftersom de två anläggningarna byggs olika modeller, som också ingår tillverka två former av samma motor. Utöver detta växterna tillverkas också två typer av 4,6 motor, kallad PI och NPI, eller Power Förbättrad och inte makt Förbättrat. Dessa två rubriker direkt påverkat det sätt på vilket komponenterna i motorn byggdes och vilka specifikationer de fästes. Du måste se till att du skilja innan du börjar att bygga så att du kan beställa rätt delar.

Ringar och packningar

På grund av de specifikationer som motorerna har byggts, måste du ta hänsyn till det faktum att packningar och ringarna som används inom motorn för att skapa slutna komponenter finns i olika storlekar och är gjorda av olika material. Detta innebär att ett visst O-ring eller kolvringen inte kan köpas för motorn, om inte specifik uppsättning för motorn är ombyggda har etablerats.

Modell Typ vs. årsmodell

På grund av tillverknings krav och önskemål leveranskedjan, kan motormodell som byggdes för ett visst märke och modell har förändrats från ett år till nästa, vilket innebär att bara för att en 1999 modell byggdes med en Romeo PI 4,6 inte nödvändigtvis innebära att den år 2000 modellen var även tillverkas i samma anläggning. Nästa modell år kan ändras från en Romeo PI 4,6 till Windsor NPI 4,6, beroende på tillverknings behov. Detta bör alltid vara den första bestämningen du gör när man beslutar att bygga en 4,6 motor.

Cargo Van Vikt och specifikationer för en 1991 Dodge 250

October 7

Dodge Ram Van infördes 1971 och fortsatte att tillverkas med minimala ändringar väl in i den första halvan av 1990-talet. 1991 Dodge Ram Van fanns i halv, tre kvartalsvisa och en ton varianter. Den trekvarts ton Ram Van B250 fanns i standard, Extended och Maxi storlekar.

1991 Dodge Ram Van B250 Vikt

Standarden Dodge Ram Van B250 kommer in med en tjänstevikt på 3,690 pounds. Den utökade modellen hoppar upp till 3,815 pounds, och Maxi tips skalorna på 3.985 pounds.

1991 Dodge Ram Van B250 Powertrain

1991 Dodge Ram Van B250 drivs av en 3,9-liters V-6 eller 5,2-liters V-8 motor. V-6 är bra för 125 hästkrafter och 195 pund-fot av vridmoment. V-8 kan muskel ut 170 hästkrafter och 260 pund-fot av vridmoment. När utrustad med V-6, har B50 en maximal dragkapacitet på 4100 pounds.

1991 Dodge Ram Van B250 Exteriör

Hjulbasen på 1991 Dodge Ram Van B250 är 109.6 inches på standardmodeller och 127.6 inches på Extended och Maxi. Standardmodellen mäter 180.7 inches i längd, Extended är 198,7 inches och Maxi är 224,7 inches. Alla modeller mäter 79.9 inches hög.

Min bil har en motor Rökning och luktar bränt men inte överhettas

July 17

Min bil har en motor Rökning och luktar bränt men inte överhettas


Medan de vise och lärda män bland oss ​​kan ansluta sig att där det finns rök, finns det eld, ibland - särskilt när det gäller motorer - rök är bara rök. Även om det inte kan vara förödande i och för sig, är rökning ofta symptom på djupare problem som kräver omedelbar uppmärksamhet innan du bränner igenom alla kontanter i plånboken.

avgasrök

Avgasrök kommer i tre grundläggande smaker: svart, vit och blå. Svart rök kommer typiskt med en stark lukt av bränsle, och tyder på att det finns för mycket bränsle eller inte tillräckligt med luft kommer in i motorn, eller att det finns en gnista fel som orsakar en misständning. Vit eller grå rök indikerar vatten i cylindrarna, sannolikt på grund av en kylvätska läcka genom intag packning eller topplockspackning. Blå rök kommer från olja förbränning i cylindrarna. Olja får vanligen antingen genom en läckande inloppsventil sigill eller genom slitna kolvringar. Feltändningar, strömavbrott eller förlust av bränsleekonomi kan följa någon färg avgasrök.

Oljerök motor

Oljerök har en distinkt lukt, som en asfalt parkeringsplats eller takläggning tjära på en varm dag. Oddsen är goda att om du har någon form av rök som kommer från motorrummet, då är det på grund av olja läcker från någonstans och släppa på avgasgrenröret eller katalysatorn. Ventilkåpan packningar är en smygande och endemisk orsaken till olje rökning, särskilt på V-konfigurerade motorer. Olje pooler inne i ventilkåpan längs dess innerkant; något brott i ventilkåpan packning skickar något som sträcker sig från ett dropp till en stadig ström av olja faller på avgasgrenröret.

Rök från oljepåfyllnings

Detta är en vanlig åkomma, i synnerhet för äldre motorer. Nästan alla motorer avger en svag WISP av rök från oljepåfyllningslocket på grund av olje förbränning i motorn. Äldre motorer är mer benägna att utveckla hotspots som bidrar till denna olja rök, men ofta du kommer att upptäcka att det är ett resultat av slitna kolvringar eller cylinderlopp. Slitna kolvringar gör det möjligt för kolvarna att suga olja in i cylindern, där det brinner och sedan skjuter förbi kolvringarna. Ofta vevhusventilationen ventilen suga denna rök tillbaka in i motorn åter brännas, men om inte då oljerök kommer att stiga från oljepåfyllningslocket. Detta gäller särskilt om du har ett igensatt eller inte fungerar PCV-ventilen eller röret.

El, ånga och annan rök

Elektrisk rök har vanligtvis en bitter tang, omöjligt att förväxla med något annat. Men det är bara om röken kommer från en varm tråd; nakna koppartrådar som de i generatorn avger en mer subtil doft av ozon och het metall. Generator rökning är ganska osannolikt om generatorn är helt stekt, i vilket fall bör du få en check engine ljus och en låg spänning ljus. Om din motor puffar ut en enstaka ström av vit rök, kan det vara ånga som kommer från din kylvätska overflow tank. Läcker och brännande transmissionsfluid och styrservofluid kommer också att skapa ett moln av rök som liknar ett oljeläckage motor, men med en något mer kemisk arom.

Hur man reparerar plasma-tv

January 21

Hur man reparerar plasma-tv


Plasma-tv fungerar genom att fånga xenon och neon gaser mellan glasskivor bakom den visade bilden. En liten elektrisk laddning passerar sedan genom dessa gaser, som producerar plasma och upprätthålla färgrika bilder på skärmen. Plasma TV-apparater har många fördelar jämfört med äldre stil CRT-apparater, inklusive reducerad vikt och bredd, så att de kan höjas och monteras på väggar och större skärmstorlekar. Trots dessa fördelar kan dock Plasma uppsättningar utveckla fel som orsakar störningar i ljud och bildkvalitet.

Instruktioner

1 Kontrollera kablarna som går från din plasma-TV till eventuella ytterligare enheter som Blu-ray-spelare eller spelkonsoler, om du upplever bildstörningar. Se till varje kabel är ordentligt fastsatt i rätt uttag. HDMI och kompositkablar är ofta färgkodade med portaler på baksidan av plasma-TV för enkel identifiering. Kontrollera skicket på koaxialkabeln som ansluter Plasma inställd på din kabelbox. Eventuella hack eller bucklor i den här kabeln kan försvaga signalstyrka och orsaka bildstörningar.

2 Se till att kablarna är kopplade till din Plasma uppsättningen inte är för långa. Kablar som är cirka 10 meter eller mer kan ge minskad bildkvalitet. Detta beror på det stora avståndet signalen måste färdas innan producera bilder på skärmen. Lokalisera externa enheter, till exempel din kabelbox eller spelkonsol, närmare till TV: n för att förbättra bildkvaliteten.

3 Titta igenom din instruktionsbok för att se om din plasma-TV har en diagnostisk funktion. Detta kan användas för att åtgärda de flesta problem med ljud och bild kvalitet. Tryck på knappen "Meny" på fjärrkontrollen och välj självdiagnosfunktion från listan med alternativ. Funktionen på vissa plasma-apparater aktiveras genom att hålla ned en viss knapp på fjärrkontrollen. Kontrollera din TV manual för exakta instruktioner om hur du kommer åt den här funktionen om det inte visas som ett alternativ på skärmen.

4 Bota döda pixlar. Döda pixlar är små rutor av färg, som inte anpassa sig till skärmen bilder. Tryck en fuktig, ren trasa till de drabbade med TV-området avstängd. Slå på TV: n igen, samtidigt utöva påtryckningar för ytterligare femton sekunder. Ladda ner död pixel diagnostik programvara från Internet om problemet kvarstår.

5 Tryck på knappen "Meny" på din plasma-tv: ns fjärrkontroll om bilderna blir mörka eller suddiga. Välj "Bildinställningar" från menyn. Ändra "Skärpa", "Färg", "Ljusstyrka" och "Kontrast" nivåer genom att trycka upp och ner (eller + och -) knapparna på fjärrkontrollen.

Hur gång en Honda XR70R

February 15

Hur gång en Honda XR70R


Honda XR70R är en off-road motocross cykel utformad för att tilltala unga ryttare bara in sporten. Tvåtakts XR70R Motorn har en 72 cc motor med en 3-växlad växellåda. Cykeln har en 42-tums hjulbas och en 25,8-tums sitthöjd, vilket gör det lätt för mindre ryttare att montera och rida. Även om det har en liten motor, minskad vikt och lägre vikt av sina ryttare fortfarande gör det möjligt att enkelt klättra branta backar och göra hopp. Tid XR70R på en rak och torr yta.

Instruktioner

1 Leta upp en plan, rak, yta med begränsad tillgång och ingen trafik. En tävlingsbanan är perfekt.

2 Ställ in start- och mållinjen. Vanliga avstånd mellan raderna är 100 meter, en fjärdedel mil och en mil.

3 Ställ cykeln och ryttare på startlinjen.

4 Ställ in tids person på mållinjen med ett stoppur.

5 Starta stoppuret när föraren börjar köra från startlinjen. Avsluta stoppuret när han korsar mållinjen.

Tips

  • Personen vid mållinjen måste vara ett säkert avstånd från banan av cykeln.
  • När tidsmotocrosscyklar eller andra motordrivna maskiner alltid se till att din plats är säker. Timing och racing på stadens gator kan leda till skador för både föraren och andra bilister. Racing spår är tillgängliga för detta ändamål.
  • Försök inte att tiden själv rida 0-30 mph eller 0-60 mph. I stället har en vän använda en radar, eller använd en tvåvägs headset att berätta timern när cykeln når önskad hastighet.

Specifikationer och vikt för Mercedes C240

November 7

Mercedes-Benz C-klass är en lyx sedan tillverkas av Mercedes-Benz uppdelning av Daimler AG. Infördes 1993, dess varianter inkluderar C240 ​​fyradörrars sedan. Det erbjuder samma normer och lyxiga bekvämligheter som sina större motsvarigheter, men inom ett mer kompakt design.

Vikt och Motorspecifikationer

Med en tjänstevikt på 3,360 pounds, Mercedes-Benz C240 ​​har en 18-ventil, 2.6L V-6 motor som ger 168 hästkrafter vid 5700 rpm. Motorn ger 177 foot-pounds av vridmoment och inkluderar en multibränsleinsprutningssystem med en beräknad bränsleekonomi av 25 mpg på landsväg och 19 mpg i staden.

Prestanda Hantering Specifikationer

Mercedes-Benz C240 ​​är utformad med Fjäderben fram suspensioner och Multi bakre suspensioner som är oberoende med krängningshämmare och spiralfjädrar. Det ger också en fyrhjulsdriven låsningsfria bromsar (ABS) med elektronisk dragkraft och stabilitetskontroll samt bromsfördelning.

Mått

Mercedes-Benz C240 ​​har en total längd på 178.4 inches, en bredd på 68 inches och en höjd på 56,3 inches. Det ger en lastkapacitet på 12,2 kubikfot av utrymme med alla säten på plats, men upp till 30,7 kubikfot när baksätet är nedfällt. Bilkupén ingår även 85,5 kubikfot av utrymme, med 41,7 inches av främre benutrymme, 38,9 inches av främre utrymme och 33 inches av benutrymme för baksätespassagerarna.

Hur man kan jämföra el och gas Horsepower Motors

March 15

Hur man kan jämföra el och gas Horsepower Motors


Jämförelsen av el och gas hästkrafter motorer kan erbjuda några intressanta insikter. En stor del av jämförelsen verkligen kommer ner till en fråga om personligt val. Båda har fördelar och nackdelar jämfört objektivt och inte heller är en händerna nedåt vinnare över hela linjen. Vissa tout elmotorn som tystare och effektivare, medan andra föredrar gasdrivna motorer för att ha mer makt och efterbehandling jobb snabbare. I själva verket beror det på ansökan.

Instruktioner

1 Överväga det jobb du ber motorn göra. Matcha jobbet till motorn. Till exempel, skära ner stora träd är mer än sannolikt inte ett jobb för en elektrisk motor. Elmotorer används inte på stora motorsågar på grund av den effekt som krävs för långa, kontinuerliga tidsperioder. Batterier har inte utvecklats som kommer att producera denna typ av makt. Å andra sidan, klippning av häckar, beroende på storlek och antal, kan vara den idealiska ansökan om en elektrisk häcksax, på grund av den jämförelsevis lätta och tillgången på drop sladd tillgång.

2 Hur man kan jämföra el och gas Horsepower Motors

Ladda eller fylla upp är de två nya auto trender.

Ta hänsyn till bränslekällan och rörlighet. Planerar att använda eldrivna motorer där det finns ström tillgång. (Kom ihåg att hålla batterier laddade kan vara en utmaning.)

3 Vidta åtgärder för dragande och lagring av bensin och / eller bensin och oljeblandningar om du planerar att lita på gasdrivna motorer. Förbered för säker dragande genom att rensa ut ett utrymme i botten av din lastbil och använda bungee sladdar att knyta gasbehållaren säkert till lastbilen för att förhindra spill. Fäst en lagringsplats som är skyddad från vått väder. Undvik att förvara bensin och blandningar av det i välisolerade vardagsrum och runt öppen eld eller hög värme.

4 Hur man kan jämföra el och gas Horsepower Motors

Denna fläktmotor är ett exempel på effektiviteten i elmotorer.

Överväga bränsleeffektivitet varje motor. Förlita sig på en elektrisk motor om det jobb du har i åtanke kräver snabb, omedelbar acceleration. Väljer att använda en gas motorn om ditt jobb kan få gjort väntar på motorns vridmoment för att bygga på ett tillförlitligt sätt användbar hastighet.

5 Jämför skillnaden mellan att trycka på avtryckaren på en elektrisk cirkelsåg att trycka ner gaspedalen av en fyrcylindrig bil går uppför en brant backe. Observera att motorsågen acceleration och vridmoment är omedelbart tillgängliga, medan det fyrcylindrig gasmotor kommer att använda de flesta av dess bränsleuppnående hastighet från 0 miles per timme till 35 miles per timme. Ja, jobben är helt olika med väldigt olika bränslebehov. 6 Hur man kan jämföra el och gas Horsepower Motors

Ladda stationer för fordon är fortfarande något knappa.

Tänk på att elektriska hästkrafter är direkt relaterad till spänning. Öka den elektriska motorns spänning, om du vill öka motorns hästkrafter. Storlek den elektriska motorn större än den förväntade spänningen / hästkrafter behövs eftersom undermåliga elektriska motorer har en högre dödlig överhettnings takt än sina bensin motsvarigheter.

Tips

  • Använd elkraft vid varje tillfälle för att luftkvaliteten.
  • Använd powered elmotorer sparsamt och snabbt för att inte överhettning dem.

Hur fungerar vikt påverkar bilens hastighet och dragkraft?

March 7

Hur fungerar vikt påverkar bilens hastighet och dragkraft?


Vikten av ett fordon kan säkert påverka dess hastighet och dragkraft. Somliga band delar från sin bil på grund av detta faktum. Med information om hur ett fordons vikt påverkar dess prestanda kan vara till nytta för auto ägare.

Fart

Statisk vikt och flytta vikt är de två typerna av vikt som kan påverka ett fordons hastighet. Statisk vikt kommer från icke-rörliga delar som huvar och stammar. Flytta vikt handlar rörliga delar, såsom hjul, och kan påverka ett fordons hastighet dubbelt så mycket som statisk vikt gör. En bil kan plocka upp hastigheten mycket snabbare när du flyttar vikten tas bort från ett fordon.

dragkraft

Att upprätthålla ett fordons balans är viktigt eftersom fel balans kan negativt påverka dess dragkraft. Till exempel om vikten avlägsnas från baksidan av fordonet utan lika mycket tas bort från framsidan också, resten av fordonet kommer att kastas ut och orsaka hanteringsproblem.

Dricks

För att inte ha ett fordons prestanda nedsatt på grund av balans problem, kan hjul skalor köpas för att väga fordonet i förväg. Vikten fördelas per hjul kan bestämmas med hjälp av hjul skalor och kan hjälpa dig att undvika att lägga till eller ta bort vikt från fel del av fordonet.

Hur man rengör och måla en motor

February 26

Motorn är den viktigaste arbetsdelen i bilen, men de flesta motorer får inte mycket uppmärksamhet om något går fel. Motorer får ser smutsig, smutsiga eller vanligt, men det betyder inte att vara fallet. Du kan måla din motor med särskild hög värme motor färg och har den matcha utsidan av bilen, eller måla det att se ut som ny igen.

Instruktioner

1 Öppna huven och täcka delar av motorn som inte kan bli våt. Placera plast soppåsar och maskeringstejp över tändkablarna, distributör och alla elektriska anslutningar som inte borde få våt.

2 Spraya motorn med en ogiftig avfettningsmedel, såsom Simple Green, och låt det sitta i ungefär fem minuter. På hårt smutsade områden, använd en hård borste och extra avfettningsmedel skrubba området.

3 Skölj motorn och låt den torka helt. Du kan ta bort all plast och tejp, stäng huven och stäng av motorn på att torka motorn i cirka 20 minuter.

4 Placera maskeringstejp och papper på alla områden av motorn som inte ska målas. Tänk på att en del sprutdimma kan bli på andra delar av motorn, så använd papper eller plast presenningar för att hålla dessa områden som täcks och skyddas.

5 Använd en röd tröskel pad på områden av motorn som ska målas. Denna dyna skav ytan, vilket skapar mycket små repor så att färgen kan fästa till motorn. Utan att repa motorn, kan färgen bli knäckt och skalning kan förekomma.

6 Torka av scuffed upp områden med vax och fett remover för att avlägsna eventuella dammpartiklar eller kvarvarande fett. Använda en mikrofiberduk för att minska mängden av luddfibrer på ytan.

7 Spraya hög värme motor färg på den preparerade ytan. Spraya ett tunt lager och låt den torka i fem minuter. Spraya två eller tre ytterligare skikt, så att varje torka i fem minuter. Låt sista lagret torka i en hel dag innan du startar motorn.

Tips

  • Spruta aldrig färg utan att bära en målare respirator mask.Don't starta motorn med papper eller plast som täcker alla delar av motorn.

Historien om Dodge Motor och NASCAR

January 11

Historien om Dodge Motor och NASCAR


Dodge, Chrysler och Plymouth har en lång och lysande historia i NASCAR, särskilt under bolagets muskel bil härlighetår. Dodge har varit på många sätt, ett offer för sin egen framgång i USA: s mest populära racingserie. Det kan även vara rimligt att säga att Chryslers aggressivt konkurrenskraftig prestanda division och dess motorer har gjort NASCAR vad det är idag.

De tidiga åren

Om du inte redan vet att NASCAR började som en tävling mellan rom-löpare, sedan överväga din sten tak officiellt rullade bort. Tidiga Dodge åkare, som de från andra märken - används oavsett var tillgängliga vid den tidpunkten. Chryslers världsledande eldkraft Hemi debuterade 1951, men det var alldeles för dyrt för back-skogen pojkar vid tidpunkten. Det var inte förrän 1954 som Lee Petty tog Chrysler ett mästerskap med sin Hemi-drivna New Yorker. Tim flock och Buck Baker erövrade de närmaste två åren med sina Hemi-drivna C-300s. Chrysler Corp. drog sin fabrik stöd fram till 1961, men återvände i stor skala efteråt.

Wedge

Det sena 1950-talet och början av 1960-talet var en övergångstiden för Chrysler och NASCAR. Den gamla Hemi motorn var på väg ut, och den nya B-serien och RB-serien "kil" motorer var på väg in. De rikare lag hade redan ponied upp kontanter för Chrysler nyaste B-serie begränsad motor, som sågar användning i 361, 383 och 400 kubiktum former. RB-serien kom 1959. Dessa motorer snabbt föll i skuggan av Chrysler Max Wedge 426, en stor öppning motor som fungerade som bolagets primära prestandan motorn tills 1964 och igen efter Hemi förbud av 1965.

426 Race Hemi

Vad kan du säga om Chryslers legendariska 426 Race Hemi som inte redan sagts? Med sin tvär bultad huvud mössor, halvsfärisk förbränningskammaren och tung konstruktion, sätta denna motor fler skivor och vunnit fler tävlingar än någon annan enskild motor i NASCAR historia. Race födda och födda för spåret, den nya rasen Hemi gående Richard Petty till en serie förkrossande segrar under 1964 säsongen. Så krossning, i själva verket, att NASCAR förbjöd Hemi förrän 1966. Ford slog en hissy passform och lämnade NASCAR tills det återvände med egen hemi-head 427 två år senare. Om du inte kan slå dem.

LA-serien och byte

Hemi dominerade NASCAR till 1971, då arrangörerna gjort en rad föreskrifter förändringar som tvingade den till utrotning. Motorer större än 358 cubic inches var tvungen att använda begränsningsplattor, och 1974 LA-serien small block hade helt ersatt de stora block av fordom. LA blocket aldrig gick ur bruk, det bara utvecklats till beställda full race motor som används idag. Från och med 2011, inte Chrysler inte utnyttjar antingen New Hemi Magnum-serie motorn i NASCAR. Även den senaste generationen av Dodge race motorer kan spåra deras anor tillbaka till LA, de delar inte en enda del gemensamt med Chrysler nu out-of-produktion V-8.