nissan primera alarmerar bagageluckan

Hur man tar bort front ljus från en Nissan Primera

April 24

Borttagning av frontbelysning från Nissan Primera är en enkel uppgift som kräver ingen mekanisk sakkunskap eller tidigare erfarenheter. Processen tar inte mer än 30 minuter att slutföra och kan göras utan hjälp av specialverktyg. Ta bort de främre lamporna på Primera kan vara nödvändigt om du behöver byta en skadad lamphuset eller att ändra lökarna. Det kan också bli nödvändigt om bilen behöver en ny lack.

Instruktioner

1 Leta reda på huven frigöringsspärren och öppna Nissan Primera huven. Fångsten blir under rattstången inne i bilen. Se till att motorn inte är igång och de nycklar som inte tändningen.

2 Koppla den bakre panelen från förarsidoljus. Detta är inne i huvan och framför motorn. Upprepa åtgärden för passagerarsidan fram ljus. Ta bort skyddsgummitätningen från båda lamporna.

3 Ta lökarna från de främre ljus. Detta görs genom att rotera haken håller lökarna på plats. Försiktigt bort pannlampa från chassit utsida. Detta görs genom att försiktigt trycka lampan ut genom att placera en hand på insidan av huvan på baksidan av den främre ljus. Använd rengöringsduken för att ta bort eventuellt skräp från ljus hålrum.

Så här ändrar strålkastarnas glödlampor på en Nissan Primera

December 20

Så här ändrar strålkastarnas glödlampor på en Nissan Primera


Nissan Primera är en familj bil som produceras av Nissan för de europeiska och japanska marknaderna. Nordamerikanska versionen av Primera är känd som den Infiniti G20. Primera strålkastare är en semi-sealed beam-typ ljus som använder en utbytbar 9003-lamptyp. Ersätta den strålkastare kräver endast en hylsnyckel för att koppla bort batteriet. Lampan kan bytas ut utan verktyg.

Instruktioner

1 Stäng av Primeras motorn och öppna huven.

2 Koppla minuskabeln från batteriet med en hylsnyckel.

3 Dra den elektriska kontakten utanför den bakre delen av strålkastarenheten i motorrummet.

4 Dra bort glödlampan gummilocket.

5 Tryck och rotera spärrtappen för att komma åt glödlampan.

6 Dra den gamla glödlampan ut och använda en ren trasa för att installera den nya glödlampan. Rör inte glaset på den nya lampan eller du kan riskera att skada den.

7 Sätt tillbaka fäststiftet och glödlampan gummilocket. Anslut den elektriska kontakten på baksidan av enheten och ansluter den negativa kabeln till batteriet. Stäng huven.

Tips

  • Låt lite tid att passera för lökar för att kyla eller så kan du bränna dig.

Historien om Nissan Primera Super Tourer Racebilar

July 18

När racing en turnerande bil, konkurrenter börjar med en vanlig kropp och ändra nästan alla andra delar av bilen. Nissan Primera har blivit en populär touring bil för sin förmåga att anpassa sig till förändringar. På grund av detta har bilen tävlade i, och vann, flera turer och titlar.

British Touring Car Championship

Den första stora seger som Primera kan hålla anspråk på var titeln på British Touring Car Championship i 1999 med franska racer Laurent Aiello i förarsätet. Dessutom vann Matt Neal British Touring Car Championship Independents 'Cup i 1999 och 2000. I själva verket, för att fira denna seger, Nissan UK sålde en begränsad upplaga GT Modell med racing inspirerade hjul och andra ändringar efter mästerskapet.

FIA European Super Touring Championship

Nästa år, 2001, italiensk förare Sandro Sardelli placeras femte overallen när han körde Nissan Primera i FIA European Super Tour Championship. Detta gav honom Michelin Trophy för Amatör Driver.

demonstration Bil

Under senare år har Nissan Primera drivits som en demonstration bil. UK infödda Anothony Reid har visat Primera från 2005 till 2008 på The Goodwood Festival of Speed. Bilen visades också i 2008 vid David Leslie hyllning i Knockhill Racing Circuit.

Hur du tar en nyckelbricka Förutom för en Nissan Primera

March 2

Hur du tar en nyckelbricka Förutom för en Nissan Primera


Remote nyckelbrickor levereras som standard med mest sen modell Nissan Primeras. Dessa är avlägsna nyckelringar som kan öppna dörrarna till din Primera eller ens börja sin motor med en knapptryckning. Detta är enkelt och bekvämt, men problem kan uppstå om nyckeln FOB blir skadad eller batteriet dör. Du kan alltid beställa en ny nyckel FOB nätet eller få en ny från din Nissan-återförsäljare, men det kan vara lättare att ta isär den själv. Och den enda verkliga utmaningen att ta isär nyckelbrickan är att ta bort de två halvorna av nyckelbrickan fallet.

Instruktioner

1 Sätt spetsen på skruvmejsel eller plast bända verktyg i sömmen ligger strax under Nissan logo på fjärrnyckeln FOB. En brytverktyg är en liten tunn bit av plast, som finns att köpa i de flesta elektronikaffärer, som används för att öppna elektroniska enheter såsom mobiltelefoner.

2 Arbeta dig runt alla sidor av nyckelbrickan tills sändaren lossnar och de två sidorna faller isär. Var noga med att inte använda för mycket kraft, eftersom du inte vill skada nyckeln FOB.

3 Separera de två halvorna av nyckeln FOB och placera dem på ett bord. Leta reda på små silver batteri i mitten av det inre av den bakre halvan av nyckel FOB.

4 Sätt spetsen på skruvmejsel eller brytverktyg bara under batteriet och ta bort det genom att försiktigt poppar den ur facket. Var noga med att inte skada någon av kretsarna runt batteriet. Nissan Primera nyckel FOB nu demonteras.

Tips

  • Om orolig skador på nyckelbricka använd plast bända verktyg för att öppna den i stället för metall skruvmejsel.

Hur man tar bort Bandspelare i en Nissan Primera

July 9

Hur man tar bort Bandspelare i en Nissan Primera


Nissan Primera är en sedanmodell som säljs i Storbritannien. Den såldes i USA (rebadged som Infiniti G20) tills 2002. Äldre Primera modeller kan vara utrustade med en kassettspelare. Att uppgradera stereo och ersätta kassettspelare med en CD-spelare, är det första steget att ta bort den gamla kassettspelare. Primera enkla streck inställning gör detta en ganska enkel uppgift. Processen är densamma för alla Nissan Primeras byggdes mellan 1990 och 1999.

Instruktioner

1 Haka den negativa (-) batterikabeln med dina tång.

2 Ta bort de två skruvarna under luftkonditionering kontrollpanelen (en skruv i varje hörn av panelen).

3 Dra plastradiopanelen bort från kassettspelare och luftkonditionering kontroller. Panelen ska lossna lätt; men du kan använda en kåpa verktyg om du har problem.

4 Ta bort de fyra radio skruvarna (en i varje hörn av radion). Dra ut radion av instrumentbrädan.

5 Koppla fabriken sele och antennledningen.

1998 Nissan Primera Camino Specifikation

August 25

1998 Nissan Primera Camino är en stor familjebil som tillverkas och säljs av Nissan Motor Company, Ltd., en japansk biltillverkare. Bilen såldes på den inhemska japanska och europeiska marknader. 1998 Nissan Primera Camino är en ganska stor bil, av mer än 4,4 meter lång och 1,6 meter bred.

drivlina

1998 Nissan Primera Camino har en 1998 cc fyrcylindrig motor. Motorn har en dubbel konfiguration överliggande kamaxel ventil med fyra ventiler per cylinder. Den har också en 86-mm hål, 86 mm slaglängd och en 11,0 kompressionsförhållande. Motorn är kapabel att göra 139.75 kilowatt vid 7000 rpm med den maximalt vridmoment på 196,13 newtonmeter vid 6000 varv per minut. Bilen är utrustad med en sexväxlad manuell växellåda.

Chassi

1998 Nissan Primera Camino är utrustad med en multipel länk framhjulsupphängning och en flera länkar balk bakfjädring. Fordonet har vertikala skiv främre och bakre bromsarna. 1998 Nissan Primera Camino har 195 av 60R15 fram- och bakdäcken.

Fysiska åtgärder och Kapacitet

1998 Nissan Primera Camino är 4.430 mm lång, 1,695 mm bred och 1400 mm long.The hjulbas mäter 2600 mm, medan markfrigången är 135 mm. Fordonet väger 129 kg. Det kan ge säten för upp till fem personer. Den 1998 Nissan Primera Camino är utrustad med en 60-liters bränsletank. Den minsta vändradie är 5,5 meter.

Hur man tar ut kassetten Player i en 1997 Nissan Primera

August 25

Aktie kassettbandspelare i en 1997 Nissan Primera var standardutrustning för fordon, men sedan 1997 har bil-stereo industrin förändrats kraftigt. Fordon idag kan komma med in-dash navigering, dvd-spelare och iPod integration. Om du uppgraderar din 1997 Primera med en eftermarknad stereo med nya funktioner, kan du eventuellt ta upp andrahandsvärdet på fordonet. För att göra detta måste du först ta bort kassettspelare. Detta bör ta ca 15 minuter att göra.

Instruktioner

1 Leta reda på skruvarna nedanför kontrollerna klimat, till sidorna av mittkonsolen. Ta bort skruvarna med en stjärnmejsel.

2 Lyft bort ramen runt kontroller klimat och lager radio med händerna för att frigöra clipsen som håller den på plats. Ställ panelen åt sidan.

3 Skruva aktie stereo från instrumentbrädan med Phillips-skruvmejsel. Dra kassettdäcket från instrumentbrädan och dra ledningar samt antennen.

Tips för att avlägsna en dörr fodret från en Nissan Primera P11

November 1

Om du gör underhåll på en Nissan Primera och du behöver för att få innanför dörren, oavsett om du arbetar på högtalare eller på ledningarna för speglarna, det är en ganska enkel sak att göra. Men det skadar aldrig att veta några enkla tips och tricks.

verktyg

Det hjälper alltid att ha de rätta verktygen för jobbet, oavsett projektet; dock kommer vissa verktyg gör att ta dörren foder ut mycket lättare. Du bör ha små uttag och en hylsnyckel, vilket gör det lättare att nå slutna eller svåra att nå muttrar. Dessutom bör du ha en vanlig skruvmejsel till hands för att hjälpa dig bända ut omslagen på dörren så att du kan komma åt hårdvara för att avlägsna utsidan.

elektriska anslutningar

Nissan Primera dörr är fylld med allehanda elektriska ledningar, inklusive ledningar som går till fönster, växlar, högtalare och speglar. Det är lättast att få jobbet att ta bort isoleringen gjort om du kan koppla så mycket av ledningar som möjligt. Arbetar runt det kan leda till trassel och problem med tillgång.

Kapning av isolering

Om du inte har för avsikt att återanvända den isolering som du tar bort från Nissan dörr, så kan det vara enklare att helt enkelt skära eller riva ut. Om hela isoleringen är inte nödvändigt, ta ut bit för bit och placera den i en påse för att återvinna.

Helping Hands

Det är bra att ha en extra uppsättning händer när du arbetar med detta projekt, särskilt när du tar bort kablar och försöker pop lucka från insidan. Med en extra uppsättning fingrar nyfikna och rycka ger en jämn grepp och gäller mer tryck.

1999 Nissan Primera GT specifikation

March 20

1999 Nissan Primera GT specifikation


År 1986 började Japan-baserade Nissan Motors producera Bluebird, en medelstora sedan till salu på hemmamarknaden och i Storbritannien. Nissan ändrade namnet på den brittiska versionen 1990 till Primera, som företaget sålde sedan i ett antal olika trim, styling och prestanda paket. Företaget byggde den sportiga fyra dörrars halvkombi 1999 Primera GT som en kommersiellt tillgänglig modell av Primera GT BTCC att Nissan tävlade i British Touring Car Championships.

drivlina

Nissan utrustat 1999 Primera GT med sin frontmonterat SR20 2,0-liters slagvolym inline fyra-cylindrig motor. Denna motor användes en dubbel-overhead konfiguration kam och multi-port bränsleinsprutning till tratt bränsle genom fyra ventiler per cylinder, för sammanlagt 16 ventiler. Presumtiva köpare i 1999 kunde köpa Primera GT med en fem-växlad manuell, framhjulsdrift överföring.

1999 Primera GT används i BTCC presenterade en prestanda förbättrad version av 1999 GT: s lager motor. Motorn bestod av en allt aluminiumblock och huvuden, och överförs kraft till framhjulen via en sexväxlad manuell växellåda.

Prestanda

Den version av SR20 motor Nissan installeras i Primera GT kunde producera 150 hästkrafter vid 6.100 varv per minut, rpm, och vev ut 134 foot-pounds av vridmoment vid 4800 rpm. Inuti varje cylinder, denna motor uppnås ett kompressionsförhållande på 10: 1. Denna mängd kraft aktiverat förare att accelerera från 0 till 60 mph på 8,6 sekunder och nå en toppfart på 136 km / h.

När det gäller bränsleekonomi, 1999 Primera GT tjänade en Naturvårdsverket beräknade 29 miles per gallon, mpg, när den drivs i staden och 35 mpg under landsvägskörning.

Motorn Nissan används i Primera GT BTCC producerade en jättestor 320 hästkrafter vid 8300 rpm och 195 foot-pounds vridmoment vid 8000 rpm.

Mått

Nissans fyradörrars Primera GT kunde sittplats mellan fyra och fem passagerare. Varje Primera GT stod 55,5 inches i höjd och hade en bredd av 67,5 inches. Primera GT längd sträckte 174.4 inches med en hjulbas på 102,4 inches. Denna bil som används storlek 195 / 60-15 däck i både fram och bak, och Nissan utrustat alla fyra hjulen med ventilerade skivbromsar. 1999 Primera GT har en tjänstevikt på 2,794 pund.

Nissan avskalad Primera GT BTCC för tävlingsförhållanden, vilket ger en vikt på 2149.5 lbs. Racing trim används på Primera GT BTCC sträckt längd till 175.2 inches och bredden till 68,1 inches, och samtidigt öka den hjulbas något till 102,8 inches. Ett annat fjädringssystem sänkte Primera GT BTCC till en höjd av 50,8 inches.

Felsökning en Nissan Primera

June 4

Primera är en 1,8-liters bil som tillverkas av Nissan. För att hålla gas körsträcka på ca 35 mpg, alltid se till att ditt fordon körs med optimal prestanda. Detta är felsöknings anledningen bör göras när problem uppstår. Genom felsökning du kommer att undvika större, dyrare frågor. Mekanik ut hundratals dollar för att felsöka, men dessa steg kan göras på bara några minuter och spara pengar.

Instruktioner

1 Se till att fordonet är avstängt. Öppna huven och inspektera batteriet för korrosion. Om batteriet, som kommer att vara på höger sida av motorn. Lyft rörskyddet på batteriterminalen och se till att det finns ingen korrosion. Pensla med en stålborste om korrosion förekommer.

2 Kontrollera eventuella lampor som kan visas upplysta på instrumentbrädan, dessa kallas SES-koder. Titta att se vilken bild ikonen lyser upp. Titta i bruksanvisningen och jämföra ljus visas på instrumentbrädan på en bild i bruksanvisningen.

3 Kontrollera alla vätskenivåer i bilen. Kontrollera olje genom att dra ut oljestickan och torka bort med en trasa. Placera oljestickan tillbaka ned i oljebehållaren. Kontrollera att se till att oljan inte är svart, och är fylld till skåran i oljestickan. Torka av käpp och återgå till reservoaren.

4 Starta motorn genom att vrida nyckeln. Kontrollera om motorn startar ordentligt. Öppna huven och kontrollera om det finns ljud. Kontrollera alla remmar för att se till att de är täta och inte trasiga eller göra ljud.