nitty gritty record cleaner

Hur man använder en Record Cleaning Machine

March 11

Hur man använder en Record Cleaning Machine


För vinylskivor att ha den bästa ljud, måste de hållas i gott skick. En del av vinyl underhåll föra register fri från damm, smuts och skräp. Ansamling av damm eller smuts stör ljudet av skivan och kan även orsaka bestående skador som gör skivan ospelbar. Genom att använda ett register rengöringsmaskin för att rengöra dina skivor, kan du förhindra skador och se till att dina vinylskivor alltid kommer att spela smidigt. Att hålla register ren även ser till att de har den bästa möjliga ljud.

Instruktioner

1 Placera skivan på den roterande tallrik. Säkra rekord på plats med klämman tillhandahålls.

2 Slå på motorn. Vänta tills skivan börjar rotera.

3 Applicera den medföljande första rengöringslösning till posten när den snurrar. Sprida lösningen jämnt över ytan av skivan med den första borsten.

4 Ta bort borsten och låt ytan av skivan för att torka.

5 Applicera den medföljande andra rengöringslösning till posten när den snurrar. Sprida lösningen jämnt över ytan av skivan med den andra borsten. Lösningen bör skapa ett tunt skikt av vitt skum.

6 Ta penseln och slå på vakuum. Tillåta vakuumet att helt ta bort lösningen från skivytan.

7 Stäng av vakuumet. Applicera den medföljande avjoniserat vatten till posten när den snurrar. Sprida vattnet jämnt över ytan av skivan med den tredje borsten.

8 Ta penseln och slå på vakuum. Tillåta vakuumet att fullständigt avlägsna vattnet från skivytan.

9 Stäng av vakuumet och motorn. LOSSA skivan och vända den till andra sidan. Upprepa föregående steg för att rengöra den andra sidan av skivan.

Tips

  • Vissa märken av skivstädmaskiner är byggda så att vakuumet är under skivan när den är fastspänd på den roterande tallrik. Om så är fallet, bör posten vändas och dammsugas efter applicering av den andra lösningen. Detta steg bör sedan upprepas efter anbringandet av vattnet.

Hur man gör Record Cleaner Lösning

November 22

Hur man gör Record Cleaner Lösning


Vinyl rekord album kommer att låta bättre och håller längre med en bra rengöring. Damm och smutspartiklar kan arbeta sig in i skivspåren över tiden, vilket spårningsfel och ökar sannolikheten att tonarmen kommer att hoppa, orsakar skadliga repor. Kommersiell skivrengöringslösningar finns, men eftersom principen ingredienserna är alkohol och vatten, kan pengar sparas genom att göra en lösning hemma. Ingredienser finns på apotek, många livsmedelsbutiker, och kamerabutiker.

Instruktioner

1 Häll 1/2 kopp isopropylalkohol genom tratten i den öppnade plast sprayflaska.

2 Tillsätt 1 1/2 koppar destillerat vatten till flaskan.

3 Placera två till tre droppar av den fotografiska vätmedlet i flaskan. Lägga mer än ett par droppar kommer att producera oönskade skum när lösningen sprayas.

4 Skruva på sprayflaska locket och skaka ordentligt.

5 Spraya en dimma av lösningen på skivan yta, undvika etiketten torka sedan ner med en ren mikrofiberduk under rotation skivan på en skivspelare. Låt ytan torka helt, sedan vända skivan och rengör den andra sidan.

Tips

  • Var noga med skivytorna är helt torra innan de återvänder vinyl till sitt skyddsfodral.
  • Använd inte alkohol eller sammandragande produkter såsom trollhassel, som innehåller tillsatser som kan lämna en skadlig rest på vinylskivor.

Hur man blandar VPI Koncentrerad Record-rengöringslösning

October 6

När den används med en av de tre modellerna av vakuumrekordstädmaskiner som VPI tillverkar - HW 16,5, HW 17 och Typhoon - kan VPI rekord rengöringsvätska rengöra gamla, smutsiga skivor noggrant och återställa dem till orörda spelbarhet. VPI rekord-rengöringslösning kan också användas med andra modeller av vakuumrekordrengöringsmaskin som Nitty Gritty. VPI säljer en koncentrerad version av sin rekord städmaskin vätska som du kan blanda hemma snabbt och effektivt.

Instruktioner

1 Häll 1-ounce flaska VPI koncentrat i den tomma, sköljdes noggrant en-liters behållare.

2 Häll 16 uns av isopropylalkohol i behållaren med VPI koncentrat.

3 Fylla resten av flaskan med destillerat vatten. Du skapar en lösning som är 80/20 vatten till alkohol, med VPI koncentratet tillsätta en rengörings bas.

4 Blanda lösningen inuti flaskan genom att skruva den övre ned på flaskan och skaka den väl.

5 Fyll en mindre applikator flaska med en klämma topp med vätska för användning vid tillämpningen urkunder. Förvara återstoden av gallon rengöringsvätska på en sval, mörk plats.

Tips

  • VPI RCM fluid också kan användas utan alkohol, men den resulterande lösningen kommer att tendera formas till droppar på skivor mer, i stället för jämnt belägga ytan på folien. Tillsats av alkohol gör det en bättre lösning.

Finns det någon lösning för rengöring LP?

September 30

Begagnade vinylskivor erbjuder ett utmärkt sätt att få musik för lite pengar. Däremot kan gamla skivor ofta vara dammiga och smutsiga, och även nya rekord kan använda en bra rengöring för att avlägsna biprodukter från pressningsprocessen.

borstar

För lätt rengöring av ytan damm, en kolfiber borste, såsom den som tillverkas av Audioquest ($ 20), är ett utmärkt sätt att snabbt få poster i spelbara tillstånd. Borstfibrerna skadar inte vinyl yta.

våtrengöring

En våt rengöring används för djuprengöring. Mobile Fidelity One Record rengöringslösning (24,99 $) har varit ett populärt val med audiofiler. Applicera vätskan med Mobile Fidelity Record Rengöringsborste ($ 19,99), som säljs separat.

Mikro Care Premier

Micro Care Premier LP Cleaner ($ 24,99) är en effektiv behållare spray på rengöringsmedel som är ett bra val för dem som inte vill investera i borstar. Eftersom det torkar snabbt, kan det också användas som ett förrenare med andra skivrengörings inställningar.

Multi-fluid

Audio Intelligent s arkivarie Bundle är en tre-flaska våtrengöring lösning. Det första steget är att tillämpa den enzymatiska Formula. Efter det ren med Premium Arkivarie Formula. Slutligen, tillämpa ultrarent vatten. Detta rengöringssystem fungerar bra med Mobile Fidelity Record Brush.

Vukuummaskiner

Vukuummaskiner är det bästa valet för rengöring av din vinyl till en ren stat. Maskinerna kan vara helt manuell enheter såsom Nitty Gritty eller helautomatiska enheter som VPI Typhoon. Priserna varierar från $ 349 till $ 3600. Efter fastspänning av posten till en tallrik, du använda vätskan --- med hjälp av en borste för att arbeta i vinyl --- skjut sedan vakuumröret över, slå på den och suger den smutsiga vätskan från ytan.

Ta bort Pop Hiss & Klicka för LP Recordings

October 4

För många audiofiler, lyssna på vinyl fortfarande den ultimata upplevelsen i musikåtergivning. Medan digital har avancerat kraftigt, är det viktigt binär natur innebär den ursprungliga analoga ljudet aldrig återges i sin helhet, just återskapas. Vinyl, som en analog medium återger originalljudet i sin helhet. Vinyl har sina egna problem, bland annat pop och väser, men dessa kan minskas avsevärt genom att korrekt ta hand om din vinyl.

Record Cleaning Machine

En post rengöringsmaskin är en oumbärlig del av utrustningen för den allvarliga vinylälskare. En RCM har en platta drivs av en motor och en vakuumsugslang som tar bort smuts och skräp. Helt nya och nyinköpta gamla skivor bör rengöras med en RCM innan du spelar. Placera skivan på platta och säkra den till tallrik, sedan slå på motorn. Applicera lite rekord rengöringsvätska (tillgänglig från de flesta vinyl samla butiker), sedan använda en borste för att lätt skrubba posten som platta snurrar vinyl. Slutligen, placera sugröret över skivan och slå på vakuum, och maskinen kommer att ta bort rengöringsvätskan. Låt skivan vända en gång som den gör detta, sedan stänga av vakuum.

Kemtvätt

Medan våtrengöring rekommenderas på ny vinyl och med jämna mellanrum på gamla vinyl, behöver du inte göra det varje gång du spelar din vinyl. En post rengöringsborste är till hjälp för att ta bort eventuella lösa bitar av damm. Försiktigt bort skivan från dess hylsa, är säker på att inte få fingeravtryck på det, och placera den på den roterande tallriken. Ta rekord rengöringsborste och lätt borsta bort damm från ytan, börjar på insidan och arbeta utåt. Använd en Zerostat antistatisk pistol för att ta bort eventuell statisk laddning från skivytan.

stylus vård

Att se pennan är i rätt form är det sista steget i att ta hand om din vinyl. En skadad pennan kan förstöra din skivsamling. Det finns många pennan rengöringsprodukter på marknaden, och pennan bör rengöras ganska ofta för att ta bort damm och andra partiklar som kan bygga upp på det. Om pennan är ur läge eller slitna, byt ut den omedelbart.

Hur man tar bort den vita Scum på Vinylskivor

January 6

Hur man tar bort den vita Scum på Vinylskivor


Älskare av vinylskivor hävdar att de levererar det bästa ljudet runt, trots många framsteg inom teknik. Men även den mest lojala vinyl fläkten kommer att erkänna att skivor tar en hel del underhåll för att hålla dem i bästa skick. För att uppnå detta måste din skivspelare hållas rena och dina poster bör förvaras i skyddsomslag. Men det är redan för sent för dessa åtgärder om din post har blivit smutsig och igensatta med vitt skum. Om så är fallet, finns det metoder för att återställa din post till sin forna avskum fria ära.

Instruktioner

Record-Cleaning Machine

1 Placera skivan på plattan av rekord städmaskin.

2 Sätt rekord rengöringsmedel i maskinens pump.

3 Låt skivan att snurra tills den har kretsat kring tre gånger. Detta löser smuts från spåren.

4 Vrid vakuum funktionen. Smutsen kommer att sugas bort, och skivan kommer att torkas av lösningen.

5 Sätt skivan i en ny innerhylsa.

6 Placera den inre hylsan inne i ytterhylsan.

ren manuellt

7 Lägg ut en ren handduk på ett bord.

8 Placera skivan på toppen av denna handduk.

9 Tillsätta lösningen till borsten. Läs lösning instruktioner för att avgöra hur mycket du ska använda.

10 Trycker borsten mot den smutsiga rekord.

11 Vrid skivan moturs tre varv.

12 Ta bort ludd och smuts från denna borste med en annan hård borste.

13 Tryck på borsten till posten och roterar skivan tre gånger i moturs riktning. När du har rengjort borsten, rengör skivan igen med samma teknik tills det inte finns någon smuts på borsten.

14 Låt skivan torka naturligt i cirka tre timmar.

15 Vänd över posten. Rengör denna sida precis som du gjorde tidigare sida.

16 Låt skivan torka i ca tre timmar.

17 Placera skivan i en ny innerhylsa. Sätt detta i den yttre hylsan.

hemlagad Lösning

18 Tillsätt fyra delar destillerat vatten och en del isopropylalkohol i en skål. Sätt sex droppar diskmedel i skålen, bör detta vara nonmoisturizing.

19 Doppa en pappershandduk i lösningen. Tryck på pappershandduk för att skivan och rengör den med en fram och tillbaka åtgärder efter spåren.

20 Tvätta skiva med destillerat vatten och använd en handduk att torka.

21 Placera skivan på en handduk som lutar sig mot ett objekt så att den står upp. Låt skivan torka i cirka tre timmar.

22 Lägg den i en ny innerhylsa innan du sätter tillbaka den i dess yttre hylsan.

Vad är en Mini Disk Recorder?

February 18

En mini disk recorder, mer allmänt känd som en Minidisc, är ett hem eller personlig ljudenhet som använder Minidisc-format, som har utvecklats av Sony under 1990-talet som en ersättning för den kassett.

Funktioner

Den största inslag i Minidisc-format är dess portabilitet. Skivor mäter cirka 2,6-by-2,8 inches, och brännare är likaså liten. Den senaste Minidisc standard, Hi-MD kan spela in upp till 1,5 timmar okomprimerat ljud, eller upp till 34 timmar komprimeras.

användningar

Den mest populära användningen för Minidisc-inspelare är att fånga musikframträdanden. De flesta brännare har mikrofon-uttag, vilket gör att enheterna kan lätt tas till konsertlokaler och används för att spela in program.

Historia

Minidisc-formatet var aldrig särskilt populär i USA för stereoanvändning. Den första revideringen används ljudkomprimering för att passa hela album på de små skivorna, vilket resulterar i ljudkvalitet som var sämre än CD-skivor, som ökar i popularitet när Minidisc spelare infördes först i 1992.

Alternativ

Bärbara digitala ljudinspelare är den största konkurrensen till Minidisc-inspelare. Digitala inspelare kan använda Flash media för praktiskt taget obegränsad lagring. Tyvärr är dessa enheter detaljhandeln ofta över $ 100, medan Minidisc inspelare kostar i allmänhet betydligt mindre.

Rolig fakta

Släpp på Minidisc från stora band och artister är sällsynta. Som ett resultat av dessa poster njuta av en blomstrande marknad bland samlare. Sällsynta utsläpp från artister som Radiohead och Michael Jackson kan kommandot priserna på hundratals dollar.

Hur man spelar in en CD från en gammal Record Turntable

March 30

Hur man spelar in en CD från en gammal Record Turntable


Det är ett klassiskt problem: Du har din skivsamling från när du var liten. Du älskar musiken, men du vill lyssna på den i bilen eller på din MP3-spelare utan att behöva köpa CD eller MP3-versioner. Med en extra kabel och vissa program inspelning, kan du överföra musik till datorn och sedan bränna CD-skivor eller exportera musik till din mp3-spelare.

Instruktioner

Importera din musik

1 Flytta din skivspelare och skivor nära till datorn inom räckhåll för manöverkabeln.

2 Anslut den ena änden av hjälpkabeln till skivtallriken hörlursuttag eller RCA-kontakter, använder 1/8-tums till 1/4-tums omvandlare om det behövs. Anslut den andra änden av kabeln till datorns "linje i" jack.

3 Öppna datorns inbyggda inspelningsprogrammet (t.ex. Sound Recorder på en dator eller Garageband på en Mac) eller ladda ner och öppna ett gratis program som Audacity.

4 Redo skivspelare med en post som du vill importera och ställa in den för att börja spela.

5 Tryck på "Record" på datorns inspelningsprogram. Om du vill kan du stoppa, spara och starta inspelningen efter varje låt att dela låtarna i enskilda filer.

6 Upprepa steg 4 och 5 tills du har överfört alla poster du vill spela in.

Exportera dina låtar till CD

7 Ta alla låtar du har spelat in och importera dem till iTunes eller Windows Media Player genom att markera alla spår, högerklicka och välja "Öppna med (önskat program)."

8 I iTunes, håll "Command" och klicka på "N" för att skapa och namnge en ny spellista. Dra alla låtar från en post i spellistan. Klicka på namnet på listan för att ta upp det på skärmen och klicka på "Bränn CD" i det nedre högra hörnet.
I Windows Media Player väljer alla låtar från en post genom att hålla "Control" och klicka på namnet på varje spår. Högerklicka på en av de markerade låtarna och klicka på "Kopiera till CD eller enhet."

9 Upprepa steg 3 för var och en av de poster som du har importerat till datorn.

Hur Kopiera Phono Records till CD utan dator

April 15

Hur Kopiera Phono Records till CD utan dator


Även phono dokument såsom vinylskivor ge rika ljudkvalitet, de är inte mycket portabel och bekväm när det gäller fysiska utrymme. Phono register är också begränsad till skivspelare uppspelning. Som ett resultat, kanske du vill kopiera phono register "innehåll till CD för digital lagring och mer lättillgänglig uppspelning. Anslut skivspelare ljudmottagare eller förstärkare till en CD-brännare om du inte har tillgång till eller inte vill använda en dator för att utföra denna omvandling.

Instruktioner

1 Vind motsatta ändar av en jordkabel runt både skivspelaren och mottagaren markkontakt för att eliminera bakgrundsbrus och störningar. Skruva jordningen ner för att hålla tråden på plats.

2 Anslut skivspelaren till en ljudmottagare. Sätt ena änden av en RCA-kabel till din skivspelare färgkodade RCA utgångar. Sätt i den andra änden av kabeln till ljud mottagarens "Phono" eller "Line In" porten. Sätt ena änden av en RCA-kabel till mottagarens färgkodade "Phono Out" eller "Line Out" port. Sätt i den andra änden av kabeln i CD-inspelarens "Line In".

3 Ladda phono rekord på din skivspelare och cue det till den punkt där du tänker spela.

4 Ladda en tom skrivbar CD i CD-brännaren.

5 Tryck på "Record" -knappen på CD-inspelaren.

6 Tryck på eller "Start" knappen "Play" på skivspelaren omedelbart. Om du gör det så snabbt som möjligt minimerar tystnad innan phono postens ljuduppspelning.

7 Tryck på "Stop" -knappen på CD-inspelaren när uppspelning phono postens är klar. Tryck på "Stop" -knappen på skivtallriken.

Hur kan man kontrollera hur många timmar på en Alesis 8 Track Digital Recorder

April 19

Hur kan man kontrollera hur många timmar på en Alesis 8 Track Digital Recorder


Alesis bolag gjort ett antal olika modeller av 8-track digital bandspelare under 1980- och 1990-talet. Du kan vara intresserad av att veta hur många timmar din 8-track recorder har varit i bruk i fall du försöker köpa eller sälja en begagnad modell. Medan Alesis 8-track-inspelare är ganska robust, är de inte byggda för att hålla en evighet, och de inre mekanismer kan och slits ut med tiden.

Instruktioner

1 Anslut din 8-track recorder till ett eluttag.

2 Driva din 8-track recorder på.

3 Håll ner "set lokalisera" och "stopp" knapparna samtidigt. Den "timräknare" på frontdisplayen kommer att visa timmars användning av brännaren. Detta avser tid som spelaren faktiskt spelade in, inte tid att brännaren bara var påslagen. Om displayen visar "0005" och sedan brännaren har varit i drift i 5 timmar.

Tips

  • Proffs hävdar att Alesis 8-track-inspelare inte kommer att pågå mycket mer än 2000 timmars användning. Även om de kan arbeta mycket längre än så, är 2000 en anständig riktmärke för att köpa en brännare.