oilmaint reqd

Hur Återställ oljebyte på en Corolla

January 20

Hur Återställ oljebyte på en Corolla


Toyota Corollas började använda oljebytes ljus i början av 2000-talet. Tidigare modeller krävs föraren eller ägaren att uppmärksamma körsträcka för att avgöra när det var dags för ett oljebyte. Oljebyte tänds på instrumentpanelen som "Maint reqd." Detta är inte att förväxla med check engine ljus vilket indikerar att det finns ett problem i drivlinan styrenheten. Den "Maint reqd" tänds en viss körsträcka intervall (cirka 5000 miles) för att påminna föraren eller ägaren är det dags att få fordonet service.

Instruktioner

1 Placera Toyota Corolla nyckeln i tändnings, men Vrid inte nyckeln.

2 Se till att mätarställningen på instrumentpanelen är på vägmätaren inställningen (inte resan A eller resa B inställningar). Om det behövs, är tryck vägmätaren / återställningsknappen (placerad under behandlingen) tills den aktuella vägmätare körsträcka inställning visas.

3 Tryck och håll vägmätaren / återställningsknappen med ena handen samtidigt som du vrider tändningsnyckeln till nyckel-on / motor-läget.

4 Titta på mätarställningen förrän sex streck visas. Varje streck blinkar individuellt en gång och sedan försvinner.

5 Vänta sex nollor ersätta de själv eliminera streck. "000000" ska visas på mätarställningen för att indikera oljebyte ljuset har återställts.

6 Släpp vägmätaren / återställningsknappen och starta motorn för att säkerställa att "Maint reqd" ljus inte längre visas på instrumentpanelen. Upprepa proceduren vid behov om ljuset är fortfarande tänd. Ljuset tänds kortvarigt under motorstart (key-on / motor-off position tändningsnyckeln), men bör då stänga när motorn har startat.

Det underhåll som krävs för en Toyota Reset

June 29

Toyota fordon kommer med en underhålls påminnelse system som talar om när det är dags att ta bilen in till grundläggande service. Systemet belyser en huvud reqd ljus, som finns i hörnet av kombiinstrumentet.

Fungera

I det nedre hörnet av Toyotas kombiinstrumentet, kommer du att se ett ljus med texten huvud reqd. Detta ljus tänds en gång var 3000 miles eller så. Den är baserad på motorvarv snarare än körsträcka, så det kan komma på före eller efter 3000 mil märke.

Service

Det underhåll som krävs ljus låter dig veta när det är dags att få Toyota olja förändrats. Det är inte ett intuitivt system som talar om något är fel med bilen. Det är mer som en elektronisk räknare som fungerar som en enkel påminnelse. Check Engine ljus låter dig veta när det finns ett problem under huven.

Återställa

Ta Toyota till ett servicecenter för att få oljan bytt, sedan återställa det underhåll som krävs ljus. Dra runt motorn och skjut Trip stammen tills Trip A visar. Stäng av motorn. Tryck och håll resa stammen och starta motorn. Fortsätt att hålla stammen. Vänta tills vägmätaren visar 000000 eller Huvud reqd Återställ Komplett, beroende på modell. Ljuset är nu återställt.

Hur man återställer en Toyota Tundra underhåll önskade ljus

September 2

Många modeller av Toyota Tundra har ett inbyggt underhåll påminnelse system som övervakar körförhållanden för att avgöra när regelbundet underhåll behöver utföras. Systemet belyser en "underhåll som krävs" visas på kontrollpanelen när den fastställer att det är dags för service. Återställning påminnelsen efter underhåll har avslutats kan uppföljningssystemet för att exakt beräkna när nästa tjänsten kommer att vara beroende.

Instruktioner

1 Vrid tändningen.

2 Tryck på trippmätaren återställningsknappen tills "Trip A" visas.

3 Stäng av tändningen.

4 Tryck och håll trippmätaren återställningsknappen.

5 Slå av tändningen på utan att starta motorn.

6 Släpp trippmätaren återställningsknappen när displayen visar "MAINT reqd RESET MODE COMPLETE" eller om vägmätare blinkar "000000."

Hur Återställ Oil Ljus i en 2004 Lexus RX330

October 7

För 2004, Lexus ersatte 3,0-liters V-6 motor i sin RX crossover SUV med en 3,3-liters V-6 som producerade 230 hästkrafter och ändrat namnet på crossover lyxen från RX 300 RX 330. 2004 RX 330 har en underhållspåminnelsesystem som visar en "Maint reqd" ljus på kombiinstrumentet när det är dags för ett oljebyte - cirka 5000 miles - och du behöver återställa detta ljus efter att ha avslutat ett oljebyte så det kommer att belysa när nästa oljebyte beror.

Återställning av "Maint reqd" ljus

Vrid tändningen till "On" läge med motorn avstängd och tryck och släpp "ODO / TRIP" -knappen i kombiinstrumentet tills vägmätarställningen visas på kombiinstrumentet displayen. Vrid tändningen till "Off". Tryck och håll "ODO / TRIP" -knappen, vrid sedan tändningen till "On" läge utan att starta motorn. Håll "ODO / TRIP" knappen tills vägmätaren displayen visar "000000" och "Maint reqd" släcks.

Hur Återställ oljebyte tillkännagivande om en 2010 Toyota Highlander

November 8

Toyota släppte medelstora Highlander i modellen 2001 år. Under 2008 Toyota omgjorda helt Highlander, vilket ger slankare strålkastarna och kroppslinjer. 2010 Highlander kom standard med en 2,7-liters fyrcylindrig motor som producerade 187 hästkrafter. Den hade en extra 270-hästkrafter, 3,5-liters V-6 motor tillgänglig, liksom. Toyota utrustade 2010 Highlander med ett underhålls påminnelse system som larmade föraren att ett oljebyte beror via en "Maint reqd" ljus. Återställning detta ljus är en kort, men ändå noggrann process.

Instruktioner

Utan Smart Key System

1 Vrid tändningen till "ON". Tryck och släpp trippmätaren återställnings stjälk tills vägmätaren displayen visar trippmätaren A. Vrid tändningen till "Lock" -läge.

2 Tryck och håll trippmätaren återställnings stjälk och vrid start till "On" läge, utan att starta bilen.

3 Observera som "Maint reqd" släcks.

Med Smart Key System

4 Vrid "Engine Stop / Start" byta till "Ignition On" läge, utan att starta SUV. Tryck och släpp trippmätaren återställnings stjälk tills vägmätaren visar trippmätaren A. Vrid "Engine Stop / Start" växla till "Off".

5 Tryck och håll trippmätaren återställnings stjälk. Håll stjälken, vrid "Engine Stop / Start" byta till "Ignition On" läge, men inte starta motorn.

6 Observera som trippmätaren visar "000000", vilket indikerar att du återställa systemet på rätt sätt. Om utrustad med multi-informationsdisplay, "Complete" visas på skärmen i stället för "000000" på trippmätaren.

Hur man nollställer underhållsbehov ljus på en 2005 Toyota Highlander

November 29

Hur man nollställer underhållsbehov ljus på en 2005 Toyota Highlander


2005 Toyota Highlander är en kompakt sport utility vehicle. Om du väljer att utföra regelbundna underhållsåtgärder på 2005 Toyota Highlander, är det viktigt att du återställer "Underhåll krävs" anmälningssystem varning på din bil. Underlåtenhet att återställa systemet kommer att resultera i upprepade varningar som visas på bilens instrumentpanelen. Återställning av systemet tar bara några minuter.

Instruktioner

1 Vrid tändningen på ditt fordon till läge "ON", men inte starta fordonet.

2 Tryck på vägmätaren knappen som du hittar på instrumentpanelen, tills skärmen visar den totala körsträckan läsning för fordonet (inte "Trip A" eller "Trip B" körsträcka avläsningar).

3 Förvandla din tändningsnyckeln till "OFF".

4 Tryck och håll i vägmätaren knappen samtidigt som du slår på tändningsnyckeln till "ON". Fortsätt att hålla vägmätare knappen tills "Maint reqd" text på kombiinstrumentet skärmen blinkar och rensar.

5 Släpp vägmätaren knappen och växla tändningsnyckeln till "OFF" för att slutföra återställningsproceduren.

Hur man stänger av det underhåll som krävs ljus på en Toyota Prius

August 19

Hur man stänger av det underhåll som krävs ljus på en Toyota Prius


Det underhåll som krävs ljus, eller "Maint reqd" som det visas på instrumentpanelen, på Toyota Prius är inte att förväxla med en check motorn ljus. Underhålls ljus är utformad för att komma på vid serviceintervall för att informera ägaren eller föraren att det är dags för en oljebyte tjänsten på hybridfordonet. För gör-det-själv-oljebytes entusiaster som äger en Prius, tar denna procedur mindre än en minut och kräver inga verktyg. Du bör återställa ljus efter varje oljebyte tjänst så att du vet när nästa gång det är dags.

Instruktioner

1 Starta Prius med tryckknappen tändsystem.

2 Ställ trip-vägmätare display på instrumentpanelen till vägmätaren inställningen (inte resa körsträcka, men den faktiska körsträckan för Prius).

3 Driva Prius ner genom att trycka på startknappen igen.

4 Leta reda på vägmätaren-resan knapp ligger nära mitten av instrumentbrädan.

5 Tryck och håll vägmätare-trip knappen med höger hand och sedan slår på Prius med tändningsknappen med vänster hand.

6 Fortsätt att hålla vägmätare-trip knappen tills "Maint reqd" släcks på instrumentpanelen.

Hur Återställ "Underhåll krävs" Ljus på min 2006 Toyota Sienna Van

October 7

Hur Återställ "Underhåll krävs" Ljus på min 2006 Toyota Sienna Van


Ibland, efter att ha bytt olja i 2006 Sienna, kanske du märker att den huvudsakliga reqd ljuset är fortfarande på. Ljuset, som visar när du behöver byta olja, kommer typiskt på ungefär var 5000 till 7500 miles. Att släcka lampan, måste du återställa det genom att följa några enkla steg.

Instruktioner

1 Starta bilen och vänta på LCD vägmätare skärmen för att komma upp till vänster om ratten. Ange sedan vägmätaren till total körsträcka, snarare än resa A eller B, genom att trycka ned PUSH ODO / TRIP-knappen tills ODO kommer upp på displayen.

2 Stäng av bilen, och håll nere vägmätare knappen. Vrid nyckeln till läget utan att starta bilen.

3 Vänta för underhåll lampan att blinka och gå ut, medan du håller ned knappen. Slutligen, släpp knappen och vrid nyckeln till avstängt läge. Underhålls ljus ska nu återställas.

Hur Återställ underhålls ljus på en Toyota Prius

November 14

Hur Återställ underhålls ljus på en Toyota Prius


Underhålls ljus på Toyota Prius är utformad för att lysa på instrumentpanelen på vissa körsträcka intervall för att påminna om att det är dags att få oljan bytt. När väl oljebyte har utförts behöver ljuset som skall återställas. Återställa servicelampan på din Prius är en enkel process som tar lite tid och kräver inga verktyg.

Instruktioner

1 Starta Prius genom att trampa på bromspedalen och trycka på tändning / strömbrytaren.

2 Visa den faktiska körsträcka på instrumentpanelen av Prius. Om vägmätaren visar "Trip A" eller "Trip B" tryck på "ODO / TRIP" reset-knappen på instrumentpanelen tills den faktiska körsträcka visas på vägmätaren.

3 Stäng av Prius genom att trycka på tändning / strömbrytaren.

4 Tryck och håll "ODO / TRIP" -knappen. Tryck på tändning / strömbrytaren medan trampa på bromspedalen för att starta Prius.

5 Håll utkik efter sex streck ska ersättas med sex nollor på vägmätaren displayen medan du fortsätter att hålla "ODO TRIP" -knappen. Den "Maint reqd" light ska stänga.

6 Kontrollera underhålls ljuset genom att stänga av Prius och starta den genom att trycka på tändning / strömbrytaren. Om underhållslampan är fortfarande på, upprepa proceduren.

Hur man återställer en hybrid varningslampan

February 2

Hur man återställer en hybrid varningslampan


Toyota Hybrid motor dator består av en mängd olika verktyg och komponenter för din information och skydd. En sådan komponent i datorn är varningslampan, en fast orange ljus som visas på bilens instrumentpanelen. Varningssystemet ljus är en indikation på att underhåll krävs på bilen. Om du redan har utfört underhåll, kan du återställa varningslampan.

Instruktioner

1 Sätt in nyckeln i tändningen och slå det med ett enda klick på "On" position; inte vända det hela vägen för att starta Toyota.

2 Tryck på knappen nedan vägmätaren knappen på instrumentpanelen. Skärmen visar bilens körsträcka läsning.

3 Vrid nyckeln till vänster till "Off".

4 Tryck och håll vägmätare knappen med vänster hand och vrida om nyckeln i tändningslåset till läge "ON". Fortsätt att hålla vägmätare knappen. "Maint reqd" visas på kombiinstrumentet skärmen. Det kommer att blinka och sedan rensa skärmen.

5 Släpp vägmätaren intryckt och vrid fordonet utanför den fullständiga återställningen.