oljebyte suzuki sx4

Hur att bryta i en Suzuki SX4 Engine

June 26

Hur att bryta i en Suzuki SX4 Engine


Om du investerat i en ny Suzuki SX4, finns det några saker du bör göra för de första 4.400 miles av motorns livslängd ordentligt bryta det. Dessa steg är lätta att följa och kommer att se till att du inte skadar fordonet genom kör för hårt i början.

Instruktioner

Instruktioner

1 Var noga med att inte köra över 3000 rpm. De första 600 miles i din Suzuki SX4 kan vara den svåraste. Det är svårt att kontrollera lusten att mob bilen runt, men din motor kommer att tacka dig senare för att gå lätt. Hålla motorn från revving det hård kommer att tillåta den initiala motorsmörjmedel och andra vätskor för att korrekt cirkulera in i alla sprickor och springor hos motorn.

2 Få en första oljebyte på 600 miles. Du kan ta bilen in i en butik och har det gjort, men vi rekommenderar att du gör det själv så att du kan titta på den använda oljan med egna ögon. Det bör vara en mycket smutsig metallicfärg, så inte panik om oljan ser fruktansvärt. Motorn är bara genomgår sin inkörningsperiod och alla överblivna bitar av metall från motorns bearbetningen kommer ut i oljan.

3 Gå lite hårdare på SX4 motor från 600 till 1400 miles. Men försök att hålla den under 4000 rpm. Även om det är svårt att motstå, bara hålla från Gunning det för en kort stund.

4 Få nästa oljebyte vid 1400 miles. Den här gången oljan bör inte vara lika smutsiga som det var på 600 miles, men det kommer fortfarande att vara en hel del metallfärg. Detta, återigen, är ett gott tecken. Det betyder att de sista bitarna av bearbetad metall rengörs ur din motor.

5 Kontrollera vätskor regelbundet under de kommande 2000 till 3000 miles. Efter andra oljebyte bör SX4 motor brytas. Byt olja en gång på 3000 miles, om du vill, för att få de sista partiklarna av metall ur motorn. Detta är inte nödvändigt, men det kan sätta ett par tusen miles på livet på din motor.

Tips

  • Ändra din olja är mycket lätt. Försök att göra det själv i stället för att betala ett högt pris för en affär att göra det (se Resurser nedan).
  • Det finns många risker vid oljebyte i ett fordon. Se upp för het olja, flaskhalsar och fallande domkrafter eller glidblock.

2008 Suzuki Sx4 Crossover Vs. Honda Element

February 24

2008 Suzuki Sx4 Crossover Vs. Honda Element


2008 Suzuki SX4 Crossover och 2008 Honda Element är kompakta crossover fordon som marknadsförs till en ungdomlig marknad i den mycket populära och växande område av kompakta korsningar. Elementets krånglig, lådliknande trubbiga exteriör är odder av de två. SX4 är mer sportig. Båda ger exceptionell gas körsträcka och innerutrymmen.

SX4 Grunderna

2008 Suzuki Sx4 Crossover Vs. Honda Element


SX4 debuterade 2006 som en femdörrars halvkombi. Det är utrustad antingen en framhjuls eller fyrhjulsdrift. Den sitter på en 98,4-tums hjulbas och är 162.8 inches lång, 68,1 inches bred och 62,2 inches tall. Det blir 22 mpg i staden och 29 på motorvägen.

Element Basics

2008 Suzuki Sx4 Crossover Vs. Honda Element


Element infördes 2003 med en 101,4-tums hjulbas. 2008 års modell mäter 170,8 i längd, och sedan sänktes till 169,9 under 2009, även om vissa modeller kan variera något. Sin gas körsträcka har en effekt på 20 mpg i staden och 25 på motorvägen.

SX4 utföranden

2008 Suzuki Sx4 Crossover Vs. Honda Element


SX4 trim nivåer kan vara komplicerat. Det är basen, LE och idrott. LE-modellen kan utrustas med den populära paket. Sport får Technology Paket eller Touring paket. Halvkombi modeller kommer som bas Crossover, Crossover plus Technology Paket och Crossover plus Touring paketet. LE får luftkonditionering, fyra högtalare stereo / CD. LE Populära Paketet har Keyless fjärrkontroll, farthållare, sport fjädring och fingertoppsljudreglage på en läderratt. Sport med Technology Paket får dimljus och navigationssystem. Sport Touring paket blir allt ovan, inklusive uppvärmda ytterbackspeglar, en nio högtalare ljudsystem och automatisk klimatkontroll.

Element utföranden

2008 Suzuki Sx4 Crossover Vs. Honda Element


Element utföranden är lättare att smälta med sina LX, EX och SC-modeller. LX och EX erbjuds i framhjuls eller fyrhjulsdrift. SC kommer bara i framhjulsdrift. LX har 16-tums hjul, flyttbara baksäten, kraftutrustning, farthållare, fjärrstyrning och stereo / CD ljudsystem. LX är utrustad med kroppsfärgade fendrar, lättmetallfälgar, en mer kraftfull ljudanläggning och ljudkontroller monterade på ratten. SC trim är utrustad med sport fjädring, kroppsfärgade tak och stötfångare, 18-tums aluminiumfälgar och en löstagbar bakre taklucka på fyrhjulsdrift version.

sx4 Ström

2008 Suzuki Sx4 Crossover Vs. Honda Element


Sx4 drivs av en två-liters fyra-cylindrig motor att generera 143 hästkrafter med 136 pund-fot av vridmoment. Det kan ha fem-växlad manuell växellåda eller valfritt fyra-växlad automatlåda. En 1,9-liters inline-4 turbodiesel är också erbjuds, ger 221 hästkrafter med 208 pund-fot av vridmoment.

elementet Ström

2008 Suzuki Sx4 Crossover Vs. Honda Element


Elementet har en 2,4-liters fyrcylindrig motor som producerar 166 hk och 160 pund-fot av vridmoment. Överföra den kraften är en femväxlad manuell växellåda eller frivillig fem-växlad automatlåda.

Hyundai Verna vs. Suzuki sx4

April 15

I amerikanska marknaderna, liksom många andra runt om i världen, är Hyundai Verna även känd som Hyundai Accent. Denna under kompakta sydkoreanska bil är populär över hela världen på grund av dess tillförlitlighet och ekonomi.

Att dela en klass med Chevrolet Aveo och Nissan Versa, Hyundai Verna och Suzuki SX4 är jämförbara i fråga om storlek och kapacitet; men Verna står isär när det gäller långsiktigt ägandekostnad och bränsleekonomi. Sx4 står ensam i denna klass när det gäller vridmoment och motorstorlek, men ger upp ekonomin och värde till förmån för snabbare acceleration.

Pris- och underhållskostnader

Hyundai Verna vs. Suzuki sx4


Basen priset för Suzuki SX4 är något lägre än den för Hyundai Verna, men de långsiktiga kostnaderna för SX4 är mycket högre. Hyundai har en 33 procent större återförsäljare närvaro i USA än Suzuki, och en 5-års garanti som standard (jämfört med SX4 s 3 års garanti), samt lägre reparations- och underhållskostnader jämfört med året.

Bränsleekonomi

När det gäller bränsleekonomi, uppnår SX4 31 mpg på landsväg och 23 mpg i staden, medan Hyundai får 32 mpg highway och 27 mpg i staden.

andrahandsvärde

Hyundai Verna vs. Suzuki sx4


Den Verna behåller 47,2-58,4 procent av sin ursprungliga priset efter fem år, medan SX4 behåller endast 39,8-41,5 procent av sin ursprungliga priset i samma tidsperiod.

Motoreffekt och vridmoment

Sx4 genererar 143 hästkrafter, jämfört med 110 hk Hyundai. När det gäller vridmoment, Hyundai får 106 foot-lbs vid 4500 varv per minut, medan Suzuki får 136 foot-lbs vid 3500 rpm.

säkerhets betyg

Hyundai Verna vs. Suzuki sx4


Båda bilarna har standard krockkuddar, låsningsfria bromsar och andra numera alldagliga säkerhetsfunktioner. Men NHTSA: s 35 mph krocktester betygsatt Hyundai med 5 stjärnor för säkerhet för front- och sidokollisioner, medan Suzuki SX4 endast betyget 4 stjärnor i varje kategori.

Hantering och manövrerbarhet

En del av Hyundai Verna bränsleeffektivitet kommer från det faktum att det väger 300-450 lbs mindre än Suzuki SX4. Detta lägre vikt ökar också "rolig att köra" faktor, vilket gör det lättare att accelerera och hantera på vägen. Den Verna Sedan är också nästan en fot kortare än SX4 Sedan, vilket gör det lättare att parkera och manövrera i trånga utrymmen - en välsignelse för stads förare.

2007 Suzuki Sx4 Specifikationer

September 23

2007 års modell markerade införandet av SX4 kompakt bil till Suzukis uppställning. SX4 ersatte Aerio för den nordamerikanska marknaden och det såldes som Fiat-badged fordon på vissa europeiska marknader. Suzuki SX4 upptar en intressant nisch - den nordamerikanska modellen kom utrustade med fyrhjulsdrift som standard.

drivlina

Den kompakta Suzuki SX4 hämtar sin kraft från en 2,0-liters rak fyrcylindrig motor. Detta sugmotor motor har en 16-ventiler DOHC design med en 3,31-tums borrning, 3,54-tums slaglängd och ett kompressionsförhållande på 10,5 till 1. Utgång för denna motor har en effekt på 143 hästkrafter vid 5800 rpm och 136 foot-pounds av vridmoment vid 3500 rpm. Suzuki par detta kraftverk till en fem-växlad manuell växellåda, medan en fyra-växlad automatlåda är tillgänglig.

Yttermått

SX4: s 2900-lb. stävja vikt sitter på en 98,4-tums hjulbas med en 59,1-tums främre spår och en 58,9-tums bakre spår. Detta sedan har en total längd på 162.8 inches, bredd av 69,1 inches och höjden av 63,2 inches. Markfrigången under detta fordon är riklig på 6,9 inches, medan vänddiameter Suzukis SX4 mäter 35,4 fot.

Interna mått

Kabin sx4 ger 90,8 kubikfot passagerarvolym, medan stammen av detta fordon erbjuder 8,2 kubikfot bagageutrymme. Åkande i denna bilens framsätena ges 39,6 inches av utrymme, 41,4 inches av benutrymme, 53,3 inches av skuldra rum och 51 inches av hip rum. Baksätespassagerarna är gav 37,5 inches av utrymme, 35,9 inches av benutrymme, 52,8 tum skuldra rum och 47 tum av hip rum.

Crash Test Info

Insurance Institute for Highway Safety tilldelas denna bil en "bra" övergripande betyg för passagerarskydd i deras frontal offset inverkan krocktest. "Good" är det högsta betyget ges av IIHS.

Bränsleekonomi

SX4 kombination av fyrhjulsdrift och fyra-cylindrig motor ger 25 mpg stad och 30 mpg highway när utrustad med fem-växlad manuell växellåda, medan de fyra-växlad automatlåda har en effekt på 26 mpg stad och 33 mpg highway. Bränsle dras från en 11-liters tank.

Funktionerna i Suzuki SX4

November 30

Suzuki började tillverka SX4 --- är en fyrdörrars, fem passagerare kompakt sedan --- 2006 och fortsätter att producera det som 2010. Bilen kallas Fiat Sedici på de europeiska marknaderna och som Maruti SX4 i de indiska marknaderna. Förutom basen trim, kommer bilen i bekvämligheten, Sport, Sport Convenience, sport touring och Touring AWD trim.

Mått

Den 2008 mid-level Sport Komfort trim mäter 178 inches i längd, 68,5 inches i bredd, 61 inches i höjd, 6,7 inches i markfrigång och 98,8 inches i axelavstånd, som producerar ett längd-till-axelavstånd av 1,8 till 1, en uppskattad aerodynamiskt motstånd av 38,2 hästkrafter, en passagerarutrymmet av 88,99 kubikfot och en maximal lastkapacitet på 59,58 kubikfot. Den har en dragvikt på 3,501 pund. och en total tjänstevikt på 3,263 pund. med en halvfull bränsletank, som har en total kapacitet på 13,2 liter.

Motor och transmission

Alla trim av 2008 Suzuki SX4 är utrustade med en fyrcylindrig motor med fyra ventiler per cylinder i dubbla överliggande kamaxel (DOHC) konfiguration. Ett kompressionsförhållande av 10,5 till 1, en borrning (cylinderdiameter) av 3,31 och en stroke (kolv reser avstånd) av 3.54 inches ger en motorvolym av 121.7 cubic inches. Motorn kommer parat med en framhjulsdriven, fem-växlad manuell växellåda.

Prestanda

2008 Suzuki SX4 har en maximal effekt på 143,5 hästkrafter vid 5800 varv per minut (rpm) ett maximalt vridmoment på 136 fot-pund. vid 3500 rpm, en särskild produktion på 1.179 hästkrafter per kubiktum och en specifik vridmoment på 0,81 fot-lbs. per kubiktum. Dessa specifikationer kombineras för att ge det en nettouteffekt av 57,4 hästkrafter och ett effekt-till-vikt på 74,7 hästkrafter per ton. Den har en bränsleförbrukning på 21,8 miles per gallon, vilket motsvarar en rad av 288 miles och en CO2-utsläpp på 256 gram per mil.

Dodge Caliber Vs. Suzuki SX4 Crossover

March 7

Både Dodge Caliber och Suzuki SX4 Crossover är kompakta bilar som har 60/40 delbart baksäte äta, vilket möjliggör extra lastutrymme. Om du är osäker på vilken bil är rätt för dig, här är några funktionsjämförelser.

modeller

Dodge Caliber finns i fyra modeller: SE, SXT, RT och srt4, medan Suzuki SX4 Crossover kommer i en modell med två valfria paket: Touring och teknik.

exteriör färger

Dodge Caliber erbjuder åtta exteriörfärger; Suzuki SX4 Crossover erbjuder sex.

Stoff

Suzuki SX4 Crossover erbjuder ett alternativ för Stoff; Dodge Caliber har sju färger i tyg, tre i läder och en i vinyl.

Motor

SX4 Crossover levereras med en standard 2-liters fyrcylindrig DOHC 16 ventiler radmotor; Caliber har en standard 1,8-liters fyrcylindrig DOHC 16 ventiler med dubbla VVT-motor för SE och SXT modeller, en standard 2,4-liters fyrcylindrig DOHC 16 ventiler med dubbla VVT motor för RT-modellen, och en standard 2.4- liters fyrcylindrig DOHC 16 ventiler turbo för sRT4 modell.

Säkerhet och trygghet

Både SX4 Crossover och Caliber levereras som standard med däcktrycksövervakningssystem, torkare bakruta / bricka och bakre sidokrockkuddar gardin.

Hur Återställ Tire Varning i en Suzuki SX4

March 25

Hur Återställ Tire Varning i en Suzuki SX4


Suzuki SX4 är utrustad med ett system för övervakning av däcktrycket som informerar föraren när ett av däcken är underinflated genom att belysa en varningslampa på kontrollpanelen. Övervakningssystemet återställer sig själv som du kör när däcken är pumpade till rätt tryck. Korrigera underinflated däck eller reparera eller ersätta punktering är det enda sättet att få systemet att återställa.

Instruktioner

1 Parkera SX4 på en plan yta med tillgång till tryckluft.

2 Ta bort ventilhatten på varje däck. Tryck på slutet av däcktrycksmätare i ventilspindeln för att få en läsning.

3 In änden av den komprimerade luften munstycket i ventilskaftet av varje däck som är under 33 psi. Göra det möjligt för luft att komma in i däcket under några sekunder i taget. Kontrollera trycket igen efter varje explosion av luft. Sluta när avläsningen är 33 psi.

4 Byt ut ventilhattar på varje däck.

5 Starta motorn. Kör bilen i några minuter så att sensorer för att övervaka däcktrycket. Varningen återställs när systemet upptäcker att alla däck är ordentligt pumpade.

Teknisk information för en 2009 Suzuki SX4 AWD

November 19

2009 Suzuki SX4 som kom med all-wheel-drive (AWD) trimma alternativ var Crossover versionen av SX4. Fordonet är en crossover mellan en bil och en sports utility vehicle och finns i tre versioner: basen, teknik paket, och touring paket.

Motor

SX4 Crossover har en 2,0-liters motor med fyra cylindrar inline, fyra ventiler per cylinder, och en dubbel överliggande kamaxlar. Motorn ger 143 hästkrafter vid 5800 rpm och 136 foot-pounds vridmoment vid 3500 rpm.

Överföring

Standarden överföring på 2009 Suzuki SX4 Crossover är en fem-växlad manuell växellåda, men en fyra-växlad automatlåda är ett alternativ. All-wheel-drive är standard på touring paket men är ett alternativ på basen och teknikpaket. Både manuella och automatiska transmissionsalternativ har en bränsleekonomi 21 miles per gallon i staden och 28 mpg på motorvägen.

Mått

Crossover är 162.8 inches lång, 69,1 inches bred och 63,2 inches hög. Bilens hjulbas är 98,4 inches, och Crossover har en markfrigång på 6,9 inches. I framsätena, är den fria höjden 39,6 inches, axel rum är 53,3 inches, och benutrymme är 41,4 inches. Baksätena har en fri höjd på 37,6 inches, skuldra rum 52,8 inches, och benutrymme av 35,9 inches.

Hur man tar bort den Bakrutetorkare på en Suzuki SX4

December 7

Hur man tar bort den Bakrutetorkare på en Suzuki SX4


En Suzuki SX4 har en standard krok torkarblad, så ta bort den bakre torkaren bör vara relativt snabbt och enkelt. Hook arm vindrutetorkare är allmänt tillgängliga, och om du behöver en ersättare, finns det ingen anledning att besöka en Suzuki-återförsäljare eller en specialiserad bildelar butiker. Alla varumärke ska göra och de är ofta tillgängliga på varuhus som säljer bildelar.

Instruktioner

1 Slå på bakre torkare och sedan stänga av den så torkar vilar i mitten av bakrutan.

2 Lyft torkararmen utanför bakrutan.

3 Hitta och tryck på utlösningsmekanism i centrum av torkarbladet. Det bör vara belägna där avstrykaren är förbunden med armens krok. För vissa märken av vindrutetorkare, kan det också vara en liten spak.

4 Skjut torkar ur kroken.

Kan du Flat Tow en Suzuki SX4?

April 4

Kan du Flat Tow en Suzuki SX4?


Med omsorg, kan vissa modeller av Suzuki SX4 vara platt bogseras bakom fritidsfordon. Och det är goda nyheter som SX4 erbjuder en ekonomisk och rolig enhet när din husbil är parkerad.

Identifiering

Endast vissa Suzuki SX4 modeller kan platt bogseras, som var och en måste ha en manuell växellåda. crossover två fyrhjulsdrift kan LE Sedan, Sport S och Sportback GTS två fyrhjulsdrift bogseras. Modeller med en kontinuerligt variabel transmission kan inte bogseras.

begränsningar

Vissa begränsningar bogsering gäller med Suzuki SX4. Du måste hålla din hastighet till 55 km / h eller mindre och du kan dra för avstånd på högst 200 miles.

Roliga fakta

Suzuki SX4 erbjuder mycket bra gas körsträcka. SX4 sport får 23 mpg i staden och 32 mpg på motorvägen. Standarden SX4 får 22 mpg i staden och 30 mpg på motorvägen.