oljefilter fastnat

Hur Lossa en oljefilter fastnat i en bil

January 20

Hur Lossa en oljefilter fastnat i en bil


En motorolja filter är avsedda att filtrera och fånga partiklar suspenderade i oljan. Partiklar produceras som en biprodukt av oljeförbränning och kan komma in i oljesystemet genom genomblåsning under förbränning eller kan skapas under slitage ner av motorns delar. Oljefilter skruvas på ett inlägg och har en gummipackning som tätar oljefiltret till motorn metall. Om filtret dras åt efter specifikation och ytterligare tätad på grund av motorvärmen kan normala metoder för att lossa och ta bort oljefiltret inte vara tillräckligt.

Instruktioner

1 Låt motorn helt cool. Hot motorer resulterar i sträckmetall och tätningar, vilket kan resultera i en tätare tätning på oljefiltret. Att låta motorn helt kall kan vara allt som behövs för att minska trycket och tillåta oljefiltret att bryta sig loss från tätningen och i rotation.

2 Använd sandpapper eller tejp för att öka dragkraften på på filtret med handen. Den extra material gör att du kan få bättre grepp och kan resultera i att frigöra oljefiltrets tätning.

3 Använd ett filter skiftnyckel för att lossa filtret. Filternycklar är vanligtvis tillgängliga som spak, rem och mössa stilar. Skiftnycklar som använder en spak eller rem kommer att ge några ytterligare vridmoment på oljefiltret, men kan bli oanvändbart i trånga utrymmen om någon olja på filtret (kommer att orsaka halka). Filterskiftnycklar som passar som ett lock över toppen av oljefiltret kommer att ge bättre grepp på filtret under vändprocessen. Använda en hylsnyckel för att stänga av oljefiltrets lock nyckel (vanligen 3/8-tums drivanslutning). För åtsittande utrymmen, tillägg och kardanknutar kan användas i samband med hylsnyckel.

4 Kör fyra skruvar genom locket filternyckel i oljefilterhuset. Skruvarna kommer att säkerställa oljefiltret nyckel upprätthåller kontakt med oljefiltret.

5 Hamra en skruvmejsel genom huset av oljefiltret. Fatta varje sida av skruvmejsel och vrid för att lossa.

Tips

 • Lägga tejp för att bända och rem stil filter skiftnycklar kan tillåta dig att få ytterligare köp på oljefiltret (minskar risken för halka).
 • Pre-borra hål i locket stil oljefilternyckel kommer att minska sannolikheten av locket bryta vid körning skruvar genom locket.
 • Skruvar införd i huset för oljefiltret, eller köra en skiftnyckel genom oljefilterhuset kan resultera i oljeutsläpp. Har en droppskål och dukar på plats för att fånga några droppar.

Hur man tar bort en oljefilter som har fastnat eller Läckande

December 5

Hur man tar bort en oljefilter som har fastnat eller Läckande


Ibland ett oljefilter kan ha fastnat till oljefilterhuset eller det kan vara läcker, och därför behöver bytas ut. Du bör byta ut oljefiltret varje gång du byter olja och därmed minska chanserna för att det kommer att hålla eller läcka. Om det sticker och läcker, innebär detta att oljan har byggts upp i filtret och har "limmade" till blocket. Det bebyggda olja tvingar också oljefiltrets tätning bort från blocket, vilket gör att läcka.

Instruktioner

1 Jack upp den främre delen av fordonet med hjälp av domkraft. Stödja den med jack står. Skjut drain pan under oljefiltret.

2 Ta oljefiltret med en oljefilternyckel. Vrid filtret moturs (kom ihåg: lefty loosey, RightyTighty). Arbetet filtret försiktigt, eftersom trådarna är lätt att tömma. Se till att hålla ett jämnt tryck på filtret, hålla den rakt. Dra inte ner på ena sidan.

3 Demontera oljefiltret. Kontrollera att packningen är på filtret. Om inte, ta bort packningen från blocket. Rengör området med trasor och förgasare renare. Kasta filter på ett lämpligt sätt.

Hur man tar bort en fastnat oljefilter

May 18

Hur man tar bort en fastnat oljefilter


Byte du äger olja och oljefilter hjälper till att spara pengar från att gå till en mekaniker eller olja och glidmedel butik. Det ger dig också tillfredsställelsen av att arbeta på din egen bil. Emellertid kan problem uppstå. Ibland kan den oljefiltret fastna och vägrar att lossna. Detta irriterande situation ofta bidrar till frustration av att arbeta med ett filter i en alldeles för ofta trång plats i många bilar. Försöker några enkla metoder med rätt verktyg kan avhjälpa situationen.

Instruktioner

1 Inse att filtrets lock vilar troligen mellan packningen och motorblocket. Kör en matta cutter mellan filterpackningen och blocket hela vägen runt. En liten tunn skruvmejsel kan nå lättare. Var noga med att inte skrapa upp blocket ytan.

2 Rengöra hela filtret med tvättsprit, speciellt nära basen. Torka av och torr med hushållspapper.

3 Placera dubbel-stick matta tejp runt filtret från basen ner.

4 Sätt ett band nyckel oljefilter så nära basen som möjligt över mattan bandet. Vrid moturs och se om filtret lossnar.

5 Ta en stor platt skruvmejsel som en sista utväg och störa den genom sidorna av filtret så nära basen som möjligt. Vrid skruvmejseln med händerna på båda ändar moturs. Om filtret börjar riva bort skruvmejseln och sätt på en annan punkt.

Tips

 • Att förhindra att oljefiltret fastnar sätta en beläggning av olja på hela packningsområdet och dra åt filtret precis tillräckligt för att skapa en tätning.
 • Använd en K & N oljefilter som har en 1-tums skruv vid basen för enkel borttagning.
 • Se upp för vassa kanter om oljefiltret tårar under borttagning. Konsultera en mekaniker om detta inträffar.

Hur man tar bort en kärvande oljefilter

April 7

Hur man tar bort en kärvande oljefilter


Oljefilter fastnar från tid till annan. Vanligtvis är det från antingen inte sprida ett lager olja på filtertätningen innan du installerar den eller över dra åt filtret. Om du använder en rem eller band filter nyckel kan du krossa eller riva filtret om du behöver använda överdrivet våld för att ta bort den. Cup typ filter nycklar som fäster till en spärr är bäst att använda för att ta bort ett oljefilter.

Instruktioner

1 Lyft och stöd bilen. Om du vet att din oljefilter beslagtas din bil är förmodligen redan kapade upp, men se till att du stödjer den med pallbockar under ramen. Du vill inte ha en snabb förändring olja att förvandlas till en skada eller värre.

2 Placera ett uppsamlingskärl under oljefiltret. Stansa en stor tjock skruvmejsel genom sidan i mitten av oljefiltret och ut på andra sidan, så att den kan användas som ett handtag för att bryta loss filtret. Var försiktig, eftersom olja kommer sannolikt att börja rinna ut när du gör.

3 Sätta press på skruvmejseln moturs tills filtret bryter lös. Du kommer antagligen att sätta en ansenlig mängd tryck på den. Drag skruvmejseln ut ur oljefiltret. Ta bort filtret från motorn. Se till att filterpackningen är inte fastnat på motorn.

4 Applicera ett lager ren olja på tätningen på ersättningsoljefiltret. Installera det nya filtret. Dra åt för hand. Du ska aldrig använda en skiftnyckel för att dra åt ett oljefilter, kan du crimp tätningen orsakar en läcka.

5 Ta bort domkraften och sänka fordonet till marken. Sätt den rekommenderade mängden olja i bilen. Kör motorn en minut och stänga av den. Låt oljan kvitta. Kontrollera oljestickan.

Tips

 • Se till att motorn är tillräckligt kall för att arbeta på innan du börjar.

Vad är platsen för den oljefilter på en 2005 Toyota Camry?

June 3

Vad är platsen för den oljefilter på en 2005 Toyota Camry?


För att komma åt en 2005 Toyota Camry oljefilter, hiss eller Palla upp fordonet. Oljefiltret är belägen mot framsidan av fordonet, bredvid oljetråget.

säkerhetsfrågor

Varje gång du kommer att ta bort eller byta ut ett oljefilter, skyddsglasögon och handskar. Även om du inte kommer att byta olja i sig, ta bort filtret innebär möjlig kontakt med motorolja. Försök aldrig att ta bort ett oljefilter medan 2005 Camry motor är igång. Beroende på märket på filtret, kan du behöva en borttagning olja skiftnyckel.

avlägsnande

Innan du tar bort filtret, placera en oljedropptråget direkt under den. Sakta skruva loss filtret för att låta oljan rinna ut. Skruva av filtret, men var försiktig av oljan i filtret. Dumpa denna olja i långpannan. Tittar på filtret och se till att packningen är inte fastnat på monteringsbasen. Med en ren butik handduk, torka sockeln ren.

Ersättning

Applicera en film av ren motorolja till den nya filtrets packning, som bidrar till att skapa en tätning mellan packningen och monteringsbas. Skruva det nya filtret på plats, men inte för hårt och potentiellt band sockeln.

Två olika storlekar

Innan du byter 2005 Camry oljefiltret, se till att du har köpt storlek filtret rätt. En 2005 Camry med en fyrcylindrig motor kräver en annan storlek filter än en sexcylindrig motor. Det finns inga universella storlekar för oljefilter, och tillverkare har olika artikelnummer.

Oljefilter Plats på en 4,3 liters V6

August 8

Oljefilter Plats på en 4,3 liters V6


4,3 liters V-6 motor har varit en del av Chevrolet och GM lineup sedan det infördes i Chevrolet S-10-serien lastbilar och GMC Jimmy 1988. 4,3 litersmotorn har sett förändringar under åren. Den Vortec V-6 som är ett varumärke som tillhör GM var en modifierad, spjällhus injiceras 4,3 liter, som producerade mer hästkrafter än standard TBI V-6. Den Vortec blev en helt bränslet sprutas V-6 i 1996, när Chevrolet gjorde sig av med spjällhuset.

Instruktioner

1 Höj huven på din bil för att ge ljus under fordonet. Inspektera förarsidan av fordonet, under huven. GM placerade oljefiltret direkt bakom förarsidan strålkastare i tidiga modeller av S-10 och S-10 Blazer. Om oljefiltret är inte under huven, gå vidare till steg 2 i denna artikel.

2 Lyft fordonets front med en 2-ton eller större kapacitet jack. Placera jack ställning under både lägre styrarmarna på ömse sidor om lastbilen.

3 Lägg under framför lastbilen och skjut kroppen på plats där du kan komma på framsidan av motorn. Det finns tre platser som olika generationer av 4,3 liter har ett oljefilter under lastbilen. Den första platsen var rätt framför oljetråget på passagerarsidan botten av motorn. Den andra var på den undre sidan av motorblocket, upp ovanför styr och upphängningsenheten (cirka 2-fötter upp från botten av motorn, passagerare fram). Den sista plats som GM placerat ett oljefilter på 4,3 liter är bakom en lucka i den främre skidplate (Se framför motorn för en dörr som säger "oljefilter" förarens front). Den tredje plats bakom släpplåten är tillgänglig med en stor platt skruvmejsel eller tång.

Tips

 • Vid byte av oljefiltret på ett fordon är det alltid en bra idé att fysiskt torka monteringsbasen på motorn med en trasa eller handduk. Torka sockeln där oljefiltret monteras upp kommer att se till att du inte har det gamla oljefiltret packning fastnat på botten av oljeenhet, och att du tar bort eventuellt skräp så att det nya filtret packningen kan montera upp ordentligt.
 • Lyft aldrig ett fordon på en sluttning eller ojämn yta. Lyfta ett fordon på ojämna ytor kan orsaka knektar eller jack står att kollapsa. Underlåtenhet att följa denna varning kan leda till skador på egendom, personskador eller till och med dödsfall om du är under fordonet när det kollapsar.

Hur man tar bort en Krossad oljefilter

July 12

Byt olja på någon bil nog gånger, och förr eller senare du kommer att stöta på ett filter som vägrar att flytta. Även om det finns ett antal special verktyg på marknaden för att ta itu med envisa filter, det är en beprövad (om något barbariskt) metod som tar bort 99 procent av fastnat filter. Den enda verkliga tricket med denna metod är att närma sig den noggrant och intellektuellt för att undvika fragmentering filtret oigenkännlighet.

Instruktioner

Höj Vehicle

1 Medan parkerad på en hård yta, rikta domkraft pad med fabriks främre centrumlyft punkten. Höj fordonet med 6 till 8 inches, utan att lyfta framhjulen.

2 Sätt jack står på vardera sidan av jack och lägre fordonet på dem.

3 Ta bort jack.

Bryta Seal

4 Lokalisera oljefiltret för att blockera passande ytan, och den tjocka gummipackningen mellan de två.

5 Stick den spetsiga kanten av spackel in gummipackning vid en 45 graders vinkel, bor så nära blocket som möjligt.

6 Knacka kitt knivblad halv tum i packningen med hammare.

7 Knacka spackel från baksidan för att börja skära gummitätningen, och arbeta kniven runt omkretsen av filtret så långt som möjligt. Det kanske inte är möjligt att skära hela packningen.

8 Ta bort spackel.

Spearing Filter

9 Knacka filtret ungefär halvvägs upp med klo slutet av hammare, bara tillräckligt hårt för att lämna en djup buckla.

10 Tryck pekade änden av skruvmejsel i divot, och ge det en skarp kran med hammaren.

11 Knacka på skruvmejseln med ständigt ökande tryck tills det punk oljefilter, och kommer ut på andra sidan.

12 Driva skruvmejseln genom filtret tills handtaget vilar mot filterhuset.

13 Peka på sidan av skruvmejseln handtag med hammaren för att rotera filter moturs.

14 Fortsätta att utnyttja skruvmejseln handtag för att rotera filtret, är mycket noga med att inte skära sönder den tunna filterkroppshuset.

15 Ta bort skruvmejseln från filtret när det har roterats 180 grader.

16 Om det behövs, sätt tillbaka filtret från slutet nu står inför dig, och upprepa den roterande förfarande.

Tips

 • Om den här metoden strimlar filtret, du kommer att behöva skära bort det. Om din motor har ett löstagbart oljefilter platta, sedan unbolting och ta bort hela enheten kommer att förenkla processen.
 • När du har klippt huset bort, kan du använda en mejsel för att övertyga filtret loss från insidan.
 • Ett filter på en varm motor kommer att lossna lättare än på en kall en.
 • Vara långsam och metodisk för att undvika att slita loss filtret i hälften.
 • Var mycket försiktig med varm motorolja. Smörjmedel i en motor som är igång kan vara hetare än kokande vatten.

Fryst oljefilter Removal

November 15

Fryst oljefilter Removal


Byte av oljefilter är en rutinmässig del av fordonsunderhåll. Även om processen av att ta bort ett oljefilter är vanligen okomplicerad, kan de frysa eller fastna. Ta bort en frusen eller fastnat oljefilter kan vara en svår uppgift. Beroende på vilka verktyg du har till ditt förfogande, finns det några sätt att ta bort filtret utan att skada sig själv eller fordonet.

bandnyckel

Innan du försöker att ta bort filtret annat sätt ge en stark vändning i moturs riktning. Sätta en bandnyckel på det så nära till basen på filtret som möjligt för att förhindra krossning av filtret. Försök att ansluta två nycklar. Det är bäst att ha en annan person hjälpa till. För ett bättre grepp, placera en bit rör över handtagen på skiftnyckel och vridning. Du kan också bifoga kanal lås tång över skiftnyckel för att förbättra greppet.

Hammare och mejsel

Med denna metod, vara noga med att inte skada någon produkt eller andra utsatta delar av fordonet. Använd en stor skruvmejsel för att tränga igenom filtret för extra hävstång. Om du har tillräckligt med utrymme, sätta en mejsel vid den rullade kanten av filtret, och använda en hammare för att knacka lätt på. Detta bör lossa basen något. Placera en pry bar mellan monteringsytan och basen av filtret för att lossa filtret eller riva burk filtret från basen och arbeta på att ta bort basen med mejseln.

Bälten och tänger

Fäst bältet från byxorna runt basen av filtret i samma sätt som du skulle fästa oljefilternyckel. Denna särskilda nyckel är en utformad med ett handtag med en ögla som blir hårdare när du justerar. Samma händer med bandet som du drar.

En annan metod använder en bit av serpentin bälte och en låstång. Linda bit bältet runt basen av filtret för ett test passform, och låsa dem med tången. Installations måste vara rätt passform innan den placeras på filtret, och det måste passa tätt men inte för hårt eller det kommer att slita. Placera den på basen, och vrida motsols.

2005 Tacoma oljefilter Removal

December 16

Du kan ta bort 2005 Toyota Tacoma oljefilter dig med bara några verktyg. Ta bort det gamla filtret och ersätta det med ett nytt är en del av oljebyte förfarande, som är en del av en grundläggande förebyggande underhållsprogram. Toyota rekommenderar att du byter motorolja och oljefilter var 3000 miles körning.

Instruktioner

1 Placera behållaren under oljetråget avtappningspluggen. Pluggen är längst ned-bakre delen av oljetråget, som ansluter till botten av motorn, ca även med framhjulen.

2 Använd hylsnyckel för att vrida avtappningspluggen moturs för att lossa den. Fortsätt att vrida kontakten för hand tills du kan ta bort det. Låt oljan rinna helt, och sedan ersätta pluggen.

3 Flytta behållaren under oljefiltret. Filtret är ansluten till motorn, alldeles framför den oljetråget, på förarsidan.

4 Anslut oljefilternyckel till oljefiltret, och vrid moturs för att lossa den. Fortsätt att lossa den för hand för att ta bort den. Dumpa oljan från filtret in i behållaren.

5 Rengöra området runt oljefiltret kontaktytan. Se till att det inte finns några bitar från det gamla oljefiltret packning fastnat på ytan. Du är nu redo att tillämpa ett nytt filter och byt motorolja.

Hur att kringgå oljefilter

February 8

Hur att kringgå oljefilter


Förbi ett oljefilter är lätt när man har rätt delar. De flesta bilar har ett slutet smörjsystem; oljepumpen suger olja från sumpen, sänder den genom filtret och skjuter den genom oljekanaler till toppen av motorn, där den rinner sedan tillbaka ned i sumpen. Många entusiaster vill utnyttja detta system mellan motorn och oljefiltret att installera en förbiledning, som tillåter användning av en extern oljekylare (olja radiator), oljebehållare eller fjärr filter för enklare underhåll på banan.

Instruktioner

1 Demontera oljefiltret. I de flesta fall kommer detta att kräva endast en standard gummi, strap-typ oljefilternyckel, men det kanske inte är tillräckligt om filtret är verkligen fastnat. Om det inte lossnar, sätta en liten grop i ena sidan med klo slutet av en hammare. Placera spetsen på en skruvmejsel i fördjupningen och slå tillbaka in i spetsen sticker ut på andra sidan. Nu kan du använda skruvmejseln handtag för hävstång för att snurra filtret.

2 Rengör oljefiltret parning yta med en ren, luddfri trasa. Du kan använda en liten bit av bensin, förgasarrengöring eller alkohol för att rengöra den sista resten.

3 Wrap gängorna på oljefiltret bypass kit för slangändarna med teflontejp och trä dem i adaptern behållare. Om du använder armbågen beslag, bör båda hamnar orienterade nedåt när åt med tillverkarens specifikationer.

4 Belägga O-ringen på adaptern med ny motorolja och glida den på plats för oljefiltret. Skjut adaptern och låsmutter över den gängade oljefilter chef och dra ner det till tillverkarens specifikationer. Om du inte planerar på att ta bort adaptern som helst snart, kanske du vill överväga noggrant rengöra gängorna med förgasare renare och en trasa, sedan tillämpa några droppar medelstyrka (oftast blå) tråd skåp innan du installerar muttern .

5 Installera adaptern ändkåpan över oljefiltret chef om du kör en avlägsen oljefilter setup. cap installation slut kommer att variera beroende på tillverkare. Vissa kommer att använda en annan mutter på toppen av oljefiltret chefen medan andra kommer att använda tre eller fyra separata bultar ingjutna i adapterplattan huset. Om du bara installera adapterplattan för att köra en oljekylare eller reservoar, då du helt enkelt skruva en ny oljefilter över toppen av adapterplattan.

6 Installera bypass linjer på förinstallerade linje beslag. Många kit kommer att kräva teflonband, men en del kommer att utnyttja en packning / O-ringstätning som inte kräver teflontejp.